Aan de pitbull/stafford kenner

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

" Idd Chleo, dat ook nog is.
Dit wordt weer wat hoor pff "

 

Wat willen ze idd daarmee doen dan?

 

Verplicht aannemen, met als resultaat? "een bange trainer"? "een baas die wordt weg gepest"? 

Etc etc..

 

Dat soort invloeden zijn ook niet positief als je bij zulke mensen cursus moet lopen als zowel trainer als baas niet goed in zn vel zit.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Tnx voor de info :-)

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"  
Wat willen ze idd daarmee doen dan?
 
Verplicht aannemen, met als resultaat? "een bange trainer"? "een baas die wordt weg gepest"? 
Etc etc..
 
Dat soort invloeden zijn ook niet positief als je bij zulke mensen cursus moet lopen als zowel trainer als baas niet goed in zn vel zit. "

 Dan krijg je van die verhalen van bazen die bang zijn geworden voor hun hond, hond komt in asiel, hond blijft in asiel, hond wordt afgemaakt omdat hij niet geplaatst wordt omdat niemand hem wil...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Om 19.30u is er een item in het journaal van RTL4 over de plannen voor eventueel een verplichte cursus voor baas en hond, voor zover ik het zag betrof het de Amstaff. "

 Waarom nou alleen bij een armstaff?? Iedereen moet een verplichte cursus. 

 

Helaas kan iedereen een honden school beginnen en iedereen kan zich trainer noemen, dus wat voor cursus krijg je dan? 

Als dit verplicht gaat worden, zou ik eerst zorgen dat een honden trainer en GT een beschermd beroep wordt. 

Opleidingen met een landelijk erkend diploma met de daarbij behorende eisen. 

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Ik vind het een prima idee, maar dan wel voor ELKE nieuwe hondeneigenaar.
En dus niet alleen voor bepaalde rassen."

 

Ik heb er gemengde gevoelens bij. Als hondenliefhebber zie ik niets liever dan verantwoorde eigenaars die serieus bezig zijn met de hond, daar hoort een cursus bij.

 

Als mens en burger van de Nederlandse Staat ben ik principieel tegen dergelijke regelgeving. Zo'n wet gaat namelijk uit van onvermogen in mensen, het slechte in iedereen. Wezenlijk zeggen we dan "u ent ongeschikt om een hond te houden tenzij een een paar weekjes op cursus gaat". Dat vind ik een principieel verkeerde insteek. Krijgen we dan ook een verplichte fietscursus? En een verplichte huiscursus (wat de meeste ongelukken gebeuren in huis).

 

Gemengde gevoelens dus waarbij ik het eigenlijk best wel weer betuttelend vindt om er wetgeving tegenaan te gooien. Waarom gaan we niet uit van het basisprincipe van onze rechtstaat? Iedereen is geschikt (onschuldig) tot het tegendeel bewezen is. En als dan is bewezen dat je ongeschikt bent om honden te houden moeten er juridische mogelijkheden zijn om een verbod om dieren te houden in te stellen in huishoudens.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  
Ik heb er gemengde gevoelens bij. Als hondenliefhebber zie ik niets liever dan verantwoorde eigenaars die serieus bezig zijn met de hond, daar hoort een cursus bij.
 
Als mens en burger van de Nederlandse Staat ben ik principieel tegen dergelijke regelgeving. Zo'n wet gaat namelijk uit van onvermogen in mensen, het slechte in iedereen. Wezenlijk zeggen we dan "u ent ongeschikt om een hond te houden tenzij een een paar weekjes op cursus gaat". Dat vind ik een principieel verkeerde insteek. Krijgen we dan ook een verplichte fietscursus? En een verplichte huiscursus (wat de meeste ongelukken gebeuren in huis).
 
Gemengde gevoelens dus waarbij ik het eigenlijk best wel weer betuttelend vindt om er wetgeving tegenaan te gooien. Waarom gaan we niet uit van het basisprincipe van onze rechtstaat? Iedereen is geschikt (onschuldig) tot het tegendeel bewezen is. En als dan is bewezen dat je ongeschikt bent om honden te houden moeten er juridische mogelijkheden zijn om een verbod om dieren te houden in te stellen in huishoudens. "

 Daar heb je ook wel een punt inderdaad.

