Aan de pitbull/stafford kenner

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Ziggy is de oorzaak geweest dat ik me veel verder ben gaan verdiepen dan de meeste eigenaren. Ook de rede dat ik zeer fel tegen kruisingen ben (was kruising ast x sbt), hou het zuiver dan is de verwachting van een nest voorspelbaar.
 
Dankzij 2 fokkers ben ik gekomen waar ik nu ben en heb ik thuis 2 honden zitten die geweldig rastypisch en betrouwbaar zijn. Munja hier op het forum is er een van, die man weet waar ie over praat en zijn kennis en kunde heeft mij gegeven wat ik van een Stafford mag verwachten. 
 
Ik ben overtuigd dat ik en Munja, Kim hetzelfde heb kunnen bieden als wat Munja mij geboden heeft met de combi die we gezamenlijk hebben gemaakt. Kan wel zeggen dat het aan mijn hart gaat waar de pups terecht gekomen zijn en hoop dat we geen fout gemaakt hebben bij het zoeken naar de juiste mensen. De tijd zal het leren....
 
als er iemand een geweldige Stafford verdient is het Kim wel, weinig bazen die zover voor een hond zullen gaan als zij! "

 

Mooie woorden, Mick!
Wanneer de tijd gekomen is voor de volgende hond, hoop ik net zo een goede en verantwoorde fokker te vinden :)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

Knokken is niet meer dan normaal, onanks dat velen er niet voor zullen kiezen niet zover te gaan.
de liefde en dankbaarheid die jij als baas krijgt kun je enkel een beetje terug geven op deze manier.
ondanks dat ik nu dan 2 stabiele zal hebben knok ik voor hun even hard 
 
als er iemand een geweldige Stafford verdient is het Kim wel, weinig bazen die zover voor een hond zullen gaan als zij! "

 

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" @ Jolien
had de foto's gemist, leuk geschoten
dus lexi is een niet bekend kruising van Bull en terrier rassen eigenlijk? een leuk en vrolijk hondje "

 

 

Dankje!

Ja, ze zou een Amstaff zijn, maar aangezien ze stamboomloos is zit er waarschijnlijk heel wat meer in. Bij die DNA test sloten er buiten Amstaff, wat er het meeste uitkwam, dan ook nog andere terriërs bij haar DNA aan zoals Engelse Staff en Bull terrier.  En nog wat onherleidbare mixed breed. en Pitt zit sowieso niet in de database. Een mixje dus, die qua eigenschappen (en toch ook wel uiteriljk) wel heel erg met Pitt en Staff overeenkomt, heerlijk pittig, schijnbaar onvermoeibaar. Hou ervan

 

Edit: wat trouwens niet wil zeggen dat ik pro mixjes ben hé. Helemaal niet. Ook al vind ik dat asielhonden nu ook wel een kans moeten krijgen, mijn volgende hond wil ik sowieso helemaal zoals het moet. Toch met dit ras. Ik ben er ondertussen al te veel van te weten gekomen om nu een onherleidbare hond te krijgen, ik heb geluk met hoe Lexi is nu (ook al is ze nog maar 11m nu) maar het kon evengoed helemaal anders lopen.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Mensen herplaatsen hun honden alsof het speelgoed is en de volgende eigenaar mag t maar mooi oplossen. Met mijn herplaats reu ook aardig wat te stellen gehad. Mede dankzij mick is alles goed gekomen en van een aantal mensen waaronder ook mick ontzettend veel geleerd over het ras.

Toen ik het ras aanschafte wist ik wel waar ik aan begon, heb me een aantal maanden lang goed ingelezen dus qua ras kenmerken ben ik nog geen enkele keer voor een verrassing komen te staan. 

Mike (Gast)

Ze is mooi in balans , ik heb 19 jaar Amstaf en pitbuls gehad. Zowel reu s en teven. Ze zal nog zwaarder worden tot ongeveer 3 jaar Mijn honden wogen volwassen rond de 27 kg ( reu ) en teef rond de 25 kg.   Je moet weten dat er 2 types zijn meer terrier type en meer bul types. De terrier type is sportiever meer de atleet , lenig ....en vol energie. Hoger op poten en langere nek en lichaam. Jouw hondje is duidelijk terrier type . Dat bul type is zwaar , log , veel te veel spieren ......showlijnen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ik dacht, ik post eens wat foto's van de laatste wandeling. Met haar nieuwe tuigje, en omdat ik ze graag wil delen











