HondenPage baasje meike

Wat schreven de vrienden van meike op het forum

honden page profiel SusanneSusanne schreef in Buren klagen over geluidsoverlast... Tips?
Ik lees heel weinig empathie voor je buren in je reacties. Dan schort het je wel aan inlevingsvermogen hoor. Zo’n wolfshond kan een kabaal maken. Je zegt dat ze klagen dat hij een hele dag de boel op stelten zou hebben gezet, maar het was maar een uur. Een uur?!! Een heel uur lang onophoudelijk janken, blaffen, piepen, enz. dat je buren meekrijgen en ze kunnen niets anders doen dan aanhoren. Dan duurt een uur echt héél erg lang. Voor mij als dierenliefhebber zou zo’n uur ook als een hele ochtend aanvoelen. Er zijn mensen die heel geduldig zijn, en pas als het geduld op raakt naar hun buren zullen stappen om er wat van te zeggen. En als ze dan eindelijk hun mond opentrekken, dan is elke 5 minuten dat de hond zo tekeer gaat al genoeg om hun frustratie en medelijden flink op te wakkeren. Helemaal als je ze niet tegemoet komt met oplossingen. Sterker nog, jullie nemen ze niet eens echt serieus. Dat blijkt wel uit je reactie dat je vindt dat ze overdrijven. Het is niet overdreven. Jullie kiezen voor een hond die niet alleen thuis kan zijn, maar jullie laten hem wel alleen thuis. Het overgrote deel van de 24uur die een hele dag duurt zit hij in een bench opgesloten (nacht en wanneer jullie niet thuis zijn). Honden moet je niet in een kooitje stoppen, dat doe je je kat toch ook niet aan. Ik kan me best voorstellen dat je hond op een moment gewoon helemaal genoeg heeft van die bench en zich gaat “misdragen”. Maar dan nog, jullie hebben hiervoor gekozen. Jullie buren niet, maar ze zitten er wel mooi mee opgescheept. Dus ga met ze in gesprek, geef ze het gevoel dat jullie hun klacht serieus nemen en het op gaan lossen, en vraag ze of ze wat langer geduld kunnen houden. Ga met je hond oefenen om alleen thuis te zijn wanneer jullie niet weg hoeven, en dan heb ik het over alleen thuis zijn en niet alleen thuis in de bench. Vraag hulp. Misschien kun je je buren een sleutel geven voor noodgevallen, zodat zij misschien iets kunnen doen om je hond te helpen kalmeren (mits ze daarvoor open staan). Want als je niets verandert, dan kan je op je vingers natellen dat er ooit een melding gemaakt zal worden. En wie weet niet eens door deze buurman, als je hond een uur lang onophoudelijk kabaal maakt zullen er zeker meerdere buren zijn die overlast ervaren. Alleen toevallig is er maar een buur die jullie erop aanspreekt.
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Rot gevoel
Misschien is het ook een leermomentje voor jou geweest. Volg gewoon je eigen intuïtie. Ik wil je niet aanvallen, want ik vind het zelf ook werkelijk onbegrijpelijk dat iemand snoepjes aan honden gaat zitten uitdelen. Maar ik wil wel duidelijk zijn, dat komt mogelijk wat hard aan, het is wel goed bedoeld. In deze situatie had jij de keuze om door te lopen nadat je gewaarschuwd was, of om een wildvreemde te vertrouwen die eigenlijk zegt dat als zij haar hond, die niet van puppygedrag houdt, los laat (en daarmee dus ook een groot deel van haar controle over de hond), dat het dan vast wel goed zal gaan. Je hebt geen idee hoe haar honden werkelijk zijn, wie de baas eigenlijk is, wat ze bedoelt met: “hij is niet zo lief voor puppies”. Voor de een is grommen al niet zo lief, voor de ander is tot bloedens toe bijten niet zo lief. En je hond is nog zo klein, zo jong. Het is helemaal niet nodig voor een pup om te leren met alle honden om te gaan. Dus ik zou je aanraden om je pup te laten spelen met honden en mensen die je vertrouwt. Er zijn namelijk zoveel mensen die hun hond niet kennen, geen idee hebben hoe ze moeten handelen en daarbij ook nog te weinig uitdaging en beweging aan hun hond bieden, waardoor frustratie snel hoog kan oplopen. En daar kan een puppy flink de dupe van zijn. Sterkte in ieder geval, neem even een kopje thee om van de schrik bij te komen. Het komt wel goed met je pup. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Ultrasoon geluid
Bert, een antiblaf-apparaat is een onding. Helaas verkopen de dierenwinkels het massaal en op internet zo nog meer. Ik zou ervoor zijn, deze apparaten te verbieden. Een goede gedragstherapeut zou beter zijn, omdat er gezocht moet worden, waarom de hond blaft en hoe de baas hierop reageert. Verkeerd gebruik maakt dat de hond misschien wel meer gaat blaffen. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Likken tussen teentjes voorkomen
Je hebt speciale hondensokjes, die je met klittenband vast maakt om het pootje heen, zodat het goed op zijn plek blijft zitten. Dat was hier de oplossing. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in In liefde heb ik losgelaten mijn bijzondere Bams.
