Informatie Samojeed - Update p. 11 geboorte nestje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Eten ,5 tot 10 procent van zijn lichaamsgewicht als je vers vlees voert.Mochi en ook Teddy en Sydney mogen,nee moeten nu zo'n kilo in de week aankomen. Voer je brokken dan staat het er wel op. Als het goed is staat hier in de encyclopedie naamsversleuteling van Ilja, daarmee leer je de pup maar zelfs een volwassen hond zijn naam.

probeer je pup eenmaal te laten schrikken als hij ergens aan knaagt wat niet mag, zorg dat hij/zij je niet ziet en duik plots op als er iets stouts gebeurd, en roep streng FOEI. Het is echt over als je het eenmaal goed doet.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Helaas staat het hier niet meer in de encyclopedie,maar ik kan jullie ook wel wegwijs maken hierin.Laat iemand met je pup in de kamer, en de ander gaat in een andere kamer staan,met je rug afgewend en roept de hond blij met zijn naam, de hond komt dan bij jou kijken en daar geef je hem een beloning voor. je zegt verder niets .Dit doe je meerdere keren.gaat het goed dan geef je hem niet meer elke keer een beloning maar wisselt het af. Na een keer of tien weet de hond zijn naam.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Leuk Sandy dat je ook nog even hier een update geeft.
Mochi is een handje vol begrijp ik. Nu zul je in je andere topic al veel adviezen hebben gekregen, maar met betrekking tot het borstelen zou ik je de tip willen geven, omdat iedere dag maar heel even te doen en maakt niet uit waar als Mochi staat of zit.En wellicht eerst gewoon heel rustig het mannetje overal aaien.Als hij zit. Blijft hij rustig zitten dan eens even met de borstel.
Er moet tussen jullie eerst een vertrouwens band ontstaan, dan één met de borstel en dan volgt de rest vanzelf. Geen strijd van maken. Stoppen voordat hij zich verzet is mijn tip. Eenmaal goed aangeleerd geeft jaren plezier. Ook mijn hond vond het eerst echt helemaal niets. Maar nu gaat hij er ontspannen voor liggen.
Ga je hem dwingen te gaan liggen, zal het borstelen een nare beleving worden ben ik bang.
Misschien dat de Fokker nog helemaal niet met een halsband en of lijn heeft gelopen en vind hij het daarom niets.
Binnen even een halsband met een lijn omdoen en met hem spleen. Kan helpen zodat hij er gewend aan raakt.
Buiten speeltje mee en als hij gaat trekken hem met het speeltje bij je roepen en belonen door even met hem te spelen is mijn volgende tip.

Geduld hebben alles is nieuw voor hem en dan kom je echt een eind.

Fijn dat de rest al lekker loopt. En wat een leuke foto's van dat heerlijke mannetje.

Hoeveel gram voer een pup krijgt hangt helemaal van het voer af dus kan ik daar weinig van zeggen. Kijk goed op de verpakking of dat je de hoeveelheid goed leest, Het ene merk kijkt naar het gewicht dat je pup zou moeten krijgen als hij volwassen is en het andere naar de weken waarin hij nu zit. Ik weet wel dat dit rastype vaak minder eet dan op de verpakking staat.
Van de Eurasier is en groeicurve bekend, misschien is die er van de Sam ook.

Veel plezier met je mannetje. Het is een heerlijke ventje om te zien.

honden page profiel PatrickPatrick

Wat een super tips, bedankt allemaal. Het borstelen gaat hier al wel goed.. Ze vind het heerlijk. Wat ik doe met wandelen is ik neem een paraplu mee en deze houd ik voor haar als ze wilt trekken, hiermee zet ik een grens dat ze naast me moet blijven. Als ze een paar meter naast me blijft zet ik de paraplu er weer voor eb geef ik haar een beloning. Tot nu toe werkt het goed en trekt ze niet zolang ik de paraplu gebruik. Voor het belonen raak ik haar niet aan met de paraplu zodat de grens duidelijk is.. Soms is ze eigenwijs en springt ze er over heen.. Dan wacht ik net zo lang tot dat ze naast me staat en me aankijkt, dan krijgt ze weer een beloning en loop door :-) even ter info dat ik haar NIET sla! Zullen wij nooit doen!

