Aan de pitbull/stafford kenner

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AmstaffAmstaff 3 doggies

honden foto van Amstaff

"


"


Pfff pic 3, wat een spieren! Mooi hoor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

" Pfff pic 3, wat een spieren! Mooi hoor. "

 

Dat is de moeder van mijn zwarte hond die volgens mensen hier te mager is. Misschien toch maar 3x zoveel gaan voeren en er een stafford of bully van proberen te maken lol.

honden page profiel AmstaffAmstaff 3 doggies

honden foto van Amstaff

Niks mis mee! Jouw honden zien er zeer atletisch uit! En TS de jouwe ziet er prima uit toch. ;-)

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey 3 doggies

honden foto van Toller Mickey

" Terry , hoe aandoenlijk ik je reactie ook vind, het gaat hier louter om schoonheids begrippen. Ik denk echt niet dat die honden uitgehongerd worden hoor, neem nu  windhonden ......die zijn zelfs graatmager.  Mooi '? neen vind ik ook niet. 
Ik zou ze zelf meer te eten geven daar niet van, maar nu direct zoiets als jij beweren van de baasjes ......ik dacht nog dat je het grappig bedoelde ? 
Je bedoelt het goed maar je bent verkeerd .  "

 
Haha succes om een windhond bij te laten komen 
Ik had een Whippet en dat was een vreetzak (noemde hem wel eens een labrador kwa eetgedrag) maar mooi niet dat daar een grammetje bij kwam. Gaf hem wel meer als aanbevolen omdat ik dat graatmagere ook niet zo mooi vind maar alsnog kon je altijd zijn ribben wel zien terwijl een ander ras echt dik was geworden van wat hij te eten kreeg. Haha

Over de hond waar het hier om gaat kan ik zeggen dat ik vind dat er wat af zou kunnen (dan word ze niet direct te mager) maar dat het ook prima is zoals ze nu is  Ze moet in ieder geval niet dikker worden maar TE dik.... Nee vind ik niet. Onze dierenarts ziet liever wat schralere honden (GEEN MAGERE) dan stevige honden. 

Volgens de dierenarts hebben veel mensen een verkeerd beeld van honden (en katten) hoe ze er uit horen te zien. Daarom zijn veel honden ook te dik. (heb het er namelijk wel eens over gehad omdat ik mijn windhond wat dikker wilde hebben. Haha  Was helemaal niet nodig)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Lexi ziet er prima uit, mooi slank! 

 

Wat betreft die andere discussie; het is niet mijn ding, maar ik vindt APBT's honden en Dogmaster's hond en de andere getrainde honden die hier worden laten zien er heel goed uitzien. Één bonk spieren! 

 

Mensen vinden windhonden ook vaak mager en te dun en zeggen dat ze ondergewicht hebben en dat de eigenaar meer moet gaan voeren. Zo werkt dat dus niet. Een windhond heeft van nature een atletische, slanke bouw. Als je ribben, ruggegraat of heupen ziet bij een windhond, betekent dat niet dat de hond te dun is.

 

Wat eerder door iemand anders al genoemd is: let op de dijen, de schouders, de nek, de spieren over de ribben. Gespierd? Dan absoluut niet te dun! 

 

Kijk eens; een handig plaatje om te vergelijken. Lexi heeft een healthy pet weight. 

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

Je moet gewoon zelf goed naar je hondje kijken.

 

Ene bouw is niet te vergelijken met andere, zeker niet als je gaat vergelijken tussen "atletische" bouw en "bully" bouw.

 

Heb hier een bully bouw en de ander was meer atletische bouw, totaal verschillend om naar te kijken wat goed past bij de hond.

 

Mijn teef met bully bouw (van vandaag, van 28 terug afgevallen naar 23/24 kg)

 

Mijne vorige reu met slanke bouw (enne, ondanks deze looks toch 25KG):

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Hebben jullie nog tips hoe ik rustig aan haar spiermassa kan opbouwen? Ze hoeft niet in topconditie zoals bv. jullie honden voor de sport, maar wat meer zichtbare bespiering mag toch wel. Weet alleen niet hoe het correct aan te pakken? Alle tips en info zijn welkom :) 

