Informatie Samojeed - Update p. 11 geboorte nestje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PatrickPatrick

Hey allemaal, hier dan eindelijk even een kleine update van ons, gezien de tijd. 

 

Hier gaat het uitstekend met Sydney, ze eet en drinkt goed, pakt de opvoeding en de trainingen perfect op en is gewoon een lekker draakje die van dollen houd, ook laat ze zich heel erg graag horen, en dit gebeurt al om half 5 uur/half 6 als ik beneden kom om naar me werk te gaan. 

 

Spelen met andere honden doet ze goed, al is het iets te enthousiast wat sommige niet leuk vinden, hier werken we aam, en gelukkig krijgt ze de honden taal steeds beter onder de knie. 

 

We zitten nu in de 3e week van de puppy cursus en dit gaat goed.. In het begin van de les laat ze zich even horen maar daarna gaat ze er lekker bij liggen. Wandelen aan de riem en het los lopen steken we veel tijd in waardoor ze het commando "naast"  nu dan ook perfect beheert. 

 

Trucjes die ze nu kan of bijna helemaal kan zijn: zit, lig, rol, af, mooi zit, poot en andere poot. 

Commando's die ze nu goed kan: kijken (kijkt ze je recht aan)  naast, blijf, hier en nee (als ze iets oppakt buiten wat niet mag, bijv een steentje ofzo. Uiteraard wordt er geruild voor een voertje) 

 

De bench. 

 

Wij zijn uiteindelijk gestopt met de bench omdat mevrouwtje het toch niet zo leuk en fijn vond. Ze werd onrustig en begon te stressen.. Tongelen rond draaien, blaffen piepen en wat allemaal niet. Duidelijk geen hond voor de bench. Nu is de gang haar slaap plekje waar ze overigens heerlijk op haar kussen ligt, in het weekend slaapt ze uit tot 8/9 uur. Ook als we haar wat rust willen geven, gaat ze in de gang, altijd zonder strijd of tegen stribbelen. 

 

Voeding tot nu toe. 

 

5 dagen in de week krijgt ze kvv compleet, hier zit dus bot, pens, koe, kip en vis in.. Ze vind het heerlijk, tussen de middag nog haar papje met zeewier. 2 dagen in de week krijgt ze puppy brokjes van royal canine.. Deze gaan er ook heel goed in, andere Brokken vind ze niet lekker. 

 

Gisteren. 

 

Gisteren heeft Sydney, maar ook ik een drukke dag gehad, eerst begonnen we de zaterdag morgen met puppycursus, dit word bij ons gegeven naast "het leesten" een natuur gebied, omheind en honden mogen er lekker los lopen.. Ideaal dus om haar te leren om te luisteren met afleiding, dit gaat perfect al is het dat ze soms denk "eerst spelen, dan luisteren"  haha. Maar 8 van de 10 keer komt ze netjes terug wanneer ik haar roep. Wat toch weer erg nuttig is gebleken omdat er een Rottweiler daar liep met andere intenties, mevrouw van de Rottweiler was haar hond niet de baas (zacht uitgedrukt), ze liep zo weg terwijl ik en mijn hond door haar hond worden lastig gevallen. Ik heb Sydney op moeten tillen omdat we geen kant op konden door dat beest. Ik heb hem uiteindelijk een flink knietje moeten geven omdat hij nu nog vervelender werd. Uiteindelijk kwam mevrouw terug, lijnde hem aan maar we konden nog niet door omdat ze hem niet hield. Gelukkig was ik met een vriend die de Rottweiler vast heeft gehouden tot wij uit het zicht waren.. Wat een gedoe. Daarna hadden we besloten nog even de nieuwe welkoop te bekijken hier in Apeldoorn. Onze hondenschool was daar ook voor een demonstratie middag. Sydney mocht daar nog even op een soort halve skippy bal balanceren en over het smalle loopplankje heen, wat uiteraard geen probleem was voor haar. Nu was het toch tijd even de drukte in te gaan bij de welkoop. Mevrouwtje genoot van alle aandacht (baasje wat minder). Uiteindelijk heeft ze daar nog een mooie fotoshoot gehad, waardoor ik dus een hele mooie aluminium plaat heb kunnen bestellen met haar foto er op. Super. 

