Uitnodiging voor iedereen tot vriendelijke discussie: Een kijk op nieuwe manier van opvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElianeEliane

" Klein tipje: het is jammer dat je doet vermoeden dat je wil uitnodigen  tot een "vriendelijke discussie", en dan vervolgens in je openings pleidooi neerzet dat het "een excuus is als mensen aangeven dat het niet zo zwart wit is." Dat nodigt niet uit tot discussie, maar meer tot het lezen van jouw mening, die blijkbaar in jou ogen dus dé waarheid is. Het ontneemt mij alle zin een discussie aan te gaan, daarvoor wil ik graag ruimte voor meerdere meningen. Het is namelijk nooit zwart wit.  "

 Je hebt gelijk.

Door wat je zegt heb ik alles nog eens rustig overlezen.

En ik zou het beter anders formuleren.

Het is ook niet de bedoeling te stellen dat het zwart/wit is.

Maar wel om in bepaalde zaken en situaties te laten zien wat daar de gevolgen van zijn.

Ik weet niet of je weet wie Turid Rugaas is? Een dame die al een 40tal jaar bezig is met honden. Ook zij heeft hierin een hele evolutie ondergaan. Ondertussen is ze hier op wereldniveau mee bezig.

Ze doet ook onderzoeken naar gedrag en de gevolgen daarvan. Zelfs op grote internationale schaal. 

Een geweldige dame, ik vermoed dat haar hart de vorm van een hond heeft . Het is voor mij enorm interessant om van zo iemand te leren vanwege haar enorme kennis en ook hoe ze aan die kennis komt. Maar dit ter zijde.

Het is ook zij die mij o.a. heeft aangeleerd dat honden stress hebben/krijgen van opgesloten te zitten in een bench.

Volgend jaar zal in Noorwegen een groot onderzoek gepubliceerd worden. 

 

En wat mensen doen is hun keuze, ik heb daar totaal geen interesse in of roeping om mij daar mee bezig te houden. Wil men zijn haar groen verven? Oranje bollen op hun auto schilderen. Ik bedoel maar wat ze doen of denken.... doe maar zolang je niemand schade berokkend.

Maar fauna en flora, alsook kinderen kunnen enkel ondergaan dat wat de mens er mee doet. 

En we zijn als mens in staat om geweldige zaken te verwezenlijken of te bereiken. Maar langs de andere kant vraag ik me geregeld af waarom we de pretentie hebben om ons beschaafd te noemen.

 

En misschien bij zij die lezen maar niet reageren. Maar ik heb hier nog geen enkel keer iemand horen zeggen.

Ja ik zet mijn hond in de bench. Nooit bij stil gestaan dat hij daardoor stress zou kunnen hebben want ik zie zo direct geen stress. Vandaar dat ik ook denk dat ik niet verkeerd bezig ben.

Terwijl ik dan er wil op attent maken dat je stress niet altijd met het blote oog ziet. Vandaar dat ik soms in andere topics ook die filmpjes, tenminste de link ervan plaats. Zodat men kan zien wat bepaalde zaken waar wij absoluut niet bij stil staan enorm veel stress bij honden kan teweeg brengen en meer nog. De hond staat, ligt of zit stil. Geen zichtbaar nerveus wrak. Maar toch een hond vol stress.

 

En ik sta gerust open voor voorstellen hoe je dit een mens moet vertellen?

Waarom moet een mens meteen in de verdediging? Waarom moet men zich persoonlijk aangevallen voelen? Waarom?

Waarom meteen denken, ah jij zegt dat dit mijn schuld is, jij zegt dat ik het niet goed doe, jij zegt dat ik slecht doe.

Er kan toch eens bij stil gestaan worden over wat er gezegd wordt. of er iets van waar kan zijn.

 

En dit heeft niets te maken om een mening op te dringen. Maar eerder vragen om het eens van een andere zijde te bekijken. Wat heel moeilijk is als je op dezelfde plaats blijft staan.

 

Mag ik ook zo vrij zijn iedereen verzoeken beleefd te blijven tov andere forumleden. Ipv persoonlijk te worden. Ook al ben je het niet eens, misschien ligt persoon A je meer dan persoon B en men is uiteraard vrij om daar van te denken en te vinden wat men wil. Maar wil men aub het bij denken houden?

Alvast mijn dank hiervoor.

 

 

 

 

 

honden page profiel ElianeEliane

"  Maar dat is dus net de bedoeling van het voorbeeld.  Je hebt mensen die vol goede bedoelingen zitten maar gewoon niet nadenken en hun hond in zekere zin mishandelen zonder het te beseffen.
Op de hondenschool was er een dame met een Viszla-pup.  Dat hondje was 5 maanden maar zo mager als een graat.
Ik ben ik, dus ik kan niet zwijgen (weet dat het mijn zaken niet zijn...) en zeg tegen die dame dat haar hond veel te mager is en vraag wat ze hem voert.  De voeding was ok, dus vraag ik hoeveel geef je?  Wat op de zak staat, zegt ze.  Het was voeding die ik kende en ik wist wat er gegeven moest worden voor dat hondje dus vraag ik of ze hem echt wel die hoeveelheid gaf.
Neen, ze gaf hem niet de hoeveelheid die ik zei en die hij nodig had, omdat ze de hoeveelheid die stond omschreven verkeerd begrepen had. 
Op veel zakken staat voor een hond van bv. 40 kg geef je x gr. (volwassen gewicht).  Zij gaf de hond de hoeveelheid voor het actuele gewicht : haar hondje woog 7 kg dus gaf ze hem zoveel.  Dat beestje kreeg dus veel te weinig binnen, zij was niet wreed, ze dacht er gewoon niet bij na.
Nadat ik haar had uitgelegd hoe ze verpakkingen moest lezen en dat ze ook best keek of haar hond niet meer of minder nodig had, is het dier bijgekomen en zag hij er veel beter uit maar niet te dik.
 
