puber? onzindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BelindaBelinda

Dag allemaal,

poosje terug schreef ik over het slechte eten van ons teefje

, dat gaat nu goed. Maar nu dient zich een ander probleem aan...Ze is ineens niet meer zindelijk... Plast wel gewoon netjes buiten als we wandelen, of in de tuin, maar er zijn ook momenten dat ze op een kleedje plast, op ons bed (grr) of in haar eigen mand. Altijd grote plassen, ze gaat ook niet veelvuldig na elkaar zitten, dus ik vermoed geen blaasontsteking. Ze is nu ruim 10 maanden, en een week of 3 geleden laparoscopisch gesteriliseerd. Daarna heeft ze ook een nacht of 4 gepiept 's nachts, maar dat ging over toen we het gingen negeren (de 1e nachten gingen we nog wel even kijken, maar er was niks aan de hand) 

is dit allemaal onderdeel van de puberteit en gaat het weer over? Of hebben jullie tips? Moeten we weer uitgebreid belonen bij plassen buiten? Ze doet het overigens niet stiekem, gaat gewoon recht voor mijn neus plassen... Ik word niet boos, til haar op (klein hondje, 4 kilo ;-) ) en zet haar buiten. Er zijn ook geen grote veranderingen geweest...

Ik ben heel benieuwd of dit herkenbaar is, en wat jullie er van denken. Dank voor de reacties in ieder geval!!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Het zou kunnen naar aanleiding van de narcose....onzinderlijk heeft niet direct met de puberteit te maken, zOu toch haar plas even opvangen en na laten kijken......geen medische oorzaak dan ga je wat stappen terug naar de puptijd, meer uitlaten, belonen als het buiten gebeurd....

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen, niet normaal.

Wat zegt de dierenarts?

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Oh wat is ze jong gecastreerd, heeft de dierenarts ook verteld wat de nadelen zijn van zo jong castreren? Incontinent worden is een van de belangrijke nadelen. Is wel op te lossen met medicijnen.

 

wat was de reden om haar zo jong ‘te laten helpen’?

honden page profiel BelindaBelinda

Dag Luz en Lexie,

 

De dierenarts heb ik nog niet ingelicht. Ik ga maandag even langs, moet een pet-shirt terugbrengen wat niet nodig was, en dan zal ik het eens opnoemen. 

Lexie, ze was met 6 maanden al loops...om nare dingen te voorkomen raden dierenartsen toch wel aan om te steriliseren, vanwege kans op tumoren, ontstekingen. Dus vandaar ruim 3 maanden na de 1e loopsheid. Overigens was ze van het loops zijn ook echt niet lekker, dus een 2e keer vond ik ook wat sneu voor haar. Ze is laparoscopisch geholpen, en was al heel snel weer de oude, gasnarcose van 10 minuten...

Ik zie het overigens niet als incontinent zijn. Dan verlies je mi ongewild urine, zij gaat heel bewust zitten plassen. Wat ik erover gelezen heb komt incintinentie na steriliseren vaak voor bij grote rassen (zij is 4 kilo ;-) ) en is bijv ook de ligplaats nat. Zij kan haar plas prima ophouden, maar kiest ineens ons bed, een kleedje, of haar mand. Niet haar bench, opvallend genoeg. Nu is het een onzeker, erg onderdanig hondje. Het achterlaten bij de dierenarts is haar wellicht niet in haar mooie vachtje gaan zitten? Net als dat ze een paar nachten ineens ging piepen in de bench. Overigens heeft ze voor de sterilisatie ook wel eens heel bewust binnen geplast. Ik zie het eerder als iets tussen haar oortjes, (je leest ook wel dat honden onzindelijk zijn na een verhuizing, geboorte van een baby etc) maar weet niet zo goed waardoor, en wat we ermee moeten. Ze is weinig alleen, krijgt veel aandacht, we spelen, leren haar dingen, ze doet 2 keer in de week behendigheid en is daar dol op. Misschien moet ik maar eens bijhouden wanneer het gebeurt om te kijken of ik een verband kan ontdekken...Of wellicht roept hier iemand dat het herkenbaar is....(en dat het over gaat, dat zou helemaal mooi zijn ;-) ) 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Toevallig kwam ik gisteren een dame met een vroeg gesteriliseerde/gecastreerde teef tegen, die spijt had als haren op haar hoofd. De teef was door deze ingreep onzindelijk geworden en moet nu levenslang dagelijks medicatie tegen de onzindelijkheid hebben.

