HondenPage baasje Jetje

Wat schreven de vrienden van Jetje op het forum

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Herplaatser plast & poept in huis
Klinkt ook alsof ze niet beter gewend was, ze moet het nog leren. Zoals de gedragstherapeute van mijn hond ook zegde, soms willen ze aanvankelijk hun geur buiten liever niet achterlaten en doen ze daarom niets buiten. Zij raadde toen aan om regelmatig tezamen op wandel te gaan met een stabiele hond en dat ze het zo zou leren en ja dat werkte.   Dus even tijd en geduld, ze is er ook nog maar zo kort ! 
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Nala
Wat is ze enorm mooi !! Dat kopje, smelt je toch zo voor ! En ze past mooi bij de anderen, hoop natuurlijk stiekem dat ze haar thuis heeft gevonden. Top dat jullie een buitenlands hondje helpen !
honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva schreef in Nova Scotia Duck Tolling Retriever
1500,- is tegenwoordig redelijk normaal 8 jaar geleden was het 1000,-
honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva schreef in Nala
" Welkom nala ik denk dat jij een grote hond word  " koert Nee waarschijnlijk een middelgrote hond (15-20 kg)
honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva schreef in Nala
Dank jullie wel! We zijn begonnen met socialiseren en ze heeft voor het eerst losgelopen (op een veilige plek en ze loopt de hele dag achter mij aan. Maandag beginnen we met de basiscursus. (Voor de mensen die het niet oké vinden dat ze alleen een halsband om heeft en al losloopt ze is totaal niet bang dus dat kan bij haar echt, wij raden het normaal meestal af)    
honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva schreef in Nala
Sinds zaterdag woont Nala bij ons ze is 4 maanden en komt uit het asiel in Bulgarije. Zaterdag kwam ze aan op mijn werk en ookal was het niet de bedoeling er nu een hond bij te nemen maar was gelijk verliefd en ze ging mee naar huis we hadden afgesproken als gastgezin en dat als het goed gaat ze blijft. Het gaat goed met Sandy en Diva maar die moeten wel nog wennen.    
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Help met mijn hond mausie is niet wie ik dacht dat hij was.
Net alsof een Stafford kan niet als eerste hond. Ik ken tal van asiel Staffies die als eerste hond bij iemand terecht kwamen en het gaat erg goed, de nieuwe baasjes willen gewoon geen ander ras meer. Staffies zijn erg gevoelig en lijden echt in het asiel. De hond is er net en de oplossing is "breng maar terug". I.p.v. tips te geven en te vertellen hoe ze het beste met hem omgaat.  @ Jantien, weet je wat een gevaar is op straat ? De mens. En trouwens als eens IEDEREEN zijn of haar hond aan de leiband houdt ook de kleinere, dan is er geen probleem. Ben het zat dat jij altijd moet doen net alsof Staffies zijn monsters, sommige bazen ja, maar de Staffies zelf beslist niet. Ze zijn niet voor niets mijn favorieten in het asiel en ook de beste maatjes van mijn hond. Maarja, ik ben een baasje met veel liefde voor ALLE honden en eentje die ook heel verantwoordelijk is, laat ook mijn Golden nooit los. Ook heb ik de moeite genomen om me in te lezen over Staffies en ze zelf echt leren kennen, ipv zomaar even wat te verkondigen.  En als ik sommige andere eigenaars bezig zie, zou ik die met plezier en liefde een oplawaai geven en dan heb ik het over bazen van groot en klein.
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Ervaring met in laten slapen?