Jammer dat deze niet is ingezoomd op Lexi, want ik vind haar hier heel leuk opstaan (en vooral niét letten op het baasje) :

  "

 



Ja, wel letten op het baasje! Leuke foto's! :-D Lexi is mooi!

mike (Gast)

Vroeger werden honden op licht gewicht ( pit weigt) . Omdat ze uitkwamen in gewicht klassen . Zoals boksers pluimgewichten , zwaargewichten enz.   Zo konden ze  strekere hond in andere ( lichtere ) gewichtsklassen krijgen. En was ook beter tegen bloeden tijdens kamp. En dit was enkel korte periode.   Zoals die foto met 2 honden is puur mishandeling en je maakt enkel je hond zwaker. Is te vergelijken met BMI van mensen lage BMI is goed maar niet te laag . En topsporters zijn veel gevoeliger voor ziektes.   Dat is niet meer van deze tijd en echt mishandeling        

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"  

Ja, wel letten op het baasje! Leuke foto's! :-D Lexi is mooi! "

 

 

Dankje! Het is niet makkelijk, want ik ben eigenlijk die enige die foto's wil maken. Dan moet ik proberen trekken terwijl ik Lexi half aan de lijn nog heb. M'n broer vindt het alleen maar irritant als ik de camera bovenhaal haha. Wel jammer, is echt een prachtig uitzicht vaak. Met een betere camera en betere cameraskills zouden daar wel mooie(re) foto's getrokken kunnen worden

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  

 

Dankje! Het is niet makkelijk, want ik ben eigenlijk die enige die foto's wil maken. Dan moet ik proberen trekken terwijl ik Lexi half aan de lijn nog heb. M'n broer vindt het alleen maar irritant als ik de camera bovenhaal haha. Wel jammer, is echt een prachtig uitzicht vaak. Met een betere camera en betere cameraskills zouden daar wel mooie(re) foto's getrokken kunnen worden "

 



Herkenbaar! O-) Heb vanavond nog zitten klooien met mijn camera, cameratas én riem tegelijk O-)

honden page profiel chaitanchaitan 3 doggies

honden foto van chaitan

Wow na heel wat lezen kan ik niet anders zeggen, wat een geweldig, informatief en respectvol topic dit geworden is echt super ;-)

Ik denk om even op de vraag van roosje terug te komen dat er heel veel mensen zijn die denken dat opvoeding en socialisatie veel te maken heeft met het feit of je hond uiteindelijk met andere honden samen kan.
Zoals ik in dit topic al eerder voorbij heb zien komen dat er qwa karakter bijvoorbeeld een labrador van gemaakt dient te worden.

Ik heb zelf een kruising stafford (herplaatser) en eerlijk is eerlijk ook ik heb het onderschat.
Het is een schat van een hond en zal der voor geen goud meer willen missen maar er is wel degelijk verschil tussen een 'huishond' en een stafford heb ik gemerkt.

Ben ook heel blij met mensen zoals mick en apbt die veel over het ras weten dit willen delen op dit forum ;-)

Ik denk dat veel mensen die nooit een pit of een stafford hebben gehad ook niet snel aan zullen nemen dat ze wel degelijk een flinke drive hebben en een confrontatie niet uit de weg zullen gaan. (Uitzonderingen daar gelaten)

Als ik het verschil zie tussen mijn kr.stafford en mijn andere hondjes alleen al in hoe er gespeeld wordt dan kan ik niet anders zeggen dat staffordjes idd een slag appart zijn hahaha.

Als mensen me nu zouden vragen (nu ik zelf een kr. Stafford heb) of een stafford een geschikte hond voor ze zou zijn krijgen ze al een heel ander verhaal van me als toen ik er zelf nog geen had en alleen leuke staffords had meegemaakt op bijv: uitlaat plaatsen.

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Bedankt dat je ook even een bedrage komt afleveren in dit topic gast Mike.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ha,ha,ha het verschil in alleen al het spelen is aanzienlijk denk ik!
Ik merk het op de cursussen en losloop-plaatsen.

Niet iedere huishond (om in die term te blijven), zal deze speelwijze waarderen of aankunnen.

Het gaat er gewoon heel erg hardhandig aan toe, ik denk dat ik daar niks geks mee opper, toch?

