Vuurwerk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Ja ja t is weer zo ver…. OVERALL geknal ! Word er gek van ondanks dat t verboden dit jaar is….

 

Ik en mijn schnauzertje toen hij een pup was hebben dik hard getraind vorige jaar rond dit tijdstip t meest. Ieder keer beloond na paar knallen netjes doorlopen…. Alles ging top tot dus nieuwjaar zelf… toen waren er mega mega mega veel knallen in een keer waardoor hij de dag daarna totaal niet wilde wandelen…. Ook niks in de tuin doen… 

 

Dit jaar is t verschrikkelijk. Na 2 knallen gaat hij liggen en trillen… en voor mensen die weer snoepjes en speelgoed bij dit gaan betrekken kan ik je nu al vertellen werkt NIET!! Hij wilt dan niks…. Enige wat ik kan doen is hem optillen en meenemen naar een plek waar je t niet zo flink hoort…. Dus dieper dorp in…. ( I know je hoort een hond niet op te tillen…. Maar trekken is mega zielig… meer optie heb ik niet) 

 

Dan zou je zeggen… dan loop je toch lekker dorp in…. Ja maar dat duurt ff…. We wonen net buiten dorp met bos en weilanden om ons heen en moeten we eerst lang dat stuk waar jongens aan de andere kant van de weides vuurwerk afsteken…. Nou meneer is dan gelijk bang en klaar met de wandeling…. 

Nu de goude vraag… WAT DOEN JULLIE? Ben benieuwd hoe jullie honden hierop reageren? Oh tips zijn welkom ! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als het met het vuurwerk te erg word, dan rijd ik met de auto naar het bos en ga ik daar wandelen. En ja, daar ga ik dan een aantal keren op de dag naartoe ook s avonds laat, dan parkeer ik de auto op de parkeerplaats en laat ik haar op de parkeerplaats uit ik ga uiteraard niet meer het bos in na zonsondergang.

 

Optillen en meenemen is gewoon prima hoor.

Je kan uiteraard ook nog melding maken bij wijkagent/politie over het vuurwerk als het nu al wordt afgestoken.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ik heb gehoord dat desensitiseren met behulp van het afspelen van vuurwerkgeluiden kan helpen. Er zijn mensen die daar al ruim van te voren mee beginnen, elke dag een half uurtje vuurwerk op youtube afspelen en tegen de tijd dat het knallen echt losgaat zijn de honden hopelijk iets minder bang. Ik denk dat digitaal geluiden afspelen het voordeel heeft dat je beter kan controleren welke ervaring je hond opdoet. Hierin kan je variëren hoe hard/zacht het geluid staat en hoe plotseling de knallen komen. 

Ik denk dat we ook niet moeten onderschatten hoeveel last honden hebben van geur. Ze zullen al gauw de associatie maken dat die stinkende brandlucht bij enge knallen hoort. En die geur heb je straks overal. Dan wordt elke stap buiten de deur iets engs. Dus wellicht is het een idee om ook de geur iets “neutraals” te maken, door deze bv bij de slaapplek van je hond te leggen.

 

Verder denk ik dat het ook een beetje pech of geluk hebben is of je hond vuurwerkangst ontwikkeld. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Iglo, hier ook wel geprobeert met vuurwerkgeluiden.

Daar reageert mijn hond dus helemaal niet op.

 

Buiten als de jacht is, geweerschoten, reageert mn hond ook niet op. Het is echt het vuurwerk, het geluid, de geur interesseert haar volgens mij ook nog niet zo. En vooral als we buiten zijn.

Binnen reageert ze er niet op.

We liggen als de ellende losbarst samen in bed. Het vuurwerk klappert om ons heen, mevrouw vertrekt dan geen spier.

