Uitnodiging voor iedereen tot vriendelijke discussie: Een kijk op nieuwe manier van opvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

"  Haha
 
Ja zo een jachttraining heb ik ook gezien een keer "

Inderdaad niet elke hond is daarbij op zijn gemak, dat zie ik ook af en toe bij training en als dat niet beter wordt en de hond er slecht van herstelt ben ik er ook inderdaad niet voor om dan dat met de hond te blijven doen. Immers, mijn insteek dat je traint met je hond omdat je het sámen leuk vindt. En als Aikje iets niet wil of zich ergens niet bij op haar gemak voelt, dan hoeft ze niet van mij. Inderdaad zijn er zat hele gedreven mensen waarbij dat anders is..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Ik weet niet of dat dwergschaap heet, kan zijn! "

 Ouessant is een soort dwergschaap :D haha nu gaan we wel erg offtopic 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Het begint hier een schapentopic te worden.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  Haha
 
Ja zo een jachttraining heb ik ook gezien een keer "

 Ik was door een lesgeefster eens uitgenodigd om met mijn fantastische golden retriever zaliger daar naartoe te gaan omdat hij veel in zijn mars had volgens haar. Dat is bij kijken gebleven! tsssss

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Ouessant is een soort dwergschaap :-D haha nu gaan we wel erg offtopic  "

 hahaha...ik had net mijn reactie geplaatst toen ik jouw reactie zag.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"  Ik was door een lesgeefster eens uitgenodigd om met mijn fantastische golden retriever zaliger daar naartoe te gaan omdat hij veel in zijn mars had volgens haar. Dat is bij kijken gebleven! tsssss "

 Ja ik had er toen ook van gemaakt dat ik niet wist of het wel wat was voor Gijs. Haar antwoord, volgens mij vind je het zelf niet zo leuk. Ik heb maar niet gezegd waarom niet

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  Ja ik had er toen ook van gemaakt dat ik niet wist of het wel wat was voor Gijs. Haar antwoord, volgens mij vind je het zelf niet zo leuk. Ik heb maar niet gezegd waarom niet "

Nee voor mijzelf was het zeker ook niks haha. En die stress voor de dieren nee, dat kan niet zijn. Maar goed, moet ieder voor zichzelf uitmaken uiteraard.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik weet niet of dat dwergschaap heet, kan zijn! "

 Weet ook niet hoe ze heten, maar in de Shetlandeilanden hebben ze allemaal dwergsoorten, de shetland pony's, koeien, schapen en de shelties.

 

Wat ik begreep, doordat ze kleiner zijn, en vooral in verhouding kleinere benen (de pony's) dat ze warmte minder snel kwijt raken. Via je ledermaten, raak je warmte kwijt. Door het klimaat hebben ze zich zo aangepast.

Heb zelf shetland pony's

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  Weet ook niet hoe ze heten, maar in de Shetlandeilanden hebben ze allemaal dwergsoorten, de shetland pony's, koeien, schapen en de shelties.
 
Wat ik begreep, doordat ze kleiner zijn, en vooral in verhouding kleinere benen (de pony's) dat ze warmte minder snel kwijt raken. Via je ledermaten, raak je warmte kwijt. Door het klimaat hebben ze zich zo aangepast.
Heb zelf shetland pony's "

Ik kwam niet verder dan kleinere schapen in Shetland maar kijk blijkbaar zijn er nog kleinere dieren dus. Ah ja natuurlijk de pony zeker ook. Interessant Suzanne.