Alleen een fietscursus heb je tegenwoordig al op de basisschool (het verkeersexamen is op de fiets :)). Maar ik snap je punt en ergens heb je ook wel gelijk.

Alleen vanuit mezelf gezien vind ik het prima om op cursus te moeten, maar goed ik doe dat dus ook uit mezelf al.

En zoals ik aangaf zou het dan wel een ander soort cursus moeten zijn dan trucjes leren.

 

Ik denk ook ergens wel dat 'ongeschikte' mensen die die cursus verplicht moeten doen er toch niet genoeg op zouden steken. Grote kans dat ze er gewoon weinig interesse in hebben en dat het daardoor toch weer voor niks is geweest.

 

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Dit is niet meer dan een voorbode op de nieuwe rad. Geweldig

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

" Dit is niet meer dan een voorbode op de nieuwe rad. Geweldig "

Ben er ook bang van... Weet niet of ik er vrolijk van moet worden met stamboomloze honden

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

wat een apart idee...zie, dit gebeurt er nu, als er maar genoeg incidentjes zijn.

mensen hier roepen met regelmaat dat we ons aanstellen over een nieuwe RAD, o.i.d

maar het blijkt maar wel, als er maar gneoeg gebeurt, wordt er weer iets verzonnen

 

kijk, dat men iets wil doen, kan ik ergens heel goed begrijpen...

maar op deze manier? het lijkt me dat dit bijna niet goed uitvoerbaar te doen is...

totaal onzinnig...hoe ga je dit allemaal bepalen en regelen? wat voor eisen stellen we aan deze honden dan? dat ze 1min. "af" kunnen liggen? of netjes volgen? krijgen we dan geen incidenten meer? welke hondenscholen gaan dit doen? worden die gecontroleerd of de cursussen...

 

kijk, een cursus, of kennis voor de baasjes is nooit verkeerd..maar hoeveel van onze honden zijn bv totaal niet gebaat bij een hondenschool??

 

ik blij erbij dat het probleem zit bij lukraak fokken, en vooral het eiseloos meegeven van pups aan nieuwe mensen...heb je de cash??? alstublieft, hier is je pup...

kijk eens verder, leg zon pupkoper uit wat het houden van een pitje, staffy betekent, en waar je rekening mee moet houden...ik zie veel te vaak mensne die hun hond zelfs nog met stamboom, van een erkende fokker hebben, en totaal geen sjoege over wat ze aan de riem hebben. vind ik bizar...

 

 

 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Vind het lastig om een goed oordeel te geven op hetgeen we gezien hebben. De media deed weer eens zijn best om een gekleurd beeld te geven....

 

Ik worstel met een paar dingen, want ik zie het niet geheel negatief, maar kan me niet vinden in dat het alleen voor een x aantal rassen zou gaan. Ook de manier van uitvoeren zet ik mijn twijfels bij...

 

Als er iets zou moeten komen (en eigenlijk ben ik van mening dat er wel iets moet gaan gebeuren), dan zie ik wel iets in een theorie examen voor honden bezitter. Dan sla je 2 vliegen in een klap, 1 de drempel om een hond aan te schaffen word hoger, 2 mensen krijgen een stukje basis kennis die heel hard nodig is. Het controleren erop zal dan wel weer een wassenneus worden, maar ach het is iig al iets. In zo'n examen zou je een stuk regelgeving kunnen meenemen (waar mag de hond los bv) een stuk hondentaal (mijn hond trekt zijn lip op naar ....) en wat algemene kennis. Een partijk examen zie ik niet zitten, doordat vele trainers helemaal geen enkel papiertje hebben, bepaalde honden bij vele hondenscholen niet welkom zijn en dit veel moeilijker in kwaliteit getoets zal kunnen worden.