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Patrick, haha~ Super gewoon, zie je er zo al lopen hoor. Mooi bedacht hoor! Wat leuk dat Sydney al wel geniet van het borstelen. Mochi hier wordt erg graag gestreeld en gaat ook regelmatig op zijn zij en rug liggen om te genieten maar de borstels zijn pure evil wat hem betreft, haha~ We zijn elke dag een beetje aan het oefenen en ik prijs hem uitbundig als hij zich even laat borstelen.

Erg bedankt voor de tips, Helene en Eurasier jongen! Mochi krijgt momenteel Purina Pro Plan Puppy (bah :() maar hij is er zelf wel dol op. Stevige stoelgang en geen verkleuring van de vacht dus dat is toch al in orde. Ik hoop toch naar KVV te kunnen overstappen later al lijkt me dit wel ontzettend duur. Ik moet ook nog steeds een supplement voor de botjes gaan ophalen bij de apotheker en hem dit bijvoeren. Pfff...voedsel is een wetenschap op zich. Weet iemand van jullie trouwens tips voor het voeren van de pup. Hij vliegt nu als een bezetene inclusief geblaf, gejank en gespring op mij en zijn etensbak. Ik wil hem dit erg graag afleren zodat ie flink wacht tot het eten klaarstaat en ik zeg dat ie het mag opeten. Er is al ietsje vordering maar hoor graag van anderen wat ze voorstellen.

Uit nieuwsgierigheid, wat krijgen Sydney en Teddy eigenlijk te eten?

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Zo grappig, nog zo klein en nu al eigen individuutjes met eigen streekjes.
Zelf heb ik het borstelen toen 'leuk'gemaakt: heel kort en als hij een paar seconden braaf was, een voertje erin. Werkte wel goed. Later pas aan zijn buikje begonnen want hij wilde niet op zijn ruggetje. Later kreeg hij door dat het toch wel héél lekker luchtig aanvoelt na het borstelen en nu gaat hij 'om' als ik het vraag.

Niks overhaasten, geen dwang en alles komt vanzelf goed na een poos.

honden page profiel PatrickPatrick 3 doggies

Wij maken de brokjes op die we van de fokker hebben mee gekregen, daarna gaan wij over op kvv. Hier in de buurt hebben we een winkel, via natura heel erg goedkoop en zeer goed advies met betrekking tot voeding. Wij hebben puppy vlees gekocht wat compleet is, dus ook met groenten! Wij konden gewoon meteen overstappen als de brokken opwaren. Nu is het zo dat we nog heel erg veel puppy brokken hebben dus gaan we wel afwisselen anders lust mevrouw geen brokken meer straks haha. Ook ga ik beginnen van het weekend met clicker training.

Puppycursus begint voor ons een weekje later omdat ze het veld aan het onder houden zijn.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Eigenlijk voor jullie alledrie,als het financieel haalbaar is zet je pup zo snel mogelijk over op een compleet KVV.Zal jullie niet lastig vallen met zelf samenstellen maar doordat een samojeed best wel snel en veel groeit is het van groot belang om in het eerste jaar verzekerd te zijn dat ze alles binnen krijgen wat ze nodig hebben.In een goeie KVV zit alles,en is niets duurder dan een goeie brok.Mochten jullie ook brok willen blijven voeren doe dan een paar dagen brok en dan de rest van de week vlees.Houdt in je achterhoofd dat een Sam erg gevoelig is op zijn darmen.Willen jullie nog meer weten hierover mag je me ook een pb sturen.

honden page profiel PatrickPatrick 3 doggies

Ik heb voor de aankomende 4/5 weken aan KVV in de vriezer liggen.. Morgen gaan we daar mee beginnen gezien de brokken bijna op zijn :-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Helemaal top Patrick, ik heb bemerkt dat een pup er mooi gelijkmatig op groeit en geen groeipijnen heeft.Dus ja ik ben een voorstander voor vlees.Al eet Tybor ook brokken.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ik heb hier dus zoals gezegd Purina Pro Plan Puppy liggen, een hele grote bak vol... Ik denk niet dat de partner er mee zal kunnen lachen als ik de voederbak als het eten de deur uitzwier voor deze op zijn. We hebben hier ook nog Duck liggen maar ja...minderwaardige KVV? De fokker had me deze aangeraden voor als ie zou weigeren van brokken te eten hier maar meneer doet het prima.