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Je kunt met Lexi gaan fietsen Jolien. Laat haar altijd lopen in draf (niet harder), en fiets vooral rechte stukken. Let erop dat je het rustig opbouwt en dat het niet te heet is om te fietsen, een hond is snel overhit. Verder veel laten zwemmen. Daarmee kweek je goede bespiering en conditie. Zodra haar spieren goed zijn opgebouwd kun je eventueel verder kijken of je haar verder wilt belasten in sport of andere activiteiten :-)

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Je kunt met Lexi gaan fietsen Jolien. Laat haar altijd lopen in draf (niet harder), en fiets vooral rechte stukken. Let erop dat je het rustig opbouwt en dat het niet te heet is om te fietsen, een hond is snel overhit. Verder veel laten zwemmen. Daarmee kweek je goede bespiering en conditie. Zodra haar spieren goed zijn opgebouwd kun je eventueel verder kijken of je haar verder wilt belasten in sport of andere activiteiten :-) "

 

Lexi loopt al heel veel, maar inderdaad wel leuk om met fiets te proberen.

Zwemmen ben ik erg geïnteresseerd in, maar geen flauw idee waar. Nergens zwemvijvers of  zelfs losloopgebieden te vinden Dat komt er van als je in the middle of nowhere woont!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Lexi ziet er prima uit voor een hond in de groei.

Die hebben nog 'baby reserves' nodig.(aanmaak; bot, spier, organen....)

 

aftrainen is iets voor een uitgegroeid lichaam. en als je dat als baas wilt, dan kost dat veel bloed, zweet en tranen. (is iedere dag voeding afmeten, trainen, wegen....geen sinecure)

 

In die honden zit op die manier ook veel liefde.

 

Tussen 'mager' en 'droogstaan' is een wereld van verschil.

 

persoonlijk hou ik wel van een iets 'rustigere uitstraling'; ziet er relaxter uit.

 

en overgewicht is idd weer een ander uiterste. (daar hebben dan in verhouding véél meer honden last van)

 

maar niet Lexi.

 

die is....prima!

 

 

 

 

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

"  Ik vind dat je hier op het randje zit. De bovenste hond heeft totaal geen vet reserves. Je loopt hier mee het risico dat bij erge koude, hitte of een grote inspanning, de hond overgaat op het verbruiken van spiermassa of organen. Met onherstelbare schade.
Ik zelf woog ooit 40 kilo. 1.63 kilo, vandaar dat ik heel goed weet welke risico's je loopt.
 
Dit staat los van wat iemand mooi vind of niet, maar gaat puur over gezondheid.
 
Duivenmelkers laten hun duiven mee doen met races van ergens in Europa naar huis (NL) soms zijn de duiven te jong, te weinig getraind. Zo een vogel blijft vliegen, verbruikt zijn vet reserves (als ze die al hebben) vervolgens wordt hun spier massa opgebruikt en ze vallen dan gewoon uit de lucht.  Meestal met onherstelbare schade.
 
Veiliger vind ik de hond op de foto van Frank. Een rib te zien, een bonk spier en eenreserves. 
  "

 

Bij erge hitte pas je je training hierop aan of train je in de uren waarbij de tempratuur nog niet zo hoog is .Bovendien kan mijn hond beter tegen de hitte als zij droog staat en in conditie is.  Zolang jij je hond voldoende eten /vocht geeft na een training ,loop je totaal geen risico .Sterker nog ik geef mijn hond zelfs nog meer dan  ze qua gewicht mag hebben ,dus bang voor tekorten ben ik zeker niet en dit zal ook niet gebeuren .

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Bij erge hitte pas je je training hierop aan of train je in de uren waarbij de tempratuur nog niet zo hoog is .Bovendien kan mijn hond beter tegen de hitte als zij droog staat en in conditie is.  Zolang jij je hond voldoende eten /vocht geeft na een training ,loop je totaal geen risico .Sterker nog ik geef mijn hond zelfs nog meer dan  ze qua gewicht mag hebben ,dus bang voor tekorten ben ik zeker niet en dit zal ook niet gebeuren . "

 In ieder geval zijn jullie er dus heel bewust mee bezig, dat is positief

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Vandaag 20 minuten gaan wandelen, 20 minuten gaan joggen en dan weer denk 1,5 uur gaan wandelen.

Verder heeft ze nog enkele uren met Mila in de tuin gelopen en gespeeld. Daartussen verplichte rust Nu zijn ze ook weer uitgeteld aan het slapen.

