Vuurwerk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Hier is het oorlog, Sam wil niet eens eten.. "

Bah, wat stom :( ik gun mensen écht hun plezier hoor, maar waarom moet dit nu? Het betekent nu toch echt helemaal niets?  Die knallen hier zijn zelfs geen vuurwerk, dat zijn gewoon knallen. En dan valt het hier nog reuze mee tov Nederland :( 

Ook voor jou stom Catndog, je kunt nu ook niet veel meer he, hopelijk keert de rust snel terug :(

 

 

 

 

 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Je wil zo graag die stress bij ze wegnemen, maar dat kan helaas niet.

Hij staat nu constant tegen me aan te leunen.

M'n katten zijn met de jaren steeds minder bang geworden van vuurwerk. Dat gun ik Zeno ook.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik gun het hem met je mee! Piiri doet het trouwens uitstekend, ik had worstenbroodjes gemaakt voor mezelf als aperitief, ik heb er nog 3.... En ze waren zelfs nog niet gebakken! hp-angel

Na bijna 8 jaar nog steeds kattenkwaad uithalen, ik hou ervan hp-heart

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Oh gelukkig maar laughing Lekker verwennen. Belgen worden nooit volwassen hp-angel

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Zeg wel ja!

Ik heb ondertussen de airfryer op de salontafel gezet, lekker lui. De honden hebben een vloer vol spul. De zachte ontlasting morgen neem ik er maar bij 

 

556331.jpg

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier best was knallen, er is er eentje die volgens mij alles al in de lucht aan het knallen is.

 

Tot nu nul reactie van beide. Fudge ligt te slapen op de bank naast mij. Maylo kijkt soms op bij hele harde knallen en ligt in zijn mand. Maar echt weinig reactie gelukkig, wat echt wel knap is. 

 

Ze hebben een uur lekker gerend op het oud floriade terrein en zijn ook moe. Dus ik hoop dat het zo door gaat zetten. Echt tegen 12 uur krijgen ze wat te kauwen, om hun af te leiden. Ben blij als het er weer op zit, ik vind die knallen echt irritant.

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

" Zeg wel ja!
Ik heb ondertussen de airfryer op de salontafel gezet, lekker lui. De honden hebben een vloer vol spul. De zachte ontlasting morgen neem ik er maar bij 
  "

Ze hebben wat te kiezen vanavond hp-shiny

 

@ Laura. Wat heerlijk dat ze er zo stoicijns onder zijn.

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Helaas wilde ik vandaag grote rondje Doen vroeg. Dacht ach ze slapen allemaal…. Nou Nee half uurtje zonder knallen gehad en daarna harde bom knallen etc. Echt ramp en moest nog 45 min terug…. Ik had m in men handen. Ze knallen overal ook naast losloop velden of waar honden lopen…. Is niet Oke! In de ochtend had ie gepoept paar x en geplast maar in de middag 1 kort plasje en knal en gelijk nr binnen word echt gek van!!! Is RAMP… bij ieder knal die je gwn hoort trilt hij zelfs binnen…. Nee ik HAAT t is belachelijk zo vroeg heel de dag

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

In deze stad afsteekverbod van vuurwerk, maar het mag wel verkocht worden.surprised Hoe krom is dat! Geen controle geen handhaving. Velen lappen het verbod aan hun laars.

 

Het is hier vanaf einde van de middag raak. Constante knallen en keiharde dreunen. Casper tot zijn 10e jaar vrij vuurwerkbestendig; die harde dreunen doen hem opschrikken; dat heb ik nog niet met hem meegemaakt. Vluchtelingen uit oorlogsgebied weten zich geen raad: het doet verschrikkingen van de oorlog herbeleven.hp-cry

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Deez is vooral proberen schattig te zijn voor wat meer lam, staat op dieet want moet januari? Voor de apk check en ik dacht teckel mops mix. We zitten er dus een kilootje of wat naast yell  Geen moment geblaft, geen schrik en het gaat hier al sinds 18:00 flink tekeer aan knallen. Kat ligt ook rustig te maffen op der paal.  Wij doen er nooit moeilijk over en zijn altijd thuis met hun.

