speldenkop ingeslikt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChristoverChristover

Beste,

 

ik wijs niet met de vinger maar er heeft iemand hier iets laten rondslingeren waar spelden in zaten nu komen we nog 1 speld van de 2 te kort mijn vermoeden heeft de hond deze ingeslikt kan deze nergens terug vinden.

We hebben naar de dierenarts gebeld en hun zeggen dat het niet zo kwaad kan bij grotere rassen en vind het de weg zelf naar buiten terug enkel in het oog houden moest hij beginnen braken of anders beginnen te gedragen.

 

nu heb in hem ontbijtkoek gegeven (peperkoek met honing) om dit goed zou inkapselen wat zijn jullie meningen hierom? 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Poeh dat lijkt mij toch wat spannend. Zo'n naald kan ook makkelijk ergens doorheen prikken. Ik zou alsnog naar de dierenarts gaan en een foto laten maken 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik zou er niet gerust op zijn...speldekop met punt ? En van ontbijtkoek zijn dierenartsen van teruggekomen om dat te geven..     Er wordt weleens gezegd dat je je hond ontbijtkoek moet geven als hij iets vreemds gegeten heeft. De koek zou om het voorwerp gaan zitten waardoor de hond het uit kan poepen. ... Honden kunnen hier zelfs aan overlijden, dus geef geen ontbijtkoek.      Ik ga het even voor je opzoeken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Medisch centrum voor dieren ....geeft deze uitleg.     

Vreemde voorwerpen in maag of darmen

Dieren eten soms rare dingen. Sommige voorwerpen worden gewoon weer uitgepoept. Andere zaken kunnen schade veroorzaken. Dan kan beter de dierenarts ingeschakeld worden.

Geef nooit ontbijtkoek als inhullend middel. Het helpt niet maar het kan een oplossing wel onmogelijk maken. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bron ook medische centrum voor dieren, wat informatie voor je.      

  • Endoscopie (een kijkonderzoek)
    Endoscopie is nodig bij scherpe voorwerpen die te groot zijn om de maag en darmen op een normale manier te passeren. U kunt hierbij denken aan saté- en cocktailprikkers. Ook scherpe voorwerpen als vishaken kunnen het best zo spoedig mogelijk endoscopisch worden verwijderd. Ingeslikte magneten en batterijen halen we ook het liefst zo snel mogelijk uit de maag. Als ze al in de darm zitten, is het goed om de patiënt goed in de gaten te houden en zo nodig het voorwerp met röntgenfoto’s te volgen. Lees verder bij endoscopie
  • Chirurgie 
    een operatie is nodig voor het verwijderen van grote scherpe voorwerpen uit de maag en bij het verwijderen van meerdere scherpe voorwerpen uit maag en darmen (bijvoorbeeld na het doorslikken van meerdere spelden), of als endoscopie niet mogelijk is en afwachten geen optie is (bijvoorbeeld als na het doorslikken van het vreemde voorwerp ontbijtkoek is gegeven).

Als uw hond wel klachten vertoont 

  • Afwachten is vaak een slecht advies
  • Als het dier zelf al braakt, heeft het geen zin om iets te geven om braken op te wekken
  • Vreemde voorwerpen kunnen vastlopen in de slokdarm. De druk op de slokdarm kan binnen 24 uur leiden tot ernstige schade. Meestal is het mogelijk vreemde voorwerp met endoscopie te verwijderen. Dit is een spoedingreep.
  • Als een vreemd voorwerp vastloopt in de uitgang van de maag of in de darmen is een spoedoperatie vaak nodig.

honden page profiel ChristoverChristover

Ja de koeken hebben ik gegeven omdat ik als uitleg kreeg van dierenarts dat we geen zorgen hoefde maken dat meestal zo’n dingen gewoon terug uitgepoept worden bij grote rassen.

als ik echt wil kan ik een foto laten nemen als ik er opsta. maar als ze dan het zelfde zeggen als nu aan telefoon heeft het weinig zin. 

dacht ik geef hem de koeken dan kapselt het in. Bij mensen iets scherp binnenkrijgen heb het eens geweten bij mijn moeder moest ze asperges eten of iets anders met draderige vezels maar zoiets ga ik bij een hond er niet inkrijgen. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ontbijtkoek mag niet meer.....

jaren lang heb ik bij dit soort dingen ontbijtkoek gegeven, bij teveel gras eten bv , op advies da, zelfs ooit bij een 100% zeker ingeslikt speld. Da heeft daarna, na de ontbijtkoek,  de hond laten braken omdat we meteen belden omdat we zagen dat de speld naar binnen ging. Geen speld gezien en nooit problemen gehad.

