Informatie Samojeed - Update p. 11 geboorte nestje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Spannend Helene. Ga je zelf ook voor een pup van Tybor als het is gelukt? Kan me zo voorstellen dat het een overweging is, zo een eigen bloedverwantje.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hey iedereen,

Bedankt voor jullie tips en feedback, ik heb ondertussen al een klein lijstje gemaakt met benodigdheden voor als er een pup zal komen. Die soorten kammen en borstels blijft toch een hekel punt, er zijn er zo veel dus welke zijn nou nuttig hé. Ook vroeg ik me af of een nagelschaartje nodig is daar men mij vertelt heeft dat je deze ook kon vijlen.

Wow, als ik wist dat Tybor ook pupjes ging hebben...ik duim dat alles heel goed verloopt tijdens de bevalling zodat ie een hele trotse papa kan zijn. Weet je hoeveel pupjes de mama verwacht? Het worden vast de schattigste bolletjes wol die je ooit gezien hebt. Ga je zelf ook voor een pupje van Tybor?

Als ik me niet vergis dan sta ik in de top 3 op de wachtlijst maar dat betekent nog niets. Er moet een geschikt pupje zijn want anders krijg je er toch geen mee. Dat worden dus superspannende dagen voor ons...ik hoop echt dat er een geschikt reutje tussen zit. Mijn vriend wil liever geen teefje dus die keuze valt ook af. Wel speciaal eigenlijk...wetende dat er binnenkort kleine pupjes op ons wachten en dat we geevalueerd zullen worden. Pfff...zenuwen...

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Als we twintig jaar jonger waren hadden we zeker een pup erbij genomen.Maar helaas gaat dat nu dus niet gebeuren ,maar je weet natuurlijk niet wat er gebeurd als ik ze zie,nee hoor gekkigheid er komt er geen één bij.

Sandy het teefje verwacht 6 pupjes,en natuurlijk gaan we kijken en knuffelen.Maar eerst even afwachten of alles goed gaat.

Je weet dus al dat je voor een reu gaat,lekker stoer.Hopelijk zit er voor jullie een geschikte pup bij.

Nog even over de kammen en borstels, eerst dus een borstel om te wennen en een grove kam.Daarna een borstel om echt door de vacht heen te komen.geloof dat ze dat een slicker noemen.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Och, erg leuk hoor...6 kleine bolletjes pure liefde. Ik hoop dat het prima verloopt en dat elk pupje gezond ter wereld komt. Zeker foto nemen van papa Tybor en zijn nakomelingen~! 

Ja, ik heb het stiekem voor de reutjes. Bij de fretjes heb ik ook altijd een mannetje gekozen. Enkel mijn eerste opvangertje, Kitty, was een dametje. En gek genoeg betekende zij ook het meeste voor mij maar misschien was dit ook omdat ze mijn eerste liefde was onder de fretjes. 

Een borstel om te wennen...bedoel je dan een babyborstel of iets dergelijks?

Een grove kam zou dan zoiets moeten zijn:

Die slicker is als ik me niet vergis deze:


En voor welke delen gebruik je juist de slicker en voor welke de grove kam? Sorry voor de stomme vragen maar hiervoor had ik zelfs nog nooit een hondenkam gezien. Beetje gek dat ik dan voor een langharige hond ga maar ik vind het wel fijn om te kammen, beetje rustgevend zelfs. Met zo'n babyborstel doe ik ook geregeld mijn fretjes tijdens de ruiperiode, ze vinden het wel fijner om er mee te spelen dan geborsteld te worden. Ik vermoed dat dit bij een pup net hetzelfde is? Hoe voorkom ik dan dat ie er in gaat bijten en spelen of hoe corrigeer ik dit?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Sandy je hebt het er maar druk mee.De kam mag nog grover.de slicker is goed en de babyborstel ,kan je gebruiken om te wennen al doet het natuurlijk niets.Er zijn er ook met aan de ene kant zacht en aan de andere kant met al wat pennetjes, zo,n borstel die je waarschijnlijk zelf ook wel voor je haar gebruikt.

Als je hond gewend is aan de borstel en de vacht het al nodig heeft kan je eerst de borstel gebruiken en daarna nog even de kam.Om te voorkomen dat je pup er in gaat bijten geef je hem tijdens het kammen een speeltje waar hij op kan kluiven.

Ik gebruik de borstel over Tybor zijn hele lijf,en daarna nog even met de kam.

