Het grote TROTS zijn topic!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

" Ik ben trots op deze (nog) kleine man. Vandaag deze prachtige foto laten maken. Onschuldig gezichtje maar het lichaam van een beer. Ik word iedere dag verliefder.  "

 Knappe kerel hoor mag in de boekjes staan als model 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Vandaag gebeurde er echt iets bijzonders, ik kon een kat aaien terwijl Penny naast mij lag :D

 

Normaal wordt Penny helemaal gek als ze een kat ziet of ruikt. Ze probeert zichzelf los te trekken en veranderd in een soort monster. Ik heb al vaak geprobeerd haar af te leiden en te kalmeren, maar het lukte nooit.

 

Vandaag kwam ik er een tegen die ik ken, die is erg rustig en lief. Ik ging Penny steeds afleiden tot ze wat rustiger was. Toen liep ik er langzaam naar toe. Omdat die kat bleef zitten bleef Penny rustig. Uiteindelijk kon ik bij die kat zitten terwijl ik Penny naast me liet liggen. Toen ik hem ging aaien werd Penny weer even fel, maar omdat ik haar weer heel rustig liet gingen stopte ze en kon ik hem gewoon aaien. Dat is echt heel bijzonder voor haar.

 

Ik hoop dat ze hier wat van heeft geleerd, misschien reageert ze de volgende keer ook wat rustiger. Ik weet nu in ieder geval waarom ze het doet, ze is heel erg bang. Eigenlijk durfde ze niet eens naar hem toe, ze bleef eerst steeds achter mij.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

" Vandaag gebeurde er echt iets bijzonders, ik kon een kat aaien terwijl Penny naast mij lag :-D
 
Normaal wordt Penny helemaal gek als ze een kat ziet of ruikt. Ze probeert zichzelf los te trekken en veranderd in een soort monster. Ik heb al vaak geprobeerd haar af te leiden en te kalmeren, maar het lukte nooit.
 
Vandaag kwam ik er een tegen die ik ken, die is erg rustig en lief. Ik ging Penny steeds afleiden tot ze wat rustiger was. Toen liep ik er langzaam naar toe. Omdat die kat bleef zitten bleef Penny rustig. Uiteindelijk kon ik bij die kat zitten terwijl ik Penny naast me liet liggen. Toen ik hem ging aaien werd Penny weer even fel, maar omdat ik haar weer heel rustig liet gingen stopte ze en kon ik hem gewoon aaien. Dat is echt heel bijzonder voor haar.
 
Ik hoop dat ze hier wat van heeft geleerd, misschien reageert ze de volgende keer ook wat rustiger. Ik weet nu in ieder geval waarom ze het doet, ze is heel erg bang. Eigenlijk durfde ze niet eens naar hem toe, ze bleef eerst steeds achter mij. "

 Leuk misschien volgende keer ook zo doen 

honden page profiel TasjaTasja 3 doggies

honden foto van Tasja

Ik ben héél trots op Asco. Slaapt nu al een aantal dagen de hele nacht door! 22.30 laatste plasje en dan door slapen tot 07.00. Zó fijn.

 

Ook het zindelijk worden gaat goed, ik ga op vaste tijden naar buiten en als hij tussendoor moet gaat hij voor de deur draaien. Laatst nog een plasje binnen, maar heel kort bij de deur in de buurt. Hebben wij dus kennelijk niet heel goed op zijn tekenen gelet. 

 

Het enige wat nog niet is, is de behoefte doen tijdens het wandelen. Maar hij is pas 11 weken dus dat komt vanzelf. Ik ben een hele trotse baas 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Best wel trots maar vooral een heel fijn gevoel over gehouden aan vanavond. 

 

Mijn broertje wilde heel graag een enge film kijken om hem te plezieren hebben mama en ik ja gezegd. Gelukkig heeft hij het gehouden bij een thriller, maar toch. 

 

Ik kan dus heel slecht tegen enge films en zoals altijd, wanneer we films kijken, ging ik met mijn hoofd bij Aedon liggen zodat ik tijdens het kijken lekker met hem kan kroelen. De film werd op een gegeven moment echt best wel eng en ik had zonder daar erg in te hebben Aedon's vacht iets strakker vast gepakt (niet dat het pijn deed ofzo hoor) en hij voelde dus dat ik wat bangig was.

 

Uiteindelijk is Aedon de hele film wakker gebleven voor mij (terwijl hij enorm zat te knikkebollen) om te kijken of het wel goed met me ging. 