Volgende ochtend ruik je alles nog, maakt haar niet uit. Ze loopt er dan rustig tussendoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Wat triest dat vuurwerk en dat er honden zo bang voor zijn, nooit meegemaakt dat een hond bang is, heb wel grote honden misschien scheelt dat, ik weet het niet, kleintjes zijn wat meer bangig....wat je beschrijft over het optillen, tuurlijk kan dat en mag dat, ga in de vroege ochtend heel vroeg de hond uitlaten zodat het rustig is en je hondje alles kan doen, desnoods de tuin in...en bij de hond blijven natuurlijk, aangelijnd uitlaten nooit los....er zijn wel supplementen voor de hond die bang is, vraag er eens bij een dierenarts of dierenwinkel naar...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ja en ik had nu juist met het hele stikstof gebeuren e.d wel een verbod verwacht. Maar helaas...

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Onze vorige hond was doodsbang, en al 10 dus ik had geen illusie dat ik dat er nog wel uit zou kunnen krijgen. Wij gingen dan heel vroeg lopen, echt wekker zetten, wandelen en daarna ontbijten. In de loop van de middag in de auto naar een natuurgebied en daar wandelen en dat was het. In de tuin deed hij niets en zodra er een knal in de buurt was ook niets op de normale plekken dus vaker er uit was zinloos. Oudjaarsdag alleen de heel vroeg wandelen met de auto naar het natuurgebied en de rest van de dag binnen blijven tot nieuwjaarsdag 5 uur in de ochtend, dan kon je wel in alle rust door de wijk lopen want vuurwerk afschieters slapen dan. Dat is natuurlijk idioot lang dat hij zijn plas ophield dus het eerste jaar hebben we het echt geprobeerd om vaker naar buiten te gaan maar dat was zinloos, leverde alleen maar stress op. Want op oudjaarsdag is het vandaf 8 uur in de ochtend knallen en dan zo veel dat je het ook hoorde in de natuurgebieden.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Tja voetbal, iedere wedstrijd is het hier raak. Knallen knallen knallen. In de eerste helft begon het gisteren al, ze hadden een doelpunt gemaakt, ik kijk de voetbal, maar alleen al voor het geknal mag het van mij afgeschaft worden.

De cd hielp hier ook o,oo de lucht doet veel en de jongetjes die er mee lopen, groot dan wel klein, daar kijkt mijn hond ook al voor uit. Associeren en combineren heet dat geloof ik.

Wat hier het beste helpt, bakje koekjes continue , de hele dag en nacht door , bij mij houden, iedere knal is een koekje.

 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Zoveel berichtjes! Dankje wel… ben in augustus begonnen met knallen afspelen… Via mijn tel ging dat maar zodra t op een speaker was en beetje hard…. Nou werd hij weer bang… geen succes…. Maar t ding is hij wilt dan NIKS…. Niet zijn pielenie goude ball van Kong wat voor m alles is…. Zelfs Beste lekkerstw snoepjes niet… enige wat hij dus wel kan is opgetild worden door mij en samen ff doorheen lopen…. Dan krijg ik echt een stevige knuffel van hem altijd… 

 

@Femke ik heb dus ook zo’n hondje in de ochtend dan kan ik wandelen in de middag ook maar daarna houd hij t gewoon vol tot de volgende middag…. 

Ik heb nog nooit een hond gehad die bang was! Heb altijd kleine honden gehad dus…. Thuis gaat t Oke… radio hard aanzetten helpt niet zo… dus we kijken film dit jaar…. Gezellig in ons bed is de planning…. 

Maar vind t mega irritant dat t nu al afgeknald word… volgens radio is t dit jaar verboden weer?!! Nou in ieder geval als ze t in augustus afspreken of september paar reageert hij niet op…. En nu rond deze tijden wel… melding maken is idd. Een goede… maar dan zijn deze jongens wel zo lief dat ze t niet expres voor je neus afsteken. Maargoed harde knal is een knal… door de bossen en weilanden is t extra hard…

 

ik denk altijd dat t vergelijkbaar is voor ons met zo’n bom.. ik Weet geen raad meer vandaar dat ik deze toppic starte en was benieuwd hoe jullie t Doen ieder jaar.

