HondenPage baasje ~~~Mambo~~~

Wat schreven de vrienden van ~~~Mambo~~~ op het forum

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in 1 ras maar 2 verschillende uiterlijken
Mooi duo.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Lieve Thara , vandaag alweer 4 jaar bij mij
Wat een schatje. Ik hoop dat ze nog heel lang in goede gezondheid bij je is. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Slaap zacht Mickey
Heel veel sterkte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Djaira 5 jaar
Van harte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Goofy
Wat vreselijk. Heel veel sterkte.
honden page profiel chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmochantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo schreef in Gezocht: kalmerende signalen Turid Rugaas
Ik heb het boekje evt wel in epub
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Golden Retriever 5 jaar overleden aan chronische nierfalen
Heel veel sterkte. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Anti ontsnappingstuig
Het Happy Dog tuigje. Het bestaat uit 3 op maat te zetten delen. Het is mogelijk om voor de afzonderlijke delen ook aparte maten te bestellen, dus combinaties van bv. small en medium. Het is nog nooit gebeurd dat Romeo ontsnapt is en het zit erg comfortabel. Het is gemakkelijk aan en af te doen. Er zijn speciale meetpunten door het land. Geen ander tuigje voor hem. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Terugroepen hond met trilband
Een trilband vind ik geen goede oplossing. De meeste bedrijven en dierenwinkels die deze trilbanden verkopen, hebben meestal geen expertise in huis om goed advies te geven, al verkopen ze ze helaas wel. Klakkeloos. Misschien is een goede gedragsdeskundige beter aan te raden. Het beste is eentje die aan huis komt en de thuissituatie goed kan beoordelen. Al is het nu wel problematisch om aan huis te komen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Dag lieve Djangie, mijn lieve hondenventje
Heel veel sterkte.
honden page profiel GeaGea schreef in Border collie dominant of beschermd mij te veel
" Hij is 11 maanden en doet het op deze manier alleen bij hem. " anita Veel border collies pikken heel snel emoties van hun baas op, zonder dat de baas zich hiervan bewust is.Ik denk dat Benji een bepaalde spanning bij je heeft gevoeld bij de eerste keer dat je vriend bij je thuis kwam. Benji heeft daardoor je vriend gekoppeld aan iets spannends en reageert daar op deze manier op.
honden page profiel GeaGea schreef in Border collie staart (pup)
Ik vind het een doodnormale vraag, omdat de eerdere border collie (van mijn ouders) dit niet had en zover ik mij kan heugen ook niet heeft gehad. Wat ik in huis haal? Dat weet ik (onder andere) daardoor heel goed, dus enigszins jammer dat u mij beoordeelt op het feit dat ik wegens zijn kleurstelling/patroon voor deze pup heb gekozen.Ik beoordeel je niet omdat je een merle pup hebt gekocht, ik vind zelfs dat je best een voorkeur voor kleur of patroon mag hebben. Maar ik geef mijn mening door de informatie die je geeft: je geeft zelf aan geen nestgenoten te hebben gezien, alleen beide ouders. De vragen over de fokker geef je geen antwoord op. Je twijfel of er ergens niet iets fout is gegaan. Je stelt deze vraag niet aan de fokker, maar vraagt dit op een forum. Aan de hand daarvan zeg ik dat ik een beetje het gevoel krijg dat je niet weet wat je in huis hebt gehaald, weet je iets over de lijnen waar de ouders uitkomen?  
honden page profiel GeaGea schreef in Border collie staart (pup)
" Beide ouders waren aanwezig en border collie. Dat het een Aussie lijkt zeggen er veel, maar dat komt waarschijnlijk meer door de kleurstelling. Wat overigens ook de reden is om voor deze pup te kiezen.     " Ron De basiskleur van de pup is gewoon zwart, merle is geen kleur maar een patroon.Door een gen defect ontstaat het merle patroon.Een hoge staartaanzet en staartdracht komt vaker voor bij border collies, alleen op shows niet gewenst. Bij je vraag krijg ik een beetje het gevoel dat je de pup hebt aangeschaft om het uiterlijk, maar eigenlijk niet zo goed weet wat je in huis hebt gehaald..... 
honden page profiel GeaGea schreef in Wel of geen 2e dracht echo
" Ik ga dinsdag opnieuw langs, zonder hoop ( poging tot ) alles even checken. Wat voor gedragsveranderingen had ze? Ik zie alleen dat ze meer slaapt dan normaal.  " im Meer eetlust, aanhankelijker en meer slapen dan normaal.
