Informatie Samojeed - Update p. 11 geboorte nestje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic 3 doggies

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

De showtypes zijn anders gebouwd maar kunnen inderdaad ook prima werken naar mijn mening.
Het seizoen is van oktober tot maart. In de zomer zijn mijn sammen inderdaad wat rustiger en wandeling ik wat meer als de temperatuur het toelaat. Zwemmen zijn de meeste sammen niet zo dol op..

honden page profiel PatrickPatrick

Ah oke dan weet ik dat ook haha! Goed we kunnen het eens proberen omdat hier in de omgeving hele mooie plaatsen zijn voor de hond om te zwemmen wil de hond het niet.. Ook prima haha. Is het dan trouwens ook zo dat in het seizoen veel wandelingen/activiteiten worden georganiseerd? En hoe denken julie trouwens over clicker training met een sam?

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

Zoals eerder in dit topic behandeld is zijn de meeste reuen niet erg tolerant naar mekaar. Er zijn maar een paar wandelingen in een jaar.

Ik zelf volg nu met mijn tweede sammenpup nu 16 weken een clickertraining in rotterdam. Ik vind het een goede leer methode. Sammen zijn super slim en zullen oefeningen dan ook heel snel onder de knie hebben. Echter doe je een oefening te lang vinden ze het niet meer leuk en zullen ze je bevel ook niet opvolgen.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Patrick welkom hier op het forum, en reuze spannend dat er hier nu ineens drie forumers zijn die wachten op een pup. Zit hier al een aardige tijd en heb nog niet eerder meegemaakt dat drie mensen tegelijk voor een samoyeed kiezen.Wat zullen er een foto,s op ons losgelaten worden, leuk hoor ,krijg er zelf gewoon een beetje de kriebels van dus laat staan hoe het bij jullie moet voelen. Dank je wel voor je felicitatie ,zal het aan papa Tybor doorgeven. Kom maar op met de vagen al staat er inmiddels al veel informatie op dit topic.Jullie weten het misschien nog niet maar er is hier ook een club, samojeed.
Wordt op dit moment niet veel meer gebruikt maar je kan er lid van worden en ook daar veel info vinden.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

"

Hey sandy ik heb ook contact gehad met jou fokker uiteraard,  maar eerlijk gezegd vond ik deze iets te zakelijk. Misschien komt het ook wel omdat alle pups al gereserveerd waren,  dat kan.  Niet om iemand aftevallen hoor! Maar ik ga meer voor een fokker die ook gewoon inhoudelijk ingaat op je mail! Maar goed wie weet zien we elkaar ooit eens op een sam wandeling ofzo!  Dat kan altijd nog he haha! Ben in iedergeval wel van plan er heel erg veel mee te gaan doen! "


Hey Patrick,

Welke fokker was dit dan juist die je in je gedachten had? (privé berichtje mag ook hoor) De fokker waarbij ik nu op de wachtlijst sta heeft normaal nog geen eigenaars voor al de pupjes dus vond ik je berichtje een beetje vreemd. Maar ik hoor graag van andere hun mening over een bepaalde fokker, is zeer belangrijk omdat ze zich soms misschien tegen jou vriendelijk opstellen en tegen iemand anders grof

Ik hoop echt dat we elkaar eens tegen het lijf lopen, lijkt me leuk zo'n sammenwandelingetje met z'n allen. Ben wel van België, ik vermoed dat jij van Nederland bent? Ik hoop zelf ook obedience te volgen en als extra activiteit lijkt agility, herding of mushing me wel wat. Het hangt natuurlijk allemaal wel af van de voorkeur van het sammetje, geen dwang tot het doen van iets dat ie niet leuk vindt.

@samojeedPolar&Arctic: Lijkt me super dat steppen! Kan je dat ook gewoon met één hond zonder hem te overbelasten? Best ook niet op verharde wegen of vergis ik me hierin?