556337.jpg

honden page profiel CarlienCarlien 3 doggies

"Vluchtelingen uit oorlogsgebied weten zich geen raad: het doet verschrikkingen van de oorlog herbeleven.
  "

Dit vind ik ook zo triest! Zoveel vluchtelingen in ons land, hopen hier eindelijk veiligheid en rust te vinden en dan moet je hiermee dealen. Zeker die harde knallen die echoën de hele stad door, net bommen die afgaan. Lijkt me echt doodeng voor ze, heb heel erg met ze te doen.

 

Tel daar al het dierenleed, milieuvervuiling en vernieling bij op.... Van mij mag het liever vandaag dan morgen verboden worden. Jammer dan van de 'traditie'. En het argument 'ja maar het probleem zit hem in het illegale vuurwerk en door een verbod werk je dat alleen maar in de hand', heb ik ook niets mee. Het lijkt mij echt makkelijker handhaven als het overal verboden is af te steken en te verkopen. Goed ze zullen alsnog mankracht te kort komen waardoor ze het geen prioriteit kunnen maken maar ik denk echt dat een algeheel verbod het controleren en handhaven makkelijker maakt. Het zal best wat tijd en misschien generaties kosten voor iedereen aan het idee gewend is en vuurwerk geen traditie meer is, maar dat is dan maar zo. Nog een reden om het liever eerder dan later af te schaffen. 

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

Hier ook een hele bange hond. Wilt ook niet meer wandelen vanaf begin middag , ligt nu op schoot te trillen, maar de knallen vanaf afgelopen jaren zijn ook bizar

ik hou oprecht mijn hart vast voor 12uur… 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Dit jaar is Penny voor de eerste keer buiten behoorlijk bang. De afgelopen dagen schrok ze al een paar keer, ik vermoed dat de spanning langzaam is opgebouwd want vandaag reageerde ze er echt wat heftiger op. 'S ochtends hebben we zo'n 3 uur gewandeld en qua kilometers de langste wandeling die we tot nu toe in deze omgeving hebben gedaan. Aan het begin kon ze wel los want daar was het heel afgelegen en stil, maar verderop moest ze aan de lange lijn en bleef ze ook aan de lijn. In het restaurant waar we pauze hielden was ze gestrest en liet ze bij het minste stresssignalen zien (rennende en gillende kinderen waren al teveel). Daar gingen we dus weer heel snel weg. Op de terugweg naar huis werd het echt te veel en begon ze vluchtgedrag te laten zien. Ze was nog wel bereikbaar en nam eten aan, maar zodra mijn hand leeg was ging ze heel erg trekken.

 

In huis is ze gek genoeg in tegenstelling tot andere jaren heel erg rustig. Ze heeft nog geen één keer gereageerd en is nu ook helemaal ontspannen. Hopelijk blijft dat zo :)

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Hier ook een hele bange hond. Wilt ook niet meer wandelen vanaf begin middag , ligt nu op schoot te trillen, maar de knallen vanaf afgelopen jaren zijn ook bizar
ik hou oprecht mijn hart vast voor 12uur…  "

Oefening baart kunst. Klein beetje vuurwerk geluid laten horen op laag volume. Honden kijken ook veel met hun ogen dus filmpje ervan hp-thumbsup Veel lekkers geven tussendoor en zeggen "Goed gedaan" Op een gegeven moment? Hoeft dat niet meer. Ze herkennen het geluid, met leuke dingen en laat ze nooit alleen zitten. Honden die waaks zijn? Kunnen dus een heel ander idee krijgen bij het geluid.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Momenteel denkt Fudge maar aan 1 ding....eten. We hebben lekkers op tafel staan en ze zit naast me op de bank. Het eten is interessanter dan de knallen buiten. 

 

Maylo houdt zicht echt goed met de knallen. Voorgaande jaren blafde hij bij de hele harde maar nu pas één keertje. Dus best trots op die twee toppers, niet zo verwacht.

 

Ik heb zelf meer last van de knallen omdat ik ze echt zwaar irritant vindt en daardoor krijg ik hoofdpijn en ik zit momenteel zo zwaar in mijn vitamine D te kort dat dat niet mee helpt. 