Nu was Sydney zo moe dat ze tussen de drukte op de honden sectie op een kussen wilde slapen haha. Toen besloten maar lekker naar huis te gaan en haar rust te geven. Ze heeft verder op haar rondje na, de hele dag en avond geslapen, en zelfs vandaag was ze bijna de hele dag rustig. 

 

Tot slot. 

 

Hier gaat het zoals jullie kunnen lezen onwijs goed en zijn we nog steeds elke dag super blij met haar. 

Ik heb een foto album waarvan ik nu weer een aantal nieuwe foto's in heb gezet. De link komt hier zo in te staan. 

 

http://s1360.photobucket.com/user/patje307/library/Sydney

 

Heel veel kijkplezier en zal snel weer eens een berichtje doen. 

 

Voor nu alvast slaap lekker

Groetjes van mij en een dikke samojeden kus van Sydney! 

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Ik ben er ook weer...

Leuk om te horen dat het goed gaat met Sydney :D Met teddy gaat het ook goed.

We hebben ons ingeschreven in meerdere puppycursussen maar de wachtlijst is allemaal heel lang. Dus we hebben 2/3 weken gezeten zonder puppycursus en EINDELIJK beginnen we zaterdag weer. Natuurlijk zijn we wel verder gegaan met de training etc.

Teddy kan nu zit, pootje geven (allebei ook in een andere taal), nee en af doet hij ook al goed maar het gaat nog niet allemaal vlotjes. Lig en af willen wij nog leren, daar zijn we nu mee bezig.

Teddy gaat wel goed in de bench, in de nacht geeft hij helemaal geen piepje, en we laten hem 2 tot 3 x in de bench slapen. Soms gaaat hij er zelf in.

En man o man wat houdt hij van aandacht, echt niet normaal haha. Hij heeft al veel kracht en trekt naar interessante mensen toe.

Ook als wij stoppen met aaien, stopt hij onze handen in zn mond... Het is nog geen happen maar wel behoorlijke speelsheid.

Soms kan hij ook een beetje dominant zijn. Hij heeft in het begin geprobeerd om ons te bereiden. Hij was er eventjes mee gestopt maar van de week  heeft hij het 2x in een dag geprobeerd. Nu overigens niet meer.

 

Hij hapt ook niet meer naar de lijn. Alleen als hij de riem om willen doen wilt hij nog wel eens behoorlijk te trekken aan de riem en soms neemt hij daar onze handen in mee. Buiten doet hij dat overigens echt niet meer. Dus dat is wel heel fijn! Voor de rest hebben wij het heel leuk met hem. Hij kan nog wel eens grommen als wij een speeltje niet los willen laten.

 

Maar voor de rest zijn we echt helemaal verliefd op hem, als hij onze stem hoort inde ochtend dan gaat hij helemaal piepen en met zijn voorpootjes op de trap staan. Hij is echt een schat, hij wilt alleen maar aandacht en daar doet hij alles voor.

Eerst wou hij ook nog wel eens aan tapijtjes krabben en bijten maar gelukkig is dat ook over.

Ik kan echt niet wachten totdat we weer op puppycursus gaan!

 

Groetjes van ons allemaal en bedankt voor de tips :)

 

 

 

 

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Patrick wat gaat het goed met Sydney en wat is ze mooi. Ik hoop dat ik haar ooit eens in het echt te zien krijg. Een echt sammenmeisje hoor waar je meteen verliefd op wordt.
Trouwens vervelend dat de vrouw haar eigen hond niet in de hand kan houden ,zeker als hij geen goede bedoelingen heeft.
En nu ze in de gang haar plekje heeft gaat het wel goed,hier ook zo,n hond die niet in de bench wilde maar o zo lief ging slapen toen we hem de vrijheid gaven.
Geniet van jullie mooie hondenkind. En ook Elsa wat fijn dat het goed gaat met Teddy,duidelijk een reutje met zijn gegrommel.Maar blijf hem de baas hoor, al kan dat grommen ook zijn door het spel.Veel plezier weer op de cursus.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Leuk om jullie ervaringen te lezen Patrick en Elsa.

Hier ook een hond die zonder bench gelijk zijn goede kant liet zien.

Waardeloos Patrick als zoiets op je pad komt, maar je hebt haar prima gesteund. Altijd goed voor een pup om te weten dat het baasje ingrijpt als het niet leuk meer is. Leuk om de beelden van je meisje te zien.