Zulke voorbeelden geven aan dat er echt wel mensen zijn die raad nodig hebben en als ze die niet krijgen resulteert dat in miserie voor de hond.  Ik had me ook kunnen terugtrekken en niks zeggen, maar hoelang had dat beestje dan zo moeten leven?
 
Spijtig genoeg kàn ik niet zwijgen als ik zoiets zie.  Ik ben iemand die de regel "leven en laten leven" gebruikt, ik bemoei me met niks, wat de buur in zijn tuin doet moet hij weten, al plant hij er een rij bomen die al hun bladeren bij mij verliezen.  Maar als het ten nadele van een levend wezen is, pak ik ze aan.  Ik kan niet lijdzaam toezien en zal deze mensen altijd aanspreken.  Eerst op een vriendelijke, behulpzame manier, lukt dat niet, dan zal het kwaadschiks zijn, maar dat wezen (kind, oudere, dier) móet geholpen worden... "

 Hihihi, heel herkenbaar

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

En ik sta gerust open voor voorstellen hoe je dit een mens moet vertellen?

Waarom moet een mens meteen in de verdediging? Waarom moet men zich persoonlijk aangevallen voelen? Waarom?
Waarom meteen denken, ah jij zegt dat dit mijn schuld is, jij zegt dat ik het niet goed doe, jij zegt dat ik slecht doe.

 Door je eigen houding aan te passen.

Je zal zelf wel weten dat je een vreemde hond niet wat gaat leren door over hem heen te buigen, te overheersend te zijn, maar net door hem naar jou toe te laten komen, door zelf ontvankelijk te zijn, door je 'klein' te maken.

 

Dat is met mensen niet anders. Als ik in je openingspost lees dat je nieuwe cursisten zich ontzettend schuldig en rot voelen nadat jij hen 'jouw kennis' hebt meegedeeld, heb ik daar m'n bedenkingen bij.

En dan moet je misschien je eigen advies eens toepassen en denken: "waar komt dit vandaan? waarom voelen ze zich nu slecht?" en je misschien eens afvragen af dit niet door jouw aanpak zou kunnen komen dat ze zich nu nodeloos rot voelen… Tenslotte gaat het over de mens én zijn hond, zij vormen een tandem, je moet dus naar het welzijn van beiden kijken (en niet de mens als instrument gebruiken om het welzijn vd hond op te krikken) en pas dàn werkt een aanpak. 

 

Alleen maar mijn mening, hoor… 

 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

"  Toevallig vind ik dat een bench, goed aangeleerd geen probleem. 
Mits je uitgaat van je hond en hem niet hebt voor het gemak van de mens. 
Hier zelf geen bench, vind het geen prettig idee mijn hond er in te doen. We gebruiken de gang als nodig.
 
Dat is dus het nadeel van tekst het komt rauw op je dak.
 
Ik weet dat ik erg fanatiek kan zijn als het over dierenwelzijn gaat.
Deel hier mijn visie, geef antwoord op vragen en probeer vooral duidelijk uitleg te geven.
Het gaat mij niet om mijn gelijk, geef ook toe als ik iets verkeerd zie. 
Gelukkig maak ik fouten, daar leer je enorm veel van 
Pas mijn visie aan en sta open voor nieuwe inzichten.
Ik ben ook geen professional, ben een liefhebber.
Het geluk, dat als ik iets niet weet, of begrijp hoe iets zit ik aanklop mijn mijn trainer. Goud waard een goede leeraar.
Dat hij niet inmiddels helemaal dol wordt van mijn vele vragen
 
Hier in de buurt weten ze me te vinden als er iets met een dier is. Een zwaan met een knoppel op zn kop. Heb hem in mn tuin gejaagd, dan kan hij niet weg. Dierenambulance gebeld. Intussen met een stel buurkids bij mensen geld ingezameld en het geld, met de zwaan meegegeven aan de ambu. Zwaan werd geopereerd en uitgezet.
Een baby egeltje liep over het industieterrein, overdag. Ik werd geroepen, heb hem gepakt, even katten blik gevoerd, geld ingezameld (geef zelf het meest) en naar de oopvang gebracht.
Hoeveel vogels ik al niet opgevangen heb. Altijd mooi om ze weer uitte zetten.
Het welzijn van dieren daar ga ik voor. Zijn kunnen niet voor zich zelf spreken.
Met woorden, met taal ben ik niet zo handig. Heb een lees handicap, ik mis soms hele woorden, waardoor, zeker lange tekst heel anders door mij wordt  gelezen dan er staat. Had ik met de tekst van Petra. Heb hem eena nog 6 x gelezen en toen ineens was het een ander verhaal dan ik eerst las.
Dat is op een openbaar forum, zoveel mensen, totaal verschillend. Dat maakt het ook zo interessant en leerzaam. "

 Dat is inderdaad wel het nadeel van geschreven tekst. Dat kan zo makkelijk anders opgevat worden dan het bedoelt is. En al helemaal als het over iets gaat waar je veel passie voor hebt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Totaal of topic, maar hier wordt ik nu blij van. Een klein egeltje overdag van de straat geplukt. Lekker zijn buikje rond eten van het katten voer. Naar de egel opvang.

