Apoquel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Ik vraag mij af of er al mensen zijn die ervaring hebben met hun hond die het medicijn Apoquel gebruikt tegen de jeuk van een allergie.

 

Ik ben met onze lab Nala al 3 jaar aan het tobben met een allergie, vorig jaar flink wat onderzoeken gedaan waaronder ook een allergie test. Daar kwam uit ( na uitsluiting van een voedselallergie, wat wij eerst dachten ) dat zij allergisch is voor huisstofmijt en hooimijt en nog een ander soort mijt..Advies was immuuntherapie starten van 9 maanden. Geen resultaat, Nala moest weer aan de prednison, van de week is ze weer op controle geweest bij de dermatoloog en deze adviseerde te starten met Apoquel. Dit is een nieuw medicijn wat de jeuk onderdrukt, maar niet van die nare bijwerkingen heeft als prednison. Heeft iemand hier al ervaring mee?

Ik hoop dat het helpt, ik mag woensdag starten met de kuur. Het is geen goedkoop medicijn, behoorlijk aan de prijs zelfs. Maar als het helpt dan maakt dat niet uit..

 

Gr Miranda

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Upje

Geen ervaring mee, hopelijk heeft je hond er baat bij

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

als ik het goed heb, heeft Santa hier van het forum het middel.

@[email protected] kijk bij baasjes, de baas van Santa gebruikt dit middel al een poosje met goede resultaten dacht ik.

kan je haar een pbtje sturen ? anders kijk ik even voor je. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

ja Santa van het forum, gebruikt het al een poosje.
het is begin maart ,11 maart voor Santa vrijgegeven, nog niet iedere dierenarts gebruikt het nog.

wil je meer weten ? Pbtje naar @[email protected]Zoetis introduceert Apoquel®

Een nieuwe dermatologische oplossing tegen jeuk bij honden
Eerste Janus-kinaseremmer die is goedgekeurd voor diergeneeskundig gebruik in Europa
Parijs, Frankrijk, 29 januari 2014 – Zoetis Inc. kondigde vandaag de introductie aan van Apoquel® (oclacitinibmaleaat), een nieuwe therapie geïndiceerd voor de behandeling van pruritus (jeuk) bij allergische dermatitis bij honden en de klinische manifestaties van atopische dermatitis. Dierenartsen in heel Europa hebben nu een baanbrekende behandelkeuze die zich richt op de oorzaak van jeuk waarmee allergische huidaandoeningen bij honden gepaard gaan.

Apoquel is de eerste Janus-kinaseremmer (JAK-remmer) die is goedgekeurd voor diergeneeskundig gebruik. Dit middel biedt snelle en langdurige verlichting van pruritus en verbetert huidlaesies zonder de bijwerkingen waarmee vaak gebruikte therapieën zoals glucocorticoïden gepaard gaan.

Jeuk bij honden is een van de meest voorkomende aandoeningen waarvoor eigenaren van gezelschapsdieren diergeneeskundige hulp inroepen en die ongeveer een op de zes honden treft. Ongeveer de helft van alle honden met jeuk heeft een onderliggende allergische huidaandoening waarvoor Apoquel geïndiceerd zou zijn.

Pascal Prélaud, een dermatologisch specialist uit Parijs die deelnam aan het klinische ontwikkelingsprogramma van Apoquel, zei: “Als een hond jeuk krijgt door een allergie, kan dit het leven voor de hond en het hele gezin verstoren. Ik heb zelf gezien welk fundamenteel verschil deze behandeling kan maken voor een hond en de eigenaren bij het stoppen van de jeuk, maar zonder veel van de bijwerkingen die zich bij steroïden vaak voordoen. Dierenartsen kunnen hondeneigenaren nu een effectieve en goed verdraagbare keuze bieden.”

Apoquel heeft een uniek en innovatief werkingsmechanisme omdat het zich richt op het specifieke mechanisme van pruritus (jeuk) en ontsteking en in dat opzicht onderscheidt dit middel zich van glucocorticoïden. Dit middel geeft minder kans op bijwerkingen en werkt ook snel (toont binnen vier uur anti-jeukwerking) jeukverlichtend, waardoor het een aantrekkelijker optie is dan corticosteroïden.

