Kom steeds vaker stoere honden tegen die toch niet zo aardig zijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Op HP worden staffords, flinke bullen en andere stoere (voormalig vecht)honden vaak opgehemeld als zeer lief en sociaal.

Maar ik kom de laatste tijd steeds vaker exemplaren tegen waarbij de baas angstvallig omloopt, of roept dat zijn/haar hond niet zo goed met andere honden kan.

Met de teefjes gaat het vaker goed dan met de reuen. Ik heb een reu dus dat kan daar aan liggen.

Ik was door HP altijd open en onbezorgd richting deze rassen en types, mits deze relaxed door het park liepen. Nu na twee incidenten waarbij een keer een halsband finaal in twee stukken is gescheurd en herhaalde gesprekken met baasjes die aangeven dat hún hond niet zo lekker met andere honden gaat begin ik toch te twijfelen.

Niet dat ieder exemplaar een probleem is, maar zeker ook niet dat ieder exemplaar á la HP zonder problemen met andere honden kan.

Hebben de stoere honden eigenaren hier hun rassen toch niet iets te rooskleurig voorgesteld, gebaseerd op hun eigen exemplaar? Ik bedoel, ik kan ook zeggen dat Dobby geen vreetmachine is en dan spreek ik de volledige waarheid, maar andere Goldens zijn dat juist weer wel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kom steeds vaker stoere honden tegen die toch niet zo aardig zijn." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem 3 doggies

honden foto van Vivian   <3    Sem

wij hebben hier in de straat een jongen wonen met een stafford,, een schat van een beest.. maar tegen andere reuen valt die uit... tegen teven niet maar tegen reuen wel... behalve onze reuen die accepteert die wel,, daar staat die jongen nog steeds verstelt van.. haha O-) hij trek altijd zo ongeloofwaardig gezicht ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Daar heb ik een vrij kort door de bocht antwoord op; Een stafford of pitbull is nou eenmaal niet de meest hondvriendelijke hond. Op het forum hier zitten inderdaad uitzonderingen, maar dat is dus meer uitzondering als regel.
Voor mensen zijn ze mits gesocialiseerd wel vaak heel lief en vriendelijk.

De pitbullvereniging zegt wel eens; echte liefhebbers van het ras houden hun hond aangelijnd.
En daar ben ik grotendeels het echt mee eens, zeker in een woonwijk o.i.d. De meeste bijtincidenten met pitbulls of staffords onstaan door onverantwoord gedrag van de eigenaar. Vaak is zo'n hond tot op een bepaalde leeftijd sociaal naar honden en dan plots niet meer, en heel vervelend is dus als zo'n omslagmoment plaatsvind als ie net even lekker los loopt, dan krijg je van die situaties dat de hond opeens met fifi in zn bek staat en eigenaars gillen 'dat doet ie anders nooit'. 

Zelf was ik altijd van mening dat een goede opvoeding zorgt voor een stabiele en sociale hond. Maar mede door de omslag van mijn eigen hond (ondanks goede, consequente opvoeding) en de honden die ik tegenkom in het asiel weet ik echt zeker dat de hondagressie er gewoon heel vaak in zit bij honden als staffords en pitbulls. 

Heel moeilijk om je dit voor te stellen als je het nog niet mee hebt gemaakt met je hond, en sommige honden zullen deze omslag ook nooit krijgen, maar dat zijn echt de uitzonderingen.

Ik hemel mijn hond niet op om zijn hondsociaalheid, maar gewoon om de lieve, slimme, baasgerichte knuffel die ze thuis is :-)

Ik wil niet dat mensen een beeld krijgen dat de pitbull of stafford een monster is, maar mensen die maar blijven roepen dat pitbulls en staffies alleen agressief zijn als je ze niet goed opvoed geven ook een onrealistisch beeld. Mensen moeten bewust zijn van het ras en erfelijke eigenschappen van een hond, daar kun je gewoon niet onderuit. En als je hond nog kan met andere honden is dat natuurlijk superfijn en mag je daar zeker blij om zijn, maar ik zeg altijd; het geeft geen garantie voor de toekomst en je moet omgang met andere honden gewoon altijd goed in de gaten houden.

honden page profiel Bert, Brigitte & DangerBert, Brigitte & Danger 3 doggies

honden foto van Bert, Brigitte & Danger

Helemaal mee eens Lady. Kan er niks meer aan toe voegen.

honden page profiel Quincy, Bailey & NovaQuincy, Bailey & Nova

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

ik ben neger...een antilliaan.