We blijven maar over Shetland gaan haha. Sorry ts. Ik zwijg nu.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Op voorstel open ik dit hier in een nieuw topic.
Nog even ter verduidelijking : ik kreeg de opmerking/vraag of ik nu van iedereen zeg een slechte hondeneigenaar te zijn
=> Neen absoluut niet.
Waarom zeg ik dit dan?
=> Om mensen zich van een aantal feiten bewust te maken, enkele items: 
* Een pup niet in de bench
* Betere kennis over de hond en zijn natuurlijk gedrag. 
* Een hond het eerste jaar niet alleen laten, aangaande verlatingsangst.
* Een hond niet al die soort van activiteit nodig heeft
* Een hond beter in zijn noden voorzien
* Spelen 
* Slapen
* Eten & drinken
* Warm en koud
* Een hond is een polyfasische slaper
 
=> Hier in België gaan er jaarlijks gemiddeld 60.000, besef wel zestigduizend!!!!! richting asiel. Alleen in België! Wereldwijd ?
In Amerika worden er jaarlijks 4 MILJOEN honden GEEUTHANASEERD in de asielen
 
Toen ik begon met het gedrag van honden te studeren. Was het ontzettend confronterend. Ik werd gedwongen na te denken hoe ik en de mens algemeen, zich gedragen tov andere "wezens" dieren.
Te beseffen hoe weinig ik over de hond wist (ondanks dat ik dacht veel te weten) en te moeten vaststellen hoe verkeerd ik bezig was.
=> En een hond kan het niet vertellen. Fout, dat doet hij wel. Maar wij kennen hun taal niet, bijgevolg dat we ze ook niet verstaan.
 
Als ik les geef is de eerste les zonder de honden. En neem ik de cursisten mee in de wereld van de hond. Waardoor ze een andere kijk krijgen op hun hond, meer leren begrijpen. Daardoor ook hun hond anders benaderen. En zie je binnen de kortste keren de relatie tussen 2 en 4-voeter eens zo positief evolueren. 
Maar ik moet ook mijn cursisten begeleiden want door die andere kijk, zien ze ook hoe het daarvoor was. En voelen ze zich ontzettend rot en schuldig. Maar hoe konden zij dit allemaal weten als die kennis zo beperkt te vinden in een vorm die voor iedereen verstaanbaar is.
Dus, wees welkom op deze bespreking (discussie klinkt niet positief genoeg ) 
 
  "

 Maar wie zegt dat jouw wijsheden of zienswijze de juiste is? Jij hangt er  bepaalde theorie aan, bent je gaan verdiepen in honden gedrag, maar zie jij het goed?  Jij vindt dat je de hond begrijpt, maar dat is maar giswerk. 

Ik vind niet dat je kan zeggen dat jij mensen moet gaan begeleiden omdat jij die mensen even het licht hebt laten zien. Want zo komt het nu op mij over.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Maar wie zegt dat jouw wijsheden of zienswijze de juiste is? Jij hangt er  bepaalde theorie aan, bent je gaan verdiepen in honden gedrag, maar zie jij het goed?  Jij vindt dat je de hond begrijpt, maar dat is maar giswerk. 
Ik vind niet dat je kan zeggen dat jij mensen moet gaan begeleiden omdat jij die mensen even het licht hebt laten zien. Want zo komt het nu op mij over. "

 Eens ! Over 20jaar komen er weer nieuwe inzichten bij 

honden page profiel ElianeEliane

"  Dan komt haar boodschap helemaal anders over. Maar de tekst die ze schreef over de jagers en veedrijvers kan ik bijna niet anders interpreteren  "

Het is een veel groter plaatje, dan wat jij ziet en helaas toch nog steeds te persoonlijk neemt.

Martine verwoord het beter dan ik, danku

Wat gaat een 70-jarige dame met een Jack Russel doen op een appartementje?

Wat gaat een gepensioneerd koppel wonend op een appartement, doen met een duitse staander. Waar ze alleen blokje rond mee doen.

Gewoon dat veel mensen niet verder zien dan hun zijde. En absoluut niet stil staan door wat zij met de hond doen of net niet, wat dit voor de hond betekend.

Honden worden een blafband aangedaan omdat ze blaffen. Of uiteindelijk weg gedaan, of opsluiten...... Maar blaffen hoort bij een hond. Een hond die een hele dag blaft dat heeft een oorzaak.

En dan kan je het blaffen aanpakken, daarstraks nog een voorstel gelezen van waarom doe je hem geen blafband aan?