 

Echter waarom ontbijtkoek nu ook  niet meer mag, is om dat er chemische zoetstoffen inzitten en die kunnen dodelijk zijn voor de hond.   Dit vertelde mijn da mij. Hoe het met honing zit weet ik niet. En dan denk ik zelf. Die koeken, met en zonder zoetstof worden in 1 fabriek gemaakt. Dus resten van zoetstof kunnen altijd aaanwezig zijn. (Denk aan pinda allergie, op veel producten staat dat er in de fabriek met pinda,s gewerkt wordt en dus ieder product restjes pinda,s kan bevatten.)

 

De wetenschap gaat verder en verandert. Gelukkig, want ook wij zouden niet meer terug willen naar de geneeskunde van 50 jaar terug. Dus nee, nu zou ik het nu  niet meer geven.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Oei, Lastig. Maar waarom zou je hond dit opeten? Of is het nog een jonge hond. Ik zou nog eens heel grondig gaan zoeken of die toch niet ergens tussen is gevallen. Kun je m echt niet vinden, zou ik toch nogmaals de dierenarts bellen om uit te leggen dat je hier ongerust over bent. En vragen of ze een plekje vrij hebben voor je hond vandaag. Al is het maar voor je eigen geruststelling. 

honden page profiel ChristoverChristover

Ja de rest van ontbijtkoek geef ik hem niet meer. Maar dat hij al binnen heeft krijg ik er niet meer uit. De ontbijtkoek stond in handbereik dus was rap gegeven. Wat moet je dan wel geven om het te doen inkapselen? Zou geruster zijn moest het door iets al kunnen inkapselen nu zou het met de ontbijtkoek zijn.

Maar wat zou je kunnen geven in de toekomst ooit. Ik heb net gelezen nat hondenvoer met watten. Dan denk ik watten is geen voedsel. Kan wel aannemen dat dit zou doen in kapsel ook. Wat denken jullie hierover? Ik ga hem nu niets meer geven hij heeft al iets om het te doen laten inkapselen gehad ook al was dat ook niet zo goed blijkbaar.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niets het helpt niet..., dierenarts bellen en een foto laten maken dan kan een arts beoordelen of het voorwerp eruit gehaald moet worden....

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik denk dat het advies van de dierenarts om het in de gaten houden het beste is wat je nu kunt doen. 
Uitspugen kan niet ivm een scherp object kan niet en een speldje is ook maar klein... om nou preventief die hele hond te gaan opensnijden is ook maar wat toch tongue-out

Even ter illustratie, mijn hond heeft vorig jaar een hele (glazen) kerstbal opgegeten. Toen isogel (zelfde effect als de ontbijtkoek) gegeven en konden alleen maar afwachten.

Volgende dag had ze glitterpoep! 

Maar idd wel opletten met ontbijtkoek, kunstmatige zoetstoffen zijn giftig voor honden. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Dus antwoord op je vraag: volgende keer zou je isogel kunnen geven, dit was bij ons op advies van de dierenarts. 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Is het alleen de speldenkop dus het korte bolletje of echt de speld zelf?

 

scherpe dingen kunnen, hoe klein ze ook zijn, ook bij grote honden wel degelijk voor problemen zorgen. Omdat voornamelijk darmen werken met peristaltische bewegingen (soort knijp bewegingen om inhoud voort te bewegen) kan iets scherps zorgen voor een perforatie van maag of darm.. dit is wel iets ernstigs! 

Je kan het afwachten, want zoiets laten uitbraken is niet echt wenselijk omdat ook dit schade kan geven en ik denk dat je daar inmiddels te laat voor bent.

Dan zou je inderdaad blikvoer of gewoon brood kunnen geven om beetje in te kapselen, ontbijtkoek zou ik inderdaad niet doen en alsjeblieft geef geen watten!!! Dit kan voor obstructies zorgen!!

 

Heel eerlijk zou ik er zelf toch voor kiezen om een röntgenfoto te laten maken zodat je weet óf het überhaupt is opgegeten, waar het zit en hoe groot. 

honden page profiel ChristoverChristover

Gaat om een hond 10 maanden. Heb gelijk aan het zoeken geweest. 1 naald had ik terug gevonden die stak al niet in het popje maar 1 zou er nog ingezeten hebben en die is weg heb het aan mijn vrouw moeten vragen want ik wist het anders niet. De hond lag er ineens mee in de zetel heb de zetel al uit elkaar gehaald niets te vinden dus ik ga ervan uit dat hij het binnen heeft heb het al vaker gezegd dat ze zo niets mag laten rondslingeren maarja.