zodra je een buitenlander met een stafford of een pit ziet lopen gaan de meeste mensen ervan uit dat die hond waarmee ze lopen gevaarlijk is of niet met andere honden kan omgaan....waar of niet!! zeg eerlijk!!

ik heb stafford gehad al 14 jaar, (in de periode van pitbull wet) deze jaar overleden aan kanker, in de tijd dat ik me hond had was ik jong en onervaren maar was altijd goed voor me hond zo goed dat mensen om me heen (die tijd) zeiden dat ik stoer liep met me hond omdat ik me hond zo ver had dat ik met hem kon lopen met de riem om me finger..hij trok niet, ja alleen als hij moest schijten of zo hahah.

hiermee wil ik zeggen dat al heb je je hond onder controle je blijft toch die stoere neger die een hond heeft om stoer te doen....

in die tijd ben ik weinig blanken tegen gekomen, woonde toen in de schilderswijk met allemaal turken en marocanen die allemaal bang waren voor me hond (kind laten vallen om zo weg te komen van me hond die tevens aan de lijn was)....dus mij honden hebben niet echt iets met andere mensen (moslims...ik durf het te zeggen) hiermee wil ik zeggen geef de hond gelegenheid om met mensen om te gaan en met hun hond natuurlijk.....ik bedoel maar hoe wil je je hond sociaal maken als daar de kans niet voor krijg omdat mensen vinden dat jij of je hond er gevaarlijk uit ziet dat ze met een bocht om je heen loopt..
genoeg blanken gezien die stoer doen met hun honden omdat hun de mogelijk dingen hebben gedaan met hun honden om hun groot te maken...en dan mij uitleggen dat ik het verkeerd doet omdat mij honden te klein zijn en niet goed op gewicht is....(mij honden waren maten volgens regelementen)
toen me hond 10 jaar was ben ik verhuist naar wat ik dacht een meer hond vriendelijke buurt....dus niet!! en weet je waarom?? ze zien als nog een buitenlander met een gevaarlijke hond...

ik heb nu een puppy van 5 mnd (nova) doe daar alles mee wat eerst niet kon door die bullshit wet de pitbull wet...puppy cursus, agility, flyball alles..waarom??

Ik hoop jullie gedrag en gedachte te veranderen over werkhonden...helaas ben ik geen blonde dame uit het gooi ofzo ik ben neger, ik heb een gevaarlijke hond, ik ben breed en kijk niet altijd vrolijk (als je me zou kennen weten dat ondanks alles het leven positief te gemoet ga) hij is breed en kijkt niet altijd vrolijk ahahah...

dit is de rede dat ik ben lid geworden...lees altijd negatieve dingen over stafford of pit...altijd stereotype over deze ras..door jullie zogenaamde honden lieverhebbers die slechte ervaring hebben gehad met werkhonden is er nu een verschil tussen honden voor de blanken en honden voor de buitenlanders....open your eyes en wees nou een keer eerlijk....

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Haha Wilma daar is maar één ding op de zeggen: Ja.

Ik wil ze nooit slecht afschilderen maar 90% is niet sociaal. Je kunt moeilijk altijd van die ene uitgaan die het wel is. Daarbij is de realiteit ook nog dat merendeel wat aan de andere kant van die lijn loopt niet "hp-waardig" is om het maar zacht uit te drukken. Heb je ook nog mee te maken, of eigenlijk is dat het juist omdat ze hun eigen hond niet kunnen inschatten.

Eerlijk is eerlijk, ik wil geen Stafford of Pit bij mijn dieren hebben. Aan de lijn met een meter er tussen prima. Maar verder? Nee bedankt. :-)

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Bij ons in de buurt lopen er zo nu en dan ook Staffords, Pitbulls, etc. in het park rond. Ik vind het niet altijd even fijn als z'n hond naar Brody toerent en de baas er minder vriendelijk uitziet. Het gaat best vaak goed bij ons in het park, maar er zijn wel al twee honden binnen een jaar dood gebeten door de eerder genoemde rassen. Ook is het niet lekker als je langs een baasje loopt en die twijfelt of hij/zij zijn/haar hond los moet maken "omdat het al een tijd lang zo goed gaat", werkt niet echt rustgevend.

