HondenPage baasje Merp & Miep

Wat schreven de vrienden van Merp & Miep op het forum

honden page profiel GeaGea schreef in Pup 5 maanden ws HD en zwarte bulten op achterpoten
Kijk wel uit dat er goede foto's gemaakt worden, daar kan ook veel verschil in zitten.Deze jonge hond zou HD hebben, een foto gemaakt door een "gewone" dierenartsDan een foto gemaakt door een specialist van dezelfde jonge hond: 
honden page profiel GeaGea schreef in Pup 5 maanden ws HD en zwarte bulten op achterpoten
Inderdaad, zoals Willemijn aangeeft, een specialist hier naar laten kijken.Ik heb zeer goede ervaringen met Daan Kranendonk in Putten.Met 5 maanden zitten ze midden in de "slungel" periode, de poten gaan dan nog alle kanten op, vooral als ze hard groeien.Ga niet te snel over tot operatie, heb meerdere gevallen gehoord dat bij een second opinion door een specialist een operatie niet nodig was..... 
honden page profiel GeaGea schreef in Puppy Update
Met dit weer is dat niet zo moeilijk. Gelijk na het wakker worden de pup uit de bench en gelijk mee naar buiten. Een bakje voer en bakje water mee en dit buiten geven. Na het eten lekker buiten in het gras laten lopen en dan ontlasten ze zich vanzelf.
honden page profiel GeaGea schreef in 10 puppy's uit hetzelfde nest overleden door Parvo
" wat ontzettend triest, arme pupjes  in elk geval waren de pups nog te jong om volledig gevaccineerd te zijn " Dobry De fokker geeft aan dat de pups 8,5 week oud waren.De pups waren nog niet geënt en ook niet getiterd, de fokker ging er vanuit dat de pups nog voldoende antistoffen zouden hebben. Een grote gok met nog grotere gevolgen....
honden page profiel GeaGea schreef in Vraagje: stresssignalen-kaart
Bedoel je deze: https://www.kenniscentrumargos.nl/artikelen/hondentaal/
honden page profiel GeaGea schreef in Zoektocht naar mijn tweede bengel
" Oh wat gaaf zeg!  Ik vind het jammer dat ze op 3 uur afstand woont. Anders was ik gewoon bij haar gaan lessen. Heb je toen met Kanly, Lass of Saren in een wedstrijd gelopen?  " Britt & Maui Was een team van 3 personen, Ellen met Kanly en Tjitse met een jonge teef en ik.
honden page profiel GeaGea schreef in Zoektocht naar mijn tweede bengel
" Correct! Ken je haar?  " Britt & Maui Ja, heb zelfs een keer samen met haar in een team een wedstrijd gelopen.Heb ook een tijd lang bij haar getraind.Op de foto een training met Bobby Dalziel uit Engeland. Ellen staat (van de 3 mensen bij elkaar) helemaal links, zelf sta ik in het midden samen met Bobby. En mijn hond helemaal links de schapen aan het drijven.
honden page profiel GeaGea schreef in Zoektocht naar mijn tweede bengel
Wat leuk, ben je bij Ellen geweest?
honden page profiel GeaGea schreef in Wormen pup
" Dit wist ik niet.. mijn puberpup van inmiddels bijna een jaar heeft nog nooit wormen gehad. Is ook nog nooit in haar leven ontwormd, ook niet bij de fokker. Wel 2 keer de ontlasting laten onderzoeken, ook geen wormen.. nu is ze 1 maand geleden loopt geweest. Heeft ze dan nu sowieso wormen? Nog een keer laten testen dan? " Pascale, Kahlúa&Willow Ik weet van iemand die ook altijd regelmatig ontlasting liet onderzoeken, hond had nooit wormen volgens het onderzoek. Toen de hond ziek werd bleek de hond toch vol wormen te zitten....Vind het dus een lastige vraag. Preventief ontwormen is zinloos, maar naar mijn mening is helemaal nooit ontwormen ook niet goed. 
honden page profiel GeaGea schreef in Hond poept te vaak
" Het kan zeker aan t soort brokken liggen. Cavim bevat veel graan, dan poepen ze meestal meer.   Ik zou een iets betere brok voeren. " Kees Het "gevaar" bij Cavom is dat je er maar weinig van hoeft te voeren.Ik ben van mening dat veel mensen de honden overvoeren, dan neemt het lichaam het niet meer op en heb je dus meer poep. Wij hebben 20 honden, allemaal op Cavom (samen met wat versvlees) en onze honden poepen maximaal 2 x per dag.
honden page profiel GeaGea schreef in Wormen pup
