Vuurwerk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Mee eens, Willemijn (niet gequote, maar ik bedoel ook het langere stuk dat je eerder schreef laughing ). Het moet echt heel goed misgaan, wil de politiek (we zitten al een tijdje met een liberale regering) actie ondernemen en dan nog kunnen ze een verbod niet naleven/handhaven. Dus geheel rustig zal het nooit worden.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het is een "traditie" het nieuwjaar in te luiden met vuurwerk. Dat is om 24.00 uur! Het is alleen in Nederland vanaf 18.00 uur op oudejaarsdag al geoorloofd vuurwerk af te steken. Dat was in het verleden al om 10.00 uur in de morgen. Het is echt geen traditie om wekenlang, maandenlang, vuurwerk af te steken. Ook het zinloze, gevaarlijke carbidschieten wordt een "traditie" genoemd. Het was ooit ook een "traditie" vanuit een toren elk jaar een levende geit naar beneden te gooien. En lol dat ze hadden! Toen dat terecht verboden werd, waren de plaatsgenoten boos dat deze "traditie" verboden werd. 

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Nou Willemijn, dat ben ik niet met je eens. De publieke opinie is wel aan het schuiven. Ik heb dat artikel van de Volkskrant hier op het forum gepost, het is een heel stuk maar als je het zo leest zou dit onderzoek wel een handvat kunnen zijn voor de milieuorganisaties. Wat milieu betreft lopen we in dit land helemaal vast. Denk ook eens aan al die exotische metalen die bij dat siervuurwerk vrij komen. Dat is pure vervuiling.

honden page profiel IreneIrene 3 doggies

honden foto van Irene

Koda vind het vuurwerk geen probleem.  Tot nog toe.  Ik heb aan vanaf juli, toen we hem ophaalden, alle apps die in te stellen zijn voorzien van een eigen vuurwerk geluidje. Dus hier in huis gaat al een hele tijd vuurwerk af. Eergisteren was er een onverlaat die het leuk vind en hekje harde knal voor m'n voordeur af te laten gaan.  Hond gaf geen kik. Auto ruit had minder geluk cry

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Mee eens, Willemijn (niet gequote, maar ik bedoel ook het langere stuk dat je eerder schreef ). Het moet echt heel goed misgaan, wil de politiek (we zitten al een tijdje met een liberale regering) actie ondernemen en dan nog kunnen ze een verbod niet naleven/handhaven. Dus geheel rustig zal het nooit worden. "

Volgens mij heeft heel Nederland al eens gezien dat het goed mis kan gaan.

Iedereen weet inmiddels dat een goede partij vuurwerk een flink deel van een stad kan wegvagen. Enschede, 13 mei 2000. Ik herinner het me nog als de dag van gister.

 

Helaas hebben velen daar niks van geleerd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

vanavond oefening in Groningen met een lichtshow.....morgenavond om 24.00 een eerste lichtshow in Groningen, ze zijn de overlast zat met het vuurwerk, er komt geen vuurwerk aan te pas alleen lampen meer niet...

honden page profiel Femke Femke 3 doggies

honden foto van Femke

" Ik zou iedereen willen oproepen de diverse vuurwerkmanifesten op internet te ondertekenen. De manifesten die ik kon vinden, heb ik ondertekend. Ik ga zo nog een poging ondernemen, Romeo uit te laten.  "

Let wel op dat je niet per ongeluk degene ondertekend die juist tegen een vuurwerkverbod zijn. 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

" Volgens mij heeft heel Nederland al eens gezien dat het goed mis kan gaan.
Iedereen weet inmiddels dat een goede partij vuurwerk een flink deel van een stad kan wegvagen. Enschede, 13 mei 2000. Ik herinner het me nog als de dag van gister.
 
Helaas hebben velen daar niks van geleerd. "

Het gaat ieder jaar inderdaad wel mis. De vuurwerkramp herinner ik me ook nog, maar dat is blijkbaar niet erg genoeg?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

"Ook het zinloze, gevaarlijke carbidschieten wordt een "traditie" genoemd. Het was ooit ook een "traditie" vanuit een toren elk jaar een levende geit naar beneden te gooien. En lol dat ze hadden! Toen dat terecht verboden werd, waren de plaatsgenoten boos dat deze "traditie" verboden werd.  "

U gaat niet door voor de tweedehands broodrooster.