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic 3 doggies

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

steppen kan inderdaad ook gewoon met 1 hond. dan is het alleen wel moeiijker om te trainen. maar mocht het zover zijn kan ik je dat wel leren of een keer samen trainen.
Kom anders een keer op een sledehondenwedstrijd kijken. In belgie heb je volgende maand de pampa wedstrijd;-)

honden page profiel PatrickPatrick 3 doggies

" Patrick welkom hier op het forum, en reuze spannend dat er hier nu ineens drie forumers zijn die wachten op een pup. Zit hier al een aardige tijd en heb nog niet eerder meegemaakt dat drie mensen tegelijk voor een samoyeed kiezen.Wat zullen er een foto,s op ons losgelaten worden, leuk hoor ,krijg er zelf gewoon een beetje de kriebels van dus laat staan hoe het bij jullie moet voelen. Dank je wel voor je felicitatie ,zal het aan papa Tybor doorgeven. Kom maar op met de vagen al staat er inmiddels al veel informatie op dit topic.Jullie weten het misschien nog niet maar er is hier ook een club, samojeed.
Wordt op dit moment niet veel meer gebruikt maar je kan er lid van worden en ook daar veel info vinden. "


.dank je wel helene en tybor! Inderdaad staat er al heel erg veel in dit topic en dat is super.. Heb alles nu een aantal keer door gelezen en wat een verhalen en informatie, ben blij dat dit topic er is. Op dit moment zijn eigenlijk al mijn vragen al beantwoord. Iemand trouwens bekend met de Samojeed die in Deventer bij een Chinees restaurant loopt? Daar ken ik ze namelijk van.. Het is een klant van me werk en toen ik de sam voor het eerst zag was ik meteen verliefd.. Wat een schat is die ook. Op het moment dat ik dus die sam aan het aanhalen was kwam de eigenaar er aan en vertelde mij vol trots over zijn hond! Super!
In iedergeval nog iedereen bedankt voor de hartelijke welkomst berichten, heel leuk! Hopelijk melden zich er nog meer mensen die opzoek zijn naar een sammie en komen ze hier voor de info! Je kunt geen betere informatie krijgen dan van de mensen die er zelf 1 hebben!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Je kunt geen betere informatie krijgen dan van de mensen die er zelf 1 hebben!


Of eentje die er dicht naast heeft gelegen.:-D
Clicker training is hier ook gevolgd en dat werkt super. Ook hier geld voor welke training dan ook, de nieuwsgierigheid maakt de hond een heerlijke leerling, maar doe je een oefening te vaak en of te lang, einde interesse.

honden page profiel PatrickPatrick 3 doggies

" Je kunt geen betere informatie krijgen dan van de mensen die er zelf 1 hebben!


Of eentje die er dicht naast heeft gelegen.:-D
Clicker training is hier ook gevolgd en dat werkt super. Ook hier geld voor welke training dan ook, de nieuwsgierigheid maakt de hond een heerlijke leerling, maar doe je een oefening te vaak en of te lang, einde interesse. "


Haha sorry was jou een beetje vergeten maar dit geld natuurlijk ook voor jou, ook jij bedankt voor het delen van je kennis!

.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Patrick, een hond waar je verliefd op bent geworden.....
Hoop wel dat je je hebt ingelezen in het ras, een samojeed is nu niet bepaald een schattig volgzaam knuffelhondje.Alhoewel ze knuffelen, willen op schoot en desnoods in je bed. Sorry als dit wat lomp overkomt maar besef wel waar je aan begint. In de club staat een heel mooi verhaal hierover.Lees het nog eens,wil je zeker niet van je idee om een samojeed te nemen afbrengen maar schrik een beetje van je reactie, ik was op slag verliefd.
verliefd oké en alleen maar heel fijn dat je het ras zo mooi vind, maar het is niet te hopen dat je pup over een tijdje toch niet zo makkelijk is als dat je dacht.

honden page profiel Elsa<3Elsa<3 3 doggies

" Hey sandy en eurasier jongen! Wij wachten op het nestje van 27 november van Little miracle en dutch Prince,  helaas zijn we nog niet langs geweest gezien het kort dag was en de moeder al hoog zwanger is.. We mochten afgelopen zaterdag langs komen maar dit niet gedaan in het belang van het gezin en de honden. Daarbij overeengekomen dat we een aantal weken
na de bevalling langs komen voor een gesprek :–).  Nu ik dit hoor van de furminator gaat hij voortaan lekker de kast in! We willen natuurlijk geen probleem vacht ontwikkelen mocht het zover zijn dat wij ons gezin kunnen verblijden met een sam!  Old school borstelen dus!  :–D "


Heyy, toevallig, wij ook! Ga je voor een reutje of voor een teefje? Hele toffe mensen hoor.
En sandy lukt het een beetje met wachten? Is wel moeilijk he, gelukkig kun je je goed met de voorbereiding bezig houden.

