Apoquel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Onze duitse herder gebruikt het nu 8 weken ivm allergie (huisstofmijt en gras enzo ). Helpt erg goed voor de jeuk. Krabt en bijt bijna niet meer. Eet wel slechter sinds zij het dagelijks gebruikt (bijwerkingen staat: misselijkheid?)
Wel tevreden maar ook heel prijzig. Net gehaald en afgereknd voor 2 maanden: 167 euro. En ze is nu 6 jaar en zou t moeten blijven slikken... "

 maar wie zegt dat ze het zou moeten blijven slikken. Ook aan allergieen kan iets gedaan worden gelukkig.

 

Ik zou in jouw geval eens een holistisch dierenarts raadplegen, die gaat proberen het immuunsysteem van je hond weer in balans te brengen.

edwin (Gast)

onze boxer kreeg binnen een uur enorme opgezwollen wangen en bulten. Ook braken. Ze moest acuut aan een antistof. Helaas geen fijn middel voor onze boxer.

Theo van Ierland (Gast)

eerst Homeiaat helpt niet apoquel goed rezeltaat ben er zeer tevreden over ik raad hetiedereen aan GR THeo

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" eerst Homeiaat helpt niet apoquel goed rezeltaat ben er zeer tevreden over ik raad hetiedereen aan GR THeo "

 Toch proberen om door een dermatoloog de oorzaak aan te pakken, je kan niet voor het hele verdere leven de apoquel gaan gebruiken, de nadelen op langere termijn zijn in het geheel niet bekend......kijk even terug naar het bericht van Bulleke......en kijk ook eens naar omniderma....google er eens op.

Anoniem (Gast)

Willemijn, als je al alles geprobeerd hebt, dan is de Apoquel echt een uitkomst. Ik ben jaren aan het tobben geweest met Scott. Allergietesten laten doen d.m.v. speekselmonsteranalyses, alleen maar kvv, snacks van alleen bestanddelen waar hij tegen kan, regelmatig bezoeken aan natuurgeneeskundige, allerlei middeltjes. En dan ging het weer eens een paar maanden beter en dan sloeg het ineens weer, zonder aanwijsbare reden toe. Toen het van de winter zo maar weer van het ene op het andere moment begon, heb ik hem op de Apoquel gezet. Ik was het ineens zat. Na 2 dagen (!) was het over met de jeuk. En toen pas ontdekte ik dat hij, ook in periodes dat het goed ging, wel erg veel krabde. Ik dacht dat het kwam doordat hij een prikkelgevoelige hond is. Maar dat had er allemaal niets mee te maken. Nou, dan leeft hij maar korter, maar wel zonder jeuk. Ik heb nu al 2 x geprobeerd af te bouwen, maar dat gaat niet, de jeuk komt gelijk weer terug. Dus dan maar op de pillen. Het is niet anders. Ik gun hem een jeukvrij leven.

Yvonne (Gast)

ik heb hier een husky die gek werd van de jeuk,en tot bloedende toe open bijten.van alles geprobeerd en vorig jaar op de Apoquel ,geweldig geen jeuk meer.geen oorontstekingen ,alleen het rode tussen zijn liezen bleef.apoquel af gebouwd ,antibiotica kuur,speciale schampo .niks hielp.dus nu weer op de Apoquel en de jeuk wordt gelukkig minder,dus ik en de hond zijn heel tervreden,nu nog de rode liezen weg

Irene (gast) (Gast)

Hallo,

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die Apoquel geven en wat de ervaring met het medicijn is .

Irene (gast) (Gast)

Hallo,

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die Apoquel geven en wat de ervaring met het medicijn is .

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hallo,
Ik ben benieuwd of er mensen zijn die Apoquel geven en wat de ervaring met het medicijn is . "

 

Dit topic staat vol reacties - 19 bladzijden  - met ervaringen; o.a. vlak boven jouw posting van Yvonne. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Willemijn, als je al alles geprobeerd hebt, dan is de Apoquel echt een uitkomst. Ik ben jaren aan het tobben geweest met Scott. Allergietesten laten doen d.m.v. speekselmonsteranalyses, alleen maar kvv, snacks van alleen bestanddelen waar hij tegen kan, regelmatig bezoeken aan natuurgeneeskundige, allerlei middeltjes. En dan ging het weer eens een paar maanden beter en dan sloeg het ineens weer, zonder aanwijsbare reden toe. Toen het van de winter zo maar weer van het ene op het andere moment begon, heb ik hem op de Apoquel gezet. Ik was het ineens zat. Na 2 dagen (!) was het over met de jeuk. En toen pas ontdekte ik dat hij, ook in periodes dat het goed ging, wel erg veel krabde. Ik dacht dat het kwam doordat hij een prikkelgevoelige hond is. Maar dat had er allemaal niets mee te maken. Nou, dan leeft hij maar korter, maar wel zonder jeuk. Ik heb nu al 2 x geprobeerd af te bouwen, maar dat gaat niet, de jeuk komt gelijk weer terug. Dus dan maar op de pillen. Het is niet anders. Ik gun hem een jeukvrij leven. "

