Informatie Samojeed - Update p. 11 geboorte nestje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Sam ik begrijp dat als je fokker bent en al 25 jaar Samojeden fokt het voor jou appeltje eitje is om een Samojeed op te voeden.Maar krijg je voor het eerst te maken met een Samojeed pupje die zich aan het ontwikkelen is en de wereld begint te ontdekken vind ik het geen makkelijke pup.Eigenwijs wordt maar door twee mensen benoemd ,ik zou het meer nieuwsgierigheid noemen.maar wel een nieuwsgierigheid die je soms voor moeilijke situaties kan zetten.Ik had hiervoor een teefje, de meest lieve en gehoorzame samojeed die je kon wensen.De reu die we nu hebben kan ook los ,rent een eind weg als hij een andere hond ziet maar komt ook weer terug.Enige vervelende wat ik aan een reu vind is dat als hij aan de lijn zit hij zich groot maakt en dat ook duidelijk laat blijken door diep gegrom. wat logischer wijs een reactie geeft bij de andere reu.Goed ik kan er mee overweg maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden.Of dat niet in het beeld hoort van de samojeed ik weet het niet, maar dan is het wel toevallig dat drie van de mensen hier op het topic ,met drie reuen van verschillende fokkers er alle drie last van hebben.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

" Dan zal ik ook nog maar even reageren. Ik heb 25 jaar ervaring met samojeden, ben tevens fokker. Ik zie elke keer eigenwijsheid als kenmerk voorbij komen. Ik vind het nogal mee vallen. Vorige week sprak ik iemand die ook veel ervaring heeft en we snapten beiden niet waarom samojeden toch altijd gezien worden als erg eigenwijs en wegloperig.
Onze honden kunnen vrijwel altijd los lopen. Alleen als ze een ree zien willen ze er nog wel eens achteraan gaan, maar het enige wat ze proberen is de ree naar ons toe te drijven, zoals ze dat nog in hun kop hebben zitten als rendierhoeder zijnde. Rendieren of reeën moeten terug gedreven worden naar de baas. We hebben een tuinhekje van nog geen 60 centimeter hoog, maar ze zijn nog nooit uit de tuin gegaan.
Op puppycursussen en gehoorzaamheidstrainingen kunnen samojeden uitstekend mee komen, vaak zijn ze zelfs de beste van de klas.
Altijd aan de lijn trekken? Je moet ze gewoon het verschil leren tussen een tuig (betekent werken=trekken) en een halsband (betekent niet mogen trekken.)
Niet om kunnen gaan met sexegenoten (reuen) zie ik ook voorbij komen. Helaas zie ik dit gedrag in steeds meer lijnen tevoorschijn komen. Het is iets wat absoluut niet bij het ras hoort, samojeden horen verdraagzaam te zijn, ook naar sexegenoten. Ze mogen een keer zich even groot maken, even kijken wie van de twee de sterkste is, maar daarna moet het ook afgelopen zijn. Fokkers zouden met deze negatieve ontwikkeling meer rekening moeten houden en meer moeten fokken op karakter in plaats op uiterlijk. Ik krijg de laatste jaren steeds meer vragen over samojeden die erg dominant zijn, of dit normaal is voor het ras en wat men eraan kan doen. Jammer is dat...
Je woont in België. Ik zou eens een keertje mee gaan met een uitstapje van de BSV, de rasvereniging daar. Dan kan je heel veel samojeden bij elkaar zien. Het zijn vrijwel allemaal showtypes (in België wordt niet anders gefokt), alleen Mikai en 2 reuen uit mijn lijnen (werktype) zijn ook meestal van de partij. Helaas is geloof ik vandaag voor dit jaar de laatste wandeling geweest, maar in het voorjaar gaan ze weer van start. "


hier ben ik het volledig mee eens ! :-D
Mikai was vroeger ook altijd de beste van de klas.
nu niet meer, maar hij zit nu ook in zijn pubertijd. hij behoord wel nog steeds tot de "betere" van de klas.
Vandaag bij de smulwandeling (met de bsv) is het me ook opgevallen dat mikai niet naar alle reuen uitvalt, alleen naar een eurasier die daar was en sammen die naar hem uitvalde. zolang hij maar met de andere honden mee kan lopen zal hij ook niet uitvallen. maar als we een hond voorbij lopen (aan de lijn) blaft hij er wel naar.
vandaag was niet de laatste wandeling voor dit jaar, 3 november is het de heftswandeling en in december de winterwandeling (dacht ik tog)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