 

Het is sowieso niet goed een hond te laten "helpen" voordat deze zowel lichamelijk als geestelijk volwassen is. De hormonen zijn nodig voor de groei van botten m.n. botdichtheid en spieren. Een vroeg gecastreerde/gesteriliseerde hond kan onzeker of zelfs angstig worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ze is nu ruim 10 maanden, een x loops geweest, net gesteriliseerd, wat is vroeg dan....groot ras daar zou ik mee wachten, een klein ras is sneller uitgegroeid, je hebt ze een x loops laten worden, netjes hoor, het kan wel zijn dat de sterilisatie mede heeft geholpen dat ze nu wat onzeker is....ga even terug naar de puptijd, even een paar weken conseqwent zijn met uitlaten, probeer het voor te zijn als ze moet plassen....zodat ze bewust wordt, het moet toch echt buiten gebeuren..

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Je schrijft dat het een klein hondje is, en dat als het mis gaat ze grote plassen doet. Hoe vaak laat je haar uit? Misschien wat vaker uitlaten? Een klein hondje heeft natuurlijk niet zo'n grote blaas.

Drinkt ze extreem veel? Dat zou op diabetes kunnen wijzen, al lijkt me dat niet waarschijnlijk bij zo'n jonge hond. Ik zou in ieder geval even met de dierenarts overleggen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ze is weinig alleen, krijgt veel aandacht, we spelen, leren haar dingen, ze doet 2 keer in de week behendigheid en is daar dol op. Misschien moet ik maar eens bijhouden wanneer het gebeurt om te kijken of ik een verband kan ontdekken...Of wellicht roept hier iemand dat het herkenbaar is....(en dat het over gaat, dat zou helemaal mooi zijn ;-)
  "

Waar doe jij met je hond behendigheid? In mijn omgeving laat geen club je toe voor de hond minstens 1 jaar oud is en veel clubs hanteren 14 maanden. Daarnaast eisen ze doorgaans dat je, op hun club, de puppycursus en gehoorzaamheid 1 en 2 hebt behaald.

 

Misschien zit de oorzaak wel in fysieke (en mentale) overbelasting van de te jonge hond.

honden page profiel BelindaBelinda

Dag Liz. We zijn begonnen toen ze 5 maanden was, in Amsterdam. Heel rustig, alle oefeningen worden aangepast op haar leeftijd en ontwikkeling. Latjes laag, niet zigzaggen etc etc. We hebben puppy, basis en voortgang 1 behaald. Voortgang 2 zat bijv ook in dat de hond moest leren om tegen je been aan te lopen met de kop, dat leek me met zo'n klein formaatje niet praktisch ;-) Door de behendigheid is ze wel een stuk zekerder geworden, minder angstig voor mensen (waar dat vandaan kwam mag Joost weten, we hebben haar vanaf 7,5e week) Ik merk thuis dat ze het heerlijk vindt om dingen te leren, ze wil graag iets voor en met je doen en heeft graag wat mentale uitdaging. De dag van en na de behendigheid doen we altijd heel rustig aan. En tijdens behendigheid is de tijd dat ze daadwerkelijk iets doet heel minimaal, 20 minuten hooguit.

Overigens is ze sowieso moeizaam zindelijk geworden en plaste ze altijd al heel graag op kleedjes. Ook wanneer ze net buiten geweest was perste ze met plezier nog wat druppels op haar gewassen dekentje...Heel bewust, vanaf dat ze nog heel klein was. 
Ook nu is het niet zo dat ze het niet op kan houden. Zoals laatst toen het enorm regende, dan maakt ze aanstalten om naar buiten te gaan, ziet de nattigheid en draait zich om, verdwijnt zo onopvallend mogelijk naar boven (niet onopvallend genoeg ;-) ) en zoekt ons bed op voor een plas?! Ik greep haar na de 1e druppels, buiten gezet en vervolgens vertikt ze het. Dus mi heeft ze wel degelijk controle over haar blaas...
Overbelasting houd ik wel in mijn achterhoofd....ik ga het gewoon bijhouden wanneer het gebeurt, wie weet ontdek ik een patroon...

