Apoquel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jappe (Gast)

Hallo allemaal, 

Ook hier alleen maar positieve verhalen over de Apoquel. Onze borderterriër is bijna 12 en we zijn10 jaar aan het zoeken geweest naar iets wat hielp. Atopica gaf een acute allergische reactie (ze bleek allergisch voor iets in het omhulsel) en Prednison hielp wel maar alleen in hoge dosering. En uiteraard werd ze daar mollig, hongerig en dorstig van. 

En toen was daar de Apoquel. Ze stopte met krabben vanaf het eerste pilletje! Wij dachten....dit kan niet waar zijn???!!!???????????? Maar het bleek wel waar ????. Ze krijgt het nu iets meer dan 5 maanden en het middel werkt nog steeds fantastisch! En ze is inmiddels zo'n 2 kilo kwijtgeraakt en wij steken lekker onze tong uit naar al die mensen die haar te dik vonden en twijfelden aan de Prednison-verklaring ????????

De enige schijnbare bijwerking is ochtendmisselijkheid. Altijd rond 3.30u springt ze van bed om wit schuim te braken. Heel vroeger deed ze dat ook en dat werd opgelost door 3x daags voeren waarvan de laatste maaltijd gelijk voor het slapen gaan. We vermoeden dat het van de Apoquel komt. Maar verder....hoera voor dit wondermiddel. Zoooo blij dat onze dame (hopelijk) nog een paar jeukvrije jaren kan hebben.

Harm-Jaap (Gast)

Beste,

 

Voor onze hond (Tibetaanse Terrier) gebruiken wij het nu al twee jaar. Laatst vergeten te halen en je hebt dan wel te maken met een hond die zijn "drugs"mist. Het is dus verslavend. Maar goed van een hond die de hele tijd aan het krabben is wordt je ook tureluurs en voor de hond is het ook inmens zielig. Ja duur is het wel, het zou duit jaar per mei vrij verkrijgbaar moeten zijn maar helaas. waarschijnlijk zullen we nog even de hoofdprijs moeten betalen in ons geval E 60,- p/m.

Mocht je zonder komen te zitten geef je hond een paracetemol(halfje) geeft een beter effect dab prednison. De enige bijwerking is dus dat je hond er verslaafd aan raakt.

 

Groeten Harm-Jaap

 

Diana (Gast)

Mijn hond, een boomer, krijgt deze tabletjes nu 4 maanden en het gaat een stuk beter met hem. De eerste maand twee per dag en daarna één keer per dag.

Anoniem (Gast)

Waarom moet een hond levenslang injecties tegen atopie ,als ze aqopuel krijgen tegen jeuk en het slaat aan is dat toch voldoende of zie ik dat verkeerd???

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Over welke injecties heb je het?

Gebeurt dit bij jouw hond, en wat is dan de uitleg van de arts?

Anoniem (Gast)

allergenen waar Fleur allergisch voor is ,haar bloed is getest en er kwam uit dat ze voor vier mijten allergisch is we zijn nog niet bezig met desensibilisatie want de ent vloeistof is in bestelling.

Anoniem (Gast)

" Ja ervaring! Lab 6 jaar zelfde diagnose, zelfde behandeling en nu eindelijk resultaat! Nu twee weken gedaan en al na 3 dagen jeukerig. Bijna niet te geloven. Zeker proberen! 

Ben wel benieuwd wat je per pil gaat betalen: wij 2 euro per pil.  "

 

honden page profiel toto

DE apoquel is nog niet zo heel lang op de markt, daarom moeten de bloedwaardes regelmatig bekeken worden.

Er zijn nog geen gegeven bekend over wat de Apoqeul op de langere termijn doet met een hondenlijf.

Van een desensibilisatie kuur weet men dat wel, en daarom gaan de meeste honden op termijn van de Apoquel af en blijven die doorgaan met de kuur.

Lees er maar over de site van de allergie poli van het MCD in Amsterdam.. Je moet dan de vragen links op de pagina lezen.

 

ineke (Gast)

Kan je apoquel via D.A laten bestellen bij de Dermatologen?????

honden page profiel ..

honden foto van .

" Kan je apoquel via D.A laten bestellen bij de Dermatologen????? "

 Ik kan het alleen bij de dermatoloog bestellen. De dierenarts hier schrijft het niet te kunnen. Ik weet niet hoe het bij andere dierenartsen zit..

To (Gast)

De apoquel is alleen via de dermatologen te bestellen.

Anoniem (Gast)

 

Moet je hond dan bij de dermatoloog onder behandeling zijn ??

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ja. Apoquel is nog steeds niet bij de dierenarts verkrijgbaar.
Dit zou ruim anderhalf jaar geleden al gelanceerd worden maar het wordt telkens uitgesteld.

honden page profiel Miranda Miranda

Wij zijn eind december begonnen met apoquel, werkt prima tegen de jeuk, prednoral afgebouwd en dat ging ook goed! Eind maart kreeg onze hond enorme zweren aan zijn voetzolen, eind mei vielen de gaten gewoon in zijn lijf..........uiteindelijk maar gestopt met apoquel en weer begonnen met prednoral, nu wil de hond weer spelen en dollen, dat wilde hij ook niet meer tijdens de apoquel! Ergens de bijsluiter gevonden van apoquel en hier in staat dat je de tabletten moet toedienen met handschoenen aan ???? Dat iedere 3 tot 6 maanden de bloedwaardes ( lever, nieren enz.) getest moeten worden ivm bijwerkingen ????