"

uitvalt, alleen naar een eurasier die daar was en sammen die naar hem uitvalde. zolang hij maar met de andere honden mee kan lopen zal hij ook niet uitvallen. maar als we een hond voorbij lopen (aan de lijn) blaft hij er wel naar.
"


Ik was het niet hoor met mijn Eurasier Lisa.:-D Geinig dat je die ook op de wandeling hebt gezien.
Bij ons ras word het woord eigenzinnig gebruikt maar daar zit dan ook Chow door.
Overigens vind ik het woord eigenwijs juist positief en het betekent bij mij iets doen op je eigen wijze en dat waardeer ik juist in een hond. Maar betekent wel dat ze zelf ook nadenken en dat hoeft niet per defenitie overeen te komen met jou denkbeeld van dat moment.;-)

honden page profiel Jelke & CasperJelke & Casper 3 doggies

honden foto van Jelke & Casper

Ik heb zelf een samojeed uit Zuid-Korea (geadopteerd)
Hij is een showtype en heeft een lief zacht karakter. De vacht is bij onze Casper wel veel werk, maar dat komt o.a. doordat ze in hem in Korea hebben geschoren. Wij wandelen heel vaak met Casper in de bossen zonder riem, soms heeft hij nog wel eens de neiging om naar mensen toe te lopen. Als mensen met hem oogcontact maken dan wil hij ook aandacht kortom de meeste samojeden zijn mensenliefhebbers!! :-) :-)

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Interessant om te horen dat het karakter zoveel kan verschillen per foklijn. Daar deze honden niet zo populair zijn (al snap ik niet goed waarom niet) dacht ik dat ze nog een beetje gespaard bleven van het doorfokken naar bepaalde uiterlijke kenmerken. Blijkbaar niet dus maar het is dan ook wel veel erger bij andere rassen. Ik heb ook gemerkt dat bijvoorbeeld in Belgie een dekreu in kwestie twee nestjes bij twee verschillende teefjes heeft die zowat gelijktijdig zullen bevallen. Dit vond ik echt vreemd in het begin maar heel begrijpelijk na uitleg van de fokker. Er was bij 1 van de 2 nestjes een reu uit het buitenland uitgekozen maar door omstandigheden is de teef veel te vroeg loops geworden en dus veel te snel op haar hoogtepunt geraakt waardoor ze meteen gedekt moest worden. Daarom is er voor de reu van een kennis dichtbij gekozen die toevallig ook een nestje ging hebben bij een andere teef dit jaar. Zo beperk je echter wel de genenpool natuurlijk.

Heel erg bedankt trouwens voor de voedingtips. Zou het mogelijk zijn om een kwalitatief hoge brok zoals Orijen af te wisselen met Alaska/Carnibest/Carnivoer of belast dit het spijsverteringsstelsel te hard? Ik vroeg me ook af of het een goed idee is om een fietskar of iets dergelijks aan te schaffen bij een pup daar ze nog niet zo veel mogen wandelen.

Superblij om te horen dat de meeste Samojeden echt menslievend zijn ongeacht de bijkomende karaktertrekken~ ^__^

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Wij hebben nog maar pas geleden Byr's uitstekende drijfinstinct opgemerkt. Een kudde paarden vanuit de weilanden naar paddock/schuilstal drijven pikte hij heel natuurlijk op. Wist zonder nadenken wat de bedoeling was. Leuk he? Waar we ook achter kwamen - minder leuk-  was dat hij ook het kleine dochtertje van een kennis (waarvan hij vond dat ze te ver weg was alleen op haar fietsje), ook weer terug naar ons wilde drijven. In het jasje happen en een geschrokken kind... oeps. Daar zijn we nu mee aan de slag want dit is natuurlijk zeker niet de bedoeling.

Zijn jachtinstinct is minimaal. Uiteraard rent hij wel eens een stukje achter een konijntje aan maar komt weer terug. Katten en cavia's doen hem niks, die is hij gewend. Was ook het beste jongetje van de puppyklas tot hij ging puberen.