 Ik begrijp je wel hoor, jeuk is zowel voor hond en baas belastend, maar misschien kan je kijken of er wat minder apoquel kan geven en ter aanvulling omniderma.....erbij....google er eens op....en apoquel is echt een wondermiddel hoor wat jeuk betreft, misschien kan je toch wat minderen op den duur en dan de omniderma inzetten...en niet helemaal de apoquel weglaten maar wat verminderen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Hallo,
Ik ben benieuwd of er mensen zijn die Apoquel geven en wat de ervaring met het medicijn is . "

 Lees het topic eens door daar staan aleen maar ervaringen van het gebruik van apoquel.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

"  

 Staat in de bijsluiter. Oclacitinib moduleert het immuunsysteem,  wat de gevoeligheid voor infecties kan verhogen, etc.
Bijsluiter.
http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2016/20160517134961/anx_134961_nl.pdf
 
 
Ik wil toch even benadrukken dat apoquel zeker geen onschuldig middel is. Ik heb hierboven mijn eigen quote aangehaald van 2 februari jongstleden, waar ik de link van de bijsluiter heb geplaatst.
 
Voor mijn Peer zijn de bijwerkingen helaas werkelijkheid geworden en is 13 april j.l. overleden aan een maagtumor. Peer had dus een maagtumor en deze is in afzienbare tijd explosief gegroeid. Nu had Peer zeer waarschijnlijk evengoed overleden aan deze tumor omdat dit een zeer vervelende plaats is, bijna niet operabel en vaak veel te laat ontdekt wordt. Dat geeft mij een heel klein beetje troost. Daarentegen wil ik er wel op wijzen, mocht de hond een tumor hebben die wel operabel is, dat de tumor onder invloed van de apoquel binnen afzienbare tijd kan groeien en uitzaaien.
 
Peer had een schrikbarende tumor rondom de maag, zoals mijn DA ze nog niet eerder had gezien. Daarbij nog geen enkele zichtbare uitzaaiing. De DA kan uiteraard geen exacte uitspraken doen, maar volgens haar is deze tumor binnen afzienbare tijd zo snel gegroeid. En zet ook haar vraagtekens bij het gebruik van apoquel.
Het is geen nieuw verhaal, het staat per slot in de bijsluiter. Wil mensen er alleen op wijzen dat het te makkelijk wordt verstrekt als middel met "vrijwel geen bijwerkingen". Totdat je hond dus een tumor heeft. Denk 2x na voordat je het aan je hond geeft.
 
Hier nog het stuk uit de bijsluiter:
Oclacitinib moduleert het immuunsysteem en kan de gevoeligheid voor infectie verhogen en de neoplastische condities verergeren. Honden die Apoquel tabletten krijgen dienen daarom te worden gecontroleerd op de ontwikkeling van infecties en neoplasiën.
 
Betekenis van neoplasie:
Neoplasie (neoplasia) is een woord dat nieuwvorming betekent, en dat dus zowel goed- als kwaadaardige gezwellen omvat voor zover die ontstaan door celvermeerdering, en niet door oedeem of hematoom.
 
 
 
  "

 Lees dit ook even door, de ervaring van Bulleke.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Irene zie boven, lees dat ook even door.

Joep Blom (Gast)

Ik heb wat veel Apoquel 16 mg. ingekocht (in Noord-Brabant).

- Het (door)verkopen van medicijnen is niet toegestaan op HondenPage. Tlfnr eveneens verwijderd ivm. privacy-regels -

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 14 juli om 21:36 --

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ik heb wat veel Apoquel 16 mg. ingekocht (in Noord-Brabant).
"

 Heel aardig van je maar dit mag niet verkocht worden zonder dierenarts.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 14 juli om 21:36 --

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  Heel aardig van je maar dit mag niet verkocht worden zonder dierenarts. "

 Buiten dat het niet mag, is het ook niet aardig, hij/zij wil het verkopen voor dezelfde prijs als aanschaf  Weinig aardigs aan niet 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

"  Buiten dat het niet mag, is het ook niet aardig, hij/zij wil het verkopen voor dezelfde prijs als aanschaf  Weinig aardigs aan niet  "

 Heb je gelijk in.......

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Zit hier in twijfel of ik het goed doe na het lezen van het bericht van Bulleke.

