Informatie Samojeed - Update p. 11 geboorte nestje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hallo iedereen,

Ik heb sinds ik klein was altijd al een hond willen hebben. Mijn moeder was hier echter sterk tegen en er is nooit iets van in huis gekomen. Nu woon ik samen met mijn vriend in een huurhuis en onze huisbaas heeft ons uitzonderlijk toegestaan een hond in huis te nemen. Natuurlijk had ik reeds een lijstje in mijn hoofd met honden maar de Samojeed schiet hier wel met kop en schouders bovenuit voor mij. Wij zijn dan ook al even bezig met ons in te lezen in dit ras en hebben ook al verscheidene fokkers gecontacteerd. 

Kunnen jullie me echter nog meer vertellen over dit ras? Persoonlijke ervaringen zijn meer dan welkom. Indien jullie meer informatie nodig hebben mogen jullie deze steeds vragen. 

Ik vraag me ook steeds of in welke categorie deze hond thuishoort: Medium of Groot? Welke afmetingen van bench zijn trouwens geschikt voor dit ras.

Alvast bedankt voor de feedback~

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

de Samojeed is een middelgroot tot groot ras (ja, het is niet echt duidelijk vanaf welke hoogte een hond groot is).

Een bench is groot genoeg als de hond (volwassen) er lekker in kan liggen (lekker uitgestrekt) en rechtop in kan staan. Hij moet natuurlijk wel kunnen bewegen :-)
En ik wil je een herplaatser of een pup?

Ik kan je verder niet veel over de Samojeed vertellen, maar er zijn diverse eigenaren hier op het forum die je kunnen helpen.
Daarnaast zou je je ook eens in poolhonden in het algemeen kunnen inlezen :-) ze hebben vaak veel gemeen met elkaar.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hey Marloes,

Alvast bedankt voor de informatie. Zijn er geen bepaalde afmetingen voor de Samojeed bench? Ik heb namelijk geen volwassen hond die ik kan meenemen om even in de winkel te gaan passen, haha~

Wij gaan voor een pup daar mijn vriend herplaatsers niet vertrouwd met zijn jonge kinderen die af en toe bij ons verblijven. :(

Dank je voor de tip om ook nog even de andere poolhonden te bekijken, kan zeker van pas komen.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Onze buren hebben er één.

Je kan de hond toevoegen aan Groot, het zijn grote imposante en mooie honden vind ik zelf.

Ik weet dat Kira zo heet onze buurhond, best goed met kinderen over weg kan. Ze hebben zelf 5 kinderen. Ze doen er ook poolhond sporten mee, zoals sleetrekken enz.

Verharen heel heel erg.....

en ik vind zelf dat ze veel blaffen, en Kira doet dit nog wel eens om 5 uur 's morgens. Niet zo'n leuke tijd...helaas. Ik lig dan namelijk nog lekker in mijn bedje te snurken.

Kwa bench moet je toch wel een vrij grote nemen, ik heb hem bij de buren wel eens zien staan die hebben volgens mij één van de grootste maten.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ewww...wake-up call om 5 uur 's ochtends lijkt me nu niet echt heel leuk. Je hebt mijn medeleven~ :P Ik heb inderdaad al van vele mensen gehoord dat het notoire blaffers zijn. 

Ik zou heel graag een sport met de Samojeed beoefenen dus super om te horen dat ze hiervoor ook geschikt zijn. Met verharen heb ik geen enkel probleem, laat maar komen die ontplofte haarballen.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Zo kan je hun blaf gedrag wel noemen inderdaad, in ieder geval die van Kira.

Onze hond is helemaal dol op Kira, geen idee waarom. Als hij Kira ziet, draait het echt helemaal door en dat heeft hij alleen bij Kira.

Kira is wel heel rustig naar honden toe, als onze druktemaker bezig is dan staat Kira er echt bij van 'Relax....kiddo, maak je niet zo druk'.

Hier zweven de haarballen nog wel eens over de schutting hihihi

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Haha~ haarballen en wake-up calls...je hebt het echt niet getroffen :P gelukkig dat je hondje toch wel stiekem graag rond Kira hangt. Sammetjes stralen inderdaad wel rust uit, heb ik bij mezelf ook gemerkt.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

De Samojeed is een vrolijke, lieve en actieve hond. Deze honden werden vroeger niet alleen als sledehond gebruikt, maar ook als hoeder en jachthond. Hierdoor zijn ze ondanks hun vrij eigenzinnige karakter toch een stuk gehoorzamer en meer naar de baas gericht dan andere sledehondenrassen. De sammetjes die ik ken zijn echte mensenvrienden, lekker sociaal en soms wat vocaal. 