Och, Willemijn, wat vreselijk. Ik schrik hier echt van.  Ik wens je heel veel sterkte toe  Voor altijd in je hart en in het mijne !
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Afgebroken nagel
Hou het wel goed in de gaten. Mijn hond heeft ook ooit zijn nagel eraf gebroken. Hij leek er niet last van te hebben, en met de tijd groeide zijn nagel weer terug aan. Maanden later gebeurde het wel eens dat Billie soms eens mankte, en uiteindelijk bleek dat de nagel wel terug gegroeid was, maar hol aan de binnenkant waardoor het leven open en bloot was. Tegen die tijd was dat daardoor zo zwaar ontstoken dat ze zijn hele duim hebben moeten amputeren. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Roedeltheorie blijft standhouden blijkbaar? (boek van Cesar Millan aan het lezen).
" een discussie is altijd goed, we kunnen allemaal nog wat leren. Ik krijg wel de indruk dat iemand die fan van CM is niet de links leest over waarom wat hij doet en zegt niet goed is. Ik zie dat dat gewoon genegeerd wordt, of afgedaan als een foutje, en dan wordt discussieren eerder een welles nietus ipv een inhoudelijke discussie, wat natuurlijk erg jammer is. Ik zou bijv. best willen weten, wat er aan de theorie en aan de uitvoering zo goed is van de methode die alleen de man zelf kan toepassen blijkbaar. En of mensen de filmpjes weleens zonder tekst gezien hebben, het geluid af gezet, zodat je niet afgeleid wordt door mooie woorden.   " Dobry Nee dat heb ik nog niet gedaan, maar dat vond ik wel interessant, dus daar neem ik nog de tijd voor. Ook van Alaska’s finest. En ik heb ook niet zijn filmpjes bekeken zonder geluid, maar ik kan ook met geluid zien dat het wel eens voorkomt dat hij dingen doet die ik persoonlijk niet zou doen. Maar ik heb ook nog nooit een hond gezien die aan het einde van een aflevering vermijdend naar Cesar is, of die gespannen op me overkwam. Nu heb ik niet alle afleveringen gezien. En verder geloof ik dat het succes van CM ligt aan het land waar hij zijn succes behaald heeft. Mensen in Amerika hebben hele andere normen en waarden, en een compleet ander milieu. Dat had ik al eerder gezegd, maar ik vind het niet erg om te herhalen. Velen hebben een flink vrijstaand huis met standaard een lap grond waar we in Nederland van kunnen dromen. Die nemen een hond voor in de tuin, lekker vrij zijn op elke dag hetzelfde stukje grond. Binnenshuis alleen maar liefde geven, en verder weinig. Die lopen daar niet dagelijks met hun hond(en). Dat is een mooi recept al voor gedragsproblemen.  
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Roedeltheorie blijft standhouden blijkbaar? (boek van Cesar Millan aan het lezen).