@ Helene & Tybor: Echt ze zijn zooo schattig. Maakt me helemaal blij!

honden page profiel PatrickPatrick 3 doggies

" Patrick, een hond waar je verliefd op bent geworden.....
Hoop wel dat je je hebt ingelezen in het ras, een samojeed is nu niet bepaald een schattig volgzaam knuffelhondje.Alhoewel ze knuffelen, willen op schoot en desnoods in je bed. Sorry als dit wat lomp overkomt maar besef wel waar je aan begint. In de club staat een heel mooi verhaal hierover.Lees het nog eens,wil je zeker niet van je idee om een samojeed te nemen afbrengen maar schrik een beetje van je reactie, ik was op slag verliefd.
verliefd oké en alleen maar heel fijn dat je het ras zo mooi vind, maar het is niet te hopen dat je pup over een tijdje toch niet zo makkelijk is als dat je dacht. "


Ik begrijp wat je bedoelt en misschien ook verkeerd verwoord van mijn kant. Ik ben al zeker 6/7 maanden bezig met mij in te lezen over het ras en ook het karakter ben ik voor gevallen. Ik weet donders goed waar we aan beginnen. De opvoeding zal niet makkelijk worden maar gelukkig hebben wij heel veel ervaring met honden als gezin zijnde. Ook doe ik soms vrijwilligers werk in het dieren asiel op de honden afdeling, en ook hier ben ik vaak bezig met heropvoeden.
.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Door mijn foto's kunnen jullie alvast een beetje genieten. :-D

honden page profiel Elsa<3Elsa<3 3 doggies

" Door mijn foto's kunnen jullie alvast een beetje genieten. :-D "


Ohh, ja zeker! Hihi, gelukkig.
 Ik hoop dat het allemaal goed uitpakt voor jullie, patrick&sandy!
Ik heb op dit moment (gelukkig??) school die me ontzettend bezig houdt, maar dat is ook wel voorbij over 2 dagen. Dan wordt het pas spannend want ik ben eigenlijk met niks anders bezig haha

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Patrick sorry dan van mijn kant,ben blij te horen dat jullie je goed hebben voorbereid en heel goed weten waar jullie als gezin aan beginnen. Hoop dat je het van mijn kant ook begrijpt, we zien zo af en toe,gelukkig niet te vaak ,dat er een samojeed voor herplaatsing wordt aangeboden op mp of op de rasvereniging omdat mensen er toch geen tijd voor hebben of dat de hond toch wel wat meer opvoeding nodig heeft dan gedacht, ziekte kan je niets aan doen maar het is in en in triest als een samojeed herplaatst moet worden. Daarvoor is onze liefde voor het ras te groot.geniet van de voorbereidingen en de komst van jullie toekomstige nieuwe huisgenoot.

honden page profiel PatrickPatrick 3 doggies

" Patrick sorry dan van mijn kant,ben blij te horen dat jullie je goed hebben voorbereid en heel goed weten waar jullie als gezin aan beginnen. Hoop dat je het van mijn kant ook begrijpt, we zien zo af en toe,gelukkig niet te vaak ,dat er een samojeed voor herplaatsing wordt aangeboden op mp of op de rasvereniging omdat mensen er toch geen tijd voor hebben of dat de hond toch wel wat meer opvoeding nodig heeft dan gedacht, ziekte kan je niets aan doen maar het is in en in triest als een samojeed herplaatst moet worden. Daarvoor is onze liefde voor het ras te groot.geniet van de voorbereidingen en de komst van jullie toekomstige nieuwe huisgenoot. "


Klopt helemaal helene, ik zie dit ook vaak genoeg met jonge honden in het asiel, ik kan het ook niet uitstaan. Wij zouden in iedergeval nooit een hond weg doen. Of de hond nou moeilijk is of niet. En Natuurlijk zien wij het ook in, wil je een makkelijke hond.. Neem dan geen samojeed!