Maar er lopen hier ook schatten rond die ik maar wat graag met Brody laat spelen en vooral de jongere honden gaan socialer met andere honden om.

honden page profiel josjos 3 doggies

Honden begrijpen elkaar niet altijd, soms zelfs vaker niet dan wel. Dat heeft te maken met wisselende rassen, opvoeding en nestfase. Als je daar dan bij zet een ras met een slechte rem op impulsief gedrag en een relatief hoge kracht in verhouding tot lichaamsgewicht, dan heb je een fraai pakketje moeilijkheden.

In zoverre het de vraag is of je een hond wel moet laten "spelen" met vreemde honden, telt die voor mij dubbel voor hondenrassen die hierin ook nog eens "beperkt" zijn door een zeer slechte impulscontrole.

Een goede socialisatie is daarin niet altijd doorslaggevend, omdat juist in die socialisatie ook heel snel ruimte is voor miscommunicatie tussen de honden zonder dat je dit als mens doorhebt. Resultaat is dan ook nog eens een voorgaande negatieve leerassociatie.

Wil dus niet zeggen dat deze rassen de ellende Beginnen, maar wel dat hun reacties vaak overtrokken zijn puur op basis van hun eigen karakter. Denk dat veel mensen er goed aan doen deze honden (met hun eigen hond) te vermijden, alsmede de eigenaren van dergelijke rassen om hierin eigen verantwoordelijkheid te nemen.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

als ik praat over mijn eigen honden dan praat ik over mijn eigen honden, als ik praat over het ras dan praat ik over het ras.
ik zal altijd zeggen dat bij staffords en pitbulls hondagressie in het ras zit als het over het ras gaat.
plaats ik foto's of verhaaltjes van mijn honden dan vind ik niet dat ik even onderaan moet vermelden dat zij uitzonderingen zijn voor hun ras want het gaat immers over mijn honden en niet over het ras.

het ras maakt ook niet zoveel uit, je kan betere naar de hond kijken dan naar het ras. zo kan een leuke border toch niet zo leuk zijn of een enge rottie net super lief.
met het lezen van de lichaamstaal van de hond die voor je staat kom je al een heel eind verder.

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Ik heb het idee dat de mensen op HP sowieso hondeneigenaren zijn die zich meer dan gemiddeld hebben ingelezen en werken met hun honden. Dat geldt helemaal voor de mensen met de wat pittigere hondenrassen hier op het forum.

De kennis is hier groot en wordt ook uitgebreid gedeeld. Feit blijft dat de meeste hondeneigenaren niet op een forum te vinden zijn en maar wat aanklooien. Dan is het wel zo prettig dat de meeste mensen hun eigen hond kennen en dus aangeven dat het niet zo goed gaat met andere honden erbij.

Is er daarom reden tot angst voor dit soort honden? Wat mij betreft niet. Ik verbaas me nog regelmatig over het heftige gedrag van kleine honden en kom ook goldies en labs tegen die absoluut niet met andere honden kunnen.

De jongen van de hondenuitlaatservice hier uit de buurt mijd ik wel als de pest. Van ver af aan zie je al dat zijn lichaamshouding absoluut niet past bij zijn Am. stafford x pitbull.

Zo bekijk ik elke eigenaar, hoe alert zijn ze met hun eigen hond en wat stralen ze zelf uit. Dat zegt meer dan het soort hond dat ze bij zich hebben.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nou ja, Dobby is niet zo'n spelert. Hij is meer van de eeuwige ontmoeting: snuffelen, plassen, snuffelen. Er is dan wel weer een Cane Corso teef waar hij graag achteraan rent, maar dat spelen is een uitzondering.

Het gaat hier voornamelijk om gewoon passeren waarbij de andere baasjes in de stress schieten. Of gewoon, zoals die ene, die van 50 meter verder aan komt rennen en zo bovenop Dobby klapt, met als resultaat een gescheurde halsband (ook niet zo'n lekker idee dat er dus naar de hals gehapt word, gelukkig heeft Dobby veel haar).

Later kwam ik er trouwens achter dat dit exemplaar ook een teckeltje heeft gepakt en dat deze was weggelopen. Leuk. Dan wandel je ook niet relaxed meer zo tegen 18 uur 's avonds als een donker gestroomde agressieveling in het donker zonder baas door de wijk loopt. ;-)

honden page profiel Jannie Jannie 3 doggies

honden foto van Jannie

Ik zou graag de andere kant van het verhaal eens vertellen, hoewel het al erg lang geleden is.
Mijn sociale en vrolijke Husky is aangevallen door twee loslopende Newfoundlanders. Enorm gebeten en volgens dierenarts heeft hij nog mazzel gehad, dat het redelijk goed is afgelopen. Mijn hond was aangelijnd en volgens de eigenaar was dat dan ook de oorzaak. ;-)

Vanaf dat moment was m'n vrolijke Husky niet zo vrolijk meer. En wilde vechten met elke mannelijke hond die hij daarna tegen kwam. Hij heeft dus nooit meer los kunnen lopen en we hebben hem nooit meer mee kunnen nemen naar situaties waar ook andere honden zijn.

