HondenPage baasje Puk

Wat schreven de vrienden van Puk op het forum

honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Vaarwel lieve Sadi :'-(
Heel veel sterkte! 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Maan, de Italiaanse windhond
Wat een schatje! Ik vind het ook een heel leuk ras 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Wispa's oogproblemen
Ik ben het ermee eens dat ze best bij jou blijft. Met jou heeft ze een band en ze kent de omgeving en routine.    Ik vind het super van jou dat je oplossingen zoekt om het voor haar allemaal zo goed mogelijk te maken, ondanks dat ze al geen gemakkelijke hond is en het voor jou ook niet gemakkelijk zal zijn om opeens die aanpassingen te maken. Wispa mag blij zijn met zo'n baasje    Sterkte! Het is niet fijn om te zien dat je hond ouder wordt en meer gezondheidsproblemen krijgt. Ik begrijp dat je het daar moeilijk mee hebt op een moment dat dat nog eens zo expliciet duidelijk wordt.
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Draagzak?
Ik heb een 4lazylegs draagzak voor mijn hond. Ik gebruik hem vooral op drukke plaatsen bvb stations of op de bus omdat ze dat niet fijn vindt en ik haar dan normaal in mijn armen draag. Met de draagzak is het dan minder zwaar om haar een langere tijd te dragen. Mijn hond weegt 6 kg.   Bij een kleine pup heb je wel veel meer keuze in draagtassen en zijn er ook die misschien aangenamer dragen. De 4 lazylegs heb ik vooral gekozen omdat de andere draagzakken te klein waren. Ik ben er heel tevreden over, maar voor ons maltezertje vroeger hadden we eentje met een stabiele bodem en dat was eigenlijk nog iets handiger. De hond zelf kan dan gemakkelijker van houding wisselen. Maar voor mijn huidige hond zijn al die modellen te klein. Het voordeel van de 4lazylegs is dan weer dat die heel klein opvouwt en ik kan die dus in mijn handtas wegsteken als we hem niet meer nodig hebben.    Houd er wel rekening mee dat het, zelfs met een draagzak, na een tijdje nog zwaar wordt om de hond te blijven dragen, afhankelijk van het gewicht van de pup natuurlijk. Maar ons maltezertje woog rond de 2 kg (was een heel kleintje) en zelfs dat begon toch wel zwaar te worden aan mijn arm als ik echt een lange wandeling deed met haar. We hadden de draagzak voor haar toen ze oud was en niet ver meer kon wandelen en gebruikten op dezelfde manier als jij van plan bent. Ze mocht wandelen tot ze aangaf dat ze niet meer wilde en dan droegen we haar.    Ik heb ook nog een rugzak voor mijn huidige hond om mee te fietsen. Die rugzak draagt echt ongelooflijk gemakkelijk. