Apoquel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Zijn er mensen die een voedselovergevoeligheid test hebben laten doen van de hond haren en wangspeeksel opsturen zoja hebben jullie positieve resultaten?
  "

 Ik heb dit gedaan (naast de bloedtest voor omgevingsallergieen ).

Het resultaat bevestigde wat ik al vermoedde, dus in die zin positief. 

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Hoi [email protected]@,
Ik woon in Drachten Friesland.
Mijn DA heeft gister van AST Farma bericht gehad dat apoquel te bestellen en te leveren is.
Is nog niet aan de grote klok gehangen, ik had gister contact, zou een adres en recept voor een DA in Duitsland krijgen, maar is niet meer nodig.
Morgen en op zijn laatst vrijdag is het binnen.
Kleine vertraging door koningsdag.
Maar als het goed is, kan iedere DA het nu leveren.
Zou zelf morgen effe bellen als ik jou was. Gr. Rita

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Hoi [email protected]@,
Ik woon in Drachten Friesland.
Mijn DA heeft gister van AST Farma bericht gehad dat apoquel te bestellen en te leveren is.
Is nog niet aan de grote klok gehangen, ik had gister contact, zou een adres en recept voor een DA in Duitsland krijgen, maar is niet meer nodig.
Morgen en op zijn laatst vrijdag is het binnen.
Kleine vertraging door koningsdag.
Maar als het goed is, kan iedere DA het nu leveren.
Zou zelf morgen effe bellen als ik jou was.
Gr. Rita "

Dankjewel. Ik heb nu nog voor een maand, maar ga idd bellen als we nieuwe nodig hebben. 

 

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" Dankjewel. Ik heb nu nog voor een maand, maar ga idd bellen als we nieuwe nodig hebben. 

  "

 ;-) :-D

Anoniem (Gast)

als ik het zo begrijp had je  hond ook voedsel allergie ,mijn hond kon volgens de test niet tegen granen en gluten en veel verschillende diereiwitten .we gaan nu aan de slag met  vers en glutenvrij ,hopelijk slaan we de goede weg in ,en haar laatste jeuk onder controle te krijgen.We zijn ook aan het desensibiliseren voor de mijten ,nu een half jaar bezig en nog geen extra medicatie nodig gehad dus hopelijk zet het zo door !!!

Anoniem (Gast)

Hoera apoquel ook in Zeeland bij de dierenarts !!!

 

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Mijn hond heeft geen voedselallergie.

Gisteravond een week geleden begonnen met apoquel.
Zaterdagochtend geen jeuk meer, zaterdagavond geen plekken meer en sindsdien een gelukkige hond en een stuk rustiger.

Gelukkig is hij wel speels gebleven.
Wat zijn wij blij voor hem.
Hoop dat het zo blijft.

Anoniem (Gast)

Onze hond zat al jaren aan de prednison en cortisone spuiten. Na 1 apoquel waren we ongelooflijk verwonderd. 10 maal per uur krabben en bijten is veranderd na een 10 maal per dag. Super product dus. Een aanrader. 

Groetjes, Annemie

Ben van Wylick3 (Gast)

Hallo Miranda,

Onze hond Djenga (Rhodesië Ridgeback) heeft al de nodige ervaring met apoquel. Het is nog raadselachtig wat hem mankeert, men denkt een voedsel allergie. op een leeftijd van een jaar begon hij met krabben aan zijn oor, het oor werd steeds dik, gen bloedoor maar het leek er wel op. na vele bezoeken aan de dierenarts eigenlijk zonder resultaat en wel de nodige kosten , zalfjes en tabletten zijn we terecht gekomen bij een dermatoloog voor honden.

Daar gokt men op een voedsel allergie, we kregen zalf mee om de gisting in de oren te verminderen, opaquel tegen jeuk en een dieet menu.

We moesten 6 weken koken voor de hond, per dag 500 gram aardappel, 1 blik tofu wokken en 1/2 blik conserven speurzin bonen en losse vitamine en mineralen erbij.

het oor werd dunner en de jeuk verdween. na 6 weken mochten we weer hyperallergeen voer proberen. het werd sanimed eend en rijst, helaas na een paar dagen, dik oor, weer 6 weken herstel en dieet, toen verloor hij veel gewicht, wel 5-7 kg, we hebben bijgevoerd sanimed worsten lam en rijst, top hij kon het verdragen, dus na 6 weken sanimed brok lam en rijst. Na een paar dagen dik ook, hoe is het mogelijk, etiket vergeleken blijk in de brok lam en rijst rundervet verwerkt te zitten en in de worst schapenvet.

Wederom 40 apoquel besteld, en het oor verbeterde weer, tevens weer 6 weken gekookt voor Djenga.

als laatste hoop kwam een kennis met het merk Wolfsblut lam en rijst op basis van lam en bruine rijst en ook met schapenvet.