Nu vroeg ik me af hoe we dit best verdelen. Ik ga dit weekend naar een verdeler van KVV en zou hem graag op Alaska zetten. Dit is een kwalitatief product heb ik me laten vertellen? Is het dan best dat ik hem een paar dagen KVV en een paar dagen brok geef tot de brok op is en dan helemaal overstappen op de KVV? Ik heb me laten vertellen dat brok en KVV mixen op dezelfde dag problemen kan geven maar of dit waar is? x__x

Mijn partner ziet die KVV niet zo zitten maar jammer voor hem sta ik financieel in voor Mochi en beslis ik dus wat mijn kleine schat zal eten. :P

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Sandy ,natuurlijk gooi je niet de brokken weg maar je kan wel de pup over gaan zetten op KVV. Om ernstige diarree uit te sluiten,er moet nl ontgift worden ga je voor enkele dagen over op KVV.Alaska is een goede KVV maar hoop wel dat je kiest voor een totaal ,anders moet je vier smaken gaan voeren in drie weken.Elk soort vlees heeft zijn eigen specifieke vitamines ,mineralen, bot en orgaan verhoudingen.Als de pup na een dag of vier het goed gaat doen op vlees kan je weer één of twee dagen brok invoeren. Nu zeker nog niet op één dag beide gaan voeren ,dus brok en vlees.Maar als de brokken op zijn zou ik zeker over stappen op alleen KVV.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

even off topic, maar omdat we nu tog over kvv bezig zijn :-D
Wij geven Mikai hier rodi, Hij doet het hier erg goed op.
Nu heb ik laatst gelezen dat dit een kwalitatief "mindere" kvv is.
Zouden wij dan het beste overstappen op Alaska (al zou ik begot niet weten hoe ik hieraan zal komen O-)) of gwn rodi verder voeren ?

honden page profiel WijnaWijna 3 doggies

honden foto van Wijna

Ik zou gewoon kijken waar je hond het goed op doet , ik voer hier en brok en KVV , en ze doen het er prima op !
Ze krijgen Naturis brok en Sammy eet dat niet die wil alleen Cavom ! 
En KVV krijgen ze Smuldier , Lotgering en Barf 
Doe dit al jaren zo , en nooit klachten !

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Dank je voor de tips Helene! Mochi heeft vandaag Duck gekregen maar die vindt ik zelf niet zo fijn. Ik zou dus graag een kwalitatief betere KVV geven in de toekomst. Iets met minder graan en groentjes als het zou kunnen. Rodi heb ik ook al gevonden hier, Lisa. Daar heb ik ook al mindere dingen over gelezen maar weet je, zoek een voeding waar jij je goed bij voelt en waar je hond het ook goed op doet. Dat is denk ik vooral het belangrijkste. Naar het schijnt is Rodi Exclusive nog niet zo slecht hoor.

Je hebt ook wel een punt hoor, Helene. Alaska moet je inderdaad goed afwisselen. Wat vinden jullie van Carnibest? Dit is toch een complete KVV of vergis ik me hierin? Dat is misschien beter voor de kleine man, de samenstelling ziet er op zich ook niet slecht uit en het vlees ziet er vrij normaal uit.

Voor ik het vergeet zijn hier ook nog wat foto's die ik vandaag genomen heb van de kleine man. Grotere versies staan bij mijn foto's.












honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Lisa ,als Mikai het goed doet op Rodi is daar niets mis mee maar je zou er wel andere soorten bij kunnen gaan geven, Er zijn verschillende soorten KVV.Zie net een site van Naturis met verkooppunten in Belgie.
http://www.naturis.be/index/content/section/7/46/

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

http://www.voerwijzer.com/verkooppunten/articani

Als je op deze site kijkt zie je een winkel die in Belgie verschillende verkooppunten heeft,Articana.Ze verkopen Darf.is gebaseerd op zelf samenstellen.maar dat wordt op hun site goed uitgelegd.