 

Di't vind ik echt zo ontzettend schattig!!! Het heeft m'n hele dag helemaal goed gemaakt

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Wat lief van aedon! 

 

Gisteren ook weer trots op Senn! We hadden cursus en behalve dat hij commando's 'voet' en 'naast' super snel oppikte. (Stiekem kende hij voet al wel). Gaat zijn omgang met andere honden steeds beter. Hij is soms net te sociaal en springt dan enthousiast op andere honden af. De wat meer teruggetrokken honden vinden dat meestal niks. Nu was zijn grote vriend er niet en ging hij dus op een andere hond af. Een rustige colli die niet veel van andere honden moet hebben. Hij wou eerst druk doen maar leek gelijk door te hebben dat hier een andere aanpak nodig was. Dus likte even rond de bek en hield enige afstand. Tijdens de cursus zochten ze elkaar op. Senn ging liggen en die colli begon uitdagend met zijn pootjes te porren bij Senn. Zo kan het dus ook! En senn heeft blijkbaar dus wel degelijk goed in de gaten dat hij sommige honden anders moet benaderen. De baas van die colli had daarvoor eigenlijk aangegeven dat zijn hond weinig van andere honden moest hebben, zeker als ze net zo groot of groter waren. Maar blijkbaar had ze toch een goed gevoel bij Senn 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Wat lief van aedon! 

 

Gisteren ook weer trots op Senn! We hadden cursus en behalve dat hij commando's 'voet' en 'naast' super snel oppikte. (Stiekem kende hij voet al wel). Gaat zijn omgang met andere honden steeds beter. Hij is soms net te sociaal en springt dan enthousiast op andere honden af. De wat meer teruggetrokken honden vinden dat meestal niks. Nu was zijn grote vriend er niet en ging hij dus op een andere hond af. Een rustige colli die niet veel van andere honden moet hebben. Hij wou eerst druk doen maar leek gelijk door te hebben dat hier een andere aanpak nodig was. Dus likte even rond de bek en hield enige afstand. Tijdens de cursus zochten ze elkaar op. Senn ging liggen en die colli begon uitdagend met zijn pootjes te porren bij Senn. Zo kan het dus ook! En senn heeft blijkbaar dus wel degelijk goed in de gaten dat hij sommige honden anders moet benaderen. De baas van die colli had daarvoor eigenlijk aangegeven dat zijn hond weinig van andere honden moest hebben, zeker als ze net zo groot of groter waren. Maar blijkbaar had ze toch een goed gevoel bij Senn  "

 


Mooi hé als ze andere honden leren 'lezen'!

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik was afgelopen zaterdag best wel een beetje trots...

Ik was even in kleermakerszit in het kletsnatte gras gaan zitten. Elsa kroop helemaal tegen me aan, half op schoot en gaf me af en toe een kusje. <3

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

Ik ben de laatste tijd steeds vaker trots op mijn ruwhaar Teckel Lizy. Is ze druk aan het snuffelen tussen het hoge gras en ben ik al een stukje doorgelopen. Dat ze tegenwoordig bijna meteen komt als ik fluit. Dit wordt uiteraard beloond met vaak een snoepje maar ook steeds vaker alleen met mijn stem.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ondanks dat Obi vorige week alweer een stuk pizza quattro stagionni (van mij ook nog!) gejat heeft. Staat ook zijn snoeptrommel voor hem op ooghoogte in de kast en het enige wat hij daar mee doet is aanduwen met zijn neus om duidelijk te maken dat hij wat lekkers wil. Dat kan hij makkelijk zelf pakken, maar doet het niet.

Owja en 1 van de schildpadden zit tijdelijk in een open aquarium op de grond. Ik had nergens anders plaats dus dan maar daar. En ik hoef me nooit zorgen te maken dat Obi de schildpad eruit tilt of er iets vervelends mee doet. Het enige wat hij doet is het schild schoonlikken.

Toen die schildpad nog klein was en pas bij ons woonde was dat zo'n beetje het eerste wat Obi deed; het schild likken. Nu issie al best groot en gebeurt het nog en de schildpad lijkt het ook prima te vinden. Stelletje mafkezen.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

wat super leuk om elke keer al die trotse momentjes mee te lezen super leuk  

 

Aizen en ik hebben voor de 3e keer speuren gedaan en er zit nog een boel leren bij zo doet hij de eerste 5 a 10 meter met zijn ogen speuren of gevoel want daar kwam net de trainster vandaan en daarna hup de neus op de grond en speuren. Hij begint het al aardig te snappen kregen al compliment van de trainster 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ik ben vandaag trots op Ziva! Omdat ze steeds beter wordt in andere honden negeren als ze aan de riem zit.

