Apoquel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BoulyBouly

honden foto van Bouly

" Ook mijn hond is allergisch maar geen idee precies waaraan. Dus eerst aangepast voer en geen hondenkoekjes e.d. meer maar dit hielp niet echt dus kreeg ik Cortisone wat erg slecht bleek voor zijn nieren e.d. Maar dit hielp ook niet helemaal en dus maar wachten op Apoquel. Dit zou beter voor zijn ingewanden zijn maar ik schrok van de prijs...voor Cortisone betaalde ik 2 euro en voor Apoquel betaalde ik maar liefst 50,34 euro voor 20 tabletten. Gelukkig dat ik een dierenverzekering heb maar daarnaast heb je het ervoor over want hij krabte en beet veel en dat is zielig.
Dus sinds kort slikt hij 2x daags de helft van een pil per dag voor 2 weken en daarna gaat ie over naar een halve pil per dag. Het viel ons op dat ie minder krapte en beet maar het is nog niet helemaal over en dat is jammer. "

 Hoi Anita. De prijs is afhankelijk van het aantal mg per tablet zoals Willemijn al schreef in een eerder bericht. Bij Birgitta en bij mij werd er 21% btw berekend wat dus 6% moet zijn. De moeite waard om ff na te kijken lijkt me, vooral bij een medicijn wat toch al duur is en waarschijnlijk voor langere tijd nodig.

Anoniem (Gast)

Ja na 3 jaar tobben nu Apoquel en geweldig jeuk is weg, bijtwonden kunnen nu genezen en hond (en ik ) kunnen weer slapen ! Eerste 2 weken 2 tabletten per dag gaat  u met 1 tablet per dag goed.

 

Anoniem (Gast)

apoquel werkt bij mijn hond goed maar ze is in drie maanden wel 1.5 kg aangekomen .Nog even en ik ga stoppen met apoquel na 24 uur zal ik het weten of ze zonder kan ???

 

birgitta (Gast)

Aan gekomen..nog nooit van gehoort

Ik kreeg van de week een tip dat wat ze mogen rekenen is 6%

Bij mij hadden ze 21% gerekent

Even goed nakijken gr b

Het is een wonder middel 

Anoniem (Gast)

ik raad het iedereen aan wat een wereld van verschil na 5 jaar tobben mijn lieve gabber na 1dag geen jeuk meer en W eer vol in het leven heerlijk hoor een aanrader

Adriana (Gast)

Heb een Havanezer/Malthezer  en al 3 jaar jeuk t/m bloederige wonden bijten toe, allemaal ellende. Nu eindelijk rust met Apoquel echt het geld waard. Je hond en jij krijgen rust. De Prednison gaf veel te veel bijwerkingen en hielp ook veel minder, wel iets maar niet genoeg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ja de apoquel verminderd jeuk drastisch, het is raadzaam om toch de oorzaak van de jeuk uit te laten zoeken, ga naar een dermatoloog die zal je zeker helpen.

Luc huygens (Gast)

apoquelkuurtje van 7 dagen gedaan en weer weggesmeten geld????

 

birgitta (Gast)

Hallo je moet jem langere tij gebruiken anders helpt het niet

Ik gebruik het elkedag zolang het nodig is 

En mn hond heeft geen last meer toppie

Een week is echt te kort gr

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" apoquelkuurtje van 7 dagen gedaan en weer weggesmeten geld????
  "

 

Welke dierenarts heeft geadviseerd om een kuur van 7 dagen te doen? Dan is het inderdaad weggesmeten geld.

 

In de bijsluiter wordt  het volgende schema geadviseerd:

citaat

Dosering en toedieningsschema:
De aanbevolen start dosering voor Apoquel
tabletten voor de hond is 0,4 tot 0,6 mg
oclacitinib/kg lichaamsgewicht, oraal, twee maal daags gedurende 14 dagen.
Voor onderhoud (na de eerste 14 dagen van behandeling), dient dezelfde dosering
(0,4 tot 0,6 mg oclacitinib/kg lichaamsgewicht) te worden gegeven, maar dan eenmaal daags.
De noodzakelijkheid voor een langdurige onderhoudsbehandeling moet worden gebaseerd op een individuele risico/baten analyse door de verantwoordelijke dierenarts.
 