Nu is prednoral natuurlijk ook niet met de minste bijwerkingen, maar apoquel is nog niks van bekend bij langdurig gebruik, en het is erg duur! Onze hond koste €5 per dag........

timothy (Gast)

mijn jonge franse bulldog van 2 jaar oud, heeft ook al jeuk sinds jongsaf, en we gebruiken nu apoquel, TOP MIDDEL!!! vanaf dag 1 geen jeuk meer, alle wondjes genezen en is dus nu volledig gezond. Enigste probleem, indien je stopt met het middel komt de jeuk meteen terug :( en jammer dat het zo duur is, maar dat hebben mij over voor ons hondje

Anoniem (Gast)

Als ik alles zo lees begrijp ik dat apoquel tijdelijk ingezet kan worden tijdens heftige jeukperioden en daarna weer afbouwen ,met als basis de veiligste methode voor de hond inspuiten met Allergenen.

 

Jeanine (Gast)

Wij zijn enorm gebaat met Atopica... 1pil per dag, verder krijgt ze vers vlees met zalmolie en algolith..was zelfs kaal aan het worden en vol wondjes...

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Inmiddels gebruikt Nala apoquel al 1,5 jaar 1 tablet p d. via dermatoloog. Nog steeds jeuk vrij en geen nare bijwerkingen. In eerste instantie is ze behoorlijk aangekomen maar dat verdwijnt nu weer langzaam. Het is een vrolijke en enthousiaste labrador van 7 jaar en heb niet het idee dat zij ongelukkig is door dit medicijn. Het enige nadeel is dat je geen 1x kunt overslaan dan is de jeuk meteen terug.

honden page profiel Miranda Miranda

Fijn dat er toch ook goeie ervaringen zijn met dit middel. Als er al bijwerkingen zijn met welk medicijn dan ook, onze hond krijgt alle bijwerkingen die mogelijk zijn, hij is dus hypergevoelig voor alles, de enige manier om hem geen jeuk meer te laten hebben is : Geen eten meer geven! Maar dat gaat ons wat te ver ;-)
Dus nu voor de rest van zijn leven maar aan de prednoral , en maar zien wat de tijd ons brengt!

Anoniem (Gast)

Heeft je hond voedselallergie ,of is er nog een bloedtest  gedaan?

 

honden page profiel Miranda Miranda

Voedsel allergie, alle mijten allergie, vlooien allergie, anti vlooien middel allergie, koe eiwit allergie, granen allergie, pollen allergie, verzin het en hij heeft er last van.......

Anoniem (Gast)

Heb jij ook ervaring met desibilisatie,welk voer geef je de hond?

honden page profiel Miranda Miranda

Nee we hebben geen ervaring met desensibilisatie, dit meer omdat de slagingskans bij hyper allergische honden niet zo groot schijnt te zijn, en aangezien we al van alles geprobeerd hebben, en nero geen fan is van de dierenarts hebben we de keuze gemaakt om voorlopig even geen polonaise meer aan zijn lijf te doen. Nero krijgt nu kalkoen aardappel brokken. Ook hiermee hebben we alles geprobeerd, "vers" vlees was geen succes daar mee kon ie niet meer poepen, hypoallergeen voer zit meestal toch nog iets van graan of rijst in.......
Dus nu maar verder op prednoral, 1 x in de week wassen en gevoelige plekken insmeren......

Anoniem (Gast)

Heeft iemand ervaring met sporimune [ontstekingsremmers ]wil mijn DA inzetten omdat apoquel nog niet voorradig is

 

honden page profiel Miranda Miranda

Sporimune is toch ook een vorm van atopica???

Anoniem (Gast)

zou kunnen ik weet het niet?

 

 

honden page profiel Miranda Miranda

Wat ik zo kan vinden is dit een vloeibare vorm van atopica, atopica is een soort van chemo kuur ! Onze hond werd daar heel erg misselijk van, braken, niet willen eten en zeer lusteloos.

Anoniem (Gast)

W

ord je dus niet vrolijk van!!!

honden page profiel Miranda Miranda

Nee idd daar werd onze woef niet vrolijk van.......

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

In Sporimune zit dezelfde troep als in Atopica.

 

Rocky heeft een half jaar Sporimune gehad en al die tijd geen jeuk.

Ik helemaal blij.

Tot dat hij op een avond moest overgeven: allemaal slijm met bloed.

Maagbeschermer gekregen maar ik ben acuut gestopt met Sporimune.

 

En nu is de jeuk natuurlijk weer terug, erg jammer.

 

pagina 5 van 23 12 3 4 56 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Volgende forumvraag: Kristallen urine hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^