Vanochtend begon er vanaf de overkant van de straat een klein hondje naar haar te blaffen. Ziva keek op... en kwam naar mij toe voor een snoepje! Ze liep daarna gewoon braaf mee zonder nog naar het hondje om te kijken. Ook als ze eigenlijk wél naar een andere hond toe wil, kan ik haar veel makkelijker dan eerst mee krijgen met behulp van wat snoepjes.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

SPAM.....

 

Hiep Hiep Hoeraaaa mijn kalfje is 1 jaar 

 

Van lief klein scharminkeltje dat op schoot paste naar een lompe kalf dat denkt nog steeds op schoot te passen  

 

Super TROTS op me knapperd en voor geen goud wil ik hem meer kwijt 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik ben trots op Faro, dat hij bij de holist acupuntuur toe laat, er zo rustig bij staat en het gewoon laat gebeuren.

Ik ben trouwens altijd trots op hem

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Hier ook even trots. Senn heeft het de eerste weken erg zwaar gehad toen hij bij mij kwam. Hij had giardia, reageerde erg heftig op de 9 weken enting en bleek uiteindelijk over gevoelig te zijn geworden voor de brok die hij vanuit de fokker had. Dat in combinatie met behoorlijk warm weer waar hij slecht tegen kon. Daarna ging het gelukkig steeds beter.

 

Vanmorgen had hij zijn 6 maanden puppycheck bij de dierenarts en die was zeer tevreden over Senn . Hij vond hem al mooi in de vacht zitten, zijn huid, ogen, oren waren allemaal netjes en schoon. En de tandjes zien er goed uit en staan netjes, waar hij bij zijn puppygebit nog hoektandjes had die te ver naar binnen stonden en in zijn tandvlees prikte. Nu dus helemaal goed gekomen :) 

 

Zelf ook nog een compliment gekregen dat we het goed doen met Senn  Het is mijn eerste hondje dus erg blij :) 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Hier ook even trots. Senn heeft het de eerste weken erg zwaar gehad toen hij bij mij kwam. Hij had giardia, reageerde erg heftig op de 9 weken enting en bleek uiteindelijk over gevoelig te zijn geworden voor de brok die hij vanuit de fokker had. Dat in combinatie met behoorlijk warm weer waar hij slecht tegen kon. Daarna ging het gelukkig steeds beter.
 
Vanmorgen had hij zijn 6 maanden puppycheck bij de dierenarts en die was zeer tevreden over Senn . Hij vond hem al mooi in de vacht zitten, zijn huid, ogen, oren waren allemaal netjes en schoon. En de tandjes zien er goed uit en staan netjes, waar hij bij zijn puppygebit nog hoektandjes had die te ver naar binnen stonden en in zijn tandvlees prikte. Nu dus helemaal goed gekomen :-) 
 
Zelf ook nog een compliment gekregen dat we het goed doen met Senn  Het is mijn eerste hondje dus erg blij :-)  "

 Wat super fijn dat het zo goed gaat met Senn   en fijn voor jou om te horen dat je het dus gewoon hardstikke goed doet 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik ben super trots op Elsa. Zoals de vaste lezers weten heeft ze helaas erg slechte ervaringen met grote honden en raakt ze nu al in de stress als ze er eentje in de verte ziet. Ik los dat op door haar te steunen en samen (in overleg met het andere baasje) de kennismaking aan te gaan. Maar het vordert maar langzaam.

Gisteren grote schrik! We kwamen die hond die haar zonder enige aanleiding zo vreselijk gebeten heeft tegen op de heide. We liepen de bocht om en daar was hij. Ontwijken was niet meer mogelijk. Elsa en hij liepen los. Ik wilde haar niet aanlijnen want dan zou ze geen kant meer op kunnen als hij bovenop haar klapte.

James lag op de grond achter zijn bazin en haar twee kinderen. Zij groette me vriendelijk en wij passeerden hen. Elsa had de haren op haar rug omhoog staan en verschool zich achter mij terwijl we richting James liepen.