Deze twee Newfoundlanders hebben bij twee andere incidenten kleine hondjes verscheurd (doodgebeten) Via rechtzaken een muilkorfgebod gevraagd maar is nooit toegewezen. Wel vond de rechter dat ze voortaan aangelijnd moesten zijn.

Mijn hond kon zelfs niet meer naar hondencursus omdat daar per definitie veel honden zijn. (overigens ging het wel met teefjes meestal goed). Nooit naar het strand; nooit naar het park.

Wat ik ermee wil zeggen is dat 1 bijtincident, voor het slachtoffer levenslange impact kan hebben. Ook als de uiterlijke wonden allang genezen zijn.



honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

" Dan wandel je ook niet relaxed meer zo tegen 18 uur 's avonds als een donker gestroomde agressieveling in het donker zonder baas door de wijk loopt. ;-) "


Nope! Helemaal mee eens... Dat heb ik dus ook gehad alleen dan met baas erbij. Heb dan ook een officiële aangifte gedaan, want dit is een direct gevaar. Zo lang er niks gezegd wordt, kan er ook niet ingegrepen worden.

honden page profiel Lisa & BoebieLisa & Boebie 3 doggies

honden foto van Lisa & Boebie

Boebie heeft een selectieprocedure. De ene hond vindt ze wel leuk en andere moet ze niks van hebben en dat kan dan ook resulteren in een heel orkest.. Ik ontwijk andere honden altijd. Zie ik iemand lopen, steek ik over. Ga het niet afwachten, ookal doet ze 9 van de 10x niks toch heb ik er geen zin in ;-).

Als ze los is gaat het goed met andere honden, maar toch lijn ik haar aan als ik andere honden zie komen. Om eerst die andere hond in te schatten. Bij kleine hondjes laat ik haar standaard aan de riem. Bij grote wil ik haar wel los laten maar zodra ik merk dat die andere hond bijvoorbeeld te opdringerig is gaat ze weer vast.

Eigenlijk laat ik Boebie alleen los op stukke waar het overzichtelijk is en ik haar bij me kan roepen als er een andere hond komt. Meestal ga ik met Lisanne (van Swiffer ook van HP) naar het park en daar hebben we ons eigen prive stuk gevonden.. En nog lijnen we ze aan als we andere honden voorbij zien komen.. Zo hebben ze ook wel is gespeeld met een stel andere honden en dat was harstikke leuk en als het niet kan, tja dan niet dan blijft ze vast!

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

ik ben altijd heel eerlijk over max en faith, en ben dat altijd geweest, ook hier.beiden kunnen dus NIET met andere honden, alleen met elkaar.
misschien zit er wel eens een hond tussen waarbij het goed zou gaan, maar ik neem geen risico's.
het is niet erg als je hond een draak is, maar besef dat, en neem je verantwoordelijkheid.
ik kom dus ook nooit in losloopgebieden, en we hebben onze tactiek als er toch mensen met losse honden aankomen. mijn vriend neemt dan beide honden, en ik ren vooruit om te waarschuwen. werkt tot nu toe altijd.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Als ik staffords, bullen ed tegenkom, dan kijk ik meestal eerst naar de baas die erbij is. Daaraan kan ik meestal wel zien of het verantwoord is om langs te lopen. In het bos loopt alles los en tot nu toe geen problemen gehad gelukkig. Ik moet erbij zeggen dat ik bij elke hond eerst naar de baas kijk, want JR's zijn ook heel vervelend vaak! ;-)
Nu heb ik teefjes en dat scheelt heel wat, want de reu van mijn zus is nogal vaak het haasje.

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Bn ik niet helemaal met je eens.

Als je namelijk Mandy en Buddah tegenkomt en je kijkt naar Mandy, zou ik denken... Geen vuiltje aan de lucht, ik laat mijn goedzak er lekker op af rennen.

Wanneer ik Mandy haar honden zou kennen, zou ik Nero er nooit op af laten rennen, aangezien Mandy wel eens eerlijk zegt dat het een risicootje is met haar Buddah.
Dit kan ik aan de buitenkant van het baasje dus niet aflezen..

