Apoquel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

goedemorgen net weer dierenarts gebeld, heb net de 8ste pil apoguel gegeven, maar mijn westy blijft zich likken en bijten, het enigste wat ik merk naar het toe dienen van apoguel suf en slaperig. ben benieuwd of het nu nog kan aanslaan. gister avond nog gewassen met mallaseb wat ik nu iedere dag of om de dag doe. hopeloos,vanaf nu op streng voer renske eend/konijn en kijken of dit mee gaat helpen. heeft iemand nog andere tips voor mij.

Anoniem (Gast)

Pip slikt nu 2 weken 2 x daags Apoquel. Het resultaat is verbluffend. Meteen resultaat. Geen kapot gebeten poten meer en ik merk niets van bijwerkingen. Morgen naar de dierenarts voor evaluatie.

Mijn idee is om de Prednison af te gaan bouwen en alleen met de Apoquel door te gaan.

Even horen wat de dierenarts daar van vindt. Ik houd jullie op de hoogte.

Gr. Kathinka

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ik geef van begin af aan alleen apoquel, alleen dan kun je zeggen of het werkt.
Zou dus zeker overleggen om de prednison af te bouwen.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

@anoniem.
Krijg je de apoquel via de dierenarts of dermatoloog?

Anoniem (Gast)

Hoi allemaal 

 

Miranda onze lab is 6  en komt uit Limburg  .

Ook onze fokker zegt niks mailt niks terug  toen we vroegen of er nog meer zusjes en broertjes het hadden en of ze wel contact met hun hadden . Nou dan weet je het wel .

Onze D.A   is wel bezig geweest afgelopen week  voor het medicijn  maar alleen de honden die het medicijn al gebruiken blijven het krijgen  degene die zich nu melden  krijgen niks omdat er te weinig  van is  .  Dus het is afwachten tot 2015 .   bedankt voor jullie reactie`s .

 

Jürgen Loosveldt (Gast)

Betreft : boxer op Apoquel 16 mg

 

Dag allemaal,

 

Ik heb het enkele weken (tegen betaling aan dierenarts) kunnen testen bij onze boxer Vita.

Na 30 minuten reeds een super resultaat (Apoquel 16 mg).

Terug een tevreden & energieke hond... ik kan duidelijk zien wanneer het medicament 's ochtends vroeg is uitgewerkt... dan begint ze weer aan 200 per uur te krabben...

 

Probleem :

Nu kan de da plots geen Apoquel meer verstrekken en krijg ik te horen dat ik tijdelijk terug kan naar cortisone. (tijdelijk = tot minstens januari 2015)

Dat wil ik dus absoluut niet.

(is trouwens een nederlandse da met praktijk in België)

Iemand enig idee hoe ik alsnog aan Apoquel 16 mg kan geraken ?

 

Alvast bedankt.

 

Jürgen & boxer Vita

Anoniem (Gast)

Hoi Jurgen   dat zal heel moeilijk zijn omdaar aan tekomen  ik ben ook bezig geweest omdat mijn hond ook atopie heeft    en als je niet in die molen zit bij een D.A  dan krijg je niks   ja pas in 2015   daar moeten wij ook op wachten voor onze hond.

Martine (Gast)

Ik ben ook sinds mei bezig met een kuur Apoquel (5,4 mg) bij onze schotse terrier. Goed resultaat maar spijtig genoeg nu niet meer verkrijgbaar (Belgie).  Alle mogelijke connecties in Spanje, Engeland, Amerika hebben we aangesproken maar tot op heden zonder succes.  Nog 10 pillen te gaan en dan is het gedaan!!!! Wie kan ons helpen aub?

Lieve Demuynck (Gast)

Ik heb een 4 jarige shit-tzu met een verschrikkelijke allergie voor mijten, ze krijgt sedert 1 maan apoquel en na alle andere medicatie, shampoo's en voedingssupplementen is ze nu voor het eerst klachtenvrij en ook de vacht begint opnieuw mooi door te groeien en alle huidletsels zijn inmiddels verdwenen !

Zeker het proberen waard.

Anoniem (Gast)

mijn engelse bull heeft precies het zelfde waar kan ik die apquel bestellen hoor graag van u gr cilla

habets cody (Gast)

wij gebruiken dit product sinds 3 maanden.In het begin 1en een half per keer en nu geef ik het om de twee dagen .

verder hebben we het voer omgesteld en wel op nat voer. Het droge voer moet je eigenlijk invriezen per portie,dan kun je het ook nog geven.onze hond is weer een heel ander dieer geworden en zo houden we de jeuk onder controle.