527037.jpg

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Heel herkenbaar. Sara heeft ook altijd voorkeur gehad voor vloerkleden, dekens enz. Zij kan het ook prima ophouden. Is pas met 2 jaar gesterrilisteerd. Heb voor de tijd een urine onderzoek laten uitvoeren, een echo van haar blaas laten maken maar er waren nergens afwijkingen te zien.

 

Zodra ik al deze dingen uit huis haal, is er ook niks aan de hand en kan ze het prima ophouden.. geen idee wat het is.

honden page profiel BelindaBelinda

Ha Lola,

 

dank voor je reactie, hoe vervelend ook, het is toch wel fijn dat iemand het herkent ;-) !

Wat ik me nog voor kan stellen is dat plassen op tegels spettert....Maar ze kan in de tuin ook in de aarde, en de tegels zijn nu ook weer niet zo onkruidvrij dat het klettert zeg maar ;-) En heel vaak is het ook geen enkel probleem, en dan ineens zien we een plas in haar mand...op op het dekbed....Overigens heb ik zelf het idee dat ik iets strenger en consequenter mag zijn. Heel misschien helpt haar dat ook, is het plassen toch een soort van grenzen opzoeken...Ze is wel een beetje het middelpunt van ons huishouden zeg maar....wel gewoon hond, maar toch een soort prinses op de erwt. ;-)

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik heb altijd het idee gehad dat mijn honden het niet prettig vinden om natte pootjes te krijgen van hun eigen plas. Buiten zoeken ze ook absorberende oppervlakken uit om in te plassen. Best lastig als ze even uit moeten in een stadscentrum bijvoorbeeld. Op harde bestrating doen die van mij het echt niet.

honden page profiel SjiezoeSjiezoe

Komt mij bekend voor door de grote hoeveelheid die ze plast. Sommige honden en trouwens ook katten, hebben een genetische "afwijking" waardoor zij een eiwit produceren (in grote hoeveelheden) dat in het Engels cauxine wordt genoemd. Dit proces veroorzaakt zogenaamde steriele struviet kristallen. Er zijn dan wel struviet kristallen in de urine maar er is geen sprake van een infectie. De dieren die dit hebben zijn heel gevoelig voor chronische blaasontsteking.

honden page profiel BelindaBelinda

" Je schrijft dat het een klein hondje is, en dat als het mis gaat ze grote plassen doet. Hoe vaak laat je haar uit? Misschien wat vaker uitlaten? Een klein hondje heeft natuurlijk niet zo'n grote blaas.

Drinkt ze extreem veel? Dat zou op diabetes kunnen wijzen, al lijkt me dat niet waarschijnlijk bij zo'n jonge hond. Ik zou in ieder geval even met de dierenarts overleggen. "

Hoi!
Ze kan altijd naar buiten, in de tuin, dus ze hoeft het niet lang op te houden. Als ze lang niet geplast heeft (na de nacht, of een lange slaap overdag) doet ze inderdaad een grote plas. Verder gewoon, normale hoeveelheid. Ze drinkt ook niet extreem veel, zelfs niet met de warmte. Ik laat haar nu niet eerder naar binnen 's morgens dan dat ze geplast heeft, het liefst stormt ze vanuit de bench naar boven om op het bed te gaan plassen ipv buiten....Ik ga het morgen wel even aangeven bij de dierenarts, kijken wat die er van maakt...

 

honden page profiel BelindaBelinda

" Ik heb altijd het idee gehad dat mijn honden het niet prettig vinden om natte pootjes te krijgen van hun eigen plas. Buiten zoeken ze ook absorberende oppervlakken uit om in te plassen. Best lastig als ze even uit moeten in een stadscentrum bijvoorbeeld. Op harde bestrating doen die van mij het echt niet. "

Ja, Sky gaat ook altijd erg wijd poots zitten ;-) En dan heeft ze ook nog wat langer haar :-) Maar ze plast prima in de goot, ook als ze kan kiezen tussen steen en gras. 't Is een bijzonder portret :-)

