Wat is er aan de hand?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DribbelDribbel

Hallo,

Mijn hondje is al weken ziek. Het begon met dat ie ineens overgaf, sloom was, bloed poepte en niet meer wilde eten. toen ben ik naar de da gegaan en kwamen we erop uit dat dit kon komen door plots veranderen van brok en dat de kans groot was dat hij zwammen had gegeten die ik in de tuin heb gevonden. Hier zou zijn darmen dan van slag van zijn en hij kreeg een spuit tegen de misselijkheid en ik moest het voeren eventjes opbouwen. Het gebit zag er goed uit, de temperatuur was goed, hij zag niks raars alleen dat ie het niet fijn vond aan z’n buik aangeraakt te worden. Ik heb ook bij organimal probiotica gekocht (darmen in balans) en nog iets wat ontstekingsremmend/pijnstillend is. We dachten er ook aan om een ontlastingonderzoek te doen tegen Giardia maar dat leek me onwaarschijnlijk omdat dat besmettelijk is en mn hond een aantal keer heeft gespeeld met een pup en 2 oudere hondjes die nergens last van hebben gekregen hier in de tuin. Heb wel een ontwormingspil gegeven. Ondertussen ging het ook steeds beter. Hij at weer heel goed, kotste niet meer, zijn poep werd weer normaler (geen bloed en steeds wat harder) en hij gedroeg zich weer speels en vrolijk. Wel viel het ons op dat ie zich wel heel vaak uitrekte.
nu ben ik 1 dag vergeten die probiotica te geven en nu gaat het weer slecht. Hij wilt vandaag niet eten en zijn ontlasting is niet goed, dit heb ik nog nooit gezien. Het was diarree met slijm en het leek net of er een draad ofzo vast zat  toen ie zat te persen. Ik heb wel een foto maar snap dat dat niet smakelijk is.. Hij heeft dus vanaf dat ie ziek is géén diarree gehad zoals je ziet bij giardia fotos. Wel zachte ontlasting maar gewoon in een vorm..

Ik weet niet goed wat ik moet doen omdat ik helaas heel krap zit deze 2 mnd door facturen en door wat ik al heb uitgegeven (een ander huisdier werd ook plots ziek dus die koste ook nogal wat). 

heeft iemand een idee waar ik aan kan denken zodat ik wat gerichter bij de da kan vertellen hoe of wat. Ik ben namelijk bang dat er maar vanalles onderzocht en uitgeprobeerd gaat worden in de wilde weg wat teveel gaat kosten. Zou het toch Giardia kunnen zijn? Ze testen alleen op Giardia en niet op andere parasieten en dat voor €60,- terwijl die andere honden nergens last van hebben... Of moet ik de ontwormingskuur nog eens herhalen? Dat is nu 13 dagen geleden, zijn de overgebleven miss nu uitgekomen? Toen na het eerste consult wilde ik m ook verzekeren maar die geven aan dat alles wat er al was niet word vergoed dus dat heeft nu nog weinig zin. Hierna ga ik dat uiteraard wel doen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Giardia kan je laten testen bij het Het woud.nl.  Vraag een test aan, en je moet ontlasting opsturen en dan krijg je bericht giardia of niet , of als er eitjes zijn of wat dan ook, iets goedkoper....maar je kan je hond niet laten lopen zonder toch naar de dierenarts niet te gaan, heb je de koorts opgenomen ? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Niet zomaar in het wilde weg gaan behandelen. 

Breng de uitwerpselen van je hond binnen bij de DA, of stuur rechtstreeks naar het labo, en laat testen op meerdere parasieten (giardia, coccidiose, wormen...)

Zo weet je tenminste wat er werkelijk aan de hand is, en van daaruit kan je gericht behandelen indien nodig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

diergeneeskundig parasitologische laboratorium in Nederland.  Wij voeren een groot aantal testen uit en geven adviezen over de wormbestrijding bij uw dieren.

Het laboratorium staat onder leiding van twee dierenartsen. Wij hebben dus de kennis en kunde in huis die nodig is om u te helpen bij de wormbestrijding van uw dieren.