 

De oorsprong van het knalvuurwerk? Is lauter en alleen om de boze geesten te verjagen voor het nieuwe jaar.  Het dateert uit Aziatische historiek, ergens hier naar toe gewaaid. Denk iets met Voc of zo iets soort yell Vandaaruit zal het waarschijnlijk gebruikt zijn om prooidieren van het landschap te jagen. Meest hongerige maanden zijn die met de R erin. Maarja eens met dat het hedendaags echt wel te ver gaat uit verveling.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

" vanavond oefening in Groningen met een lichtshow.....morgenavond om 24.00 een eerste lichtshow in Groningen, ze zijn de overlast zat met het vuurwerk, er komt geen vuurwerk aan te pas alleen lampen meer niet... "

Mooie oplossing.

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Anouk, het kan best dat het door Oud-Indiëgangers hier heen is gebracht. Ik kan mij van vroeger als klein kind nog herinneren dat bij de jaarwisseling om twaalf uur de kerkklokken werden geluid en dat de scheepshoorns op het Amsterdamse IJ werden geblazen. Niks geen vuurwerk. Ik werd toen even voor twaalf uit bed gehaald. Daarna werd ik er weer ingestopt. Tja, Ik ben wat ouder.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Paul? Nee geen vol indo maar wel het chineesvlak. Oud dynastieën zijn dan ook erg oud. Kerk klokken altijd horen luiden, zo ook het gebed op vrijdagmiddag en zondags in de kerk. Het heeft altijd iets aan magisch gehad voor mij, zonder de doekoe. Ik ben blij met mijn mes wat wederom heel veel mooie biefstukjes en rollades gaat snijden.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Als maar genoeg mensen tegen zijn, dan houd het vanzelf op, de politiek gaat mee met het volk, want stemmetjes winnen.

Sam ligt al de hele dag onder een bureau, hij heeft wel gegeten, hij krijgt Relax en zylkine en valeriaansnoepjes, hij is minder bang dan zonder dat, want hij neemt wel lekkers aan.

Hier is het gewoon oudejaarsavond, niet normaal, en knalvuurwerk, niet de bommen, en ik dacht dat dat verboden was, en toch ging het vandaag echt los, al hebben we al maanden last van vuurwerk.

Als het nu 1 nacht was, dan was dat nog te doen.

Ik ben benieuwd naar de radarbeelden op 1 januari, vorig jaar schrok ik daar echt van, ook herten lopen zich te pletter en in sloten, het zijn niet alleen de huisdieren.

@ Machtel, kan je de links hier zetten om te tekenen?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Anouk, ook al heeft iets zijn oorsprong honderden jaren geleden, maar het blijkt gevaarlijk te zijn, veroorzaakt veel schade en ellende, waarom zou dat verschil uitmaken?

 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Yooop, misschien kun je eens kijken onder "Vuurwerkmanifest 2023". 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Het geknal heeft hier gisteren voor een gevecht gezorgd :( piiri wat gaten in haar kop, nog aan het twijfelen of ik naar de DA zal gaan.  Bah, leuk einde van het jaar zo.

Gisterenavond uiteraard al wel contact met DA gehad en ik kan langskomen als ik wil.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Bloed het nog Dagmar? Diepe gaten? Denk het wel, jou honden kennende van je verhalen.

Als he denkt dat het niet zelf dicht gaat, gewoon gaan. Anders een klets honingzalf oid erop en de natuur zn gang laten gaan.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Geen actief bloed, met uitkuisen uiteraard wel een beetje. Het is boven op haar kop, dus diep zijn ze niet, ze gapen wel (maar dat is nog altijd beter een punctie wonde).

Ik prop ze nu idd vol honingzalf telkens, gisterenavond ook nog een dubbele dosis loxicom gegeven.

De honingzalf wrijft ze uiteraard ook af met haar poot om dan om te likken haha, slim is ze wel hp-angel

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Gelukkig geen actief bloed, ja met schoonmaken gaat het altijd wat bloeden, niet erg, goed voor de wond.

 

Ik zou het denk ik zo laten, tenzij iets erger gaat worden of toch lijkt op ontsteking oid, of je denkt toch echt dat het zelf niet goed dicht gaat komen. 

Je geeft loxicom, dat helpt tegen pijn en ontsteking.