 

@ Elsa het berijden heeft bij zo een jonge pup niets te maken met dominantie is mijn ervaring, wel met het doordraaien in het spel of andere actie. Het is wel een teken van te opgewonden zijn dat dit  gedrag uit kan lokken.

Rustig blijven niet wegduwen, want dat nodigt juist uit, maar op staan en de actie onderbreken en ergens anders heen gaan en afleiden helpt vaak goed.

En het krabben en bijten van het tapijt, kan ook een vorm van proberen zijn bed op te maken zoals wij dit altijd noemen. Ik heb er een speciaal kleedje voor liggen en dat gaat af en toe alle kanten heen, om dan uiteindelijk ergens anders te gaan liggen.

Veel plezier op de cursus.

 

 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Wat leuk om die vorderingen te kunnen volgen hier op het forum! Wat doen Teddy en Sydney het super hoor. Ik herken veel van het gedrag hier bij mijn kleine man. Mochi is ook ontzetten vocaal: zingen, janken en blaffen daar is hij een meester in. Ook het praten kan hij heel goed en daarmee laat hij dus ook vaak zijn ongenoegen merken, haha~ Ik kan niet anders dan het uitgieren als hij weer dat typische protestgeluidje maakt dat je meer van een oude man dan van een sammenpupje verwacht.

 

Hij is ook ontzettend...hoe zeg je dat...bijterig? Hij wil voor alles zijn bek gebruiken dus leren we hem netjes dat onze handen geen speelgoed zijn. Bij andere mensen is dit wat moeilijker daar ze hem wel proberen te corrigeren maar ook blijven aaien...snap je toch niet? Verder heeft ie zowat al zijn speeltjes gesloopt...*zucht*...Ik entertain hem nu maar met alledaagse dingen zoals een plastic flesje, kartonnen rolletjes, een foam ball, ... Dat gaat prima onder toezicht en wanneer hij zichzelf moet bezighouden kiest hij nog het meeste voor zijn kleurige flostouw. Gisteren kwam ik thuis en vond ik overal pluche vulling van zijn knuffelbeertje terug dat er erg gehavend uitzag. Was wel even schrikken hoor, dacht al bijna dat hij de bank te grazen had genomen...

 

Qua gehoorzaamheid weet hij perfect wat we van hem verwachten maar doet hij toch meestal het tegenovergestelde, tja zoals we hier in de streek zeggen 'zenne kop zit ni in zen gat'. Een serieus karaktertje! Ik ben eigenlijk wel ontzettend blij met dat koppige trekje, dat is dus echt wel wat ik van een Sammetje verwachtte. Hij is trouwens zo geweldig als hij in volle vaart door de tuin rent @__@ ik ben helemaal verliefd op dat bliksemsnelle bolletje wol. Ook ben ik nu volop bezig met mijn rijbewijs B zodat ik hopelijk in de toekomst eens met hem naar een bos of iets dergelijks kan rijden voor zijn dagelijkse wandelingen. Nu doen we de meeste hier in de buurt omdat ik nog afhankelijk ben van mijn vriend. Lukt perfect maar voor ons beiden leuker in een groenere omgevind denk ik dan...woon namelijk bij een erg drukke straat.

 

Erg fijne foto's van Sydney trouwens <3 wat is ze toch een dotje hoor! Voor de foto's van Teddy ben ik nog in volle verwachting, haha~

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

@ Eurasier jongen: Oh echt? Goed dat ik dat nu weet. De mevrouw die ons instructie gaf op de puppycursus vondt Teddy best wel dominant vooral met dat rijden enzo. Teddy is best wel vaak opgewonden en heel enthousiast vooral bij nieuwe mensen.

 

 

En Sandy ik herken super veel van Teddy in jouw Mochi :P Soms is hij echt super braaf maar soms is hij echt een monster. En dat rennen doet Teddy ook vaak dat is echt super leuk omte zien. Helemaal enthousiast wanneer wij een van zijn speeltjes gooien in de tuin dan gaat hij in de volle vaart er achter aan. Het was trouwens vast veel schrikken van al die vulling. Teddy heeft ook een paar van zijn knuffeldieren gesloopt, vooral die waar geluid uit kwamen. Soms pakt hij opeens een schoen in zijn bekje en neemt hem dan mee naar de woonkamer!