Is dus een symptomatische oplossing

Of je gaat naar de oorzaak kijken.

Als de hond een hele dag blaft (het is een prikkeldier), of het dier staat constant bloot aan prikkels. Of het heeft met een frustratie te maken.

.... Dan zou er niemand een hond mogen hebben

Nee dat is absoluut niet wat ik bedoel.

Honden zijn zalige dieren. Alleen gaat het er om dat wij als mens tov de hond superieur doen. Het enige wat ik probeer is te laten zien dat deze honden ook gevoelens, noden, emotie e.d. hebben. En als ik zie hoe velen zich tov de hond zich gedragen ik mij de vraag stel wie zijn wij om ons dat "recht" toe te eigenen.

Hoe meer mensen hier zich van bewust zijn of andere er zich van bewust maken, kunnen veel honden een ander leven hebben.

 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

"  Maar wie zegt dat jouw wijsheden of zienswijze de juiste is? Jij hangt er  bepaalde theorie aan, bent je gaan verdiepen in honden gedrag, maar zie jij het goed?  Jij vindt dat je de hond begrijpt, maar dat is maar giswerk. 
Ik vind niet dat je kan zeggen dat jij mensen moet gaan begeleiden omdat jij die mensen even het licht hebt laten zien. Want zo komt het nu op mij over. "

 

Thank you...

honden page profiel JessicaJessica

"  Ik bekijk dat anders.
Eliane verbeter mij maar als je het anders bedoelt.
 
Ik heb honden die van oorsprong gekweekt zijn om te vechten.
Het zit nog in hun genen,niet dat ze iedere hond willen verscheuren maar het zijn honden met een korte lontjes en ze gaan tot het gaatje als je ze de kans geeft.
 
Nu heb je mensen die staffords(achtige)hebben en als ze die karaktertrek sterk aantreffen bij hun honden dan slaan ze in paniek want ze willen dat Brutus lief en sociaal gaat spelen met soortgenoten.
Brutus bijt ze het liefst dood,de baas vindt het een rothond en die wordt gedumpt in het asiel.
 
BIj mij is het niet zo zwart/wit als bij Eliane maar ik heb voor een ras gekozen,daar hoort het bijbehorende karakter.
Ik kan mijn honden goed opvoeden maar hun karakter kan ik nooit veranderen,ik moet rekening met hun ware aard en leren er mee om te gaan. Ik moet zorgen dat mijn honden niet het kind van de rekening worden omdat ik voor zo'n ras heb gekozen,daar gaat het volgens mij om.
 
De asiels zouden practisch leeg zijn als iedereen zo met zijn stafford zou omgaan. "

 Ik denk ook dat je de tekst van Eliane op deze manier kunt interpreteren. 

Maar als je de tekst sec bekijkt op wat er letterlijk in geschreven letters staat, dan zul je mee moeten gaan met Udhai. 

Ik denk alles (vooral) op een forum (geschreven door Eliane of niet ;) ) valt of staat bij de schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. 

honden page profiel JessicaJessica

"  Maar wie zegt dat jouw wijsheden of zienswijze de juiste is? Jij hangt er  bepaalde theorie aan, bent je gaan verdiepen in honden gedrag, maar zie jij het goed?  Jij vindt dat je de hond begrijpt, maar dat is maar giswerk. 
Ik vind niet dat je kan zeggen dat jij mensen moet gaan begeleiden omdat jij die mensen even het licht hebt laten zien. Want zo komt het nu op mij over. "

Ik begrijp je reactie wel. 
Voorbeeld:
Stel: je observeert het gedrag van één hond ten opzichte van een andere hond, op één vooraf bepaald tijdsstip (je wist toevallig dat de ontmoeting tussen deze twee honden zou plaatsvinden).
Je legt het desbetreffende moment vast op film. 

Tijdens je observatie heb je een aantal dingen waargenomen, daar verbind je een interpretatie aan.

Het grappig is: stel dat je het filmpje een jaar later terug zou kijken. Dan zie je weer hele andere dingen. Misschien belangrijke details die je eerst gemist hebt.  Misschien zie je meer dingen, of misschien moet je je interpretatie herzien. 