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa


Maar vind t mega irritant dat t nu al afgeknald word… volgens radio is t dit jaar verboden weer?!!  "

Dat verschilt per gemeente, dit jaar is er een algemeen verbod in de gemeentes Amsterdam, Rotterdam, Schiedam, Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Apeldoorn, Nijmegen, Heumen, Mook en Middelaar, Soest en Utrechtse Heuvelrug. Maar ik zou van een verbod inderdaad niet al teveel verwachten. Buiten Oudjaarsdag is het overal sowieso verboden, maar het knalt buiten al aan alle kanten.

 

Voor ons is het de eerste keer dat Nessa vuurwerk meemaakt. Ze is eigenlijk nergens bang voor, dus ik heb goede hoop dat dat ook voor vuurwerk geldt.

Helaas ben ik zelf wel bang voor vuurwerk. Ons plan is dan ook dat mijn man de enige is die Nessa gaat uitlaten rond de jaarwisseling, zodat ik haar niet 'aansteek' met mijn angst. Binnenshuis lukt het me wel om niks te laten merken, denk ik. Ik zou het erg vinden als Nessa vanwege mij bang zou worden voor vuurwerk, maar ik kan ook niet meer doen dan mijn best. Ik zal in ieder geval blij zijn als het allemaal achter de rug is.

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Dat verschilt per gemeente, dit jaar is er een algemeen verbod in de gemeentes Amsterdam, Rotterdam, Schiedam, Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Apeldoorn, Nijmegen, Heumen, Mook en Middelaar, Soest en Utrechtse Heuvelrug. Maar ik zou van een verbod inderdaad niet al teveel verwachten. Buiten Oudjaarsdag is het overal sowieso verboden, maar het knalt buiten al aan alle kanten.
 
Voor ons is het de eerste keer dat Nessa vuurwerk meemaakt. Ze is eigenlijk nergens bang voor, dus ik heb goede hoop dat dat ook voor vuurwerk geldt.
Helaas ben ik zelf wel bang voor vuurwerk. Ons plan is dan ook dat mijn man de enige is die Nessa gaat uitlaten rond de jaarwisseling, zodat ik haar niet 'aansteek' met mijn angst. Binnenshuis lukt het me wel om niks te laten merken, denk ik. Ik zou het erg vinden als Nessa vanwege mij bang zou worden voor vuurwerk, maar ik kan ook niet meer doen dan mijn best. Ik zal in ieder geval blij zijn als het allemaal achter de rug is. "

Klopt bij ons ook verboden Maarja…. Ja vorige jaar ging t super met vuurwerk… 0 problemen nergens van opgekeken dus dacht ook mooi…. Dat harde werk heeft goed gedaan…. Maar had Beter t kunnen negeren…. Want nu dus sinds nieuwjaar zelf is hij mega bang…. Dus alles ondanks je training kan omgedraaid worden… ik denk dat ik nu inplaats van belonen t negeer en kijken wat dan na een tijd…. Ofcourse ga ik m stukje dragen mocht hij t willen. undecidedlaughing

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Je bent zelf bang voor vuurwerk en dat merkt de hond. Ben jij angstig, dan is de hond ook angstig. Ook als het oudejaarsdag twaalf uur is en dan naar buiten gaan is dat voor de hond vluchtgedrag. De roedel vlucht en de hond blijft achter. Dat versterkt zijn angst. Wij wensen hier elkaar "Gelukkig nieuwjaar" en blijven zitten. Als we het bij de kinderen vieren en ze gaan naar buiten, dan blijf ik zitten, neem nog een slokje en kijk verder TV. Ik doe als of er niets aan de hand is. Mijn hond is dus niet bang. Mijn vorige hond was bang voor onweer en lag dan te trillen en hijgen. Ze sliep bij ons op de kamer. Ze kroop dan naast mij in bed en ik deed als of ik gewoon doorsliep. Er was dus niets aan de hand. Binnen een paar minuten was ze rustig. Het draait allemaal om vertrouwen.