 

 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Hier ook een hele bange hond. Wilt ook niet meer wandelen vanaf begin middag , ligt nu op schoot te trillen, maar de knallen vanaf afgelopen jaren zijn ook bizar
ik hou oprecht mijn hart vast voor 12uur…  "

Doet die van mij ook…. Zijn hart klopt niet normaal snel…. Steeds hijgen… tijdens dutjes heel snel ademen…. Pfff… hier vanaf 8:00 in de ochtend…. Veel kinderen/ jongeren met knal vuurwerk…. Verschrikkelijk…. Ik ga proberen rond 2 uur een rondje mogen te doen zonder knallen! Zou echt super zijn maar ben ook mega bang nu voor 12 uur….

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Oefening baart kunst. Klein beetje vuurwerk geluid laten horen op laag volume. Honden kijken ook veel met hun ogen dus filmpje ervan Veel lekkers geven tussendoor en zeggen "Goed gedaan" Op een gegeven moment? Hoeft dat niet meer. Ze herkennen het geluid, met leuke dingen en laat ze nooit alleen zitten. Honden die waaks zijn? Kunnen dus een heel ander idee krijgen bij het geluid. "

 

Aan die harde donkere knallen die de ramen bijna doen rinkelen, zullen de meeste honden en mensen nooit wennen. Ik ook niet. Mijn hondje rilt niet maar vliegt van zijn plaats bij zo'n donderknal en gaat achter de tafel staan.

 

Gevolg van afsteekverbod hier is dat er hier de hele avond vuurwerk wordt afgestoken alsof het de hele avond al 00.00 uur is.

 

Ik wil de allerbelabberste invloed van vuurwerk op het milieu niet buiten beschouwing laten

https://www.milieucentraal.nl/huis-en-tuin/gezonde-leefomgeving/vuurwerk/

 

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wel iets anders, maar ik werk vannacht (ik ben er al zelfs)

Verpleeghuis staat midden in Nunspeet vlakbij het centrum dus hier krijgen we ook alle kabaal.

En met 50 demente bewoners is dat geen pretje, of ze worden wakker en gaan dwalen of ze worden wakker en zijn bang.

Ik moet er achteraan rennen bij wijze van spreken om iedereen weer in het juiste bed te helpen.

Veel bewoners worden herinnerd aan de oorlog (doordat ze door hun dementie dat dan weer herbeleven).

 

Van mij mag het vuurwerk ook wereldwijd verboden worden, enkel vuurwerkshows of zo.

 

honden page profiel PennyPenny 2 doggies

honden foto van Penny

Helemaal relaxed, echt heel fijn :)

556338.jpg

honden page profiel SamanthaSamantha 2 doggies

" Oefening baart kunst. Klein beetje vuurwerk geluid laten horen op laag volume. Honden kijken ook veel met hun ogen dus filmpje ervan Veel lekkers geven tussendoor en zeggen "Goed gedaan" Op een gegeven moment? Hoeft dat niet meer. Ze herkennen het geluid, met leuke dingen en laat ze nooit alleen zitten. Honden die waaks zijn? Kunnen dus een heel ander idee krijgen bij het geluid. "

Ja dat is waar. Ze is wel wat rustiger maar wilt ook absoluut niet wandelen, sowieso is het een angstig hondje, net moest zelfs overgeven van de angst.. zeg ook steeds als ze rustig is en lekker ligt goed zo Thanks voor je tips !

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

" Doet die van mij ook…. Zijn hart klopt niet normaal snel…. Steeds hijgen… tijdens dutjes heel snel ademen…. Pfff… hier vanaf 8:00 in de ochtend…. Veel kinderen/ jongeren met knal vuurwerk…. Verschrikkelijk…. Ik ga proberen rond 2 uur een rondje mogen te doen zonder knallen! Zou echt super zijn maar ben ook mega bang nu voor 12 uur…. "

Ik snap ook oprecht niet wat er leuk is aan die mega harde knallen. Hier in de wijk inderdaad ook veel jongeren, en ik snap dat voor hun vuurwerk leuk is, sommige gooien zelfs ermee. 

voor de dieren zo zielig, die van mij moest zelfs overgeven, dus wil haar ook niet dwingen, denk ze geeft zelf wel aan waar ze zich goed bij voelt . 

hoop inderdaad vannacht dat het op tijd ‘ rustiger ‘ is zodat de hondjes wat kunnen doen

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

Het lijkt wel oorlog hier.