“Apoquel geeft me de tijd die ik nodig heb om de oorzaak van de allergische dermatitis te achterhalen en de juiste diagnose te stellen omdat er geen interferentie is met een infectie of de ontwikkeling van laesies”, voegde dr. Prélaud eraan toe.

Dr. Michael Stegemann, Senior Director Veterinary Research and Development bij Zoetis, zei: “Zoetis zet zich in om behandelingen te bieden voor aandoeningen die van invloed zijn op het leven van huisdieren en hun eigenaren die voor hen zorgen.”

“Apoquel is het resultaat van ruim tien jaar inzet en bekwaamheid van Zoetis-collega's. Onze belangrijkste drijfveer is onze diepgaande kennis van de onvervulde behoeften van klanten en onze vastberadenheid dat we een verschil kunnen maken voor de kwaliteit van leven van huisdieren en hun verzorgers. In mijn ogen belichaamt Apoquel de reden van ons bestaan: de toepassing van onze expertise op het gebied van wetenschap en innovatie en het bieden van oplossingen aan onze klanten.”Resultaten van klinische studies met APOQUEL
In klinische studies toonde Apoquel werkzaamheid en een goed veiligheidsprofiel bij de behandeling van jeuk en leidde het tot een verbetering van huidlaesies bij honden met diverse allergische huidaandoeningen of atopische dermatitis die korte tijd of langdurig werden behandeld. Al 24 uur na de toediening, het tijdstip van de eerste observatie, werd door de eigenaren van gezelschapsdieren een daling van de jeukscores waargenomen, en de jeuk bleef tot het einde van de studie afnemen ten opzichte van de uitgangswaarde. De door dierenartsen gegeven scores voor de huidlaesies waren na een week significant verbeterd en bleven tijdens de studies op de lange termijn (vier maanden) verbeteren.

In deze veldstudies waren braken en diarree de meest voorkomende bijwerkingen die werden waargenomen bij honden behandeld met Apoquel. Andere gerapporteerde bijwerkingen waren lethargie, verlies van eetlust, huidirritatie of -infectie en oorirritatie of -infectie. Het Apoquel veiligheidsprofiel is vergelijkbaar met een placebo tot en met 16 dagen behandeling.Over Apoquel
Onderzoekers van Zoetis hebben belangrijke ontdekkingen gedaan omtrent het jeukmechanisme bij allergische huidaandoeningen en over de rol van pro-inflammatoire, allergie- en jeukveroorzakende cytokinen die betrokken zijn bij de signaaltransductie via de JAK-route. Deze bevindingen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Apoquel.

Terwijl veel van de huidige therapieën een brede basis hebben, heeft Apoquel een innovatief werkingsmechanisme dat zich richt op de oorzaak van jeuk en ontsteking bij een allergische huidaandoening. Het is een remmer van het JAK-enzym, een eiwit dat een integraal onderdeel vormt van de signaalroute van pro-inflammatoire cytokinen of cytokinen die betrokken zijn bij allergische reactie en jeuk.

Het innoverende werkingsmechanisme op het JAK-enzym is specifiek ontwikkeld om zich te richten op de pruritogene en pro-inflammatoire routes die betrokken zijn bij de jeukcyclus, waardoor de allergische jeuk effectief wordt verminderd, ongeacht de oorzaak, en de klinische verschijnselen van allergische huidaandoeningen en atopische dermatitis afnemen.

Veel gebruikte behandelingen van jeuk hebben n aantal beperkingen. In acute en chronische gevallen zullen steroïden jeuk effectief verminderen, maar hun potentiële bijwerkingen op de korte termijn (polyfagie, polydipsie, polyurie en hijgen) en potentiële complicaties op de lange termijn (zoals pancreatitis, gastro-intestinale ulcera, lipidemie, diabetes, spieratrofie en het iatrogene syndroom van Cushing) en de vaak complexe doseringsschema's kunnen een groot probleem zijn voor honden en hun eigenaren.

Apoquel biedt, snelle, effectieve en aanhoudende verlichting van jeuk, draagt bij aan de verbetering van huidlaesies en kan gedurende de korte of lange termijn gebruikt worden.