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Hoi!Ze kan altijd naar buiten, in de tuin, dus ze hoeft het niet lang op te houden. Als ze lang niet geplast heeft (na de nacht, of een lange slaap overdag) doet ze inderdaad een grote plas. Verder gewoon, normale hoeveelheid. Ze drinkt ook niet extreem veel, zelfs niet met de warmte. Ik laat haar nu niet eerder naar binnen 's morgens dan dat ze geplast heeft, het liefst stormt ze vanuit de bench naar boven om op het bed te gaan plassen ipv buiten....Ik ga het morgen wel even aangeven bij de dierenarts, kijken wat die er van maakt...
  "

Misschien helpt het ook gewoon om sochtends een wandeling te maken in plaats van in de tuin gooien. Mijn honden zijn in de tuin ook zindelijk omdat ze dat ook als hun plek zien. Gewoon meerdere keren per dag naar buiten en uitbundig belonen als ze buiten iets doet.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Maar je laat de hond toch wel gewoon 4x per dag ofzo uit? 

honden page profiel BelindaBelinda

" Maar je laat de hond toch wel gewoon 4x per dag ofzo uit?  "

't Is maar een klein ukkie he? ;-) 2-3 keer is voldoende, verder spelen we veel met haar, zowel binnen als buiten. 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" 't Is maar een klein ukkie he? ;-) 2-3 keer is voldoende, verder spelen we veel met haar, zowel binnen als buiten. 
  "

Hier ook 2 kleine hondjes. Maar gaan zeker 4 keer uit. Zo voorkom ik ook dat ze niet hoeven te plassen.. Toen sara nog zo jong was ging ze zelfs nog vaker uit omdat ze anders moest plassen en dit dan ook deed op kleden of wat dan ook. Nu gaan ze 4 keer uit en het gaat de laatste tijd ook super goed. Ik zou toch proberen om meerdere wandelingen te maken. Zeker met een jonge hond, het hoeven geen lange wandelingen te zijn. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" 't Is maar een klein ukkie he? ;-) 2-3 keer is voldoende, verder spelen we veel met haar, zowel binnen als buiten. 
  "

Ook kleine honden hebben beweging en wandelingen nodig. Vind het dus ook een beetje raar dat je zegt dat 2 a 3 x voldoende is.

 

Ik zou persoonlijk echt je hondje zindelijk maken in de tuin. Heeft alleen maar voordelen. Je hebt controle wanneer je hondje plast en hebt hier zicht op. Zo kun je een commando aan het plassen koppelen. Je hondje raakt voldaan van alle geurtjes in de wijk. Samen op pad gaan is natuurlijk het aller leukste en super goed voor je band met de hond. Je tuin stinkt niet naar urine of ontlasting. Waarin je continue moet zoeken naar de drollen om ze op te ruimen. Je creëert een vast patroon met je hondje waardoor hij weet waar hij aan toe is en waar hij wel en niet zijn behoefte mag doen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ook kleine honden hebben beweging en wandelingen nodig. Vind het dus ook een beetje raar dat je zegt dat 2 a 3 x voldoende is.
 
Ik zou persoonlijk echt je hondje zindelijk maken in de tuin. Heeft alleen maar voordelen. Je hebt controle wanneer je hondje plast en hebt hier zicht op. Zo kun je een commando aan het plassen koppelen. Je hondje raakt voldaan van alle geurtjes in de wijk. Samen op pad gaan is natuurlijk het aller leukste en super goed voor je band met de hond. Je tuin stinkt niet naar urine of ontlasting. Waarin je continue moet zoeken naar de drollen om ze op te ruimen. Je creëert een vast patroon met je hondje waardoor hij weet waar hij aan toe is en waar hij wel en niet zijn behoefte mag doen. "

Honden worden/werden hier ook altijd gewoon 4x daags, soms 5x daags uitgelaten, afhankelijk hoe lang de dag was. Maar ze mogen/mochten hier ook gewoon een plas in de tuin doen en nooit hebben ze het in hun hoofd gehaald om in huis te piesen.

Ik heb er nu met mijn oude bessie alleen maar heel veel plezier van dat ze in de tuin plast, met die dagen van 35+ is zij niet meer in staat om midden op de dag de straat op te gaan om een rondje om te doen, ook geen klein rondje. 

Ontlasting ruim je uiteraard gelijk op, al poept die van mij helaas niet in de tuin. Urine spoel je zo weg met de tuinslang.