Bij ons in de wijk loopt een jongen, petje, leren jasje, traan getatoeëerd... Daar zou ik dan dus een rondje voor om moeten lopen... Niks hoor, zijn bull is namelijk de liefste die er is!!

Dus niet helemaal met je eens... Sterker nog, helemaal niet met je eens!

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit 3 doggies

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Ik vind dat ieder zijn eigen verantwoording moet nemen met het uitlaten van zijn/haar hond, je kan er niet zomaar vanuit gaan dat iedere hond sociaal is of dit nou een wat pittiger ras is of niet..

Veelal worden ze hier inderdaad neergezet als een sociale honden die geen vlieg kwaad doen, overal los kan en nooit zal bijten.. het belangrijkste wordt ontkent.. 
Maar de verantwoordelijk eigenaren van deze rassen heb ik ook nooit zien zeggen dat het ras sociaal is en met iedere hond kan.. De verantwoordelijke eigenaren geven aan dat de hond geen honden vriend is en deze ten alle tijden aan de riem moet en met de ene hond misschien wel kan en met de andere niet.. Wij willen de RAD niet terug en ben bang dat die er wel weer aan zit te komen met dank aan de mensen die denken dat ze een allermansvriend in huis hebben en nooit geen vlieg kwaad doet, totdat..... ;-)

Ik heb er nu 2.. en zie mensen echt een blokje om lopen, ben hier dankbaar voor want ze zijn niet lief, bij de ene hond misschien wel maar voor de andere niet gaan ze met ze 2e tekeer en dit vind ik niet stoer en zeker niet leuk.. Maar ik wist dit toen ik het ras nam en heb ook dit ras niet genomen voor de socialisatie naar andere honden toe of met andere honden maar voor mezelf...

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

" Boebie heeft een selectieprocedure. De ene hond vindt ze wel leuk en andere moet ze niks van hebben en dat kan dan ook resulteren in een heel orkest.. Ik ontwijk andere honden altijd. Zie ik iemand lopen, steek ik over. Ga het niet afwachten, ookal doet ze 9 van de 10x niks toch heb ik er geen zin in ;-).

Als ze los is gaat het goed met andere honden, maar toch lijn ik haar aan als ik andere honden zie komen. Om eerst die andere hond in te schatten. Bij kleine hondjes laat ik haar standaard aan de riem. Bij grote wil ik haar wel los laten maar zodra ik merk dat die andere hond bijvoorbeeld te opdringerig is gaat ze weer vast.

Eigenlijk laat ik Boebie alleen los op stukke waar het overzichtelijk is en ik haar bij me kan roepen als er een andere hond komt. Meestal ga ik met Lisanne (van Swiffer ook van HP) naar het park en daar hebben we ons eigen prive stuk gevonden.. En nog lijnen we ze aan als we andere honden voorbij zien komen.. Zo hebben ze ook wel is gespeeld met een stel andere honden en dat was harstikke leuk en als het niet kan, tja dan niet dan blijft ze vast! "

Hier precies het zelfde,ik doe vito ALTIJD vast als ik iemand aan zie komen met een hond. Op plekken waar veel honden lopen kom ik niet zo vaak,ik zoek rustige plekken op. Ook steek ik,als het kan,altijd over of loop even over het gras. En niet omdat Vito lelijk doet of gevaarlijk is,maar omdat hij al 3x flink en lelijk is gebeten door andere honden,zowel aan de riem als los. Hij houdt nog steeds van iedere hond en slooft zich flink uit maar hij krijgt altijd op z'n donder van andere. Hij heeft nog nooit wat (terug) gedaan.

Hij gaat weleens een weekendje naar het pension en daar gaat het hartstikke goed met andere honden en slooft hij zich flink uit,het beste gaat hij nog met kleine hondjes,al zit alles door elkaar. Hij haalt stokken voor ze en gooit ze voor hun poten neer en rent met ze mee maar zal nooit heel dicht bij komen of bv op de ruggen springen.

Ik vind het ook gewoon wel eng,je weet het tegenwoordig niet meer. Vito is door een rottweiler,een border collie en een herder gebeten,en alle 3 waren ze volgens de baasjes zooo lief en deden ze het nooit.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Maar is het dat dit type honden dan geen hondentaal kennen, hebben een kort lontje,grijpen gewoon erg snel in.??
Dat je niet zo veel van andere hondenrassen moet hebben...kan ik me iets bij voorstellen.
Maar de signalen die ze over het algemeen uitzenden, bv. het ontwijken, negeren.doen ze dat dan helemaal niet.
Of is het gewoon 1 keer waarschuwen, en dan moeten ze het zelf maar weten.?