 

 

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Apoquel is geen geneesmiddel wat de kwaal verhelpt, maar een geneesmiddel wat de jeuk onderdrukt..
Het blijft ongeveer 24 uur werkzaam en daarna verdwijnt het uit het lichaam. De kwaal komt dan ook meteen weer terug.
Je zult apoquel dus voor altijd moeten gebruiken.
Dit is mij verteld door de dermatoloog.

Mijn lab gebruikt het middel nu al ruim 3 jaar en slikt 1 dag een heel tablet en de volgende dag een halve. Zo houd ik haar allergie voor huisstofmijt onder controle. Vergeet ik soms een tablet dan heeft ze meteen weer jeuk.

birgitta (Gast)

Dan maar blijfen gebruiken toch 

Als je zelf ziek bent en medicijnen nodig hebt slik je ze toch ook. Al moet het je hele leven 

Zo hoort dat 

Is toch je kindje 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" Apoquel is geen geneesmiddel wat de kwaal verhelpt, maar een geneesmiddel wat de jeuk onderdrukt..
Het blijft ongeveer 24 uur werkzaam en daarna verdwijnt het uit het lichaam. De kwaal komt dan ook meteen weer terug.
Je zult apoquel dus voor altijd moeten gebruiken.
Dit is mij verteld door de dermatoloog.

Mijn lab gebruikt het middel nu al ruim 3 jaar en slikt 1 dag een heel tablet en de volgende dag een halve. Zo houd ik haar allergie voor huisstofmijt onder controle. Vergeet ik soms een tablet dan heeft ze meteen weer jeuk. "

 Dat is zeker waar. Het is een symptoombestrijder. 

 

Maar intussen kun je wel zoeken naar de oorzaak. Bij huisstofmijt wordt het moeilijk om te stoppen inderdaad. 

Maar stel dat je hond een voedselallergie heeft, kun je makkelijk met Apoquel stoppen op het moment dat je hond op dieet staat en het onder controle is.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Het probleem gaat niet over met apoquel. wel kan de huid genezen als die heel erg is stukgekrabt, maar het jeuken zal terugkomen  als je stopt met de apoquel.

Ik merkte echt na 1 dag al verschil. we zijn nu een maand verder en hebben afgebouwd van 4x5.6 pd naar 1/2 16 mg ( dus 8 mg) per dag. zo veel verschil, geen jeuk meer en op de kale plekken groeit het haar terug. volgende week ga ik proberen of een kwart ook nog afdoende is. of bv om de dag 1/2 en 1/4. 

Volgend zomer als hij toch weer getest wordt op leishmania misschien verder met onderzoek of we er eventueel uit kunnen komen waar de jeuk van komt.

Maar zelfs als het zo blijft als nu ben ik heel tevreden. die 35 euro pm heb ik er echt wel voor over.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ik vermoed dat het bij bacchus ook stofmijt of zo iets is. Heb een anti allergie hoes om zijn kussen gemaakt, zodat ik alleen maar de buitenhoes hoef te wassen.

We hebben een nw bank gekocht (wel stof, want zoon is allergisch voor leer) en heb een spray aangeschaft op basis  van neemolie en daar moet je dan het nw artikel mee behandel een keer herhalen en dan is de  bank of stoel een tijdje stofmijtvrij. natuurlijk wel gewoon stofzuigen etc.

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Nala heeft ook nog een allergie voor hooimijt en nog een andere mijt (weet even de naam niet meer).
Stofzuig iedere dag, we hebben gladde vloeren en zij heeft een speciaal kussen. Toch nog last, dermatoloog zegt dat je niet tegen een huisstofmijt op kan hoeveel je ook doet. Wij hebben hier echt alles al geprobeerd. Apoquel is het enige middel waardoor het beestje geen jeuk meer heeft, want dat had ze. Nala vrat haar poten tot bloedens toe kapot, werd kaal op de flanken en zwaar geïnitieerd tot agressief toe. Nu nergens geen last meer van, we hebben een vrolijke lieve hond en rust.. dus apoquel is voor ons een wondermiddel.

