Snoepjes, (eigen) voer of snacks drogen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tess _ baasje Channah Tess _ baasje Channah

honden foto van Tess _ baasje Channah

Hoi allemaal,

Ik ben op zoek naar advies over lekker snoep voor het trainen met een jonge hond.

Tess is qua snoepjes niet heel erg enthousiast. Ze lijkt een goed te doen qua afwisseling van snoep. Ze is behoorlijk kieskeurig en doet het beter op 'vleesachtig' snoep zoals stukjes long of hart.

 

Maar snoep van andere baasjes is juist mega interessant haha. foot-in-mouth

 

Soms kom ik mensen tegen die eigen voer gebruiken voor de training van de hond. Zou het misschien handig zijn om een zakje ander merk voer (bijv. frolic?) te kopen en dat bij de trainingssnoep verzameling te gaan gebruiken?

 

Dan ben ik ook drogen tegengekomen. Dat vind ik erg interessant. Daar heb ik een paar vragen over.

 

-Een zakje harttrainers van bijv. farmfood is behoorlijk prijzig. Terwijl dat soort trainers de snoepjes zijn die Tess al interessanter vindt. Maakt het zelf drogen van snoep verschil qua prijs? Dat ligt aan de inkoopprijs van het vlees neem ik aan?

 

-Het lijkt mij (en vooral mijn moeder haha tongue-out) erg stinken. Ervaren jullie dat ook zo? Volgens mij was het vooral pens dat stinkt, toch?

 

-Wat is een goede droger om mee te beginnen en om te kijken of het wat is? Gelijk een leuk cadeautje voor Tess haar verjaardag laughing

 

-Is het veel werk en de moeite waard? Ik ben 15 jaar oud, lijkt het jullie geschikt?

 

-Als we voor zelf drogen gaan, is de droger dan ook nog bruikbaar voor het drogen van fruit bijv. voor onszelf, of is dat niet zo fris?

 

Alvast bedankt voor de reacties!

ps. Tess is nergens allergisch voor (voor zover ik weet) wink

 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

Bij ons op de Hondenschool gebruiken we langhoudbaar vlees in blokjes gesneden. We gebruiken zelf Naturis Lam. Deze is makkelijk in blokjes te snijden en Lam is een eiwit die de meeste honden verdragen. 

 

Andere merken kan ook, bijvoorbeeld Kivo. Maar deze plakt een beetje en is dus vervelender om mee te trainen.

 

Ik snij een worst en doe dan porties in zakjes in de vriezer. Als ik les ga geven haal ik een zakje uit de vriezer. 

 

Voordelen: een worst kost volgens mij drie euro. Daarnaast is de voeding compleet, dus je kan zoveel geven als je wilt, mits je het van de dagelijkse hoeveelheid afhaalt natuurlijk. En ze vinden het lekker!

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik meng vanalles door elkaar, iedere beloning is weer wat anders.

 

Een clatronic is een mooi basismodel om mee te beginnen, vaak ook wel 2dehands te vinden. Nieuw rond de 30 euro.

Veel werk, ja, als je er trainers van snijdt, wel ja, dan heb je een hoop snijwerk. Qua prijs doet aankoopprijs inderdaad veel + de electriciteitskosten natuurlijk.

 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Zelf bestel ik qua trainingssnoepjes een grote hoeveelheid bij Roberts dogfood.

 

Ze hebben daar een grote variatie aan snoepjes (en snacks) en persoonlijke vind ik de prijs ook prima te doen. 

 

Bij Senán gaat er dan elke dag een handje (ik heb alles in 1 bak gegooid en door elkaar gehusseld) door zijn normale voer en daar trainen we mee.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ken je de website Bellobox? Je hebt hier de Beloningsbox. Een grote doos vol met 100% natuurlijk beloningssnoepjes. Met de code 'dutchies10' krijg je 10% korting. Je krijgt echt heel veel, en allemaal gevarieerd. Misschien is dat interessant om naar te kijken. 

 

https://www.bellobox.nl/Beloningsbox

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Ik had een bohmann en ik droogde voornamelijk runderlong, kipfilet en pens. Dat zijn de favorieten hier. 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Ik droog ook zelf voor de hond (én mijn fret en mijn chinchilla’s haha)

voornamelijk long of hart als trainingssnoepjes. Uit een kilo long haal ik meerdere kleine emmertjes trainer snoepjes en kost me nog geen 3€ (stroomkosten niet meegerekend dan) mijn hond doet een moord voor gestoomde worst met trainen maar die zijn na opening niet heel lang fris dus ook die snijdt ik in blokjes en gaan de droger in! 

volgens mij kunnen de etages van vrijwel alle drogers gewoon in de vaatwasser dus als je hem goed schoonmaakt kan je erna gewoon weer wat anders inleggen hoor! Ik droog ook fruit voor mijn chinchilla’s tussendoor.

 

qua stank.. ja je ruikt het wel. Het ligt er aan wat je droogt hoe de geur is. Kipfilet en hart ruiken niet perse vervelend maar pens of vis gaat behoorlijk stinken haha! mijn droger staat in de berging, dan ruik ik in de rest van mijn huis helemaal niks. In de keuken zou ik hem zeker niet willen hebben! 

Ik denk inderdaad dat afwisseling in beloning ook belangrijk is. Naast mijn zelfgedroogde trainsnoepjes koop ik ze soms ook nog gewoon en gaat alles lekker door elkaar! 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

,,snoepjes,, beloninkjes, komen hier uit de dagelijkse hoeveelheid voer, eigen brokjes dus, die uit haar bakje gaan waar de afgewogen hoeveelheid in zit voor een dag, daarmee voorkom ik een dikke hond, want hier wordt veel geoefend en beloond met dus brokjes. .

En heel soms een extra lekker iets voor een hele goede moeilijke oefening. Want waarom zou een hond die al voor een zitoefening iedere keer een stuk heerlijke worst krijgt, meer doen dan zit als er toch ook voor een verdere moeilijkere oefeing diezelfdeworst wordt gegeven.

 

 

 

honden foto van Tess _ baasje Channah

Bedankt voor de reacties en tips! Heel handig en fijn om te lezen wink
@Pascale, ja de Bellobox kende ik inderdaad al, we hebben daar een keer besteld en beviel ons best goed! Maar bedankt voor de tip hp-thumbsup

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^