Zijn moeder lag dood, aangereden op straat.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Totaal of topic, maar hier wordt ik nu blij van. Een klein egeltje overdag van de straat geplukt. Lekker zijn buikje rond eten van het katten voer. Naar de egel opvang.
Zijn moeder lag dood, aangereden op straat. "

 Ooh, ik heb enkele jaren geleden ook eentje gevonden, Prikkie noemde ik hem.  Hij woog 190gr. toen ik hem vond, ik heb hem onmiddellijk mee naar huis genomen en idd. kattenvoer gegeven.  Dat was op een donderdag.

Toen ik zaterdag het natuurhulpcentrum belde, en vroeg of ik een gevonden egeltje mocht brengen en het verhaal deed, kreeg ik een erg onvriendelijke opmerking dat ik hem dezelfde dag had moeten brengen en dat er door welwillende mensen als ik zoveel dieren stierven.  En dat ik er nu zelf maar moest voor zorgen.

 

Ik was zo gechoqueerd dat ik de man bedankte (!) en opgehangen heb en Prikkie is bij me gebleven tot hij 980 gr. woog.  Ik heb wel nog een DA geraadpleegd want Prikkie had teken.  Toen hij 980gr. woog hebben we hem in een natuurgebied uitgezet.  Ik hoop dat ik er goed aan gedaan heb en dat hij nog een goed leven heeft gehad...

honden page profiel ElianeEliane

"  Door je eigen houding aan te passen.
Je zal zelf wel weten dat je een vreemde hond niet wat gaat leren door over hem heen te buigen, te overheersend te zijn, maar net door hem naar jou toe te laten komen, door zelf ontvankelijk te zijn, door je 'klein' te maken.
 
Dat is met mensen niet anders. Als ik in je openingspost lees dat je nieuwe cursisten zich ontzettend schuldig en rot voelen nadat jij hen 'jouw kennis' hebt meegedeeld, heb ik daar m'n bedenkingen bij.
En dan moet je misschien je eigen advies eens toepassen en denken: "waar komt dit vandaan? waarom voelen ze zich nu slecht?" en je misschien eens afvragen af dit niet door jouw aanpak zou kunnen komen dat ze zich nu nodeloos rot voelen… Tenslotte gaat het over de mens én zijn hond, zij vormen een tandem, je moet dus naar het welzijn van beiden kijken (en niet de mens als instrument gebruiken om het welzijn vd hond op te krikken) en pas dàn werkt een aanpak. 
 
Alleen maar mijn mening, hoor… 
  "

 Communicatie.......

Er is niets mis met jouw mening.

Maar door dit nu te lezen stel ik eigenlijk vast dat ik dit verkeerd verwoord heb. Serieus verkeerd 

En dit komt eigenlijk omdat er in mijn hoofd veel meer zit dat wat ik op het witte scherm zet (misschien al goed )

Het gaat hier eigenlijk niet om wat of hoe ik iets gezegd heb. 

Het is door hen de taal te leren en hen te verduidelijken wat het ethogram van de hond betekent, inhoudt.

 

En waar zij dan op reageren dat ze dit allemaal niet wisten en steeds de algemene adviezen van opvoeding hebben opgevolgd. En dan zien hoe ze hun hond(en) benadeelde.

Ondanks dat Nederland en België buren zijn. We dezelfde taal spreken zitten er soms heel grote verschillen. Ook dus in de hondenscholen. Hier worden de mensen geadviseerd "BAAS" te zijn, de hond laten voelen dat hij ondergeschikt. De hond moet gecorrigeerd worden. 

En het is dat grote contrast tussen de algemene traditionele hondenscholen en de manier waarop ik mensen leer met hun hond om te gaan. 

Alsook het grote contrast van de hond zijn gedrag voor ze bij mij kwamen en het gedrag dat ze nu vertonen. 

 

Mijn excuses voor de verwarring  (hier had ik echt wel de bal misgeslagen)

Shoking news, ik kan echt wel vriendelijk en zachtaardig zijn 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Door je eigen houding aan te passen.
Je zal zelf wel weten dat je een vreemde hond niet wat gaat leren door over hem heen te buigen, te overheersend te zijn, maar net door hem naar jou toe te laten komen, door zelf ontvankelijk te zijn, door je 'klein' te maken.
 