.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Snap je ook helemaal Helene. Als mensen ons ras zo schattig met een hoge aaibaarheids factor benoemen, komen ook bij mij gelijk de zorgen naar boven . En begin ik gelijk de andere kant te belichten. Haha:-D
Juist heel goed dat je ook kritisch naar je eigen ras kunt kijken. Een toekomstige eigenaar heeft niets aan een lyrisch verhaal over hoe mooi en goed het ras wel niet is. Juist de kritische noot is heel belangrijk.

Maar heerlijk om te lezen dat er goed word ingelezen.
Patrick het is je vergeven hoor, dat we over het hoofd werden gezien.;-) Wij zijn ook niet wit en geen echte Sam.

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

" Je kunt geen betere informatie krijgen dan van de mensen die er zelf 1 hebben! "


Was goed ingelezen, had al een hond van hetzelfde rastype, heb mensenpupers opgevoed, IJslandse paarden. Maarrr... met al mijn 'ervaring' had ik Byrtje wel onderschat hoor. Wij zochten een zelfstandige hond die in alle omstandigheden zichzelf bleef. Nou die hebben we dus gevonden.
Om de Samojeed te krijgen die je voor ogen hebt, zal je inspanning moeten verrichten, geduld opbrengen, humor uit je tenen halen en het beste uit jezelf naar boven moeten halen. Maar, het lukt! Echt, het kan. Wij zijn er nog niet maar het gaat ons lukken.
Wat je terugkrijgt voor al die inspanning? Een vriend die je ziel kan lezen, een maatje tijdens lange wandelingen en avonturen, je voetwarmer na een wandeling in de sneeuw. Een Sam kan je heel, heel diep raken.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Fabienne wat heb je dat weer prachtig verwoord,je kan hier toch wel lezen hoe blij wij worden van onze Samojeden. Maar we maken het daardoor voor de wachters nog veel moeilijker.Wachten duurt lang......lang....zo lang.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

wat leuk dat er nog iemand een Samojeed krijgt ! :-D
Nu beginnen de puppy kriebels er bij mij ook wel terug te komen, haha :-D
Maar hier komt voorlopig nog geen tweede sam, eerst mikai eens goed opvoeden tot een stabiele hond :-D

Wij trainen hier met mikai ook met de clicker. En man, mikai kent binnen no time het trucje/ bevel.
Gisteren ben ik begonnen met mikai buig te leren en vandaag kan hij het al bijna :-D
Met de clicker kun je ook perfect op het juiste moment klikken en het heeft altijd het zelfde geluid, terwijl je met je stem soms van "geluid" (kweet nie goe hoe ik het moe zegge) kan veranderen.

patrick & Elsa: krijgen jullie dan een pupje uit hetzelfde nest ?

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

@Fabienne: Ik zocht al maanden de perfecte voetenwarmer! Koude ledematen hier, kan je niet geloven hoor! Brrr...haha~ Ik ben stiekem wel een beetje bang voor het opvoeden want ik vermoed dat dit zeker en vast wel een uitdaging gaat worden. Ik ben zelf wat perfectionistisch dus ik denk dat zowel ik als het Sammetje wat toegevingen zullen moeten doen. Ben wel blij dat er zo'n koppig karakter in zo'n snoezig formaat bestaat want een husky of malamute zag mijn vriend echt niet zitten... Kan er ook niet aan doen dat ik een koppig maatje zoek...

