Podenco laten overkomen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

cindy (Gast)

Hallo,  Thuis hadden we reeds twee hondjes , kruising maltezer- bichon .. een reu van 2 jaar, en een teefje van 8 . Na lang overwegen beslistten we er nog eentje bij te nemen , en waarom niet via ACE-charity . Onze podenco Pablo (5 maanden oud ) is hier pas 3 dagen , ze doen het allen goed , en hij lijkt zich hier toch helemaal thuis te voelen . Mijn vraag is nu ... ons oudste hondje , chloe (teefje) lijkt enorm bang te zijn ... waardoor ze gromt als ie dichter komt ... d'andere twee zijn vriendjes aan het worden ... maar doordat chloe gromt , beschermt Spyro (ons reuTje van 2 ) zijn "zusje" ntrlk  ... iemand een idee hoe we pablo en chloe wat gewent kunnen laten worden ? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dag Cindy, je hebt de Podenco Pablo , pas drie daagjes bij je in huis, voor allemaal is dit wennen, een nieuwe huisgenoot, en dan nog een met een rugzakje, die heel veel in zijn korte leventje heeft meegemaakt.

geef het de tijd, niet een weekje, maar wat langer, dan zal je zien dat het zeker zal gaan, geef niet te veel aandacht aan de nieuwkomer als Chloe vlakbij in de buurt is, laat ze samen tot elkaar komen, doe dat rustig aan, ga met alle honden eens apart wandelen, zodat ze allemaal apart aandacht krijgen van je, lukt dat niet zo best, neem dan Chloe apart mee zonder anderen, zodat ze ziet dat ze niets te vrezen heeft van jouw aandacht, dat ze wat angstig is , okee, geef ook haar de tijd om aan de nieuwkomer te wennen.

en nu voor jou, top dat je een herplaatser een nieuw huisje geeft. :-D

Anoniem (Gast)

je kunt met ze samen leuke dingen ondernemen verder niks forceren geef het tijd

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

@anoniem het is niet de bedoeling je profiel te verwijderen en dan anoniem te gaan reageren, als je wil meeforummen dan een profiel aanmaken.

honden page profiel --

honden foto van -

Hee! Ik kan je helaas niet helpen met je probleem..
Maar ik loop op dit moment stage bij ace en ik wilde even laten weten dat ik het erg leuk vind om te horen dat pablo zich fijn voelt!!
Erg grappig om te lezen aangezien ik vorige week nog met pablo gewandeld heb :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ha Bodine...dat is pas toeval he  Misschien in de toekomst wandelmaatje voor jouw overkomertje Rayosk ?

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hee! Ik kan je helaas niet helpen met je probleem..
Maar ik loop op dit moment stage bij ace en ik wilde even laten weten dat ik het erg leuk vind om te horen dat pablo zich fijn voelt!!
Erg grappig om te lezen aangezien ik vorige week nog met pablo gewandeld heb :-) "

 Dat is nog eens een leuk toeval! Van de meeste honden zul je niet weten waar ze terecht komen. Dit is echt super leuk! 

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Zo leuk Bodine dat je dit dan hier zo leest!

 

Het is allemaal erg spannend een nieuw huisgenootje en dan ook nog zo een jonkie die wellicht al lekker speels is... De roedel moet zich weer even herstellen... Dit kun je begeleiden door ze op een positieve manier aan elkaar te laten wennen, dus middels spel of met wat snoepjes.. Merk je dat het weer even verkeerd lijkt te gaan kun je ze afleiden, je gaat de honden hun reactie herkennen en kunt zo inschatten wanneer je teef het genoeg vind en dan kun je dus voor die tijd al ingrijpen.. De pup bij je roepen en even met hem alleen spelen of een rondje wandelen zodat je teef weer de rust krijgt.. Het zal zeker aan elkaar gaan wennen, maar dit heeft wat tijd nodig.

Volgende forumvraag: Puppy Boomer ervaringen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^