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

Lief en sociaal met mensen, jazeker :-D Naar andere honden, uitzonderingen daar gelaten, nee.
Met elk ras heb je honden die zich heel typisch gedragen, en uitzonderingen.

Ik ben recent verhuisd, in de buurt lopen heel veel honden die uitvallen naar andere honden, sommige van ver af al waaronder een beagle, heel veel jack Russels, maltezers, franse bulldoggen, amerikaanse bulldoggen enz.
Heb zelfs een labrador en een golden gezien die agressief waren naar mensen, terwijl iedereen roept dat dat hele zachte sociale honden zijn, geschikt voor beginners enzo. Terwijl die ook regelmatig niet zo sociaal zijn ;-)
Ben tot nog toe maar liefst 3 sociale honden tegengekomen met mn hond waarvan een een stafford reu.
Veel honden zijn gewoon niet sociaal naar andere honden, ongeacht het ras. Nou en?
Dat vind ik pas een probleem op het moment dat ze niet onder controle gehouden worden.
Als verantwoorde eigenaar is het eigenlijk gewoon je plicht om je agressieve of angstige hond aan de lijn en uit de buurt te houden van datgene waar ze mogelijk een gevaar voor kunnen vormen.
Andersom zie je een aangelijnde hond, lijn je hond aan en blijf uit de buurt, ongeacht het ras en de sociale vaardigheden van jouw hond.
Want op het moment dat jouw hond los op een aangelijnde af stormt en gebeten wordt ben jij fout!
Niet de eigenaar van de aangelijnde hond omdat hij zijn niet sociale hond mee neemt naar buiten, niet de aangelijnde hond omdat hij jouw hond beet maar jij!
Degene die zijn niet onder appel staande hond los liet lopen omdat je vond dat hij sociaal was. Erger nog, als jouw hond op die aangelijnde agressieve/bange hond af rent is hij eigenlijk helemaal niet sociaal :-D
Hij negeert immers de signalen die de aangelijnde hond geeft.

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

helaas zijn niet alle hondeneigenaren niet zo op de hoogte van wat wel of niet slim is om te doen met hun hond.
Of hoe te reageren op jouw hond.
Keyser is altijd aangelijnd als er andere honden in de buurt zijn.
En dan nog zijn er mensen die het niet snappen en hun hond aan de jouwe laten snuffelen want "hij wil alleen even kennis maken"
Die, als ik me omdraai, wegloop of expres oversteek, toch achter me aanlopen.
Nu zijn er nog geen ongelukken gebeurd met Keyser aan de lijn maar ik krijg wel steeds van die vuile blikken. En dat terwijl ik mijn uiterste best doe om mensen de ruimte te geven mij te ontwijken en ik hen.

Ook als je een golden, lab of ander niet agressieve hond hebt moet je wel een beetje rekening houden met anderen.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Zo vindt ik vaak dat de baasjes van 'vechthonden' bepaalde types zijn....

Je hebt alleen het baasje gezien en weet dan al welk soort hond erbij loopt... Denk dat het baasje vaker t probleem is dan d hond zelf...

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Een stafford heb je voor jezelf en niet om lekker te laten spelen met andere honden.
De kans dat het ooit fout gaat met andere honden is groot, het is vaak geen vriendelijk ras
naar andere honden toe en dat heeft niks met opvoeding te maken zoals vele helaas nog steeds denken.

Daddy kan sinds hij 10 maanden oud is niet meer met andere reutjes overweg. Is als pup prima gesocialiseerd, kon met alles en iedereen. Hij is van de 1 op andere dag omgeslagen en hij kan de reutjes nu niet meer luchten of zien.

Hij zal uit zichzelf nooit uitvallen, blaffen, grommen of happen als we aangelijnd lopen maar als er een losloper ons dominant komt terroriseren en hij voelt zich bedreigd dan wil hij niets liever dan vechten... En dat gevecht wil je niet...... Daarom mag hij alleen nog maar los op plekken waar we geen andere honden tegen komen. Spelen met teefjes kan prima, hij is gek op teefjes en die mogen alles met hem doen.