 

Zabaa heeft 2 maanden geleden een acute allergie aanval gehad.

De dierenarts gaf me Apoquel tabletten.

De jeuk moest in 4 uur over zijn......JA.......

Dierenarts zei ook dat er geen bijwerkingen waren.

Normaal zou hij prednison spuiten maar Apoquel is een veel milder middel voor de hond, zei hij.

 

Bij die aanval moest ik Apoquel 4 dagen geven , stoppen, afwachten.

Als ze weer een jeuk aanval kreeg moest ik weer een paar dagen geven

En zo verder.

Vandaag heb ik het haar weer moeten geven omdat het weer erg werd.

 

Zelfde met Zebee die verleden week opeens met een bloedend gezicht rondliep omdat ze bleef schuren en krabben.

2 dagen Apoquel en het ging beter.

 

Is dit middel dan ook zo gevaarlijk als je het incidenteel geeft, zoals ik het doe ??

Het middel zelf werkt enorm goed. Ben zelf geen voorstander van prednison ivm bijwerkingen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik weet het niet Brigitte. Op zich heeft apoquel zo ver men weet niet veel bijwerkingen, minder als prednison, maar heeft je hondje een tumor al dan niet zichtbaar, groeit het explosief onder invloed van de apoquel. 

 

Onze vorige bull had ook die ellendige huidproblemen en zij heeft vanaf haar 7e ongeveer tot aan haar dood (bijna 14 jaar) continue op de prednison en soms antibiotica gestaan. De prednison was in wisselende doseringen afhankelijk van de klachten.

 

Ik denk dat ik een volgende keer, al hoop ik die afschuwelijke allergie niet meer mee te maken, toch weer zal kiezen voor de ouderwetse prednison. Onze bull had niet zoveel bijwerkingen, cushing heeft ze gelukkig nooit ontwikkeld, drinken en plassen wel vaker, maar daar is mee te leven en het hongergevoel probeerde we in te perken met veel sperziebonen extra.

 

Verder kan niemand je daar in raden wat je moet doen, maar je snapt dat ik de kriebels krijg van apoquel. Ik wilde ook het beste voor Peertje, het was afschuwelijk om te zien hoe hij kon gillen van de jeuk, zijn tepeltjes die aan draadjes hingen van het kapot krabben. Als dan de DA zegt dat ze een geweldig nieuw middel hebben met weinig bewerkingen, dan grijp je dat gelijk aan. En ja, het werkte voortreffelijk, maar die weinige bijwerkingen zijn hem helaas wel fataal geworden.

 

Moeilijk hoor, jeuk is afschuwelijk. Sterkte met Zabaa en Zebee.

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Iedere keer als ik het verhaal van Peer lees moet ik slikken.

Vreselijk

 

Kreeg Peer het continu of ook alleen als het nodig was ??

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik ben met de apoquel in oktober 2016 begonnen. Ik ging eigenlijk heen voor een stootkuur prednison via injectie. Peer liep bij Den Hoek, holistisch dierenarts in Den Bilt sinds januari 2015, dat ging hartstikke goed. Hij was volledig van de prednison en de eerdere Atopica af. Tot oktober 2016 ging het super, maar even daarvoor heeft hij de L4-enting gehad inclusief booster, 3x (dacht ik, of 2x een AB-kuur), ook nog een Bravecto gehad, dit bij elkaar is een enorme nekslag geweest en de jeuk kwam in alle hevigheid terug.

 

Dus toen ik voor die injectie bij de DA kwam, zeiden ze dat ze nu ook Apoquel hadden, het zou supersnel werken en vrijwel geen bijwerkingen. In november weer proberen te stoppen, toch na 2 weken weer begonnen. Daarna ben ik in januari nog een keer gestopt omdat ik het idee had dat hij er misselijk van werd. Ging weer niet goed met die jeuk, dus begin februari ben ik weer gestart en heeft hij het geslikt tot de dag voor zijn overlijden, 12 april dus. 

 

Alles bij elkaar zal hij het 5 maanden hebben geslikt. Ik word er nog steeds beroerd van als ik erover nadenk. Ik voel mij schuldig, hoewel ik ook weet, dat hij waarschijnlijk evengoed niet te redden was geweest omdat die tumor nu eenmaal op een ontzettende rotplek zat. Toch blijft het in mijn hoofd spelen. Wat mis ik mijn mooie mannetje.

 

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Dat gevoel van schuldig voelen ken ik.

Ons Zyrko kreeg sinds zijn 3e jaar pijnstilling, dagelijks.

Een dik jaar voor zijn dood( was hij 12) kwam een nieuwe pijstiller op de markt die maar 1 keer per maand hoefde te geven. Trocoxil.