@ Dobry: ik heb altijd gedacht dat er “don’t try this at home” vermeld wordt om te voorkomen dat mensen thuis hun honden in hun buik gaan schoppen omdat ze denken te zien dat Cesar hard schopt. Daarnaast maakt hij niet gebruik van dezelfde methode bij elke hond, dus je moet niet zomaar wat gaan aankloten als je geen idee hebt. CM zegt overigens zelf ook altijd dat hij niet honden, maar mensen traint. Hij legt ook regelmatig uit bij welk hondensignaal bij welke emotie past, zodat mensen hun hond leren lezen.  
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Roedeltheorie blijft standhouden blijkbaar? (boek van Cesar Millan aan het lezen).
Ik denk dat niemand hier zal ontkennen dat CM volledig de plank mis sloeg toen met Holly. Dat geeft CM zelf ook toe overigens (hoewel hij misschien niet eens een andere keus heeft dan toe te geven, maar goed). Ik probeer je alleen te zeggen dat ik ook een hele hoop andere dingen zie, dat me doet geloven dat hij ook het een en ander goed doet. Nu ben ik hier op het forum omdat ik open sta om te leren, maar je gaat niet in op wat er precies gezegd wordt. Wat dat betreft lijkt het wel alsof je vastberaden bent om verontwaardigd te reageren op positieve reacties over CM. En ik dacht dat we hier in dit topic een open discussie aan het voeren zijn. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Roedeltheorie blijft standhouden blijkbaar? (boek van Cesar Millan aan het lezen).
Ten eerste vind ik het nogal minachtend overkomen wanneer je zegt dat als een hond kwispelt, hij in weze niet per see blij hoeft te zijn. Ik ben niet achterlijk. Ten tweede had ik al het vermoeden dat je juist het filmpje van Holly als voorbeeld neemt. Dat een mens een keer fouten maakt, dat maakt iemand gewoon mens. Niemand is perfect. Maar als je echt naar CM gekeken hebt en de honden observeert, zie je Holly regelmatig terug komen. Holly heeft de rest van haar leven bij CM gewoond, en komt op mij over als een zeer tevreden en gebalanceerde hond. Dat zegt voor mij ook meer dan een bijtincident. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Roedeltheorie blijft standhouden blijkbaar? (boek van Cesar Millan aan het lezen).
Ik ben nu toch wel nieuwsgierig in deze discussie, aangezien hier meerderen reageren die duidelijk tegen CM zijn. In mijn ervaring nemen honden van nature een bepaalde afstand van mensen die dominant/overheersend zijn. Toch zie ik dat wanneer mensen en hun hond(en) terugkeren naar de DPC van CM ter afsluiting van hun begeleiding altijd ontzettend ontspannen en blij reageren op die plek en op CM zelf. Voor mij zegt dat zeker wat. Mijn honden hebben nooit ergens ontspannen en vrolijk zichzelf kunnen zijn als we op visite waren bij bepaalde overheersende types. Daar komt ook nog eens bij, dat mijn honden ook duidelijk gecommuniceerd hebben bij bepaalde trainingsmethodes. Het is voor ons nogal een zoektocht geweest naar een goede hondenschool. Bij de ene mocht je alleen maar positief belonen en ongewenst gedrag negeren, “nee” zeggen was al niet toegestaan. Wat er toe leidde dat mijn hond alleen daar op dat veld niet wist wat hij met zichzelf aanmoest, hij kreeg alleen maar vrijheid maar had ook daar duidelijkheid nodig. Er moet een balans zijn. Daarna kwam een trainer die me zei dat ik harder moest worden, en elke vorm van hoge opwinding moest corrigeren. Dat beschadigde de band die mijn hond en ik hadden/hebben. Zo hebben we verschillende hondentrainers, hondensporten en hondenscholen uitgetest tot we onze plek vonden. Geldt overigens voor meerdere honden. En ik merkte daarin een groot verschil in het gedrag van mijn hond. Dus daarom kan ik me moeilijk voorstellen dat CM honden zo domineert, en zijn trainingsmethode zo hondonvriendelijk is. Je zou dat toch terug moeten zien wanneer honden terug zijn bij hun baasjes, en samen bezoeken ze CM, want op dat moment is hij niet langer in controle, maar de eigenaars. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Mechelse herder en reuma
Misschien kun je iemand in je omgeving vragen om een enthousiaste jonge hond uit te mogen laten, en dan goed bij jezelf na te gaan of je het trekken van een jonge hond lichamelijk aankan. Het is namelijk wel goed advies om rekening mee te houden. Ik heb geen reuma, wel elke dag veel pijn, en ik heb een border collie. Die loopt nu altijd naast, maar de eerste 2 jaar duurde het even voordat het kwartje viel en trok hij altijd aan de riem. Voor mij was dat wel te doen, maar misschien levert het voor een ander vooral veel pijn en frustratie op, en dat voelt de hond ook. Maar verder lijkt me dit het enige bezwaar, aangezien je genoeg uitdaging wilt bieden. Hersenwerkjes op dagen dat het niet gaat om lang te lopen is een uitstekende oplossing. Hier is de hond dan ook helemaal voldaan wanneer hij mentaal aan het werk gezet wordt. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Roedeltheorie blijft standhouden blijkbaar? (boek van Cesar Millan aan het lezen).