Wel is aan te raden om een vast plekje aan te wennen. Niet dat je tuin één grote uitlaatplaats is, dan blijf je schoonspuiten.

 

 

honden page profiel ShayShay

honden foto van Shay

Ik laat mijn honden ook maar 2 a 3 keer per dag uit. Het zijn dan wel lange wandelingen. Ik begrijp niet waarom dat niet voldoende zou zijn? Zou ik ze 4 kleine wandelingen geven zouden ze alleen maar hyper worden. 

Om zindelijk te maken is het misschien wel handiger dat je vaker naar buiten gaat, maar kwa beweging lijkt mij 2 a 3 keer wel genoeg.

honden page profiel BelindaBelinda

" Ook kleine honden hebben beweging en wandelingen nodig. Vind het dus ook een beetje raar dat je zegt dat 2 a 3 x voldoende is.
 
Ik zou persoonlijk echt je hondje zindelijk maken in de tuin. Heeft alleen maar voordelen. Je hebt controle wanneer je hondje plast en hebt hier zicht op. Zo kun je een commando aan het plassen koppelen. Je hondje raakt voldaan van alle geurtjes in de wijk. Samen op pad gaan is natuurlijk het aller leukste en super goed voor je band met de hond. Je tuin stinkt niet naar urine of ontlasting. Waarin je continue moet zoeken naar de drollen om ze op te ruimen. Je creëert een vast patroon met je hondje waardoor hij weet waar hij aan toe is en waar hij wel en niet zijn behoefte mag doen. "

Ha Angelique, ze krijgt echt meer dan genoeg beweging hoor ;-) Anders zou ze ook niet zo slank zijn (en nee we laten haar niet verhongeren ;-) ) Zelf staat ze ook niet echt te popelen om meer te wandelen, dan blijft ze om de 3 meter zitten. Wanneer we dichterbij een park/bos/strand hadden gewoond zou het vast anders zijn, daar is ze altijd enthousiast. Helaas is dat niet zo en is er ook niet dagelijks gelegenheid om dat op te zoeken. 

Misschien ben je het woordje 'niet' vergeten in de zin over zindelijk maken in de tuin? Dat was voor ons meer noodzaak. Ons hondje zette in het begin geen stap op straat, was erg bang en toen ze eenmaal wel op straat liep durfde ze er niet te plassen etc. Bij het zindelijk maken waren we er natuurlijk in de tuin altijd bij, dus ze werd bejubeld en beloond. En ook nu kijk ik waar ze wat doet, dus zoeken naar drollen is niet nodig ;-) Inmiddels plast en poept ze ook prima tijdens de wandeling, het is echt niet zo dat we haar uit gemak gewoon lekker in de tuin laten. 

 

 

honden page profiel BelindaBelinda

" Honden worden/werden hier ook altijd gewoon 4x daags, soms 5x daags uitgelaten, afhankelijk hoe lang de dag was. Maar ze mogen/mochten hier ook gewoon een plas in de tuin doen en nooit hebben ze het in hun hoofd gehaald om in huis te piesen.
Ik heb er nu met mijn oude bessie alleen maar heel veel plezier van dat ze in de tuin plast, met die dagen van 35+ is zij niet meer in staat om midden op de dag de straat op te gaan om een rondje om te doen, ook geen klein rondje. 
Ontlasting ruim je uiteraard gelijk op, al poept die van mij helaas niet in de tuin. Urine spoel je zo weg met de tuinslang.
Wel is aan te raden om een vast plekje aan te wennen. Niet dat je tuin één grote uitlaatplaats is, dan blijf je schoonspuiten.
 
  "

Ja, ik heb er ook geen problemen mee, en inderdaad met die hitte was het juist prettig. De tuin spoot ik regelmatig nat zodat deze wat koeler bleef. Ons hondje met haar zwarte vacht liep na 1 minuut al te hijgen buiten, en in de stad loopt ze toch merendeels op warme tegels. Ik vind het in de tuin niet zo'n probleem dat ze op meerdere plekken plast. Voorheen deed ze het altijd in de aarde, nu ineens liever op de tegels...Wel enigszins op vaste plekken. Maar goed, hartje stad heb je nu eenmaal geen landgoed tot je beschikking, dus in ons postzegeltuintje zie ik haar eigenlijk altijd wel, en kan het zo nodig meteen opgeruimd worden. ;-)

