Apoquel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik hoop dat het voor Sporimune maar tijdelijk is ,want we gaan injecteren en de eerste injectie kan heftige jeuk opwekken dus dan wordt de sporimune ingezet naarmate we meer injecteren dan kan de sporimune afgebouwd worden,jammer dat de apoquel ook bij mijn DA nogniet te koop is.Hebben jullie enig idee wanneer apoquel bij D.A aanwezig is????

To (Gast)

Wat is er mis om met een hond die zoveel jeuk heeft dan een eindje te rijden om bij een dermatoloog langs te gaan, die hebben wel Apoquel.

geen enkele hond verdiend jeuk.

Anoniem (Gast)

Gelijk heb je maar mijn hond heeft begin dit jaar twee operaties lpc meegemaakt en een week kliniek met overdosering dus vergiftigingverschijnselen, dus drie maanden moeten revalideren ,laten we het over de kosten maar niet hebben ,met alle liefde voor onze hond over gehad.Vandaar dat dit voor ons en de hond een grote stap is ,bij onze DA loopt fleur nog steeds kwispelend binnen dus erg vertrouwde omgeving,Ze is erg onzeker geworden vandaar dat we hopen dat de apoquel vlug bij onze DA verkocht wordt.

honden page profiel Miranda Miranda

Wij hebben de apoquel bij het medisch centrum voor dieren MCD in Amsterdam gehaald ( 2 uur rijden heen en 2 uur terug) voor de eerste levering willen ze de hond graag zien, daarna kan het medicijn opgestuurd worden. Maar laat je wel goed informeren over de nazorg, want bij langdurig gebruik kan er toch wel iets van bijwerkingen ontstaan verminderde leverfunctie ed, dus zal er regelmatig een bloedonderzoek gedaan moeten worden. Dit is iets wat ze ons niet verteld hebben......

honden page profiel toto

honden foto van to

Hier ook een patiënt (op de Apoquel) van het MCD, die volgende week moet terug komen voor bloed controle. Ik heb begrepen dat het gebruikelijk is dat er gestopt wordt met de Apoquel, terwijl je wel blijft door gaan met de desensibilisatie kuur.

Wij moeten er ook inderdaad een groot uur voor rijden. Maar heb het er graag voor over, en wij zijn gelukkig verzekerd ja want het is dus gewoon echt een duur middel.

Anoniem (Gast)

Nu onze labrador de diagnose allergie [atopie ] heeft gekregen van D.A zijn er voor ons heel veel puzzelstukjes in elkaar gevallen .Waarom,? Geluiden kon ze nooit plaatsen en reageerde daar al blaffende op wat een lab eigenlijk nooit doet,wij konden bepaald gedrag van Fleur nooit plaatsen ,zij is van pup af erg onrustig geweest Borstel /kam beurt en afdrogen na een regenbui/zwemmen vond ze nooit leuk ,we denken nu dat haar huid gevoelig is en erg pijnlijk en hopen nu dat haar gedrag verbetert ,en hopen dat de behandeling aanslaat?

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Hier even een reactie op jouw verhaal, ook onze lab ( Nala..ik ben deze topic gestart) heeft atopie voor mijten. Ook zij had wat gedragsstoornissen. Als pup leek zij onopvoedbaar volgens de hondentrainer. En zou het door het doorfokken komen, ze kwam echter bij een goed aangeschreven fokker vandaan. Ik denk dat zij als pup zich ook al niet lekker voelde. Nu ze apoquel heeft toont ze dit gedrag niet meer en ze meer happy. Ik zie t gedrag soms nog terug komen bvb als ik een pil vergeten ben. Dus wij en Nala zijn heel happy met apoquel.

Anoniem (Gast)

Fleur heeft ook een allergie voor mijten ,en zijn nu begonnen met de injecties in de hoop dat het haar goed doet .Haar pup gedrag en de volgende jaren ze is nu vijf jaar waren dus  voor ons ook anders dan anders want we hadden al eerder een lab gehad, voordeel is dat ik met haar veel heb getraind het is een schat met gebruiksaanwijzing dus af en toe onvoorspelbaar. Ik hoop dat de injecties aanslaan zo niet tegen die tijd is de apoquel binnen bij de dierenartsen dus we houden de moed erin.

honden page profiel toto

honden foto van to

Aan het baasje van Fleur, heb is alleen niet bekend wanneer een dierenarts de Apoquel kan gaan voorschrijven...