@Helene: Ik ben in ieder geval al superblij dat ik mee kan genieten via jullie hier en zeker extra fun door de kleine rakkers van Tybor. Als ik heel eerlijk mag zijn vind ik ze gelukkig net iets mooier als ze helemaal volwassen zijn. (puppy forever elixirs bestaan helaas niet, haha~) Het zijn nu eenmaal prachtige honden als volwassene maar natuurlijk ook ultrasnoezig als puppy. *zucht dromerig* Ik ben wel blij dat jullie ons hier allemaal ook inlichten over de 'mindere' kantjes van het eigenaar. De fokker heeft dit bij mij ook reeds gedaan maar natuurlijk steeds iets meer verbloemd dan jullie. Je leert dus inderdaad veel van de baasjes die er elke dag voor 100% mee bezig zijn en er niets bij te winnen hebben om ons over te halen om een Sammetje te halen.

@SamojeedPolar&Arctic: Heel erg bedankt! Ik vermoed dat het sammetje wel minstens een jaartje oud zal moeten zijn voor ze mogen steppen en dergelijke voor de gewrichtjes? Ziet er trouwens superleuk uit op je foto. En ik vind dus nergens info over die Pampa wedstrijd! D: Help?

@Patrick: Ik las net je berichtje en je hebt gelijk over de keuze van fokker. Ik snap inderdaad ook je punt over de zakelijkheid. Ik was eerst ook iets terughoudend om die reden maar na wat huisbezoekjes bleek in het echt gelukkig heel anders. Laten we zeggen dat mailen niet het sterkste punt is. Maar wat super dat je zo goed op je gevoel verder gaat, ik hoop dat alles super verloopt voor jou en Elsa en dat jullie allebei snel een pupje kunnen gaan uitkiezen.

@Eurasier jongen: Het is dan wel geen puur Sammetje maar Kodi is prachtig. Verschilt ie trouwens veel van een Sammetje voor zover jij er ervaring mee hebt? Ik vermoed dat het karakter even standvastig is, haha~ Tja...dat heb je met die dromerige oogjes, hé...

Sorry trouwens voor de lange posts maar beter dit dan 10 keer moeten posten om op iedereen te antwoorden en te bedanken, haha~

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Sandy ,ik ga voor een groot deel met je mee,als de pups een beetje verder zijn en gaan rondstruinen worden ze pas echt leuk.Nu is de tijd van eten en slapen en groeien want die kleine pups moeten hard aan de slag om mooi en groot te worden.Het gaat al zo snel en voor je het weet zijn ze een week of acht en gaan ze aan hun grote avontuur beginnen.

Misschien kan Chelly het evenement hier plaatsen.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Even antwoord op mijn deel van je verhaal. En de rest is ook gezellig hoor, dus mag best lang wat mij betreft.;-) En bedankt voor het compliment, al heb ik hem niet zelfgemaakt.
Ik denk wel dat er echt verschil is tussen de Eurasier en de Sam.
De Eurasier kan best werken, maar heeft het niet nodig om gelukkig te zijn en zal ook bijna nooit uitblinken in een sport. Hoewel er altijd uitzonderingen zijn. De Eurasier is dan toch meer een gezelschap hond te noemen. Dat is wel het grootste verschil.
Nu heb je bij de Eurasier ook verschillen. Je hebt wat mij betreft een onderscheid tussen het Chow type, Sam type en Kees type.
Onze hond heeft de gereserveerdheid van een Chow, het blaffen van een Kees en ook van de Sam en van de Sam wel duidelijk de vrolijkheid. De eigenzinnigheid vind ik meer een rasgroep 5 eigenschap in het algemeen.
Ik noem het altijd het free spirit gevoel dat deze honden hebben.

Wat mij wel is opgevallen dat er een hoop mensen zijn die van nature een rasgroep 5 mens zijn, maar ook een hoop niet. En dat dit ook vaak het verschil van beleving maakt wat betreft de opvoeding. Is voor de ene mens geduld, humor en het zoeken van creatieve oplossingen een natuurlijk gegeven, ziet deze de opvoeding vaak heel anders als mensen die deze vaardigheden niet van nature hebben. Even zwart wit gezegd.
En niet iedere hond is hetzelfde binnen welk ras ook. En het verschil tussen teef en reu is ook groot op sommige vlakken.
Maar ik dwaal af.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

@ Samojeed Polar en Artic.
Geweldig om jullie aan het werk te zien.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