Goudlokje hier vind dat niks, sparren met een Brutus is niks voor hem.

Rocky vind het geweldig, toch meer dat Terrier-bloed. Retriever en Terrier hebben echt grote contrasten.

Dus niet alleen de Brutus baasjes moeten hun hond kennen, op hun behoeftes inspelen of ze begrenzen.

Als iedere eigenaar kennis heeft en respect voor het zijn, doen en kunnen van zijn eigen hond… dan zou de samenleving qua honden, al voor bijna meer dan de helft verbeteren.

Maar ja ''Als'' daar koop je niks voor natuurlijk.

Misschien praat ik te gemakkelijk, dit komt ook omdat ik nog nooit iets schokkend, engs of vervelend heb meegemaakt met een Brutus.

Anst aangaande dit ras, is mij dus volkomen onbekend. En de krant: die is nog nooit door neutrale mensen geschreven.

Ps. Brutus is mijn persoonlijke verzamelnaam. Ik bedoel daar niets vervelends mee. In de praktijk zeg ik eigenlijk al heel lang Brutus tegen deze kornuiten.
Is vriendelijk bedoeld.





honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Gast Mike,

 

Even voor de duidelijkheid, mijn honden staan niet het hele jaar droog, wil ook nog met ze kunnen lopen als het koud is natuurlijk. Mijn honden worden enkel afgetraind wanneer ze klaar moeten staan voor show/sport. Hetzelfde dus als een "keep" voor the big day.

 

Ben erg nieuwsgierig naar de bloedlijnen van jou honden. Moeten haast wel uit de grote lijnen komen met die gewichten.

 

Gary Hammonds was in ieder geval goed te spreken over mijn honden.

honden page profiel chaitanchaitan 3 doggies

honden foto van chaitan

@suzan daar opper je idd niks geks mee.
Hoe harder er gespeeld wordt hoe leuker mijn kr. Stafford het vind haha

En idd de meeste honden zijn hier niet van gedient.
Die van mij loopt om die reden ook vrijwel nooit los want als een andere hond er (heel begrijpelijk) iets van zegt dan gaat ze de confrontatie ook niet uit de weg.

En de term huishond is ook niet rot bedoeld hoor (hopelijk voelt niemand zich daardoor aangevallen)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"Ps. Brutus is mijn persoonlijke verzamelnaam. Ik bedoel daar niets vervelends mee. In de praktijk zeg ik eigenlijk al heel lang Brutus tegen deze kornuiten.
Is vriendelijk bedoeld. "

 

*voelt zich aangesproken*

 

Dobby heette bij zijn vorige baas Brutus.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"  
*voelt zich aangesproken*
 
Dobby heette bij zijn vorige baas Brutus. "

 

 

Dobby vind ik veel leuker!

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Heeft er iemand ervaring met deze beloningssnoepjes? Rodi Exclusive treat, train and travel

Voor gewone beloningskoekjes krijg ik niet genoeg aandacht van Lexi als ik echt iets belangrijk wil oefenen, is dit niet zo handig. Maar wil ook niks te vettig/ongezond aangezien ze sowieso al heel zwakke darmen heeft.

Heb gelezen dat Rodi KVV verkoopt, maar mag ze dit dan gewoon? Ze is geen KVV gewoon, maar dit lijkt me ook geen rauw vlees, of wel? Mag gewoon zo bewaard worden indien niet geopend.

En moet ik dan nadat het geopend is, dit in de koelkast leggen?

 

Of weet er iemand betere beloningssnoepjes met goede prijs/kwaliteitverhouding?

Zou wel graag via die site willen bestellen, aangezien ik daar de Jolly Egg voor Lexi ga kopen (lijkt me het goedkoopste wat ik vind, met verzending bij)

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Heeft er iemand ervaring met deze beloningssnoepjes? Rodi Exclusive treat, train and travel

Voor gewone beloningskoekjes krijg ik niet genoeg aandacht van Lexi als ik echt iets belangrijk wil oefenen, is dit niet zo handig. Maar wil ook niks te vettig/ongezond aangezien ze sowieso al heel zwakke darmen heeft.

Heb gelezen dat Rodi KVV verkoopt, maar mag ze dit dan gewoon? Ze is geen KVV gewoon, maar dit lijkt me ook geen rauw vlees, of wel? Mag gewoon zo bewaard worden indien niet geopend.