Ik zou hun formaat 'medium' noemen, maar dat hangt er weer een beetje van af hoe je het bekijkt. Er zijn mensen die Basset hounds juist medium vinden, daarmee vergeleken zou je Samojeden groot kunnen noemen. Overigens gebruik ik geen bench en heb daar dus geen verstand van.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ik heb geen problemen met een vocale hond maar ik zou hem toch graag willen aanleren dat genoeg wel effectief genoeg is. Ik neem aan dat dit wel mogelijk is bij dit ras?

Leuk om te horen dat ze toch iets gehoorzamer zijn dan de gemiddelde poolhond. Heb er geen probleem mee dat ze soms eens lekker koppig kunnen doen, om een of andere reden vind ik dat wel fijn.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Uiteraard! Uit ervaring blijkt dat honden die samen in een roedel leven wat vocaler zijn dan zij die enig-hond zijn in huis. Natuurlijk kan dit niet in elke situatie opgaan, afijn. Samojeden zijn heel intelligente beestjes, mocht de jouwe er nou eentje worden die graag zijn stem laat horen, dan kan je er door middel van wat oefenen een commando aan koppelen en hem leren te blaffen op commando, wat gevolgd kan worden door het commando 'stop'. Husky's staan ook bekend om hun gehuil, nou heb ik er dus een die enkel in uitzonderlijke situaties wat wil laten horen.

Haha ja, leuk is dat hé! Ben zelf ook wel een fan van eigenzinnige karaktertjes. Maar goed, Sammetjes zijn echt multifunctioneel, wat hartstikke leuk kan zijn aangezien er een wereld van sporten voor je open gaat. Mushing, agility, speuren... you name it!

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Wow...zo te horen is een Samoyed echt multifunctioneel. ^__^

Super om te weten.  Ik zou erg graag activiteiten gaan doen met een Sammetje later maar wat het zal worden laat ik geheel aan de hond over. Hij moet het immers graag doen anders vind ik het maar best zielig. Mijn favorieten zijn gehoorzaamheid, behendigheid, spoorzoeken en herden. Als het een intensieve sport zal worden dan wacht ik toch ook liever tot hij 1,5 jaar is om er zeker van te zijn dat hij goed kan opgroeien.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Een collega had vroeger Samojeden. De een was gehoorzaam (keurig volgen, hierkomen), de ander niet (trekken en niet luisteren naar commando's). Ze waren allebei vriendelijk met kinderen. Allebei naar vreemden wantrouwend op een gespannen manier. Wilden zich niet laten aaien door bezoek. Vreemde kinderen was echter geen probleem. Hij moest er wel veel mee wandelen. Echt 2 uur aaneen gesloten stevig wandelen op een dag was nodig.
Het is niet echt mijn soort ras. Ik vind ze wel schitterend om te zien! Maar ik vind ze wat afstandelijk en het eigenzinnige vind ik moeilijk. Ik houd van een gehoorzame hond. Ook de kleur en de haren lijken me lastig: wat nou als ie in de modder springt...?
Vraag eens de rasvereniging welk boek de Samojeed goed laat uitkomen. En dan bedoel ik de negatieve en de positieve kanten! Succes!

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

" Ook de kleur en de haren lijken me lastig: wat nou als ie in de modder springt...?
"


 als onze Mikai (Samojeed) echt heel vuil ziet laten we dat eerst opdrogen. dan valt ook al het meeste van het vuil eruit. dan nog eens kammen en ze zijn weer wit :-D

honden page profiel MarijkeMarijke

O, ja. Dat had ik zelf kunnen bedenken. ;-)Ik ben een beetje een zeur...;-)

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

en je hebt 2 types werktype en showtype

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

@Marijke:

Wow...dat is nou net het omgekeerde van wat ik al zelf heb meegemaakt. De fokker waarbij ik me bij op de wachtlijst zou zetten heeft een bende Sammetjes in huis en die zijn allemaal heel erg aardig. Ze laten zich gewillig aaien maar lopen wel weg als ze het beu zijn maar dat hoort volgens mij bij dat lekker koppig karakter, haha... De fokker zei inderdaad ook gewoon het Sammetje laten opdrogen en dan gewoon doorkammen en ie ziet weer lekker wit.