Een situatie interpreteren is daarom eigenlijk 'gevaarlijk' vind ik, en al helemaal om daar een interpretatie aan vast te hangen met als gevolg een advies. 
(Daarom ben ik er ook niet altijd voor om iemand linea rechte naar een GT te verwijzen, Eliane is daar gelukkig ook selectief in). 


En eigenlijk vind ik het best 'gevaarlijk' om op HP advies te geven aan mensen als zij hun eigen situatie beschrijven. Hebben deze mensen de situatie wel goed geinterpreteerd? Interpreteer je de geschreven tekst wel goed? Is het advies sluitend/passend? 

Als je een bepaalde situatie (beschreven door een ander) op jezelf kunt betrekken en daarmee kunt spreken uit ervaring is dat natuurlijk nooit verkeerd. Iedereen kan daarvan leren en wie weet geeft de ander je een invalshoek zoals je het zelf nog niet bekeken hebt. 


[quote=21297]
Toen ik begon met het gedrag van honden te studeren. Was het ontzettend confronterend. Ik werd gedwongen na te denken hoe ik en de mens algemeen, zich gedragen tov andere "wezens" dieren.
Te beseffen hoe weinig ik over de hond wist (ondanks dat ik dacht veel te weten) en te moeten vaststellen hoe verkeerd ik bezig was.
=> En een hond kan het niet vertellen. Fout, dat doet hij wel. Maar wij kennen hun taal niet, bijgevolg dat we ze ook niet verstaan.
 
Als ik les geef is de eerste les zonder de honden. En neem ik de cursisten mee in de wereld van de hond. Waardoor ze een andere kijk krijgen op hun hond, meer leren begrijpen. Daardoor ook hun hond anders benaderen. En zie je binnen de kortste keren de relatie tussen 2 en 4-voeter eens zo positief evolueren. 
Maar ik moet ook mijn cursisten begeleiden want door die andere kijk, zien ze ook hoe het daarvoor was. En voelen ze zich ontzettend rot en schuldig. Maar hoe konden zij dit allemaal weten als die kennis zo beperkt te vinden in een vorm die voor iedereen verstaanbaar is.
Dus, wees welkom op deze bespreking (discussie klinkt niet positief genoeg ) 
 
  [/quote]

Ik wil nu overigens niet zeggen dat jouw advies nooit correct zal zijn. Ik denk ook dat je lessen van je eigen hondenschool zeer leerzaam zullen zijn voor de gemiddelde doelgroep. (Ook in het dorp waar ik woon bid ik soms voor meer educatie).  
Maar misschien kan het nog 'correcter', nog gespecificeerder, nog..... u know what I mean...

Ik zocht nu naar een quote van een wetenschappelijk onderzoeker. Maar ik kan 'm nog niet vinden. Ik zal 'm erbij plaatsen als ik hem heb gevonden. 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Ouessant is een soort dwergschaap :-D haha nu gaan we wel erg offtopic  "

 dit is er eentje

wel een oud oma'tje

wat zit je nu schaapachtig naar mij te kijken 

Dit is op een kinderboerderij waar ik ooit vrijwilligers werk deed

maar ook in het park hier zie je ze.

 

even terug naar de hond

Ik vind het lastig  dat er zo'n grote groep mensen is  die geen notie hebben hoeveel impulsen een hond krijgt door hun gewone routines

Ik merk veel weerstand als ik het over rust en regelmaat en kluiven en slapen heb

Terwijl ik bij mijn eigen honden zo merk dat duidelijkheid en rust en regelmaat hun zoveel goed doet

Ik geef gebaren..fluister commando's en mijn honden slapen/dutten 16/18 uur per dag

Na een drukke onrustige dag zijn ze veel meer uitgeput dan na een hele lange wandeling

 

het is geven en nemen..ook met een dier

en wij mensen zijn onnatuurlijk actief

 

eten krijgen ze hier overigens ook zoals het uitkomt (ene dag vroeg andere dag laat)..da's geen enkel probleem

de hond die ik ken die altijd op zelfde moment gevoerd wordt heeft problemen als het 10 minuten later is

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique


Wat gaat een 70-jarige dame met een Jack Russel doen op een appartementje?
Wat gaat een gepensioneerd koppel wonend op een appartement, doen met een duitse staander. Waar ze alleen blokje rond mee doen.