" Heel erg bedankt voor alle reacties en ervaringen... Mies is er nog steeds. Ze heeft een paar dagen wat gegeten maar vanochtend toch weer diarree. Heb het idee dat ze honger heeft maar alles wat ze lekker vindt daar krijgt ze diarree van of wordt ze ziek van. Uiteindelijk zal ze daar aan overlijden, of zal ze zich verhongeren... Beide geen leuk vooruitzicht. Puck en Fenrir, bedankt voor je bijdrage als da assistent. Je zei De dierenarts geeft als eerste een prik om in slaap te vallen, dit is eigenlijk gewoon een narcose middel. Nou heb ik gelezen in de informatie van het RIVM over euthanasie bij mensen (ja zover gaat mijn zoektocht al) dat het middel wat ze daar geven pijn kan doen... Echt heel eng om te lezen, maar is dat bij dieren dan ook niet zo? Ik heb zelf wel eens een licht roesje gehad en dat was absoluut pijnloos maar dat was met zo'n mondkapje op. Via injectie is het misschien wel pijnlijk, brand het?? Man ik heb het hier zo moeilijk mee. Het voelt gewoon net alsof je je kindje voor de bus gooit. Bedankt in ieder geval iedereen voor de hulp... " marte Hoi Marte,   De prik die ze als narcose geven kan in de spier worden gegeven of via een branule in de bloedbaan. In inprikken in de spier,  tja ik heb het zelf nog uitgeprobeerd maar ik heb wel veel dieren gezien waar dit bij gebeurd en het is zelden dat een dier hier echt  pijnlijk op reageerd.  In een branule inspuiten is sowieso pijnloos maar het aanbrengen van een branule is natuurlijk ook met een naald, dit is te vergelijken met bloedprikken. Als de dierenarts dit gewoon goed doet is het gevoel minimaal, ik zou hier niet bang voor zijn als ik jou was.   Ik snap echt je dillemma hoor, maar zie het niet als voor de bus gooien. Zie het eens anders.. door te laten inslapen bespaar jij je lieve hondje voor een hoop lijden, het is loslaten uit liefde.  Euthanasie betekend vertaald 'een zachte dood' , probeer het eens zo te zien. Bij veel praktijken is het boekje 'zijn we niet te vroeg'  gratis te verkrijgen, of misschien wel op internet. Dit is geschreven door een dierenarts die uitlegd waarom veel mensen twijfelen of ze de keuze tot euthanasie niet te vroeg maken, maar dit meestal juist niet het geval is. Ik denk dat het goed is dit eens te lezen.
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Sky de border collie pup - dagboek 5 maandjes nu al
En hoelang zijn je wandelingen ongeveer? Heeft Sky ook lekker tijd om te snuffelen enzo? Dit geeft namelijk juist rust in het koppie en niet alleen maar dat focus en 'aan' staan.   Even ter voorbeeld, toen Fenrir 5 maanden was deden we al een introductie tot agility (zonder sprongen etc uiteraard, maar de wissels vast leren, de tunnel enzo) 1x per week.  Verder elke dag natuurlijk wandelen, waarbij we meestal in de ochtend naar het bos gingen, hier kon hij loslopen en lekker snuffelen, rennen, en beetje zijn eigen gang gaan. De wandelen in het bos meestal 45min. Verder op de dag wandelen rondom huis, aan de lijn met weer wat meer aandacht voor netjes zitten aan stoeprand, naast bij oversteken etc. Maar ook aan de lijn lekker snuffelen, soms hem laten bepalen waar we heen gaan. Het commandos trainen en kunstjes deden we ook, net als een hondenpuzzel of ander hersenwerkje. Dit deden we dan niet op dezelfde dag bijvoorbeeld als agility, hier moest hij altijd van bijkomen.    Na wandelen kreeg hij altijd wat lekkers te kluiven en viel dan als een blok in slaap, echt voor langere tijd.   Hij is nu bijna 1 jaar en eigenlijk hebben we nog redelijk hetzelfde schema alleen merk ik dat ik de frequentie van hersenwerkjes kan opschroeven, en langere wandelingen
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Sky de border collie pup - dagboek 5 maandjes nu al
Fenrir is ook een Border Collie uit 100% werklijnen maar heeft dit probleem nooit gehad. Wel heb ik echt de balans moeten vinden tussen niet te weinig doen maar ook zeker niet teveel. Fenrir heeft alleen de eerste weken in een bench geslapen in de nacht, verder niet.   Wat doe je precies allemaal met je hond en hoelang? 
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Ervaring met in laten slapen?