honden page profiel GeaGea schreef in Hond trilt
Als je Clomicalm gaat gebruiken is het raadzaam een gedragsdeskundige te raadplegen en een trainingsplan te maken. Clomicalm alleen zal niets doen aan het probleem, het zorgt er namelijk alleen voor dat het makkelijker word om je hond te trainen. Daarna bouw je de medicatie af wanneer de training goed gaat. Maar alleen clomicalm geven zonder training, is echt verspilling van geld... 
honden page profiel GeaGea schreef in Wel of geen 2e dracht echo
" Ja dat heb ik vorige keer met een teef meegemaakt... maar 11 lijkt me een goede waarde om te dekken niet?" Sheltieduo_ Dat ligt er aan hoe de progesteron van een teef doorstijgt.Weet van een fokker die progesteron getest heeft, stond op 4,7. De volgende dag weer testen en stond al op 9,4. De dierenarts had ook de teef nagekeken en zei: moet nu, ze is er helemaal klaar voor. Ik heb haar aangegeven dat dit te vroeg was en advies gegeven na 2 dagen nogmaals te proberen. Heeft ze niet gedaan, want de dierenarts zei.... Ze heeft geluk gehad, toch nog 1 pup geboren. Bij waarde 4,7 weet je dat de ovulatie er aan komt en dat het dan nog minimaal 2 dagen duurt voordat de eitjes tot rijping komen. Een teef kan dan snel doorstijgen, maar de eitjes zijn dan nog niet klaar om bevrucht te worden. Aan de andere kant ook in het verleden met vrienden meegemaakt dat de hond door onze reu was gedekt. Wij kwamen daar en ze zeiden dat de echo uitwees dat de teef leeg was. Ik kende de teef goed en zei dat ik dat, gezien het gedrag van de teef niet kon geloven, ze moest gewoon drachtig zijn. De week erop zijn ze weer naar de dierenarts geweest voor een 2e echo en met moeite kon de dierenarts nu 2 vruchtjes ontdekken. Uiteindelijk zijn er 6 pups geboren.Maar in dit geval van de TS, als de dierenarts wel iets heeft gezien, zou ik in ieder geval nog een echo laten maken. Alleen al om te zien wat het lichaam heeft gedaan met de "dingen" die de dierenarts heeft gezien op de echo.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hoe vaak ontwormen?
Romeo krijgt ook groentes. Ieder baasje moet dit maar zelf beslissen. Ik hou de ontlasting goed in de gaten en ben er wel van overtuigd dat honden levenslang te veel vergiften binnen krijgen, maar ook dat de meeste dierenartsen standaard adviseren elke zoveel tijd, te ontwormen. Het zijn toch insecticides. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hoe vaak ontwormen?
Toen ik eens bij de dierenarts was met Romeo en zij mij vroeg wat hij eet en ik daarop kvv zei, het eerste was dat ze me zei dat ik "hem dan wel meer moest ontwormen". Romeo heeft echt nooit wormen en de baasjes die ik spreek waarvan hun honden kvv eten, zeggen allemaal dat sinds ze kvv geven, er niet of nauwelijks ontwormd hoeft te worden. 
honden page profiel GeaGea schreef in Wel of geen 2e dracht echo
Met deze informatie zou ik zeker nog een echo laten nemen.Mijn ervaring is dat in veel gevallen de dierenartsen te vroeg willen laten dekken.De bevruchting kan dan evengoed een aantal dagen later hebben plaatsgevonden.
honden page profiel GeaGea schreef in Wel of geen 2e dracht echo
Te weinig informatie om een zinnig antwoord te kunnen geven.Dag 27 van ? 1e dekking, laatste dekking, hoe vaak is de hond gedekt.Is er progesteron geprikt, zo ja, op welke waarde is de hond gedekt?
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hoe vaak ontwormen?
Romeo heeft nooit wormen en hij eet kvv. Ik heb wel CDvet in huis, zonder insecticides, voor het geval dat. Heb ik twijfels, breng ik de ontlasting naar de dierenarts. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Kvv voeren met groente
De groentemixen van Carnis en nu ook Haaksbarf zijn speciaal voor kvv geschikt en worden geweld in lauwwarm water. Zijn daarom ook goed verteerbaar. Romeo krijgt de Carnis mix al een aantal weken en hij lust het erg graag.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Zit het tuigje goed?
