Labradoodle: hulphond of hond die hulp nodig heeft?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Dit topic staat onder Rashonden, hoewel de Labradoodle een kruising is nl. Labrador x Poedel.

 

Zowel de Australian Labradoodle als de Labradoodle worden niet erkend door de Raad van Beheer en de FCI

http://www.fci.be/nomenclature/races.aspx?init=A.

 

Een Labradoodle krijgt zowel van de RvB als van de FCI geen stamboom.

 

De verenigde fokkers hebben zelf een zogenaamd certificaat ontworpen met daarop de afstammingsgegevens.

 

De genenpool van de Labradoodles wordt wel degelijk zeer nadelig beïnvloed door het feit dat pupkopers, of hun pup reeds gecastreerd/gesteriliseerd op de leeftijd van 8 weken meekrijgen, of een contract moeten tekenen, waarbij de pupkoper zich verplicht om de castratie/sterilisatie vóór de leeftijd van 1 jaar te laten plaatsvinden en dus niet mogen fokken.

 

https://hondenbescherming.nl//nieuws/2012/03/12/hondenbescherming-tegen-castreren-hond-op-zeven-acht-weken/

 

 

Eigenaren komen als de hond de leeftijd van 1 jaar bereikt voor een dilemma te staan omdat zij bovengenoemd contract hebben getekend; zie

https://www.hondenpage.com/hondenforum/154830/laten-helpen-van-mn-hond.php

 

Castreren/steriliseren vóór dat de honden zowel fysiek als mentaal volledig zijn ontwikkeld, komt ten nadele van het groeiproces; ook fysiek en mentaal. Er wordt beweerd dat men de fokkerij op deze manier onder controle wil houden. Dit gaat echter ten koste van de honden en ten gunste van de kassa van de fokkers.

 

Voor een pup met zgn. certificaat betaalt men ca. 1700 tot 2300 Euro. En niet nakomen van het castratie/sterilisatie contract levert een boete op van 10.000 Euro. Een Nederlandse rechter zal een dergelijk contract van tafel vegen.

 

Juist doordat men de fokkerij op bovenstaande manier voor zichzelf wil houden, zie je de laatste jaren allerlei honden uit pretnesten van kruising poedel en labrador.

 

Een interessante discussie is te lezen in dit topic https://www.hondenpage.com/hondenforum/103701/labradoodle-standaard.php

 

waar ook een Labradoodle fokker zeer duidelijk maakt dat zij tegen de vroege castratie/sterilisatie is en daar niet aan mee doet.

 

 

citaat

Castratie reu

 

Bij grote hondenrassen adviseren wij pas vanaf 1 jarige leeftijd te castreren. Bij te vroege castratie kunnen problemen in de ontwikkeling van het bewegingsapparaat gezien worden omdat deze honden langer doorgroeien. Te vroeg gecastreerde reuen zouden een verhoogde kans hebben op het ontstaan van bijvoorbeeld heupdysplasie, maar ook bottumoren op latere leeftijd. Tevens worden te vroeg gecastreerde honden sneller te dik en kan er een onderontwikkeling van het geslachtsapparaat plaatsvinden.

Bron: http://www.vanstadtotwad.nl/content/09781c8318d8e0df/castratie_reu

 

Teef

 

 

Betreft de leeftijd adviseren wij pas na de eerste loopsheid te castreren. De reden dat wij niet voor de eerste loopsheid castreren is dat er een verhoogd narcose risico is wegens de leeftijd en een verhoogde kans op het ontstaan van obesitas (overgewicht), urine-incontinentie en een onderontwikkeling van de geslachtsdelen. Castratie kan het beste plaatsvinden op 3 maanden na de loopsheid. Na de loopsheid staat de baarmoeder namelijk nog ruim 2 maanden onder invloed van het hormoon progesteron dat zorgt voor en verhoogde doorbloeding van de baarmoeder en aanliggende structuren. Na deze periode houden we ook nog rekening met een herstel periode van een aantal weken waarin de baarmoeder tot rust kan komen.

 

einde citaat

 

Bron: http://www.vanstadtotwad.nl/content/09781db618d8e212/castratie_teef

 

Een veel gebruikt verkoopargument van de Labradoodle is dat mensen met een allergie voor honden, niet allergisch reageren op Labradoodles. Er zijn nog tientallen andere rassen die allergie proof zijn, zie

 

http://www.allergieoplossingen.nl/allergievrije-honden/

 

Wat de ziekte van Addison betreft: deze is bekend bij de Labradoodles en daarom adviseert Dog Breed Health om de fokker te vragen naar de medische geschiedenis van ouders, grootouders en overgrootouders.