Allereerst heel veel sterkte,  wat rot allemaal... !   Wat natuurlijk zie je hier als een berg tegenop, maar zulke verhalen dan helemaal.. ik hoop dat de verhalen hier je een beetje gerust kunnen stellen.    Ik ben zelf werkzaam als dierenartsassistente en krijg dus helaas vaak te maken met afspraken van mensen die hun geliefde huisdier moeten laten inslapen.. omdat wij allemaal ook zelf dieren hebben kunnen we zo goed indenken hoe dit voor ze moet zijn en daarom proberen wij dit als praktijk zo rustig en vredig mogelijk te laten gaan. Euthanasie afspraken plannen we het liefst niet midden tussen andere afspraken, zodat de dieren niet gestressed zijn van alle andere mensen en dieren die op de praktijk zijn. Euthanasie afspraken mogen in een aparte spreekkamer wachten als dat nodig is en dus niet open en bloot in de wachtkamer bijvoorbeeld.   De dierenarts geeft als eerste een prik om in slaap te vallen, dit is eigenlijk gewoon een narcosemiddel. Hierbij mag je hondje gewoon op schoot zitten, gekroeld worden, op de grond zitten samen, wat de eigenaar maar wilt.  Narcose moet even inwerken maar dit gaat altijd heel rustig, ze vallen gewoon echt in een slaap. De 2e en uiteindelijke prik waardoor het hart komt stil te liggen wordt in een bloedvat in meestal het pootje gegeven, hier merken zijn door de narcose niks meer van en dan komt het hart stil te staan, stopt de ademhaling en is het dier overleden..  We geven mensen dan altijd  (indien gewenst) even tijd om afscheid te nemen zonder arts erbij.   Ik heb zelf vorig jaar voor het eerst mijn eigen dier, mijn hond,  moeten laten inslapen.. en hoewel dit natuurlijk vreselijk verdrietig was heb ik dit voor hem als heel rustig en vredig ervaren, hij was kalm, we waren heel de tijd bij hem en hij is heel rustig ingeslapen.    Elke praktijk zal beetje anders werken natuurlijk maar ik weet zeker dat het overal ongeveer zo gaat.. dierenartsen en assistenten hebben altijd zelf ook dieren en weten hoe moeilijk dit is voor eigenaren.. ze zullen zeker hun best doen dit zo rustig en vredig mogelijk te doen.  Sommige praktijken doen dit ook thuis,  daar heb ik minder ervaring mee.. maar helaas door corona doen heel veel geen thuisvisistes meer.. Nogmaals veel sterkte, hopelijk stelt dit forum je gerust 
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Hond durft niet binnen komen
Heb niet echt tips maar wil wel zeggen dat ik vind dat jullie topbaasjes zijn, ze heeft het bijzonder getroffen met jullie.    Ik heb jouw hond ook eerder gezien op fotootjes vond haar zo mooi en ja dan blijft dat bij.  Ze hebben nu eenmaal hun dingetjes, wat gaat er allemaal in dat kopje om. Zo heb ik een hond die niet op een normale manier binnen komt. Want de tegels in de keuken zijn eng, dus ik moet de deur helemaal openen zodat ze zich kan draaien en achteruit binnenlopen, dan ziet ze het niet. Idem dito met het laminaat, is vaak een hoop drama omdat ze er niet over durft.   Veel goede moed nog !!!
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Mijn pup van 13 weken dood door snauw van mijn volwassen hond
@ Gero & Lara, echt gemene beesten ? Dan heb je het over een mens denk ik. Wat gemeenheid bestaat niet bij honden, ze kunnen enkel verkeerd reageren maar dat wordt dan veelal ook veroorzaakt door iets wat de mens deed...
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Mijn pup van 13 weken dood door snauw van mijn volwassen hond
Heel veel sterkte met het verlies van jullie pupje. Met een botje is het vaak uitkijken, mijn superlieve Golden kon evenmin verdragen dat een andere hond, zelfs zijn beste maatje niet, aan zijn bot kwam. En een pupje heeft natuurlijk niet veel nodig zeker ook niet boos zijn op jullie andere hond, ook hij wist niet beter en bij een volwassen hond waren de gevolgen veel minder ernstig geweest.    
honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva schreef in Onze toller pup is geboren!
Wat leuk een toller pup! Waar komt ze vandaan ?
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Sky de border collie pup - dagboek 5 maandjes nu al
Wat een knapperd! Ik volg jullie graag 
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Kosten chemische castratie
Ik werk in een dierenkliniek en bij ons kost het 113 euro. Inderdaad niet goedkoop, maar ik kan je vertellen dat deze implantaten inkoop ook écht heel duur zijn en zoveel marge, dus winst wordt hier niet op gemaakt. Ik denk dat het grote verschil in prijs hem zit in of dierenartsen er consultkosten bij rekenen en hoe duur dit consult is in de kliniek.
