Verhuizen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Ik ga binnenkort verhuizen van thuis (bij mijn ouders) naar samen wonen met mijn vriendin. Mn rottweiler is nu 6 jaar oud en heeft altijd in het oude huis gewoond. We hebben haar gisteren mee genomen om zich beetje te laten wennen maar was redelijk moeilijk. Ze wou niet alleen in de tuin, elke keer als ik in de gang, garage ging wou ze meteen volgen, ook veel hijgen int begin. We gaan ze de volgende dagen nog paar keer meepakken en hebben jullie toevallig enkele tips? Alvast bedankt.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Laat haar niet alleen nu al. Eerst alles samen tot ze goed gewend is. Alleen thuis laten zul je waarschijnlijk ook opnieuw moeten opbouwen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waarom wil je haar dan alleen in de tuin laten?

Is het de bedoeling dat ze in de tuin gaat leven als je gaat verhuizen?

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

" Waarom wil je haar dan alleen in de tuin laten?
Is het de bedoeling dat ze in de tuin gaat leven als je gaat verhuizen? "

Nee ze mag op de benedenvloer overal maar zoals hier gaat ze vaak alleen buiten voor lange tijden en nu wou ze buiten maar na 30 sec staat ze terug voor de deur

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Volgens mij hecht een  hond zich meer aan de mens dan aan het huis.  Dus ze wil graag in jouw buurt zijn als ze op 'vreemd terrein' is.  Ik neem aan dat ze jouw vriendin ook goed kent.  Dat komt vast goed.

Geef haar een gezellige plek in de huiskamer, waar ze alles kan overzien. Met haar eigen mand of kussen, drinkbak, etensbak.  Dan voelt ze zich - als jullie bij haar zijn -  snel op haar gemak.

Veel plezier met je nieuwe woonsituatie.

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Ik zou haar gewoon lekker achter je aan laten lopen. Dat wordt vanzelf wel minder (als het met de tijd bekender en vertrouwder aanvoelt), zeker als ze nu ook al graag buiten vertoeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Laat je hond zelf kiezen na een maandje is en wordt het anders...niets moeten, wil ze niet alleen de tuin in nou ga samen...en ook niet alleen in het nieuwe huis al laten, heel rustig opbouwen, de hond wil graag in je nabijheid zijn, gun je hond dat, straks zoekt je hond een eigen plekje echt wel op..

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Komt wel goed denk. Ik ben 2 keer verhuisd met mijn hond. De eerste verhuizing was van een huis met tuin en een vriend naar alleen met mij in klein appartementje. Zodra haar mand binnen stond was het prima voor haar. Tweede verhuizing was weer naar een huis. Dus weer grote verandering want opeens sliep ik weer boven. Maar ook hier was het meteen goed. Ik ben beide keren de eerste 3 dagen thuis gebleven van werk.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nog een tip als je in die veilige zone weer zit? Om het in de toekomst te vermijden? Ga eens op vk met je hond, pak eens een ander wandelgebied. Huis en haard moet worden waar jij verblijft.

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Alvast bedankt iedereen. Volgende week woensdag verhuizen we en we zijn nog de rest van de week thuis. Hopelijk helpt het als haar materiaal erbij is.. 

honden page profiel DD

honden foto van D

Rustig opbouwen met alleen zijn weer. Mijn ouders verhuisden en hun honden waren ook al 7 en 8 jaar gewend aan 1 huis (en enkele keer op visite bij anderen, maar het zijn geen gemakkelijke honden, dus dat was op nog geen 1 hand te tellen per jaar). Ze konden niet echt rustig wennen, want bij mijn vader werd vastgesteld dat de kanker terug was 1 maand voor verhuizen. Mijn ouders verhuisden verder van familie en vrienden die dus niet in huis konden zitten even wanneer ze naar de wekelijkse ziekenhuisbezoeken moesten, en ze zijn dus al snel een paar uur alleen thuisgelaten. Ze breken het huis half af en joelen en blaffen. Mijn ouders proberen het nu wel goed aan te leren; doen moeilijker om de honden dan maar toch wel bij familie te droppen al moeten ze omrijden. Of de honden achterin de auto en mijn moeder gaat niet mee het ziekenhuis in (dat kon eerder niet want mijn vader ging met rolstoel toen nog naar binnen). Ze hebben kongs aangeschaft en extra lekkere worst en laten ze nu heel eventjes af en toe daar me alleen. Verhuizing was in juni, mijn ouders zijn beiden ‘met pensioen’ (werken niet meer, zijn flink kleiner gaan wonen, dus zolang ze rustig aan doen, kunnen ze met het geld tot hun pensioen aan). Dus op de ziekenhuisbezoeken na, werden ze overigens niet veel alleen gelaten.