 

In tegenstelling tot de fokker van de Labradoodle, waar Dier & Recht over schrijft, zijn er gelukkig ook fokkers die hun pupkopers  op de hoogte stellen als later zelfs een opa en oom van de pup de ziekte van Addison blijken te hebben. https://www.hondenpage.com/hondenforum/146238/de-ziekte-van-addison.php

 

 

quote

 

Other diseases (for which there are currently no genetic or screening tests for sire or dam)

 

Sebaceous adentitis (see above)

 

Addison’s disease (disease of the pituitary gland limiting the ability to control stress or digest food – various symptoms which can lead to total collapse)

 

Check Other diseases in the relevant parent breeds

Ask the breeder about the medical history of the parents, grandparents and great grandparents. Consider carefully whether to purchase a puppy if some of these or other diseases are in the family line.

 

unquote

 

Source: http://www.dogbreedhealth.com/labradoodle/

 

honden page profiel monicamonica 3 doggies

honden foto van monica

Ook hierbij zijn er weer tegenargumenten genoeg , en helemaal wat betreft allergie, we hebben zelf ervaren dat we niet tegen andere rassen kunnen dus nee dat is geen sprookje en ik maak het nog steeds dagelijks mee.
Ook het castreren op oudere leeftijd kleven een boel nadelen waaronder de hormoongevoelige tumoren , en zo hou je altijd voor en nadelen bij elke beslissing die je neemt in het leven , en uiteraard hou je ook voor en tegenstanders van dingen. Maar ik weet wel dat er meer poedels lijden aan de ziekte van addison dan ALD.


Om het een erkend ras te krijgen moeten we 1000 honden per maat ( zoals iedereen weet zijn er 3 maten) hebben die meer als 4 generaties ALD zijn in de fok, dus je praat over een bestand van 3000 honden en ik denk dat bij elk ras dat niet binnen 20-25 jaar voor elkaar is gekomen. dus we moeten nog even geduld hebben om dat te bereiken zoveel mensen zoveel wensen en zoveel meningen , en ook het gevoel speelt een rol in elke mening http://www.hondenplaneet.nl/gezondheid/sterilisatie.php

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Bedankt voor de informatie dames...

 

Ik ga de linken zeker lezen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Aangezien ik mijn asiel-lijkt-op-een-Golden-maar-wie-weet-wat-er-in-zit hond bij de inventarisatie van ziekten bij honden gewoon kon aanmelden als rasechte Golden kan ik deze organisatie en hun hetze over "rashonden zijn allemaal ziek" niet serieus nemen. En volgens hun site noemen ze dit "We doen uitvoerig onderzoek naar afwijkingen en publiceren dat in de RashondenWijzer."

 

Hun methodes kloppen niet. Natuurlijk zijn er ook zieke Goldens met stamboom, maar als ik iets heb wat op een Golden lijkt maar er zit van alles doorheen komt dat bij hun rashondenwijzer terecht onder "ziektes bij Goldens".

 

Echt, ik neem alles wat deze groep communiceert met een korrel zout. In plaats dat ze staan voor verantwoord fokken met testen zitten ze -naar mijn mening- alleen maar alles af te zeiken zonder dat ze met oplossingen komen die op langere termijn de gezondheid van honden verbeteren. En ze gaan voor het gemak ook voorbij aan de grote aantallen honden die via foute fok en handel het land in komen (en dus ook als "rashond" met hun aandoeningen aangemeld konden worden!).

 

En ik heb nul komma nul interesse in pups, rashonden, stambomen of fokken, dus ik ben niet eens een partij met belangen hier in. Maar hier zit een luchtje aan.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" Aangezien ik mijn asiel-lijkt-op-een-Golden-maar-wie-weet-wat-er-in-zit hond bij de inventarisatie van ziekten bij honden gewoon kon aanmelden als rasechte Golden kan ik deze organisatie en hun hetze over "rashonden zijn allemaal ziek" niet serieus nemen. En volgens hun site noemen ze dit "We doen uitvoerig onderzoek naar afwijkingen en publiceren dat in de RashondenWijzer."
 
Hun methodes kloppen niet. Natuurlijk zijn er ook zieke Goldens met stamboom, maar als ik iets heb wat op een Golden lijkt maar er zit van alles doorheen komt dat bij hun rashondenwijzer terecht onder "ziektes bij Goldens".
 
Echt, ik neem alles wat deze groep communiceert met een korrel zout. In plaats dat ze staan voor verantwoord fokken met testen zitten ze -naar mijn mening- alleen maar alles af te zeiken zonder dat ze met oplossingen komen die op langere termijn de gezondheid van honden verbeteren. En ze gaan voor het gemak ook voorbij aan de grote aantallen honden die via foute fok en handel het land in komen (en dus ook als "rashond" met hun aandoeningen aangemeld konden worden!).
 
En ik heb nul komma nul interesse in pups, rashonden, stambomen of fokken, dus ik ben niet eens een partij met belangen hier in. Maar hier zit een luchtje aan. "

 Duidelijk...bedankt.

honden page profiel toto

honden foto van to

hey Loes welke fokker is dat waar het artikel overgaat??

honden page profiel toto

honden foto van to

http://www.dierenrecht.nl/fileadmin/user_upload/Jaarverslagen_en_ANBI/Jaarverslag_Dier_en_Recht_2013.pdf

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^