Iemand vertelde mee eens: 'een gelukkige sam blaft weinig, sloopt niet en ontsnapt niet'. Ideale honden toch?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

haha! Fabienne dan heb ik een ongelukkige sam want Tybor laat zich graag en veel horen.
Kan me ook voorstellen dat het kind er van schrok, maar onze oudste kleindochter die met onze eerste Sam is opgegroeid wist niet beter dan als zij buiten was en Kira ging met haar mee zij bij ons werd gehouden door de hond.Ontsnapping van de kleine meid zat er niet in.
Sandy daar haal je iets aan over het eten, in principe zou je een geperste brok kunnen voeren bijv. s,avonds en in de ochtend vlees.ik ben er niet zo,n voorstander van het door elkaar te gaan doen omdat beide verschillend werken op de darmen ,en een samojeed kan een gevoelig maag/darm stelsel hebben.Helaas zit er in een geperste brok meestal graan wat een toevoeging is van de fabrikant maar de hond niet allemaal nodig heeft.Voeding op zich kan je een studie van maken hoor voor de hond,haha!Maar goed de betere brok hoeft geen graan te bevatten, heeft dat meestal ook niet, en dat wordt vaak vervangen door aardappel ,fruit en kruiden. Dat noemen ze een geëxpandeerde brok ,deze brok is heel hoog verhit en wordt daardoor knapperig.Heerlijk voor de hond,maar helaas duurt het erg lang voordat deze brok is verteerd.Zoals hierboven het zou.....een probleem kunnen geven.

weet je waarom een samojeed niet zo populair zou kunnen zijn, wat dacht je van de haren?

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic 3 doggies

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

Haha Yes Fabienne dan heb ik een erg gelukkige Polar!
Echter mijn pup niet:P

Ik ben blij dat het niet zon bekend ras is. Het is een ras wat niet voor iedereen weggelegd is. Je ziet bijvoorbeeld nu dat er enorm veel huskys in het asiel zitten puur omdat mensen niet weten waar ze aan beginnen....
En ach die haren Helene valt echt wel mee toch;-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Ik vind het wel meevallen maar er zijn ook mensen die het verschrikkelijk vinden. Moet wel zeggen dat het bij Tybor ook wel meevalt. Maar in een donker pak kan je hier beter weg blijven. :-D

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Ik vind ook dat het verharen meevalt. Stofzuigen moet je toch dagelijks, ook met de meeste andere rassen. En eerlijk gezegd, het is wel makkelijk dat verharen in grote witte proppen. In het voorjaar raap ik er even een achttal op en het ergste leed is al geleden.

Toch nog even over dat eigenwijze... onze fokker zei al 'op eigen wijze'. Nu hadden wij wel de meest ondernemende uit het nest gekozen. Dezelfde fokker; 'daar krijgen jullie nog heel wat mee te stellen.' Ik geef eerlijk toe dat ik het onderschat heb om dit karaktertje te laten gehoorzamen. Mijn ervaring vooraf? Een hond uit dezelfde rasgroep (keeshond), ruim 20 jaar IJslandse paarden (ras bekend om sterke karakter) en... pubers opgevoed tot stabiele volwassenen. ;-) Maar Byrtje spant de kroon hoor, haha. Ik vind hem soms moeilijk te motiveren tot ander gedrag. Koekjes, biefstukken, balletjes, dansjes... moah.

Misschien is eigenwijs niet het juiste woord, en past zelfstandig beter bij hem.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Fabienne ,ik vind ook de omschrijving eigenwijs niet helemaal van toepassing ,maar wat de één ervaart als eigenwijs kan de ander zien als op eigen wijze,zelfstandig, nieuwsgierig.
Maar wat het ook is ,ik vind ze geweldig,teef of reu beide hebben ze mijn hart gestolen.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hartelijk dank voor de uitleg omtrent de voeding van jullie Sammetjes ^__^ zo leer ik ook weer eens iets nieuws. Je kan inderdaad een hele studie doen rond hun voedsel, echt wel interessant op zich maar uiteindelijk gaat het er toch over op welke voeding je hond zich het beste voelt. Ik denk dat ik de toekomstige puppy zowiezo even laat wennen aan de nieuwe omgeving voor ik met zijn eten ga beginnen rommelen.


