Labradoodle standaard

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Brigitte (Gast)

Weet iemand een betrouwbaar adres/fokker waar ik kan informeren over labradoodle maar standaard maat ! Is de grote maat doodle

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja zeker, en dan nog wel een uitsteknde fokker, hier op het forum...

MARION.... kijk bij baasjes, zij is een verantwoorde fokker van het labradoodle. daar kan je alle informatie inwinnen die je maar wilt hebben. :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wij hebben 8 lieve ldoodles , en af en toe een nestje ( zo'n 2 x per jaar) van 1 van onze honden, van ieder nestje gaat er 1 naar martin gaus hulphonden en de eerste is al aan het werk! ook zijn er pups geplaatst bij stichting kind en hulphond.. pups worden in de huiskamer geboren waar ze ook lekker opgroeien en goed gesocialiseerd worden, met andere honden, kinderen, katten, geluiden enz. foto's te zien op http://drentselabradoodles.hyves.nl

Kijk hier voor de hele fokker vermelding van 'Marion'

marion staat in baasjes, bij de M..met vermelding van ster, zo kan je haar opzoeken. succes.

honden page profiel La Maison Des AbricotsLa Maison Des Abricots

Koop gewoon een poedel! Goedkoper, deze verharen echt niet, en veel gezonder!

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

En als je op zoek bent naar een australian labradoodle kan je beter hier kijken voor aangesloten fokkers:

http://www.alcn.nl/links/

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

@ la maison des abricots, onzin goedkoper en gezonder.. mijn honden zijn gezond, getest , en ik castreer/steriliseer mijn pups niet om dit ook zo te houden!

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

de australische labradoodle ?

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Jep, das heel iets anders dan een kruising labrador/poedel wat veel mensen denken.

Lees maar eens hier:
http://www.labradoodleforum.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=28

en bijvoorbeeld hier:

http://www.alcn.nl/index_bestanden/ALCN_rasbeschrijving.htm

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

heb pas geleden uitslag gekregen van de universiteit naar het verschil in allergievriendelijkheid tussen de engelse multigens ( die ik heb) en de australische.. geen verschil! 0,0 eerste kruisingen zijn onvoorspelbaar logisch, zijn ook vaak niet de mooiste pups en hebben zeker niet de vacht die ik voor ogen heb, percentage poedel moet hoger zijn dan labrador. Veel mensen doen maar wat en verkopen eerste kruisingen als allergievriendelijk en niet verharend, ieder weldenkend mens kan begrijpen dat dat niet waar is maar ja handel en zat onwetende goedgelovige mensen. Mijn streven is om pups te krijgen met een fleece of curly fleece vacht die breder gebouwd zijn dan een poedel, ik selecteer mijn honden mede daarop zeg bouw meer labrador dan poedel . En er zijn zoveel verschillen tussen de australische labradoodles , zie de laatste tijd steeds vaker foto's van labradoodles met hele kleine poten echt geen gezicht, ben benieuwd welk ras ze er nu weer tussendoor gooien (tekkel?) ( mijn mening) tevens heb ik 2 australische 1 met 8 weken gesteriliseerd :'( en 1 intacte reu die hopelijk in de toekomst voor nageslacht gaat zorgen zonder dat ik de pups op die leeftijd laat steriliseren ik weet uit eigen ervaring wat het allemaal met een pup/hond doet ;-) ;-)

honden page profiel BoBo

honden foto van Bo

Brigitte, ik zou voor de engelse multigen gaan! Als ik er een zou willen zou ik zeker eens bij Marion gaan kijken.

De australian labradoodle wordt pas meegegeven aan een nieuwe eigenaar na castratie, en op jonge leeftijd castreren is niet goed voor de hond. Ik heb hier veel moeite mee. Als je er meer over wilt lezen kun je in de encyclopedie op deze site (dit forum) kijken.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

In nederland wordt het vroege castreren door enkele fokkers niet meer gedaan, en er volgen steeds meer.
Ik zou je aanraden een fokker te zoeken die dit dus niet meer doet, je hond heeft zijn/haar hormonen nodig om een stabiele hond te worden. Mijn (multigen) labradoodle komt uit Engeland, maar ook daar steriliseren ze vroeg.
Maar een andere vraag, natuurlijk zijn labradoodles het einde, en ik kan Puff niet meer wegdenken uit mijn gezin, waarom een Labradoodle?

Puur uit nieuwsgierigheid?

en inderdaad Marion is een top fokker, ze staat zelfs voor mensen klaar die geen pup bij haar hebben gekocht, en heeft altijd een goed advies...