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Welk formaat vriezer kopen, kvv
Ik heb een smal tafelmodel vriezertje, smaller dan een wasmachine,  in de berging (kon helaas niet meer kwijt). Hierin past zeker nog 25 kilo kvv in rollen.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Hondenhok maken van stenen
Triest dat de honden niet gewoon binnen mogen bij de baasjes in huis. Honden zijn gezelschapsdieren, geen ganzen die graag alleen buiten zitten. Geef het goede voorbeeld aan de Spanjaarden en doe niet zoals zij. Mijn hondentrainer kon er zich heel boos om maken, wil je een dier om buiten te zetten, dan beter een gans zegde hij.   Iemand die ik ken is net naar Spanje verhuist met haar twee honden, daar bleek dat de vorige eigenaars van hun nieuwe huis, hun twee honden niet meer wilden, dus ofwel konden ze hen overnemen ofwel werden ze op straat gezet of naar het asiel. Ze namen de dieren over, beide hond die ook steeds buiten zaten en een hok hadden. Nu liggen ze heerlijk mee binnen en de snoetjes zijn nu heel wat blijer. Ze voelen aan dat ze er nu echt bij horen en dat is zoals het hoort.
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Opzoek naar een mooie halsband!
" Ik ben fan van deze Amerikaanse kennel die halsbanden maakt. Ze maken ook celtic designs maar zijn zeer prijzig: https://harakhankennel.com/product-category/collars/  . " WolfyFeels Deze had ik inderdaad al gevonden op Etsy! Heeeel tof maar helaas toch iets buiten mijn budget haha
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Opzoek naar een mooie halsband!
Hoi allemaal!   Nu Fenrir zo goed als is uitgegroeid ben ik opzoek naar een mooie halsband voor hem. Na uren op Etsy shopjes scrollen zie ik even door de bomen het bos niet meer haha!  Ik zoek het liefst een leren halsband, mag wat breeder en als het er is met een keltisch tintje.  Iemand nog leuke tips voor webshops of etsy shops voor mooie halsbanden? 
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Mijn man mag mijn hond niet
Wat naar! Lijkt me heel vervelend om zo tegenover je eigen partner te staan..   Ik heb niet exact hetzelfde gehad maar misschien een beetje. Ik woonde bij mijn vader (18 jaar was ik toen) en wilde heel graag weer een hond nadat ons oude hondje was overleden. Mijn vader heeft ooit met mijn moeder ingestemd dat ze een hondje mocht maar alleen als hij hem niet hoefde uit te laten, dat ging 16 jaar goed, hondje is toen overleden. Ik miste het gezelschap en heb lang overlegd en uiteindelijk heeft hij ingestemd met dat ik opnieuw een hond mocht. Dit keer een grotere, dat wel en weer op voorwaarde dat hij niet de zorg op zich kreeg. Hij heeft de zorg of kosten  ook nooit hoeven dragen maar begon wel te mopperen over verharen en vuil in huis.. ik ben toen in gesprek met mijn vader gegaan en hem geconfronteerd met het feit dat hij écht zelf heeft toegestemd en alles gaat volgens zijn voorwaarden dus dat ik het heel vervelend vond alsnog zoveel gemopper te horen. Dit heeft toen wel geholpen (en ik pakte gewoon nog wat vaker even de swiffer, voor wat hoort wat )  tot ik ging samenwonen en de hond lekker meenam!
honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva schreef in Royal Canin Hypoallergenic
Er zijn meerdere soorten hypoallergeen voer https://www.medpets.nl/dieetvoer+hond/
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Afscheid van mijn lieve mooie Bamse..
Veel sterkte met het verlies van je lieve, mooie Bamse. Het is intriest dat je hem zo plots moest verliezen, doet me denken aan het verlies van mijn Tibo omwille van hetzelfde maar bij hem kwam het door de Bravecto. Ze laten zulk een leegte na en erg moeilijk, maar je deed het enige wat een liefdevol baasje nog kon doen.