Afsteekverbod heeft iedereen maling aan

 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Ik snap ook oprecht niet wat er leuk is aan die mega harde knallen. Hier in de wijk inderdaad ook veel jongeren, en ik snap dat voor hun vuurwerk leuk is, sommige gooien zelfs ermee. 
voor de dieren zo zielig, die van mij moest zelfs overgeven, dus wil haar ook niet dwingen, denk ze geeft zelf wel aan waar ze zich goed bij voelt . 
hoop inderdaad vannacht dat het op tijd ‘ rustiger ‘ is zodat de hondjes wat kunnen doen "

Idd… heb t idee dat ouders gwn t zo makkelijk vinden… hup knal vuurwerk mee en dan zij ze ff bezig met iets kunnen zij rusten…. Maar dat is mijn idee andere verklaring heb ik niet… ik bedoel 8 uur in de ochtend al?? HALLOOO?!!! 

 

T ging goed tot buren begonnen te knallen…. ( of iemand hier dichterbij ) heb alle deuren open gezet binnen zodat hij zelf mag kiezen waar hij gaat…  we zitten boven in de badkamer 20 min relax muziek hard te luister en heeft hij zijn massage gekregen. Eindelijk is hij rustig en slaapt hij…. Pfff wat erg…. Nu hopen dat t minder word en volgend jaar denk ik pilletjes sws in huis te hebben voor t geval en eventueel van die relax geurtjes, sprays, bandjes om te kijken of dat werkt!hp-wink

 

 

GELUKKIG NIEUWJAAR!!!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Nou hier zijn ze er rustig doorheen gegaan. Fudge heeft zich goed gedaan aan een runderoor en heeft helemaal nul komma nul wat gemerkt leek wel. Ze ging zo op in der runderoor, dat ze een tunnelvisie kreeg.

 

Maylo was ook relaxer dan voorgaande jaren. Hij wordt voornamelijk boos op de harde knallen en blaf dan. Gelukkig dat eigenlijk weten te beperken. Wij gaan nu naar bed slapen. Op naar volgend jaar jaarwisseling...deze hebben we weer gehad. undecided

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Hier is het helemaal super gegaan. We hadden een doos gevuld met papiersnippers en die helemaal vol gegooid met brokjes en op de bodem een grote buffeloor.

Ze is daar de hele tijd mee bezig geweest en heeft geen moment opgekeken, zelfs niet toen de buren aan beide kanten voor het eerst ook een heleboel vuurwerk afstaken.

 

Hier hebben we dus ondanks haar angst buiten een hele relaxte jaarwisseling gehad :)

 

Gelukkig nieuw jaar iedereen!!!

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

" Idd… heb t idee dat ouders gwn t zo makkelijk vinden… hup knal vuurwerk mee en dan zij ze ff bezig met iets kunnen zij rusten…. Maar dat is mijn idee andere verklaring heb ik niet… ik bedoel 8 uur in de ochtend al?? HALLOOO?!!! 
 
T ging goed tot buren begonnen te knallen…. ( of iemand hier dichterbij ) heb alle deuren open gezet binnen zodat hij zelf mag kiezen waar hij gaat…  we zitten boven in de badkamer 20 min relax muziek hard te luister en heeft hij zijn massage gekregen. Eindelijk is hij rustig en slaapt hij…. Pfff wat erg…. Nu hopen dat t minder word en volgend jaar denk ik pilletjes sws in huis te hebben voor t geval en eventueel van die relax geurtjes, sprays, bandjes om te kijken of dat werkt!
 
 
GELUKKIG NIEUWJAAR!!! "

Hier inderdaad ook, ik schrok er gewoon van, het regenende er kwam alsnog geen eind aan.. 

 

hier inderdaad dat ze ook zelf mag gaan bepalen waar ze wil liggen, afgelopen dagen al niet bij haar weg gegaan en in huis koopt ze ook continue achter me aan. 

wij zijn op de wc gaan zitten haha, en ze ligt er nu tegen aan te slapen, ze knallen ook nog iets dus wil haar ook niet wakker maken..

 

hoop dat die van jou ook een beetje goed de nacht doorkomt! Qua pilletjes etc ben ik ook echt al jaren bezig met een zoektocht maar nog geen effect, geef nu Bach druppeltjes werkt iets maar ook nauwelijks.. 