Ik heb totaal geen spijt van de fokker waar ik de mijne vandaan heb, maar ik zal waarschijnlijk de volgende keer (als er ooit een bij komt) eerst bij marion informeren of er nestjes in de planning staan.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Waar ik toch een beetje moeite mee heb, is dat er hier om informatie wordt gevraagd die ik zo objectief mogelijk geef. Maar in elk topic waar het over een labradoodle gaat komt hetzelfde reclameblok van een fokker langs. Mag dat zomaar?

no offence Marion, maar jouw opmerkingen zijn verre van objectief en berusten op verkeerde feiten. Ik vind dit kwalijk!

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

onzin..gelukkig geen reclame nodig, waar ik mij aan stoor is het feit dat altijd alleen de australische labradoodles als allergievriendelijk enz. worden bestempeld terwijl dit echt onzin is! wetenschappelijk bevestigd zelfs.. dus is echt niet verre van objectief, heb al 9 jaar labradoodles zowel australische als engelse en weet dus echt wel waar ik over praat! als er 1 is die altijd alle voor en tegens leest over alles voordat ik iets op papier zet ben ik het wel, kan je het onderzoek wel mailen zodat je het kan zien, zeg alleen dat er heel veel verschillen zijn tussen de australische ( logisch je hebt standaard/medium en mini) daar zijn allemaal verschillende rassen voor gebruikt om dit te bewerkstelligen , maar de info op heel veel australische fokker sites kloppen gewoon niet qua rassen enz, is heel anders dan de dna uitslagen van de labradoodles ( zie stop rutland manor) . Maar ja iedereen moet zelf weten waarvoor ze kiezen, wil altijd juist het verschil of soms weinig verschil tussen de multigen en australische aantonen. Beide zijn net zo leuk, lief sociaal en mooi. En hoe je het ook mooi verpakt steriliseren/castreren of wat sommige nu doen clippen ( heb ik respect voor dat zij dat doen , ze moeten nl. de pups onvruchtbaar maken en dit is dan de beste optie) op de leeftijd van 8 weken is not done! ongezond en daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben om tot die conclusie te komen

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Ik zit hier niet om me tegen jou op NIET-feiten beruste opmerkingen te verdedigen.

Wil wel graag duidelijk maken dat rutland manor met de fokkers die in NL bezig zijn met de australian labradoodle daar helemaal NIKS mee te maken hebben.
De fokkers in NL (1 uitgesloten voor zover mijn kennis daarvan reikt) laten de honden allemaal in huis opgroeien, de fokteefjes leven ook allemaal in huis en worden vertroeteld. Het zijn de fokkers in het buitenland (bijvoorbeeld engeland) waar je totaal geen zicht op hebt OF de honden in een schuur zitten of in een huiskamer leven. En ALS dat niet duidelijk is, zou ik daar niet mee in zee gaan.

Die nederlandse fokkers van australian labradoodles zijn ook aangesloten bij verenigingen die erop toezien dat de honden beschermd worden tegen te vaak dekken, te jong, te oud etc. Dat is bij de 'andere doodles' fokkers helemaal niet geregeld voor zover ik weet. Hoeveel van die honden komen ook weer op marktplaats terecht omdat ze toch niet hypoallergeen blijken te zijn, of moeilijk opvoedbaar of of of....
Bij de australian labradoodle fokker is een pup hier middels een contract tegen beschermd. De pup zal altijd retour fokker gaan en herplaatst worden ipv een onzekere toekomst tegenmoet te gaan.

Bovendien zijn er een heleboel fokkers die helemaal niet meer castreren of steriliseren (of clippen), je loopt qua informatie dus behoorlijk achter.
Ik ben overigens wel voorstander van het castreren hoor. Hoe kom je erbij dat het ongezond is voor een hond, welk bewijs heb je daarvoor? Is namelijk nog nooit aangetoond.Ik heb die onderzoeken niet kunnen vinden die dit onomstotelijk bewijzen.

Een pup van 7 weken speelt de zelfde dag weer vrolijk met zijn broertjes en zusjes, terwijl een oudere hond dagen moet herstellen en zichzelf niet is nadat hij een castratie heeft ondergaan. Ok, de groeischijven sluiten wat later bij een jong gecastreerde hond, maar welk bewijs is er dat dit zo ongezond is?


Betreffende dat onderzoek waar je naar verwijst, heb ik uiteraard al maanden geleden gehad. Enige wat daarin bewezen wordt is dat de premisse van dat onderzoek niet correct is geweest.;-)
Ik ben voor alles met een vacht allergisch, maar voor mijn eigen aus doodles niet. Meer bewijs van een of ander onderzoek heb ik niet nodig.

Maar als jij geen reclame nodig zegt te hebben, waarom dan elke keer zo'n reclameblok met van die rare opmerkingen die nergens op berusten. Zoals die opmerking over die teckel, dat slaat toch nergens op? Serieus, dat vraag ik me echt af!


Ben heel benieuwd naar de afstamming van jouw honden trouwens. kan ik die stambomen ook ergens nakijken zoals ik bij mijn eigen honden tot 5 of 6 generaties terug kan kijken?
Zoveel openheid geven mijn fokkers namelijk wel.