Apoquel zal uitsluitend op voorschrift van een dierenarts verkrijgbaar zijn. Apoquel-tabletten worden oraal toegediend, in een dosis van 0,4 tot 0,6 mg/kg, tweemaal daags gedurende maximaal 14 dagen, en daarna eenmaal daags als onderhoudstherapie indien een middellangetermijn- of langetermijnbehandeling nodig is, zoals bij honden met een seizoensgebonden huidallergie of atopische dermatitis. Apoquel kan met of zonder voedsel worden toegediend. Tijdens de behandeling met Apoquel moeten ook de onderliggende oorzaken van de allergische dermatitis worden vastgesteld en behandeld. Apoquel is gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen waaronder antibiotica, antiparasitaire middelen en ontstekingsremmers die vaak gebruikt worden bij honden met een huidaandoening.

Apoquel is nu verkrijgbaar voor dierenartsen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en zal de komende weken ook in andere Europese landen verkrijgbaar zijn.Over jeuk bij honden als gevolg van een allergische huidaandoening
Pruritus of jeuk is het meest voorkomende teken van een allergische huidaandoening bij honden. Jeuk bij allergische huidaandoeningen kan acuut, seizoensgebonden of chronisch optreden, wat van invloed kan zijn op de kwaliteit van leven van zowel hond als eigenaar, tenzij de jeuk met symptomatische therapie snel en effectief onder controle wordt gekregen.

.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

ik hoop dat ik je een beetje wegwijs hebt gegeven. :-D

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Helaas geen ervaring mee, maar hierbij een upje

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Zoals Willemijn al heeft aangegeven, hebben wij dit middel sinds 5 februari van dit jaar in gebruik.
Het werkt geweldig. Onze hond heeft ernstige vorm van atopie, met een voedselallergie.
Desensibilisatie doen wij al langer, maar hij bleef onverklaarbare jeuk houden.
Wij hebben woensdag 5 februari de eerste pillen gegeven, en aan het eind van de middag in het park kreeg mijn man vragen waarom onze hond niet meer krabde.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Het middel zou 11 maart op de markt komen, maar dit is uitgesteld ivm de enorme vraag in de landen waar het al is vrijgegeven.
Omdat wij meededen aan de test, mochten we het 4 weken gratis testen.
Nu is het voor ons beschikbaar en moeten we er voor betalen, maar wij krijgen een gedeelte van de verzekering terug.
Kosten liggen tussen die van prednison en atopica, maar met veel minder en minder belastende bijwerkingen.
Wij hebben bij onze hond geen van de bijwerkingen geconstateerd.

 

Ik heb een rijtje foto's gemaakt van Santa, elke week eentje van de liezen en de borst, waarop je heel goed kunt zien hoeveel haar er is teruggekomen.

Ook zijn hele vacht wordt voller, hij is veel minder geprikkeld, speelt meer.

Iedereen in onze omgeving valt het op.

Wij zijn ontzettend blij met dit middel, na zolang zoveel zorgen te hebben en waarbij niets leek te werken.

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Wow wat een mooie reactie's bedankt daarvoor, ik ben blij jouw positieve verhaal te horen [email protected]@.

ook Nala heeft een ernstige vorm van atopie, ook bij haar hielp niets qua voeding en injecties ( behalve prednison dan ). Zij zit ook continu te krabben tot grote kaalheid aan toe. Nu hebben we het onder controle d.m.v de prednison, wil daar dolgraag meestoppen en ben nu aan 't afbouwen. Woensdag mag zij haar eerste Apoquel tabletten. Ben reuze benieuwd, maar heb naar de reactie van [email protected]@ de volle vertrouwen hierover. Onze verzekering betaald gelukkig de eerste 6 maanden 80% terug, daarna 50%. Is nog te doen, ik heb nu voor 80 tabletten dat is voor ca 3 maanden € 165.00 betaald. Het is dus best een prijzig medicijn. Maar ja gelukkig zijn we verzekerd.

 

We gaan het zien en hopen op een jeukloos leven voor Nala, want dat is zo niet leuk een hond met continu jeuk!