De roover patricia (Gast)

mylo mijn westie neemt apoguel en de jeuk is duidelijk minder likt veel minder aan zijn poten. Ricky had ook wat allergie voor huisstofmmijt en katten die heeft een kuur met spuitjes die speciaal samengesteld zijn en die je zelf moet geven ,afbouwen en na een tijd stoppen. Ook duur maar het heeft wel geholpen

birgitta (Gast)

Weet iemand of je ook kan afbouwden met apoqwel

Dat je hond ook zonder kan 

Of kan dat niet gr

Anoniem (Gast)

Jolanda, mijn boxer heeft Apoquel de eerste twee weken 2 keer per dag 16 mg, daarna 1 keer per dag,we zijn nu drie maanden verder, en ik heb geprobeerd, om te minderen, ( dus elke dag een halve ) na twee dagen begon het bijten en krabben weer, dus geef hem nu weer elke dag 16 mg, hij krabt of bijt weer niet meer, dus denk ik dat we het moeten blijven geven, het medicijn verlicht, maar het word niet beter, eigenlijk hetzelfde als prednison, maar ik vind bij deze medicijnen, minder bijwerkingen.

Jammer, is eigenlijk heel duur, maar de hond is blij en vitaal, eet goed en speelt weer, en dat vind ik belangrijk, moet er niet aan denken dat ik de hele dag jeuk zou hebben, dus wij zijn blij met Apoquel. voor ons is het ons kind, en daar doe je alles voor.

Liefs Jolanda

honden page profiel BoulyBouly

honden foto van Bouly

Nou,dan nog maar n keer. Had al n heel verhaal geschreven maar omdat ik eerst moest inloggen is het dus weg!
Uit voorgaande berichten maak ik op dat apoquel een symptoombestrijding is en geen geneesmiddel. Aangezien ik ten eerste niet zo'n voorstander ben van de meeste medicijnen en ten tweede omdat mijn voorgevoel besode.... te worden bij de da weer eens terecht was ben ik op zoek gegaan naar een andere onschuldige oplossing en met resultaat.
Bouly heeft volgens de test een voedselintolerantie voor oa kip, kipeiwit,gevogelte en gluten en huisstofmijtallergie.
Ik heb veel gelezen over mogelijke hulpmiddelen en heb er een aantal uitgepikt die zeker geen kwaad kunnen.
Bouly krijgt nu alleen nog vers vlees kompleet van smuldier. Als beloningsnoepje gedroogde stukjes hart en soms n stukje kaas. Om te kauwen de glutenvrije whimzees snack en 1x per dag een kopje karnemelk verdund met een beetje water. Vindt hij heel erg lekker. Het aantal vreselijke jeukaanvallen is echt een heel stuk minder en als het dan nog eens voorkomt smeer ik het betreffende pootje in met uierzalf of wrijf ik er een oplossing van tea tree olie/water op. Ook in zijn badwater gebruik ik tea treeshampoo wat voor vele doeleinden geschikt is.
Ik hoop hiermee andere hondenbezitters te kunnen helpen in de strijd tegen het hondenleed wat allergieën met zich meebrengt én tegen de hoge rekeningen van de da. Succes allemaal. Gr. Lucia

Bastiaan (Gast)

I

Mijn hond heeft er hele goede ervaring mee. Ze slik 2 pillen per dag ad. ca. € 2,50 per pil = € 5,- p/d = € 150,- p/m = €1.800,- p/j. Voorlopig en misschien wel altijd moet ze dit blijven slikken. Natuurlijk heb je alles voor je hond over maar je moet het ook kunnen betalen. Ik ben nu op zoek naar een goedkoper alternatief. Heeft iemand een idee?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" I
Mijn hond heeft er hele goede ervaring mee. Ze slik 2 pillen per dag ad. ca. € 2,50 per pil = € 5,- p/d = € 150,- p/m = €1.800,- p/j. Voorlopig en misschien wel altijd moet ze dit blijven slikken. Natuurlijk heb je alles voor je hond over maar je moet het ook kunnen betalen. Ik ben nu op zoek naar een goedkoper alternatief. Heeft iemand een idee? "

 Het is duur....prednison , maar dat geeft veel bijwerkingen, overleg met je arts of je de apoquel kan verminderen, bijvoorbeeld de ene dag de gewone dosering en de andere dag wat minder.....zo kan je besparen maar doe dat onder begeleiding met je arts.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" I
Mijn hond heeft er hele goede ervaring mee. Ze slik 2 pillen per dag ad. ca. € 2,50 per pil = € 5,- p/d = € 150,- p/m = €1.800,- p/j. Voorlopig en misschien wel altijd moet ze dit blijven slikken. Natuurlijk heb je alles voor je hond over maar je moet het ook kunnen betalen. Ik ben nu op zoek naar een goedkoper alternatief. Heeft iemand een idee? "