Dit leek de oplossing, het oor was niet geheel dus maar de deur was weg, hij krabde niet meer en kwam weer op gewicht, vind hij onder het wandelen iets van vlees , brood of ander lekkers of krijg hij van iemand een hondenkoekje dan zwelt het ook weer maar het trekt ook weer weg.

nu na een zak of 8 gevoerd te hebben schijnt er weer iets hem te irriteren, vandaag 23 mei toch maar weer naar de dermatoloog gebeld, djenga zijn oor blijft dik en hij heeft erg veel jeuk en krabt tot bloedneus toe, hij heeft weer iets gegeten wat niet mag of is nu ook weer allergisch voor de lam en rijst. nu probeer ik weer apoquel, 40 tabletten om te kijken of we het weer op niveau krijgen.

Sind 14 dagen is apoquel ook door de dierenarts op voorschrift en meteen 10 euro duurder omdat er een toelating is voor dierenarts. nu kosten 40 tabletten 110 euro, maar ik heb het er voor over, jeuk is erger dan pijn. Ik hoop dat het weer baat.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ben wat een toestand voor jullie Djenga, ik weet niet waar jullie wonen, maar ik zou je aanraden een goed holistisch dierenarts zoeken die het immuunsysteem van je hond ook gaat versterken en naar mogelijk diepere oorzaken  gaat zoeken.

honden page profiel BorisZoëLolaBorisZoëLola

Vraag aan de mensen die Apoquel gebruiken: Mijn hond gebruikt dit nu sinds kort. (de 16 mg pillen)

waar bestellen jullie en wat zijn de kosten, want dit schijnt nogal te verschillen, en omdat het zo ontzettend duur is, wil ik het graag daar gaan bestellen waar het 't voordeligste is...

 

honden page profiel toto

bij onze eigen dierenarts. Boris

Hans (Gast)

onze hond (boemer kruizing shih tzu+Lhasa apso+maltezer) heeft vo jaar geleden een hyper acute allergische reactie gehad op (waarschijnlijk) het speeksel van vlooien nadat ze in ca 1,5uur ongeveer 7x gebeten werd.

Apoquel was het wondermiddel, binnen 12 uur na de eerste pil ging ze met sprongen vooruit.

Daarbij wil ook graag vermelden dat wij zeer, zeer goed geholpen zijn bij het diergeneeskundig centrum van de universiteit van Utrecht. Toen we binnen kwamen zat het hondje er helemaal doorheen. Vervolgens op de behandeltafel en door het gekroel en gefrutsel van 5 paar handjes werd ze als het ware helemaal 'zen'. Ze voelde gewoon dat ze hier beter werd gemaakt. Dikke pluim voor alle mensen daar!

Volgens mij is Apoquel nu door alle kanalen heen in NL en is het bij de dierenarts verkrijgbaar.

 

Droopy (Gast)

Sinds maandag begonnen met Apoquel , wat een verschil ... jaren lang (meer dan 10) stond mijn hondje (13) op moderin (corticosteroïden). Bloedende en kale poten van het likken, kapotte en bloedrode kin van het krabben, kale plekken op de achterrug. We zijn nu amper 6 dagen verder en er staat al terug haar op zijn poten, de kin heeft opnieuw een normale kleur en ziet er al veel beter uit. Het haar op zijn achterrug begint ook terug dikker te worden. Hij is nu veel rustiger, komt niet meer zo schooien voor eten ... wij hebben een andere hond gekregen. Jammer dat dit medicijn er niet vroeger was maar hopelijk kunnen we nu nog een paar jaar genieten van een vrolijke hond. Droopy weegt ongeveer 9.5 kg en neemt de 5,4 mg versie wat ongeveer 1 euro per dag kost. Start kost uiteraard meer omdat je met een dubbel dosis begint.

Probeer het ... als het aanslaat bij jouw huisdier zie je heel snel resultaat

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Sinds maandag begonnen met Apoquel , wat een verschil ... jaren lang (meer dan 10) stond mijn hondje (13) op moderin (corticosteroïden). Bloedende en kale poten van het likken, kapotte en bloedrode kin van het krabben, kale plekken op de achterrug. We zijn nu amper 6 dagen verder en er staat al terug haar op zijn poten, de kin heeft opnieuw een normale kleur en ziet er al veel beter uit. Het haar op zijn achterrug begint ook terug dikker te worden. Hij is nu veel rustiger, komt niet meer zo schooien voor eten ... wij hebben een andere hond gekregen. Jammer dat dit medicijn er niet vroeger was maar hopelijk kunnen we nu nog een paar jaar genieten van een vrolijke hond. Droopy weegt ongeveer 9.5 kg en neemt de 5,4 mg versie wat ongeveer 1 euro per dag kost. Start kost uiteraard meer omdat je met een dubbel dosis begint.
Probeer het ... als het aanslaat bij jouw huisdier zie je heel snel resultaat "

 

Ben jij dit Gerrie? Ik neem aan dat dit over jouw Droopy gaat, waar je ongelooflijk veel mee getobd hebt.

http://www.hondenpage.com/baasjes/26044/gerrie%20en%20droopy.php

 

Wat moet dit een verlichting voor zowel jouzelf als Droopy zijn, dat je nu eindelijk door Apoquel verlost bent van de grote problemen met Droopy.