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic 3 doggies

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

ik gebruik deze borstel van karlie
http://www.google.nl/url?sa=i&rct=j&q=karlie%20slickerborstel&source=images&cd=&docid=gZSXMAlex-LZGM&tbnid=unWliX0fSIsraM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fkarlie-perfect-care-slickerborstel-2-in-1-rood-medium%2F9200000010742313%2F&ei=k095UvCPN4Kt0QXzhoCQAw&bvm=bv.55980276,d.ZG4&psig=AFQjCNGoBWDHAu4sf5bqcbnWR4ipviyc0g&ust=1383768338020162

daarnaast heb ik een hark (enkel pennen) een rechte kam en zon platte rechthoekige zoals jij had neergezet alleen die laatste gebruik ik nooit die is echt doelloos want daarmee kan je alleen de bovenste haren.

ik heb polar geleerd dat hij op de tuintafel moet staan als hij gekamd word hij krijgt dan een aantal koekjes tijdens het kammen om het hem leuk te houden. met die kleine van 14 weken ben ik ook af en toe al bezig ( hij heeft erg lang haar voor een pup)

let er op dat je plukje voor plukje op moet tillen en moet kammen niet gewoon oppervlakkig over de bovenkant heen ( de klitten vormen zich vaak in de onderwol. Plekken die je vaak bij moet houden zijn de achter de oren en de hals

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Waarom zou die laatste doelloos zijn ,ik borstel daar al 13 jaar mee en als je het haar optilt en daaronder borstelt kom je er wel degelijk door.En haal je goed het losse haar eruit. Een hark was ik vergeten neer te zetten maar dat moet je nooit in huis doen.Of bedoelde je de beginners babyborstel,Chelly.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Ik zie dat jullie dus de zelfde borstels gebruiken als ik bij een Eurasier. Ik dacht al dat de vacht ongeveer het zelfde verzorgt moest worden.
Het gebruik van de slikker borstel heb ik ook als een goede manier van borstelen gevonden en een hark gebruik ik dus ook.
Inderdaad  als je de hark gebruikt vliegen wel de haren om je oren. Dus doe je het buiten, best niet als het waait en een plastic tasje mee is dan wel handig, kun je het haar daar mooi in doen.
Overigens heb ik de vacht van onze hond laten spinnen en daar ga ik nog wat leuks van maken, maar dat terzijde.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Denk dat de vachten zeker overeen komen, misschien iets zachter.Ik hark ook buiten maar vind het niet leuk ,als de wind verkeerd draait ben je zelf een samojeed.Ga je een mooie trui breien?

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic 3 doggies

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

met die laatste kam kan ik gewoon niks degene die ik heb zijn de pennen ook erg kort ik gebruik dus liever de slicker kam van karlie;-)

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Erg leuke tips ^__^ zelfs eentje om zelf een sammetje te worden, haha~

Helene, wat bedoel je juist met 'die kam mag nog grover'? Moeten de pinnetjes dichter bij elkaar dan of meer uit elkaar?

En bij een slicker ook zeker checken dat de pinnetjes zo lang mogelijk zijn omdat die anders niet bij de ondervacht raakt?

Waarom gebruik je de hark best alleen buiten? Is deze misschien het meest effectief voor de losse haren eruit te halen?

Oh en erg leuk dat spinnen o__O ik wist niet dat dat mogelijk was...

honden page profiel Elsa<3Elsa<3 3 doggies

Ohhh spannend zeg!
Ik denk dat we wel een beetje in hetzelfde scheutje zitten. Wij willen namelijk ook graag een samojeed pup, en de pups worden rond 27 november geboren.

Bedankt voor dit topic, het is echt zeer informatief en ik hoop dat het allemaal lukt met de pup, maar dat gaat wel lukken bij jou denk ik :-DEcht top.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

" Ooohhh spannend zeg!
Ik denk dat we wel een beetje in hetzelfde scheutje zitten. Wij willen namelijk ook graag een samojeed pup, en de pups worden rond 27 november geboren.

Bedankt voor dit topic, het is echt zeer informatief en ik hoop dat het allemaal lukt met de pup, maar dat gaat wel lukken bij jou denk ik :-DEcht top. "


Oh Elsa, echt leuk hoor. Ik vermoed dat jij wacht op een pupje van Little Miracle en Icewonder bij kennel Dutch Miracle? Blijf hier gerust plakken dan kunnen we elkaar wat gezelschap houden tijdens het wachten, haha~ Jij hebt dus ook al een bevestiging gekregen van jouw fokker dat de dekking geslaagd is? Toch spannend dat wachten hoor x__x ik hoop echt dat alles goed verloopt, ben van nature al zo'n doemdenker.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Het is maar 550 gram en is op het moment nog in Zweden.
Ik weet nog niet hoe het op breid.
Volgens mij een muts met handschoenen of een klein sjaaltje.
Wilde een foto plaatsen, maar hoewel ik hem wel hier rechts zie, kan ik hem o mijn tablet niet plaatsen blijkbaar.

