Slaapkop of een vroege vogel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Ik ben benieuwd of jullie honden bepaalde slaap- voorkeuren en gewoonten hebben.

 

Voor mijn oude hond was zijn slaap gewoonweg heilig. Zijn ganse leven ging hij in de maanden met lange dagen rond 20:00u en in de donkere maanden om 19:00u slapen. Het was ook geen uitzondering dat wij hem volgende morgen wakker moesten maken. Soms was hij vanzelf wakker maar lag dan nog een tijdje zich te strekken en genieten op zijn matrasje. 
 
Oscar is een totaal andere verhaal. Momenteel moeten wij geen wekker meer aanzetten want wij worden toch door hem elke morgen tussen 06:30 en 06:45 wakker gemaakt. Het is niet dat hij naar buiten voor een plasje moet, neen, hij vindt gewoon dat het tijd is om de dag te beginnen (zelfs dat het nu terug redelijk donker buiten is op dit uur) en die twee makkers boven moeten dus opstaan en meedoen yell. Ik vraag me af of hij ooit zal begrijpen dat het uitslapen even heerlijk is als om in alle vroegte te gaan wandelen (dit kan toch ook een uur later, hoor! hp-sleephappy). 
Wat ik ook jammer vind is dat hij geen zachte slaapplek wilt. Ik heb al alles geprobeerd, maar hij blijft mijn ergonomische mandjes, matrassen (met randen en zonder) en zelfs onze banken te negeren. Zijn favoriete slaapplaats is ... onze vloer.  
S'avonds gaat hij ook niet te laat slapen. Tegen 21:30 (en tegenwoordig zelfs nog vroeger) is onze Oscar reeds in het dromenland. 
Ik ben altijd verbaasd als ik lees dat andere hondeneigenaars pas om 22:00 of later met hun viervoeters gaan wandelen. Bij ons is het gewoonweg onmogelijk. Want als een shar-pei slaapt, dan slaapt hij en het is letterlijk onmogelijk om hem wakker te maken en naar buiten te sleuren. Jaren geleden werd er s'nachts in onze auto's ingebroken. Niemand heeft iets gehoord inclusief onze "waakzame" hond ( het schijnt nochtans een raseigenschap bij shar-peis te zijn zo te lezen in hun rasomschrijving undecided)... 
 
En hoe laat worden jullie honden s'morgens wakker? en gaan ze dan s'avonds heel vroeg of laat slapen? 
Ben ook benieuwd waar ze het liefst slapen? In hun eigen mand, of in de zetel, in bed met baasje of toch gewoon op de grond? 

honden page profiel DebbyDebby 3 doggies

honden foto van Debby

Bij mij gaan ze rond 22:00 uur mee naar bed eerst een plas rondje, en slapen dan op bed of mandje naast het bed.embarassedhp-sleephappy

ze slapen dan tot ik er weer uit ga dat is door de weeks om 07:00 uur.

overdag op de bank of mandjehp-heart

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik ben zelf een vroege vogel dus de honden hebben dat ritme ook.

Nu, moest ik beslissen van 's nachts een half een marathon te gaan lopen, zouden ze met veel enthousiasme meegaan hoor.

 

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila 3 doggies

honden foto van Nadia & Mila

Hier gaan we wisselend het laatste rondje, soms om 10 uur, soms half 1 haha ergens daar tussen. Doordeweeks staan we om half 8 op en dan komt ze wel de woonkamer in om op de bank verder te slapen. Soms moet ze al plassen dus rent ze naar de deur en gaan we even naar buiten, maar vaak gaan we pas rond 10 uur naar buiten. In het weekend slapen we uit en liggen we soms tot 11 uur op bed. Mila is altijd als laatste wakker.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

Odin is een nachtuil, die wordt 's avonds energiek. 'S ochtends heeft hij de pest pleuris aan een plasrondje doen en slaapt de rest van de ochtend. 'S middags wilt hij wel wat gaan doen, maar slaapt daarna ook weer tot een uur of 5. Daarna is het tijd voor actie. Zijn laatste ronde is ook echt heilig voor hem. Gisteren was ik nog even bezig en hij werd echt ongeduldig. 