Honden zijn zalige dieren. Alleen gaat het er om dat wij als mens tov de hond superieur doen. Het enige wat ik probeer is te laten zien dat deze honden ook gevoelens, noden, emotie e.d. hebben. En als ik zie hoe velen zich tov de hond zich gedragen ik mij de vraag stel wie zijn wij om ons dat "recht" toe te eigenen.
Hoe meer mensen hier zich van bewust zijn of andere er zich van bewust maken, kunnen veel honden een ander leven hebben.
  "

 Je vergeet 1 ding in heel je relaas. Honden kunnen zich geweldig aanpassen aan hun levensomstandigheden.

Jagers accepteren dat ze niet kunnen jagen,vechters accepteren dan ze niet mogen vechten en waarom? Omdat de baas superieur is.

 

Mijn honden zijn niet zalig,ze hebben structuur en leiding nodig.

Tuurlijk hebben mijn honden gevoelens,emoties maar ik behandel ze goed en als ik hun gevoelens kwets omdat ik ze corrigeer als ze uitvallen of erger een honden willen bijten,dan hebben ze dikke pech.

 

Gelukkig heb ik ze nog nooit zien mokken.

 

Ik heb een hele andere visie,honden zijn opportunisten ze kunnen zich perfect aanpassen aan de mens en of het nu jachthonden,vechthonden,waakhonden zijn het maakt niks uit.

 

Ik ben er zelfs van overtuigd dat mijn honden net zo gelukkig zouden zijn bij iemand anders die ze liefde,een warm hondenbed en voeding geeft.

 

Honden zijn echt niet zalig,het zijn geweldige gezelschapsdieren doordat ze zich prima kunnen aanpassen aan de baas.

honden page profiel ElianeEliane

" Iedereen probeert zijn hond naar beste weten op te voeden al naargelang kennis en ervaring .Ik verbaas me erover hoeveel nieuwe "positieve " theorien als paddenstoelen  uit de grond schieten . Het lijkt er op of we de  hond met fluwelen handschoentjes moeten aanpakken als hij iets verkeerd heeft gedaan en maar moeten afleiden met speeltjes en koekjes om gewenst gedrag te krijgen . Ik ben iemand van de  oude stempel  ,heeft de hond iets in zijn bek en ik wil het niet dan is het los en zo niet open ik de bek en haal het eruit en koppel daar het commando los aan vast . Is dit slecht voor de hond ? Nou dat idee heb ik niet want ze zijn allemaal nog steeds stapel op mij en ik hoef maar te gaan zitten of ze verdringen zich wie naast me mag zitten .Zolang je een band hebt en de hond met respect behandeld  mag je een hond ook eens zonder fluwelen handschoenen aanpakken . Vb als mijn bulldog aan de gang blijft op pup te fietsen , dan haal ik haar eraf in nekvel en stuur haar weg (vaak is het dan pas duidelijk ) Lijdt ze hier onder of is ze nu angstig voor mij ? Nee zolang je dit met beleid doet kan het geen kwaad en ze is nog steeds stapelgek op mij .Wanneer hebben mensen behoefte aan theorien ,precies als ze een probleem hebben met de hond waar ze niet uitkomen Zolang ik geen problemen hebt met mijn honden heb ik daar totaal geen behoefte aan . Ik leg ook totaal geen druk bij mijn honden ,ze kunnen niet eens het woordje zit .Alleen wacht ,los en kom hier meer verlang ik niet van mijn honden .Het is de maatschappij die steeds meer en jonger allerlei eisen aan de honden stelt .(zo ook meer stress, is dit dan positief ?)Als mensen van te voren beter zouden nadenken wat voor een ras ze in huis halen en of ze in deze behoefte van de hond kunnen voorzien zouden er ook minder honden in het asiel belanden .(uitzonderingen nagelaten ) "

 Ieder probeert dat. Maar ook zij die hun hond een wurgketting aandoet, of een blafband.