Welke vacht zou zachter zijn Helene?
Grove kam als in pinnen dikker, verder uit elkaar en wat langer.
De slikker borstel bestaat volgens mij niet met langere pinnen. Maar is te gebruiken zoals Helene aangeeft en vor het verwijderen van losse zaadjes en ander onkruid wat in de vacht zit/plakt.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Sandy ,ik bedoel dat de tanden meer uit elkaar mogen staan .De vacht wordt naarmate de pup groter wordt steeds dichter al valt het met een reu wel mee.Maar met een te fijne kam wordt het een getrek aan het haar wat je pup niet leuk vind.En voorlopig gaat het erom dat je pup het kammen en borstelen leuk en fijn gaat vinden.Zelfde geld voor tandjes kijken en borstelen.Ja ook dat gaat er bij horen.

Het harkje buiten gebruiken omdat anders je huis en jijzelf onder de haren komen. En niet zomaar wat haren ,hele dotten.Maar eerlijk gezegd heb ik het nog nooit hoeven te gebruiken.

Denk dat de haren van jou hond wat zachter zijn Eurasier jongen.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen



Zo ziet de wol van onze Eurasier eruit, ,maar dit ras heeft diverse kleuren. Bij jullie word het een warm witte wol.
 Sorry dit even off topic.
Ik hoop gauw weer eens een sammetje tegen te komen en dan ga ik voelen. Dekhaar van een Eurasier is een stuk minder aanwezig dan de onderwol, maar is niet echt zacht.

Anoniem (Gast)

"

Oh Elsa, echt leuk hoor. Ik vermoed dat jij wacht op een pupje van Little Miracle en Icewonder bij kennel Dutch Miracle? Blijf hier gerust plakken dan kunnen we elkaar wat gezelschap houden tijdens het wachten, haha~ Jij hebt dus ook al een bevestiging gekregen van jouw fokker dat de dekking geslaagd is? Toch spannend dat wachten hoor x__x ik hoop echt dat alles goed verloopt, ben van nature al zo'n doemdenker. "


Ja, dat klopt!! We hadden een mail van hun gekregen, maar die zat bij junk dus we zagen het niet. We hebben hun gebeld en toen kregen we het nieuws te horen. Ik ben ook zo'n doemdenker hoor! Echt heel toevallig dit :-D

We weten alleen niet echt op welke positie we staan.. Ik hoop dat er een pup voor ons beide in zit haha :$

Erg super spannend dit joh ^^

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Ik was anoniem/gast, was perongeluk niet ingelogd, oops!

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Erg leuk, die bolletjes wol ^__^ kan je vast wel iets moois mee maken. Toch fijn, die 'schaaphondjes'~ Je Eurasier ziet er anders ook wel lekker zacht uit. Tja...als ik bij de fokker de sammetjes 'knuffel' dan is het net alsof ik een pluche beestje in mijn handen heb. Het was een erg vreemd gevoel die eerste keer om eerlijk te zijn...nu zou ik niet meer zonder kunnen. @_@

Nou, nog een relevant vraagje: tanden poetsen - yes or no? Doen jullie het en indien ja, hoe gaan jullie te werk?

@Elsa

Ik wacht niet op hetzelfde nestje als jij hoor ^__^ de fokker waarbij ik op de wachtlijst sta is eentje in België maar Icewonder is ook wel de papa van dit nestje. Die stoere jongen wordt dus echt wel een serieuze vader als alles vlotjes verloopt, haha~ Heb jij ook foto's van de mama en papa toegezonden gekregen? Ik weet ook niet op welke positie ik juist sta maar de fokker liet me wel weten dat de kans er dik in zit als er een geschikt pupje tussenzit dus dat is wel leuk. Ben zo erg benieuwd, hoeveel pupjes zijn er bij Little Miracle geteld op de echo?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Als je hond knaagt aan een bot blijven de tanden mooi schoon,maar soms zijn er honden die snel aanslag krijgen en dan kan je ze schoon houden door enige keren per week de tanden te poetsen.Er zijn speciale tandenborstels voor honden met tandpasta waar een lekker smaakje aan zit. Als pup leer je de pup dat je aan zijn bekje komt door je hand onder zijn bekkie vast te houden,en licht te masseren, elke keer een stapje verder net zo lang tot je met de tandenborstel aan de slag kunt gaan. Blijf rustig en maak van alles een feestje. :-D