"Toe James, ga maar kijken" zei ze.
"Nou, de vorige keer heeft hij haar vies gebeten dus ik denk niet dat zij dat zo leuk vindt" reageer ik.
James staat op en loopt naar Elsa. Elsa die altijd de benen neemt als ze bang is. Elsa die altijd door andere honden over zich heen laat lopen. Elsa die nooit een grom of snauw naar een hond geeft. Elsa die nooit haar tanden laat zien naar een andere hond en nog nooit naar een hond gesnapt heeft.

Wow. Ik herkende mijn meisje niet terug. Een hoge schelle blaf, grommen, grauwen, haar tanden laten zien... En toen de boodschap niet in de botte kop van James aankwam begon ze fel naar hem te snappen. 'The eye', grom, tanden bloot, schelle blaf, grom met tanden duidelijk bloot, dan een felle snelle beweging naar voren en je hoorde haar tanden op elkaar slaan voor zijn neus waarna ze het ritueel weer van voorafaan herhaalde.
James deinsde een stapje terug. Maar nog viel het kwartje niet helemaal in zijn botte kop; hij ging niet weg. "Ze vindt dit dus echt niet leuk" zeg ik nog.

En toen begonnen de kinderen panisch te huilen/krijsen. "Mama ik ben bang!!" hoorde ik er eentje in paniek jammeren. Pas toen ondernam zij actie en riep James bij zich zodat wij onze weg weer veilig konden vervolgen.

Ik heb Elsa (nog binnen hun gehoorafstand maar daar had ik lak aan) uitbundig beloond en wat lekkers gegeven. Dapper meisje beet voor het eerst eens van zich af. 7 maanden oud nu.

Natuurlijk weet ik dat normaliter ik als eigenaar van de 'agressieve' hond had moeten ingrijpen en niet zij. Maar hier zit dus een geschiedenis achter. Die hond heeft haar, uit het niets, aangevallen in onze tuin. Tot bloedens toe. Was toen ook zo bot als een bijl en zelfs toen ik hem schopte kreeg ik hem niet verder dan een meter van ons af. Voor mijn gevoel ben ik wel tien minuten toen bezig geweest voor zijn baas mijn tuin in kwam gesjokt en nog geen haast maakte om James bij Elsa weg te halen. James kent geen sociale vaardigheden naar mens of hond. Heeft gewoon overal lak aan.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Goh, en als ik dat zou doen bij beer, belonen als hij zijn tanden laat zien, wordt er aangifte gedaan. Als je slim was geweest, had je je hond gauw meegenomen en in je handjes gewreven dat James niks heeft gedaan (wat ik dus heel sociaal vind van James). 

honden page profiel JMJM 3 doggies

honden foto van JM

Ze is met ALLE dieren van Brabants trekpaard tot katten enorm sociaal. Elke wandeling is stressvrij

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Goh, en als ik dat zou doen bij beer, belonen als hij zijn tanden laat zien, wordt er aangifte gedaan. Als je slim was geweest, had je je hond gauw meegenomen en in je handjes gewreven dat James niks heeft gedaan (wat ik dus heel sociaal vind van James).  "

 Die reactie zag ik dus al aankomen. Daarom had ik het ook uitgelegd maar dat heb je blijkbaar niet goed gelezen. Dus nog maar een keer:

 

James is bot in de zin dat hij nergens op reageert. Niet op tekenen van andere honden dat zij bang zijn of iets niet leuk vinden. Niet op een hond die panisch piept als hij er bovenop duikt. Niet op een mens die hem met duidelijke en harde stem weg stuurt. Niet op een mens die hem met gebaren en het zwaaien van voorwerpen wegstuurt. Niet op een mens die hem letterlijk probeert weg te schoppen.

 

Is dat volgens jou sociaal? Een sociale hond begrijpt hondentaal en reageert daar op. Een sociale hond stopt met 'spelen' als de andere hond tekenen van paniek en/of pijn geeft. Een sociale hond laat een hond die aangeeft met rust gelaten te willen worden of bang voor hem te zijn met rust. Een sociale hond past zijn spel en gedrag aan aan de andere hond.

 

Elsa meenemen? Zoals gezegd kon ik hen niet meer ontwijken. We waren al zo dichtbij dat als ik omgedraaid was James alsnog achter ons aangekomen was. Vergeet niet dat hij als een losgeslagen projectiel de vorige keer een tiental meters onze tuin in gedenderd kwam en meteen bovenop Elsa klapte. Omdraaien op 5 meter afstand had dus geen enkele zin. Ik moest er dus langs. Zoals ik al zei: Had ik Elsa aangelijnd of vast gepakt, om haar dus langs James te krijgen, dan had ze geen kant op gekund op het moment dat die bovenop haar zou klappen. En dat was geen vraag of, maar op welk moment.