@Lisa en Mikai:

Wow, wat is Mikai mooi zeg. Ben meteen al jaloers, haha... Wat zijn jouw ervaringen met hem? Ik lees dat hij ook naar de hondenschool gaat, valt het een beetje mee zo'n wit spook in de gehoorzaamheidsles? Ik lees zoals Denise ook al zei dat jouw Mikai een werktype is. Zit er veel verschil tussen het werktype en het showtype?

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Mijn ervaring met de Samojeed bestaat uit 1/3
Het gedeelte wat er in mijn ras zit gefokt.
Het zijn hele vrolijke honden, maar eigenzinnig.
Daar moet je van houden en er niet vanuit gaan dat je de deeltjes die nu net niet uitkomen er wel uit kunt "krijgen. Ëigenzinnigheid kan hier ook parten bij spelen.
Luidruchtig hoort bij het ras en kan problemen geven in een huurhuis ze zijn erg aan hun gezin gehecht en willen dan ook het liefst zoveel mogelijk deel uitmaken van het gezin. Nieuwsgierig en waaks maakt dat je indien er genoeg prikkels zijn de hond vaak zult horen.


Mijn ervaring met een hond uit deze rasgroep is dat je geduld, een goed gevoel voor humor en respect voor de eigenschappen van deze rasgroep moet hebben.
Creatief moet zijn in het bedenken van oplossingen en training, daar het ras niet slaafs is en zich gauw verveeld. Een oefening herhaaldelijk herhalen heeft geen zin, want dan verliest de hond al snel zijn interesse.

De vacht is zelfreinigend te noemen, maar dat betekent wel dat alles er gewoon uitvalt op de grond.
Behalve onkruid klitten ballen, zaadjes ,kleefkruid en meer van dit soort goed bedoelde plantenspul. Dit betekent wel dat je de vacht in de jaargetijden dat dit voorkomt extra moet controleren op deze spullen.

Mijn ervaring is dat je indien je een omschrijving van een ras leest je de eigenschappen die genoemd worden ook daadwerkelijk in ogenschouw moet  nemen en bedenken wat word hiermee bedoeld en kan ik daar mee leven of omgaan. Zijn daar  zaken bij waarvan je denkt , dat heb ik liever niet, maar dat leer ik wel af of train ik eruit dan moet je niet voor dat ras gaan. Mijn mening.

Ga eens mee op een wandeling die de Vereniging denk ik wel zal houden en informeer daar bij de verschillende eigenaren en zie de honden bij die verschillende eigenaren. Een fokker helemaal lyrisch van het ras is niet per definitie een goede graadmeter, hoewel die er ongetwijfeld wel zullen zijn en ook een realistisch beeld geven, want je hebt als fokker en als koper niets aan alleen maar een mooie afspiegeling van het ras.

Ik zou niet anders meer willen, maar zoals gezegd ik heb maar 1/3 Samojeed  maar de vrolijkheid ,de luidruchtigheid/ waaks en de eigenzinnigheid zit in mijn hond goed vertegenwoordigd.

Mijn ervaring met een bench bij mijn ras is slecht te noemen en mijn ras laat zich slecht insluiten. Al dan niet op vroege leeftijd aangeleerd. Dat zal het nomaden gevoel wel zijn in combinatie met oerinstinct.
Er worden diverse standaarden aangehouden bij het benoemen van de grootte van een hond.
Bij de meeste voeder fabrikanten hebben ze een onderverdeling, bij de ras standaard, bij de Raad van Beheer en je eigen beleving.
En hoewel de Sam er erg groot uitziet in verband met zijn vacht, denk ik dat er net als bij mijn hond niet zoveel van overblijft als hij nat is.;-)

honden page profiel Jessica Jessica 1 doggies

honden foto van Jessica

Lekker veel kamwerk :-)

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

@eurasier jongen:

Hartelijk dank voor je input over dit ras. Je hebt trouwens een pracht van een hond, die mooie warme ogen~ Is het de Eurasier waar 1/3 sammetje inzit?

@Jessica:

Met dat kamwerk heb ik nu eens helemaal geen problemen, integendeel... ^__^ Ik zie het helemaal zitten om dat vachtje in tip-top conditie te houden.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Ja Sumiko het is een Eurasier. 1/3 Chow, 1/3 Wolfspitz en 1/3 Samojeed.
En altijd graag gedaan.

 En namens mijn hond dank je wel voor het compliment. En zijn ogen zijn echt een weerspiegeling van zijn karakter.


