Informatie Samojeed - Update p. 11 geboorte nestje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

" Lisa ik denk dat we ze wel eens tegen gaan komen op een show,er zijn enkele pups waar dat mee gedaan gaat worden.En anders op de clubmatch of op een sammenwandeling.
"


Leuk ! :-D

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Wat leuk dat je de pups toch nog zal kunnen bewonderen in de toekomst. Hebben de kleine rakkers al names?

Ik heb de website bijgewerkt met nieuwe foto's, morgen wordt ons nestje weeral 5 weekjes oud. De tijd vliegt zo snel. We hebben vandaag weer even mogen binnenspringen voor een knuffel en een kambeurtje. Ik krijg er echt geen genoeg van, ik kan niet wachten tot er hier bij ons een kleine wit wollebolletje rondhuppelt. *zucht*

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Van één weet ik de naam al omdat het baasje vrienden met me is geworden op fb.Leuk zodat zij wat updates kan geven en ik kan volgen hoe ze groeien.Vandaag gaan ze naar hun baasjes.

Jaaaaa het gaat nu toch wel hard Sandy ,heb weer even je blog gekeken en gelezen en wat groeien ze al weer snel en wat worden ze leuk,genieten!!!!!

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Nou, ik zal nog eens even een update posten. De reuen van het nest doen het prima en hebben op dit ogenblik erg verschillende karakters, dat zal hopelijk het kiezen vergemakkelijken alhoewel er al 1 reutje voor mij de absolute winnaar is. Ik heb gewoon een erg leuke klik met hem dus hopelijk is hij diegene die ik mee naar huis zal mogen nemen. Einde deze week wordt er gekozen dus ik hou jullie zeker op de hoogte. Morgen terug de eerste werkdag dus meteen even bekijken waar en wanneer ik vrij kan nemen om het pupje de beste start mogelijk te geven.

Helene, ze groeien inderdaad als kool en het zijn schatjes. Ik kan niet wachten tot de eerste oortjes omhoog zullen gaan.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Ja morgen zitten de vrije dagen/weken er weer op en gaat het gewone leven zijn gang weer.Maar voor verschillende mensen gaat het leven binnenkort toch wel wat veranderen.Zou bijna zeggen rust een beetje uit, doe nog wat klusjes die af moeten ,maak je huis puppyproof ,koop de hoognodige spulletjes ,bedenk een mooie naam en voor jullie het weten overspoelen jullie ons met vertederende foto's en willen we er allemaal nog een pupje bij.Maar ook met vragen kunnen jullie bij iedereen terecht. ;-)

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Echt wel super dat jullie ons met zoveel informatie overspoeld hebben :-) waar zouden we toch zijn zonder jullie warme ontvangst en de goede fokkers die ons ook met raad en daad bijstaan. Ik kan inderdaad niet wachten tot ik die kleine spruit mee naar huis mag nemen. Ik heb reeds twee weken vakantie genomen en indien de partner niet kan inspringen volgt er nog een derde week ook. Ik heb wel serieus moeten puzzelen om dat gedaan te krijgen en vakantie zit er voor de rest van het jaar niet meer in. Tja...dat heb je dan ook weer.

Verder mogen we dit weekend ons pupje gaan kiezen, met die gedachte kom ik hopelijk de week wel weer mee door. Misschien dat ik nog wel eens ga shoppen om nog wat spulletjes in huis te halen want schoonmaakmiddelen komen we in ieder geval zeker te kort. Pfff...de foto's van week 5 zijn ook doorgestuurd gisteren maar ik heb nog geen tijd gehad om ze erop te gooien. Misschien met wat geluk dat ik ze voor woensdag live krijg. Ze zijn echt zo leuk geworden, kleine ijsbeertjes ten top.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Nou Sandy, dat worden dan de laatste loodjes. Sterkte van de week.
En de tip van Helene over dat uitrusten, haha ik raad je aan het op te volgen.
Nu hadden wij een pup die gelijk door sliep, maar dat zijn de uitzonderingen en als je denkt pff nu kan ik even gaan zitten, nou dan verzint de kleine wel weer wat.
Maar als hij veilig ligt te slapen ahhhhhh ;-);-) zo lief.
Toi toi met het kiezen, ik hoop dat het de pup is waar je voorkeur naar uitgaat.

honden page profiel PatrickPatrick

hallo allemaal!!! iedereen nog de beste wensen en een gezond en gelukkig 2014 met een hoop dieren plezier!