 

 

Anoniem (Gast)

" Hoi  wij hebben een bruine lab waar we al 5 jaar mee tobben   na testen had hij atopie dus allergisch voor alles wat bloeit groeit buiten en  huisstofmijt  , daardoor heeft hij prednison geslikt bijna 5 jaar lang  nu heeft hij door langdurig gebruik van prednison de ziekte van cushing gekregen  . Waar hij waarschijnlijk aan overlijd . ze raden ons aan op apoquel te  nemen om hem nog wat te laten genieten van het leven  maar helaas is dit bij ons  nog niet te krijgen.  zo te lezen hier heeft het baat bij de honden die het al gebruiken.  Dus ben op zoek waar ik het wel kan kopen   we wonen in het zuiden des lands  .Dus als iemand iets weet die het verkoopt  graag een reactie.   mvg  marion "

 

Irene (Gast)

Hoi Miranda,

wij gebruiken ook apoquel voor het eerst nu inmiddels 4 maanden. Het slaat eigenlijk gelijk aan. Hij heeft geen jeuk meer en zijn huid is rustig. Misschien heb je er wat aan. Succes. 

Bas (Gast)

betalen jullie ook zo veel voor een doosje van 50 pilletjes (3,6 Mg). Wij betalen 108 euro.

Guusje (Gast)

Onze cairn terriër Guusje is ook mega allergisch voor alle mijten die er bestaan. Niets helpt, zelfs op de prednison reageert ze zo zo en heeft last van de bijwerkingen.

 

De D.a. Zegt dat we moeten wachten tot jan 2015 ivm beschikbaarheid. Maar zolang wil ik eigenlijk niet wachten. Kunnen jullie de naam/adres van de dermatoloog geven, want dan kan ik die bellen voor een afspraak.

john (Gast)

Dit middel werkt goed maar waar kun je het krijgen

 

 

Anoniem (Gast)

Hallo.

 Onze westy Bo heeft al een paar jaar jaar erg last van jeuk. We zijn toen begonnen met hypoallergeen brokken. hielp eerst wel , maar na langere tijd was het weer mis. We zijn toen begonnen met prednison injecties .Hielpen erg goed, maar gezien de bijwerkingen niet verstandig om dit middel haar leven lang te gebruiken. Nu zijn we met het middel Apoqeul

 begonnen. Dit heeft geen bijwerkingen en het werkt heel goed. Ze heef geen jeuk meer. Maar moet dit wel haar hele leven blijven gebruiken. En er hangt een kostenplaatje aan. De tabletten kosten 1 euro per stuk en ze er iedere dag een gebruiken. Maar we hebben het er graag voor over. Ze is veel activer en kan nu ook relaxed op de bank liggen slapen. Wij zijn er erg blij mee. Succes Janny

Jos van Es (Gast)

Onze witte herder gebruikt nu Apoquel en daarmee hebben we eindelijk iets wat helpt. Ze knaagt niet meer aan haar poten is likt zich een stuk minder, waardoor ze geen wondjes meer tussen haar tenen heeft. Op prednison na was er verder niets wat hielp, maar prednison wilden we niet geven. Desensibiliseren geprobeerd, aangepast voedsel, atopica, shampo.... niets hielp. Ze heeft nu nog wel een schampo tegen gisten. Doordat ze continue wondjes had tussen haar tenen en onder haar poten zijn daar gisten in gaan zitten. Maar ook dat wordt nu steeds beter.

brigitte (Gast)

Sinds dinsdag begonnen met apoquel twee weken twee maal daags daarna een maal daags.Mijn golden reageert top op dit medicijn na vijf jaar tobben met atopica en prednison het is een verademing na drie dagen al resultaat hele andere hond top spul

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ik wil even iets kwijt hier.
Ikzelf heb atopisch eczeem. Al 37 jaar. Uitslag, jeuk, open huid, slapeloze nachten,... In al die jaren heb ik tig cortisone behandelingen gehad. Steeds hielpen ze tijdelijk erg goed maar niet voor lang. Ik heb de laatste 2 jaar weer veel aanvallen gehad en ongeveer 15 cortisone kuren gehad.
Nu ben ik eigenlijk vrij experimenteel gewoon begonnen met cetrizine (zyrtec) tegen hooikoorts. Deze antihystaminica remt ook jeuk af, bv jeuk aan de ogen. En sinds ik dit neem, nu een 4 tal weken, is mijn huid gigantisch verbeterd. Geen jeuk meer, dus geen wondjes, geen wakkere nachten. De oorzaak kan ik niet wegnemen maar het symptoom wel en daardoor heb ik nu sinds lang even terug een gladde huid.
Wat heeft dit met dit topic te maken? Wel die apoquel en jullie ervaringen hiermee hielp me aan mijn eigen verhaal denken. En dan las ik dat dit zo moeilijk te krijgen is tot 2015.
Nu ben ik zelf wat gaan opzoeken. En blijkt dat je zyrtec, cetrizine en bv polaramine ook aan honden mag geven. Misschien eens de moeite waard om te bekijken? Al is het maar om de periode te overbruggen tot jullie weer apoquel kunnen krijgen?
Voor dosis enz misschien wel even een dierenarts raadplegen. Maar het is alleszins voor mensen niet verslavend, niet gewennend en heeft praktisch geen bijwerkingen. Soms wat slaperigheid. Maar ik persoonlijk ervaar dit nooit.
Is maar een idee hè.

