HondenPage baasje Boots , Ado( R.I.P.) Lady en Tukker

Wat schreven de vrienden van Boots , Ado( R.I.P.) Lady en Tukker op het forum

honden page profiel LexieLexie schreef in Klaar voor een nieuwe pup?
" Ja dat jachtinstinct vind ik dan weer een dingetje. Mocht een hond echt niet los kunnen is het nog tot daaraan toe, maar wil dan nog wel een beetje relaxed op de hei of in het bos kunnen lopen zonder dat mn arm steeds een meter langer wordt " Loetjekoe Hier 2 jachtweilers, waarbij de jongste echt kijkt, ruikt en gaat staan als een jachthond. En dan met rottiepower achter hert/ haas/ vogel aan. En onze golden staat dan dom te kijken met een blik van, huh? 
honden page profiel LexieLexie schreef in Klaar voor een nieuwe pup?
" Ooh ijzeroer! Wij hebben bij Mayke op de lijst gestaan, toevallig! Wat is er in de golden wat je minder trekt? Of wat je juist mist? " Loetjekoe Onze Zara is van het eerste nest van het IJzeroer en Soof (waar Mayke deze lijn mee voortzet) is weer een dochter van mijn Zara. Fijne fokker hoor, heb nu na bijna 7 jaar nog steeds contact.   Een golden is zo sullig en minder gebonden aan een persoon. Iedereen die hem vreten en aandacht geeft is leuk. Nou vindt Zara ook ieder mens leuk, maar ons toch echt veel leuker. En een rottie heeft meer focus, meer echt contact. Onze golden vind de hele wereld leuk en o ja, baas is er ook. En rotties zijn zelfstandiger, grappiger, blijven langer speels.   mooi voorbeeld; golden was 3 en had nooit bedacht waar die trap nou voor is, Zara zat binnen een week boven. 
honden page profiel LexieLexie schreef in Klaar voor een nieuwe pup?
" Mag ik vragen waarom jullie beide rassen hebben? Rottweilers zijn net grote clowns, dat vind ik ook zo leuk & zó lief! Je hebt een hond ook voor jezelf en niet voor een ander natuurlijk! Rostfarben volg ik al op facebook! " Loetjekoe We zijn begonnen met de golden, we wilden met makkelijk ras beginnen als eerste hond. En ja, hij is makkelijker buiten, maar de echte klik heb ik met de 2 rotties. De golden is juist de lieveling van mijn man . Een golden of labrador is echt wel leuk, maar niet voor mij. Dus ik ben bang dat een toekomstige hond weer een rottie wordt, maar dan van Rostfarben vandaan of weer een IJzeroertje.   
honden page profiel LexieLexie schreef in Klaar voor een nieuwe pup?
Herkenbare vraag, heb 2 rottweilers en een golden en vraag me weleens af wat we hierna willen. Eerlijk gezegd kom ik er niet uit, want hoe lastig mijn rotties ook kunnen zijn, ze zijn ook geweldig. Ze zijn geweldig met kinderen, maken me aan het lachen en zijn echte maatjes.  En kijk bv eens bij de kennel vom Rostfarben. Echt leuke honden met goed karakter. En ze fokken heel bewust op karakter en gezondheid. 
honden page profiel LexieLexie schreef in Ervaring castratie met 8 maanden
" Zeg dat tegen al die mensen die hun hond hebben moeten laten opereren aan een gescheurde kruisband. Ik verzin dat niet, verschillende DA zijn al tot deze conclusies gekomen. Zelfs in Amerika begint men in te zien dat jongcastratie vooral veel nadelen heeft. Steek jij je hoofd maar fijn verder in het zand en noem het wat je wil, ik lig er verder niet van wakker.  " Renate Statistisch gezien idd meer kruisbandproblemen, HD en overige gewrichtsproblemen. Veel persoonlijke ervaringen vallen in de categorie ‘mijn opa rookte als een ketter en werd 100, dus roken is niet zo schadelijk’ . Niet onderbouwd dus... hormonen hebben een belangrijke functie in een lichaam en die hormonen wegnemen heeft dus vele gevolgen. Sommige gewenst, sommige juist niet gewenst.
honden page profiel LexieLexie schreef in Ervaring castratie met 8 maanden
Reu met 5 laten castreren. Voordeel: geen puspiemel meer en niet meer weglopen. Nadeel; vreselijke vacht, gewrichten kapot (mogelijk verband) en te dik. 8 mnd is echt jong. Hormonen hebben zoveel functies in een lichaam. Laat hem eerst maar eens uitgroeien.