Ideaal voor honden die chronisch pijnstilling krijgen.

Na een jaar geef ik op woensdag de trocoxil en vrijdag crashen zijn nieren. 's maandags is hij overleden.

Hoe vaak mijn dierenarts mij al (in de 5 jaar nu) heeft uitgelegd dat er geen verband hoeft te zijn of niet is.

Ik denk regelmatig eraan en voel me er enorm schuldig over.

8 jaar rimadyl.....geen nierprobleem .......en na een paar keer trocoxil.......gestorven.

 

Ik ken dus dat schuld gevoel en dat krijgt ook niemand uit je hoofd gepraat. Of het nu wel of niet reëel is......of het nu wel of niet de rede is.......

Ik begrijp je

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Dat gevoel van schuldig voelen ken ik.
Ons Zyrko kreeg sinds zijn 3e jaar pijnstilling, dagelijks.
Een dik jaar voor zijn dood( was hij 12) kwam een nieuwe pijstiller op de markt die maar 1 keer per maand hoefde te geven. Trocoxil.
Ideaal voor honden die chronisch pijnstilling krijgen.
Na een jaar geef ik op woensdag de trocoxil en vrijdag crashen zijn nieren. 's maandags is hij overleden.
Hoe vaak mijn dierenarts mij al (in de 5 jaar nu) heeft uitgelegd dat er geen verband hoeft te zijn of niet is.
Ik denk regelmatig eraan en voel me er enorm schuldig over.
8 jaar rimadyl.....geen nierprobleem .......en na een paar keer trocoxil.......gestorven.
 
Ik ken dus dat schuld gevoel en dat krijgt ook niemand uit je hoofd gepraat. Of het nu wel of niet reëel is......of het nu wel of niet de rede is.......
Ik begrijp je "

 Zo lijkt het inderdaad dat Zyrko geen last had van de Rimadyl, maar je maakt grote kans dat hij al beschadiging hier van heeft opgelopen in de loop der jaren. Maar doordat je nu een klein jaar wat anders gaf, is het net of dit zijn genadeklap is geweest, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Rimadyl is ook grote bende.

Maar ook ik begrijp jouw schuldgevoel, je blijft je maar afvragen wat als ik het niet gegeven had en wat een ander ook zegt, zelfs als de DA er op hamert, dan nog blijf je malen.

honden page profiel kellykelly

"  Heel aardig van je maar dit mag niet verkocht worden zonder dierenarts.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 14 juli om 21:36 -- "

 Iedereen op dit forum zit aan de apoquel dus vind het helemaal niet raar dat hij het verkoopt. Beter dat dit dure medicijn nog voor iemand gebruikt word als in de prullenbak beland. 

Ik zou er inderdaad ook niet de volle mep voor vragen... Maar als je huisdier de zelfde miligram heeft kan je dat best overnemen. Maakt helemaal niks uit! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Brigitte, kijk eens naar de Omniderma, een produkt wat al 25 jaar zijn dienst doet....google er maar eens op.      Sensipharm's Omniderma. Omniderma van Sensipharm is een voedingssupplement voor honden, katten, knaagdieren en paarden op basis van Chinese kruiden. Sensipharm's Omniderma is 100% natuurlijk en veilig in gebruik en al ruim 25 jaar een van onze beste verkochte jeuk- en vachtformules bij paarden, honden, katten en andere huisdieren. 

Jenny (Gast)

Goedendag,

 

wij waren steeds aan het tobben met onze hond. Bij een dierenarts die wij bezochten op onze vakantie kregen wij ook apoquet en sindsdien hebben wij een heel ander hondje! Dus vooralsnog gaat het goed.

 

 

Els (Gast)

Hallo Mirande mijn hond tyson een Amerikaanse stafford heeft ook erg  allergie na 2 eliminatiedieete, Hyperallergene brokken , prednisone ,antibiotica en 2 jaar tobben heeft hij nu sinds een maand apoqel 16mg eenmaal daags geen last meer van jeuk hij had ook allemaal plekken op zijn buik en poten dat is nu ook voor 50 procent vermindert ik ben er heel tevreden over Het is alleen wel erg duur Heel veel succes met Nala groetjes 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Kwaliteit van leven is ook heel belangrijk.

Mevrouw kuiper (Gast)

Bij ons hondje werkt het super binnen 4 uur.hij had zoveel jeuk

marjan (Gast)

hallo miranda,

ik heb een old englich bulldog en heeft last van allergie, hij zit al een jaar op Apoquel en heeft er baat bij dus gewoon mee beginnen.

en ja het is erg duur ben ook op zoek aar vervanger.

groetjes marjan

pagina 19 van 23 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1920 21 22 23
Volgende forumvraag: Kristallen urine hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^