Ik geloof dat we wat CM betreft ook wel rekening moeten houden dat zijn grote succes met name in Amerika behaald is. En daar heerst toch een hele andere mentaliteit, en het milieu is heel anders. Mensen hebben daar over het algemeen grote vrijstaande woningen met een lap grond. Dan komt er een hond, die in de tuin alle vrijheid krijgt. The American Dream! Mensen gaan daar echt niet elke dag meerdere keren op uit met hun hond(en). En als je pup opgroeit in de vrijheid van de tuin, en binnenshuis alleen maar liefde en verwennerij ontvangt, dan gaat er in de basis al iets mis. Elk dier en elk mens heeft wel bepaalde leefregels en grenzen nodig om een balans te krijgen. Daarnaast kan een hond zijn energie niet goed kwijt, en hij leert niet jouw mensentaal te begrijpen. Als ik afleveringen van CM bekijk, dan zie ik - als mensen hun honden al corrigeren - dat ze opgewonden “no!” blijven roepen. Regelmatig tot aan hysterie toe te noemen zelfs. Een hond voelt dat als aanmoediging. Als dat de basis is van je opvoeding, dan leidt dat geheid tot gedragsproblemen. Dus ik kan me heel goed voorstellen dat mensen in Amerika de lessen van CM nodig hebben. Maar ja, zo’n boek... Ik zie dat hijzelf ook elke keer een andere aanpak gebruikt bij honden. De basis blijft hetzelfde, je moet kalm en assertief zijn. De hond heeft beweging nodig, en bepaalde regels. En zodra je hond terug in balans is, mag je hem best enthousiast begroeten bij thuiskomst of hem als eerst de deur uit laten gaan.  Hoewel ik denk dat er bepaalde wijze lessen te leren zijn van CM, zie ik ook wel het gevaar van zijn succes. Ik heb mensen hun hond(en) wel eens hard in de zij zien trappen, omdat hij een stukje voor loopt. Of de verwachting hebben dat honden met deze methode in een klap perfect zouden moeten luisteren, want CM lukt het ook. Honden zijn dan wel ontzettend leergierig, maar niemand is perfect. Iedereen maakt fouten, je hebt wel geduld nodig. Daarnaast kun je meerdere mensen hetzelfde beeld laten zien, maar elk mens zal met hetzelfde beeld andere waarheden oppikken en daarmee op een andere manier handelen. Dus probeer eens wat uit, en kijk goed naar je hond, wat deze nodig heeft. Niets is zwart wit. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in 1 jaar alweer
Van harte !