honden page profiel LexieLexie schreef in puppyren
" het wordt een cavapoo ik ben zo verliefd op dit 'ras'. en de fokker is echt goed hoor, zeker geen brood fokker. heel lief voor haar hondjes en ze test beide ouders ook. die hebben ook een stamboom.  " jeanine Wil niet lullig doen, maar dit soort mode kruisingen worden vrijwel alleen door B-fokkers gefokt. Een serieuze fokker zal nl enkel met stamboom fokken. Extra reden om te verifiëren of de uitslagen kloppen. Heb je alle papieren kunnen inzien? Mijn tip; wees heel, heel, heel kritisch en geloof de fokker niet op zijn/ haar blauwe ogen.
honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. schreef in Mr. Frank Visser doet uitspraak
De uitspraak dat de hond weg moet is volkomen terecht. Dat beest verveelde zich heel erg.  En o wat was zij blij met al die mensen,  wist van gekkigheid niet hoe  zei zich moest gedragen.  De hond was anderhalf jaar, kan me niet voorstellen dat zij daar, haar verdere leven moet doorbrengen. Ze gaan hem helpen de hond te plaatsen en dat is heel fijn. Ik had zo veel medelijden met de hond.   
honden page profiel LexieLexie schreef in TPLO Benthe controle en uitslag 27-8 (pag.5)
" Laat je vooral niks wijsmaken door anderen: er bestaat geen wondermiddel tegen artrose. Niet voor mensen en niet voor dieren. Er bestaat alleen een grote commercie met produkten die zogezegd helpen. Het enige wat je kan doen is pijnstillers geven. " luz Ben grotendeels met je eens, maar niet voor dit voorbeeld. glucosaminen hebben een bewezen werking bij paarden en honden. Helaas dan weer niet bij mensen. En even googelen kan veel geld schelen; google maar eens welke pillen bij het Kruidvat anderen gebruiken. En vergeet inderdaad de pijnstiller niet wanneer Benthe een slechte dag heeft.   Heb een hond met artritis en artrose en visolie helpt haar echt. Zonder   supplementen was ze er niet meer geweest.
honden page profiel LexieLexie schreef in Sterileriseren
" Ik ben mijn hond aan zeer agressieve melkkliertumoren verloren en dit wil ik zeker nooit meer meemaken. Ik heb mijn jongste teefje dus ook laten castreren voor de eerste loopsheid op de dag dat ze een half jaar oud was. Alles is goed gegaan, ze heeft geen vachtproblemen of gedragsverandering. "Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.  Deze redenering lees ik vaker, maar vraag me altijd af of de mensen die dit schrijven ook bij zichzelf preventief lichaamsdelen hebben laten verwijderen.. en jong castreren verhoogd weer de kans op tig andere soorten kanker, waaronder botkanker. Waarom dan niet je dier eerst volwassen laten worden.
honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. schreef in Hond net iets te zwaar, maar altijd honger.
Trek eens een blik of pot sperziebonen open en was ze, voor te zout. Je kan ze ook zelf klaarmaken, dan zonder zout. Meng het met het voer wat hij krijgt. Je mag zo veel geven als je wil ,omdat er eigenlijk niets in zit.  Alleen vult het de maag goed. Ik moest minder voer geven en aanvullen met de bonen om af te vallen. Dat hoeft jou hond niet dus gewoon de portie, en aanvullen met boontjes.
honden page profiel LexieLexie schreef in ED/HD Garantie?
" Supplementen ed altijd in overleg doen met behandelend arts. Veel sterkte komende tijd.. " Fresta & Link Nou middelen als flexadin en zalmolie schrijft de da/ orthopeed standaard voor en werking is bewezen. Kan zeker geen kwaad om hier gewoon zelf mee te starten. Enne deze middelen zijn via internet veul goedkoper ????
honden page profiel LexieLexie schreef in ED/HD Garantie?