 

Elsa heeft dat nu dus zelf voorkomen door voor het eerst in haar leven eens duidelijk assertief te zijn. Dat is ook sociaal gedrag in zo'n situatie. Beloningswaardig dus. Ik ga niet ingrijpen als zij eens voor zichzelf opkomt bij zo'n hond nadat hij haar dat aangedaan heeft. Ze hoeft niet altijd te vluchten om haar vege huid te redden. dit is goed voor haar zelfvertrouwen,

 

Jij gaat, geheel onterecht, deze situatie met voorgeschiedenis, vergelijken met jouw HR hond die dat naar een willekeurige andere hond, zonder zo'n voorgeschiedenis, zou doen omdat die te dichtbij komt. En nee.. aangifte doen kan natuurlijk bij echt iedere situatie.. ik kan zelfs aangifte doen als mijn buurvrouw mij niet groet, maar aangifte doen voor het tonen van de tanden heeft geen enkele zin. Dat is niet strafbaar en geeft geen schade.

 

Man o man.. Een dreigende HR hond vergelijken met een BC pup van 7 maanden (13 kg, 46 cm) die figuurlijk gesproken assertief 'van zich afbijt' naar een volwassen hond die 35 kilo weegt en 70 cm hoog is en haar al eens zonder enige aanleiding uit het niets vies gebeten heeft...

Dan heb je toch een probleem met een onverwerkt trauma of zo.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  Die reactie zag ik dus al aankomen. Daarom had ik het ook uitgelegd maar dat heb je blijkbaar niet goed gelezen. Dus nog maar een keer:
 
James is bot in de zin dat hij nergens op reageert. Niet op tekenen van andere honden dat zij bang zijn of iets niet leuk vinden. Niet op een hond die panisch piept als hij er bovenop duikt. Niet op een mens die hem met duidelijke en harde stem weg stuurt. Niet op een mens die hem met gebaren en het zwaaien van voorwerpen wegstuurt. Niet op een mens die hem letterlijk probeert weg te schoppen.
 
Is dat volgens jou sociaal? Een sociale hond begrijpt hondentaal en reageert daar op. Een sociale hond stopt met 'spelen' als de andere hond tekenen van paniek en/of pijn geeft. Een sociale hond laat een hond die aangeeft met rust gelaten te willen worden of bang voor hem te zijn met rust. Een sociale hond past zijn spel en gedrag aan aan de andere hond.
 
Elsa meenemen? Zoals gezegd kon ik hen niet meer ontwijken. We waren al zo dichtbij dat als ik omgedraaid was James alsnog achter ons aangekomen was. Vergeet niet dat hij als een losgeslagen projectiel de vorige keer een tiental meters onze tuin in gedenderd kwam en meteen bovenop Elsa klapte. Omdraaien op 5 meter afstand had dus geen enkele zin. Ik moest er dus langs. Zoals ik al zei: Had ik Elsa aangelijnd of vast gepakt, om haar dus langs James te krijgen, dan had ze geen kant op gekund op het moment dat die bovenop haar zou klappen. En dat was geen vraag of, maar op welk moment.
 
Elsa heeft dat nu dus zelf voorkomen door voor het eerst in haar leven eens duidelijk assertief te zijn. Dat is ook sociaal gedrag in zo'n situatie. Beloningswaardig dus. Ik ga niet ingrijpen als zij eens voor zichzelf opkomt bij zo'n hond nadat hij haar dat aangedaan heeft. Ze hoeft niet altijd te vluchten om haar vege huid te redden. dit is goed voor haar zelfvertrouwen,
 
Jij gaat, geheel onterecht, deze situatie met voorgeschiedenis, vergelijken met jouw HR hond die dat naar een willekeurige andere hond, zonder zo'n voorgeschiedenis, zou doen omdat die te dichtbij komt. En nee.. aangifte doen kan natuurlijk bij echt iedere situatie.. ik kan zelfs aangifte doen als mijn buurvrouw mij niet groet, maar aangifte doen voor het tonen van de tanden heeft geen enkele zin. Dat is niet strafbaar en geeft geen schade.
 