Ik ben daarom ook met het gele lintje gaan lopen omdat er bij ons in de buurt heel veel niet luisterende honden loslopen in de aanlijn gebieden. Mocht iemand mij passeren met zo'n losloper dan schreeuw ik dat mijn hond bijt. Wat dus nogal overdreven is maar dat is helaas de enige manier om duidelijk te maken dat ze hun hond moeten aanlijnen.

Rooskleurig stel ik de mijne nooit voor. Hij is lief, luistert perfect, een echte kindervriend, dol op mijn 3 katten die alles met hem mogen doen, heeft een grote will to please maar kan niet met reutjes.

Als ik nu een ander ras zou hebben, wetende wat ik nu over de stafford weet, dan zou ik mijn hond nooit laten spelen met een stafford van hetzelfde geslacht. Gek? Nee, verantwoordelijk.

Ik weet zeker dat als ik de mijne los zou laten met een onderdanige reu dat ze het prima met elkaar kunnen vinden en de grootste schik kunnen hebben. Het zou heel vaak goed kunnen gaan maar juist die ene keer dat het mis zou kunnen gaan kan de schade aan de andere hond enorm groot zijn en dat risico wil ik niet lopen.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Ik hou er rekening mee dat ze vaak niet goed met andere honden kunnen omgaan.. Want dat is toch zeker wel de waarheid!

Van de week was er een Stafford pup van 6 maanden, waarvan het baasje hem los liet schieten op mijn duitse herder reu, en dat ging even goed.. Totdat hij iets triggerde bij mijn reu en toen lag de Stafford dus op zijn rug te gillen.. Baasje deed niks, gelukkig had ik mijn hond gelijk kunnen pakken en laten zitten, en heb ik de pup netjes terug gegeven aan zijn eigenaresse. Vind zulke dingen toch wel onverantwoord!

Nee, ik loop om, niet zozeer omdat ik vreemde honden niet vertrouw, maar omdat ik weet dat mijn intacte reuen ook draken kunnen zijn.. Ik loop voor alle honden om, tenzij ik in het losloopgebied ben. Dan roep ik mijn honden netjes bij me, ze mogen anderen niet tot last zijn.

En ja de eigenaren horen de raseigenschappen wel in hun achterhoofd te houden..

Net zoals mijn honden niet met (alle) vreemde mensen kunnen.. Ik heb er een bij, een dobermann, die bijt gewoon. En dat is absoluut niet uit angst. Leuk is het niet, maar ik kan er wel rekening mee houden. Ik weet dat hij dat doet of kan doen, dus ik zorg ervoor dat hij die mogelijkheid niet krijgt. Na intensief trainen en weet ik het wat krijg ik het er gewoon niet uit. Zit in het beestje. Iedereen verklaart me voor gek dat ik hem in huis heb, maar hij is voor ons ontzettend lief en heeft ook respect voor ons.

Zolang mensen weten wat ze in huis hebben en ze er buiten goed mee omgaan (zodat er geen ongelukken gebeuren), is er niks aan de hand. Jammer genoeg zie ik het vaak genoeg toch misgaan..

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Ik denk dat meerendeel van de HP stafford/pibull baasjes ook eerlijk toegeeft dat hun honden helemaal niet goed met andere honden kunnen en niet sociaal zijn.

Hoe vaak ik wel niet te horen krijg dat het aan de opvoeding ligt of een stafford sociaal is of niet. Nou geloof me, ik doe heel hard mn best om mn hondje sociaal te houden maar ook hij moet steeds minder weten van andere honden en dan met name honden met een hele grote mond (veel geblaf etc). Met onderdanige honden is er geen vuiltje aan de lucht maar voor de zekerheid loopt ie altijd aan de lijn en spelen doet ie maar met een paar andere honden van vriendinnen van mij. En dan zijn dat wel teefjes.

Wat ik ook als vervelend aanschouw zijn die mensen die altijd maar overal hun hond los laten lopen en hun hond maar op alles en iedereen laten afstormen (ik zeg niet dat jij dat doet). Een aanlijnplicht is er niet voor niks dus laat mensen dan ook is die regels naleven. Voor mij (als stafford baas) is het erg vervelend als je elke keer druk bezig bent met loslopende honden in aanlijn gebied van je af te schoppen.