Op onze site vindt u veel interessante informatie over de nieuwste inzichten van de bestrijding van maagdarmwormen. Wij richten ons vooral op paarden, schapen, katten, honden en kippen. Op onze website vindt u veel  achtergrond informatie over de belangrijkste maagdarmwormen en ectoparasieten bij paarden, schapen, katten, honden en kippen.      Je kan ook als je op hun website komt, bellen voor een ontlastingskit, gaat sneller dan een mail sturen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier het telefoonnummer....    024 348 0534.      Wormonderzoek Het Woud.nl

honden page profiel DribbelDribbel

" Giardia kan je laten testen bij het Het woud.nl.  Vraag een test aan, en je moet ontlasting opsturen en dan krijg je bericht giardia of niet , of als er eitjes zijn of wat dan ook, iets goedkoper....maar je kan je hond niet laten lopen zonder toch naar de dierenarts niet te gaan, heb je de koorts opgenomen ?  "

Dat wil ik ook niet daarom vraag ik toch advies. Hij is pas sinds vandaag weer ziek. Hij heeft gister nog gewoon gegeten en bij uitlaten was ie heel enthousiast en aant rennen.. Niet dat de mensen nu denken dat ie dus al wekenlang doodziek ligt 

honden page profiel DagmarDagmar

Heel veel honden dragen Giardia zonder dat ze ziek zijn, dus dat andere niet ziek zijn, wil helemaal niet zeggen dat er geen besmetting is.

Asap testen dus en medisch laten nazien. Van zelf te googlen is nog niemand beter geworden.

honden page profiel DribbelDribbel

Maar hoe kan het dan dat het ook weer een hele lange tijd goed is gegaan? Ik zal zo de da even bellen dat ik langskom dan. En nu is ie ook gewoon hartstikke actief met z’n speeltjes aan het spelen dus de klachten zijn gewoon zo vreemd. 

Moet ik nou naar mn da of bellen na dat nummer van net dan? Want mn da test niet op andere parasieten, maar dat is wel veel sneller..

 

Toevallig had ik het 2 uur geleden ofzo al wel in een bakje gedaan maar ik las dat het beter niet in aanraking kon komen met het gras en in de poep zit gras.. (want het was diarree dus ja). Ook staat het nu dus al 2 uur buiten in een potje kan dat dan nog wel naar de da?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Want mn da test niet op andere parasieten, maar dat is wel veel sneller..
 
Toevallig had ik het 2 uur geleden ofzo al wel in een bakje gedaan maar ik las dat het beter niet in aanraking kon komen met het gras en in de poep zit gras.. (want het was diarree dus ja). Ook staat het nu dus al 2 uur buiten in een potje kan dat dan nog wel naar de da? "

 

Dierenartsen werken samen met laboratoria, dus jouw DA kan het staaltje gewoon laten ophalen door het labo waar ie mee werkt en laten testen op verschillend parameters (naast parasieten bijvoorbeeld ook ontsteking)

Je hebt 2u geleden de diarree al in een potje verzameld? Dat kan je nu naar de DA brengen, hoor, het is buiten niet warm dus dat zal geen probleem zijn.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Giardia testen dan moet je verschillende poepmonsters brengen omdat het niet altijd aantoonbaar is ,

Net wat hier boven vermeld wordt ,niet alle honden worden ziek van giardia terwijl ze het wel bij zich dragen ,

draderig slijm en bloed in ontlasting dan zou je een driedaagse panacurkuur kunnen geven,daarnaast wat vuile pens dagelijks  ,dit wel langzaam opvoeren als je hond het niet gewend is ,Vuile pens is erg goed om de darmflora weer in balans te brengen .

Verder hoeven ze van giardia echt niet ziek te zijn ,dus dat die andere hondjes niets geen klachten hebben dat kan goed .

Panacur kan je bij je dierenarts zo ophalen of bestellen via internet ,wel even je hond wegen .

 

honden page profiel DribbelDribbel

ja dat las ik ookal. Dus dan moet ik eerst 3 poepjes verzamelen? Nouja, hij had dus al een tijd geen bloed meer sinds ik die probiotica ben gaan geven. Ik vind het ook gewoon zo opvallend dat dit pas is gekomen sinds ik eergister de probiotica vergeten ben te geven. Gister werd ik wakker en hoorde ik zijn buikje rommelen en wilde die gras eten, toen heb ik snel de probiotica weer gegeven en at ie wel gewoon goed en was ie actief en speelde die, en nu ineens deze ontlasting en wilt ie niet eten.

is het ook niet raar dat ik dit ontlasting in al die weken nog geen 1 keer eerder heb gezien?? Als het Giardia was was het dan niet al vaker voorgekomen vooral in het begin toen die heel ziek was? 