Man o man.. Een dreigende HR hond vergelijken met een BC pup van 7 maanden (13 kg, 46 cm) die figuurlijk gesproken assertief 'van zich afbijt' naar een volwassen hond die 35 kilo weegt en 70 cm hoog is en haar al eens zonder enige aanleiding uit het niets vies gebeten heeft...
Dan heb je toch een probleem met een onverwerkt trauma of zo. "

 Het is te hopen voor je dat die bc van je (13 kg, 46 cm) dit niet vaker gaat doen tegen andere honden omdat je haar zo goed beloond hebt. Die hond (13 kg, 46 cm) treft een keer de verkeerde en dan heeft die andere hond het weer gedaan want och die arme kwetsbare pup (van 7 maanden...) van je die is me toch zo zielig.   Ik snap werkelijk niet dat je een angstige hond die vluchtgedrag vertoont nog loslaat. Maar het is uiteraard altijd de schuld van een ander. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ze is met ALLE dieren van Brabants trekpaard tot katten enorm sociaal. Elke wandeling is stressvrij
 
  "

 Dat is heerlijk, heb ik bijna met mijn Momo. Maar die heeft als pup geen traumatische aanvaringen met andere honden gehad en zeker niet meerdere. Jouw hond wel? Hoe heb je dat in dat geval kunnen oplossen?

 

Elsa heeft gewoon pech gehad. In de puppyfase alleen maar akelige ervaringen met grote honden. Als kegel gebruikt, door de lucht geslingerd, salto's gemaakt bij botsingen, achterna gezeten en opgejaagd ook door meerdere bakbeesten tegelijk en dan natuurlijk James die op haar klapte en zijn tanden eens goed in haar zette. uit het niets. Daar heeft ze toch een tik van overgehouden helaas maar begrijpelijk.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Ik heb ook weer eeen trots momentje 

 

Voor de 4e keer nu met speuren mee gedaan en me draakje begint het al goed te snappen (alles voor wat lekkers)  hij weet het al precies als we dinsdag avond de deur uit lopen, loopt direct naar de auto   

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Het is te hopen voor je dat die bc van je (13 kg, 46 cm) dit niet vaker gaat doen tegen andere honden omdat je haar zo goed beloond hebt. Die hond (13 kg, 46 cm) treft een keer de verkeerde en dan heeft die andere hond het weer gedaan want och die arme kwetsbare pup (van 7 maanden...) van je die is me toch zo zielig.   Ik snap werkelijk niet dat je een angstige hond die vluchtgedrag vertoont nog loslaat. Maar het is uiteraard altijd de schuld van een ander.  "

 Zo zo. De HR brigade gaat weer los zie ik aan je plusjes.

 

Wat doe je met angst? Hoe los je dat op?

Wat dacht je van het kweken van zelfvertrouwen? Zoveel mogelijk goede ervaringen geven.. dat echt niet iedere grote hond haar pijn wil doen of haar op wil eten. Maar ook leren dat je assertief kunt en mag zijn. Geen normale hond zou het in zijn kop halen zulke fratsen bij mijn Momo uit te halen want die is assertief en blaakt van het zelfvertrouwen.

 

Elsa is bijzonder sociaal (had ook een 10 voor sociaal gedrag naar andere honden op de hondenschool) en benadert honden die tekenen geven dat zij niet benaderd willen worden gewoon niet. Daar loopt ze met een boogje omheen. Wel liet ze over zich heenlopen tot nu dus. Super. Dat geeft aan dat ze zelfvertrouwen krijgt. Vooruitgang dus. Niet meer vluchten maar vertellen dat hij op moet donderen.

 

Ik lach maar om je onterechte negatieve defensieve projectie. Er is geen enkele aanleiding of noodzaak om je hier te verdedigen (als Beer zoiets doet volgen er aangiften) door jouw gevoelens over verwachtte/bedachte ervaringen op een negatieve wijze te projecteren op mij, op Elsa of de door mij beschreven situatie.

Aangezien jouw negatieve defensieve projectie voortkomt uit je eigen fixatie op de slachtofferrol van de HR hond heeft verdere discussie ook weinig zin. Je wordt echt niet minder 'slachtoffer' door anderen naar beneden te trappen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  Zo zo. De HR brigade gaat weer los zie ik aan je plusjes.
 