Eindelijk, de december drukte is voor 80% weg gewerkt, zowel thuis als op het werk(13/16 uur per dag werken wegens onder bezetting) en kunnen we ons weer voor de volle 100% weer gaan richten op de pup.
Aankomende zaterdag gaan we EINDELIJK weer langs bij de pups, wat uiteraard alweer een tijd geleden is helaas maar de situatie leende zich er even niet voor langs te komen gezien mijn verlof was ingetrokken :'(

hier heb ik een hoop gemis zo te zien, en jullie ook trouwens, gezien ik alweer een hoop foto's en filmpjes binnen gekregen heb en de links dan zo ook maar even ga delen! (als jullie dat willen uiteraard ;-))

voor zover nog een fijne avond en alvast veel kijk plezier!

Groetjes Patrick

honden page profiel PatrickPatrick

Foto's 3 weken oud

https://plus.google.com/photos/107765897338714312999/albums/5959399720206897185?authkey=COqBlp7j-bK9DQ

Filmpjes van 4 weken oud, zijn helaas niet meer beschikbaar, gezien de link dood is helaas. deze staan wel op de laptop maar moet ze dan eerst weer uploaden, maar gezien het ruim 300 MB is houden jullie deze nog tegoed!

Foto's 5 weken oud
https://plus.google.com/photos/107765897338714312999/albums/5964773009364999697?authkey=CNzzsZ2J2taUiwE

Filmpjes 6 weken oud.

https://www.wetransfer.com/downloads/dbb9be1ee1aa866481d5aa6aefe2b9dd20140107143956/0ae1ae23a1b468b4ee7ec87d3800df9c20140107143956/e70365

heel veel kijk plezier.. dit houd jullie wel even zoet hahaha ;-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hallo Patrick je filmpjes worden nu binnen gehaald, wat zijn de foto,s leuk en wat groeien de pups hard. Moet wel zeggen dat de fokker jullie verwend wat foto,s betreft , ze maakt er een hele show van ,of heb je ze allemaal zelf gemaakt. Erg leuk allemaal en het schiet op......... :Ook voor jou en je gezin nog alle goeds voor 2014.Tybor zijn pups zijn inmiddels naar hun baasjes vertrokken en gelukkig kan ik er zeker één blijven volgen.Maar nu even alle zeilen bij voor jullie want wanneer weet je welke pup voor jullie gaat worden of horen jullie dat dit komende weekend,spannend!Heb even zitten te genieten van de filmpjes, wat een lekker stel deugnieten ,er zitten echte donderstenen bij,hoop dat jou tuin een beetje puppyproof is want dat ziet er anders niet best uit voor je tuin.groet Helene

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed 3 doggies

honden foto van Goku de Samojeed

Aaaahhh wat leuk!!! Mijn Samojeed is familie van jou pup :-D! Ice Wonder is de zoon van de vader van Goku (moest even nadenken hihi...)! Ik lees met veel plezier jou blog en ben echt mega blij voor je! Groetjes, Kelli en Samojeed Goku

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Nou, wat een lekkere drukte hier ^__^ ik zal jullie eerst even mededelen dat mijn blog bijgewerkt is en dat de foto's van 5 weken oud er opstaan. Ik wou de link hier nogmaals posten maar de 'insert link' doet vreemd dus doe ik het maar zo: http://himinohana.weebly.com/blog.html.

Komende zaterdag mag ik een pupje gaan uitkiezen en ik moet eerlijk zijn dat het geen gemakkelijke taak zal worden zoals je misschien al gelezen hebt op de blog. Mijn gevoel ging als sinds de eerste foto's uit naar het witte pupje maar is het wijs om gewoon je instincten te volgen in zo'n kwestie? Ik hoop het in ieder geval wel, ben benieuwd of m'n gevoel het zaterdag zal winnen van mijn verstand, haha~

Wat een leuke foto's en filmpjes weer, Patrick. Erg fijn om te kunnen volgen.

Wat lief van je Kelli :-) en wat leuk dat we een familielid gevonden hebben!