 

Ik lees vrij veel op diverse honden forums en ik kan alleen maar stellen dat de basis kennis die je nodig hebt om verantwoord met een hond om te gaan, bij vele ontbreekt. Als daar iets aan gedaan kan worden zal ik zeker niet negatief zijn, maar dat moet dan wel voor alle toekomstige honden bezitters zijn en niet enkel voor een selecte groep. Discriminatie vind ik dat en dat moet je als overheid niet willen. Alle regels gelden voor iedereen en niet voor een kleine groep.

 

Overigens verwacht ik niet dat dit doorgezet zal gaan worden. Als je de statistieken kijkt, zie je dat heel erg veel incidenten bij mensen in huis plaats vind met hun eigen hond. Als je dan naar de rassen gaat kijken, zie je ineens dat het veelal gaat om de zogenaamde makkelijke gezins honden en helemaal niet om de sterke grote rassen gaat, hoewel ik een golden en een labrador ook als grote sterke hond zie, dus klopt mijn stelling niet geheel.

 

Wat ik wel zie aankomen als ik nu op rasspecifieke forums lees is heel veel weerstand, van mensen die willen gaan demonsteren tot .... Ik vind dat niet zo heel slim.... Beter meepraten en het de juiste kant op sturen, als er vol tegenin gaan en straks nog ergere regelgeving te krijgen of verboden. Laat we wensen dat de regels over iedereen met elke ras gaat gelden en laten we hopen dat doordat men meer kennis krijgt er ook minder incidenten plaats vinden en mensen beter na denken over het nemen van een hond en de gevolgen ervan.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Ik herken me wel in wat Mick zegt. Te veel cursussen richten zich op het kunstje zit, lig en volg. Een cursus zou zich ten eerste moeten richten op gedrag en niet op gehoorzaamheid.

 

Maar goed, er zijn zoveel zaken die volledig mank zijn in de hondenwereld, en dit is slechts 1 voorbeeld.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Wat ik me ook afvraag, doet de rasvereniging hier nog iets aan? Proberen die meer fokkers te ''pushen'' om betere informatie te verschaffen aan pup kopers of kunnen ze er simpelweg niks aan doen?

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Wat ik me ook afvraag, doet de rasvereniging hier nog iets aan? Proberen die meer fokkers te ''pushen'' om betere informatie te verschaffen aan pup kopers of kunnen ze er simpelweg niks aan doen? "

 

Wat ik op FB gelezen heb is dat de betreffende rasverenigingen uitgenodigd zijn geweest toen dit plan op tafel kwam. Wat ze werkelijk voor invloed hebben, geen idee.

 

Kijk simpelweg op de karakter beschrijvingen van de rasverenigingen en je weet genoeg. Ik vind het bijzonder jammer dat ze simpelweg dingen ontkennen en er niet voor uitkomen. Maarja dat is gebruikelijk in het showwereldje...... Ik wil de eerste eerlijke 4 of meer nesten per jaar fokker nog tegenkomen, heb wel gemerkt dat als je serieus selecteerd in je pup kopers het al moeilijk is om 5 puppen per jaar verantwoorde baasjes te geven en snap al helemaal niet dat je er 40 kan vinden, die ook nog eens de hoofdprijs willen betalen. Nee ik heb geen hoge verwachtingen van dat soort fokkers. 1 ding weet ik wel ik zal nooit een hond kopen bij een fokker die niets zelf aanhoud uit een nest, want dat zegt mij al genoeg over hetgeen die fokt.

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Ik kan me goed vinden in je verhaal mick, zo denk ik er ook over. Een theorie examen voor toekomstig hondenbezitter zou verplicht moeten worden.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Als er iets zou moeten komen (en eigenlijk ben ik van mening dat er wel iets moet gaan gebeuren), dan zie ik wel iets in een theorie examen voor honden bezitter. Dan sla je 2 vliegen in een klap, 1 de drempel om een hond aan te schaffen word hoger, 2 mensen krijgen een stukje basis kennis die heel hard nodig is.  

Mee eens.