regeling lucie (Gast)

ja mijn hond krijgt ze ook helpt wel maar moet ze wel het helle leven nemen 1 tablet per dag 16mg is wel een grootte hond

John (Gast)

Onze Lab heeft nu alweer van het begin van dit jaar vanuit het Medisch centrum Adam apoquel.

in het begin leek het voor haar een wondermiddel, heel snel resultaat. Maar na een aantal weken weer terug naar af.daarna weer een gesprek en de dosering verhoogd. Ook toen weer hetzelfde, resultaat en weer af naar heftige jeuk aanvallen. Als het erg is dan verhoog ik de dosering, alleen ik ben niet verzekerd en het kost echt serieus geld.

op den duur denk ik weer terug te gaan naar Prednison, ondanks dat ik weet dat ook dat het niet is met alle bijverschijnselen vandien.

als dit middel betaalbaar wordt zal ik hier bij blijven, met een hoge dosering. Maar ja dat ligt volledig in handen van de commerciële dieren farmacie!

 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

John, heb je ook atopica geprobeerd?
Ik heb begrepen dat eind dit jaar het patent eraf zou gaan en dat dit een gunstig effect op de prijs heeft.
Jouw allergiepoli heeft dit bericht eerder dit jaar op Facebook gezet, als ik me het goed herinner.

John (Gast)

ja idd ook atopica gebruikt. Als idd het patent eraf zou gaan dan zou de prijs moeten zakken.

maar wie weet wanneer dit gaat gebeuren, ik hoorde dat ook al aan het begin van dit jaar toen ik stopte met atopica en pred.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ok, ik verwacht dat je dermatoloog er wat over kan vertellen.
Jammer dat het bij jouw hond niet goed werkt. Wij geven nu de halve dosering, wel spannend, maar het lijkt nu al twee maanden goed te gaan.
Gelukkig zijn wij verzekerd, krijg de helft terug, niet 100 % omdat het niet via de eigen dierenarts gaat maar via de specialist.

honden page profiel Juul&JeanineJuul&Jeanine

goede avond allemaal!!

 

onze hond Djaija Zwitserse witte herder heeft ook atopie en heb vanaf vandaag atopica mee gekregen van de dieren arts. nu lees ik hier alleen maar goede reacties van apoquel en wil haar dat ook gaan geven maar onze dieren arts heeft dat medicijn nog niet kan iemand me wegwijs maken waar ik het medicijn wel kan krijgen?

alvast bedankt!! MVG Juul

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

We vervelend dat je hond ook zo allergisch is.
Apoquel is alleen te verkrijgen via de dermatoloog. Het zou afgelopen maart  in Nederland worden geïntroduceerd, maar vanwege de grote vraag kunnen ze de productie niet aan.
Zolang dit het geval is, komt het nog niet op de markt in Nederland.

hond Pip baasje Kathinka (Gast)

Pip heeft nog steeds 2x daags 5.4 mg Apoquel en het werkt als een tierelier.

Even geprobeerd de dosis te verminderen maar dat bleek geen goed idee. Inmiddels ook helemaal van de prednison af. ik vind het altijd een beetje spannend om te zeggen dat het zo goed gaat maar in dit geval durf ik het wel. Wat mij verbaast is dat Apoquel  voor sommige hondenbaasjes zo lastig te krijgen is. Wanneer je een adres hebt dat wel de Apoquel verstrekt dan kun je toch vragen de Apoquel per post te verzenden. Het is inderdaad een kostbaar middel, mij kost het

€ 102,-- per maand. Geen vergoeding van verzekering maar wel een heel blije hond!

hond Pip baasje Kathinka (Gast)

 

ik lees dat het lastig is om aan Apoquel te komen,

bij 'mijn' dierenarts is het (nog) geen probleem.

wellicht is het een idee deze dierenarts te bellen met het verzoek de Apoquel per post te verzenden. Wellicht een idee om dit eens na te vragen.

 

 

Dierenkliniek Kralingseweg Rotterdam
010-4502916

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ik snap je hulpvaardigheid, maar ik zou het een ontzettend slechte zaak vinden als een dierenarts medicatie gaat versturen, zonder de hond te kennen of gezien te hebben.
Het is een geneesmiddel op recept, wat beperkt wordt verstrekt.
Wij krijgen het ook via aangetekende post, omdat we ver weg wonen.
Maar we zijn inmiddels binnen het jaar ook 4 x naar de specialist geweest.

Hondenbaasjes die denken dat dit middel een oplossing kan zijn voor hun hond, moeten gewoon dit voorleggen aan hun dierenarts.

pagina 2 van 23 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Volgende forumvraag: Kristallen urine hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^