Dat is met mensen niet anders. Als ik in je openingspost lees dat je nieuwe cursisten zich ontzettend schuldig en rot voelen nadat jij hen 'jouw kennis' hebt meegedeeld, heb ik daar m'n bedenkingen bij.
En dan moet je misschien je eigen advies eens toepassen en denken: "waar komt dit vandaan? waarom voelen ze zich nu slecht?" en je misschien eens afvragen af dit niet door jouw aanpak zou kunnen komen dat ze zich nu nodeloos rot voelen… Tenslotte gaat het over de mens én zijn hond, zij vormen een tandem, je moet dus naar het welzijn van beiden kijken (en niet de mens als instrument gebruiken om het welzijn vd hond op te krikken) en pas dàn werkt een aanpak. 
 
Alleen maar mijn mening, hoor… 
  "

 Helemaal mee eens! Ik geef zelf ook training en soms theorie les aan cursisten. De manier waarop je iets overbrengt heeft heel veel invloed! En dat is wat ik eliane ook al heb proberen uitleggen. Op deze manier nemen mznsen haar niet serieus of gaan meteen in de verdediging. Mensen moeten zich na jouw uitleg juist gemotiveerd voelen om te veranderen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Eliane geloof me als je uw boodschap op een andere manier verwoord zullen er meer mensen naar je luisteren!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Eliane geloof me als je uw boodschap op een andere manier verwoord zullen er meer mensen naar je luisteren! "

Dat sowieso.

Nou ben ik HBO opgeleid, maar ik moest echt even Googlen wat polyfasisch slapen is.

Ik haak persoonlijk echt af bij zulke lappen tekst zoals jij ze regelmatig post, zeker wanneer ze regelmatig voorzien zijn van een  oordeel of emotionele lading.

Ik heb tig dingen fout gedaan bij mijn herplaatser, dingen waarvan men hier grote schande spreekt, en zal nog weleens volledig de plank misslaan.

Hij moet van mij 's nachts bij mij in mijn slaapkamer slapen, en zal zich moeten schikken aan mijn schema, omdat ik werk en hem alleen laat. Soms moet ie doorlopen terwijl die ene grasspriet eigenlijk niet te versmaden is.

Het zal allemaal wel, ik ben tevreden en gelukkig als hij lekker ligt te slapen of aan een botje te knagen, en gezond is, en ik heb geen enkele reden aan te nemen dat hij ongelukkig is.

In ieder geval niet erger dan toen iemand hem de straat opknalde.

Hier geen hondenclubs, trainingen en volop variatie in uitdagingen.

Samen een paar uur per dag struinen door bos en stad, ik geloof dat 't best leuk gaat.

Ik voel me zeker niet aangesproken of aangevallen, daarvoor weet ik voldoende over mezelf als baasje, maar ik denk altijd maar, wie zonder zonde is, werpe de eerste steen....

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Eliane geloof me als je uw boodschap op een andere manier verwoord zullen er meer mensen naar je luisteren! "

 Dat idd en idd wat Santa ook zegt lappen tekst pffff.

 

maar wat ik me nog steeds afvraag ... Als je naar zo'n eerste info cursus gaat zonder hond.

 

hoe zou je mij kunnen laten zien het hoe en wat met de hond als je ons niet samen ziet.

dus niet de band, hoe hij op mij reageert en andersom.

bedoel ... Dan krijg je dus een hoop aan algemene info, ik zou daar persoonlijk vreselijk onzeker van worden en iets hebben van huh? 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

eliame woon jij in België? Mijn ervaring is ook dat Belgen en Nederlanders toch wel een andere manier hebben om honden te bekijken (niet de Belgen van forum hoor!) Ik heb toch een behoorlijk aantal Belgische collega's die honden hebben. Die de gehele werkdag alleen zijn op een stuk grond. En die of 1 keer per dag wandelen of amper omdat ze genoeg grond bij het huis hebben.

En dan kom ik aan met mijn honden oppas haha. Ben toxh wel al vaker vreemd aangekeken.

Ik blijf erbij dat er ook gekeken moet worden wat past bij baasje en hond anders gaat t toch niet werken. Voor de ene hond werkt een bench heel fijn voor de ander is t een verschrikken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ooh, ik heb enkele jaren geleden ook eentje gevonden, Prikkie noemde ik hem.  Hij woog 190gr. toen ik hem vond, ik heb hem onmiddellijk mee naar huis genomen en idd. kattenvoer gegeven.  Dat was op een donderdag.
Toen ik zaterdag het natuurhulpcentrum belde, en vroeg of ik een gevonden egeltje mocht brengen en het verhaal deed, kreeg ik een erg onvriendelijke opmerking dat ik hem dezelfde dag had moeten brengen en dat er door welwillende mensen als ik zoveel dieren stierven.  En dat ik er nu zelf maar moest voor zorgen.
 
Ik was zo gechoqueerd dat ik de man bedankte (!) en opgehangen heb en Prikkie is bij me gebleven tot hij 980 gr. woog.  Ik heb wel nog een DA geraadpleegd want Prikkie had teken.  Toen hij 980gr. woog hebben we hem in een natuurgebied uitgezet.  Ik hoop dat ik er goed aan gedaan heb en dat hij nog een goed leven heeft gehad... "

 Wat een vreemde reactie.

Dat zal toch wel goed gegaan zijn. Bijna zijn volwassen gewicht.

Mooi om hem verzorgd te hebben, zulke mooie dieren.