 

hopelijk komende dagen niet al te veel na geknal .

 

slaap lekker voor iedereen enne happy new year !

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Hier inderdaad ook, ik schrok er gewoon van, het regenende er kwam alsnog geen eind aan.. 
 
hier inderdaad dat ze ook zelf mag gaan bepalen waar ze wil liggen, afgelopen dagen al niet bij haar weg gegaan en in huis koopt ze ook continue achter me aan. wij zijn op de wc gaan zitten haha, en ze ligt er nu tegen aan te slapen, ze knallen ook nog iets dus wil haar ook niet wakker maken..
 
hoop dat die van jou ook een beetje goed de nacht doorkomt! Qua pilletjes etc ben ik ook echt al jaren bezig met een zoektocht maar nog geen effect, geef nu Bach druppeltjes werkt iets maar ook nauwelijks.. 
 
hopelijk komende dagen niet al te veel na geknal .
 
slaap lekker voor iedereen enne happy new year ! "

Fijn om van jouw te lezen dat t toch na veel bloed zweet en tranen eig. Ook goed is afgelopen! Hij slaapt nu ook door wat knallen in de verte heen. Ik laat m lekker slapen heeft hij verdient! Wel jammer dat er niks is wat werkt… enige wat ik geprobeerd had dit jaar is hennepolie en had zoveel hoop aangezien t goede reviews heeft voor vuurwerk vooral…

 

 

voor de rest fijn om te horen dat t bij de rest prima of toch kei goed ging! Hier hebben zoveel lekkers ingekocht en denk spelletjes etc. Nope vuurwerk knal is belangrijker helaas…. Fijne avond en gelukkige, gezonde 2023!! 

we kunnen ons weer langzaam voorbereiden voor 2024 hahahahp-shiny

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Er zijn hier 'slechts' sporadich knallen, maar Zeno wil ook niet drinken. Drinkt Sam nog? Zeno is te gestresst. Hij hijgt en kwijlt en raakt veel vocht kwijt. Ik hoop dat het zo weer wat rustiger wordt. "

Nee nog steeds niet, hij is helemaal van het padje, weet niet of hij weg moet kruipen, op zijn lip optrekken of bij je komen, hij weet het gewoon niet meer, het is nog steeds oorlog hier.

Niet gedronken vandaag en niet gegeten. Zo triest...

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Oefening baart kunst. Klein beetje vuurwerk geluid laten horen op laag volume. Honden kijken ook veel met hun ogen dus filmpje ervan Veel lekkers geven tussendoor en zeggen "Goed gedaan" Op een gegeven moment? Hoeft dat niet meer. Ze herkennen het geluid, met leuke dingen en laat ze nooit alleen zitten. Honden die waaks zijn? Kunnen dus een heel ander idee krijgen bij het geluid. "

Anouk, oefening baart kunst zeg je door het vuurwerkgeluid af te steken, werkt dus niet bij een echte bange hond, het vuurwerk geluid door de boxen keihard doet hem dan weer helemaal niks.

 

Elke keer als je dit zegt doe je mensen tekort vind ik, wij doen er echt alles aan om Sam minder bang te laten zijn, een vuurwerkcursus word hij niet aangenomen, want TE bang, dan werkt het niet meer, geluiden en filmpjes doen hem niks, we doen niet zielig tegen hem, we laten hem maar onder het bureau liggen, soms ff kijken, mijn vorige hond kreeg een blauwe tong van het hijgen, ik dacht dat hij dood ging van angst.

 

Dat het bij jou werkt, echt, ik ben blij voor je, maar dan denk ik dat de angst niet zo diep zat.

Ik denk dat je geen idee hebt, met alle respect.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

" Nee nog steeds niet, hij is helemaal van het padje, weet niet of hij weg moet kruipen, op zijn lip optrekken of bij je komen, hij weet het gewoon niet meer, het is nog steeds oorlog hier.
Niet gedronken vandaag en niet gegeten. Zo triest... "

 

Wat erg, ik hoop echt dat er snel een vuurwerkverbod komt zodat dieren dit nooit meer hoeven mee te maken.

pagina 5 van 7 12 3 4 56 7
Volgende forumvraag: Verhuizen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^