Vuurwerk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

UTRECHT - Een plastische chirurg heeft een emotioneel bericht gedeeld over haar dienst tijdens de jaarwisseling. Een 11-jarige jongen raakte zwaargewond door vuurwerk en verloor daardoor zowel zijn hand als oog. „Hij houdt een stomp tot zijn pols over.”..............    en zo zijn er vele die de nieuwsjaars vuurwerk zo geweldig hebben gevonden....dit jongentje verloor ook zijn ene ook, niets meer aan te doen...en dan wensen we elkaar, ...gelukkig nieuwjaar....        

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Ik denk dat ook honden die schijnbaar niet reageren, dit wel degelijk doen, toch bang zijn. Mijn hondje was de rust zelve, tot het donker werd en dan bedoel ik geen lamp aan. Gisteravond in de verte een niet zo harde knal, ik had een sidderaal op bed. Dus de rest van de nacht een lampje aan. Ze heeft verder rustig geslapen. Maar ook ik merk dat ze gisteren bijna de hele dag geslapen heeft.

 

Gisteren een man hier op straat was de rommel aan het opruimen. Ik liep langs en de man zei, was ze erg bang....... als je dat  nu weet waarom dan toch die rommel afsteken. 

 

23 miljoen in de staatskas, van de btw, maar hoeveel schade?

 

 Zou een landelijk opgezette petitie met handtekeningen richting den haag niet helpen?

 

Enne rekening houden met elkaar....... dat gebeurt naar mijn mening veel te weinig en dit geldt niet alleen voor vuurwerk afsteken. Het zit niet meer in de opvoeding.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat zou er overigens gebeuren als de verzekeringen de schade door vuurwerk uit de wa verzekering halen?

 

Veel vuurwerktoerisme blijft binnen, auto,s die kapot geknald worden, worden niet vergoed. Medische behandelingen door vuurwerk niet vergoed, branden aan huizen ed door vuurwerk, niet vergoed...... wat zal onze premie lekker laag worden.

 

Helaas moeten mensen die niets met het vuurwerk hebben,  en toch de schade er van ondervinden, dan ook zelf betalen, dus veel rechtszaken, Maar dat kan je verhalen op de dader, en die dader? Die is er natuurlijk niet, wel de lol niet de lasten,

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb 2 keer vuurpijlen op mijn serre gehad, die helemaal ingebrand waren. Er hing geen naambordje bij. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Onze hond is niet bang van vuurwerk en wij hebben echt een heerlijke avond gehad met vrienden en familie, hapjes en drankjes en de jongens en mannen hebben heel veel vuurwerk afgestoken! Denk dat 90% van de bevolking zo'n avond gehad heeft.
De media van tegenwoordig is alleen maar gericht op negativiteit, mensen die het hardst blèren en dingen verbieden. En ja hier waren ook harde knallen, illegaal spul, zijn gewoon explosieven! Daar moeten ze veel beter op handhaven. "

Fijn voor jouw maar de media blaast dit echt niet op. Tuurlijk van mij mag het vuurwerk best blijven maar gewoon plaatselijk op 1 plek dat door de gemeente wordt afgestoken. Klaar, dat schilt zoveel oog/hand letsel en ook doden. 

 

Daarnaast zijn er genoeg dieren en niet alleen honden die volledig in de stress schieten die daardoor overlijden en dat komt nauwelijks in de media.

 

En ik geniet er niet van hoor....hier de achterburen die van 8 uur tot none stop half 2 s nachts van die bommen afstaken. En toen nog om 3 uur en om 4 uur s nachts begonnen. De honden deden het geweldig, gelukkig. Ik daarin tegen had zo n hoofdpijn en heb echt niet van mijn avond kunnen genieten, door hun. 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Hey, 
 
zoals je weet hier ook heel bang hondje, net iemand die bewust vuurwerk naar haar gooide, mijn bloed kookte, komt dus nu nooit meer goed . Dus ik weet hoe je gevoel is, je maakt je toch zorgen
Ze slapen meer omdat ze uitgeput zijn van de spanning dus dat is normaal, dat ze wat sneller ademen en hijgen is ook opzich oke (adrenaline ) 
drinkt en eet hij wel? Ik zou het even aankijken na morgen overdag , lekker kriebelen en vertroetelen  "

Hij drinkt zeker gister avond wilde hij niet eten…. Hij durfde ook in de middag/ avond niet nr buiten…. T is dan meesleuren gwn omdat hij t echt niet wilt en toch een plasje moet Doen…. Hopelijk merkt hij snel dat t voorbij is zo… Want ik mis avond lange wandelingen…. Was altijd rustig we kwamen geen hondjes tegen en mensen om te kletsen heerlijk lekker ik en hij op pad!

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

" Hij drinkt zeker gister avond wilde hij niet eten…. Hij durfde ook in de middag/ avond niet nr buiten…. T is dan meesleuren gwn omdat hij t echt niet wilt en toch een plasje moet Doen…. Hopelijk merkt hij snel dat t voorbij is zo… Want ik mis avond lange wandelingen…. Was altijd rustig we kwamen geen hondjes tegen en mensen om te kletsen heerlijk lekker ik en hij op pad! "

Zolang hij maar drinkt dat is het belangrijkste , eten komt wel weer. 

zo zielig is dat, de angst zit er gewoon zo erg in bij de beestjes, hier wilt ze ook nog niet wandelen .

 

hoop dat we het inderdaad hebben gehad. En dat de na knallen ook wel zijn geweest…

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ientje? De schade is nihil behalve dat ego van de grote steden en de politie is gekrenkt. Er waren 23 gevallen dit jaar aan letsel. Vergeleken wat er dit jaar de toonbank is over is gegaan en de actuele schade? Dus voor sier en weg knal of doe het ergens in een gecontroleerde omgeving. Heb geen ome agent gezien hier en dat was normaal ook niet zo yell Toch helpt het aanspreken van mekaar? Beter dan iets anders. Helemaal weg zijn? Gaat hem nooit worden.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik denk zelf niet in termen van “verboden” of wie er wel of niet een rechtszaak wint. Ik heb mijn eigen mening over vuurwerk en dat staat helemaal los van wat de overheid en andere hoge pieten doen.  "

Dus jou eigen mening is een verbod op alles wat niet in je straatje blaast? Zo werkt de wereld niet Iglo, helaas maar waar want dan hadden we er heel snel geweest.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Dus jou eigen mening is een verbod op alles wat niet in je straatje blaast? Zo werkt de wereld niet Iglo, helaas maar waar want dan hadden we er heel snel geweest. "

Nee, dit zeg ik echt totaal niet. Terug naar Jip en Janneke jij. Staan nog veel plaatjes in en gaan van makkelijk naar moeilijk.

pagina 7 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Verhuizen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^