 

Teddy is nu wel zo goed als zindelijk, hij rent zelf naar de deur als hij nodig moet. Ook gaat hij dan enorm blaffen en bijten in je broek en voeten. Maar dit doet hij soms ook gewoon dus wij weten niet altijd wat hij bedoeld. Gelukkig geen ongelukjes meer, zolang wij maar wel opletten op zijn signalen :)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Elsa denk maar aan koeien die voor het eerst in de weide na de winter worden gezet.

De meiden zijn zo opgewonden dat zij zelfs elkaar berijden.

Ooit een Bernermeisje gehad die als ze de ingepakte rugzak zag ook die besteeg omdat ze er helemaal zin in had om weg te gaan.

Dus het is echt niet alleen een reuen ding en zeker niet altijd aan dominantie gerelateerd is mijn ervaring ook niet bij volwassen honden.

Als onze man een gedroogd kip filetje krijgt wat hij helemaal het einde vind heeft hij ook wel eens de neiging. Nu ik kan en wil daar echt geen machtsstrijd in zien. 

 

Heel lastig hoor als je op cursus zit en er word wat anders beweerd als hier, maar kijk zelf naar je hond en wanneer het gebeurd en wellicht herken je dat opgewonden zijn van je hond en dat het daarna gebeurt.

 

Fijn dat je Mochi nog steeds weet te waarderen Sandy, ondanks de vulling.

Dat is niet grappig. Hier ook een hondje gehad die al zijn speeltjes kapot maakte, maar gelukkig bleef hij van onze spullen af.

Nu sloopt hij ook al lang zijn eigen speeltjes  niet meer, dus er is nog hoop.

Gewoon een lange sok met een bal erin is lekker goedkoop en geeft uren speel plezier. Sok kapot weer een andere omheen en het speeltjes is weer zo goed als nieuw.

 

Een goed aandachtspel voor een pup is spel achteruit. Ze leren je te volgen en het gaat spelenderwijs.

Ook hier is de sok met bal een prima hulpmiddel bij en ook de floss. pup het speeltje in de bek en langzaam achteruit lopen. Nog niet teveel hondje trek want dat is wat minder goed voor nek en rug, maar wel een beetje en gek doen.

Gaat het goed kun je ook wat sneller achteruit lopen.

 

Ook prima te gebruiken op cursus als je te lang moet wachten en je merkt dat je hondje zich gaat vervelen. Even een stukje van de andere cursisten wegstappen en even dit spelletje doen. Zonder geluid want ander lijdt het de anderen weer af.

Daarna is je hondje al weer beter te motiveren om andere dingen te doen.

Mijn ervaring is dat als je iets aan het leren bent aan je hond en je wisselt dit af met weer even spelen dat iedereen er veel plezier aan beleeft en je hondje graag met je bezig blijft.

 

Leuk om jullie belevingen en ervaringen te lezen.

 

 

 

 

 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hey Elsa,

 

Bij ons hier wordt Mochi ook constant dominant genoemd dus misschien is het een modetrend om alle sammetjes dominant te noemen, haha~ Nou ga ik niet zeggen dat Mochi een lieverdje is maar dominantie is me toch ook een brug te ver, volgens mij is de kleine man gewoon zijn grenzen een beetje aan het aftasten.

 

Geen slechte tip trouwens, eurasier jongen! Hij heeft reeds een balletje maar dit rolt steeds onder de zetel waar hij er niet meer aankan. Is het prima om gewoon een tennisbal te gebruiken en daar een sok rond te trekken? Ik geef hem liever zo geen tennisbal voor zijn tandjes (mythe of niet, ik riskeer het liever niet) maar met die sok is het risico toch ook al hopen kleiner, niet?

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Ja hoor een tennisbal mag ook in de sok. Ik heb tegenwoordig een balletje dat net zo groot is als een tennisbal, afwasbaar is en waar wel in gebeten kan worden en net zo indeukt als een tennisbal.

Chuckit is het merk en ik heb maat M die past ook in een werpstok mocht je die ooit willen gebruiken. Oranje met blauw van kleur en hij valt dus lekker op tussen het groen en de bladeren.

 

De combinatie van de stof en aarde/zand is wat de tennisbal niet zo geschikt maakt i.v.m het gebit. Dus ook de sok moet je af en toe wel wassen als hij in het zand de aarde gebruikt word. Als hij in de tussentijd al niet van gaten is voorzien.

 

 

 

pagina 22 van 22 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Volgende forumvraag: Podenco laten overkomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^