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Je bent zelf bang voor vuurwerk en dat merkt de hond. Ben jij angstig, dan is de hond ook angstig. Ook als het oudejaarsdag twaalf uur is en dan naar buiten gaan is dat voor de hond vluchtgedrag. De roedel vlucht en de hond blijft achter. Dat versterkt zijn angst. Wij wensen hier elkaar "Gelukkig nieuwjaar" en blijven zitten. Als we het bij de kinderen vieren en ze gaan naar buiten, dan blijf ik zitten, neem nog een slokje en kijk verder TV. Ik doe als of er niets aan de hand is. Mijn hond is dus niet bang. Mijn vorige hond was bang voor onweer en lag dan te trillen en hijgen. Ze sliep bij ons op de kamer. Ze kroop dan naast mij in bed en ik deed als of ik gewoon doorsliep. Er was dus niets aan de hand. Binnen een paar minuten was ze rustig. Het draait allemaal om vertrouwen. "

Was het maar zo hahaha… ik zelf ben dan niet bang voor vuurwerk meneer wel… ( is denk ik voor diegene voormij bedoeld ) 

 

Maar idd Doen alsof er Niks aan de hand is… ik ga ook expres niet nr feestjes. Maarja als je buurtjes voor in de straat vuurwerk afsteken dan is t een Hele flinke knal…. Ik slaap op zolder dus daar hoor je t hardst hahaha! TV aanzetten helpt! Voor dit jaar heb ik film marathon op de planning staan hihi… 

 

TIP: let op wat je op zet dan… had live TV opgezet toen en ze begonnen af te tellen paar jaar terug en je hoorde ook vuurwerk knallen via tv laughing gelukkig was mijn mopsje niet zo mega bang… dus ze keek beetje gek maar was oké…. 

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Wij doen niks dus Mila doet ook niks. Ze kijkt wel altijd op, maar slaapt daarna gewoon verder.

 

Hier knallen ze het hele jaar door dus is ze gewend aan knallen. Met uitlaten wil ze er altijd naartoe rennen, maar dichtbij nog niet meegemaakt dus misschien wordt ze er dan wel bang van.

 

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Eefke kijkt wel op als het heel hard is. We hadden hier vroeger bij de haven ook het carbid schieten. Dat dreunde er over. Dan direct na het schot snel in de auto naar het stillere bos. Ze hebben het carbidschieten later verplaatst naar een andere plek verder weg.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  I know je hoort een hond niet op te tillen…. 

Ik weet niet waar je deze foute info vandaan hebt, maar je mag een hond gerust optillen wanneer hij zich zo veiliger voelt. In welke situatie dan ook. 

 

Mijn honden zijn goed getraint op vuurwerk knallen, de jongste hond hoort ook wekelijks geweersknallen op de IGP club dus die reageert niet / nauwelijk.. 

 

Mijn oudste hond schrikt geregeld van een harde knal, maar met oud en nieuw zelf zijn er zó veel knallen dat ze het een soort van over zich heen laat komen en juist niet reageert en relaxed kan zijn. Wel ga ik met de auto op oudejaarsdag naar het bos, waar geen knallen zijn, om daar een aantal uren te wandelen. Verder plassen ze maar in de tuin, want ik ga niet met ze door de straten met al dat geknal. 