En om heel eerlijk te zijn O-)
ik vind dat kleine hondjes vele malen erger kunnen doen. Bij elke wandeling kom ik wel kleine hondjes tegen en die vallen altijd uit aan de lijn en zetten me een geblaf op waar je u tegen zegt. En dan baasjes maar lachen of hun hondje troosten want ja, die van mij is zo groot en gevaarlijk.
Mijn standaard zin is nu ook altijd; zo mevrouw wat heeft u een gevaarlijk pitbull... Als blikken konden doden was ik al zo ongeveer 100 x dood geweest O-)

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

" Maar is het dat dit type honden dan geen hondentaal kennen, hebben een kort lontje,grijpen gewoon erg snel in.??
Dat je niet zo veel van andere hondenrassen moet hebben...kan ik me iets bij voorstellen.
Maar de signalen die ze over het algemeen uitzenden, bv. het ontwijken, negeren.doen ze dat dan helemaal niet.
Of is het gewoon 1 keer waarschuwen, en dan moeten ze het zelf maar weten.? "
Ze hebben over het algemeen een kort lontje.
Om het even heel zwart wit te schetsen; de meesten staff's/pit's eisen van andere honden dat ze ten alle tijden voor hun wijken en knielen.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik vind, zoals anderen hier al zegden, dat elke baas zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Je kent je hond het beste !

Ik ken dus veel Staffies en de meesten kunnen het wel vinden met andere honden, maar wel best reu met teef en niet teef met teef of reu met reu. Velen negeren andere honden ook gewoon, maar als ze aangevallen worden, dan gaan ze zich natuurlijk wel verdedigen en dan zal een Stafford niet snel afgeven !

Ik weet bijv van mijn eigen hond dat hij niet altijd goed met andere reutjes kan, dus vaak roep ik ook al van ver...gelieve hem niet los te laten, want dat lukt gewoon niet. Al zal het misschien best wel lukken, maar ik neem geen risico's meer. En hij is een Golden, geen Stafford.

En raseigenschappen moet je inderdaad in het achterhoofd houden, al is de ene hond de andere niet zelfs binnen een bepaald ras.

Maar als ik zie hoe weinig sommige hondeneigenaars weten over honden en hun gedrag, dan kan ik begrijpen dat het vaak mis gaat. Ze informeren zich gewoon niet, weten niet hoe ze met hun hond moeten omgaan en dan krijgt de hond de schuld :'(

Zoals Ginger zegt, zolang mensen weten wat ze in huis hebben en er goed mee omgaan, maar al te velen schijnen nog te denken dat een hond een voorwerp is waar je niet te veel moet over weten vooraleer je eraan begint. Meteen ook de reden dat veel sukkelaars in het asiel komen, want het is toch meer werk dan gedacht :'(
En hoeveel mensen nemen geen Stafford omdat het zo stoer staat, maar ze begrijpen geen sikkepit van hun hond en willen dat ook helemaal niet :'(

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ben blij dit te lezen want staff en pittjes worden vaak verkeerd begrepen waardoor mensen ze 'vals' noemen. Met de juiste begeleiding kun je er als baasje veel plezier van hebben maar mensen moeten niet hun ogen sluiten voor de ras eigenschappen.

Maar nu er toch wat staff baasjes in een topic zitten; hoe werkt het korte lontje etc als je een 2e hond(je) in huis hebt? Accepteren ze dat wel? Ook als ze ouder zijn?
Ik was namelijk erg verbaasd laatst toen een tiental mensen aan iemand op hp vertelde dat je zonder problemen een chi bij een staff kunt kopen. Ik heb totaal geen ervaring met staffs behalve dat een vriendin van me een hele lieve heeft, maar die zie ik niet vaak.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Maar is het dat dit type honden dan geen hondentaal kennen, hebben een kort lontje,grijpen gewoon erg snel in.??
Dat je niet zo veel van andere hondenrassen moet hebben...kan ik me iets bij voorstellen.
Maar de signalen die ze over het algemeen uitzenden, bv. het ontwijken, negeren.doen ze dat dan helemaal niet.
Of is het gewoon 1 keer waarschuwen, en dan moeten ze het zelf maar weten.? "

Yep, een kort lontje, een stafford zal vaak vanuit zijn oorsprong een uitdaging niet uit de weg gaan. 
Een hond kent bij een conflict de optie, aanvallen, onderwerpen, negeren of vluchten. En vanuit de oorsprong van het ras zal de stafford eerder kiezen voor de optie aanvallen. Uitzonderigen daar gelaten natuurlijk, naast oorsprong en genen speelt karakter natuurlijk ook een rol. De enige zal sneller uit z'n slof schieten dan de andere.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kom steeds vaker stoere honden tegen die toch niet zo aardig zijn." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 33 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Volgende forumvraag: hond in handbagage
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^