Wat doe je met angst? Hoe los je dat op?
Wat dacht je van het kweken van zelfvertrouwen? Zoveel mogelijk goede ervaringen geven.. dat echt niet iedere grote hond haar pijn wil doen of haar op wil eten. Maar ook leren dat je assertief kunt en mag zijn. Geen normale hond zou het in zijn kop halen zulke fratsen bij mijn Momo uit te halen want die is assertief en blaakt van het zelfvertrouwen.
 
Elsa is bijzonder sociaal (had ook een 10 voor sociaal gedrag naar andere honden op de hondenschool) en benadert honden die tekenen geven dat zij niet benaderd willen worden gewoon niet. Daar loopt ze met een boogje omheen. Wel liet ze over zich heenlopen tot nu dus. Super. Dat geeft aan dat ze zelfvertrouwen krijgt. Vooruitgang dus. Niet meer vluchten maar vertellen dat hij op moet donderen.
 
Ik lach maar om je onterechte negatieve defensieve projectie. Er is geen enkele aanleiding of noodzaak om je hier te verdedigen (als Beer zoiets doet volgen er aangiften) door jouw gevoelens over verwachtte/bedachte ervaringen op een negatieve wijze te projecteren op mij, op Elsa of de door mij beschreven situatie.
Aangezien jouw negatieve defensieve projectie voortkomt uit je eigen fixatie op de slachtofferrol van de HR hond heeft verdere discussie ook weinig zin. Je wordt echt niet minder 'slachtoffer' door anderen naar beneden te trappen. "

 Toch komisch dat je het gelijk over het HR groepje hebt. Ik denk dat wel meer mensen hier op het forum het ermee eens zijn  dat het niet normaal is om een onstabiele hond met een angstprobleem (en een baasje met trauma's en een lichte vorm van paranoia en egoïsme) los te laten lopen. Het is vragen om problemen. En om vervolgens ook nog de hond van zichzelf af te laten bijten, in plaats van er te zijn voor de hond en hem uit een gevaarlijke situatie te halen, beloon je je hond nog voor happen ook. En wat als James wel wat had gedaan? Dan was jouw hond kapot en jij voelde je weer het slachtoffer. Als je gewoon je hond aanlijnt wordt ze ook niet achterna gezeten, scheelt jou weer heel veel zielige verhalen op het hondenforum over hoe zielig je "pup" wel niet is.

 

Jij haalt overigens zelf de HR honden erbij. Dat beer toevallig in de categorie valt, tja. Ik vind het belonen van uitvallen ronduit asociaal, ondoordacht, gevaarlijk en provocerend. Maar jij mag dat, want jij bent natuurlijk Liz en jouw "pup" (van respectievelijk 7 maanden) wordt zelfs beloond voor happen en grommen, precies wat jij níet wil dat andere honden tegen jouw hond doen. Wake up. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Toch komisch dat je het gelijk over het HR groepje hebt. Ik denk dat wel meer mensen hier op het forum het ermee eens zijn  dat het niet normaal is om een onstabiele hond met een angstprobleem (en een baasje met trauma's en een lichte vorm van paranoia en egoïsme) los te laten lopen. Het is vragen om problemen. En om vervolgens ook nog de hond van zichzelf af te laten bijten, in plaats van er te zijn voor de hond en hem uit een gevaarlijke situatie te halen, beloon je je hond nog voor happen ook. En wat als James wel wat had gedaan? Dan was jouw hond kapot en jij voelde je weer het slachtoffer. Als je gewoon je hond aanlijnt wordt ze ook niet achterna gezeten, scheelt jou weer heel veel zielige verhalen op het hondenforum over hoe zielig je "pup" wel niet is.
 
Jij haalt overigens zelf de HR honden erbij. Dat beer toevallig in de categorie valt, tja. Ik vind het belonen van uitvallen ronduit asociaal, ondoordacht, gevaarlijk en provocerend. Maar jij mag dat, want jij bent natuurlijk Liz en jouw "pup" (van respectievelijk 7 maanden) wordt zelfs beloond voor happen en grommen, precies wat jij níet wil dat andere honden tegen jouw hond doen. Wake up.  "

 Wacht even. Jij begon er over dat er gelijk aangiften zouden komen als Beer zijn tanden zou laten zien. Ga je nu echt ontkennen dat dat over die HR discussie ging?  Of wil je nu hier beweren dat je het net zo goed over een Chihuahua had kunnen hebben?