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Geardia bij een puppy van 16 weken
Giardia is helaas een vervelende parasiet die helaas erg besmettelijk is maar je kan er zeker gewoon vanaf komen hoor! Je schrijft panacur te hebben gekregen, voor hoelang heb je dit meegekregen? En heb je ook gehoord dit na 14 dagen te moeten herhalen? (Ivm de cyclus doorbreken van de giardiaparasiet)    Giardiawordt uitgescheden via de ontlasting, vandaar dat hygiene belangrijk is. Het is aan te raden om de drolletjes van je hond netjes op te ruimen, en als hij het binnen doet dit goed schoon te maken, als je merkt dat door de diarree de haren rond het kontje wat vies worden was dit dan ook goed. Verder goed de eigen handen wassen maar verder kan je gewoon lekker met je hondje spelen en knuffelen hoor!  Het is vervelend, zeker.. maar het komt echt wel goed. Het is slim om na de 2e kuur panacur opnieuw ontlasting te laten controleren of de parasiet ook weg is
honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva schreef in Landseer overleden, denken jullie mee?
" Ts  geeft aan een hond  uit het buitenland niet te zien zitten, ivm jonge kinderen....waarom dan toch een buitenlandse hond naar voren schuiven? " ientje Wel als deze in Nederland te bezoeken is toch er staat dat ze graag eerst langs wilt gaan om te kijken of er een klik is. dat jij anti buitenlandse honden bent zegt niet dat ts dat ook is. ik gun elke hond een huisje en er staat niet dat het helemaal geen optie is
honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva schreef in Landseer overleden, denken jullie mee?
" Honden uit het buitenland hoeven niet altijd een probleem te zijn. wellicht zit er een grote loebas in NL bij een opvangadres en zou je er (een paar keer) langs kunnen. En wellicht dan additionele afspraken maken.   " lyanne Dit dus alle honden uit een asiel (NL of buitenland hebben wat mee gemaakt)
honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva schreef in Landseer overleden, denken jullie mee?
" Nena komt uit Bulgarije! Wellicht toch een rugzakje,  " ientje Ze zit in de opvang in Nederland deze stichting is heel eerlijk over de honden en kijkt eerst hoe ze zijn voor de hond ter adoptie komt
honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva schreef in Landseer overleden, denken jullie mee?
Nena is super lief naar mensen ze vind alleen andere honden niet zo leuk https://verhuisdieren.nl/plaatsprofiel/65377-adoptiehond-zoekt-baasje-groot-alphen-aan-den-rijn
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Leven met een herplaatser // welkom Bodhi!
Niet sluiten hoor Britt! vind het leuk jullie avonturen te lezen!   Ik volg je op instagram en ik zie echt een hele vrolijke, open Border Collie en ik denk dat je het super doet zo. Mijn vorige hond Loki was ook een herplaatser (en  Border Collie) Ik herken hem in Bodhi. Hij was ook heel snel heel op zijn gemak in huis, deed snel met ons mee etc. Iedere hond is anders en ik denk dat je genoeg van honden af weet om Bodhi goed te lezen en te begrijpen. Adviezen zijn vast goed bedoeld maar ik snap dat je hier na zoveel niet meer op zit te wachten.
 

Vrienden van Jetje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjehonden foto van Karlijnhonden foto van cia v.d. heijdenhonden foto van Claire & Tess & Bonnyhonden foto van Paulinehonden foto van Puck & Fenrir honden foto van Thera, Kyra, Tess en Livhonden foto van JMJhonden foto van peggyhonden foto van Sigrid & Sandy en Divahonden foto van Amigo en K.C.honden foto van Lian & Indyhonden foto van gerdinahonden foto van Lupihonden foto van Iris ~ Rivka & Talouhonden foto van -honden foto van Tesshonden foto van sylhonden foto van Sophie & Beauhonden foto van Tanja en Icehonden foto van Vivian   <3    Semhonden foto van Suzannehonden foto van Gucci&Sophiehonden foto van De jongens!honden foto van Celinehonden foto van Petra, baasje van Guinnesshonden foto van Manjahonden foto van Laurencehonden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3honden foto van Christel & Diekshonden foto van Ellen, Shadow, Lilly en Flamehonden foto van Nancy & Bootshonden foto van Diane, Casper & Tom†honden foto van Miranda en Laliquehonden foto van Mylo&Desihonden foto van Veerle en Nana en Ginnyhonden foto van Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly honden foto van Toes van Steenbergenhonden foto van Anne & Levihonden foto van silke

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^