Houden zo! 

wilms (Gast)

hallo miranda ik lees je bericht ,ik had ook problemen met hond ivm alergie en jeuk ik heb met dokter overlegd en de stap genomen omdat ik er gek van werdt als ik hem zag krabben ,moet zeggen resultaat tot nu toe super na 4 dagen 2x daags tablet te geven is de jeuk al weg voor mij ook het begin dus ik moet nog afwachten op langere termijn ,maar ik zou het aanraden ben zeer te vreden ,succes,mvg paul

rerne castien (Gast)

Hallo, Miranda

 

ik ben benieuwd of jij al ervaringen heb met apoquel.

Ik hoor graag van jou, onze lab Joep heeft het zelfde traject doorlopen en wij kunnen volgende week starten met apoquel.

gr rene castien

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Hallo René, onze lab gebruikt het middel inmiddels alweer ruim 2 jaar en het werkt nog steeds heel goed. Nala kan echt niet meer zonder. Het enige nadeel is dat zij wel behoorlijk wat aan kwam in gewicht. Dit hebben wij inmiddels wel onder controle. De jeuk is in iedergeval weg en dat is voor ons het belangrijkst.

Veel succes en ik ben benieuwd hoe jouw hond het gaat doen op apoquel.

Gr miranda

Anoniem (Gast)

" Hoi  wij hebben een bruine lab waar we al 5 jaar mee tobben   na testen had hij atopie dus allergisch voor alles wat bloeit groeit buiten en  huisstofmijt  , daardoor heeft hij prednison geslikt bijna 5 jaar lang  nu heeft hij door langdurig gebruik van prednison de ziekte van cushing gekregen  . Waar hij waarschijnlijk aan overlijd . ze raden ons aan op apoquel te  nemen om hem nog wat te laten genieten van het leven  maar helaas is dit bij ons  nog niet te krijgen.  zo te lezen hier heeft het baat bij de honden die het al gebruiken.  Dus ben op zoek waar ik het wel kan kopen   we wonen in het zuiden des lands  .Dus als iemand iets weet die het verkoopt  graag een reactie.   mvg  marion "

 

saartje (Gast)

 Onze Tibitaanse terrier  heeft slikt al zeker drie jaar moderin. Maar de jeuk werd steeds erger en er verschijnen steeds meer wratjes en talgontstekingen. Ze bijt zich tegenwoordig ook aan haar poten en likt zich wond onder de staart.. Gisteravond ook gestart met Apoquel. 

Want een verhoging van de moderin kan ze niet aan. Dan laat ze de plas weglopen. Ik kan dus nog niet veel zeggen alleen dat het vanochtend al veel rustiger lijkt.

Ik woon ook in het zuiden des lands en krijg ze in Echt/Hingen bij de Hoogveldkliniek.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Apoquel is alleen via dierenartsen te verkrijgen.

Nanu krijgt sinds begin mei apoquel en is volgens voorschrift begonnen met de volledige dosis.
Daarna twee weken op de halve dosis.
Inmiddels krijgt hij sinds vandaag nog maar een half tabletje per dag.
Ik ben ook op avond begonnen en de volgende ochtend was het rustiger, binnen 24 uur was zowel de jeuk en plekken weg en sindsdien hebben wij een zeer gelukkige hond.

honden page profiel oepsoeps

honden foto van oeps

Ongelooflijk goed product !!!
Mijn hond krabte en beet zich 24 u per dag, ze bloedde overal en bleef maar bijten en krabben,ondanks alle antibiotica en cortisonen en schimmelproducten zelfs haar eigen anus beet ze open.
Niks hielp haar tot ik apoquel had. Heeft echt geholpen, zelfs de vacht was op 1 week hersteld.
Ik ben nu een 2-tal maanden geleden gestopt met het product en alles is nog steeds oke.

 

het aanbieden van medicijnen is niet toegestaan

 

http://www.hondenpage.com/faq/regels

 

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 25 juni om 21:49 --

wout buijs (Gast)

het aanbieden van medicijnen is niet toegestaan

 

 

http://www.hondenpage.com/faq/regels

 

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 25 juni om 21:50 --

Anoniem (Gast)

@Oeps

zou je dat wel doen?? je stopt nu met de Apoquel, maar als de jeuk terig komt dan.