Die haren daar kan ik me gewoonweg niet aan storen, het zijn voor mij herinneringen dat ik thuis een lieftallige hond heb zitten. En voor de rest stofzuigen, stofzuigen en nog eens stofzuigen... :P


Ik lees dat toch veel mensen hun sammetje kunnen laten loslopen. Hoe leuk, ik dacht dat dit zeer moeilijk was voor dit ras. Nog even een socialisatievraagje...normaal komen de pups rond 8 weken bij het nieuwe baasje en als ik het goed begrijp dan hebben ze dan nog niet al hun vaccinaties gekregen. Hoe kan je dan best de socialisatie aanpakken? Ik ben benauwd dat het pupje misschien een ziekte opdoet als ik niet voorzichtig genoeg ben...

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Sandy, socialiseren kan je echt wel mee beginnen.Enige waar je uit de buurt moet blijven zijn plaatsen waar veel honden worden uitgelaten om hun behoefte te doen.Maar je kan met je pup wandelen en onderweg al allerlei dingen tegenkomen waar hij/zij in de toekomst mee te maken krijgt. Elke keer kan je iets anders nieuws doen.Over het algemeen zijn de meeste honden wel geënt,maar om het zeker te weten kan je je pup kennis laten maken met honden waarvan jij weet dat ze gezond zijn.

Wat betreft de voeding van je pup ,misschien eet hij al vers of een goede brok als je hem gaat halen. En wisselen van voeding kan ook later .

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ik weet dat de honden van de fokker die wij vertrouwen normaal op Pro Plan staan en ze doen het er ook wel goed op. Ik weet niet zeker of er voor de pups een puppy formule gebruikt wordt of de gewone volwassen Pro Plan. Als het ooit zo ver is dan zie ik het wel, zolang de honden maar gezond en gelukkig zijn... ^__^ 

Dus het kan geen kwaad als ik de kleine pup meteen zou beginnen socialiseren door hem overal me te nemen? Enkele voorbeelden: busritje, treinritje, autoritje, markt, school, winkel, bos, strand, ... En mag hij dan gewoon rondlopen of is het beter als ik hem draag? Als je socialisatie opzoekt dan vind je zoveel tegenstrijdigheden dat het bijna belachelijk begint te worden...

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Byr heeft vanaf 9 weken álles gezien en is overal mee naartoe geweest.  Hij kent paarden, cavia's, konijnen en, belangrijk, heel veel verschillende hondenrassen met een andere lichaamsexpressie zoals staarthouding, oren of gebit. Ging gelijk mee uit eten (toen niet lang) en nu is hij de rustigste restaurant-hond die je je maar kan wensen. Alleen complimenten en verbaasde 'oh, zat daar een hond de hele tijd? '.
Gewoon mee de stad in, in het drukke verkeer, gillende trams, winkels, fanfares, paardentrams, scholen etc.

Aan de lange lijn naar het strand of het bos, gewoon allemaal doen. Superleuk hoor, dat verbaasde koppie dat zich dan spiegelt aan jouw rustige uitstraling.

En ik hield idd aan 5 minuutjes wandelen x aantal maanden. Af en toe toch een klein beetje gesmokkeld hihi.

Tip: zorg dat hondjelief ook heel veel slaapt en aan ruim voldoende rust toekomt. Anders gaat het fout en kom je er maar niet achter waarom hij zich zo gedraagt.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Wow...dan is Byr vast een supersociaal sammetje nu :3 dus het is geen probleem dat ik hem overal mee naartoe neem van zodra hij 9 weekjes is en zijn tweede inenting gegeven is? Hier in de buurt lopen wel veel katten rond en honden zijn hier ook vrij talrijk. Is het risico dan niet groter om in de eigen omgeving te wandelen met de pup? Die katten zitten namelijk ook geregeld in mijn tuin.

Zijn er nog mensen die hun pupje al zo vroeg overal mee naar toe genomen hebben?