honden page profiel OctaviaOctavia

" Je bent zelf bang voor vuurwerk en dat merkt de hond. Ben jij angstig, dan is de hond ook angstig. Ook als het oudejaarsdag twaalf uur is en dan naar buiten gaan is dat voor de hond vluchtgedrag. De roedel vlucht en de hond blijft achter. Dat versterkt zijn angst. Wij wensen hier elkaar "Gelukkig nieuwjaar" en blijven zitten. Als we het bij de kinderen vieren en ze gaan naar buiten, dan blijf ik zitten, neem nog een slokje en kijk verder TV. Ik doe als of er niets aan de hand is. Mijn hond is dus niet bang. Mijn vorige hond was bang voor onweer en lag dan te trillen en hijgen. Ze sliep bij ons op de kamer. Ze kroop dan naast mij in bed en ik deed als of ik gewoon doorsliep. Er was dus niets aan de hand. Binnen een paar minuten was ze rustig. Het draait allemaal om vertrouwen. "

 

Ik dacht ook altijd dat eigenaren de angst van hun hond voedden en dat de hond daarop reageerde. Dat zal in sommige gevallen wel zo zijn, maar veel honden zijn gewoon bang omdat ze bang zijn en daar heeft de eigenaar niks mee te maken. Bij een hond die echt bang is, kun je als eigenaar hoog en laag springen met je vertrouwen, je komt er gewoon niet doorheen. Niemand hier in huis is bang voor vuurwerk, en toch is de hond van mijn moeder panisch. Als het gaat knallen raakt hij helemaal over de zeik. Doen alsof er niks aan de hand is werkt niet, steunen helpt niet, training heeft niet geholpen. Vuurwerkcd’s zijn kansloos, want hij snapt heus wel dat vuurwerk op de radio of de tv geen echt vuurwerk is. Andere stabiele honden die laten zien dat het niet eng is helpen ook niet, want de paniek is gewoon veel te groot. Het is heel makkelijk om te denken dat je als eigenaar je invloed op een bange hond kunt pakken en dat ‘gewoon doen alsof er niks aan de hand is’ een of andere magische oplossing is, maar dat is gewoon lang niet altijd zo. Heel vaak sta je als eigenaar gewoon machteloos bij dat soort extreme paniek.

 

Mijn oudste geeft weinig om vuurwerk. De eerste paar jaren sliep ze er doorheen, tegenwoordig gaat het er zo ontzettend hard aan toe dat ze wel opkijkt en het soms ook niet fijn vindt, maar er is bij haar geen echte angst. Ze is ook gewoon niet angstig aangelegd, de hond van mijn moeder helaas wel. Ik vermoed dat angst voor vuurwerk onder andere ook gewoon bepaald wordt door het karakter (is een hond sowieso al snel angstig of niet). Hoe mijn jongste gaat reageren zullen we moeten zien, in de basis is ze een redelijk stabiel hondje, maar ze zit nu net wel in een vrij onzekere fase. Bij haar denk ik dat het wel uitmaakt hoe ik me gedraag, ik denk ook niet dat de houding van de eigenaar nooit uitmaakt, maar bij honden die echt panisch zijn voor vuurwerk, kun je op je handen de Macarena dansen zonder dat het verschil maakt.

 

 

De hond van mijn moeder wordt trouwens ieder jaar naar een pension in vuurwerkvrije omgeving gebracht, dat is de enige manier voor hem om er goed doorheen te komen. Als hij thuisgehouden wordt, merk je echt nog maanden de effecten van de jaarwisseling op hem.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik heb een hond ,,verspeeld,, door vuurwerk. Een enorme stabiele hond, nergens maar dan ook nergens bang voor. Het jaar ervoor liep hij nog rustig buiten als het knalde. Tot er een rotjochie een vuupijl voor zijn poten gooide. Paniek. Ik ben doorgelopen na enige vermaningen naar het kind. Antwoord, het is oudjaar het mag, pa stond er breed lachend bij. Ja maar niet richting een hond gooien, mijn hond was verknald, vervolgens kwam er voetbal, wk, de vorige, ieder nl. Doelpunt was hier vuurwerk. Bij het wilhelmus zat hij al te beven, zomer dus overal was het te horen,

 Iedere autodeur was sindsdien bibberen en gillen, hij zat de hele dag in een hoekje, kop tegen de muur en maar luisteren. Anderhalf jaar van alles maar dan ook van alles geporbeerd. Het beste was nog knal koekje, dat lukte buiten,  want als hij maar jochies zag was het al mis, binnen was hij amper meer aanspreekbaar. Via de vereniging is deze hond herplaatst, eerst op proef. En toen kreeg ik na een paar dage een foto, hij lag languit in de kamer te slapen, eimdelijk rust voor hem. 