Ik heb ooit 4 kouwtjes groot gebracht. Op de manege werden de nesten weggehaald. Ik plukte de kleintjes overal vandaan en bracht ze naar de opvang. Ze zaten zo vol, dat ik deze 4 zelf heb groot gebracht.

Hard werken van zons opgang, tot zons ondergang.

Ze zijn hier op een gegeven moment  uitgevlogen. Kwamen de eerste dagen nog terug, maar zijn opgenomen door de kouwtjes die hier al waren.

Ik liep ban naar ze toe buiten, kwamen ze nog een paar dagen bedelen om voer bij me. Zo schattig.

Op een gegeven moment was dat klaar. Zo hoort het.

Officieel mag je alleen wilde dieren opvangen als je een vergunning hebt. Ik was heel illegaal bezig.

Zo als in jou geval met de egel, als de opvang ze niet willen aannemen, wat moet je dan? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" eliame woon jij in België? Mijn ervaring is ook dat Belgen en Nederlanders toch wel een andere manier hebben om honden te bekijken (niet de Belgen van forum hoor!) Ik heb toch een behoorlijk aantal Belgische collega's die honden hebben. Die de gehele werkdag alleen zijn op een stuk grond. En die of 1 keer per dag wandelen of amper omdat ze genoeg grond bij het huis hebben.

En dan kom ik aan met mijn honden oppas haha. Ben toxh wel al vaker vreemd aangekeken.

Ik blijf erbij dat er ook gekeken moet worden wat past bij baasje en hond anders gaat t toch niet werken. Voor de ene hond werkt een bench heel fijn voor de ander is t een verschrikken. "

 Klopt helemaal! Belgen ondernemen veel minder met hun hond ! Hier in het bos is het altijd dood... En als we iemand tegenkomen zijn dat altijd dezelfde mensen. Mijn buren zeggen altijd als ze me zien " ga je nu weeral wandelen?"

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Belgen ondernemen veel minder met hun hond ! Hier in het bos is het altijd dood... 

 Waar is dat? Want hier in onze buurt vind ik het net véél te druk! 

Ik zie een 'dood' bos helemaal zitten! 

honden page profiel ElianeEliane

"  Dat idd en idd wat Santa ook zegt lappen tekst pffff.
 
maar wat ik me nog steeds afvraag ... Als je naar zo'n eerste info cursus gaat zonder hond.
 
hoe zou je mij kunnen laten zien het hoe en wat met de hond als je ons niet samen ziet.
dus niet de band, hoe hij op mij reageert en andersom.
bedoel ... Dan krijg je dus een hoop aan algemene info, ik zou daar persoonlijk vreselijk onzeker van worden en iets hebben van huh?  "

 Aan de andere kant wordt er mij ook door andere mensen gevraagd om zaken toe te lichten.

Die zijn helaas niet op 1, 2, 3, uitgelegd.

Soms kan ik er ook niet op ingaan omdat het gewoon onbegonnen werk is dit op deze manier uitleggen.

 

Ik heb geen traditionele hondenschool. Je kan bij mij enkel na afspraak terecht. En maak ik eerst kennis met eigenaar en hond. Op deze manier kan ik ook zien of en in welk klasje de hond mee kan.

In de eerste les neem ik de mensen mee in de wereld van de hond. Hun taal, hun natuurlijk gedrag, de manier waarop een hond leert, hun natuurlijke intelligentie. Herkennen van stress situaties. Laat ik ze kennis maken met kalmerende signalen. En als mijn les dan is afgerond mag/kan iedereen vragen stellen.

In de volgende lessen zetten we theorie om naar praktijk.

 

Maar ik geef ook niet op een traditionele manier les en ik leer ook niet de traditionele oefeningen van op een hondenschool aan.

De pups leren op een speelse manier wennen en de wereld verkennen. Vrolijk en vol vertrouwen de wereld in.

Een ander groot deel van mijn cursisten zijn mensen die ten einde raad waren/zijn en met hun hond zo goed als niet meer buiten kunnen/konnen komen. 

Die leren van rustig te blijven (bij angst, stress, enz...., vertrouwen opbouwen, met andere honden omgaan, fietsers en joggers te negeren en terrasjestraining ) Zodat de hond overal mee naar toe kan. En beide (2 en 4voeters) zich goed voelen.

 

 

 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Waar is dat? Want hier in onze buurt vind ik het net véél te druk! 
Ik zie een 'dood' bos helemaal zitten!  "

 Sint job int goor! Kom gerust eens langs!!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Aan de andere kant wordt er mij ook door andere mensen gevraagd om zaken toe te lichten.
Die zijn helaas niet op 1, 2, 3, uitgelegd.
Soms kan ik er ook niet op ingaan omdat het gewoon onbegonnen werk is dit op deze manier uitleggen.
 
Ik heb geen traditionele hondenschool. Je kan bij mij enkel na afspraak terecht. En maak ik eerst kennis met eigenaar en hond. Op deze manier kan ik ook zien of en in welk klasje de hond mee kan.
In de eerste les neem ik de mensen mee in de wereld van de hond. Hun taal, hun natuurlijk gedrag, de manier waarop een hond leert, hun natuurlijke intelligentie. Herkennen van stress situaties. Laat ik ze kennis maken met kalmerende signalen. En als mijn les dan is afgerond mag/kan iedereen vragen stellen.
In de volgende lessen zetten we theorie om naar praktijk.
 