De terughoudendheid naar mensen toe is in mijn hond sterk vertegenwoordigd.
Maar laten we zeggen dat 50% daar last van heeft. De Samojeed kan dit ook zeker in zich hebben.
Zelf ervaar ik dat als prettig, want onze hond valt niemand lastig. Er zitten wel haken en ogen aan. Onze hond naar een opvang of kennel of iets anders is geen optie.
 Vaak vinden de omstanders het jammer, want die hoge aaibaarheids factor hebben dit type honden.
Natuurlijk is er een hoop aan bij te sturen, maar wat er niet in zit komt er in dit geval ook niet uit.
Dus is het belangrijk om te weten hoe pa en ma t.a.v van vreemde zijn. Als je het belangrijk vind dat je hond een mensen vriend word.
De moeder van mijn hond was ook erg terughoudend. En ook pa is gek op eigen volk, maar vreemde oninteressant.
Gewoon bij en om mensen heen zijn geen probleem, maar die handjes en dat gekroel van vreemde, nee liever niet.

Uitzonderingen bevestigen altijd de regel, maar zelf houd ik altijd rekening met de uitzondering van een ras.
Maar ik kan niet anders zeggen dat ook een Sam een plaatje van een hond is wat mij betreft.

Mijn ervaring met de vacht hoewel die bij een Eurasier kan verschillen, er zitten niet voor niets drie rassen in.
Is dat behalve de rui de vacht erg makkelijk is bij te houden. Hoe dat met de Sam zit weet ik niet.
Castratie maakt wel echt een verschil bij zowel de teef als de reu.

Veel succes in je zoektocht.

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Tophond op heel veel fronten! Zeer zachtaardig naar mens en dier, makkelijk toegankelijk en open karakter. Maar verkijk je niet op de eigenwijsheidheid, onze sam is echt heel zelfstandig. Als je zelf een control freak bent dan is een Samojeed niet geschikt: onvoorwaardelijke gehoorzaamheid in elke situatie is echt heel lastig. Houd er rekening mee dat ze gehoorzamen als ze zelf het nut er van inzien. En ze hebben niet alleen veel lichaamsbeweging nodig, ook geestelijke arbeid is belangrijk. Uitsluitend trainen met positieve beloning want anders kan je 't schudden. Onze hond (14mnd)  is niet meer zo vokaal, wij hebben geblaf in huis altijd genegeerd, hij weet niet beter dan dat het niks oplevert. De vacht is redelijk makkelijk, 1xpw een flinke borstelbeurt. Vuil en modder valt er vanzelf af als hij opdroogt.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

"

@Lisa en Mikai:

Wow, wat is Mikai mooi zeg. Ben meteen al jaloers, haha... Wat zijn jouw ervaringen met hem? Ik lees dat hij ook naar de hondenschool gaat, valt het een beetje mee zo'n wit spook in de gehoorzaamheidsles? Ik lees zoals Denise ook al zei dat jouw Mikai een werktype is. Zit er veel verschil tussen het werktype en het showtype? "


dankje !
onze ervaringen met mikai:
- hij word graag eens geknuffeld maar als het genoeg is is het genoeg.
-Dat ze enorm veel geduld hebben ! mikai krijgt rond 18 uur eten,maar als het hondenschool is krijgt hij pas na de hondenschool eten (de hondenschool begint om 20:30) dan zit hij echt voor het aanrecht heel geduldig voor de ijskast te wachten.
-Hij is dol op autorijden !
-Als je een bepaalde oefening te veel keer achter elkaar doet, word hij het beu en begint hij te blaffen/huilen.
-Ze leren heel snel, mikai had truckjes altijd heel snel door (poot,high five,rol,draai,kruip,...) op een dag kon hij dat.
- onze mikai kan niet altijd overweg met andere dominante reuen (maar dat is per hond verschillend)
mikai doet het super op de hondenschool !
hij heeft echt altijd alle aandacht voor mij, maar ik moet niet een oefening 4-5 x na elkaar doen want dan begint hij dus te blaffen/huilen. maar als er een hond passeer langs het veld, is het heel moeilijk om zijn aandacht te houden, dan begint hij echt te blaffen/piepen uiteindelijk lukt het me wel terug zijn aandacht te krijgen.

idd, mikai is van het werktype.
in het uiterlijk vind ik wel dat er veel verschil zit tussen het showtype en het werktype.
het werktype lijkt meer op een wolf.
wij krijgen soms te horen : "kijk een witte wolf !" en iemand die wij kennen met een show hoort soms: "kijk een schaap/beertje"
het werktype heeft grotere oren, en het showtype kleinere.
Of in het karakter heel veel verschil zit weet ik niet echt.