Maar een hond met verlatingsangst werkt erg beperkend foot-in-mouth Mijn hond heeft het al van pups af aan, dus ik ben er aan ‘gewend’, maar na mijn huidige hond komt er denk ik even geen nieuwe hond. Mijn ouders hadden honden zonder verlatingsangst dus het valt hun nu zwaar hoe ze dingen moeten regelen, of dat ze dingen moeten laten. En opvang zoeken voor een hondje van 8kg (de mijne) of voor grote honden van 20-30kg (hun honden) is ook nogal een verschil. 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Je hond loopt je nu natuurlijk ook overal achter na omdat hij denkt dat je weg gaat en hem vergeet.

 

Straks als alles er is, en ook jullie, zal hij vast een stuk rustiger zijn.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Wanneer alles weer een vast plekje heeft zal het vast beter gaan. Overhaast niets en neem er de tijd voor. Het is natuurlijk een grote verandering voor je hond.

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

" Rustig opbouwen met alleen zijn weer. Mijn ouders verhuisden en hun honden waren ook al 7 en 8 jaar gewend aan 1 huis (en enkele keer op visite bij anderen, maar het zijn geen gemakkelijke honden, dus dat was op nog geen 1 hand te tellen per jaar). Ze konden niet echt rustig wennen, want bij mijn vader werd vastgesteld dat de kanker terug was 1 maand voor verhuizen. Mijn ouders verhuisden verder van familie en vrienden die dus niet in huis konden zitten even wanneer ze naar de wekelijkse ziekenhuisbezoeken moesten, en ze zijn dus al snel een paar uur alleen thuisgelaten. Ze breken het huis half af en joelen en blaffen. Mijn ouders proberen het nu wel goed aan te leren; doen moeilijker om de honden dan maar toch wel bij familie te droppen al moeten ze omrijden. Of de honden achterin de auto en mijn moeder gaat niet mee het ziekenhuis in (dat kon eerder niet want mijn vader ging met rolstoel toen nog naar binnen). Ze hebben kongs aangeschaft en extra lekkere worst en laten ze nu heel eventjes af en toe daar me alleen. Verhuizing was in juni, mijn ouders zijn beiden ‘met pensioen’ (werken niet meer, zijn flink kleiner gaan wonen, dus zolang ze rustig aan doen, kunnen ze met het geld tot hun pensioen aan). Dus op de ziekenhuisbezoeken na, werden ze overigens niet veel alleen gelaten.
Maar een hond met verlatingsangst werkt erg beperkend  Mijn hond heeft het al van pups af aan, dus ik ben er aan ‘gewend’, maar na mijn huidige hond komt er denk ik even geen nieuwe hond. Mijn ouders hadden honden zonder verlatingsangst dus het valt hun nu zwaar hoe ze dingen moeten regelen, of dat ze dingen moeten laten. En opvang zoeken voor een hondje van 8kg (de mijne) of voor grote honden van 20-30kg (hun honden) is ook nogal een verschil.  "

Hopelijk breekt ze het huis niet af want het is een huurhuis haha .. Maar ze heeft nog nooit iets kapot gemaakt.. Dus wenen is het belangrijkste en hopelijk helpt het als al haar materiaal er is .. Alvast bedankt iedereen

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Heb er vertrouwen in want als je dat niet hebt zal je hond dat aanvoelen. Mijn hond had met geen enkele verhuizing problemen. Maar zij was ook gewend mee te gaan naar vakantiehuizen en mee reizen in een camper door allerlei landen. Als haar deken en ikzelf er maar waren was alles goed. Ik maakte er ook nooit een ding van. Gewoon deken en bal en hond mee alsof het heel normaal was en dan vond zij dat ook. Maar misschien had ik gewoon een gemakkelijke hond. Maar denk wel dat het geholpen heeft dat ik haar overal in mee liet draaien zonder daar speciaal aandacht aan te besteden. Mijn ervaring is dat mensen die dat wel doen, de hond dan daarop reageert van oh het zal wel spannend zijn want mijn baas doet zo anders.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^