Maar ik geef ook niet op een traditionele manier les en ik leer ook niet de traditionele oefeningen van op een hondenschool aan.
De pups leren op een speelse manier wennen en de wereld verkennen. Vrolijk en vol vertrouwen de wereld in.
Een ander groot deel van mijn cursisten zijn mensen die ten einde raad waren/zijn en met hun hond zo goed als niet meer buiten kunnen/konnen komen. 
Die leren van rustig te blijven (bij angst, stress, enz...., vertrouwen opbouwen, met andere honden omgaan, fietsers en joggers te negeren en terrasjestraining ) Zodat de hond overal mee naar toe kan. En beide (2 en 4voeters) zich goed voelen.
 
 
 
 
  "

 Bij ons is het ook zo.. Basiscursus bestaat uit 12 lessen. 2 x per week 1 uur les en half uur praktijk. 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"  Aan de andere kant wordt er mij ook door andere mensen gevraagd om zaken toe te lichten.
Die zijn helaas niet op 1, 2, 3, uitgelegd.
Soms kan ik er ook niet op ingaan omdat het gewoon onbegonnen werk is dit op deze manier uitleggen.
 
Ik heb geen traditionele hondenschool. Je kan bij mij enkel na afspraak terecht. En maak ik eerst kennis met eigenaar en hond. Op deze manier kan ik ook zien of en in welk klasje de hond mee kan.
In de eerste les neem ik de mensen mee in de wereld van de hond. Hun taal, hun natuurlijk gedrag, de manier waarop een hond leert, hun natuurlijke intelligentie. Herkennen van stress situaties. Laat ik ze kennis maken met kalmerende signalen. En als mijn les dan is afgerond mag/kan iedereen vragen stellen.
In de volgende lessen zetten we theorie om naar praktijk.
 
Maar ik geef ook niet op een traditionele manier les en ik leer ook niet de traditionele oefeningen van op een hondenschool aan.
De pups leren op een speelse manier wennen en de wereld verkennen. Vrolijk en vol vertrouwen de wereld in.
Een ander groot deel van mijn cursisten zijn mensen die ten einde raad waren/zijn en met hun hond zo goed als niet meer buiten kunnen/konnen komen. 
Die leren van rustig te blijven (bij angst, stress, enz...., vertrouwen opbouwen, met andere honden omgaan, fietsers en joggers te negeren en terrasjestraining ) Zodat de hond overal mee naar toe kan. En beide (2 en 4voeters) zich goed voelen.
 
 
 
 
  "

 Ok je maakt dus wel eerst kennis met, dat kon ik niet in OP halen.

 

zal keer zwaaien als ik langs job rij 

honden page profiel ElianeEliane

" eliame woon jij in België? Mijn ervaring is ook dat Belgen en Nederlanders toch wel een andere manier hebben om honden te bekijken (niet de Belgen van forum hoor!) Ik heb toch een behoorlijk aantal Belgische collega's die honden hebben. Die de gehele werkdag alleen zijn op een stuk grond. En die of 1 keer per dag wandelen of amper omdat ze genoeg grond bij het huis hebben.

En dan kom ik aan met mijn honden oppas haha. Ben toxh wel al vaker vreemd aangekeken.

Ik blijf erbij dat er ook gekeken moet worden wat past bij baasje en hond anders gaat t toch niet werken. Voor de ene hond werkt een bench heel fijn voor de ander is t een verschrikken. "

 Ja rasechte Belg 

Er zijn ook wel een deel mensen die echt het beste voor hebben met hun hond. 

Een groot probleem vind ik het gebrek aan kennis op de hondenscholen. Als je hier spreekt over lichaamstaal en kalmerende signalen dan vragen ze niet aan mij of ik van België ben maar from out of space.

Maar je kan het echt wel zeggen dat we de spreekwoordelijke appelen en peren zijn 

honden page profiel ElianeEliane

"  Bij ons is het ook zo.. Basiscursus bestaat uit 12 lessen. 2 x per week 1 uur les en half uur praktijk.  "

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Van welke regio ben jij, eliane?

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

http://www.piepvandaag.nl/bert-van-straten-hondendominantie-feit-mythe/

het gaat hier nog steeds over 'softe wetenschapen', wetenschaplijk is in deze zin vrij relatief

ik denk persoonlijk dat het wetenschapelijk feit - nog steeds zeer relatief kwa begrip is.

" En misschien bij zij die lezen maar niet reageren. Maar ik heb hier nog geen enkel keer iemand horen zeggen.
Ja ik zet mijn hond in de bench. Nooit bij stil gestaan dat hij daardoor stress zou kunnen hebben want ik zie zo direct geen stress. Vandaar dat ik ook denk dat ik niet verkeerd bezig ben.
Terwijl ik dan er wil op attent maken dat je stress niet altijd met het blote oog ziet. Vandaar dat ik soms in andere topics ook die filmpjes, tenminste de link ervan plaats. Zodat men kan zien wat bepaalde zaken waar wij absoluut niet bij stil staan enorm veel stress bij honden kan teweeg brengen en meer nog. De hond staat, ligt of zit stil. Geen zichtbaar nerveus wrak. Maar toch een hond vol stress.  "

 Maar dit is nu juist wat er zo mis gaat Eliane. Je noemt een deskundige, wereldberoemd die jou heeft overtuigd van jouw gelijk en je bent totaal niet in staat om voor andere ideeën open te staan.