Hij heeft het nog steeds heel erg goed. Deze hond had de angst naar huis verplaatst, het huis was niet meer veilig. Zo in en in triest was dit. En zoveel verdriet heb ik hiervan gehad.

 

 

Dus angst is niet te doorbreken als het zo heftig is. Angst is een emotie, die kan je niet aanleren of belonen,

Steun je hond waar het kan.

 

Tryptofaan is een aminozuur, dat geeft rust zonder te verdoven en , sanal relax,  helpt, niet bij hele zware gevallen, maar zeker bij lichtere gevallen,

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

In de laatste week van december laat ik ze 's ochtends gewoon uit, dan is het nog rustig buiten.

's Avonds voor naar bed gaan, niet de weg op maar in eigen tuin/weiland even plassen/behoefte doen.

En overdag 1 of 2 x met de auto naar de zandverstuiving of rustig deel van het bos en daar even uitrennen.

Verder binnen blijven in huis, daar hoor je bijna niets van de knallen, wij wonen net als jij ook buiten het stadje.

Op deze manier zijn onze honden nog nooit bang geworden van de knallen.

 

 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Alleen t ding is Fado was in begin niet bang…. Hij is ook niet snel bang… ik bedoel die jacht knallen gaat goed…. Ik denk dat t m bang maakt omdat t dus die dag in de middag al flink word afgestoken in 1 keer…. Ik denk dat t m dat zo bang heeft gemaakt… we gaan dit jaar lekker veel knuffelen en een harde film marathon te halen…? Ik ga proberen  ook voor de zekerheid pilletjes in huis te hebben mocht t echt to much zijn. 

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Ik wil niet zeggen dat mijn methode 100% werkt. Er zijn wat vuurwerk betreft stabiele honden en minder stabiele. Mijn vorige hond was bang voor onweer. Het is natuurlijk heel erg dat zo'n rotjochie je hond verpest en dat pa erbij staat te lachen. Dat zijn van die eencelligen. Toch denk ik dat het ook voor een groot gedeelte een kwestie van vertrouwen is. Op het moment dat de hond een stuk vuurwerk tussen de poten krijgt is dat wat dat betreft het vertrouwen weg. Daar kun jij niets aan doen. Als ik in de tuin een stuk staal aan het doorslijpen was, zat Eefke er op vijf meter afstand naar te kijken ondanks het lawaai en de vuurstraal die er vanaf kwam. Dat verbaasde mij ook. Als pup durfde ze niet langs een vuurkorf te lopen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik begrijp nog steeds niet waarom er geen algeheel vuurwerkverbod komt. Het heeft totaal niets met het inluiden van het nieuwe jaar te maken. Ik heb het altijd  vreemd gevonden, dat de regering in het verleden altijd toestemming gaf om op oudejaarsdag al om 10.00 uur in de morgen te mogen knallen, naderhand werd dat 18.00 uur. Een heel vreemde beslissing omdat het vuurwerk is om het nieuwe jaar in te luiden. Dat is om twaalf uur. Niet om dagen-, weken- en zelfs maandenlang buurten onveilig te maken en zo veel schade aan te richten. Mensen die klagen dat ze het eigen risico, de energienota's en boodschappen niet meer kunnen betalen, maar wel voor honderden euro's zinloos vuurwerk de lucht in knallen. Ik teken elke anti vuurwerk-petitie.