Sandy Tybor is groot geworden op Carnibest en ik was er heel tevreden over.Er zijn totaal mixen maar als afwisseling gaf ik eendmix en kalkoenmix.De totaal mix is rund en kip en rijst.Ik voer nu Carnivoer maar heb geen idee of dat bij jullie te koop is en is erg duur ,Maar afwisseling is goed en zorgt ervoor dat je hond niet te kieskeurig wordt.Enigste wat ik afraad is lotgering,er zijn genoeg mensen die het fantastisch vinden, ik vind het veel te vet.

honden page profiel WijnaWijna

honden foto van Wijna

Wat een mooie foto' s Sandy ! ;-)
Wat een lieverd !

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Hey allemaal!

Ik had even een vraagje voor de socialisatie. Teddy is gister naar puppy cursus geweest en het ging best goed. Er waren nog maar 2 andere pupjes maar die vond Teddy best leuk. En jeetje iedereen trekt echt naar hem toe xD Hij is ook gewoon een bolletje wol. De mevrouw die ons les gaf noemde hel telkens beetje, pluisje, bolletje ... O-)
Ik had een vraagje voor alle baasjes hier die al door het pup-zijn gegaan zijn, namelijk; aan wat en hoe hebben jullie hem/haar laten wennen?
Teddy vindt fietsers, auto's en geluid in het overal niet echt eng. Honden op straat. Naar kinderen wilt hij ook wel eens blaffen, maar ik denk dat dat komt omdat hij veel van kinderen houdt denk ik. Hij wilt echt naar ze toe.

We hebben vlakbij veel eenden en er is een kinderboederij, daar gaan we naartoe. Hij is ook veel verschillende mensen gewend, hij raakt daar zoo enthousiast over!! Ook gaan wij van de week naar een schoolplein met al die drukke kinderen.
Wij mogen alleen niet met honden in het centrum lopen... Hoe kan ik dit oplossen?

En in welke mate moet ik Teddy laten wennen? Want ik weet niet zo goed wat nou echt heel belangrijk is..
Aankomende week gaan wij met de puppycursus en daar gaan we dan lawaai etc. behandelen.

Bedankt trouwens voor de tip, Teddy groeit echt heel hard, en wat is Mochi een cutie!!!!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Elsa wat jammer toch da we van jou Teddy nog steeds geen mooie foto mogen bewonderen. We zijn natuurlijk allemaal reuze benieuwd naar je kleine vent.

Socialiseren doe je met alles wat er in zijn leven kan voorkomen.Van lopen langs een drukke weg ,natuurlijk aan gelijnd.Naar een winkel, langs een schoolplein een speeltuin andere hondjes ,een gekke berg afval , een paard een koe eenden je kan het zo gek niet bedenken of er is wel iets waar je de pup aan kan laten wennen. Maar je komt tijdens het wandelen al zoveel tegen, en dat zijn meteen mooie momenten om je pup daar aan voor te stellen.

Anoniem (Gast)

Ja, ik denk er elke dag toch weer aan om een foto te uploaden maar dan vergeet ik het telkens! Op school hebben wij momenten waar we niks doen dus daar zou het kunnen maar dan heb ik geen kabeltje om mijn mobiel aan te koppelen, haha :P

Ik ben zeer benieuwd hoe hij reageert op die kinderen.
Ook wilt hij nog wel eens trekken aan de lijn. Meestal staan wij dan gewoon stil, vervolgens loopt hij wel weer op een normaal tempo. Maar lang niet altijd naast ons.

Ook heeft hij echt de neiging om onze voeten en handen in zijn bek te stoppen. En in de bench wilt hij (heel af en toe hoor) nog wel eens zijn kussen bijten. We hebben al een kong geprobeerd, en een stukje kaas in een doekje wikkelen maar daar heeft hij geen interesse in.