 

Ze is altijd bijna heel de dag in beweging, buiten de verplichte rustmomenten dan.
Maar echt de bespiering opbouwen ja, weet eigenlijk niet goed hoe dat juist aan te pakken..

 

Ze krijgt 280gram brokken per dag (Hills Prescription Diet I/D) en bij elke maaltijd een stuk gekookte kipfilet.

 

Er zijn hier toch enkelen die vinden dat er wel wat af zou kunnen, niet  dat ze te dik is maar wat fitter kan inderdaad wel. Dus wat meer specifieke training? Altijd leuk als mensen die er zelf mee bezig zijn en met het ras bekend zijn wat tips voor mij hebben . Gewoon om haar fit te houden en goed te begeleiden tijdens het groeien!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Vandaag 20 minuten gaan wandelen, 20 minuten gaan joggen en dan weer denk 1,5 uur gaan wandelen.

Verder heeft ze nog enkele uren met Mila in de tuin gelopen en gespeeld. Daartussen verplichte rust Nu zijn ze ook weer uitgeteld aan het slapen.

 

Ze is altijd bijna heel de dag in beweging, buiten de verplichte rustmomenten dan. Maar echt de bespiering opbouwen ja, weet eigenlijk niet goed hoe dat juist aan te pakken..

 

Ze krijgt 280gram brokken per dag (Hills Prescription Diet I/D) en bij elke maaltijd een stuk gekookte kipfilet.

 

Er zijn hier toch enkelen die vinden dat er wel wat af zou kunnen, niet  dat ze te dik is maar wat fitter kan inderdaad wel. Dus wat meer specifieke training? Altijd leuk als mensen die er zelf mee bezig zijn en met het ras bekend zijn wat tips voor mij hebben . Gewoon om haar fit te houden en goed te begeleiden tijdens het groeien! "

 



Lekker actief! :-D Qua sporten zou ik het echt niet weten.. ik ben daar niet zo thuis in.. maar is ze oud genoeg om te gaan weightpullen? Flirtpolen misschien?

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"  

Lekker actief! :-D Qua sporten zou ik het echt niet weten.. ik ben daar niet zo thuis in.. maar is ze oud genoeg om te gaan weightpullen? Flirtpolen misschien? "

 

 

Persoonlijk vind ik haar nog wat jong om te weightpullen (ze is nu 11 maanden). En ik zie haar ook nog niet veel pullen eigenlijk, haha, echt een slank sprietje. Maar dat moet natuurlijk opgebouwd worden

De Flirtpole zou ze echt heel leuk vinden denk ik! Maar geen idee waar het te vinden, heb jij een idee?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  

 

Persoonlijk vind ik haar nog wat jong om te weightpullen (ze is nu 11 maanden). En ik zie haar ook nog niet veel pullen eigenlijk, haha, echt een slank sprietje. Maar dat moet natuurlijk opgebouwd worden

De Flirtpole zou ze echt heel leuk vinden denk ik! Maar geen idee waar het te vinden, heb jij een idee? "

 



Ah ja, begrijpelijk.. Hoewel, als het goed opgebouwd wordt denk ik dat ze je nog eens gaat verbazen! :-D

Zou je zo iets niet zelf kunnen maken? Online bestellen is natuurlijk vrij simpel, maar misschien gaat zelf maken ook prima? Een soort 'handvat'/stok met daaraan een touw en 'prooi'?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

http://squishyfacestudio.com/index.php/flirt-pole-v2.html

[link]http://squishyfacestudio.com/index.php/flirt-pole-faq[/link]

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"  

Ah ja, begrijpelijk.. Hoewel, als het goed opgebouwd wordt denk ik dat ze je nog eens gaat verbazen! :-D

Zou je zo iets niet zelf kunnen maken? Online bestellen is natuurlijk vrij simpel, maar misschien gaat zelf maken ook prima? Een soort 'handvat'/stok met daaraan een touw en 'prooi'? "

 

 

Bedankt! Ik denk dat ik inderdaad eens ga bekijken hoe het zelf te maken, want de verzendkosten zijn duurder dan de flirtpole zelf

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  

 

Bedankt! Ik denk dat ik inderdaad eens ga bekijken hoe het zelf te maken, want de verzendkosten zijn duurder dan de flirtpole zelf "

 



Ohh dat had ik helemaal niet gezien ;-) Begrijpelijk haha. Zelf maken is ook een optie natuurlijk! Misschien iemand op het staff/pit forum die er ervaring mee heeft?