 

Haha Dagmar, iets op het pootje om te likken en iets op 't koppietongue-out.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Ik ben blij dat het een grauwe, natte dag is. Hopelijk houd dat een aantal mensen binnen. 

De ochtendwandeling hebben we tactisch gelopen. Gelukkig is mijn hond buiten niet bang. Maar binnen helaas wel een beetje dus ik probeer het te overstemmen met muziek. Heb ook een voorraad kauwmateriaal gehaald dus dat wordt een vreetfestijn. 

Hoe gaat het bij jullie?

 

Sterkte Dagmar! Wat een enorme domper.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het houd hier in ieder geval de jongens met tasjes in hun eigen buurt.

Normaal loopt het hier vol met kinderen met tassen vol vuurwerk, afsteken en achteloos achter zich weggooiend en nergens naar kijken.die heb ik nu nog niet gezien.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Vanmorgen in alle vroegte met liz uitgebreid gewandeld, de restvan de dag ff in tuin. Tja, de vuurwerkramp alweer 22 jaar geleden. Woonde op steenworp afstand van de ontplofte fabriek. Veel ellende gezien en meegemaakt. Van mij had het toen al afgeschaft mogen worden. Ondanks het slechte weer hier nu al volop geknal. Liz is gelukkig niet extreem bang. Om het zo te houden beperken we ons maar tot de achtertuin. Ben blij als het weer achter de rug is. Prettige jaarwisseling allemaal! 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier nog twee die relatief relaxed zijn. Zometeen naar het oude floriade terrein om te wandelen. Je hoort wel geknal daar maar echt in de verte gelukkig. 

 

Net nog naar het dorp geweest en gelunched. Alle twee super relaxed en daar hoorde je niks van het geknal, heeeeeerlijk. Naar de oliebollenkraam gelopen, wel geknal maar beide kijken me dan aan met een blik 'koekje?'. 

 

Straks tegen 12 uur krijgen ze beide wat voor te kauwen. Rolluiken gaan dicht en we doen gewoon alsof er niks aan de hand is. En hebben ze steun nodig, dan lekker bij mij zitten. Het geknal is gelukkig aanzienlijk minder dan jaren terug en hier wonen nauwelijks nog van dat jong grut.

 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Voor alle baasjes van hondenpage en hun lieve hondenventjes en hondenmeisjes een rustige jaarwisseling toegewenst en bovenal een gelukkig en gezond nieuwjaar!

honden page profiel DagmarDagmar

Hier voorlopig nog rustig, net wel een enorme knal, waarop Treskor begon te grommen, maar nadat ik hem gezegd had dat het ok was en hij dat uitermate flink geregistreerd had, is hij weer gaan liggen.

honden page profiel DagmarDagmar

Helaas, de knallen blijven aanhouden. Bah. Zo meteen hun eten geven en dan het huis volgooien met kauwspul.

Gelukkig wel relatief ver weg, enkel de knallen zijn te horen, niet de mensen die ze veroorzaken.

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Vanochtend een lange wandeling op de Veluwe gedaan. Saar reageert iets op de knallen maar is meer alert dan gestresst. Al 2 dagen vuurwerk maar vanaf 18 uur is het nu echt los gegaan en ook dichtbij. We gaan straks naar vrienden die vrij buitenaf wonen, daar kan ze lekker spelen met hun hond. Het is zo zacht dat we buiten zitten met een vuurkorf, rond 12 uur gaan de honden naar binnen. Werkt gelukkig tot nu toe elk jaar goed. 

Goede en vooral een veilige jaarwisseling allemaal! En sterkte voor iedereen met een bange (of boze) hond! 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Arme Pirri als indirect vuurwerkslachtoffer. Ik hoop dat de wondjes niet gaan ontsteken en dat het verder rustig blijft bij jullie.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hier is het oorlog, Sam wil niet eens eten..

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" Hier is het oorlog, Sam wil niet eens eten.. "

Er zijn hier 'slechts' sporadich knallen, maar Zeno wil ook niet drinken. Drinkt Sam nog? Zeno is te gestresst. Hij hijgt en kwijlt en raakt veel vocht kwijt. Ik hoop dat het zo weer wat rustiger wordt.

pagina 4 van 7 12 3 45 6 7
Volgende forumvraag: Verhuizen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^