Ik ben de hondenschool die dit stuk theorie meeneemt in de training nog niet tegen gekomen. Terwijl ik dat (naïef blijkbaar) juist wel verwacht had. De zit en af kan ik zelf ook nog wel aanleren, maar van de basis/algemene kennis kan ik nog een hoop leren.

Nu moet ik deze info zelf opzoeken wat ik graag doe, maar een stukje interactie daarin is toch wel handig. Zo kwam ik ook op HP trouwens haha.

 

Edit: Alleen zou dit via een examen ook weer te lastig zijn om te controleren. En ik ben bang dat je alsnog alleen de mensen bereikt die er al in geïnteresseerd zijn. Bij de rest zal het vast weer zijn 'ene oor in, andere oor weer uit'.

Dus het blijft wel een heel lastig iets lijkt me.

 

 

 

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Als het om de ASTCH gaat heb ik echt nul vertrouwen in een goede behandeling door de rasvereniging. Gezegd moet worden dan mijn wantrouwen stamt uit de tijd van de RAD toen de houding van de ASTCH voor mij onvoorstelbaar en onacceptabel was maar ik heb niet het idee dat er is de jaren daarna veel is veranderd.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Mee eens.
Ik ben de hondenschool die dit stuk theorie meeneemt in de training nog niet tegen gekomen. Terwijl ik dat (naïef blijkbaar) juist wel verwacht had. De zit en af kan ik zelf ook nog wel aanleren, maar van de basis/algemene kennis kan ik nog een hoop leren.
Nu moet ik deze info zelf opzoeken wat ik graag doe, maar een stukje interactie daarin is toch wel handig. Zo kwam ik ook op HP trouwens haha.
 
Edit: Alleen zou dit via een examen ook weer te lastig zijn om te controleren. En ik ben bang dat je alsnog alleen de mensen bereikt die er al in geïnteresseerd zijn. Bij de rest zal het vast weer zijn 'ene oor in, andere oor weer uit'.
Dus het blijft wel een heel lastig iets lijkt me.
 
 
  "

 

Ik heb bij 4 hondenscholen getraind, 3 waren niet eens de moeite waard om te proberen en er was er maar 1 die iets deed aan theorie en ook nog zeer de moeite waard was om ook praktijk te doen. De theorie was wel iets achterhaald, maar in de vragen ronde kwamen heel erg veel belangrijke vragen te voorschijn en werden zeer uitgebreid behandeld. Om die ene dan in een goed daglicht te zetten, omdat ze dat verdient hebben: FRED RIET in Dordrecht http://www.fredriet.nl/

 

Op 1 van de speciale stafford scholen was de kennis bedroevend en de praktijk kwam niet veel verder dan een ruk aan de riem geven en maar snoepjes blijven voeren....

 

Het vervelende is dat je als beginner helemaal niets weet en al helemaal niet kan beoordelen of de manier waarop getraind word juist is. Hoewel er wat wat lampjes gingen branden toen ik het advies kreeg na de 2de les om een slipketting te gaan gebruiken bij een pup van 10 weken....

 

@Frank, helemaal mee eens....

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

"  

 
Op 1 van de speciale stafford scholen was de kennis bedroevend en de praktijk kwam niet veel verder dan een ruk aan de riem geven en maar snoepjes blijven voeren....

 

En dat is een van de redenen dat ik kies voor verder reizen bij iets waar ik me goed bij voel en wat qua kennis goed zit, ipv dichtbij huis zoeken en weinig verstand van zaken hebben.

 

Ik mag denk ik erg blij zijn met Jeroen, dat hij zijn eigen hondenschool heeft en ook nog eens de kennis en ervaring van het ras.

Alleen al daarom is iedere week 80 km rijden voor cursus het me waard.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"  
Wat ik op FB gelezen heb is dat de betreffende rasverenigingen uitgenodigd zijn geweest toen dit plan op tafel kwam. Wat ze werkelijk voor invloed hebben, geen idee.
 