 

Tex is 's ochtends klaar voor actie. Hij gaat het liefst 's ochtends direct op pad. Hij valt ook pas weer tegen de middag in slaap. De rest van de dag is hij wisselend wakker en slaapt hij. 'S avonds is hij moe en gaat slapen. 

 

Super handig, zoals je wel ziet. hp-thumbsuphp-sleephappy 

Nee, valt wel mee. Ik loop toch veel apart, dus opzich nog niet echt heel erg vervelend. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer heeft er een hekel aan  om vroeg op te staan. Doordeweeks gaat hij om 07:00 naar buiten (lees: snel plassen aan de overkant, wandelen wil hij ab-so-luut niet) en daarna direct weer naar bed. In het weekend slaapt hij tot wij wakker worden. Hij slaapt in de bench in de garage, daar is het rustig en daar vindt hij het het prettigst. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wij moeten er zelf heel vroeg uit, maar daar heeft Jenna geen probleem mee, ze wandelt vrolijk mee.

Bij uitslapen in het weekend (is hoogstens tot half acht) blijft ze gewoon slapen maar staat op als wij ook opstaan. Ze slaapt naar eigen keuze in de slaapkamer of woonkamer.

 

Inmiddels is ze te oud om echt wandelingen te maken, we maken een klein rondje, en verder scharrelt ze graag in de tuin rond.

Het enige wat ze absuluut niet wil is naar buiten gaan als het regent.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Lucie is een langslaper, Paddy ligt zo lang ik lig en Mellow gaat met de seizoenen mee. Het laatste plasje is hier momenteel rond 22.30.

honden page profiel Raquel & Mango Raquel & Mango 3 doggies

honden foto van Raquel & Mango

Hallo Lara,

Wij waren blij verrast met onze poedel pup die ook om 20:00 naar bed wil. Om 22:30 ongeveer nog een klein plasje en dan weer lekker erin. Hij sliep meteen door en accepteerde de bench. Dit had ik niet verwacht. Hij heeft ons geen een ochtend wakker geroepen, om 08:00 begint onze dag en dan is hij wel blij om ons te zien.

Echter na die eerste wandeling moet hij wel even alle energie kwijt en ontkomt je niet aan stoeibuien, haha.

Meerdere ons ons heen hebben een pup nu en sommige slapen na een aantal weken/maanden nog steeds in de woonkamer. Of worden om 06;00 wakker geroepen. Het zijn denk ik toch verschillende karaktertjes.  

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Botty is een latertje, die houd van een beetje knussen op bed bij het wakker worden... tenminste nu dan. Als hij moet kakken of piesen geeft ie het aan. Ik kan hem dus niet wijsmaken dat het laminaat binnen best mag om 3 uur s'nachts als hij aan de dunne is hp-frusty

 

Verder elke hond of kat die gehad heb? Zijn heel specifiek en anders van mekaar geweest van waar ze willen liggen. Meeste geld ben ik dus altijd kwijt aan mandjes in het begin.

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Bedankt voor de reacties! Heerlijk en grappig om te lezen hoe verschillend ze allemaal zijn. hp-heart

Tja, tot 11 uur uitslapen of s'nachts een marathon nog eventjes met mijn viervoeter te gaan lopen... daar moet ik niet van dromen, hehe! Maar als zijn hormonale stormen wat gekalmeerd zijn, dan kunnen wij hopelijk een uurtje langer in bed blijven.. En hopelijk (voor zijn gewrichten) zwicht hij ooit voor een lekker ergonomisch matrasje hp-wink 

 

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Beide honden passen zich eigenlijk altijd aan. hp-smile

Ik heb wisselende diensten, ene keer vroeg andere keer laat.

En beide honden gaan gewoon mee in hoe ik slaap en wanneer ik tijd heb voor de lange wandelngen.

Ga ik vroeg met ze wandelen, vinden ze prima; moeten ze in de ochtend slapen en s middags wandelen vinden ze ook even goed.

En kleine hondje slaapt op bed, grote hond slaapt op de bank in de slaapkamer.