Deze avond en morgen zijn behoefte nakijken als ik het vind kan ik gerust zijn.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Watten? Wat raar, als er iets een onverteerbare prop in de darmen maakt, lijkt het mij wel watten, dat zou ik never nooit geven. Die dingen nemen vocht op en zwellen op. 

Enne ik denk dat zes plakjes koek meer dan genoeg is, nu het er toch in zit om in te kapselen. Alleen moeten de speld en de koek elkaar nog ,,vinden,, daarbinnen. Bestaat ook nog de kans dat hij de hele speld niet opgegeten heeft.

 

Als er weer zoiets gebeurt, wat Willemijn zegt, zo snel mogelijk de da bellen.

Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal en zijn lang niet altijd te voorkomen.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Een speldenkop kan niet zo veel kwaad denk. Ik begrijp het antwoord van de dierenarts dan ook als je hebt gezegd dat het om een speldenkop gaat.

Een kopspeld of een naald, waar je het ook over hebt, is wel heel gevaarlijk! Indien je van mening bent dat het toch gaat om een kopspeld of een naald, dan zou ik de dierenarts nog een keer bellen met de juiste vraag.

Peperkoek of ontbijtkoek zonder kunstmatige toevoegingen is ook gewoon te koop hoor.

honden page profiel StaffordStafford

Wow hier zit ik toch van te kijken. Waarom eet een hond in godsnaam een kerstbal of speldenkop op? Gewoon uit nieuwsgierigheid. Toby heeft als pup op veel zaken geknabbeld maar nooit opgegeten.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Een speldenkop kan niet zo veel kwaad denk. Ik begrijp het antwoord van de dierenarts dan ook als je hebt gezegd dat het om een speldenkop gaat.

Een kopspeld of een naald, waar je het ook over hebt, is wel heel gevaarlijk! Indien je van mening bent dat het toch gaat om een kopspeld of een naald, dan zou ik de dierenarts nog een keer bellen met de juiste vraag.

Peperkoek of ontbijtkoek zonder kunstmatige toevoegingen is ook gewoon te koop hoor. "

Ook gewone ontbijtkoek zonder kunstmatige toevoegingen ook niet geven om in te kapselen, het helpt niet.    Geef nooit ontbijtkoek als inhullend middel. Het helpt niet maar het kan een oplossing wel onmogelijk maken. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Wow hier zit ik toch van te kijken. Waarom eet een hond in godsnaam een kerstbal of speldenkop op? Gewoon uit nieuwsgierigheid. Toby heeft als pup op veel zaken geknabbeld maar nooit opgegeten. "

Ja apart je zou, helemaal in ons geval, verwachten dat een hond denkt 'goh dit is scherp, dit voelt niet prettig, dit eet ik niet op'. 

Maar ze had de bal tussen haar pootjes en brak er gewoon een stukje af om op te peuzelen (er naast lagen meer kapotte ballen, had ze ook stukjes vakkundig afgeknabbeld). 

honden page profiel ChristoverChristover

Ja het is duidelijk vermeld tegen de dierenarts dat het om speldenkop gaat dus het is scherp aan 1kant de anderkant is vlak (plat kopje) was geen bolletje aan je hebt verschillende soorten. Dus je kan het vergelijken met een naald enkel is dit kleiner. De hond zal het niet gedaan hebben om de speld maar om het popje waar de speld in zat. Ik weet natuurlijk ook niet 100% of hij de speld heeft ingslikt maar kan de speld niet direct terug vinden in de zetel of onder de zetel waar het popje naast hem lag.

Maar ik ga van het ergste uit dat hij de speld wel heeft ingeslikt. 

het zal afwachten worden wat het word komende dagen ik zal blij zijn dat ik deze avond of morge het kan terug vinden in zijn uitwerpselen. En we onze les geleerd hebben. Ik laat nooit iets rond slingeren. Is meermaals dat ze met sloefen of dergelijke van mijn vrouw weg zijn dan zeg ik leg het waar ze ni aankunnen. Mja 

honden page profiel ChristoverChristover

Net zijn eerste uitwerpsel laten vallen voor vandaag er was gisteren bezoek met australische herder er zaten veel witte haren bij de uitwerpsel dus dit is nog van gisterenavond. Het volgende zou normaal van deze morgend moeten zijn na hij mogelijks die speldenkop heeft binnengewerkt   
dus ik hoop dat hij erbij gaat zitten da het uitsluitsel kan brengen 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Je hebt bezoek gehad van een witte hond en nu poept jouw hond 'veel witte haren'??