Dit tuigje lijkt op het Happy Dog tuigje, van Finse makelij, zo te zien. Zij hebben door het land verkoop- en meetpunten, waar je het tuigje op maat  kunt laten zetten en ook de 3 verschillende delen apart kunnen worden besteld of geruild, mocht dat nodig zijn. Romeo heeft dit tuigje al jaren. Tot volle tevredenheid van hem en het baasje.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hailey is jarig en krijgt een kado uit de hemel
Van harte. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in lilly is doodgebeten WAARSCHUWING !
Vreselijk. Heel veel sterkte. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Kvv voeren met groente
Carnis en Haaksbarf hebben groentemixen, die speciaal voor de kvv zijn. Romeo kreeg altijd al groentes, maar sinds een tijdje geef ik hem de groentemix van Carnis. De groentes moeten 15/25 minuten geweld worden in lauwwarm warm en dan kunnen ze onder de kvv. Ze adviseren 30% groentes en 70 % kvv, of 20/80 %, al naar gelang de leeftijd. De Haaksbarf mix heb ik nog niet geprobeerd. De ene dag krijgt Romeo alleen kvv, de andere dag krijgt hij wat groentes erbij. 
honden page profiel GeaGea schreef in Hondenfotografie
Ben nog niet erg goed in foto's maken, maar was erg blij met deze foto.Gemaakt met een Nikon D70s.
honden page profiel GeaGea schreef in Pup gedrag (Beagle teef 4 maand)
" Hoi allen,mijn partner en ik hebben sinds nieuwjaar een beagle pup (teefje genaamd Luna) van ongeveer 4 maanden uit een asiel gered. Een dier redden doe je in een levensbedreigende situatie. Uit een asiel probeer je een dier een nog beter leven te bieden.Luna had volgens het asiel al haar vaccinaties gehad. Voor de zekerheid (ok, een beetje op mijn aandringen) zijn we de dag zelf meteen langs geweest bij de dierenarts die zelf ook alles nog eens heeft gegeven. Ik begrijp niet waarom je een pup nog een keer vol vergif spuit als het asiel aangeeft dat de pup alle entingen heeft gehad. Als je dan geen vertrouwen in het asiel hebt, waarom dan niet eerst laten titeren?UitlatenHet is een helse opdracht om het halsbandje aan te krijgen, ze probeert er voornamelijk in te bijten (of in mijn vingers). Ik moet haar haast dwingend vastnemen om het aan te doen (iets wat een beetje pijn doet aan mijn hart). Waarom laat je het halsbandje overdag in huis niet om als je er bij bent? Het handigste vind ik: zelf met de knieën op de grond, pup met de rug naar je toe tussen je benen en met 1 hand de pup voor de borst kriebelen. Met de andere hand pak je het bandje en dan maak je met 2 handen het bandje vast.   Een "zit" commando krijg ik ook niet meteen aangeleerd, ze springt liever tegen me op. (de hondenscholen zijn helaas dicht op dit moment en reageren zelfs niet op een vraag tot inschrijving) Natuurlijke mini trainers (niet groter dan een halve centimeter is groot genoeg) werken goed. Hoe ik het mijn honden aanleer: Ga weer op de knieën op de grond (hoeft de hond ook niet te springen) met een beloning in een dichte hand. Ga met de hand heel langzaam voor de neus iets omhoog richting de hond. Als je dit goed doet, gaat de hond zitten. Pas als de hond zit geef je 1 x het commando zit en geef je gelijk de beloning.    Als we terug thuis komen na een klein kwartier (en ik haar een beloning geef) is ze echter hyper actief, zo krijg ik de halsband amper uit en spurt ze doorheen het huis en laat af en toe zelfs een heldere plas achter. Is zoiets normaal? Waarom gelijk de halsband af? Laat het eerst om en geef de hond een pensstaafje/bullenpees/runderkophuidplaat om even lekker op te kauwen en alle prikkels te verwerken.Zindelijkheid (/ontlasting) Luna is "semi" zindelijk; ze doet haar effectieve behoefte alvast buiten als ik het op tijd merk .Echter als ik aan het werken ben en haar even negeer of haar zin niet geef als ze ergens op wil springen dan plast ze heldere plasjes in huis. Ik las ergens dat dit typisch is aan puppies en je hier best gewoon niet op reageert en het gewoon opkuist. Klopt dat?Dat komt door onzekerheid en spanning. Er op reageren zorgt voor meer onzekerheid en spanning, naar mate de hond