Ik doe mijn hond in de bench. Al vanaf dat hij acht weken is. Hij indt daar rust, ligt er vaak heerlijk op zijn rug in te slapen, kijkt me soms verdwaasd aan van "waarom nou" als ik de deur opendoe om hem eruit te laten. ik weet zeker dat als ik een uur op Google ga, dat ik dan een wetenschapper ga vinden die uitlegt dat de bench goed is voor de hond. Maar dat ga ik niet doen. Waarom niet? Nou, omdat ik zie aan mijn honden dat ze er gelukkig mee zijn en omdat ik altijd rustige, kalme, evenwichtige, blije honden heb en heb gehad. Daar heb ik geen wetenschapper voor nodig

En serieus dat jij me geen slecht gevoel aan gaat praten. Jij gaat mij niet vertellen dat ik al 25 jaar al mijn honden (een stuk of 15 honden heb ik tot nu toe bij me mogen houden) mishandel. En toch is dat precies wat je doet. Dan kun je verwachten dat mensen boos gaan reageren.

Als je dat niet verwacht heb je een hoop te leren over mensen en zul je dus ook nooit mensen echt kunnen helpen, ongeacht hoe goed je de honden begrijpt

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" http://www.piepvandaag.nl/bert-van-straten-hondendominantie-feit-mythe/
het gaat hier nog steeds over 'softe wetenschapen', wetenschaplijk is in deze zin vrij relatief
ik denk persoonlijk dat het wetenschapelijk feit - nog steeds zeer relatief kwa begrip is. "

 Niet dat het er toedoet, maar persoonlijk heb ik niet zoveel met de heer van Straten.

Heb zn website bekenen, lees zijn collums.

Hij heeft geen opleiding in de honden. Niet dat dat zalig makend is. Vind hem echter een goed voorbeeld, van de ervarings deskundige die meer kapot maakt dan je lief is. 

Ik heb toch liever advies van iemand met een gedegen opleiding, een hoop kennis, die wel weet waar over hij praat.

 

Maar goed, dat terzijde.

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

"

" http://www.piepvandaag.nl/bert-van-straten-hondendominantie-feit-mythe/
het gaat hier nog steeds over 'softe wetenschapen', wetenschaplijk is in deze zin vrij
relatief
ik denk persoonlijk dat het wetenschapelijk feit - nog steeds zeer relatief kwa begrip is. "



 Niet dat het er toedoet, maar persoonlijk heb ik niet zoveel met
de heer van Straten.


Heb zn website bekenen, lees zijn collums.


Hij heeft geen opleiding in de honden. Niet dat dat zalig makend
is. Vind hem echter een goed voorbeeld, van de ervarings deskundige die meer kapot maakt dan je lief is. 


Ik heb toch liever advies van
iemand met een gedegen opleiding, een hoop kennis, die wel weet waar over hij praat.


 


Maar goed, dat terzijde.


"


In sommige gevallen snap ik je punt. Maar theorie is ook niet alles.

Ik heb jarenlang op een moeilijke doelgroep gewerkt moeilijk verstaanbaar gedrag. Het inhoudelijke vraagstuk heb ik niet op school gehad. Is een stuk aanvoelen ervaring opdoen inleven. Personeel wat geschikt was was zeer moeilijk te vinden. Zelfs mensen met een universitaire opleiding die het geprobeerd hadden. Nou dst was dus 10 keer niets..
Wat ik hiermee bedoel uit te leggen is dat theorie ervaring vaak bar weinig zegt. Zo kunnen mensen met zeer veel ervaring met honden met gedragsproblemen het veel beter doen dan iemand met een opleiding die net dat stukje mist

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"  Niet dat het er toedoet, maar persoonlijk heb ik niet zoveel met de heer van Straten."

 dat kan zeer best zijn - ken hem totaal niet , vind persoonlijk wel dat "het gaat hier nog steeds over 'softe wetenschapen', wetenschaplijk is in deze zin vrij relatief
ik denk persoonlijk dat het wetenschapelijk feit - nog steeds zeer relatief kwa begrip is - en dat er nog zeer veel vragen over bestaan"

voor mij wil dat niet zeggen dat je daarvoor moet straffen en fysiek geweld gebruiken bij opvoeding

niemand hier heeft mij ooit een zinvolle verklaring kunnen geven bv waarom een hond enkel haar eigen hondenroedel zou aanvallen en dit pas na 4 weken integratie of zo (ondertussen waarbij van angst tov andere hond totaal geen sprake is integendeel), slechte integratie - socialisatie zouden reeds veel eerder reactie moeten uitlokken. De totale ontkenning van dominantie roept heel veel onoplosbare vragen bij mij op en ik ben persoonlijk van jullie foutieve interpretatie van reacties helemaal niet overtuigd. ok hond had totaal onnatuurlijke overdreven hoge hoeveelheid testosterone vanwege menselijke toedoen. 