Onze hond heeft het via het MCD en onze eigen dierenarts vertelde dat de levering aan dierenartsen al een paar keer is uitgesteld. Zelf denk ik dat het komt doordat er op langere termijn doet bekend is wat de Apoquel doet met een hondenlijf.

Maar volgende week moet ik terug naar het MCD voor controle en dan zal ik het gelijk eens vragen. Ik heb liever dat onze eigen dierenarts het kan voorschrijven want dan krijg ik meer vergoed. (100% ipv 80%) Het is best een behoorlijk duur middel.

Maar het werkt zoooo goed!!!

Anoniem (Gast)

Ik heb zelf gebeld naar de allergiepolie van MCD en zij wisten niet wanneer het in praktijken van D.A aanwezig kon zijn. Zoals zij aangaf is het in Spanje te koop ,ja op vakantie dan maar????

Anoniem (Gast)

To ,heb jij ook de injectiekuur toegepast bij de hond of gelijk aan de apoquel??

honden page profiel toto

honden foto van to

Wij zijn gaan prikken... na een maand of 9 dacht ik "leuk" maar mijn idee is dat het niet helpt.

Daarna zijn we naar het MCD gegaan en aan de Apoquel. en ondertussen wel gewoon door prikken, maar daar wil ik mee stoppen, volgens mij doet de Apoquel veel meer dan de prikken. Maar daar ga ik het volgende week even over hebben. We moeten dan op controle.

Anoniem (Gast)

Veel succes!!

Anoniem (Gast)

Zijn er ook voedselallergie testen ???zoja welke

 

Anoniem (gast) (Gast)

mijn terrier krijgt nu 3 dagen Apoquel. Jeuk wordt al minder. Maar vanmorgen had hij diarree. Iemand ervaring hiermee? Staat ook wel als mogelijke bijwerking genoemd. Hoe ga je hier mee om?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Staat idd als een bijwerking genoemd.
Hou t ff in de gaten en als t blijft maandag de arts bellen.
Ik zou nu gewoon handelen als bij een diarree wat altijd kan gebeuren.
Goed op t drinken letten.
Sterkte

Anoniem (Gast)

Dank s@nt@

ik ga inderdaad maandag naar D A. Hond maakt verder geen zieke indruk. Drinkt en eet en is levendig.

 

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Succes!
Hoop dat de bijwerking van tijdelijke aard is.
Het zou zelfs ook nog toeval kunnen zijn.

Rob (Gast)

" apoquel is te bestellen in duitsland!
" Hoi  wij hebben een bruine lab waar we al 5 jaar mee tobben   na testen had hij atopie dus allergisch voor alles wat bloeit groeit buiten en  huisstofmijt  , daardoor heeft hij prednison geslikt bijna 5 jaar lang  nu heeft hij door langdurig gebruik van prednison de ziekte van cushing gekregen  . Waar hij waarschijnlijk aan overlijd . ze raden ons aan op apoquel te  nemen om hem nog wat te laten genieten van het leven  maar helaas is dit bij ons  nog niet te krijgen.  zo te lezen hier heeft het baat bij de honden die het al gebruiken.  Dus ben op zoek waar ik het wel kan kopen   we wonen in het zuiden des lands  .Dus als iemand iets weet die het verkoopt  graag een reactie.   mvg  marion "

  "

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Apoquel is enkel via de dermatoloog te verkrijgen dus zul je toch daar naartoe moeten.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wie raadt het je trouwens aan, je dierenarts?
Want die kan je een verwijzing geven

Mickey (Gast)

Hoi Miranda, ik ben benieuwd naar jullie ervaring met het medicijn Apoquel. Ik heb ben doorverwezen naar de dermatoloog voor Apoquel want ik heb ook een hond (ras: boomer) met huisstofmijtallergie, dus veel jeuk, vaak krabben wat weer wondjes veroorzaakt en nu een bacteriële infectie erbij dus nu de aankomende 3 weken antibiotica naast zijn om de dag pretnison wat hij al ruim een jaar om de dag ene halve krijgt. Graag hoor ik jullie ervaring. Mvg van Daniella

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Hoi Daniella,
Onze ervaringen zijn heel goed. Nala gebruikt het nu anderhalf jaar en reageert er super op. Het enige nadeel is dat ze wat is aangekomen, maar dat hebben wij nu onder controle. Maar nu in iedergeval niet die nare jeuk meer. En Nala is nu een vrolijke hond. De prijs nemen wij maar voor lief gelukkig krijgen wij 50% vergoed.
Mvg Miranda

Anoniem (Gast)

Hier een allergische hond die injecties krijgt.