Ook blijven ze wel eens in de bijkeuken, maar dan is mijn moeder er weer.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een vroege vogel hier.....even na zessen...lijkt wel of ze klok kan kijken, ben zelf ook altijd vroeg op, maar Ogin spant de kroon, ik laat haar even uit, en geef haar eten en we zitten daarna samen gezellig aan de koffie, na een twee uur gaan we aan de wandel....savonds half elf is ze verdwenen en slaapt met wat tussenpozen de nacht wel door, we slapen samen, nee niet in bed hoor, hahaha, ik in bed en zij op dr eigen bed....een ritme die we al heel lang hebben.

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

" Een vroege vogel hier.....even na zessen...lijkt wel of ze klok kan kijken, ben zelf ook altijd vroeg op, maar Ogin spant de kroon, ik laat haar even uit, en geef haar eten en we zitten daarna samen gezellig aan de koffie, na een twee uur gaan we aan de wandel....savonds half elf is ze verdwenen en slaapt met wat tussenpozen de nacht wel door, we slapen samen, nee niet in bed hoor, hahaha, ik in bed en zij op dr eigen bed....een ritme die we al heel lang hebben. "

Oh, Willemijn elke dag om zes uur? Zelfs in de winter als het buiten pikkedonker is? 

En wat doet Ogin als ze wakker is? Maakt ze je dan ook wakker of kan je nog even in bed blijven liggen? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ze komt met dr neus..op mij en ik ben dan wakker.....ik ben alleen, en heb genoeg geslapen en ga er voor dr uit, ze heeft trek...ik laat haar plassen en geef haar eten...en nee ik ga nooit terug, ik zet koffie....zet gezellig de tv aan, ochtend ontbijt, en tegen achten ga ik met haar er op uit, het gebeurd wel eens dat zij op dr bed gaat liggen en nog even slaapt......en ik ben wakker....maar zelf ben ik altijd vroeg op, het hele jaar door.....laughing  met de hete dagen, liepen we om vijf uur al buiten.....dat doe ik niet als het kouder wordt en donker nog...maar tegen zes uur zijn we op.....denk zelf dat het ook aan de baas ligt, ik hou niet van uitslapen..en dat de hond zich daar toch bij aanpast....laughing  ook Bams was een vroege vogel...dat was geen slaper, wanneer ik opstond was ze er....Maar Ogin komt bij me in alle vroegte...dr neus op me...en ja dan sta ik op, haha...vandaar dat ik ook denk dat het aan de baas ligt.    De ochtend vind ik heerlijk, rust en stilte....ik werk niet, is niet nodig meer, ik heb genoeg aan een bepaalde uren slaap.....

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila 3 doggies

honden foto van Nadia & Mila

Ooh en Mila slaapt in haar mand naast ons bed en sniekt rond 6 uur in de ochtend aan mijn kant het bed in en gaat tussen ons in liggen, merk er vaak niets van. Overdag ligt ze altijd op de bank, in een van haar manden of gewoon op de grond. Soms vind ik haar in de badkamer op warme dagen haha

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Waar ze slapen nog vergeten. Mellow en Lucie slapen in de keuken, in mand of open bench. Paddy slaapt in de woonkamer op de bank of in zijn mand, of in mijn slaapkamer op de grond of op mijn bed. Ik woon gelijkvloers.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Fenrir past zich helemaal aan hp-shiny

Als de wekker vroeg gaat om dingen te gaan doen komt hij heerlijk vroeg uit de veren en is dolenthousiast! Maar hebben we een uitslaapzondag dan kan hij gerust tot 10:30 op z’n rug bij ons in bed liggen snurken, heerlijk!! Met naar bed gaan hetzelfde. Wij hebben geen kinderen dus niet iedere dag zelfde ritme, soms gaan we lekker vroeg naar bed en soms maken we er nachtwerk van. Maar zodra we gaan zeggen we tegen Fen ‘ga je mee naar bed?’ En trekt hij sprintje naar de slaapkamer hp-shiny

honden page profiel KoekjeKoekje 3 doggies

honden foto van Koekje

Als meneer de kans krijgt, slaapt ie iedere dag uit. Lijkt wel een puber. Blijft rustig liggen tot na 10:00 uur boven als wij al lang en breed aan de dag begonnen zijn (6:30). Komt dan op zijn dooie akkertje de trap af en meldt zich bij de tussendeur. Maar meestal is ie wel mee om te observeren hoe we koffie zetten en lunchtrommeltjes vullen.