 

 

honden page profiel JessicaJessica

" In sommige gevallen snap ik je punt. Maar theorie is ook niet alles.

Ik heb jarenlang op een moeilijke doelgroep gewerkt moeilijk verstaanbaar gedrag. Het inhoudelijke vraagstuk heb ik niet op school gehad. Is een stuk aanvoelen ervaring opdoen inleven. Personeel wat geschikt was was zeer moeilijk te vinden. Zelfs mensen met een universitaire opleiding die het geprobeerd hadden. Nou dst was dus 10 keer niets..
Wat ik hiermee bedoel uit te leggen is dat theorie ervaring vaak bar weinig zegt. Zo kunnen mensen met zeer veel ervaring met honden met gedragsproblemen het veel beter doen dan iemand met een opleiding die net dat stukje mist "

 Even off-topic.... Hoe krijg jij er 2 quotes in?

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

"

" In sommige gevallen snap ik je punt. Maar theorie is ook niet alles.

Ik heb jarenlang op een moeilijke doelgroep gewerkt moeilijk verstaanbaar gedrag. Het
inhoudelijke vraagstuk heb ik niet op school gehad. Is een stuk aanvoelen ervaring opdoen inleven. Personeel wat geschikt was was zeer
moeilijk te vinden. Zelfs mensen met een universitaire opleiding die het geprobeerd hadden. Nou dst was dus 10 keer niets..
Wat ik
hiermee bedoel uit te leggen is dat theorie ervaring vaak bar weinig zegt. Zo kunnen mensen met zeer veel ervaring met honden met
gedragsproblemen het veel beter doen dan iemand met een opleiding die net dat stukje mist "



 Even off-topic.... Hoe krijg jij
er 2 quotes in?

"


Geen idee haha. Zit op de app. quoten gaat juist vervelend kan niet in 1 keer naar beneden waardoor in de tekst spaties komen vaker.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca


niemand hier heeft mij ooit een zinvolle verklaring kunnen geven bv waarom een hond enkel haar eigen hondenroedel zou aanvallen en dit pas na 4 weken integratie of zo (ondertussen waarbij van angst tov andere hond totaal geen sprake is integendeel), slechte integratie - socialisatie zouden reeds veel eerder reactie moeten uitlokken. De totale ontkenning van dominantie roept heel veel onoplosbare vragen bij mij op en ik ben persoonlijk van jullie foutieve interpretatie van reacties helemaal niet overtuigd. ok hond had totaal onnatuurlijke overdreven hoge hoeveelheid testosterone vanwege menselijke toedoen. 
 
  "

 Niemand ontkend dominantie.

Dat heeft Bert van S dus volledig verkeerd begrepen. Wat ontkend wordt is dat een roedel leeft in een strikte hierargie waarbij het leiderschap met geweld wordt afgedwongen. Dat andere leden uit zijn op het leiderschap en dat het alpha paar op zijn hoedde moet zijn dat het leider schap niet wordt over genomen.

Dat wordt ontkend.

Innwerkelijkheid leven wolven meer als een gezin. De ouders hebben het meest ervaring, zullen de andere begeleiden en de fijne kneepjes van het leven leren. Als er voedsel is, wordt er samen gegeten. 

Fysieke correcties zal je niet zien, niet stel je verwond een lid, wat schiet je daar bij op?

In de honden wereld heb je het over dominantie als het gaat om 2 bekende honden, en het gaat over bezig.

Voor een hond is de positie in het gezin niet belangrijk, de rang. Wat voor honden belangrijk is, is bezit.  

De ligplek, een botje, de bal, een knuffel van de baas.

 

Waarom de hond pas na 4 weken uitvalt? Ik neem aan dat het de nieuwe hond was? Omdat hij zich dan pas op zijn plek thuis voelt.

De eerste periode is een hond onwennig, laten nog niet zien hoe ze echt zijn. Alles overkomt ze. 

Honden zijn ook conflikt vermijdend. Die hond zal zich niet orettig hebben gevoeld. Een emmer die steeds voller wordt. Dan voelt hij zich weer thuis en de emmer loopt over.

Ik vrees dat er wel mis is gegaan in de intergratie, begeleing. Een hond valt niet zomaar uit.

 

Waarom alleen in de eigen roedel, omdat je de rede voor het uitvallen iets te maken zal hebben met hoe de hond zich daar voelt ten op zichtenvan de andere hond. Bekende honden hebben een band, die hebben wat met elkaar. Vandaar dat er in dit geval pas gebeten werd toen er een band was. Vreemde honden mogen gewoon dood vallen, daar heeft een hond niets mee.

Zijn comfort zonde zal misschien steeds over treden zijn, hij zal toch angstig zijn geweest. Zonder de hond en de situatie te kennen is het moeilijk iets zinnigs over de situatie te zeggen, blijft gissen.

Met leiderschap, hoger in de rang willen komen, dominantie zal het niet veel te maken hebben.

http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/dominantiemodel-de-mythe.php

Ohnee, komt ze weer met haar linkjes. 

Ja, lezen is leuk. Ook is het prettig te lezen van mensen die wel een opleiding hebben. Ik ben slechts  een liefhebber

pagina 18 van 22 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1819 20 21 22
Volgende forumvraag: Meer plassen, tanden wisselen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^