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Ik begrijp nog steeds niet waarom er geen algeheel vuurwerkverbod komt. Het heeft totaal niets met het inluiden van het nieuwe jaar te maken. Ik heb het altijd  vreemd gevonden, dat de regering in het verleden altijd toestemming gaf om op oudejaarsdag al om 10.00 uur in de morgen te mogen knallen, naderhand werd dat 18.00 uur. Een heel vreemde beslissing omdat het vuurwerk is om het nieuwe jaar in te luiden. Dat is om twaalf uur. Niet om dagen-, weken- en zelfs maandenlang buurten onveilig te maken en zo veel schade aan te richten. Mensen die klagen dat ze het eigen risico, de energienota's en boodschappen niet meer kunnen betalen, maar wel voor honderden euro's zinloos vuurwerk de lucht in knallen. Ik teken elke anti vuurwerk-petitie. "

Doen wij ook! Wij hebben ook zo’n sticker dat we dieren hebben en liever geen vuurwerk in de buurt willen… kon je ergens kopen toen…. Maarja die jongelui… ik snap t niet… mijn ouders hebben mij toch anders opgevoed en ben 19….

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

" Ik begrijp nog steeds niet waarom er geen algeheel vuurwerkverbod komt. Het heeft totaal niets met het inluiden van het nieuwe jaar te maken. Ik heb het altijd  vreemd gevonden, dat de regering in het verleden altijd toestemming gaf om op oudejaarsdag al om 10.00 uur in de morgen te mogen knallen, naderhand werd dat 18.00 uur. Een heel vreemde beslissing omdat het vuurwerk is om het nieuwe jaar in te luiden. Dat is om twaalf uur. Niet om dagen-, weken- en zelfs maandenlang buurten onveilig te maken en zo veel schade aan te richten. Mensen die klagen dat ze het eigen risico, de energienota's en boodschappen niet meer kunnen betalen, maar wel voor honderden euro's zinloos vuurwerk de lucht in knallen. Ik teken elke anti vuurwerk-petitie. "

Ik deel je mening.

* hond van mijn dochter is weer totaal in de stress omdat ze bij hun in de buurt nu alweer op diverse plaatsen vuurwerk afsteken.

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het wordt vaak gezegd dat de hond bang wordt voor vuurwerk door de baas. Luca was niet echt bang voor vuurwerk, maar ergens in oktober terwijl hij rustig aan het snuffelen was, liet een onverlaat een rotje vlak naast hem ontploffen. Vanuit het niets. Vanaf dat moment was hij panisch en dat kwam door dat incident. Bij Romeo was het met vastenaovend (carnaval) rond 9 uur in  de morgen en een carnavalswagen die geparkeerd stond, het confettie-kanon liet knallen. Om mij gedag te zeggen. Vanaf dat moment was het ventje angstig, ook voor bv. rolluiken die je naar beneden of naar boven laat. Wilde maandenlang niet meer het park in. Ook door een incident. Hier is het soms net oorlogsgebied en dat begint in oktober tot ver in januari. Sinds ik honden heb, heb ik geen enkele "normale" jaarwisseling meegemaakt en dat verwacht ik deze keer ook niet. 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Het wordt vaak gezegd dat de hond bang wordt voor vuurwerk door de baas. Luca was niet echt bang voor vuurwerk, maar ergens in oktober terwijl hij rustig aan het snuffelen was, liet een onverlaat een rotje vlak naast hem ontploffen. Vanuit het niets. Vanaf dat moment was hij panisch en dat kwam door dat incident. Bij Romeo was het met vastenaovend (carnaval) rond 9 uur in  de morgen en een carnavalswagen die geparkeerd stond, het confettie-kanon liet knallen. Om mij gedag te zeggen. Vanaf dat moment was het ventje angstig, ook voor bv. rolluiken die je naar beneden of naar boven laat. Wilde maandenlang niet meer het park in. Ook door een incident. Hier is het soms net oorlogsgebied en dat begint in oktober tot ver in januari. Sinds ik honden heb, heb ik geen enkele "normale" jaarwisseling meegemaakt en dat verwacht ik deze keer ook niet.  "

Ik snap niet hoe je plezier ook eraan kan hebben? Is mega gevaarlijk t kan zomaar jouw kant op keren, eerder ontploffen…. Nou nooit gedaan.. Vind t verschrikkelijk !! Ik snap t plezier aan gewoon niet… hier is veel natuur gebied… geen een hert te zien… zo bang zijn ze dat ze ergens gevlucht zijn… arme dieren ook!