En moet ik dan nadat het geopend is, dit in de koelkast leggen?

 

Of weet er iemand betere beloningssnoepjes met goede prijs/kwaliteitverhouding?

Zou wel graag via die site willen bestellen, aangezien ik daar de Jolly Egg voor Lexi ga kopen (lijkt me het goedkoopste wat ik vind, met verzending bij) "

 



Nee, geen ervaring mee..

En gedroogde stukjes kip?

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"  

Nee, geen ervaring mee..

En gedroogde stukjes kip? "

 

Bedoel je zelf drogen? Hoe doe je dit dan juist?

Lexi krijgt wel bij elke maaltijd een stukje gekookte kipfilet.

 

En is dit dan geen heel gedoe om het altijd op voorhand klaar te hebben? Want veronderstel dat zoiets niet echt lang bewaard?

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

@jolien: kaas werkt ook goed als beloning

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  

Bedoel je zelf drogen? Hoe doe je dit dan juist?

Lexi krijgt wel bij elke maaltijd een stukje gekookte kipfilet.

 

En is dit dan geen heel gedoe om het altijd op voorhand klaar te hebben? Want veronderstel dat zoiets niet echt lang bewaard? "

 



http://www.allergie-bij-honden.nl/zelf-vlees-en-snacks-drogen-voor-je-hond/

:-)

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

 

 

Bedankt voor de link ! Best prijzig, maar ga in de toekomst wel zo een ding aanschaffen denk ik.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" @jolien: kaas werkt ook goed als beloning "

 

 

Das waar, heb ik ook al gebruikt. Maar is best vettig, nee? Weet niet hoe 'goed' het is voor honden?

honden page profiel AmstaffAmstaff 3 doggies

honden foto van Amstaff

"

Heeft er iemand ervaring met deze beloningssnoepjes? Rodi Exclusive treat, train and travel


Voor gewone beloningskoekjes krijg ik niet genoeg aandacht van Lexi als ik echt iets belangrijk wil oefenen, is dit niet zo handig. Maar wil ook niks te vettig/ongezond aangezien ze sowieso al heel zwakke darmen heeft.


Heb gelezen dat Rodi KVV verkoopt, maar mag ze dit dan gewoon? Ze is geen KVV gewoon, maar dit lijkt me ook geen rauw vlees, of wel? Mag gewoon zo bewaard worden indien niet geopend.


En moet ik dan nadat het geopend is, dit in de koelkast leggen?


 


Of weet er iemand betere beloningssnoepjes met goede prijs/kwaliteitverhouding?


Zou wel graag via die site willen bestellen, aangezien ik daar de Jolly Egg voor Lexi ga kopen (lijkt me het goedkoopste wat ik vind, met verzending bij)

"



1x rodi beloningssnoepjes gekocht en hij zat meteen aan de diarree. :p Wat ik gebruik/koop is salami worstjes van de lidl. Sterke geur en lekker. Moeten we serieus aan de slag dan koop ik gerookte kip bij de AH.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" 1x rodi beloningssnoepjes gekocht en hij zat meteen aan de diarree. :p Wat ik gebruik/koop is salami worstjes van de lidl. Sterke geur en lekker. Moeten we serieus aan de slag dan koop ik gerookte kip bij de AH. "

 

Salami gaat ze zeker aan de diarree zitten, te vettig. Maar misschien moet ik die rodi voor de zekerheid dan ook maar niet gebruiken .

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

 

@amstaff  kun je niet eens wat foto's van je honden hier plaatsen ,ben wel benieuwd

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

Stukjes knakworst of frikandel, doen heel veel honden alles voor!

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Een tennisbal. Vaak in een oude sok. Lastig als je hond eten totaal niet boeiend vind

 

Edit: Vond. Tegenwoordig doen snoepjes wonderen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

kaas en peperkoek is erg gewild hier..maar eigenlijk is elk snoepie wel goed haha

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

@Moos, als je commentaar wil geven op eigenaren zoals ik ze niet graag zie omdat ik vind dat ze met hun hond enorme risico's nemen, heb je hier je kans: https://www.hondenpage.com/hondenforum/181995/asociaal-#div3970331

 

ik kan volgens mij beter tegen een muur praten....., ik heb er geen puff meer voor! Als ik zou schrijven wat ik denk heb ik weer een ban.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: trimsalon omgeving Hoogeveen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^