Vereniging voor speuren.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel harrie janssenharrie janssen

Hallo, mijn naam is Harrie en  ik ben een nieuw forumlid. Naar een hoop zoekwerk kwam ik bij dit forum terecht. Ik ben namelijk al lang op zoek naar een vereniging waar met de honden gespeurd wordt. Bestaan er überhaupt wel verenigingen met deze sport? Ik wordt dood gegooid met cursussen bij hondenscholen waar je opleiding kunt doen op het vlak van speuren. Maar bestaan er ook verenigingen waar je gewoon een maandelijkse contributie betaald en in verenigingsverband met de hond kunt speuren? Het enige wat ik heb kunnen vinden zijn reddingshonden verenigingen en stichtingen. Omdat ik inmiddels al een paar jaar gepensioneerd ben en die verenigingen nogal professioneel zijn, denk ik dat dit geen optie is. Overigens, ik woon tussen Arnhem en Nijmegen in. Maar een stukje rijden is geen enkel probleem.

Ik ben benieuwd of iemand hier ook wel eens naar gezocht heeft of dat er mensen zijn die suggesties hebben. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dit kon ik vinden

 

https://www.praktijkspeuren.nl/contact.html

 

Zelf heb ik ooit wat lessen gevolgd via deze hondenschool

https://opspeuringverzocht.nl/

 

Ik denk dat als je contact zoekt met één van deze twee, deze mensen jou wel kunnen vertellen waar in de buurt bij jou zoiets is.

Tenminste als dit ongeveer is wat je bedoelt?

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Volgens mij bestaan die wel. En ook scholen/clubs die wat minder met vaste cursussen/cursustijden werken voor degenen die al enige ervaring hebben. Ik heb wel eens van mensen in Limburg gehoord dat speurden ze met hun honden in een soort vriendenclubje en ze dus zelf met elkaar afspreken en sporen uitzetten... Maar ja, hoe vind je zo'n soort clubje? Ik denk dat je toch het beste eens kunt bellen met een aantal verenigingen en speurscholen, die weten vaak meer en kennen anderen, en je kunt evt eens gaan kijken bij een training. (Heb je eigenlijk honden die al kunnen speuren?) Het begint meestal wel met een cursus doen. Je leert mensen kennen, die kennen weer andere en zo kun je ergens in rollen. Misschien zijn er ook clubs/scholen die met strippenkaarten werken, dan kun je makkelijker zelf bepalen wanneer je wel of niet gaat.

 

Je kunt hier ook eens informeren: https://www.mantrailing.nl/mantrailen/

En hier: https://www.mantrailing-nederland.com/ (op 4 mei is er een workshop voor beginners)

En hier: https://www.speurhond.nl/

En dit is een geweldig project, speurhonden die naar vermiste honden/dieren speuren, dat zou ik zelf wel willen leren met mijn honden : https://www.facebook.com/pg/Dinosdogsearch/about/

 

 

honden page profiel harrie janssenharrie janssen

Sylvia en Careana, mijn hondje is nu nog pas 9 weken. Ik zal in de toekomst zeker een cursus praktijkspeuren gaan doen. Met mijn vorige hond heb ik destijds een cursus gedaan en dus geproefd hoe en wat praktijkspeuren inhoudt. Echter ook toen al vond ik het vreemd dat ik geen vereniging/club kon vinden, vandaar dat ik nu al vroeg op zoek ben. Mijn punt is namelijk het volgende; als je een cursus afgerond hebt en je wilt dan wekelijks een keer, of twee keer, een training doen moet je bij de school pakweg 30-40 euro per uur betalen. Nou, reken maar uit per maand zou ik zeggen. Ik begrijp dat zo’n school de kosten heeft en geld moet verdienen, maar anderzijds zou ik me goed voor kunnen stellen dat je na zo’n cursus in clubverband zou kunnen trainen en zelfs wedstrijdjes zou kunnen organiseren. Vergelijk het met een sportvereniging bijvoorbeeld. Een maandelijkse contributie en sporten maar. Ik begrijp verdomd goed dat ik het nu wel even heel simpel stel, maar dit is even om te verduidelijken. En Careana, misschien moet ik inderdaad eens vanuit zo’n school proberen contacten te vinden. Maar even op Google een plaatselijke of regionale vereniging zoeken in deze vorm zit er zo te zien niet in.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Anke

" Sylvia en Careana, mijn hondje is nu nog pas 9 weken. Ik zal in de toekomst zeker een cursus praktijkspeuren gaan doen. Met mijn vorige hond heb ik destijds een cursus gedaan en dus geproefd hoe en wat praktijkspeuren inhoudt. Echter ook toen al vond ik het vreemd dat ik geen vereniging/club kon vinden, vandaar dat ik nu al vroeg op zoek ben. Mijn punt is namelijk het volgende; als je een cursus afgerond hebt en je wilt dan wekelijks een keer, of twee keer, een training doen moet je bij de school pakweg 30-40 euro per uur betalen. Nou, reken maar uit per maand zou ik zeggen. Ik begrijp dat zo’n school de kosten heeft en geld moet verdienen, maar anderzijds zou ik me goed voor kunnen stellen dat je na zo’n cursus in clubverband zou kunnen trainen en zelfs wedstrijdjes zou kunnen organiseren. Vergelijk het met een sportvereniging bijvoorbeeld. Een maandelijkse contributie en sporten maar. Ik begrijp verdomd goed dat ik het nu wel even heel simpel stel, maar dit is even om te verduidelijken. En Careana, misschien moet ik inderdaad eens vanuit zo’n school proberen contacten te vinden. Maar even op Google een plaatselijke of regionale vereniging zoeken in deze vorm zit er zo te zien niet in. "

Ik speur ook met mijn hond en betaal 17,50 voor een les van 2 uur. Voor een les kunnen 4 combinaties zich inschrijven. Je plant je lessen zelf in en moet minimaal 1 les per maand nemen. Voor de rest kun je ze helemaal plannen zoals je dat zelf prettig vind.

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Je kan ff info vragen bij:

http://www.fhn.nl/?page_id=340

 

 

Succes

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Wat voor ras heb je? Voor bijvoorbeeld rottweilers en herders zijn er rasspecifieke hondenscholen waar ook gespeurd wordt

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

https://www.hondenschool-boxmeer-cuijk.nl/mantrailen/trainingstijden-mantrailen/

 

Vlakbij Nijmegen. 

 

Je rekent hier per 10 lessen af zoals ik het lees. Echter wel in een gemengde groep ongeacht het niveau. Dit maakt het ook leerzamer voor alle deelnemers en het is leuk van elkaar zo ook te leren (meekijken met anderen) . Er zit dus wel continuïteit en opbouw in als je steeds met 10 lessen verlengt. Ik zie deze school niet als 1 cursus en dan maar zien. Vaste groepjes dus op vaste dagen.

 

Verder heeft K9SAR enkele dagworkshops per jaar voor beginners in oa Arnhem. 

 

honden page profiel harrie janssenharrie janssen

Lexie, het is een Zwitserse herder. Zoals gezegd, hij is pas 9 weken dus ik heb nog veel tijd. Ik ga zeker de opmerkingen allemaal bekijken. Bedank voor jullie moeite.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

" Lexie, het is een Zwitserse herder. Zoals gezegd, hij is pas 9 weken dus ik heb nog veel tijd. Ik ga zeker de opmerkingen allemaal bekijken. Bedank voor jullie moeite. "
 
Dan kun  je al beginnen hoor, jong geleerd is oud gedaan. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^