Kijk simpelweg op de karakter beschrijvingen van de rasverenigingen en je weet genoeg. Ik vind het bijzonder jammer dat ze simpelweg dingen ontkennen en er niet voor uitkomen. Maarja dat is gebruikelijk in het showwereldje...... Ik wil de eerste eerlijke 4 of meer nesten per jaar fokker nog tegenkomen, heb wel gemerkt dat als je serieus selecteerd in je pup kopers het al moeilijk is om 5 puppen per jaar verantwoorde baasjes te geven en snap al helemaal niet dat je er 40 kan vinden, die ook nog eens de hoofdprijs willen betalen. Nee ik heb geen hoge verwachtingen van dat soort fokkers. 1 ding weet ik wel ik zal nooit een hond kopen bij een fokker die niets zelf aanhoud uit een nest, want dat zegt mij al genoeg over hetgeen die fokt. "

Om even terug te komen op het laatste stukje, het zegt niet alles dat een fokker een pup zelf aanhoud. Ik ken fokkers die dat regelmatig doen maar naar mijn mening toch iets te vaak een nest hebben liggen...

Sowieso is het tegenwoordig allemaal lastig om te weten welke fokker betrouwbaar is en welke niet. Of misschien weet ik teveel dat kan ook nog

 

Rasvereniging hebben we dus ook niks aan. Erg jammer want zij zouden ons rast juist moeten beschermen.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

" Om even terug te komen op het laatste stukje, het zegt niet alles dat een fokker een pup zelf aanhoud. Ik ken fokkers die dat regelmatig doen maar naar mijn mening toch iets te vaak een nest hebben liggen...
Sowieso is het tegenwoordig allemaal lastig om te weten welke fokker betrouwbaar is en welke niet. Of misschien weet ik teveel dat kan ook nog
 
Rasvereniging hebben we dus ook niks aan. Erg jammer want zij zouden ons rast juist moeten beschermen. "

 

Ik snap je!

 

Zie het ook weleens gebeuren..

 

Ene nest net koud de deur uit en de volgende nest aankondiging staat alweer online :-O.

 

Dat vind ik ook geen fokken meer ten goede van het ras.. Dat vind ik al massaproductie, terwijl er al een dik overschot aan staffords is, ook al zijn het stamboomhonden

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Zo is de beste hondenschool die ik heb meegemaakt er een geweest van een man die het uit pure liefhebberij deed. Betrokkene was deels arbeidsongeschikt, geen dure school of aparte locatie, gewoon op het parkeerterrein van een tuincentrum.

 

Maar wel heel goed. Maakte voor en na de cursus tijd voor iedereen en deed veel meer dan alleen de kunstjes. Hij was juist ook bezig met lichaamstaal en was niet bang heel de les stop te zetten om bepaald gedrag uit te leggen en toe te lichten.

 

Ik heb er geen diploma's aan over gehouden, geen examens gedaan maar wel heel veel over honden en mijn eigen hond geleerd.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

" Zo is de beste hondenschool die ik heb meegemaakt er een geweest van een man die het uit pure liefhebberij deed. Betrokkene was deels arbeidsongeschikt, geen dure school of aparte locatie, gewoon op het parkeerterrein van een tuincentrum.
 
Maar wel heel goed. Maakte voor en na de cursus tijd voor iedereen en deed veel meer dan alleen de kunstjes. Hij was juist ook bezig met lichaamstaal en was niet bang heel de les stop te zetten om bepaald gedrag uit te leggen en toe te lichten.
 
Ik heb er geen diploma's aan over gehouden, geen examens gedaan maar wel heel veel honden honden en mijn eigen hond geleerd. "

 

Zo gaat het bij de hondenschool waar wij heen gaan ook idd.

 

Voordeel van hem is allen dat hij het terrein van de hondenschool mag gebruiken waar hij voorheen trainer was voordat hij zijn eigen school begon.