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Oeps, ik was de anon!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Vooral laten wennen aan de normale dingen in jullie leven en het liefst op zijn eigen tempo.
Goed kijken naar Teddy of hij het geen wat je doet aan kan. Rustig op zijn poepert alles laten bekijken en overal in betrekken.
Niet teveel dingen op één dag willen doen. Het is een baby en slapen is groeien is mijn leuze.
Denk er ook aan, om Teddy eens over een brug te laten lopen, in een tunnel en in een lift mee te nemen. En in plaats van de eerste keer gelijk midden op het schoolplein te gaan staan, zou ik er voor kiezen om buiten het hek te blijven en hem op het gemakje aan alle geluiden laten wennen. En als je ziet dat hij er helemaal niet mee zit hem dan een keer meenemen op het schoolplein.

Lopen aan de riem moet echt geleerd worden en het hebben van geduld moet ook Teddy leren.
Spelende wijs je pup dingen aanleren werkt het beste. En als je tegen dingen aanloopt deze vooral ook op de hondenschool bespreken.
Maar Teddy klinkt als een echte pup. haha. Geduld en creativiteit heb je als baasje wel nodig.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

"


Ik had een vraagje voor alle baasjes hier die al door het pup-zijn gegaan zijn, namelijk; aan wat en hoe hebben jullie hem/haar laten wennen?

"


-Op restaurant gaan, naar een café, de dingen die je redelijk vaak doet en waar je je hond graag bij zou willen hebben, nu kun je ze nog gemakkelijk bijhouden maar als ze groter zijn is het natuurlijk leuk dat ze mooi naast de stoel van het tafeltje liggen terwijl je iets drinkt :-D
-In de koffer alleen leren zitten, soms zijn er plaatsen waar je je hond niet mee binnen kan nemen en moet hij dus even alleen in de koffer kunnen blijven zitten.
-Draaideur
-konijnen (als je die hebt :-D)
-Winkels
-Andere honden/samojeden
-Lift
-...
Dingen die je vaak doet en waar je Teddy later als ie groot is ook graag bij hebt kun je nu al eens doen.
Wij kunnen nu met mikai op restaurant/café gaan en dan slaapt hij gwn (tenzij er een andere hond passeert O-))

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

De tip om in de auto te leren blijven, ben ik geen voorstander van. Het wordt snel te warm in de auto , met alle gevolgen van dien maar ik denk dat Lisa bedoeld dat hij even stil moet kunnen zijn in de auto,voor hij er zelf uit mag.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

" De tip om in de auto te leren blijven, ben ik geen voorstander van. Het wordt snel te warm in de auto , met alle gevolgen van dien maar ik denk dat Lisa bedoeld dat hij even stil moet kunnen zijn in de auto,voor hij er zelf uit mag. "


Je moet het natuurlijk niet doen als het super warm is :-D Wij deden dit altijd ' s avonds in de winter :-D
Waarvoor wij het gemakkelijk vinden: Als we 's avonds op bezoek moeten naar mensen (mikai gaat dan mee), is het daar natuurlijk vaak druk (kleine kinderen, gelach, gebabbel,...) en 's avonds heeft Mikai echt zijn rust nodig en dan gaat hij dus af en toe de koffer in (halfuurtje ofzo en dan komt hij terug :-D) maar dit doen wij dus idd altijd s'avonds als het fris is. :-D

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Heel erg bedankt voor alle tips! Teddy is al aan heel veel dingen gewend. We hebben hem ook een keer meegenomen naar het station, hij blafte wel maar het ging ook wel over. De lift vondt hij geen probleem..

Wat ik alleen nog niet echt snap, is dat Teddy soms (ookal heeft hij de andere hond eerder gezien) maar blijft blaffen naar de andere honden.

Een voorbeeld van daarnet: Ik ging wandelen met een vriendin en haar hond. Teddy was heel erg druk en bleef maar trekken naar haar hond, hij sprong zelfs op haar. Dit deed hij de vorige keren niet.

En toen mijn vriendin ook bij mij thuis kwam (voordat we de honden gingen uitlaten), werd hij heel erg druk en bleef maar op onze schoot springen en in haar schoenen bijten. Normaal heeft hij dit probleem niet echt. Hij was echt heel enthousiast en liet zelfs een plasje los terwijl dit nog nooit is gebeurd wanneer er bezoek is.