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Fijn dat het je vertrouwen geeft.
Santa had in november een kuur prednison ivm een enorme hotspot in het bal /bil gebied, hij liep niet eens meer, zo groot en pijnlijk was het.
Toen zagen we in die maand de huid enorm opknappen.
Verder heeft hij nooit prednison gehad, maar ik begrijp de stap er naar toe.
Dit is daarom een goed alternatief.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Santa ;-) fijn voor je Miranda.

Anoniem (Gast)

Hallo Miranda.

 

Wij hebben het zelfde problem met onze amerikaanse Stafford Shenna. Na vele onderzoeken en testen bleek ze ook allergisch te zijn  voor huisstofmijt en hooimijt. na vele medicijnen waaronder prednison en atopica.waar ze ook nog dik van werd, zijn ook wij mogen beginnen met de apoquel. Ik moet zeggen van begin af aan heeft ze niet meer gekrabt en liggen rollen van de jeuk.

Wij zijn ook superblij dat we zijn Mogen beginnen met apoquel.Het is niet goedkoop maar wij hebben een verzekering voor de hond en ik heb het kunnen declareren.Al was dat niet het geval geweest wij hebben weer een vrolijke hond zonder jeuk en dat is ook heel veel waard.

Ik hoop dat jullie de zelfde resultaten Mogen hebben met jullie hond.

gr Liesbeth

 

 

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Hier even een update na een maand gebruik Apoquel, bedankt Liesbeth voor je reactie.

Het gaat tot nu toe heel goed met Nala, vanaf dag 1 dat zij het medicijn mocht slikken heeft ze geen jeuk meer gehad. Ze heeft meer energie en ook niet meer die verschrikkelijke honger ( die ze kreeg van de Perdnison ). Wij zijn echt superblij met het medicijn.

Idd wel duur, maar ook wij zijn verzekerd en ook al was ik dat niet het is het indd waard.

Zo blij dat die ernstige jeuk weg is..

 

Over een maand moet ze terug komen bij de dermatoloog en ik hoop dat ze ermee door mag blijven gaan.

 

Gr Miranda

 

 

 

 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Top Miranda!
Hier ook nog steeds goede resultaten, omdat hier nog wat meespeelt zijn we nog wel met een en ander aan het sleutelen, maar dat die jeuk weg is, is zo fijn!

els (Gast)

Ik geef ook Apoquel aan mijn hond. Ze is er héél goed mee geholpen.

Maar nu kan ik ze niet meer krijgen. Weet iemand hoe ik nog kan aangeraken ?

 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Hoe kwam je er dan eerst aan?

Esther (Gast)

Ook wij gebruiken Het nu al 1 maand.  En wat een top middel is dat. Echt een aanrader. Geen jeuk meer voor onze hond

Haasnoot (Gast)

Ik wilde graag van U vernemen of het medicijn geholpen heeft. Onze Engelse buldog heeft al 2 jaar jeuk ,en ik heb er alles aan gedaan maar helaas zonder resultaat. Hij zit nu aan de pretnison maar dat is ook geen red middel.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Hier sinds 5 maanden in gebruik en vanaf dag 1 een succes. Wel krijg je het niet zomaar.
Ik zou dus contact op met een dermatoloog.

martin schouten (Gast)

mijn New Foundlander had verschrikkelijke last van jeuk. De klachten zijn door dit dure medicijn totaal verdwenen. Na de kuur van twee weken wordt de dosering verlaagd, dus de prijs gaat daarmee ook omlaag.

Anoniem (Gast)

Pip, terriër 10 jaar jong en 8 jaar jeuk. Diagnose  atopische dermatitis. slikt per dag 2,5 mg Prednison. Was aan de Atopica 50mg. per dag in combinatie met de Prednison. Bleek voor een periode van anderhalf jaar goed te werken. Atopica bleek opeens tegenovergesteld te gaan werken. Kreeg enorme jeukaanvallen na twee uur inname Atopica. Gestopt met Atopica met als gevolg bijten op alle vier de poten tot bloedens toe.  

Door toeval gehoord over Apoquel. Eigen dierenarts verstrekt dit middel (nog) niet.

Wel meteen doorverwezen naar andere praktijk die het middel wel verstrekt. Vandaag begonnen met Apoquel. ik houd jullie op de hoogte.