 Welke mg apoquel heb je.......hier 16 mg, en dan anderhalve tablet per dag.....gaat naar groote van je hond.

birgitta (Gast)

Hallo mijn malthezer krijgt nu smorgens 1 half en in de avond 1 halfe en echt perfect 

Kan gewoon tussen door ook wat lekkers eten geweldig dit 

Wonder middel heeft nooit geen jeuk meer gehad

honden page profiel BoulyBouly

honden foto van Bouly

" I
Mijn hond heeft er hele goede ervaring mee. Ze slik 2 pillen per dag ad. ca. € 2,50 per pil = € 5,- p/d = € 150,- p/m = €1.800,- p/j. Voorlopig en misschien wel altijd moet ze dit blijven slikken. Natuurlijk heb je alles voor je hond over maar je moet het ook kunnen betalen. Ik ben nu op zoek naar een goedkoper alternatief. Heeft iemand een idee? "

 Hoi Bastiaan. Heb je mijn laatste bericht gelezen van 27 nov.? Bouly krijgt ook 2 x pd. 4 druppels PUUR derma(ca. €15.00 per flesje) en het gaat goed. Kan hiermee heel wat da kosten besparen.

honden page profiel PaulienPaulien

honden foto van Paulien

ik heb geen ervaring met apquel, maar wel een hondje met allergie. mijn vraag is wat voor test je gedaan hebt. mijn dierenarts geeft aan dat allergietesten erg duur zijn maar leveren niets tot weinig op. lees vaker dat er mensen zijn met een goede uitslag, vandaar de vraag...

birgitta (Gast)

Mijn hondje heeft voedsel allergie 

Hij moest om erachter te komen 6 weken op vers vls 

Eten wat hij normaaal niet krijgt bij voorbeeld kalkoen kip hertevlees puur vlees 

En als hij daar minder of geen jeuk meer had wisten we wat het was 

Nu apoquel geen last meer 

En hypoallergeen voer en snoepjes geen last meer toppie

Anoniem (Gast)

" Mijn hondje heeft voedsel allergie 
Hij moest om erachter te komen 6 weken op vers vlees
Eten wat hij normaaal niet krijgt bij voorbeeld kalkoen kip hertevlees puur vlees 
En als hij daar minder of geen jeuk meer had wisten we wat het was 
Nu apoquel geen last meer 
En hypoallergeen voer en snoepjes geen last meer toppie "

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  Welke mg apoquel heb je.......hier 16 mg, en dan anderhalve tablet per dag.....gaat naar groote van je hond. "

 Waarschijnlijk die van 16 mg, die kosten 2,50 per tablet. Dus zal zijn hond zwaarder zijn als 55 kg. Ik ga er tenminste vanuit dat Bastiaan niet nog de startdosering geeft.

 

Maar om op je vraag terug te komen Bastiaan, er is geen alternatief wat zo goed werkt als apoquel. Ja, prednison, maar dat richt ook veel schade aan.

Hoop dat het met de tijd wat goedkoper zal worden.

honden page profiel BoulyBouly

honden foto van Bouly

" ik heb geen ervaring met apquel, maar wel een hondje met allergie. mijn vraag is wat voor test je gedaan hebt. mijn dierenarts geeft aan dat allergietesten erg duur zijn maar leveren niets tot weinig op. lees vaker dat er mensen zijn met een goede uitslag, vandaar de vraag... "

 Hoi Paulien. Bouly is getest door Josefien Haegenaars. zij woont in Heyen(Gemeente Gennep). Hoe de test heet weet ik ff niet maar zij werkt met bioresonantietherapie. Ben daar een aantal keren met Bouly geweest voor de therapie en natuurlijke medicijnen. Ook vlak voordat apoquel op de markt kwam heb ik Bouly nog laten behandelen maar ik vond het resultaat toch niet afdoende. Gluten schijnt bij veel honden al een probleem te zijn dus mss als je daar bij de keuze van het voer al op let.... Verder heb ik zoals in een eerder bericht te lezen is zelf een en ander gevonden wat tot nu toe goed helpt. Succes met het zoeken naar de geschikte voeding. Als je vragen hebt hoor ik het wel. Als ik kan helpen doe ik dat graag.(Ik weet wat t is ????)

 

pagina 14 van 23 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1415 16 17 18 19 20 21 22 23
Volgende forumvraag: Kristallen urine hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^