Hondengeur mandjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StaffordStafford

Toby heeft een grote pluche mand (doorsnede 1m) en de gehele mand mag gewassen worden op 30 graden maar de hoes is niet afritsbaar. De mand past niet in een wasmachine dus moet er mee naar een waserette maar kan dit moeilijk elke week doen. De mand ruikt echt naar 'natte hond'. Heeft iemand tips deze in de tussentijd schoon en fris ruikend te houden?

Of is wegdoen de enige optie? Hij heeft nog een ander kussen met afritsbare hoes maar ligt het liefste in de 'stink'mand.

Toby zelf stinkt niet of ruikt toch niet naar natte hond en alle andere honddekens op de bank en ander kussen worden wekelijks gewassen en ruiken fris.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Er een deken of handdoek inleggen en die dan regelmatig wassen?

honden page profiel StaffordStafford

" Er een deken of handdoek inleggen en die dan regelmatig wassen? "

Bedankt voor de tip maar dit heb ik geprobeerd dit wordt vakkundig aan de kant geschoven/ gekrabt undecided

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Afnemen met flink veel azijnwater en een tijd buiten hangen.

 

Of in een babybadje met de hand wassen.

 

Een waterdichte molton er op leggen..maar dan is dat lekker zachte van de mand weg.

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Misschien van die Robijn strijkspray als tussenoplossing? Dat spul ruikt heerlijk. Ik spuit het ook wel eens op de mand en de deurmatten. Hij heeft er geen problemen mee. 

Ik gebruik voor het periodieke sanytol matrasreiniger. Daar doe ik alleen het orthopedische kussen mee.  Dat desinfecteert de boel en elimineert geurtjes. 

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Oh. Of een houtje touwtje maken op de deken. Dan kun je de deken om de mand spannen en hem aan de hoeken vastzetten. Dan kan hij hem er niet afkrabben. 

 

Ik heb hier ook zo'n krabbert. Hij krabt de gaten in de afritsbare hoes (die ik dus telkens moet repareren, omdat de hoezen niet los verkocht worden), nadat hij de deken er heeft afgekrabt.... ik had op amazon een hondendeken gekocht met zo'n systeem, maar die is dus te klein voor zijn kussen. Dus ik ga het zelf maar maken binnenkort. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hang de mand over een stoel of wat dan ook buiten en spray met schoonmaak azijn de hele mand af, neutraliseerd de geur....

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Mand even bestrooien met baking soda! Dit een paar uur laten liggen (dit neemt vocht en geur op!) en daarna goed uitzuigen met stofzuiger hp-smile zo fris ik de matrassen van bed altijd op! 
Ook lekker buiten iets heen hangen in de frisse lucht en textiel verfris spray kan helpen! Al vind ik zo’n geparfumeerde spray misschien wel heftig voor de hond in zijn mand! 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Goed laten luchten, en af en toe inderdaad op de hand wassen in een babybad oid.

Ik was de hondendingen helemaal niet vaak eigenlijk. Iedere week wassen? Waarom moet een hondenmand naar zo'n synthetisch wasmiddelenparfum ruiken?

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

In een grote bak of speciekuip  leggen en het kussen goed doordrenken met schoonmaakazijn, goed met de hand uitwassen en een aantal keren uitspoelen met water.

 

Ik had eerder voor Puck (maltezer) ook grote kussens, maar vond het uiteindelijk niet prettig dat ze niet heet gewassen konden worden, dus weg gedaan. Ging ook hier stinken.

 

Nu ligt Puck op een vetbed, eroverheen een waterdichte molton een badlaken.

In de zomer ligt Puck op een zo'n badmat van de ikea, groot formaat en deze vouw ik dubbel zodat ze wel zacht ligt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

528937.jpg   Kijk naar zo,n bed, die stinken niet, doek erover heen en klaar, en anders een fleece erover heen die stop je zo in de wasmachien, en deze bedden heb je ook in kleine maten...

honden page profiel StaffordStafford

"    Kijk naar zo,n bed, die stinken niet, doek erover heen en klaar, en anders een fleece erover heen die stop je zo in de wasmachien, en deze bedden heb je ook in kleine maten... "

Bedankt voor alle tips.

Willemijn jouw hond ligt er lekker bij hp-heart.

Ik vrees dat Toby echt een voorliefde heeft voor zachte fluffy bedjes. Ik heb een nep biabed moeten verkopen omdat hij er weigerde in te liggen.

honden page profiel StaffordStafford

" Goed laten luchten, en af en toe inderdaad op de hand wassen in een babybad oid.
Ik was de hondendingen helemaal niet vaak eigenlijk. Iedere week wassen? Waarom moet een hondenmand naar zo'n synthetisch wasmiddelenparfum ruiken?
  "

Ik vrees dat ik een gevoelige neus heb en nee ik was met een wasmiddel zonder parfum. De mand stinkt helaas echt.

Ik heb de mand inmiddels in bad met de hand afgewassen en hij hangt nu op het balkon te drogen. 

De tip van azijn ga ik zeker proberen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Dagje in de buitenlucht leggen met droog weer. Ipv van de stomerij kun je ook naar een kleermaker, die kan het opnieuw bekleden en een rits er in zetten.

Volgende forumvraag: Overstap naar ander hondenvoer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^