Op andere fora waar ik lees zie je dat regelmatig voorkomen.

nanda (Gast)

Hallo Miranda,

ik heb dit medicijn voor onze hond met jeuk - uitslag. en ben er nu sinds maandag mee begonnen. de huid ziet er rustiger uit nu na paar dagen en mijn hond kreeg ook al hypoallergeen voer dat werkt ook oke. alleen nu afwachten hoe de hond erop blijft reageren. vind tot nu toe overkomen rustig is en soms zelf geen eens reageerd alleen emt start kwispeld. dit wil ik nog ff terug koppelen naar me dierenarts. en klopt iets duurder middle is dan prednison. ben ook gestart met vers vlees te geven van merk smuldier gewoon bij supermarket verkrijgbaar. en dan vlees compleet ervan geven ze vind het erg lekker. heb hierover van andere gehoort de vacht ook verbeterd etc...dus zeker moeite waard te proberen en is niet zo duur vlees. success..

 

Oeps (Gast)

Ik heb nog 80 tabletten over van de doos die ik gekocht had, 

je mag hier geen medicijnen aanbieden maar ik kan het niet over mijn hart krijgen om ze de vuilbak in te kieperen terwijl ik weet dat anderen er nergens aangeraken en ermee geholpen kunnen zijn.

Via welk forum kan ik ze dan wel aanbieden?

Anoniem (Gast)

" Ik tob al jaren met mijn 12 jarige hond. Zij is allergisch voor 4 soorten mijt. Kreeg dit op 3e levensjaar van mei tot oktober. Ieder jaar en niets hielp. Geen prednison geen natuurlijke produkten niets. Begonnen met de immunotherapy en gestopt na 6 injecties. De jeuk werd ondragelijk.  Ging ook nier meer over. Nu na 8 maanden vreselijk tobben ben ik naar de dierenallergie poli in Amsterdam  gegaan. Daar kreeg ik Apoquel. Geweldig! Zij is ongeveer 6 uur jeukvrij. In de ochtend half tablet. Voor die tijd begint de jeuk. Bij avondeten krijgt ze weer half tablet en voor die tijd begint ook weer de jeuk. Maar stopt redelijk snel na inname. Ik ben ontzettend blij daarmee. Succes jij ook met je hond. "

 

Anoniem (Gast)

"
" Ik tob al jaren met mijn 12 jarige hond. Zij is allergisch voor 4 soorten mijt. Kreeg dit op 3e levensjaar van mei tot oktober. Ieder jaar en niets hielp. Geen prednison geen natuurlijke produkten niets. Begonnen met de immunotherapy en gestopt na 6 injecties. De jeuk werd ondragelijk.  Ging ook nier meer over. Nu na 8 maanden vreselijk tobben ben ik naar de dierenallergie poli in Amsterdam  gegaan. Daar kreeg ik Apoquel. Geweldig! Zij is ongeveer 6 uur jeukvrij. In de ochtend half tablet. Voor die tijd begint de jeuk. Bij avondeten krijgt ze weer half tablet en voor die tijd begint ook weer de jeuk. Maar stopt redelijk snel na inname. Ik ben ontzettend blij daarmee. Succes jij ook met je hond. "

  "

 

Evelien (Gast)

Lilo onze hond gebruikt ook sinds kort apoquel. Ivm waarschijnlijk pollen allergie, veel jeuk aan wangen, oksels tot bloedens toe. Het gaat met de apoquel super ! Geen last meer. Maar ze heeft nu 2 weken volle dosis gehad en vanaf gisteren 1 tablet per dag. Mijn dierenarts is nog niet bekend met het medicijn en zei dat ik het vanaf hier gewoon uit moet proberen met afbouwen ...  Mijn vraag is hoe jullie hebben afgebouwd ? En wel een onderhoudsdosis houden, en hoeveel dat is? 

Dan heb ik nog een vraag zijn er honden die bijwerk verschijnselen hebben van dit medicijn. Ik heb zelf wel het idee dat Lilo er iets dikker van word.. 

 

Hoot graag over jullie ervaringen !

dank je liefs Evelien en Lilo!

Joke (Gast)

hallo,

Ik heb even een vraagje, geef je nog steeds 2 x per dag Apoquel, ook na 2 weken? Bij onze hond begon na een maand, met 1 maal daags, de jeuk na een aantal uren weer terug te komen. Ik vraag me af of je dan weer tijdelijk 2 x daags kan gaan geven. 

pagina 9 van 23 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Volgende forumvraag: Kristallen urine hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^