" Heleen, vraagje.   Ik kan me van heel vroeger van onze pups herinneren, dat er na een wormenkuur, een hele hoop wormen uitkwamen. Iemand zei een keer, dat pups altijd wormen hebben. Hoe zit dat nou precies? " Suzanne en Luca Iedere pup heeft bij de geboorte wormen. Dit krijgen ze via moederhond (waarbij de "slapende" larven tot leven komen onder invloed van de hormonen). Iedere loopsheid dat de moeder wormen krijgt, zal er weer een deel van de larfjes zich nestelen in het lichaam en wachten op de volgende loopsheid.
honden page profiel GeaGea schreef in zoektocht naar mogelijk eerste hond
Aan je verhaal te lezen, denk ik dat wij deze week e-mail contact hebben gehad Ik denk dat een Miniature American Shepherd prima in jullie plaatje past.Wij hebben meerdere pups geplaatst als therapie- en buddyhond.De mini's zijn baasgericht, sociaal, makkelijk in de opvoeding en bijzonder goed met kinderen.Ze vinden het leuk om samen met je iets te doen, maar liggen net zo lief lekker bij je op de bank.Helaas is er veel vraag naar pups en onze wachtlijst ook erg lang.... 
honden page profiel GeaGea schreef in Chihuahua aanschaffen
Als je een klein hondje zoekt is een toy australian/american shepherd misschien ook een optie.Het zijn echte kindervrienden en houden onze border collies en working kelpies met gemak bij.Onze kleinste is 30 cm en totaal niet onder de indruk van de grote honden.  
honden page profiel GeaGea schreef in verschil tussen
" Een hond krijgt alleen een stamboom als deze gefokt is volgens het fokreglement van de rasvereniging en derhalve zijn/haar ouders een goede uitslag hebben van de verplichte testen door veterinair specialisten die in dit fokreglement genoemd worden. Het is belangrijk dat de fokker zich moet houden aan het Basis Welzijn- en Gezondheidsreglement, waarbij de teef beschermd wordt tegen uitbuiterij en inteelt beperkt wordt.   https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/basisreglement-welzijn-en-gezondheid/   " Loesje Dat is dus niet waar.Als ik mijn teef met stamboom laat dekken door mijn reu met stamboom (van het zelfde ras) zonder dat deze getest zijn krijg ik voor de pups uit deze combinatie gewoon een stamboom.
honden page profiel GeaGea schreef in Labrador is zwanger
In 99% van de gevallen duurt een dracht 63 dagen na de ovulatie.Zolang je niet weet wanneer de ovulatie heeft plaatsgevonden weet je niet precies hoelang de teef drachtig is.Zolang de hond geen afwijkend gedrag vertoont is het gewoon rustig afwachten.
honden page profiel GeaGea schreef in Agility Oefeningen thuis door Corona
" Oo dat veld! Droom van elke Agility handler  " Sheltieduo_ Ben er ook ontzettend blij mee.
honden page profiel GeaGea schreef in Agility Oefeningen thuis door Corona
" Haha, de snelheid en het enthousiasme zitten er in ieder geval al in! " Vera en Ziva Ja, samen kunnen ze de hele wereld aan.Iedere dag mogen ze even uitrennen op het veld, daarna zijn ze in huis rustig en voldaan...
honden page profiel GeaGea schreef in Agility Oefeningen thuis door Corona
Puppy behendigheid op ons trainingsveld thuis. Door de tunnel vinden ze al heel erg leuk.
honden page profiel GeaGea schreef in Hoeveel snacks geven jullie je hond?
Onze oudere honden krijgen een paar keer per week iets.De pups krijgen iedere dag 2 tot 3 keer iets om op te knagen.Net weer een grote bestelling binnen van bijna 300 euro.....
honden page profiel GeaGea schreef in Hondje rusland
Wij hebben nu ook een pup, geboren in december, die als alles nu goed gaat in juni naar zijn nieuwe eigenaar gaat. De nieuwe eigenaar woont in Singapore en zou eind maart naar Nederland komen, maar dit gaat nu helaas niet door. Zolang een pup een normale socialisatie krijgt maakt het niet uit. 
honden page profiel GeaGea schreef in puppy is vaak ziek
" Hoeveel Pyrogenium moet ik iederedag geven? Mijn puppy is nu ongeveer 14kg. " blue Je mag een hond 2 tot 3 keer per dag 5 druppels geven.Zelf doen wij altijd 3 x per dag 5 druppels op wat vers vlees. 