Je hebt zeker rechten als koper van een hond (zeker bij een stamboomhond). Aangezien je een stamboom hebt zijn er DNA gegevens bekend bij de raad van beheer en heb je ook bewijs  waar je pup geboren is. De chip is nl ook gezet door controleur van de RVB.   of opereren handig is, hangt er vanaf wat precies de oorzaak is. Operatie veroorzaakt nl ook artrose. Begin sowieso met supplementen (bv flexadin, visolie en daarnaast cbd)    
honden page profiel Samantha ;)Samantha ;) schreef in Ede wil losloopgebied verkleinen
Getekend!
honden page profiel LexieLexie schreef in Nieuw merk hondenvoer starten
Het idee van insecten vind ik wel interessant. Als daar ooit onderzoek naar gedaan is en er geen schadelijke bijeffecten zijn, zou dat zeker een optie zijn.
honden page profiel LexieLexie schreef in Aanschaf Rottweiler
" Nadelen voor mij is das ze niet zo een goede conditie hebben, ze zijn zwaar en explosief waardoor je bv bij pakwerk of gewoon apporteren van bal ze zeer vlug buiten adem zijn (en luid hijgen).    Nou dat hoeft niet hoor, hier een slanke den die altijd energie heeft. Hangt dus erg van de lijn af.
honden page profiel LexieLexie schreef in Aanschaf Rottweiler
heb je een persoonlijk bericht gestuurd met de naam van een zeer goede fokker. Ik zou zeggen, ga eens bij haar langs en maak kennis met haar honden. Heb het eea van de fokkerswereld gezien en er zijn maar 2 fokkers waar ik rw pup zou durven kopen. 1 in de Achterhoek en 1 in Almere...
honden page profiel LexieLexie schreef in Ervaring gedragstherapeut
Heeft er iemand ervaring met de gedragstherpeut Rogier Oldenburger?   Mijn rottweilerdame van 2,5 valt uit naar voor haar onbekende honden. Met trainen (afleiding, aandacht vragen) gaat het al veel beter. Passeren op een smal pad is nog wel een uitdaging. Nu zit ik op het punt dat ik extra hulp kan gebruiken.   
honden page profiel LexieLexie schreef in PLE
Heb de vraag gesteld aan iemand die veel weet van afwijkingen/ ziektes in lijnen van het ras. Getest wordt er niet op, enkel op HD, ED en JLPP. Bij mijn weten is het, zoals eerder gezegd, geen issue. Je kunt je verhaal ook delen op de fb pagina rottweilers ons ras, daar bereik je vele honderden rottweilereigenaren. Beterschap voor Mac!
honden page profiel LexieLexie schreef in PLE
" Ik heb Mac zonder stamboom gekocht bij iemand in de buurt die bekend staat als goede fokker.Alles klopte, hij checkte  de vader en moeder op alles maar ik denk dat heel veel hondeneigenaren niet van deze aandoening afweten of dat de diagnose gemist wordt.De dierenarts zou hem op de hoogte stellen en doorgeven dat hij met deze lijn (het zusje van Mac) niet meer kan fokken. " Dante Een goede rottweilerfokker zonder stamboom? Hmm discutabel. Als je test op de gangbare aandoeningen, dan is een stamboom de kosten niet. Fokt diegene nog steeds en zo ja, wie is dit? Dan kan ik info navragen binnen het wereldje. Bij mijn Weten is PLE nl geen issue in de rottweilerwereld.
honden page profiel LexieLexie schreef in PLE
Uit welke lijn komt je rottweiler? Dan kan ik eens navragen over de betreffende lijnen  (mag ook via pb)
honden page profiel LexieLexie schreef in puber? onzindelijk
Oh wat is ze jong gecastreerd, heeft de dierenarts ook verteld wat de nadelen zijn van zo jong castreren? Incontinent worden is een van de belangrijke nadelen. Is wel op te lossen met medicijnen.   wat was de reden om haar zo jong ‘te laten helpen’?
honden page profiel LexieLexie schreef in Overdreven correctie volwassen hond naar pup toe
" Joh, je leest toch nergens dat ik zomaar zeg dat de hond op moet hoepelen? Ik zeg dat ze hulp moet zoeken bij een goede gt, of bij kenners van het ras. Maar dat herplaatsen zeker niet een weggegooide optie moet zijn. Je moet me geen woorden in de mond leggen. En wb. het corrigeren van een pup: natuurlijk corrigeert een volwassen hond een pup. Maar een correctie die de pup tot op het bot openligt? Waarbij de tanden los in de kaak staan, vanwege een scheur in het bot? En een wang die over 4 cm lengte open ligt? Dat noem ik inderdaad 'afwijkend gedrag', om het nog maar heel zwak uit te drukken. " Dobber! Eens met Dobber. Herplaatsen is soms de beste keuze en zeker niet altijd slecht. Ik zou het zelf doodeng vinden om een hond die ooit gebeten heeft in huis te hebben in combinatie met kinderen.   Mijn rottweilers kunnen heel veel van kinderen hebben en als het ze te veel wordt gaan ze weg uit de situatie. Het is dus niet dat ik het eens ben met de optie herplaatsen, omdat ik grote honden eng vind. Eigenlijk verbaast het me dat je er een pup bij genomen hebt. De oudste hond is hier niet stabiel genoeg voor.   Dus voor de veiligheid alleen al zou ik de oudste hond herplaatsen naar een baas zonder kinderen die in een rustige omgeving woont. En als je dat niet wil, dan maar een ander huis voor de pup.    