Wat heb jij het liefst dat ik doe wanneer ik met iets niet akkoord ga. Dat ik je bij jouw haar vast pak en zeg, zo niet. Of dat ik je vraag rekening te willen houden met, omdat ik me er niet goed bij voel.

En fiets jouw hond nog? Ik vermoed van wel. 

Wanneer ze hier de fiets op gaan, neem ik gewoon de zak met gedroogde vleesblokjes. Ik hoef nog niets te zeggen, want voor ik met mijn ogen kan knipperen staan ze hier al allemaal te voet en niet fietsend rond mij. Mmmmm njamie lekker. 

En ik ben het volledig met je eens vanaf -> ik leg ook geen druk.....

Het is daar waar we veel met naar de vaantjes helpen.

Je moet maar eens een kijkje gaan nemen bij mensen die wedstrijden met hun honden spelen.
Noem mijn 1 dier dat in de natuur, waar dan ook ter wereld, wedstrijd speelt.
Die eerste plaats, die beker,.... dat is de mens die dat wil hebben. Niet de hond. Als ik dan de stress bij die honden zie, het schel blaffen, die onzekerheid in hun ogen. Eigenaar die hun hond(en) slaagt omdat hij te veel blaft of uithaalt naar diegene die naast hem staat.
2 à 3 dagen per week dat die hond wordt getraind.   "

 Het zijn stukjes zoals hierboven die ervoor zorgen dat mensen niet meer naar je luisteren Eliane. Ik ben ook op pagina 1 van dit topic gestopt omdat ik serieus aanstoot neem aan teksten als hierboven.

Met mijn honden jaag ik. En train ik. Train ik veel. En nee, niet met slaag, niet met een slipketting, maar met plezier voor ons beiden. De training is voor zowel mij als de hond het hoogtepunt van de week, daar kijken we samen naar uit. Ik nodig je van harte uit om eens mee te gaan als ik met mijn hond ga trainen en te zien hoeveel plezier en wederzijdse liefde juist tijdens het samen hard werken ontstaat

 

ik wil even volstaan met onderstaande foto. Dit is de dame die dit jaar tweede is geworden op de belangrijkste jacht wedstrijd in Nederland. Ze heeft verloren en toen deze foto genomen werd wist ze dit. Maar zie die trots in die ogen. Zie die blijdschap bij de hond omdat hij een mooi moment mag vieren met zijn bazin.

Daar kan geen wetenschappelijk onderzoek tegenop. Mijn punt is dat je niet alle honden, noch hondeneigenaren over een kam mag en kan sheren, en dat doe je vaak wel. waarbij je ons allemaal neerzet als domme wezens die onze honden mishandelen. Dat is niet netjes en zorgt ervoor dat sommige mensen gaan ageren.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Bij agility krijg je zelfs DK als je vloekt tegen je hond

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Elaine gaat voorbij aan het feit dat er honden zijn die het gelukkigst zijn als ze kunnen werken voor/met de baas.

 

Ik haak af als er wordt gezegd dat honden zaligzijn.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Je vergeet 1 ding in heel je relaas. Honden kunnen zich geweldig aanpassen aan hun levensomstandigheden.
Jagers accepteren dat ze niet kunnen jagen,vechters accepteren dan ze niet mogen vechten en waarom? Omdat de baas superieur is.
 
Mijn honden zijn niet zalig,ze hebben structuur en leiding nodig.
Tuurlijk hebben mijn honden gevoelens,emoties maar ik behandel ze goed en als ik hun gevoelens kwets omdat ik ze corrigeer als ze uitvallen of erger een honden willen bijten,dan hebben ze dikke pech.
 