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

van al mijn honden afstammingsbewijzen, heb ze niet uit een broodfokschuur maar bij lieve labradoodlefokkers uit engeland vandaan...heb voldoende informatie, man en dochter beide allergisch, en nergens last van dus ik hoef mij niet te verdedigen, geniet maar lekker van je honden, doe ik ook, en ik heb voldoende onderzoeken hier in huis die het tegendeel bewijzen van wat jij zegt over het castreren , maar blijf het maar goedvinden hoor moet je zelf weten heb geen zin in deze discussies, waarom wijst de overkoepelende bond van dierenartsen het dan af, en de dierenbescherming? ik hou mij aan iedere regel, zou nooit een hond te jong laten dekken en ook zeker niet te oud, ook al ben ik niet aangesloten wil alleen met goedgekeurde ouders pups enz en niet te vaak pups enz., laat ze opgroeien in de woonkamer enz. maar voordat je weer denkt dat ik reclame aan het maken ben stop ik ermee. :'( dit was mijn laatste post in deze eindeloze discussie blijf maar lekker voorstander van het vroege castreren, ik ben ertegen ! en zal er altijd tegenblijven want het gaat niet alleen om het late sluiten van de groeischijven , er zijn heel veel andere dingen die het vroege steriliseren met de pups doet en daar wordt ik niet vrolijk van

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

zow dan, het spijt me vreselijk Angel, maar vroegtijdig laten helpen van pup die pas 7 weken zijn is echt niet gezond.
Er zijn niet voor niets zoveel fokkers die zich ertegen verzetten, en zoveel dierenartsen die het niet willen doen. Ik ben van mening dat een hond de hormonen hard nodig hebben om ze stabiel te laten opgroeien, ook al gaat het bij de meeste gewoon goed, zijn er ook een legio aan vroegtijdig gecatreerde honden die flink wat gedrags problemen ontwikkelen.
En dan nog te spreken over het langer doorgroeien, het later sluiten van de groeischijven kan ervoor zorgen dat hun botten brozer zijn dan bij intacte honden, ik zeg niet dat ze breken als twijgjes, en weiilicht is het verschil miniem, maar het is er wel.

Toch heb ik na al deze dingen geschreven te hebben weloverwogen een vroegtijdig gesteriliseerde hond gekocht van een heel goede fokker in Engeland....hier heb ik met mijn gezin om meerdere redenen toch voor gekozen, maar dat betekend niet dat ik liever helemaal niet voor deze keuze had willen staan.

Wij hebben misschien ook makkelijker praten omdat wij geen allergieen hebben, en meer "kansen" konden nemen wat dat betreft.

Ik vind het niet eerlijk om Marion zo af te branden, ze zal echt wel weten wat er speeld en leeft in de fokkers wereld. En elke goede fokker maakt haar reclame door gezonde en vrolijke pups te hebben.

Een welles nietus discussie heeft ook niemand iets aan, jij hebt jou eigen mening en die is prima, en Marion heeft haar eigen mening hierover en die is net zo prima....vind ik....

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Hoi Brigitte,
Voor zover ik weet is Jetty van der Hulst ook een heel goede fokster en Marion. Wij hebben zelf onze hond daar niet vandaan maar bij een niet betrouwbare persoon :'( . Het enige wat ik verder kan zeggen is , kijk goed uit, want voor je het weet heb je een labradoodle bij een handelaar vandaan :'(

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Ik heb alleen voor bewijs gevraagd Sandy, ik heb niemand "afgebrand".

Waar zijn die zogenaamde bewijzen dan? Heeft nog steeds niemand mij laten zien. Maar wel wordt de australian labradoodle afgebrand om jouw woorden te hergebruiken.
Dat vind ik niet professioneel van Marion en daarom heb ik haar daarop aangesproken. Daar heb ik niets teveel mee gezegd naar mijn mening.

Als de TS nog steeds op zoek is naar een doodle en overweegt een australian labradoodle. Laat je dan goed voorlichten en ga alleen in zee met een fokker die je vertrouwd.Je kan ook op het labradoodleforum terecht voor vragen over ervaringen met bepaalde fokkers. Zijn 500 leden die goeie en slechte ervaringen met je kunnen delen.


Over de fokker die jij noemt Annette, heb ik zoveel horrorverhalen gehoord, dat ik er gewoon wakker van heb gelegen. Maar deze zegt nu zelf op haar site ook geen australians meer te hebben. Poef, zijn ineens weg... Heel typisch.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Naar mijn idee brand ze niet de australische af, maar het vroege steriel maken. Daarnaast wil ze ook duidelijk maken dat haar engelse multigens net zo anti allergisch zijn, niets ten nadele van wat voor soort Labradoodle dan ook.
Het maakt het allemaal wel lastiger voor nieuwe eigenaars omdat er vrij veel soorten Labradoodle zijn, en daardoor broodfok de kans kan grinpen, dat is zo jammer.