honden page profiel LexieLexie schreef in Labrador of golden retriever
Bij de Intertoys verkopen ze leuke knuffelhonden. Kunnen de hele dag alleen buiten zijn 
honden page profiel LexieLexie schreef in mank lopen
Iig ongemak, misschien ook pijn.   Heb hier 2 mankepootjes in huis die vanalles mankeren. Pijn zullen ze altijd in enige mate hebben, ondanks pijnstillers en supplementen. Toch lijden ze er niet zichtbaar onder. Pijnvrij is menig mens of dier niet en tot op zekere hoogte hoort het bij het leven.
honden page profiel LexieLexie schreef in Encyclopedie Anti vax?
De mensen die anti-inenten zijn, zijn vergeten hoeveel mensen en dieren er dood gingen voor entingen bestonden (vele kinderen stierven vroeger bijv als ratten door de pokken). Het gezever over heel misschien mogelijke bijwerkingen geven aan dat we te veel gewend zijn geraakt aan het feit dat vele ziekten niet/ nauwelijks meer voorkomen. En de enkele pechvogel die wel bijwerkingen heeft weegt niet op tegen de grote aantallen die niet overlijden door de entingen.   neemt niet weg dat op maat enten dmv bijvoorbeeld titeren beter is dan klakkeloos die spuit er in.
honden page profiel LexieLexie schreef in Wanneer is het tijd om afscheid te nemen
Heb de link gelezen en als ik dan eerlijk ben zou ik Zara in moeten laten slapen. Mijn man is daar echt op tegen en denkt idd in ‘kijk eens wat ze wel kan’.    Moeilijk deze dilemma’s. Beste ‘Gizmo’ je bent duidelijk niet de enige die hiermee worstelt. Was er maar een zwart-wit antwoordt. Zou het makkelijker maken.
honden page profiel LexieLexie schreef in Wanneer is het tijd om afscheid te nemen
Moeilijk hè? Hier een rottweiler van bijna 6 met artrose in beide ellebogen, artritis in beide schouders en ellebogen en een hernia. Ze krijgt dagelijks onsior (pijnstiller) Elke keer als ik denk dat we haar moeten laten inslapen krabbelt ze weer op.    wat je nog kunt proberen zijn visolie en cbd olie. Mogelijk voelt Gizmo zich daarmee iets beter.    Sterkte met dit moeilijke dilemma    
honden page profiel LexieLexie schreef in Bang voor HD.. uitslag op p 3
Waarom een roesje? Als je hond braaf is hoeft dit zeker niet. Is enkel gemak voor de assistente.   zelf kun je erbij zijn en assisteren en je hond vasthouden. Plant wat lastiger voor de da, maar dat vind ik persoonlijk geen goede reden.   hopelijk is er niks bijzonders te zien op de foto. Bij twijfel kun je de foto’s ook door een orthopeed laten beoordelen. Weet helaas uit ervaring dat dierenartsen er nog weleens naast zitten.
honden page profiel LexieLexie schreef in Vereniging voor speuren.
" Lexie, het is een Zwitserse herder. Zoals gezegd, hij is pas 9 weken dus ik heb nog veel tijd. Ik ga zeker de opmerkingen allemaal bekijken. Bedank voor jullie moeite. " harrie    Dan kun  je al beginnen hoor, jong geleerd is oud gedaan. 
 

Vrienden van Boots , Ado( R.I.P.) Lady en Tukker

honden foto van Japjeshonden foto van Mariahhonden foto van Sabrina & Dantehonden foto van Claudia & Tankhonden foto van Irene Emma. honden foto van annemieke&nakhonden foto van Lottehonden foto van Samantha ;)honden foto van Yvonne Flippie Simba honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Sjoerdhonden foto van Femke & Fennahonden foto van lisa & samhonden foto van Renskehonden foto van daniellehonden foto van *Misty & Marley*honden foto van Loes & Rorihonden foto van Robert & Max†honden foto van Lexie

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^