" wat leuk nog iemand erbij die met een sam gaat beginnen;-)

mochten er mensen  in de toekomst willen gaan steppen met de hond mag je me alles vragen;-)
ik heb afgelopen weekend een wedstrijd gestept en ben daar 3e van de aparte beoordeling (hussen buitengelaten) geworden.
Hier een foto van de wedstrijd:
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1450876_674190499281218_542672379_n.jpg

"


iedere keer als ik jouw foto's zie word ik echt jaloers :-D je eigen teampje, al wedstrijden kunnen meedoen :-D
ik hoop dat ik volgend jaar met mikai misschien ook al eens een wedstrijd kan doen :-D Gaat dat met 1 hond ?
hou oud was Polar toen die zijn eerste wedstrijd deed ? :-D

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Oh! Misschien nog een heel random vraagje voor jullie allen. Ik heb gemerkt dat sommige eigenaars en hun Sammetjes hier een K-9 tuigje gebruiken. Bij deze dus enkele vragen voor jullie:

- Welke maat draagt jullie Samojeed? (ik gok op maat 1?)
- Op welke leeftijd paste hij/zij in de maat die hij/zij nu draagt?
- Heeft hij/zij hiervoor nog andere maten gedragen?

Alvast bedankt voor de feedback.

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

"

iedere keer als ik jouw foto's zie word ik echt jaloers :-D je eigen teampje, al wedstrijden kunnen meedoen :-D
ik hoop dat ik volgend jaar met mikai misschien ook al eens een wedstrijd kan doen :-D Gaat dat met 1 hond ?
hou oud was Polar toen die zijn eerste wedstrijd deed ? :-D "


.Haha ik werk er ook hard voor hoor;-) Gelukkig mag ik Taro (het broertje van Polar) vaak lenen voor wedstrijden en om te trainen. Volgend jaar gaat Arctic het team versterken en hoop ik in de karrenklassen mee te kunnen lopen.

Met 1 kun je uiteraard ook een wedstrijd doen het is dan wel wat moeilijker om je hond te trainen en te motiveren.
Polar was 1 jaar en 3 maanden met zijn eerste wedstrijd ik heb toen puur voor de lol en de ervaring meegedaan. Dit is eigenlijk pas mijn tweede seizoen dat ik er vol in ga.

hier de link van pampa:
http://pampa.mushingbelgium.com/general.php

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Sandy ,

Als pup begonnen met een halsbandje en lijn.Toen meneer begon te trekken ben ik over gestapt naar een halfcheck halsband met een lijn. Toen Tybor netjes meeliep maar nogal eens uitviel naar andere reuen en we met hem wilde gaan fietsen zijn we over gestapt op een tuig,Tybor draagt een Hunter fiets/wandel tuig. Nu zullen zeker andere mensen gaan roepen dat een tuig juist aanzet tot trekken,dit ivm het trekken van een samojeed in de sport,maar Tybor loopt als een lammetje met dit tuig. Chelly gebruikt natuurlijk echt een harnas met sporten, die de dame zelf maakt,hier moest een lachend koppie. Maar als wij in de winter ook gaan steppen krijgt Tybor ook zo,n harnas.Weet eigenlijk niemand hier die een k9 tuig gebruikt.Als de hond ongeveer 1 jaar is en aardig op hoogte is zal het maat Large zijn.Maar hangt wel van je eigen hond af. :-D

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic 3 doggies

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

Arctic loopt nu met een gewoon halsbandje. Hiermee kan ik hem beter corrigeren. als ik lange stukken ga lopen met andere honden krijgt hij zijn tuigje aan (uiteraard gaat de buggy dan mee)
Polar heeft ook nooit n K9 tuig gehad ik heb het idee dat die dingen niet geschikt zijn voor honden met veel haar. En ik vind ze niet mooi :-D

enne helene sinds wanneer ga jij steppen;-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Ben het wel al steeds van plan maar door de operatie van Rob is het er een beetje bij ingeschoten, maar gaat echt gebeuren maar niet zo als jij hoor zo fanatiek,gewoon voor Tybor zijn conditie en daarbij natuurlijk ook voor mijn conditie.haha!

pagina 6 van 22 12 3 4 5 67 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Volgende forumvraag: Podenco laten overkomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^