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Ik ben er ook weer :-) sorry allemaal ik had het super druk maar ook ik heb weer nieuws :p
Alleerst nog beste wensen voor jullie allemaal :-)

En als tweede.. Ook wij zijn naar de fokker geweest.. De fokker vroeg of wij misschien interesse hadden in een bepaald reutje en ja dat waren we.. Al sinds het begin eigenlijk haha. En ja hij is echt een deugnietje hoor. Maar dat waren ze allemaal wel ;-) De fokker vond de teefjes ook wel pittige dames. Ook zeiden ze dat de andere reutjes er ook wat van konden. 
Ook zei ze dat het karakter toch ook wel wordt bepaald door de opvoeding. 
Maar zucht wat was hij leuk (hun allemaal trouwens)!!!. Ik mocht hem als eerst vast houden, hij keek me aan en bleef heel braaf en heel rustig, ook bij mijn moeder ;-) En toen ze weer naar buiten mochten kwam hij ook weer terug naar ons :p Het leek de fokker ook leuk om show met hem te lopen als hij wat ouder is. 
Nu het zo dichtbij komt hoop ik zo erg dat het lukt, juist opvoeden bedoel ik natuurlijk. Ik denk dat dat komt omdat dit mijn aller eerste hond is. Ookal hebben mijn ouders wel meer evaring.. Spannend maar heb er supeeeer veel zin in.

En jaaa Sandy het komt dichterbij! Al zeker veel kriebels. Grappig om te zien, eerste pagina, alle eerste bericht was je nog op zoek naar informatie, en nu zijn we een aantal pagina's verder en krijg je een pup!!

honden page profiel PatrickPatrick

Aah elsa ook weer langs geweest?! Wij ook vandaag! Inderdaad wat een draakjes.. Niet alleen de pups.. Maar Sam ook! Hahah wij krijgen hoogst waarschijnlijk het donker groene teefje!

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Sam is echt fantastisch haha, telkens met zijn poot op je been komen omdat hij zoooo graag geaaid wilt worden haha

Het komt nu allemaal een stuk dichterbij, leuk zeg :-)

honden page profiel PatrickPatrick

Inderdaad elsa, wat een charmeur haha.. Schatten van honden, welke kleur reu willen jullie? Die hebben we niet echt geknuffeld.. Ze sliepen en hadden geen zin hahaha.. Je had ze al moe gemaakt :-P

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Haha, ze waren geloof ik al moe toen we daar kwamen.. 
Wij gaan voor het blauwe reutje :-) daar hadden wij al een voorkeur aan vanaf het begin.. Ja, hij is wel een dondersteentje maar ze zeiden dat ze dat allemaal wel waren.. En dat het toch echt 90% ligt aan hoe je hem gaat opvoeden..

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Fijn dat ook Elsa weer aanwezig is ,dus de keuzes zijn gemaakt.
Jullie weten nu welk dametje en heertje met jullie naar huis gaan,voelt nu nog echter.Nog twee...drie weekjes. en jullie rust is over :-D :-D :-D :-D

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Rust is er nu al niet ivm school :'( 
We vinden het zo grappig dat ze gelijk al vroegen of hij wat voor ons was.. XD

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Moet wel zeggen dat ik diep van binnen denk; als dat maargoed gaat
Hij is namelijk toch wel een monstertje en dit is onze eerste samojeed. Mijn ouders hebben wel ervaring met honden opvoeden n dat ging gewoon altijd goed, maar dit is mijn eerste keer. Hun hebben er volle vertrouwen in, hun hebben dit hele proces al meerdere keren meegemaakt :p
De fokker zei dat mensen vonden dat het gele en het blauwe reutje het meest 'agressief' waren. 
Maar ik moet positief blijven, we hebben er vooral ook heeeeeeel veel zin in!!!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Elsa zie je pb.
Geen zorgen gaan maken ,komt helemaal goed.
Ga wel op puppycursus, is misschien al een goed idee om daar voor op zoek te gaan.

honden page profiel PatrickPatrick

Elsa, zoals helene ook al zei, een puppy cursus is heel erg belangrijk voor de socialisatie en uiteraard kun je het karakter wel een beetje sturen door een goede opvoeding.

Wij beginnen 1 februari al met puppy cursus, wat in de ogen van veel mensen te vroeg is, maar in onze ogen perfect op tijd. Je krijgt sneller een band met je pup en leer de pup met veel vreemde mensen en honden omgaan.. Het is niet dat ze gigantisch veel leren, maar ze doen veel leuke ervaringen op.