honden page profiel GeaGea schreef in Lacterende teef eet niet
" Nog even een aanvulling , Calcium tekort ontwikkelen ze meestal pas als je niet de juiste voeding geeft 2 a 4 weken na de geboorte doordat de pups dan veel calcium onttrekken aan het lichaam . " Heleen En als aanvulling hierop:Kunstmatig toevoegen van calcium verstoord het hormoonsysteem van de teef. Ze gaat dan het parathormoon niet meer gaat aanmaken. Dit hormoon zorgt ervoor dat er calcium uit de botten wordt gehaald om het calciumgehalte in het bloed op peil te houden. Wanneer je veel kunstmatig calcium aan de teef geeft dan is dat een signaal voor de parathormoonklier dat het parathormoon niet nodig is. Hierdoor kan eclampsie ontstaan.
honden page profiel GeaGea schreef in puppy is vaak ziek
Een middel dat geweldig goed werkt bij ontstekingen is Pyrogenium van Ecostyle.Wij gebruiken dit zelf ook voor onze honden als dit nodig is en zien na een paar dagen al resultaat.Iedere hond draagt Giardia bij zich, alleen honden met een lage weerstand worden ziek.  
honden page profiel GeaGea schreef in klets praat over pups
Wij hebben 5 Miniature American Shepherd pups van bijna 8 weken oud.Twee van de pups blijven bij ons.
honden page profiel GeaGea schreef in Extreem verharen
Hoe oud is de pup, kan het zijn dat de puppyharen nu plaats gaan maken voor de volwassen haren en de pup hierdoor veel haar verliest? Ik schrik een beetje van 1 knoflook blokje per dag.... Voedingsadvies van Biofood is maximaal 1 blokje per 2,5 kg hond per dag. Kan me haast niet voorstellen dat de pup al 2,5 kg weegt. Daarnaast is knoflook niet echt gezond voor een hond. 
honden page profiel GeaGea schreef in zwanger
Aangezien je progesteron hebt geprikt weet je dat de eisprong rond 16/17 januari heeft plaatsgevonden en je dan 63 dagen later, rond 19/20 maart pups zou kunnen verwachten.Zelf laat ik nooit een echo maken, zie zelf snel genoeg of de teef drachtig is. Wat ik altijd in huis heb: - Werpkist- Snuggle Safe heatpad- Weegschaal- Nutridrops- Ademspray- Stop!- Navelstrenggaren- Schaar- Jodium- Handdoeken- Keukenrol- Pen en papier
honden page profiel GeaGea schreef in Boeken behendigheid
En op deze site staan ook veel boeken:https://mediaboek.nl/honden/agility.html
honden page profiel GeaGea schreef in Boeken behendigheid
Kijk eens op de site van Cleanrun, hebben veel leuke en nuttige boeken over behendigheid.https://www.cleanrun.com/category/dog_training_books_and_dvds/dog_agility_training_books_and_dvds/dog_agility_training_exercise_and_course_setups/index.cfm?fbclid=IwAR1maGFm9UdDG907TwJK04f7a7XFzIcQ2pTYDkqbcrsNVIKGiEvYep0Lhfk
honden page profiel GeaGea schreef in Wagenziekte
Ik weet van een aantal mensen met honden die wagenziek waren dat ze ongeveer een half uur voor vertrek de hond 1 a 2 theelepels honing geven en de hond niet meer wagenziek is. Misschien het proberen waard.
honden page profiel GeaGea schreef in Informatie over spenen
Ik neem aan dat je afspenen bedoelt?Iedere fokker doet het anders, ligt ook aan hoe groot het nest is en hoeveel melk een teef heeft.Wij beginnen tussen de 3,5 en 4 weken met vers vlees. De eerste dagen 1 x per dag en daarna 2x per dag.Tussen de 4e en 5e week staat er een bakje water en een bakje met kleine brokjes in de ren voor de pups bij.Pap voeren of brokken weken doe ik niet aan, zie geen toegevoegde waarde voor onze pups.Rond de 7e week krijgen de pups 2 x per dag brokken en 1x per dag vers vlees.De hoeveelheid bepalen de pups zelf, ze mogen per maaltijd zelf bepalen hoeveel ze eten.
 

Vrienden van Merp & Miep

honden foto van Geahonden foto van meert nancyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van sinsy en Dexhonden foto van Loes, baasje van Rori & Raicohonden foto van Miranda en Laliquehonden foto van sharonahonden foto van Melvin & †Laika†honden foto van Bianca

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^