Succes! :-D

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

ik heb wel is gelezen dat je een longeerlijn (van paarden) aan een dummy kan vastmaken.. ( correct me if i'm wrong ) Maar ik vind haar niet te dik hoor , mooi zo

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"  

Ohh dat had ik helemaal niet gezien ;-) Begrijpelijk haha. Zelf maken is ook een optie natuurlijk! Misschien iemand op het staff/pit forum die er ervaring mee heeft?

Succes! :-D "

 

 

Haha danku, ik ga het nodig hebben, want euh volgens mij heb ik twee linkerhanden als ik zo een dingen moet maken

Ik zit volgens mij niet op zo een forum, enkel fb groepen. Maar die zijn dan weer allemaal zo ervaren dat ik er bijna niet zo een 'simpele vraag' durf stellen!

Maar goed, ga het eens bekijken

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  

 

Haha danku, ik ga het nodig hebben, want euh volgens mij heb ik twee linkerhanden als ik zo een dingen moet maken

Ik zit volgens mij niet op zo een forum, enkel fb groepen. Maar die zijn dan weer allemaal zo ervaren dat ik er bijna niet zo een 'simpele vraag' durf stellen!

Maar goed, ga het eens bekijken "

 



Haha hier nog zo een O-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
 
Haha danku, ik ga het nodig hebben, want euh volgens mij heb ik twee linkerhanden als ik zo een dingen moet maken
Ik zit volgens mij niet op zo een forum, enkel fb groepen. Maar die zijn dan weer allemaal zo ervaren dat ik er bijna niet zo een 'simpele vraag' durf stellen!
Maar goed, ga het eens bekijken "

 Als ik naar dat ding kijk, wat Frank zei, een longeerzweep en je knipt een 4 kante lap stof, iets van fleece?, het midden van de stof pak je zodat je een soort spookje krijgt en het einde van de longeerzweep knoop je daar omheen.

Moet lukken.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"  Als ik naar dat ding kijk, wat Frank zei, een longeerzweep en je knipt een 4 kante lap stof, iets van fleece?, het midden van de stof pak je zodat je een soort spookje krijgt en het einde van de longeerzweep knoop je daar omheen.
Moet lukken. "

 

 

Hm inderdaad. En is een longeerzweep stevig genoeg denk je?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Vergeet ook niet dat honden tussen de 1 en 2 jaar uit beginnen te zwaren/ beetje in de breedte gaan groeien. Hoewel bewegen en spieropbouw bijna nooit verkeerd is, heb je kans dat ze gewoon uit zichzelf wat stevigere schouders/dijen krijgt.

 

Dobby kreeg ik toen hij 1 was en toen was hij een iel dun ding. Sindsdien heeft hij een mooiere bespiering gekregen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
 
Hm inderdaad. En is een longeerzweep stevig genoeg denk je? "

 Ja, ik gebruik ze voor de paarden, hij is flexibel en zal niet breken, maar geeft mee. 

Er zijn er hier op t forum, die t ook zo doen.

 

Je kan misschien ook een bamboestok, met touw, maar die geeft misschien niet genoeg mee. Ik had laatst een longeerzweep voor 12 euro, dus dat valt ook mee. 

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

"  
 
Hm inderdaad. En is een longeerzweep stevig genoeg denk je? "

 

Hij moet meegeven, je hoeft de hond er niet mee op te tillen

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"  
Hij moet meegeven, je hoeft de hond er niet mee op te tillen "

 

 

oooh, juist ja

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"  Ja, ik gebruik ze voor de paarden, hij is flexibel en zal niet breken, maar geeft mee. 
Er zijn er hier op t forum, die t ook zo doen.
 
Je kan misschien ook een bamboestok, met touw, maar die geeft misschien niet genoeg mee. Ik had laatst een longeerzweep voor 12 euro, dus dat valt ook mee.  "

 

Lijkt dit

 

http://www.divoza.com/collectie/ruiter/zwepen/langezwepen/7730_longeerzweep.html

 

of dit

 

http://www.ooteman.nl/dames/zwepen-en-sporen/longeerzwepen/hh-longeerzweep-basic

 

degelijk materiaal? Heb er echt geen verstand van. Nog nooit zelfs gezien, zoiets

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: trimsalon omgeving Hoogeveen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^