Het wordt wel een beetje vreemd verhaal, vind ik.

En gaat het nu om een speldenkop  (een plastic balletje van een paar milimeter in doorsnede) of een kopspeld?

Kopspeld

honden page profiel StaffordStafford

" Ja apart je zou, helemaal in ons geval, verwachten dat een hond denkt 'goh dit is scherp, dit voelt niet prettig, dit eet ik niet op'. Maar ze had de bal tussen haar pootjes en brak er gewoon een stukje af om op te peuzelen (er naast lagen meer kapotte ballen, had ze ook stukjes vakkundig afgeknabbeld).  "

Bedankt voor je antwoord. Ik had er nooit bij stil gestaan dat honden zaken opeten die niet eetbaar zijn of naar eten ruiken, weer wat geleerd cool

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Normaal gesproken als ik zo iets heb? Dan mag ik naar de praktijk rijden en krijgt mijn hond een braakmiddel. Moet er toch niet aan denken dat er een speld door dat darm kanaal heen moet of het nu een grote of kleine hond is.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Normaal gesproken als ik zo iets heb? Dan mag ik naar de praktijk rijden en krijgt mijn hond een braakmiddel. Moet er toch niet aan denken dat er een speld door dat darm kanaal heen moet of het nu een grote of kleine hond is. "

Een braakmiddel is niet altijd gewenst Anouk...zeker niet als men de hond verdenkt dat tie iets scherps heeft opgegeten, de slokdarm wordt met het braakmiddel beschadigd als het scherpen iets weer naar buiten komt langs de slokdarm......beter om een foto te laten maken zodat de arts kan zien waar het zich bevind.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Een braakmiddel is niet altijd gewenst Anouk...zeker niet als men de hond verdenkt dat tie iets scherps heeft opgegeten, de slokdarm wordt met het braakmiddel beschadigd als het scherpen iets weer naar buiten komt langs de slokdarm......beter om een foto te laten maken zodat de arts kan zien waar het zich bevind. "

Inderdaad zeker niet laten braken. Best is eigenlijk de naald opsporen via een scopie en proberen te verwijderen. Ik weet eigenlijk niet of zo'n inimini speldje, wat overigens wel grote schade kan aanrichten, altijd te zien is op een foto. Ik zou er in ieder geval niet op mijn gemak op gaan zitten te wachten.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

In ontbijtkoek kan xylitol zitten en dat is giftig voor honden. Dus niet geven. Als het een hele speld is moet die alle kronkels in de darm volgen. Dat lijkt mij erg moeilijk. Die dingen zij vlijmscherp. Ik zou zo snel mogelijk een foto laten maken. Dan weet je het zeker.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" In ontbijtkoek kan xylitol zitten en dat is giftig voor honden. Dus niet geven. Als het een hele speld is moet die alle kronkels in de darm volgen. Dat lijkt mij erg moeilijk. Die dingen zij vlijmscherp. Ik zou zo snel mogelijk een foto laten maken. Dan weet je het zeker. "

Is hartstikke waar hoor, maar de gewone ontbijtkoek van weleer, die kan je gewoon geven. Alleen oppassen dus dat je niet de lightvariant geeft. Ontbijtkoek kan de boel wat beschermen tegen die rottige scherpe punt, alleen is het weer een nadeel voor bet geval er een foto of scopie wordt gedaan. Dan is de kans heel groot dat de speld zoek is in de ontbijtkoek. En ontbijtkoek is wel helaas al gegeven. Het is te hopen dat de speld gewoon boven tafel komt hier of daar en niet in de hond zit.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Ja Bulleke, je moet met alle lightproducten uitkijken. Xylitol betekend in het Fins berkensuiker. Het schijnt voor mensen gezond te zijn maar is voor honden dodelijk.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Een braakmiddel is niet altijd gewenst Anouk...zeker niet als men de hond verdenkt dat tie iets scherps heeft opgegeten, de slokdarm wordt met het braakmiddel beschadigd als het scherpen iets weer naar buiten komt langs de slokdarm......beter om een foto te laten maken zodat de arts kan zien waar het zich bevind. "

Nee nu je het zegt? Ergste wat ik gezien heb is een sate stokje maar die worden vaak nat gemaakt anders verbranden ze op de bbq. Naald is veel fijner en wordt zeker niet zacht.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Snel slijtende nagels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^