hier zie je een foto van zijn ontlasting van net en dan ontlasting van gisteravond. 

https://ibb.co/qn1JMzr

 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Het kan zeker giardia zijn. 
Ik heb een 2 jarige hond, rond de kerst werd hij heel ziek. Braken, niet willen eten en hij werd alsmaar slomer en zieliger. Tot op het punt dat ik op 2e kerstdag bij de spoedkliniek zat omdat hij zo sloom werd dat ik een darmobstructie wilde uitsluiten. Hij kreeg diagnose maag/darm ontsteking met een virale achtergrond. Dat kon zeker, het heerste toen enorm. Maar hij werd niet beter en na 5 dagen niet eten kreeg hij naast alle medicatie ook metrobactin omdat hij verhoging had en ze dachtte aan een misschien bacteriële achtergrond. Toen werd hij beter.

 

maar na 2 weken kwamen de klachten precies hetzelfde terug… vooral het braken, misselijk zijn en niet eten. Diarree toen nog niet. ik heb toen met bloedonderzoek en echo alles uit laten sluiten (ik ben zelf dierenartsassistente) en alles was goed, maar waarom dan toch zo ziek? Mijn gevoel zei giardia.. dat zou het beter worden op metrobac verklaren en waarom het terugkwam maar collega’s zeiden dat het zo ziek zijn niet paste in giardia. Gelukkig ben ik een eigenwijs en heb ik toen toch ontlasting onderzoek gedaan en ja. Giardia!! Toen weer een kuur en ook de katten in huis. Binnen een dag knapte hij al op. 

Ik zou zeker beginnen met de ontlasting onderzoeken, je kan panacur zo kopen maar ik zou me de ellende van álles in huis gaan schrobben en boenen besparen door eerst te testen ipv het preventief te doen want met giardia moet je echt aan de bak met hygiëne om het uit de omgeving te krijgen. Beterschap!!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Bloed in diarree kan ook wijzen op een darmontsteking, dus niet zomaar medicatie gaan geven als je niet weet wat er aan de hand is, want dat kan de zaak verergeren ipv verbeteren. 

Neem contact op met je DA. 

 

honden page profiel DribbelDribbel

Oh wat naar! Ik ga er dan 3 verzamelen En ik ga ook zeker geen medicijnen zelf geven hoor! Wat ik nu geef is 100% natuurlijk en mag je ook gewoon altijd als onderhoud blijven geven om de darmen in balans te houden dus dat lijkt me geen kwaad kunnen. Van de da mag ik gewoon langskomen met de ontlasting zonder afspraak omdat je geen poepbeurt kan inplannen. ik weet niet wanneer die weer moet gaan poepen. Hij kotst trouwens niet en is ook niet sloom. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Laat zeker ook op coccidiose testen. Dat geeft diarree met bloed en slijm.

Succes! Hoop dat je hond zich snel weer beter voelt! 

honden page profiel DribbelDribbel

Dankjewel! Ik zat net te kijken naar de wormcheckkit van het woud, maar er staat dat je een maand moet wachten na ontworming voor je ontlasting opstuurt. Is dat dan bij de da ook zo? Want heb m 13 dagen geleden nog ontwormt ...

Hij heeft ook weer normaal gegeten gelukkig. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Dankjewel! Ik zat net te kijken naar de wormcheckkit van het woud, maar er staat dat je een maand moet wachten na ontworming voor je ontlasting opstuurt. Is dat dan bij de da ook zo? Want heb m 13 dagen geleden nog ontwormt ...
Hij heeft ook weer normaal gegeten gelukkig.  "

Giardia, coccidiose, mucus, bloed,... dat kan nu allemaal gecheckt worden. 

Dus neem contact op met je DA en breng een staaltje binnen. Dan weet je al snel wat er aan de hand is.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Meten is weten. En het vele uitrekken kan op pijn duiden. 

Ik zou beginnen met zijn ontlasting te laten nakijken. Niet via 't Woud (dat doe ik wel met mijn honden, maar die hebben geen problemen nu.), maar gewoon via de da. Vanuit daar kan je verder. Laat de da ook even in zijn buik voelen. En tempen. 

Je kan vragen of je de factuur in delen kan betalen of vlg maand. 

Ps. Niet gaan behandelen als je niet weet wat het is. Je kan het ook verergeren. 

Volgende forumvraag: lymfeklierkanker / Maligne lymfoom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^