Als je een kennis zou willen maken met onze mikai, mag je altijd een komen hoor.
Ik weet niet vanwaar je bent?
wij zijn van belgie,oost-vlaanderen,sint-gillis-waas.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

" @Marijke: Ik denk ook dat je de fokker ernaar moet uitzoeken. Wanneer deze de ouderdieren en de pups al goed socialiseert dat het wel mee valt. Goed dat je je van tevoren er zo in verdiept. Zo weer je precies wat je krijgt en kun je met socialiseren er al op letten dat ze open en spontaan blijven naar vreemde mensen. Het viel mij alleen op bij die collega dat zijn Samojeden heel verschillend waren. Je ziet ze ook niet zoveel. Veel succes!

Wow...dat is nou net het omgekeerde van wat ik al zelf heb meegemaakt. De fokker waarbij ik me bij op de wachtlijst zou zetten heeft een bende Sammetjes in huis en die zijn allemaal heel erg aardig. Ze laten zich gewillig aaien maar lopen wel weg als ze het beu zijn maar dat hoort volgens mij bij dat lekker koppig karakter, haha... De fokker zei inderdaad ook gewoon het Sammetje laten opdrogen en dan gewoon doorkammen en ie ziet weer lekker wit.

@Lisa en Mikai:

Wow, wat is Mikai mooi zeg. Ben meteen al jaloers, haha... Wat zijn jouw ervaringen met hem? Ik lees dat hij ook naar de hondenschool gaat, valt het een beetje mee zo'n wit spook in de gehoorzaamheidsles? Ik lees zoals Denise ook al zei dat jouw Mikai een werktype is. Zit er veel verschil tussen het werktype en het showtype? "


.

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Nog even over je benchvraag. Ik was gelijk begonnen met benchtraining. Op enkele incidenten na ging dat goed tot... meneertje besliste dat het afgelopen was met opgesloten zijn. Ik heb toen nog even doorgezet maar na de zoveelste nacht gejoel heb ik de bench opgeruimd. Byr nam zijn verantwoordelijkheid: hij was stil en sloopte niks. Nogmaals, het is geven en nemen met een sam. Byr is mijn eerste Samojeed en eigenlijk valt hij buiten mijn eerdere referentiekader. De fokker zei me: 'niet eigenwijs maar alles op hun eigen wijze' . Daar zit veel wijsheid in.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

"  De fokker zei me: 'niet eigenwijs maar alles op hun eigen wijze' . Daar zit veel wijsheid in. "


Kan ik alleen maar onderschrijven. :-D Maar moet je ook niet onderschatten.;-)

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Superleuk om te horen al die ervaringen hier. 'Niet eigenwijs maar alles op hun eigen wijze...' Erg mooi gezegd :-) haha... Nou ja, ik bereid me alvast voor op een karakter om 'u' tegen te zeggen. Altijd het ergste verwachten en dan is het altijd een zegen als het iets beter meevalt~ ;-)

Het maakt mij eigenlijk persoonlijk niet veel uit of mijn hond graag geaaid wordt door vreemde personen of niet. Ik verwacht wel dat de hond het indien nodig wel verdraagt en bijvoorbeeld niet zijn tanden zet. Ik heb gewoon liever niet dat een vreemde persoon zomaar zonder vragen naar het beestje graait alhoewel dit soms moeilijk te voorkomen is. Eigenlijk ben ik toch wel een bezitterig iemand als je het zo leest, haha~

Heel lief trouwens van je (Lisa) dat ik Mikai eens zou mogen komen bewonderen, misschien komt het er ooit nog wel eens van. Ik woon niet meteen in de buurt maar ben wel van België, provincie Antwerpen. Momenteel geniet ik in elk geval al van je mooie foto's.

Hoe doen jullie het trouwens allemaal zo op wandel? Gebruiken jullie een tuigje of halsband? Ik ken de verschillen en pro en contra's maar ik vroeg me af wat de meesten onder jullie gebruiken voor zo'n langharig geval als het Sammetje. Ik zou trouwens doodsbenauwd zijn om een Sammetje 'los' te laten lopen...ben zo bang dat hem iets zou overkomen. Hebben jullie dit ook of ben ik gewoon een angstkip? x__x

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

"

Heel lief trouwens van je (Lisa) dat ik Mikai eens zou mogen komen bewonderen, misschien komt het er ooit nog wel eens van. Ik woon niet meteen in de buurt maar ben wel van België, provincie Antwerpen. Momenteel geniet ik in elk geval al van je mooie foto's.