Gelukkig heb ik ze nog nooit zien mokken.
 
Ik heb een hele andere visie,honden zijn opportunisten ze kunnen zich perfect aanpassen aan de mens en of het nu jachthonden,vechthonden,waakhonden zijn het maakt niks uit.
 
Ik ben er zelfs van overtuigd dat mijn honden net zo gelukkig zouden zijn bij iemand die ze liefde,een warm hondenbed en voeding geeft.
 
Honden zijn echt niet zalig,het zijn geweldige gezelschapsdieren doordat ze zich prima kunnen aanpassen aan de baas. "

 het hangt inderdaad echt van de persoon af

wat doe je met je omstandigheden .

wat is je aanpak en hoe dek je je in

Ik zie mensen van alle leeftijden hier succesvol in zijn en ook die hier in falen.

Ik ben zelf een fout gemiddelde

een vrouw alleen die 40 uur werkt op 3 hoog woont in een grote stad die 2 honden tegelijk adopteert waarvan 1 met kennelsyndroom ook nog

Het is de inzet van de persoon achter de hond die iets maakt of breekt

niet alleen  de leeftijd of de situatie waarin de persoon zit.

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Elaine gaat voorbij aan het feit dat er honden zijn die het gelukkigst zijn als ze kunnen werken voor/met de baas.
 
Ik haak af als er wordt gezegd dat honden zaligzijn.
  "

Misschien een stomme opmerking, maar wat bedoel je met "dat honden zalig zijn"? Ik ken die uitdrukking niet 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Misschien een stomme opmerking, maar wat bedoel je met "dat honden zalig zijn"? Ik ken die uitdrukking niet  "

 Eliane schreef honden zijn zalige dieren....ik ben daar niet mee eens,het zijn opportunisten die zorgen dat ze niks tekort komen en weten af en toe heel goed hoe ze het baasje om hun pootjes moeten winden.

honden page profiel ElianeEliane

"  Het zijn stukjes zoals hierboven die ervoor zorgen dat mensen niet meer naar je luisteren Eliane. Ik ben ook op pagina 1 van dit topic gestopt omdat ik serieus aanstoot neem aan teksten als hierboven.
Met mijn honden jaag ik. En train ik. Train ik veel. En nee, niet met slaag, niet met een slipketting, maar met plezier voor ons beiden. De training is voor zowel mij als de hond het hoogtepunt van de week, daar kijken we samen naar uit. Ik nodig je van harte uit om eens mee te gaan als ik met mijn hond ga trainen en te zien hoeveel plezier en wederzijdse liefde juist tijdens het samen hard werken ontstaat
 
ik wil even volstaan met onderstaande foto. Dit is de dame die dit jaar tweede is geworden op de belangrijkste jacht wedstrijd in Nederland. Ze heeft verloren en toen deze foto genomen werd wist ze dit. Maar zie die trots in die ogen. Zie die blijdschap bij de hond omdat hij een mooi moment mag vieren met zijn bazin.
Daar kan geen wetenschappelijk onderzoek tegenop. Mijn punt is dat je niet alle honden, noch hondeneigenaren over een kam mag en kan sheren, en dat doe je vaak wel. waarbij je ons allemaal neerzet als domme wezens die onze honden mishandelen. Dat is niet netjes en zorgt ervoor dat sommige mensen gaan ageren. "

 Richard ik vind maar 1 ding spijtig en dat is dat jij alles zo persoonlijk neemt. Buiten dit forum is daar buiten nog een hele hele grote wereld waar het er in heel wat gevallen anders aan toe gaat.

 

Plus het feit is dat wij in heel wat zaken gedrag van de hond gaan vermenselijken. Een hond kan wel "blij" zijn maar niet omdat hij iets mag vieren. Een mens daarentegen is dat wel.

honden page profiel ElianeEliane

"  Eliane schreef honden zijn zalige dieren....ik ben daar niet mee eens,het zijn opportunisten die zorgen dat ze niks tekort komen en weten af en toe heel goed hoe ze het baasje om hun pootjes moeten winden. "

 Zalig, geweldig....