Verder zijn de dagen voor ons hondje nog niet zo heel erg lang ;-) Om een uur of 19.00 wil ze graag wandelen, zodat ze daarna kan gaan slapen. :-) Ons vorige hondje liep uiteindelijk zijn laatste rondje rond 22.00. Dat zal met haar ook wel zo worden uiteindelijk, maar nu is ze nog geen jaar, die is gewoon moe om 19.00 ;-) 

 

 

honden page profiel BelindaBelinda

" Ik laat mijn honden ook maar 2 a 3 keer per dag uit. Het zijn dan wel lange wandelingen. Ik begrijp niet waarom dat niet voldoende zou zijn? Zou ik ze 4 kleine wandelingen geven zouden ze alleen maar hyper worden. 
Om zindelijk te maken is het misschien wel handiger dat je vaker naar buiten gaat, maar kwa beweging lijkt mij 2 a 3 keer wel genoeg. "

ben het met je eens. Als we vaker gaan heeft ze ook eigenlijk geen zin, gaat ze telkens zitten. In de regen wil ze sowieso  niet, en met de hitte kunnen we hooguit 1 blokje. De afgelopen tijd konden we daarom ook niet naar bos/park, of in ieder geval minder (moeten we ook wel echt even voor de fiets/auto, is nu eenmaal niet om de hoek) en dat mist ze dan wel merk ik. Dagelijkse wandelingen vullen we dus wel graag aan met nu en dan eens flink stuk waarbij ze ook los kan en rennen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Als jij 2 a 3 keer prima vindt en je hond ook dan is dat goed. Maar toch heb je nu een hond die in huis plast. Ik zou toch eens vaker gaan lopen, kijken of dat werkt. Al is het alleen maar plassen en terug. Hier mogen ze ook in de tuin plassen, naast de 4 wandelingen. Maar dat doen ze eigenlijk nooit, omdat dat niet nodig is. 

honden page profiel ElianeEliane

" 't Is maar een klein ukkie he? ;-) 2-3 keer is voldoende, verder spelen we veel met haar, zowel binnen als buiten. 
  "

Het wilt niet zeggen omdat je een klein ukkietje bent, dat je dan niet veel moet plassen!

Een beetje meer en frequenter werk maken van haar buiten te laten. En kijk ook naar jouw hondje. Hoe ze zich gedraagt, wat de lichaamstaal aangeeft. Het zou best kunnen dat ze door het wegvallen van de hormonen heel wat meer onzeker is geworden. Dat kan best wel heel spannend zijn buiten. Terwijl het binnen thuis een prikkelarme omgeving is, waar ze niet bang is. En waar er steeds gunstige weersomstandigheden zijn!

En er zelf al geen druk achter zetten, want ook jouw spanning voelt ze heel goed aan.

 

honden page profiel BelindaBelinda

dag Eliane,

 

Ze kan ook veel plassen hoor als ze wil ;-) Ze stiefelt in de tuin rond zodra ze wil, en plast daar. Naast de keren die we haar uitlaten, hetzij op straat, hetzij in het park. Ze weet ook heel goed hoe het hoort. Plassen doe je buiten. Wanneer we ergens op visite zijn wacht ze keurig tot we weer buiten zijn, en doet dan soms een heel grote plas. Ze houdt het dan dus keurig op. Maar thuis weigert ze soms gewoon naar buiten te gaan, om dan op het bed te gaan plassen. Maaaaar afgelopen periode ging het het goed, 1 keer 3 druppels op bed, buiten gezet en vol gehouden tot ze geplast had. En benoemd hoe braaf ze was ;-) Ik leg er verder geen druk op, ik hoef niet op de hand te wassen, maar wil wel zeker weten dat het geen uiting van ongenoegen is. Wellicht klopt het wat je zegt, dat het wegvallen van de hormonen haar wat in de war brengt, en daarnaast is ze ook in de puberteit. Ik heb goede hoop dat het steeds beter zal gaan, en ze blijft de allerliefste van de wereld, ook als ze een plas op bed heeft gedaan ;-) 

honden page profiel ElianeEliane

Je kan misschien de toegang tot slaapkamer blokkeren met een kinderveiligheidshekje. Voorkomen is beter dan....

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^