ouder wordt zal dit, mits goed begeleid, over gaan. In haar ontlasting zit héél af en toe waterachtig bloed. (hier maak ik mij het meeste zorgen om). Dit gebeurt echter zelden. Volgens mijn partner hoef ik me geen zorgen te maken als dat niet altijd het geval is. Teveel of te vaak enten, ontwormen en ontvlooien is een enorme aanslag op het lichaam, die vaak door mensen en zelfs dierenartsen onderschat wordt. Zolang de ontlasting hard is en niet stinkt, dan zou ik mij geen hele grote zorgen maken. Bijtgedrag een goeie ouwe... het bijtgedrag. Luna houdt ervan om te bijten..héél veel te bijten. Zoals eerder aangegeven: pensstaafje/bullenpees/runderkophuidplaat zijn goed om te voorzien in de grote behoefte van pups om te kauwen/bijten.Rust vs hyper actiefReageer ik hier best anders op?Zelf vind ik het belangrijk dat iedere hond iedere dag minimaal een half uur zich vrij kan bewegen, los of aan een lange lijn (als los niet mogelijk is). Daarnaast leer ik mijn honden: buiten mogen ze spelen en gek doen, binnen is het rustig: slapen en/of kauwen op een pensstaafje/bullenpees/runderkophuidplaat enz. Ook is het belangrijk voor een hond om te leren zichzelf te vermaken, ik ga mijn honden niet de hele dag entertainen. Het belangrijkste in de opvoeding van een hond is vertrouwen en duidelijkheid.  Luna's baasje  
honden page profiel GeaGea schreef in Blaasontsteking en drachtig
" Super...ik heb het opgeschreven, nee fok niet hoor, maar vind het fijn dat je de ervaring hiermee heb.  Hoop dat je nog even reageer...kan het ook gebruikt worden voor een blaasontsteking van honden die niet drachtig zijn..?  " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Jazeker, je kunt het zelf ook gebruiken..... het heeft een ontstekingsremmende werking en helpt ook koorts te verlagen.Ik heb het gebruikt bij een blaasontsteking van een 10 weken oude pup en na 3 dagen was de ontsteking verdwenen. Ze is nu 6 jaar en nooit meer blaasontsteking gehad. Ook bij een paar teven gebruikt die harde schijven in het uier kregen een paar dagen na de geboorte van de pups, na een paar dagen weer een mooi soepel uier.  
honden page profiel GeaGea schreef in Blaasontsteking en drachtig
" Oooo Gea, fijn dat je even reageerd... " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Heel veel mensen kennen het product niet omdat het veel bij koeien en paarden gebruikt wordt. Maar het is zo'n fijn product, ook na een bevalling voor het opschonen van de baarmoeder. Over ongeveer 2 weken verwachten wij weer een nestje en de Pyrogenium staat alweer klaar. Het is homeopatisch, dus veilig te gebruiken.
 

Vrienden van ~~~Mambo~~~

honden foto van Ellenhonden foto van Greethonden foto van Jenny Max en Zoehonden foto van marianne4uhonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Laura & Sparkyhonden foto van Rammetjehonden foto van Geahonden foto van Ellen Ghonden foto van Kelvin, Monique en Kira & Milahonden foto van ingehonden foto van Lynnhonden foto van chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmohonden foto van Suzanhonden foto van Erika & Faya  ?BRL?honden foto van gerlindehonden foto van bets-bean&raiderhonden foto van kimberleyhonden foto van Marion  en Djangohonden foto van Simone & Maxhonden foto van Sonja, John, Iggy+ ,Chelsea en Amy.honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×honden foto van Romée & Tacsihonden foto van corrie koopmanhonden foto van ***^Noortje^*** honden foto van Japjeshonden foto van dog-loverhonden foto van Tanjahonden foto van Chelsey & Miohonden foto van Simone en Pepperhonden foto van Sannehonden foto van Renée en Olliehonden foto van Saar & Siepkehonden foto van Paulinehonden foto van newfyhonden foto van hondenvriendjehonden foto van Lorraine & Kenzohonden foto van Petrahonden foto van _Charotte_X_Rakker_honden foto van Marijke&Yarco&Milou<3honden foto van Filouhonden foto van sakinahonden foto van Fiona en Rossihonden foto van Andrea & Joeyhonden foto van silke & woody honden foto van sofiexCesarxCanneloxSnowyhonden foto van Jess & mo

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^