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Op strooptocht
Welke grenzen heb je Charlie aangeleerd? Dat lijkt me juist ook heel belangrijk, naast alle uitdaging/beweging/liefde/aandacht en mogelijkheden om te kunnen kauwen. Helemaal in de ondeugende fase. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in problemen ademhaling na boss operatie
" Punt 1 , gevraagd of ik de ct-scan foto's kan doorsturen  Punt 2 , ze zeiden dat als ze de spier van Eustachius beschadigen de hond vloeistofophoping kunnen hebben in hun middenoor . Is het toeval dat onze hond dit heeft gekregen na de operatie ? Ik had in mijn 1 ste mail geschreven dat hij een middenoorontsteking heeft gekregen , ik schreef er niet bij dat hij een vloeistofophoping had in zijn oor die niet bacteriologisch was . Neurologe schreef op verslag 'idiopatisch' . Punt 3 , heb gevraagd wat de kosten zouden zijn . Op punt 1 en 3 zou ik toch een antwoord mogen verwachten ? Kan het niet zijn dat ze bij de operatie die spier hebben beschadigd en hij daardoor een vloeistofophoping kreeg in zijn oor en evenwichtsproblemen ? Dat die chirurg nu ineens gans die spier wil gaan verwijderen zodat het niet meer kan worden nagegaan dat ze een fout hebben gemaakt . Dat die ademhalingsproblemen die hij nu heeft daar ook hebben mee te maken . Kan allemaal . Een vraagje ; ben jij toevallig een dierenartse ?  " marquita Punt 1 is inderdaad geen antwoord op gegeven, maar zoiets kun je maar voor de zekerheid mee hebben toch? Punt 2 is gezegd dat dit typische gezondheidsproblemen zijn die bij dit ras veelvoudig voor komt. Zonder de hond gezien te hebben kan er zeker niet geconcludeerd worden of dit een fout is geweest bij de operatie of dat dit probleem er al was. Overigens zou een hersteloperatie ook andere problemen kunnen voortbrengen. Wat het kostenplaatje betreft kunnen ze nu ook geen definitief antwoord bieden aangezien niet elke hond in aanmerking komt voor deze behandeling. Maar als je geen vertrouwen hebt in deze kliniek, dan kun je altijd verder kijken. Alleen niemand zal je kunnen zeggen of deze huidige problemen ontstaan zijn door de bos operatie of doordat het een aangeboren afwijking is vanwege de platte neus van de Franse bull, in ieder geval zeker niet zonder je hond persoonlijk te onderzoeken. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in problemen ademhaling na boss operatie
" En tot nu toe nog altijd geen reactie terug van utrecht . Kan ik terug gaan zoeken naar een andere dierenkliniek . Wie zei er daar dat een onafhankelijke kliniek zich niks aantrekt van fouten die eventueel gemaakt zijn ? Zo zie je maar . En zij zijn niet de enigste . " marquita Wat lees jij dan in de reactie van de laatste dierenkliniek? Ik lees dat je vragen uitgebreid zijn beantwoord en vervolgens stuur je een nieuwe mail met dezelfde soort vragen, anders gesteld. Zij kunnen je alleen verder helpen als je langskomt met de hond.
honden page profiel SusanneSusanne schreef in problemen ademhaling na boss operatie
De castratie had enerzijds niets te maken met zijn heupen en rug, en anderzijds wel. De problemen waren er altijd al, maar na of dankzij de operatie werd duidelijk hoe ernstig de problemen waren. Ik wil je echt niet aanvallen, maar Mojo had voor zijn operatie wel ademhalingsproblemen, anders had je nooit de operatie gedaan. En ik wil het je duidelijk zeggen, want ik lees dat je angst dat er een fout gemaakt is met zijn eerste operatie je laat belemmeren in het helpen van je hond. Je kiest een andere kliniek, wat heel begrijpelijk is nu je je vertrouwen kwijt bent in de vorige, maar toch denk je dat deze arts - die je helpen wilt met het behandelplan wat voorgesteld is - een andere arts in bescherming neemt. Omdat hij geen reactie geeft op je tweede mail, waarin je uitlegt wat er allemaal gebeurd is met Mojo en misschien vraag je indirect of deze arts kan bevestigen of er inderdaad een fout is gemaakt. En op de vraag of ademhalingsproblemen zijn ontstaan door de operatie of doordat het is aangeboren wilt mogelijk niemand zich branden met een Franse bull, het lijkt me nogal een gevoelige kwestie. Misschien is het wel voortgekomen door littekenweefsel, waar niemand wat aan kan doen, ik weet het niet. Ik geloof dat artsen binnen dezelfde kliniek elkaar eventueel kunnen beschermen, maar dat lijkt mij sterk als je naar een andere onafhankelijke kliniek stapt. Dus ik raad je aan om weer met nieuw vertrouwen deze behandeling in te stappen. Nogmaals, ik wil je absoluut niet aanvallen, ik snap heel goed dat dit heel veel emoties oproept. Ik hoop enkel dat je door een andere kijk je je angsten los kan laten, want het lijkt me niet prettig om op deze manier een volgende operatie in te gaan. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in problemen ademhaling na boss operatie