 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Om even terug te komen op het laatste stukje, het zegt niet alles dat een fokker een pup zelf aanhoud. Ik ken fokkers die dat regelmatig doen maar naar mijn mening toch iets te vaak een nest hebben liggen...
Sowieso is het tegenwoordig allemaal lastig om te weten welke fokker betrouwbaar is en welke niet. Of misschien weet ik teveel dat kan ook nog
 
Rasvereniging hebben we dus ook niks aan. Erg jammer want zij zouden ons rast juist moeten beschermen. "

 

Het zegt zeker niet alles! Maar wel iets. Dan willen ze iig zelf nog door met hetgeen ze gefokt hebben. Zegt alsnog niets over de kwaliteit en de kunde van een fokker, maar wel dat ze niet enkel voor de centen gaan.

 

Jij weet veel voor iemand die niet fokt en je heb al veel gezien.

 

Die vereniging stond achter de RAD en ze hebben heel wat doden honden op hun geweten.... Stamboom fokkers die stamboomloze nestjes aangaven enz enz. Nee als je op hun moet bouwen, dan kun je beter niet beginnen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  
En dat is een van de redenen dat ik kies voor verder reizen bij iets waar ik me goed bij voel en wat qua kennis goed zit, ipv dichtbij huis zoeken en weinig verstand van zaken hebben.
 
Ik mag denk ik erg blij zijn met Jeroen, dat hij zijn eigen hondenschool heeft en ook nog eens de kennis en ervaring van het ras.
Alleen al daarom is iedere week 80 km rijden voor cursus het me waard. "

Dat is nog eens toewijding zeg!

80 km rijden voor de cursus gaat het voor ons niet worden, Yara wordt snel wagenziek.

Dus ik ben vrij beperkt in het zoekgebied :(

 

Maar wel prettig om aan jullie reacties te horen dat het dus wel kan.

Ik ga me gewoon nog even verder verdiepen in de hondenscholen hier in de buurt. En ik zat er ook al aan te denken om desnoods privetrainingen te gaan doen. Alleen wordt het dan wel een duur geintje, dus ook daar moet ik me nog even in verdiepen.

 

Zijn er hier trouwens veel mensen die tijden de RAD tijd ook honden hadden die onder deze regelgeving vielen?

Ik zie dat sommige mensen bang zijn voor een herhaling van de RAD en vraag me af waarom ze dat gevoel hebben?

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

Ik heb het "gelukkig" niet meegemaakt.

Wij hadden herders thuis, dus dit was voor ons toen n.v.t.

 

Maar heb hier wel veel verhalen gelezen en alleen al van de verhalen zat ik al te janken.

http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/

 

 

Hier staan enkele verhalen, ook over hoe het hedendaags er nog aan toe gaat.

http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/zwartboek.html

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"  
Ik snap je!
 
Zie het ook weleens gebeuren..
 
Ene nest net koud de deur uit en de volgende nest aankondiging staat alweer online :-O.
 
Dat vind ik ook geen fokken meer ten goede van het ras.. Dat vind ik al massaproductie, terwijl er al een dik overschot aan staffords is, ook al zijn het stamboomhonden "

 Inderdaad. Op elke hoek van de straat vind je een fokker die zn pups aan biedt bij wijze van. Het verschil is alleen dat de stamboomfokkers achterlijk veel geld vragen. Ik heb al prijzen van 1200 euro voorbij zien komen voor een pup terwijl de uiteindelijke kosten die de fokker eraan heeft niet gek veel is. Ze maken dus dikke winst over de rug van hun honden. op zich niks mis mee als je wat geld wilt overhouden eraan maar zon 1000 euro per pup overhouden en dat x 6 gemiddeld. en dan meerdere nesten per jaar bij sommige. Wauw, dan kan ik slapend rijk worden.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"  
Het zegt zeker niet alles! Maar wel iets. Dan willen ze iig zelf nog door met hetgeen ze gefokt hebben. Zegt alsnog niets over de kwaliteit en de kunde van een fokker, maar wel dat ze niet enkel voor de centen gaan.
 
Jij weet teveel voor iemand die niet fokt of je heb al te veel gezien. Wat dat betrefd denk ik dat er maar weinig mensen zo diep in het wereldje een kijkje hebben kunnen/mogen nemen.
 