 

groet, Kathinka

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ben heel benieuwd kathinka, ik hoop dat het voor jouw hond ook gaat werken.

brigitte (Gast)

hai mijn westie idem jeuk bijten likken tot bloedens toe, atopica nu ben ik bezig met allergeen inspuiten om 14 dagen, eerst gevoel dat het werkte ,maar hellaas niet mallaseb shampoo ect, maar mijn hond heeft suikerziekte ergens bekent dat ik hem dan apoquel mag geven

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Hoi Brigitte, lijkt idd wat Nala ook heeft. Ik heb geen idee op apoquel bij honden met suiker gegeven mag worden. Loop je ook bij een dermatoloog? Je komt niet zo makkelijk aan het medicijn, er zijn nog maar een paar dierenartsen in Ned. die het mogen voorschrijven. Het is nog in de testfase.

Nala is onderbehandeling bij een dermatoloog van Universiteit in Utrecht. Die heeft t medicijn.

Het werkt echt super, geen klachten en vooral geen jeuk meer. Zo fijn!

veel succes.

 

groeten Miranda

Anoniem (Gast)

Hoi  wij hebben een bruine lab waar we al 5 jaar mee tobben   na testen had hij atopie dus allergisch voor alles wat bloeit groeit buiten en  huisstofmijt  , daardoor heeft hij prednison geslikt bijna 5 jaar lang  nu heeft hij door langdurig gebruik van prednison de ziekte van cushing gekregen  . Waar hij waarschijnlijk aan overlijd . ze raden ons aan op apoquel te  nemen om hem nog wat te laten genieten van het leven  maar helaas is dit bij ons  nog niet te krijgen.  zo te lezen hier heeft het baat bij de honden die het al gebruiken.  Dus ben op zoek waar ik het wel kan kopen   we wonen in het zuiden des lands  .Dus als iemand iets weet die het verkoopt  graag een reactie.   mvg  marion

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Beste Marion,

 

wat een heftig verhaal zeg! Prednison is echt troep, nala heeft t ook gebruikt. Als ik jou was zou ik even contact op nemen met de dermatoloog van de universiteit voor gezelschapsdieren in Utrecht op de Yalelaan. Die dermatoloog weet waarschijnlijk wel waar je die medicijnen kunt krijgen.

Even nog een andere vraag, hoe oud is jullie lab? Komt hij toevallig bij een fokker uit Zegveld vandaan? Nala is inmiddels 6 jaar en heeft t ook al 5 jaar.

Ik ben namelijk benieuwd of haar broertjes en zusjes het ook hebben? Aangezien de fokker niet thuis geeft.

 

Wij zijn heel blij met apoquel, ik hoop dat er snel verbetering komt!

gr miranda 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Hoi Marion,

 

Het is echt alleen beperkt verkrijgbaar in Nederland.

Dus zul je toch contact moeten opnemen met een dermatoloog.

Wij krijgen het, omdat we onze hond daar onder behandeling hebben, maar ook niet bij de dermatoloog naast de deur wonen, per post toegestuurd, en ondertussen zeer regelmatig contact via de mail.

Je dierenarts kan je gewoon doorverwijzen.

Veel succes, 5 jaar Prednison is echt heel lang.

Onze hond heeft deze week een half jaar Apoquel, en nog steeds zijn er verbeteringen.

 

 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Fijn dat het goed gaat Miranda!

brigitte (Gast)

ja ik loop in oisterwijk met mijn westie en ben jl donderdagavond begonnen met 2x daags 1 tablet, dus nu in totaal 4 tabletjes gehad tot nu toe is het wel een stukje minder met bijten maar nog niet dat ik kan zeggen geweldig hij heeft geen jeuk meer, iemand ervaring ermee hoe lang dit duurt? of aanslaat.moet eerlijk zeggen met atopica had ik wel direct resultaat, maar mag geen atopica meer geven ivm suikerziekte.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Tja, hier was het dezelfde dag nog dat we al verschil merkten.
Maar dat kan per hond anders zijn.
Wel zijn wij, omdat er wat kleine klachten bleven ook met de voeding aan de slagroom gegaan.
Ik hou ook mailcontact, en ze hebben telefonisch spreekuur.

pagina 1 van 23 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Volgende forumvraag: Kristallen urine hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^