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

"

Zijn er nog mensen die hun pupje al zo vroeg overal mee naar toe genomen hebben? "


wij hebben mikai van in het begin ook overal mee naartoe genomen. als we nu dan naar een restaurant,terasje, winkel,... gaan merk je het niet dat hij erbij is :-D

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Ook wij zijn met Tybor van pup af aan meteen overal naar toe geweest, wandelen bij de paarden, eenden en zwanen ,kippen.Schoolplein en speeltuin ,winkels, terrasjes je kan het zo gek niet bedenken. Enige wat je je wel moet realiseren is dat iedereen,maar dan ook echt iedereen je hond wil aanhalen.Zo,n kleine knuffel is natuurlijk ook heel vertederend maar bepaal echt zelf tot hoever dat aanhalen mag gaan.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ik heb persoonlijk niet graag dat vreemden mijn hond zomaar aanhalen maar ik vrees dat dit met een Samojeed waarschijnlijk dagelijkse kost zal zijn. Jullie zijn allemaal zo lekker vroeg begonnen met de socialisatie...echt super hoor. Dus ik hoef niet te vrezen voor die verschrikkelijke ziektes waar ik altijd over hoor zolang ik hem niet op hondenweides en dergelijke laat rondsnuffelen voor hij zijn laatste inentingen heeft gehad?

Erg bedankt voor de tips trouwens iedereen ^__^ ik zal me zeker houden aan de richtlijnen voor de wandelingen en zorgen dat ie genoeg rust. Eigenlijk heb ik nog een lastig vraagje...bij aanschaf van een pupje hoelang zou je dan vrij moeten nemen om hem te laten wennen aan de nieuwe situatie en baasjes? Ik hoop zo'n 4 weken zeker helemaal vrij te krijgen zodat ik al mijn tijd kan spenderen aan dit kleine wondertje en dan rustig aan zien hoever we staan.

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic 3 doggies

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

Ik heb zelf 3 weken vrijgenomen voor arctic. nu werk ik ook maar drie dagen en twee van die dagen gaat hij mee naar werk dus hij komt niks te kort.

Even over het aanhalen door vreemden...

Ik heb hier met polar enorm last van gehad. Je pup merkt op een gegeven moment ook dat hij leuk is en dat loopt hij bijvoorbeeld niet meer verder als hij 100 meter verder een stel aan ziet lopen..

Ook iedereen maakt fotos van je hond sommige vragen het niet eens.
Maar ach je raakt er aan gewend.. en soms als ik er geen zin in had zei ik gewoon dat hij beet haha

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

" Ik heb persoonlijk niet graag dat vreemden mijn hond zomaar aanhalen maar ik vrees dat dit met een Samojeed waarschijnlijk dagelijkse kost zal zijn. Jullie zijn allemaal zo lekker vroeg begonnen met de socialisatie...echt super hoor. Dus ik hoef niet te vrezen voor die verschrikkelijke ziektes waar ik altijd over hoor zolang ik hem niet op hondenweides en dergelijke laat rondsnuffelen voor hij zijn laatste inentingen heeft gehad?

Erg bedankt voor de tips trouwens iedereen ^__^ ik zal me zeker houden aan de richtlijnen voor de wandelingen en zorgen dat ie genoeg rust. Eigenlijk heb ik nog een lastig vraagje...bij aanschaf van een pupje hoelang zou je dan vrij moeten nemen om hem te laten wennen aan de nieuwe situatie en baasjes? Ik hoop zo'n 4 weken zeker helemaal vrij te krijgen zodat ik al mijn tijd kan spenderen aan dit kleine wondertje en dan rustig aan zien hoever we staan. "

Dagelijks krijg ik te maken met mensen die mijn hond willen aanhalen, helaas voor die mensen, is mijn hond ondanks zijn socialisatie terughoudend naar vreemden en loopt er voor weg. Aard van het beestje en zit bij ons in het ras. Ik bescherm hem er voor en zorg dat mensen hem niet kunnen aaien. Echte hondenmensen halen zo en zo geen vreemde hond zomaar aan, dan heb je nog een categorie mensen die het netjes vragen, die krijgen netjes antwoord en een X aantal mensen die gelijk die handjes uit steken. Ik heb er een intuïtie voor en kan het nagenoeg altijd voorkomen.