Wat ontzettend naar! Maar dat er serieuzere ademhalingsproblemen zijn gekomen na de operatie garandeert met dit ras niet dat deze ook voortkomen uit een eventuele fout tijdens de operatie. Franse Bulldogs zijn in de loop der jaren zo doorgefokt dat vrijwel elke Franse bull tegenwoordig met ademhalingsproblemen kampt. De neus is veel te kort, dat knorren bijvoorbeeld wat je die bulletjes hoort doen is ook een signaal dat de ademhaling niet goed gaat. Zelf heb ik ook een hond gehad, een border collie dan, die een half jaar na zijn castratie kwam te overlijden. Dat was geen zware operatie, maar de hond moest toch rust nemen en herstellen. Zijn sterke spieren werden iets minder sterk, en toen werd duidelijk dat zijn heupen en rug erg slecht waren. De heupen konden geopereerd worden, zijn rug niet, en daarom was een volgende operatie niet aan te raden. We zijn volop in therapie gegaan om de spieren terug sterk te krijgen in de hoop dat deze zijn zwakke skelet weer konden opvangen. Maar toen de pijn eenmaal overheerste gebruikte hij zijn achterpoten het liefst niet meer. Zodoende kon ik niet anders dan mijn 3 jaar oude hond laten inslapen. En hoewel de zichtbare problemen begonnen met een castratie, was het wel duidelijk dat zijn werkelijke gezondheidsproblemen altijd al aanwezig waren. Zoiets kan ik me eerlijk gezegd ook voorstellen als je zegt dat jouw Franse Bull problemen heeft met ademhalen. Maar goed, of er nu een fout gemaakt is met de operatie of dat het probleem altijd al bestaan heeft, dat zou nu niet meer uit moeten maken. Ik wilde je wel deze andere kijk delen zodat je hopelijk je aandacht kan richten op het probleem wat nu speelt. Het is nu namelijk belangrijk dat je hondje geholpen wordt. Ik wens je veel sterkte, wijsheid en beterschap voor je huisdier. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Gelukkig nieuwjaar!
Een gelukkig en gezond 2020 !!
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Hoge pancreas waarde sammy
Heel veel sterkte RJ en beterschap gewenst voor Sammy. Een paar maanden geleden heeft mijn hond een acute alvleesklierontsteking gekregen. Wij hebben niet afgewacht en hem naar MCD gebracht voor een infuus, waar hij snel van opknapte. Thuis kreeg hij medicatie en speciaalvoer en hij is volledig hersteld. Hij krijgt nog wel altijd speciaal voer, maar we hadden niet durven dromen dat het nu zo goed met hem gaat. Dus blijf toch hoopvol, ik besef heel goed wat een klap dit is, maar er is een reëele kans dat het goed komt. Wij geven dan nu speciaalvoer voor de alvleesklier van Royal Canin. We hebben ook Hills geprobeerd, maar Royal Canin verteert Billie een stuk beter. Daarom hebben we nog een kleine zak Hills over, iets minder dan 2 kilo. Wil jij dat misschien hebben voor Sammy? Ik wil het je wel opsturen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Een kap na de operatie
Er zijn speciale kragen (collar), net kleine zwembandjes, die heel goed werken, maar de hond wat meer vrijheid geven.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Spaiky 28-08-2006 - 14-12-2019
Heel veel sterkte. Voor altijd in je hart. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in dyra 10 jaar ondanks tumor
Van harte !
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in tinka
Van harte.     
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Lucky
Heel veel sterkte. Wat verdrietig. Ze is voor altijd in jullie hart.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Lieve Lobke
Heel veel sterkte. Wat verdrietig. Ze is voor altijd in je hart.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Fenna 9 jaar
Van harte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Kennie.
Van harte met je prachtige hondenventje. Ik hoop dat hij nog vele, vele jaren bij je mag zijn, in goede gezondheid.     
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Uitvallen
Gelukkig dat het niet bot overgekomen is, met tekst kan de boodschap wel eens met andere intenties gelezen worden. Maar zo te lezen ben je al heel bewust bezig met je eigen houding en energie, en probeer je je honden ook goed te lezen. Als je zoveel je best doet om je honden te begeleiden, en je weet het nu even niet meer (wat elke hondeneigenaar vast wel eens overkomt) voel je je dan niet juist geneigd om een expert mee te laten kijken naar jou, je honden en je dagelijkse routine? Ik weet niet zeker of we vanachter een scherm echt een oplossing zouden kunnen bieden. Hoewel je dit probleem eerder meegemaakt hebt, is de situatie nu moeilijker omdat het nu gebeurt waar de andere honden bij zijn. Want eigenlijk heb je het zelf al heel goed begeleid aangezien ze zonder haar hondenroedel dit gedrag niet meer laat zien (op die week voor Willow kwam na, maar toen zat je vast met je hoofd in de roze puppywolken af te tellen tot je pup kwam). Wat mij nog enkel opvalt aan je tekst is dat je vermoedt dat het drijfgedrag is en niet zozeer onzekerheid, begrijp ik dat goed? Mijn hond Billie kan er ook wel eens een handje van hebben, op vreemde honden te drijven. Maar hij heeft die neiging veel minder als wij hem mentaal goed uitgedaagd hebben. Nu is hij wat ouder en heeft hij minder uitdaging nodig dan toen hij jonger was. Dus is het misschien een idee om met Kahlúa schapen te gaan drijven? Of echt een hondensport te bieden waar ze haar ei in kwijt kan?    Overigens bedoelde ik niet te zeggen dat ze de hele boswandeling aan de lijn moet. Ik laat Billie altijd loslopen, maar als ik aan zijn hondentaal zie dat hij een situatie met een andere hond spannend vindt grijp ik direct in. Hij kan los blijven lopen omdat hij doorloopt zodra ik het commando geef, en ik grijp ook in bij de vreemde hond als die Billie vervolgens blijft opzoeken en de baas grijpt niet in. Meestal helpt het al door gewoon tussen Billie en de vreemde hond in te gaan staan, en anders maak ik me breed en stuur hem richting zijn baas. Billie loopt dan altijd van de situatie weg en dan is het zo opgelost. Het even aanlijnen is enkel een extra handvat om het makkelijker te maken. Over aanlijnen gesproken: ik zie ook wel heel vaak dat mensen de lijn zo strak en kort houden, dat daar zoveel spanning op komt te staan waardoor de hond de spanning van de riem meekrijgt en juist daardoor uitvallen. Heb je hier al eens mee gespeeld en uitgetest of Kahlúa daarop reageert?    En ik denk dat het ook heel goed mogelijk is dat Kahlúa je wat uittest en om negatieve aandacht vraagt nu je aandacht ook naar Willow gaat. Het zijn ook af en toe net kinderen hè... Volgens mij krijgt Kahlúa nog altijd vrijwel elke dag één op één aandacht, dus misschien kun je die rare fratsen van haar af en toe beter wel negeren... ;-) 
 

Vrienden van meike

honden foto van Ramona & Elinehonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Laura & Sparkyhonden foto van s@nt@honden foto van ***honden foto van dogfriendhonden foto van wybrichhonden foto van ....honden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Senna en Astahonden foto van dianehonden foto van lizethonden foto van Sonja, John, Iggy+ ,Chelsea en Amy.honden foto van Bashonden foto van Philippehonden foto van jeanet groenewoud en chico en chiarahonden foto van Elainehonden foto van Romée & Tacsihonden foto van Japjeshonden foto van Vorkjehonden foto van Mariahhonden foto van Liesbeth & Lunahonden foto van tinekehonden foto van Plucheke007honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)honden foto van S&F.honden foto van nathaliehonden foto van Susannehonden foto van silke & woody honden foto van Zootjehonden foto van PowerfulDogshonden foto van Laurenhonden foto van Arendhonden foto van meert nancyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Bohonden foto van ~Yasmine&Cece~honden foto van Just The Max   honden foto van Jessie en Eli honden foto van Cindyhonden foto van Roosje

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^