Het is voor een ieder een persoonlijke te keuze wat de beste leeftijd is om te Beginnen meylt puppy cursus maar ik denk maar aan het gezegde "jong geleerd is oud gedaan" en volgens onze fokker zijn ze niet zo moeilijk hoor, wat ze zei "liefdevol maar consequent opvoeden, maar vooral genieten" maak je geen zorgen het gaat echt wel goed komen!!

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Ja, op puppycurus gaan wij ook en daar kijken we echt heel erg naar uit. Is ook goed voor de band zoals jullie al zeggen :-)
Dat zei de fokker ook tegen ons, het lijkt misschien beetje intimiderend allemaal maar het gaat allemaal echt wel vanzelf.

Zucht nog twee weekjes ;-)Hoe gaan we dit ooit volhouden, dat wachten :P Vooral nu het allemaal zo dichtbij komt

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Wat leuk nieuws allemaal~! Ik snap helemaal wat je bedoelt hoor, Elsa. Ik ben zelf ook eigenlijk een beetje benauwd aan het worden als ik eraan denk dat er binnen minder dan twee weken een echt pupje bij ons rondloopt. Zo'n zenuwen, echt niet normaal...ik hoop echt dat ik het goed zal doen daar ik de enige ben die zal instaan voor het pupje. Mijn vriend zal hem wel opvangen als ik moet werken maar de nachtshiften en de opvoeding zijn geheel voor mij.

Het pupje dat door ons gekozen is en (gelukkig) ook het pupje waar ik al vanaf het begin een goed gevoel bij had is het witte pupje. Hij is de jongste van het hele nest en is ook net iets minder koppig als zijn grote broer die de oudste van het nest is. Zijn naam is Mochi geworden en hij zal op 24 januari 2014 bij ons komen wonen. Ik open waarschijnlijk van zodra de kleine schat bij ons is toegekomen een nieuwe topic waar jullie alles kunnen volgen.

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Puppycursus hier was erg leuk! Ik liep helemaal te stralen naast mijn o-zo-snel-lerende pup! Was zo megatrots op hem. Dat gaat ook helemaal goed komen bij jullie! En... als de pubertijd er dan een hele poos later aankomt dan zijn jullie helemaal gewend en kunnen jullie echt wel wat hebben haha.

Byr kregen we, ruim een jaar geleden alweer, mee met de mededeling van de fokker: "Met deze jongen krijgen jullie nog heel wat te stellen!" En ja hoor, dat blijkt wel, haha. Zijn intelligentie, vindingrijkheid in combinatie met zijn onafhankelijke karakter, verbazen me nog steeds. Hij heeft een enorm 'probleemoplossend' vermogen. Zijn problemen dan he, tenminste wat hij als zijn probleem ervaart. Want met het oplossen daarvan zadelt mij dan weer met een probleem op, haha 
Aan de andere kant is hij een stabiele, sociale en naar mensen empatische hond geworden.  En, er is nog steeds winst te behalen.
Veel plezier met de voorpret, en probeer een beetje uitgeslapen de eerste weken in te gaan.;-)

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

En ohja, misschien zijn jullie pupjes ook dol op brainwork. Daar worden ze zo lekker ontspannen en rustig van. Een voertje in een oud washandje of een los opgerolde theedoek vond Byr erg leuk. Ik weet het niet zeker, maar Byr heeft nauwelijks gesloopt en ik heb altijd het vermoeden gehad dat het daar door kwam. Zeker weten doe ik het niet maar het was erg leuk om te zien iig hoe die kleine hersentjes hun bestje deden.

EDIT: ik begon met een klein lapje met een voertje, niet meteen een grote theedoek. En ik legde eerst iets lekkers ónder het washandje, later pas er in.

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Haha, de fokker zei ook al van ja het blauwe reutje is lekker actief, daar zal je veel mee moeten doen en veel mee spelen.
Maar tot nu toe zie ik daar alleen maar naar uit. Ja het wordt wel even wennen want onze routine wordt gewoon anders, maar het is ook alleen een positieve verandering.
Brain work lijkt me echt een heel leuk idee, inderdaad ik hoop dat ze daar lekker moe van worden :P
En Sandy wat een leuke naam zeg! Ik vond zelf Skylar echt een geweldig leuke naam maar daar was mijn broer niet zo van, dus is het Teddy geworden :-)

Ik ben stiekem toch wel blij dat ik niet de enige ben die er zo over na denkt, of die zich zorgen maakt.. Is gewoon normaal!