Maar van mij hoeft het dus ook niet zo nodig, en ik zal het zelf nooit doen. Als je wilt dat je pup open blijft naar andere mensen en dat nu niet 1,2,3 uit zichzelf is, let er op dat de pup zelf naar de mensen toe gaat en laat mensen zich niet opdringen. Heb je een hondje dat iedereen leuk vind moet je daar ook weer voorzichtig mee zijn, anders duikt hij/zij later op iedereen af en ook dat is niet goed.

Ook mijn honden komen vanaf dag 1 buiten, ik houd scherp in de gaten dat er niet aan de ontlasting van andere honden wordt geroken en dat mijn pup de andere honden leuk vind. Zo niet gaan we verder en laten we die hond achter ons. Ik zoek altijd een paar honden met goede sociale vaardigheden en het liefst ouderen.
Of leeftijdgenootjes. Pubers en rauwdouwers  laat ik niet in de buurt van mijn pup.
Socialiseren in de vorm van overal naar toe meenemen doe ik het hele begin niet. Ik werk eerst aan het vertrouwen en de band en pas daarna ga ik mondjes maat op stap. Dan ga ik iedere  dag ergens heen wat ik belangrijk vind waarmee de pup kennis maakt. Dat kan heel simpel het lopen over een bruggetje of een keer in de lift zijn. Later en dat ligt eraan hoe mijn pup met zaken omgaat, neem ik hem/haar naar meer zaken toe die voor een pup  heel indruk wekkend kunnen zijn. 
Een pup ziet alles en alles komt binnen, dus een wandeling door de straat met veel verkeer incl fietsers brommers mensen kan al genoeg zijn voor 1 dag als voorbeeld. Een keertje mee naar de kinderboerderij even langs alle dieren is een enorme belevenis voor een pup.
Pups leren echt  na 12 weken ook nog hoor is mijn ervaring en als je ziet dat je pup nog niet toe is aan al die drukte mag je de 13 de week heus ook echt nog naar de markt of iets dergelijks.

Veel belangrijker is nog dat alle huiselijke zaken, geborsteld worden, visite ( niet de eerste dagen al gelijk) het huis verkennen en als er een tuin is dan die ook.Zijn of haar naam leren, spelen,aan de pootjes zitten aan de oortjes zitten noem maar wat op. Kortom een vertrouwensband krijgen met elkaar en/of het gezin. Stofzuiger, bezem ook al heeft de fokker deze zaken ook al  de pup kennis mee laten maken. Vaak spelen de pups veel met elkaar en hebben helemaal geen oog of oor voor de dingen die bij de fokker gebeuren. Pas als ze alleen zijn en niet afgeleid, ontdekken ze ineens de Tv of iets dergelijks terwijl die bij de fokker ook aan stond.

Alleen leren zijn hangt ook heel veel van de pup af en ik vind het erg moeilijk om daar een tijds aanduiding aan te geven. Ik heb eenmaal een pup gehad die er erg veel moeite mee had en dit na 4 weken echt nog niet onder de knie had voor langere tijd ook nog niet lang genoeg zindelijk was. Ik heb dat opgelost door de tijd dat de pup alleen moest zijn i.v.m werk te verkorten door samen met mijn partner vrij te nemen. Allebei een halve dag vrij werd twee maanden iemand niet aan het werk. Zo konden we het mooi heel langzaam opbouwen. Maar er zullen ook pups zijn die snel zindelijk zijn en er helemaal geen moeite hebben met een poosje alleen te zijn. Ligt aan het aantal uren. 

Persoonlijk denk ik dat  een achtervang  regelen geen slechte zaak is, mocht het nog niet gaan, maar je moet wel aan het werk dat er opvang is voor je hond. Of als je al eerder beiden eens weg moet. Het is een investering waar je nog jaren veel plezier van kan hebben als het goed word aangeleerd.