Avondrondje maakt hem niet zoveel uit. Vanaf 21:30 zijn laatste plas, dan is het wel gedaan, de dag voor hem. Rond 23:00 heeft hij nog even de dolle vijf minuten, dan doen we nog een trekspelletje, wordt er nog gebedeld om een snoepje, maar dan is het wel gedaan.

Overdag is meneer vaak alert en actief. Zodra er beweging is, wordt het genoteerd in het hondengeheugen. Als we dus drukke dagen hebben (lees: veel beweging) in de woonkamer, wordt er weinig geslapen. Maar als ik van huis ben en manlief heeft een eindeloze Teamsvergadering achter zijn laptop, dan wordt er wel flink geronkt overdag.

Iedereen heeft zijn vaste plek op de bank, ook de hond. Als iemand op zijn plek zit, kan hij dit door gebrom laten weten. Opschuiven, je ligt op mijn spot - zegt-ie dan. Gaat er dan vervolgens met een luide zucht liggen als we opschuiven. Echt, die baasjes luisteren nooit! 

Meneer houdt er ook van om op de eetkamerstoel uit het raam aan de voorzijde te loeren. Een dutje tussendoor en ondertussen de katten in de gaten houden die in zijn tuin lopen. Blaft niet, maar noteert 't wel in z'n hondenboek. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Hier precies zo. Zoveel manden/kussens besteld, hond weigert er gewoon op te slapen hp-frusty.

 

Sara slaapt bij ons lekker uit, die meldt zich alleen als er wat is. Lola is altijd wel optijd wakker. In het weekend geven we ze vaak een gevulde bevroren kong/lickimat of kauwbot tegen 9 uur, daarna nog een wandeling en dan houdt ze het de volgende ochtend uit tot ongeveer half 9/9uur ipv half 7. 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Poppy is een vroeg vogel als wij uit bed gingen was ze altijd wakker poppy toen gingen we altijd wandelen op oost dat was mijn oude woonplaats 

honden page profiel MarieMarie 3 doggies

honden foto van Marie

Hier is onze bijna 6 maanden oude poedel wakker om 6u30, ze gaat slapen om 21u30 à 22 uur.

Overdag tussenin wat korte dutjes, als ik wil dat ze wat vaster en langer slaapt moet ze zeker in haar ren, want anders springt ze recht bij het minste geluidje om te gaan kijken wat ze mist. In haar ren komt ze iets makkelijker tot rust, maar dan nog.

 

's Nachts moeten we nooit voor haar opstaan, ook de eerste weken amper, dus dat valt wel mee. Vroeger sliep ze in haar bench die we in een afzonderlijke ruimte hadden moeten plaatsen om haar tot rust te krijgen, nu slaapt ze ook 's nachts  in een ren die in het midden van de woonkamer staat.

 

We zouden haar op het einde van de maand meenemen naar een hotel (waar honden toegelaten zijn), maar we weten nog niet hoe we dat qua slaap moeten oplossen, nu ze geen bench meer gewoon is... We kunnen moeilijk de hele ren meenemen.

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

June past zich aan ons aan maar ik heb het idee dat ze niet zo van de vroege ochtenden houdt (wellicht dat ze dat van ons heefthp-angel). Boyko is altijd klaar voor aandacht, die lijkt nog niet echt een sterke voorkeur te hebben. Om half twaalf 's avonds laten we ze nog even snel plassen en 's ochtends verschilt het hoe laat we gaan lopen, uiterlijk om negen uur. 