Een van de honden hier weet simpelweg door ons mens te observeren hoe zij een poortje kan openen.

Ik vind zoiets zalig, geweldig dus. En zo zijn er nog heel wat meer dingen dat ik an de hond geweldig vind. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Eliane schreef honden zijn zalige dieren....ik ben daar niet mee eens,het zijn opportunisten die zorgen dat ze niks tekort komen en weten af en toe heel goed hoe ze het baasje om hun pootjes moeten winden. "

 haha eens 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Feit dat er toch wel wat mensen zijn die struikelen over jouw reacties is dat misschien niet een teken dat je het allemaal toch wat fout verwoord? Ik snap overigens de bedoeling van je topic niet... Je wil een discussie over de nieuwe opvoedingsmethode maar in je openingspost staat er eigenlijk niet zo veel over. Ik heb de indruk dat we eerder discussieren over jouw. Ik laat dit topic dus achterwegen. Ik dacht dat dit wel interessant zou worden met "nieuwe inzichten". 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Serieus? Bij mij komt het over alsof jij de waarheid in pacht hebt en alsof er geen enkele hond gelukkig is hier in de wereld.

 

Sorry hoor, maar als ik mijn hond, mijn gezelschapshond, heerlijk op zijn rug zie dromen, dan kan ik me niet voorstellen dat hij niet happy is. En als hij mee mag op roedelwandeling waarbij je iedere hond ziet genieten, dan zijn ze echt wel hond. 

 

Elke keer als je een weerwoord krijgt op je wetenschappelijke feiten zoals je het zelf noemt en wij onze 'opinies' voorleggen, welke dus direct de grond in geboord worden om de simpele reden dat jij honden bestudeert en er wetenschappelijke feiten zijn... Dan vatten we het in jouw ogen persoonlijk op. Unfair, aangezien eenieder van ons een gelukkige hond thuis hebben zitten die niet in jouw wetenschappelijke feitenplaatje past. 

 

Sta je überhaupt wel open voor de 'opinie' van een ander?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

"  Richard ik vind maar 1 ding spijtig en dat is dat jij alles zo persoonlijk neemt. Buiten dit forum is daar buiten nog een hele hele grote wereld waar het er in heel wat gevallen anders aan toe gaat.
 
Plus het feit is dat wij in heel wat zaken gedrag van de hond gaan vermenselijken. Een hond kan wel "blij" zijn maar niet omdat hij iets mag vieren. Een mens daarentegen is dat wel. "

 Je neemt me de woorden uit de mond Eliane.

Richard heeft dezelfde visie als Max, je neemt aan dat Eliane iedereen bedoelt.  Dat bedoelt ze niet.

Ik ben ook naar een hondenschool geweest met mijn eerste twee honden, en ook ik heb de zenuwachtige honden gezien, de honden die met hun staart naar binnen gekruld deden wat de baas vroeg.

Ik heb ook honden zien tongelen en niezen van onzekerheid terwijl de baas zich van geen kwaad bewust was.

Was dat iedereen op het plein?  Neen hoor, maar ze waren er wel.  De bazen die hun hond rukkend van het plein namen want hij had niet goed "gewerkt", de bazen die hun hond het bevel "liggen" geven met een stemvolume waarbij je zelf de neiging hebt te gaan liggen.  Terwijl een hond zoveel beter hoort dan een mens.

 

Op die mensen heeft Eliane het, niet op degenen die willen leren, evolueren met de veranderende kennis door de jaren heen.

Wij zijn begonnen met gehoorzaamheid, maar we evolueerden en nu gaan we nog naar een "school" maar wat we daar doen is alleen om de band van vertrouwen tussen mens en hond te versterken, we leren de (lichaams)taal van de hond, we leren de pups zwemmen, speuren, frisbee maar niets met competitie, alles voor het plezier van onze beste vriend "de hond" en zijn baasje.

pagina 4 van 22 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Volgende forumvraag: Meer plassen, tanden wisselen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^