.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

SamojeedPolar&Arctic en Eurasier jongen, heel erg bedankt voor jullie nuttige advies in verband met de socialisatie.  Ik wil het in elk geval rustig aan doen met de pup zodat hij niet overprikkeld raak maar tegelijkertijd vind ik het ook belangrijk dat hij netjes gesocialiseerd raakt. Ik stel zowiezo mijn familie, inclusief de pup dus, boven mijn werk dus ben ik ook van plan om er al mijn energie in te steken. Ik hoop in de loop van volgende week te horen of de dekking van de teef succesvol is dus nog eventjes zenuwachtig, haha~

Ik zou het erg fijn vinden als de puppy goed kan wennen aan het openbaar vervoer, zeker de bus. Mijn eigen vervoermiddel is namelijk een moto dus daar kan ie niet mee op ^__~ er is natuurlijk ook een auto ter beschikking maar daar is mijn partner vaak mee gaan werken. In noodgevallen krijg ik hem wel makkelijk tot bij een dierenarts daar deze vlakbij is dus daar maak ik me geen zorgen over. Ook ben ik misschien wel van plan om een fietskarretje aan te schaffen, is dit aangenaam voor een pup of zal dit hem te veel indrukken nalaten?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Sandy , een doggyride is meestal goed te doen als je er heel jong mee begint.Wacht je enige maanden dat loopt hij /zij liever zelf.

Dan nog even over het alleen thuis blijven, als je daarmee meteen begint vanaf de pup bij je is ,de pup een half minuutje alleen te laten in de kamer of in de bench kan je dat steeds met een minuutje verlengen. De pup moet gaan begrijpen dat je altijd weer terug komt. Zo gaat het als het goed is en dan kan je met vier weken de pup al een poosje alleen laten.
Echter kan je ook een pup hebben die gewoon niet alleen gelaten wil worden,zo één als ik in huis heb bijvoorbeeld.We hebben toch echt alles uit de kast getrokken maar na een jaar blafte/huilde hij nog steeds de hele boel bij elkaar.vanaf toen ging het mondjesmaat beter.Dus realiseer je dat het ook zo kan gaan.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hey Helene en Tybor,

Ik bereid me inderdaad voor op het ergste, dus het feit dat de hond nog geen halve minuut alleen gelaten kan worden. Het is ook niet mijn bedoeling om de pup veel alleen te laten maar ik wil hem wel graag de basis aanleren zodat het wanneer het echt eens nodig is we hier toch even beroep op kunnen doen. Je weet nooit wat er kan gebeuren.
Is het trouwens waar dat honden geen besef van tijd hebben? Ik vond dit toch een vreemde opmerking van mijn vrienden. Kinderen beseffen toch ook al hoe lang je weg bent geweest? Vreemde vergelijking, ik weet het maar ja x__x

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Sandy ,ik ben zelf geen hond ,dus ik weet niet precies hoe ze het ervaren maar ik weet ook niet beter dat een hond geen tijd ervaart maar wel dat hij/zij het alleen zijn ervaart.
Daar een hond een roedeldier is wil hij graag mensen om zich heen.Dus het alleen zijn ervaart een hond als onplezierig en daar reageert hij op door zijn roedel weer bij elkaar te blaffen of te huilen.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Oooohhh...daar had ik nog nooit van gehoord. Het gehuil en geblaf is dus niet alleen om hun ongenoegen te uiten maar ook om de roedel weer samen te roepen? Erg leuk, die kleine nuances in hondengedrag. Ik vind het allemaal zo erg interessant.

Ik heb vandaag ook goed nieuws gehad van de fokker. De dekking van het teefje is geslaagd en op de echo konden ze zo'n 5-tal pups tellen. Natuurlijk is dit geen exact aantal maar toch al leuk om te weten dat er nieuw leven op komst is. Als alles vlotjes verloopt zouden de kleintjes rond 2 december op de wereld moeten komen. Ik ben in elk geval erg benieuwd en hoop op een goede afloop van de dracht.

Welke soort verzorgingsproducent zal ik nodig hebben voor de verzorging van de vacht van een Samojeed? Welke soort kammen/borstels/shampoo/...? Zijn er nog benodigdheden die ik zeker al in huis moet hebben alvorens er een pupje bij ons terecht komt?

Alvast bedankt voor de feedback~ ^__^

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Goed nieuws dat de dekking is geslaagd. En nu hopen op een goede bevalling en allemaal van die witte bolletjes.
En wellicht 1 voor jullie.

En hoewel wij geen Samojeed hebben antwoord ik toch nog even wat betreft de verzorgingsproducten.
Onze hond heeft een zelfreinigende vacht en volgens mij de Sam ook.
Dit houd in dat als het vuil droog is het er vanzelf uitvalt.