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hey Elsa,

Dank je ^__^ ik ben blij dat anderen het ook best een leuke naam vinden, was een beetje bang dat ie te vreemd zou zijn. Teddy is ook een erg leuke naam moet ik zeggen, past helemaal bij hun beertjes uiterlijk~! Hebben jullie al foto's van de 6 weekjes? Dan kunnen we lekker vergelijken en kijken en zuchten en smachten, haha~

Hier is alvast een voorproefje van kleine Mochi op 6 weken, zoals gewoonlijk volgt de rest op de website.

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Wat een prachtige pupjes zijn het!! Zo leuk om te zien! 

Ik zal mijn ervaring met Goku als pup hier even samenvatten. Goku is nu 1 jaar en 2 maanden.

Goku was 8 weken toen we hem kregen. We hebben hem opgehaald uit Belgie (2 uurtjes rijden hier vandaan), en de reis ging super. De eerste 3 weken waren even doorbijten aangezien hij nog niet zindelijk was, maar dit ging redelijk snel, en al gauw ging hij bij de deur zitten als hij moest. Hij was een zonnestraaltje, en ik ben denk ik nog nooit zo gelukkig geweest. 

Het was heel duidelijk dat mijn vriend de meeste autoriteit had. Al vanaf het begin. Toen hij 3,5 maand was begon hij behoorlijk opstandig te doen tegen mij. Als ik hem ging uitlaten, beet en hing hij alleen maar in mijn voeten. Ik kon geen stap zetten zonder dat hij aan mijn laarzen hing, echt een bengel. Dit vond ik erg moeilijk, en heeft me veel moeite gekost, maar ik heb doorgezet. Iedere keer als hij dit deed, heb ik heel hard NEE gezegd tegen hem. Naar mate ik dit aanhield, werd dit minder en minder en na een maand is hij hier helemaal mee gestopt.  Hij heeft een enorm eigen willetje en moet (nog steeds) soms duidelijk grenzen krijgen.

Hij is ontzettend lief tegen mensen en dieren, en is heel erg dol op spelen. Als we met hem wandelen of naar het bos gaan is hij intens gelukkig. Hij luistert erg goed naar ons als hij los loopt in het bos. We hebben hem geleerd om bij 3 fluitjes meteen naar ons toe te komen. Dit leerde hij ook al gauw. Hij loopt nooit uit ons zicht, en kijkt altijd om. De punten waar wij op dit moment hard mee aan het werk zijn is het "niet trekken aan de riem" en "niet kauwen op de borstel tijdens het borstelen". Deze twee punten blijven een uitdaging haha...

Verder vind onze Goku het heerlijk om te slapen. Hij heeft eigenlijk nooit dingen kapot gemaakt of gesloopt, behalve dat hij soms een sok probeert te zoeken en daar mee gaat spelen. Vroeger als hij iets stouts had gedaan, en we moesten "NEE" tegen hem zeggen, dan zocht hij een sok (of iets anders wat niet van hem is), kwam deze heel snel laten zien, en rende heel snel onder de eettafel met een blik in zijn ogen van "ik mag dit niet maar ik doe het lekker toch". Vannochtend deed hij dit weer en ik moest er heel erg om lachen. Ze hebben echt een eigen willetje, maar daarom vind ik ze zo leuk. Ik zou nooit een "slaafse" hond willen hebben. Goku heeft echt een karakter.  

Ik volg je blog en ben heel erg blij voor jullie dat jullie dit ook allemaal mee mogen maken. Het is zo mooi om deze beertjes te zien opgroeien!


Groetjes,


Kelli

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Fabienne wat heb je een mooie foto van Byr als je profiel foto
Sandy wat is ie mooi en lief.jou Mochi.
En wat Kelli en Fabienne al zegt, gewoon genieten.
Een samojeed is een slimme hond ,die indien hij /zij daar het nut van inziet makkelijk dingen leert,dus zindelijkheid is met een beetje goede wil snel aan te leren,als je steeds door de zelfde deur naar buiten gaat ,weet de samojeed na een paar keer dat hij/zij daar moet zijn om naar buiten te gaan.Maar ongelukjes gebeuren echt wel hoor ,geen één hond is meteen zindelijk.

Ik hoop sandy dat je een nieuw topic opent in onze club ,komt daar ook een beetje leven in de brouwerij.Maar is aan jou natuurlijk.

pagina 18 van 22 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1819 20 21 22
Volgende forumvraag: Podenco laten overkomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^