 

Voorheen heb ik ook wel vroeger op moeten staan en dan liet ik June om kwart voor vijf 's ochtends nog even plassen maar dat leek ze niet zo te waarderen (uiteindelijk maar mee gestopt)... Later had ik de luxe bij mijn andere baan wat later op te staan en liet ik haar rond zeven uur uit, dat vond ze wat beter te doen. Momenteel kunnen we zelf weten hoe last we opstaan en negen uur vindt June ook prima gelukkig. Ik denk dat het ook een deel gewenning is al zullen er ook individuele voorkeuren meespelen denk ik. Ik denk wel dat ze kunnen wennen aan een ander ritme, dat moeten wij mensen ook. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Hier een vroege vogel, maar dat ben ik zelf ook wel.

Wanneer ik vroege dienst heb, gaat mijn wekker ergens tussen 5.00 en 6.30, afhankelijk van het tijdstip van beginnen en of ik op de fiets of met de auto ga.

Puck staat op zodra ik gewassen en aangekleed de slaapkamer weer in kom, zij ligt gezellig bij me op bed.

 

Ben ik 's ochtends vrij en Puck is wakker, dan hoef ik alleen maar te zeggen; het is nog vroeg, ga maar slapen. Dan draait ze een rondje en gaat weer liggen haha.

Maar echt uitslapen doen we niet. Meestal tussen 7.30u en 8.00u wel eruit om te even de ochtendronde te doen.

honden page profiel CarlienCarlien 3 doggies

Harm slaapt meestal tot wij beneden komen. Door de week is dat rond 6.00, in het weekend iets later, dan vaak 7.00 of 7.30. Als we beneden komen wordt hij wel echt wakker, gaapt nog eens lekker en rekt zich uit en is dan wel klaar voor de dag. Doordeweeks doen we eerst even een korte wandeling en daarna eten voor hem en dan ga ik lekker eten en klaarmaken. Later op de ochtend maken we dan een eerste echte wandeling. In het weekend maken we gelijk een lange wandeling.

 

In de ochtend is Harm vaak heel actief tot aan de wandeling rond het middaguur. Daarna slaapt ie ongeveer de hele middag, savonds wil die wel lekker rustig liggen maar houdt hij wel alles in de gaten en hobbelt overal met je mee: naar de keuken, de wc, lekker erbij op de bank.. heel gezellig wel! Rond 20.30 doen we nog een laatste wandeling. Soms als wij nog wat langer beneden zijn, dan geeft ie nog wel eens aan nog een keer te moeten plassen. Prima.

 

Harm slaapt vooral veel en lang als het rustig in huis is. Is er bezoek, of veel beweging dan slaapt hij vrij weinig maar doet ie lekker actief mee en steekt ie het liefst zijn neus in ieders zaken, nieuwsgierig aagje.

 

Harm heeft een open bench in de kamer en daar slaapt hij zowel overdag als snachts graag in, lekker opgekruld op en met zijn dekentje, heel schattig. Ligt hij niet daar dan zoekt ie vaak een plekje in een hoekje van de kamer en ligt ie gewoon op het laminaat, lekker koel denk ik. Vooral de hoek bij de tussendeur is favoriet wat eigenlijk heel onhandig is want vaak ligt ie dan precies zo dat de deur niet meer open kan. Maar aan de kant gaan voor een deur die open moet? Echt niet... Haha pipo..!

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

10 honden tussen de 10 maanden en 12 jaar en allemaal wakker als wij wakker zijn en slapen als wij gaan slapen..

Ivm met wisselende diensten is dat de ene keer om 22.00 dan om 04.00 slapen en opstaan is ergens tussen 09.00 en 12.00.

 

Ze zijn thuis altijd muisstil en uit, maar zodra ze weten dat ze naar buiten gaan dan zijn ze niet te houden.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" 
Ze zijn thuis altijd muisstil en uit, maar zodra ze weten dat ze naar buiten gaan dan zijn ze niet te houden. "

Hahaha, erg he!