 

Wijziging: Kinderen vindt hij ook erg geweldig en trekt heel erg naar hen toe. Hij houdt van aandacht, vooral van kinderen. Een schoolplein is hem nu echt teveel, maar een paar kindjes kan hij meestal wel aan.

 

P.S We waren gestopt met de puppycursus en staan ingeschreven bij een ander. Dit komt omdat de mevrouw die lesgaf niet altijd van die 'positieve' manieren had.

 

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Elsa wat leuk om je weer even te horen over je ervaringen met Teddy.

Dat wat je beschrijft kan wel gewoon enthousiasme zijn. Maar daar moet wel iets aan gebeuren ,want over een paar maandjes vind je het niet meer leuk als hij steeds bij iedereen op schoot springt,dus ga hem leren om laag te blijven. En is hij erg druk geef hem een time out van twintig seconden in de gang of een andere ruimte waar hij even alleen kan zijn.Wat je hem ook aan moet gaan leren ,of eigenlijk de mensen die op bezoek komen vragen de hond te negeren,bij rust mag hij komen en geaaid en geknuffeld worden.

Dat hij kinderen leuk vind,ja daar is het een samojeed voor ,kinderen zijn het leukste wat er op aarde rondloopt.

 

Goed dat je overstapt naar een andere cursus.

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Klopt, we zeggen ook telkens 'af' maar wanneer er visite komt gaat het een beetje mis want ze willen hem vaak alleen maar vertroetelen. Pas toen de visite er al een tijdje was, gingen ze hem negeren.

Op zich gaat het wel goed. Vooral bij nieuwe mensen met nieuwe geuren is hij echt heel erg enthousiast. Maar hij is wel erg slim! Hij heeft echt in een hele korte tijd pootje en zit geleerd. Pootje geven kan hij ook wanneer ik het in een andere taal zeg. Zitten doet hij ook goed maar hij gaat niet altijd op commando. En als wij onze hand omhoog doen hebben we hem geleerd om naar achter te lopen.

 

Het enige wat ons echt dwarszit, of nouja vervelend vinden is dat hij tijdens het wandelen naar de riem hapt. En eenmaal in zijn bek laat hij het niet meer los en wanneer wij het terug willen gaat hij heel diep grommen. Echt heel erg grauwen en grommen. Hij doet dit alleen met de lijn. Voorde rest heeft hij geen problemen, je mag hem overal aanraken, je mag in zijn voer&drinkbakje en je mag gewoon aan zijn speeltjes zitten. We weten ook niet echt hoe we dit moeten oplossen want hij reageert heel erg heftig.

 

 

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne


 Het enige wat ons echt dwarszit, of nouja vervelend vinden is dat hij tijdens het wandelen naar de riem hapt. En eenmaal in zijn bek laat hij het niet meer los en wanneer wij het terug willen gaat hij heel diep grommen. Echt heel erg grauwen en grommen. Hij doet dit alleen met de lijn. Voorde rest heeft hij geen problemen, je mag hem overal aanraken, je mag in zijn voer&drinkbakje en je mag gewoon aan zijn speeltjes zitten. We weten ook niet echt hoe we dit moeten oplossen want hij reageert heel erg heftig.
 
  "

Naar de riem happen kan overprikkeling zijn. Byr heeft het ook gedaan maar nu als anderhalfjarige doet hij het nog alleen als hij iets spannends heeft meegemaakt of tijdens een wandeling in de stad (wat ook erg spannend is natuurlijk).

 

Probeer eens stil te staan als hij het doet en ga de dakpannen of de boomkruinen bestuderen. Zorg dat hij niet nét bij een lekker geurtje staat en gezellig gaat snuffelen. Maak het supersaai, da's de truc! Ze leren dat het gedrag helemaal niks oplevert en dat hij pas verder mag wandelen als hij los laat. Wat ook kan helpen is het commando 'los' en ruilen met een voertje.

 

Byr was erg volhardend in zijn hapgedrag naar de riem maar het is nu veel, veel minder geworden. Zoals bij veel sammenondeugden: vrouwtjes moeten volhouden in het kwadraat, haha.

pagina 21 van 22 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 2122
Volgende forumvraag: Podenco laten overkomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^