We zijn allemaal gek op onze doodles, dat is toch het aller belangrijkste?

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ik brand ook niemand af, wil alleen maar aangeven dat mijn honden minstens net zo lief, mooi en allergievriendelijk als de australische zijn, ik heb zelf twee australische doodles en daar ben ik gek op, ben alleen tegen het vroege castreren , hou ook niet van mensen die een eerste kruising aanbieden als allergievriendelijk enz. ben ook tegen praktijken van te vroeg en te vaak nestjes fokken zonder geteste ouderdieren ( en voorouders!) zonder er verstand van te hebben, dus laten wij aub de goede vrede behouden en ieder in elkaars waarde laten jij bent voor castreren met 7 weken ik tegen .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

met zeven weken castreren ? hormomen zijn nodig om het lichaam goed uit te laten zwaaien, een goed en stevig skelet te krijgen en te behouden, vroegtijdige crastratie voorkomt dat, je zegt het al zelf....de botten sluiten later, dat wil zeggen dat het bot langer doorgroeit, niet goed.
je krijgt dan zwak bot.

en problemen voor later. dus castreren op zeven weken, niet doen, verderfelijk.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Als hormonen nu alleen in die balletjes zaten gaf ik je gelijk O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

fysiologie - hormonen
De voortplantingsfuncties van de man zijn bijzonder complex. Enerzijds wordt het "man zijn" bepaald door het mannelijk hormoon testosteron, anderzijds is voor het voortplanten de produktie van zaadcellen noodzakelijk. Zowel testosteron als zaadcellen worden door de zaadballen (=testikels) gemaakt onder invloed van hormonen, die in de hersenen en in het hersenaanhangsel (=hypofyse) worden gemaakt.
Structuur van het mannelijk hormoon testosteron

vergis ik me nou zo / ???????????????? :-D :-D


honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hormonen zijn stoffen die ons lichaam zelf maakt ('eigen' hormonen). Een aantal klieren, organen en weefsels - bijvoorbeeld de schildklier, de zaadballen en de eierstokken - maakt hormonen. Al die hormonen vervullen een eigen taak. Een belangrijke groep hormonen die ons lichaam aanmaakt, zijn de vrouwelijke en mannelijke geslachtshormonen.

met zeven weken steriliseren/castreren, goed ? nee toch.



honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

@ Willemijn ;-) ;-)

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Wellicht is het voor de TS en andere belangstellenden overigens beter om de discussie over vroeg castreren hier buiten beschouwing te laten. Die is tenslotte off topic.

En er is bovendien al genoeg over ' gediscussieerd" Persoonlijk hecht ik geen waarde aan een mening als er alleen over gevoel gesproken wordt ipv iets bewezen wordt.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

@ willemijn, zoals ik al eerder aangaf, maar dat was tegelijkertijd met het schrijven van jouw reactie waarschijnlijk, is het niet handig om die discussie hier te voeren.Off-topic.


Maar.. je schrijft het tenslotte zelf! De hormonen worden NIET in de ballen gemaakt, maar in de hersenen. Nou met de hersenen van mijn honden is niks mis hoor.

En om dan ook meteen op een opmerking van Sandy in te haken. Het zijn juist de NIET gecastreerde honden die op latere leeftijd gedragsproblemen vertonen en alsnog gecastreerd worden in mijn ervaring.

Het komt hier echt weer over alsof de australian labradoodle afgekraakt moet worden hoor, erg jammer dat er niet gewoon een fatsoenlijke discussie berust op feiten gevoerd kan worden.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Het is juist de bedoeling dat geen enkele Labradoodle Australisch Engels of f1b afgekraakt wordt, het maakt niets uit welke je hebt. Het ging er mij om dat vroegtijdige sterilisatie feitelijk niet gezond is, en dat ik de TS aanraad op zoek te gaan naar een fokker die dit dan ook niet doet.

Onze doodles, welke dan ook zijn allemaal top hondjes, en we houden allemaal van ze.....Wij hebben Puff met zorg uitgekozen, net als jij dit hebt gedaan met Gadget en Google, maar zeg eens eerlijk, had jij ze niet liever intact gehad?

Het ras word hier ook niet afgekraakt, dat zou erg stom zijn als ik er zelf een eigenaar ben van een Australische Labradoodle (in Engeland gekocht) Feitelijk is het beter om je hond zeker het eerste jaar intact te laten, juist ivm de groei enz enz enz...

Dit is een mening gebaseerd of feiten die ik verzameld heb toen wij op zoek gingen naar een hondenras die voor ons de beste keuze zou zijn als Therapiehond voor mijn zoontje.

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^