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn hond was niet bang voor vuurwerk, is zelfs als pup meegeweest naar een vuurwerk show. Ik hield wel haar handen op haar oren, maar ze vond het best. En toen glipte ze toen ze 3 jaar was met oud en nieuw naar buiten bij ons nieuwe huis waar veel fanatieker vuurwerk werd afgestoken vergeleken met vorige woonplaatsen, en net op dat moment stak iemand naast de schutting een 'bommetje' af. Sindsdien was ze panisch. Was, want vorig jaar gaf ik haar CBD olie vanaf oktober. Ik heb toen eerlijk gezegd geen verschil gemerkt, en moest uiteindelijk met draagzak gaan lopen als de knallen elkaar te vaak op begonnen te volgen dichter richting eind december, zodat we gewoon konden wandelen mocht het wel knalvrij blijven, maar ze kon schuilen desnoods tot we thuis waren als ze daar behoefte aan had. Dit jaar reageert ze echter helemaal niet of minimaal op vuurwerk. Zelfs een halve zool die vuurwerk midden op de weg afstaken terwijl we op 10-20 meter afstand stonden heeft haar niet weer getraumatiseerd. Ze schrok zich wel rot, maar herstelde zich binnen een paar minuten, en we hebben gewoon nog lekker gewandeld. Laatst fikse knallers 2 straten verderop. Ze keek op en sliep verder.

Dus mogelijk heeft de CBD olie toch wel ergens geholpen? Ze was namelijk 2 jaarwisselingen dus wel erg bang voor vuurwerk, en de derde nu plots niet meer. Hopelijk blijft het zo en wordt ze niet weer gehertraumatiseerd...

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De paarden en andere dieren die buiten in de wei staan, zonder bescherming vaak, worden vergeten. De dieren weten niet wat er gebeurt en denken dat de hemel instort. Maar het begint vaak thuis. Het wordt normaal gezien dat jongens opgevoed worden, dat het wel ruig en mannelijk is om te knallen. Vaders die in de morgen in de winkels in de rij staan om vuurwerk in te slaan, zogenaamd voor hun zonen en er prat op gaan voor honderden euro's gekocht te hebben. Misschien zelfs de energie- toeslag daarvoor gebruiken. Het heeft echt niets met het inluiden van het nieuwe jaar te maken, maar met testosteron. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Begrijp niet dat er in nederland geen verbod komt op vuurwerk, er zijn al zoveel maanden al ellende met vuurwerk, in veel landen is het verboden , nederland heeft maling eraan, co2 uitstoot is er, fijnstof en ga maar door, en dan al die vernielingen die iedere burger aan mee moet betalen...en dan de dieren, veel dieren zijn bang, wat ik hier lees in het topic is het topje van de ijsberg...zelf heb ik nog nooit een hond gehad die bang is van vuurwerk of wat dan ook, ik ga wel wandelen in genieden waar geen vuurwerk wordt afgeschoten...wanneer het oud en nieuw is is het hier best wel erg, vooral de rotjes die de jeugd afschieten en het liefst tegen je ramen aan gooien.....zelf zal ik het niet meer meemaken dat er vuurwerk ooit in nederland wordt verboden, een traditie die niet verboden wordt.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dat verbod op vuurwerk zal er wel nooit komen, daar verliest Den Haag veel te veel geld aan.

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Verhuizen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^