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Mooie kleur die bolletjes wol ,nu nog een patroon voor een lekkere warme muts. ;-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Ik schrijf dit wel in het topic van Sandy maar vind het wel leuk het hier even te vermelden.
Tybor is vanmiddag vader geworden van 7 pups, waarvan 4 teefjes en 3 reutjes. Moeder maakt het goed en de pups zijn gezond en lekker stevig.Zodra ik een foto krijg zal ik hem plaatsen.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Leuk! Gefeliciteerd Helene en natuurlijk papa Tybor.Mooie verdeling.
Heel benieuwd naar het kroos.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

geweldig! gefeliciteerd! ben super benieuwd naar de foto !:-D

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Ik schrijf dit wel in het topic van Sandy maar vind het wel leuk het hier even te vermelden.
Tybor is vanmiddag vader geworden van 7 pups, waarvan 4 teefjes en 3 reutjes. Moeder maakt het goed en de pups zijn gezond en lekker stevig.Zodra ik een foto krijg zal ik hem plaatsen. "


.gefeliciteerd ! :-D

honden page profiel Elsa<3Elsa<3 3 doggies

" Erg leuk, die bolletjes wol ^__^ kan je vast wel iets moois mee maken. Toch fijn, die 'schaaphondjes'~ Je Eurasier ziet er anders ook wel lekker zacht uit. Tja...als ik bij de fokker de sammetjes 'knuffel' dan is het net alsof ik een pluche beestje in mijn handen heb. Het was een erg vreemd gevoel die eerste keer om eerlijk te zijn...nu zou ik niet meer zonder kunnen. @_@

Nou, nog een relevant vraagje: tanden poetsen - yes or no? Doen jullie het en indien ja, hoe gaan jullie te werk?

@Elsa

Ik wacht niet op hetzelfde nestje als jij hoor ^__^ de fokker waarbij ik op de wachtlijst sta is eentje in België maar Icewonder is ook wel de papa van dit nestje. Die stoere jongen wordt dus echt wel een serieuze vader als alles vlotjes verloopt, haha~ Heb jij ook foto's van de mama en papa toegezonden gekregen? Ik weet ook niet op welke positie ik juist sta maar de fokker liet me wel weten dat de kans er dik in zit als er een geschikt pupje tussenzit dus dat is wel leuk. Ben zo erg benieuwd, hoeveel pupjes zijn er bij Little Miracle geteld op de echo? "


Oh ahaha oops. Maar gelukkig kunnen we wel samen wachten. Nee, wel van de mams overigens. Wij hebben vandaag ook weer gebeld voor de update en ze zei dat alles heel goed verliep. Ze heeft niet verteld hoeveel er op de echo waren geteld, en me moeder is het ook vergeten te vragen xD Ze zei wel dat ze denkt dat wij wel een pupje krijgen, maar ook echt alleen wanneer we bij elkaar passen.

@ Tybor: Gefeliciteerd :-D!!

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

@Helene & Tybor: Superdikke proficiat hoor! Papa Tybor mag trots zijn op het nageslacht en natuurlijk op de mama. Post gerust een foto :-D ik ben heel erg benieuwd.

Update van 'mijn' fokker: Toekomstige mama wordt steeds aanhankelijker en 'trager' in haar dagelijkse routine. Ze begint ook al een buikje te krijgen. Ik duim nog steeds voor het verdere verloop. :-D (en wacht geduldig op de schattige bolletjes wol-foto van Helene)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Dank jullie wel voor de felicitaties,maar nog even geduld voor de foto,s hoor.Teefje woont niet om de hoek dus moet even op de fokker wachten ,ook voor mij dus geduld,geduld geduld!Sandy en Elsa wat duurt wachten lang he!

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Weeral geduld ^__~ haha~ Nee hoor, geen probleem. We wachten hier met veel plezier op die mooie foto's. En het wachten duurt inderdaad lang, misschien was het wachten minder eng als je zeker was dat er een pupje met het juiste geslacht en karakter zal geboren worden. De fokker is wel zo vriendelijk dat ze me echt super op de hoogte houdt. Ik ben ook volop boeken aan het lezen over honden dus dat is ook wel leuk.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor






Hier de trotse mama met haar kroost.

pagina 4 van 22 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Volgende forumvraag: Podenco laten overkomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^