Die vereniging stond achter de RAD en ze hebben heel wat doden honden op hun geweten.... Stamboom fokkers die stamboomloze nestjes aangaven enz enz. Nee als je op hun moet bouwen, dan kun je beter niet beginnen. "

 Oké daar heb je inderdaad gelijk in. Al zegt het inderdaad niet alles.

Op de rasvereniging kun je dan inderdaad niet rekenen. stelletje kloothommels.

Zouden de ''verantwoorde'' eigenaren nog iets kunnen betekenen in deze hele romsslomp of maken zij het dan alleen maar erger? demonstreren is denk ik wel het domste wat ze kunnen gaan doen. Trek je nog weer meer media aandacht naar je toe. Of ze zetten het ras dan nog negatiever in beeld of ze bevestigen de aandacht er weer extra op zodat de hype nog 10 x zo groot wordt.

Ik zie het nog zo gebeuren dat er een nieuwe RAD komt. Heb mezelf er al op voorbereid en een plan B in mn achterhoofd.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

" Dat is nog eens toewijding zeg!
80 km rijden voor de cursus gaat het voor ons niet worden, Yara wordt snel wagenziek.
Dus ik ben vrij beperkt in het zoekgebied :(  Marijke & Yara

 

Geen toewijding..

 

Eigenlijk heel kort door de bocht gezien, is het gewoon omdat hij naar alle aspecten kijkt, hij zelf meer dan zat kennis en ervaring heeft met de rassen en dus ook, ook al zijn de cursussen met diverse rassen, hij wel de ras eigenschappen ook in het oog houd van de diverse rassen.

 

Daar kijkt ook niemand je bang aan als je met een staff aan komt.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

"  

Ik heb bij 4 hondenscholen getraind, 3 waren niet eens de moeite waard om te proberen en er was er maar 1 die iets deed aan theorie en ook nog zeer de moeite waard was om ook praktijk te doen. De theorie was wel iets achterhaald, maar in de vragen ronde kwamen heel erg veel belangrijke vragen te voorschijn en werden zeer uitgebreid behandeld. Om die ene dan in een goed daglicht te zetten, omdat ze dat verdient hebben: FRED RIET in Dordrecht http://www.fredriet.nl/

 

Op 1 van de speciale stafford scholen was de kennis bedroevend en de praktijk kwam niet veel verder dan een ruk aan de riem geven en maar snoepjes blijven voeren....

 

Het vervelende is dat je als beginner helemaal niets weet en al
helemaal niet kan beoordelen of de manier waarop getraind word juist is. Hoewel er wat wat lampjes gingen branden toen ik het advies kreeg na de 2de les om een slipketting te gaan gebruiken bij een pup van 10 weken....

 

@Frank, helemaal mee eens.... "

 



Kan me volledig vinden in je verhaal, hier hetzelfde.
Heb informatie verzameld over diverse hondenscholen, heb aan de zijlijn mee staan kijken, heb vragen gesteld aan de instructeurs, en mijn conclusie was dat de meeste zich eigenlijk mogen schamen dat ze zichzelf hondenkenner, instructeur of school durven noemen!
Puppy's dresseren als een aapje, geen enkel onderwijs in het brein en spreken van de hond. Zo beperkt allemaal!

Ik had zelf het geluk dat er nieuwe hondenschool haar deuren opende.
De eerste paar lessen iedereen 'zonder hond'!
Theorie, filmpjes kijken, uitleg krijgen, samen na-bespreken. Ik had het nooit willen missen. Pas daarna met de honden aan de slag, niks meteen pootjes optillen of omrollen, eerst aan de basis werken. Trucjes hebben daar niets mee van doen!
Ps. zeer veel Staffords en Pittjes komen naar deze school. Geen probleem! Het bestaat dus echt wel. Sommige eigenaren kwamen inderdaad van ver. Begon de les om 10:00 uur, zaten zij al 8:30 uur in de auto.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Voor de fulltime werkers onder ons, mag je altijd je ervaringen komen delen

Fulltime werken en honden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: trimsalon omgeving Hoogeveen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^