Wij zitten in de vijfde maand, maar zie weinig verbetering.

Hier dus nog steeds jeuk en een hond die daar gek van in de kop wordt!

Apoquel is al eens ter sprake gekomen, alleen zei de dermatoloog, dat gaat ongeveer €160,- per maand kosten.

Kan iemand mij vertellen wat het voor een herder van ongeveer 43 kilo zou kosten?

Want €160,- is niet vol te houden op den duur!

 

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Anoniem hierboven ben ik :-)
Had vergeten in te loggen, sorry!

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Hoi Rita,
Onze lab (30kg) krijgt iedere dag pil 16mg. Ik ben daarvoor kwijt 80 euro voor 2.5 maand. Ik krijg 50% vergoed dus normaal kost €170 voor 2.5 maand.

Gr miranda

honden page profiel ..

honden foto van .

" Anoniem hierboven ben ik :-)
Had vergeten in te loggen, sorry! "

 

Hier werd de allergie de eerste maanden zelfs erger met de injecties. De dermatoloog gaf ons aan dat dat normaal was (waarschuwde daar zelfs van te voren voor) en dat we het echt de tijd moesten geven. 

Ondertussen zit hij er al twee jaar aan en heeft vrijwel nergens last meer van. Ongeveer 1 keer per jaar wordt de allergie nog even te heftig en krijgt hij er apoquel naast. Maar dat is nu maar voor en maand, de rest van het jaar gaat hij echt geweldig goed!

Ik hoop dat dat bij jullie ook het geval zal zijn :)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Rita, het rekenvoorbeeld wat Nala aanhaalt geldt bij mij ook.

Als ik het me goed herinner zit de bovengrens van 16 mg op 40 kg.

Dus zou t misschien niet voldoende zijn.

Weet niet of je een verzekering hebt?

Verder, ik begreep destijds dat het patent van Atopica eraf zou gaan, waardoor de prijs aanzienlijk lager zou worden.

Maar weet niet of je dat al hebt geprobeerd?

 

De Artuvetrin injecties zouden soms wel 8 a 9 maanden gegeven moeten worden om resultaat te zien. Helaas hier na 1.5 jaar nog niet, dus daarom toen naar de dermatoloog.

 

honden page profiel Miranda Miranda

" Hier een allergische hond die injecties krijgt.

Wij zitten in de vijfde maand, maar zie weinig verbetering.

Hier dus nog steeds jeuk en een hond die daar gek van in de kop wordt!

Apoquel is al eens ter sprake gekomen, alleen zei de dermatoloog, dat gaat ongeveer €160,- per maand kosten.

Kan iemand mij vertellen wat het voor een herder van ongeveer 43 kilo zou kosten?

Want €160,- is niet vol te houden op den duur!

  "

 



1 1/2 tablet voor hond van 40-54 kg. 1 tablet kost gemiddeld € 2,50 reken maar uit.......

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

"  

Hier werd de allergie de eerste maanden zelfs erger met de injecties. De dermatoloog gaf ons aan dat dat normaal was (waarschuwde daar zelfs van te voren voor) en dat we het echt de tijd moesten geven. 

Ondertussen zit hij er al twee jaar aan en heeft vrijwel nergens last meer van. Ongeveer 1 keer per jaar wordt de allergie nog even te heftig en krijgt hij er apoquel naast. Maar dat is nu maar voor en maand, de rest van het jaar gaat hij echt geweldig goed!

Ik hoop dat dat bij jullie ook het geval zal zijn <img class=" /> "

 



De dermatoloog had ons verteld dat er na 4 maanden enige verbetering moest zijn en na 8 á 9 maanden zou hij dan plek vrij moeten zijn.
Nu zijn wij in maand 5 en er is totaal geen reactie op de injecties en de hond wordt nog steeds gek van jeuk en moet nog steeds Dexoral blijven geven waar wij niet blij mee zijn.

pagina 6 van 23 12 3 4 5 67 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Volgende forumvraag: Kristallen urine hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^