Hoe doen jullie het trouwens allemaal zo op wandel? Gebruiken jullie een tuigje of halsband? Ik ken de verschillen en pro en contra's maar ik vroeg me af wat de meesten onder jullie gebruiken voor zo'n langharig geval als het Sammetje. Ik zou trouwens doodsbenauwd zijn om een Sammetje 'los' te laten lopen...ben zo bang dat hem iets zou overkomen. Hebben jullie dit ook of ben ik gewoon een angstkip? x__x "

Je laat maar iets weten,moest je eens willen komen kijken :-D

Wij gebruiken voor zijn halsband als we hem niet los gaan laten, dus als we alleen gaan wandelen aan de lijn.
als ik Mikai los ga laten doe ik zijn k9 tuig aan, moest er dan een fietser ofzo komen kan ik hem makkelijk even aan de kant houden met dat handvat. ik doe zijn k9 tuig  ook aan als ik samen met meerdere honden ga wandelen want dan durft hij wel een trekken.
En als wij gaan steppen doet hij zijn sledetuig aan.
Wij hebben mikai gewoon los gelaten samen met 2 andere volwassen sammen (mikai was toen 8-9 weken) de andere sammen luisterde goed en bleven mooi bij ons lopen dus deed mikai dit ook.
Als wij mikai nu los laten zal hij nooit ver van ons weglopen hij kijkt altijd achter hem om te kijken of we nog volgen. Als bv. mijn moeder en broer wat verderop lopen en ik en mijn vader wat achter loopt mikai van hier naar daar, hij wilt ons dan echt samen houden.
Mikai luistert los ook veel beter dan aan de lijn. :-D
.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ik zou dus ook graag werken met zowel een halsband als verschillende tuigen maar ik heb geen idee hoe ik dit zou moeten opbouwen. Een halsband zou ik willen gebruiken voor de doordeweekse wandelingen en de hondenschool.

Mijn vriend wilt graag een tuigje gebruiken tijdens het wandelen wat prima is als de hond later het verschil zal weten tussen tuigjes waar ie wel in mag trekken en tuigjes waarbij hij het niet mag doen. Zijn tuigjes trouwens aan te raden voor een Samojeed met hun lange haren, treden er geen beschadigingen op?

Zijn er trouwens kindvriendelijke spelletjes die je kan doen met de hond en kinderen zodat ook de kinderen van mijn vriend een goede band met de hond kunnen opbouwen?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Nou zal ik ook maar een duit in het zakje doen.Wij hebben onze tweede samojeed,maar beide van het showtype ,wat niet wegneemt dat er met beide gefietst en gestept kan worden.Wandelen doe ik net als fietsen met een tuigje ,omdat onze rakker er een stevige loop op na houdt en met een tuig om blijft hij naast ons.Onze beide sammen waren en zijn gek van kinderen waarbij ze een eindeloos geduld hebben en nooit met een snauw of grauw hebben laten weten dat het genoeg was.Een teefje is wat makkelijker tegenover andere honden ,wat bij een reu nog weleens kan escaleren met een hoop gegrauw en zin in een robbertje vechten, wat je als baas natuurlijk altijd moet zien te voorkomen.Verder is dit ras als je er eenmaal voor valt een verliefdheid waar je nooit meer vanaf komt,ondanks de haren die tweemaal per jaar tot in het uiterste puntje van je huis terug gevonden worden.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

Bovenstaande link is informatief.
Wat betreft spel met de hond als kind, raad ik altijd aan om spel achter uit te doen.
Je neemt een speeltje, fleece touw, flosstouw of een sok met een tennisbal of i er in en een knoop boven de bal in de sok ,iets anders wat makkelijk vast houd en vraagt de hond het speeltje vast te pakken, vervolgens loop je achteruit en de hond moet je gaan volgen.
Enthousiast maar maak er geen trekspelletje van. 


Trekspelletjes raad ik altijd af tussen kinderen en hond.
Dit escaleert snel en kan gegrom geven en het vertrouwen snel kwijt raken. Tevens heel slecht voor de nek van een pup en ook niet door een volwassene laten spelen.


Zoek spelletjes of verstoppertje ook prima.

pagina 1 van 22 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Volgende forumvraag: Podenco laten overkomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^