 

Nogmaals (ik weet dat het geen zin heeft) aanlijnen zou gevaarlijk zijn geweest omdat James dus bewezen zonder enige aanleiding op haar klapt en haar bijt. Met aanlijnen ontneem ik dan alleen haar vluchtmogelijkheden en maak haar daarmee een makkelijke prooi.

Jij vind het belonen van uitvallen ronduit asociaal, ondoordacht, gevaarlijk en provocerend omdat jij jouw situatie projecteert op de mijne en niet instaat blijkt om die los te koppelen van wat ik vertel. Zo blijk je dus in je emotie ook 'happen' te lezen waar toch staat dat haar tanden voor zijn neus dicht klapten en niet in zijn neus.

 

Adem in en uit en ga wat leuks doen met je hond. Ga ik ook doen. En als ze zonder reden lelijk doet kap ik dat af. Is ze assertief dan beloon ik haar.  Daar verandert geen gefrustreerde Hannah ook maar iets aan.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  Wacht even. Jij begon er over dat er gelijk aangiften zouden komen als Beer zijn tanden zou laten zien. Ga je nu echt ontkennen dat dat over die HR discussie ging?  Of wil je nu hier beweren dat je het net zo goed over een Chihuahua had kunnen hebben?
 
Nogmaals (ik weet dat het geen zin heeft) aanlijnen zou gevaarlijk zijn geweest omdat James dus bewezen zonder enige aanleiding op haar klapt en haar bijt. Met aanlijnen ontneem ik dan alleen haar vluchtmogelijkheden en maak haar daarmee een makkelijke prooi.
Jij vind het belonen van uitvallen ronduit asociaal, ondoordacht, gevaarlijk en provocerend omdat jij jouw situatie projecteert op de mijne en niet instaat blijkt om die los te koppelen van wat ik vertel. Zo blijk je dus in je emotie ook 'happen' te lezen waar toch staat dat haar tanden voor zijn neus dicht klapten en niet in zijn neus.
 
Adem in en uit en ga wat leuks doen met je hond. Ga ik ook doen. En als ze zonder reden lelijk doet kap ik dat af. Is ze assertief dan beloon ik haar.  Daar verandert geen gefrustreerde Hannah ook maar iets aan. "

 Ik had het inderdaad ook over een chihuahua kunnen hebben, gezien het voor zo'n hond  ook niet acceptabel is om beloond te worden voor grommen en happen. 

 

Ik heb ook nergens gezegd dat elsa hapt ín de hond. Naar een hond happen is al erg zat. 

 

Maar goed, laat vooral je happende hond loslopen. Als iedereen (dus ook jij) zijn hond aan de riem zou houden, had je dit gezeik niet. 

 

 

Ik ben niet gefrustreerd hoor, ik verbaas mij alleen over het feit dat er een bange hond beloond wordt voor onacceptabel en gevaarlijk gedrag. 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ik had het inderdaad ook over een chihuahua kunnen hebben, gezien het voor zo'n hond  ook niet acceptabel is om beloond te worden voor grommen en happen. 
 
Ik heb ook nergens gezegd dat elsa hapt ín de hond. Naar een hond happen is al erg zat. 
 
Maar goed, laat vooral je happende hond loslopen. Als iedereen (dus ook jij) zijn hond aan de riem zou houden, had je dit gezeik niet. 
 
 
Ik ben niet gefrustreerd hoor, ik verbaas mij alleen over het feit dat er een bange hond beloond wordt voor onacceptabel en gevaarlijk gedrag. 
  "

 Ja joh.. lekker alle honden in het losloopgebied aan de lijn.

Ga eens aan zelfreflexie doen tijdens een heerlijke wandeling met je hond.. worden jij en je hond beter van want al zie jij he zelf niet, je komt waanzinnig gefrustreerd over.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Hannah en liz kunnen jullie deze discussie niet in een ander toppic houden wat daar voor bestemd is??  

 

Vond juist zo leuk dat dit een trots zijn topic is niet een discussie toppic.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  Ja joh.. lekker alle honden in het losloopgebied aan de lijn.
Ga eens aan zelfreflexie doen tijdens een heerlijke wandeling met je hond.. worden jij en je hond beter van want al zie jij he zelf niet, je komt waanzinnig gefrustreerd over. "

 Nu kan ik natuurlijk iets gaan zeggen over instabiele honden, angst, vluchten en iets met dan vooral niet in een losloopgebied komen.... 

 

Maar ik zet het gesprek liever voort met een stuk beton. Fijne dag. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 8 van 45 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Volgende forumvraag: Hallo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^