Heb jij dat nooit dat je 's nachts een opstaat om te plassen en dat de pup/jonge hond dan denkt ''jeeeeeeeha, feestje!!!!' en je opeens op een moment komt waarbij je moet plassen en de jongste hond gewoon blijft liggen en je jezelf vervolgens de heerser aller tijden vind hp-angel

 

 

 

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Remi past zich aan. Als pup wilde ze wel graag vroeg op staan, maar als ik het té vond, liet ik haar even uit in de tuin voor een plas, en dook daarna gewoon weer in bed. Trok het dekbed over me heen als ze toch nog probeerde met me te spelen XD Ze snapte de hint beetje bij beetje. Het ‘hielp’ ook dat ze vanwege hormonen na de loopsheid veranderde in een erg rustige hond (at ook amper dus misschien ook geen energie daardoor) en op een van de ergste dagen uitsliep tot 14.30u. Nadat de hormonen minderden en sinds ze gesteriliseerd is, slaapt ze nog steeds uit, maar is klaar voor actie als ik dat ook ben, vooral als we te weinig hebben kunnen wandelen. Na een drukke dag en daarna vroeg opstaan, komt ze pas uit bed als ik al even beneden loop te studderen. Wel gaat ze beneden nog verder slapen. We gingen gisteren om middernacht slapen, ik werd 8u wakker maar bleef in bed op m’n tablet, zij sliep verder, na een halfuur naar beneden en ze wilde meteen mee, maar slaapt sindsdien in de vensterbank in het zonnetje nadat ze haar ontbijt had opgegeten. Als ik nu aan zou geven dat we gaan wandelen zou ze wel meteen opspringen en meegaan. Alleen als het dan zou blijken te regenen verandert het enthousiasme in gesteun en geklaag en lopen we of een klein rondje, of doet ze zelfs alleen iets in de tuin en gaat ze binnen weer verder slapen hp-sleephappy

 

Ze kan dus binnen twee tellen klaarstaan wanneer ik haar vraag om te gaan wandelen, maar als ik haar aangeef dat dat niet gaat lukken (binnenkort), berust ze zich ook heel makkelijk. Ze is gisteren niet uitgelaten, en was aan het eind van de dag wel wat hyper in huis, maar slaapt nu dus wel nog steeds. Ik ga haar wel zo wakkermaken om te wandelen.

Qua slaapplekken; zacht en warm. Mijn ouders hadden een houtkachel, ze lag er nog net niet in… Nu ligt ze in de vensterbank te genieten op een schapenvacht in de zon. Ze ligt ook heel graag op de bank, in de winter graag op/onder het fleecekleed dat er dan meestal op ligt. Ze ligt alleen op de kale vloer wanneer ze na het zonnen in de zomer wat te warm wordt en af wil koelen. Zelfs buiten op de tegels zonnen is haar te hard. Alleen als ik haar blik blijf negeren gaat ze uiteindelijk maar op de tegels zonnen, maar het liefst staart ze me recht in m’n ziel tot ik een kleedje pak en deze op de tegels leg, en dan gaat ze daar meteen op liggen zonnen… Vanaf nu tot volgende zomer zal ze liggend niet meer op de kale vloer binnen of de tegels buiten te vinden zijn, zelfs het liefst zittend niet. Lopen oké, maar mevrouw is gesteld op comfort… Ze begint nu ook al af en toe te vragen of ze onder het dekbed kan slapen.

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Ondertussen heb ik Oscar geconfronteerd met jullie verhalen.. Hoe dat elke hond zich perfect aanpast van pups af. En... wij mochten vandaag tot 07:20 uitslapen ! hp-thumbsup

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Haha dit topic hp-smile. Ik had ook altijd vroege vogels. Nu mijn labrador die het tot 10:30 kan rekken. Heerlijk! Ik moet alleen geen geluid maken want dan staat ze direct naast mijn bed, klaar voor de start. Waar ik dan weer geen voorstelling van heb is een hond die je ‘s avonds niet wakker kan krijgen!? Hier gaan de oogjes altijd open als ik enigszins bij ze in de buurt kom, ongeacht tijdstip. Dacht dat het hond-eigen was, waakzaam slapen laughing Ik lees ook wel eens over pups die zodra ze slapen naar hun bench of mand gedragen worden. Hoe dan..? Als ik dat deed bij mijn pups dan zouden ze gelijk denken dat het tijd is om te feesten.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondenhuis van hout gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^