Onze hond is in 3 jaar tijd 1 keer onder de douch geweest voor echt, daarvoor wel wat geoefend. Hierbij gebruik ik honden shampoo. Die douche beurt was nadat hij ergens in iet  heel smerigs had gerold, waar ik hier de details maar niet vertel. Brrr
Verder gebruik ik een modder of slikker borstel om het onkruid zoals kleefkruid e.d mee uit te borstelen.
Een grove kam waarvan de pinnen draaien , een herdershark en een borstel met echt haar voor de stof.
Een nagelknipper en een schaar met botte punten. En verder wat EHBO spullen.
Het borstelen hebben we aangeleerd met een zachte borstel.

Volgens mij staan er in de encyclopedie heel wat tips voor spullen om in huis te hebben.

Speelgoed is leuk, maar ik zou er nog niet teveel van in huis halen. Het is leuk voor anderen om cadeau te geven en teveel zorgt ook voor overprikkeling. Gewoon een paar speeltjes die je kunt afwisselen. Tevens kun je ook zien wat de meest favoriete speeltjes zijn en kun je gericht kopen. Wij hadden bij Ikea speeltjes die veilig voor kinderen zijn gehaald , ze zijn leuk en ook niet zo heel erg duur. Nu we weten wat hij leuk vind hebben we vanzelf meer zaken aangeschaft.

Wij hebben geen mand of bench in huis, daar onze hond gelijk er al voor koos om op een koude ondergrond te slapen. Een kleedje om hem aan te leren wat zijn plaats is, voor als we het nodig vonden dat hij even uit de weg ging. Maar dat verschilt per hond en wat je zelf wilt. Nu ligt hij zelfs op een handdoek als hij ergens op zijn plaats moet waar dan ook.

Keukenpapier en schoonmaakazijn hadden we altijd klaar staan voor de eventuele ongelukjes.
Heel vaak krijg je van de fokker ook al een pretpakket mee.
Maar een halsband en riem, water en voerbak en knabbeltjes zijn ook handig om in huis te hebben.;-)

Het word een spannende tijd en ik zou zeggen nog flink inlezen en lekker vragen stellen en duimen dat je voor een pup in aanmerking komt.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Sandy ,geweldig dat er in ieder geval al 5 pupjes zijn geteld en misschien zit er nog wel één verstopt, je weet maar nooit. Weet natuurlijk ook niet hoeveel puppen kopers er voor jullie zijn, of dat jullie zo wie zo in aanmerking komen,maar spannend is het wel, leuk hoor.Mijn eigen hond gaat over ongeveer een week voor het eerst vader worden en ook daar ben ik reuze nieuwsgierig naar.

voor de verzorging van je toekomstige pup heb je eerst een zachte borstel nodig om je pup te laten wennen aan het aanhalen en zachtjes borstelen . Daarna kan je beginnen met een grove kam.Op een bepaald moment heb je echter een borstel nodig om de vacht echt door te borstelen ,zal wel eens kijken of ik daar ergens een foto van kan vinden.maar alsjeblieft laat je nooit adviseren een furminator te gaan gebruiken want dat maakt de vacht echt stuk.Wij wassen onze sam zo nu en dan wel omdat wij ook shows doen maar indien nodig kan je de hond wassen met een shampoo voor witte honden.Maar het is normaal gesproken niet de bedoeling je hond vaak te wassen een wandeling langs en in de zee kan er ook voor zorgen dat je hond weer prachtig schoon wordt.
Onze hond heeft een heerlijk kussen maar ligt ook net zo makkelijk op de vloer.Op zijn kussen ligt hij niet zo heel vaak maar weet wel dat het zijn plaats is,verder zoekt hij zijn rust en plekjes overal en het liefst zo koel mogelijk.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

wat geweldig nieuws dat de dekking geslaagd is ! :-D
5 pupjes ;-) mikai komt ook uit een nest van 5 pupjes :-D hopelijk zit er eentje voor jou bij ! :-D
hoeveelste sta je op de wachtlijst ? :-D



Helene, Wat leuk dat tybor vader wordt ! :-D dat zullen vast super knappe pups worden !! :-D

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Laten we het hopen Lisa. :-D

pagina 3 van 22 12 34 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Volgende forumvraag: Podenco laten overkomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^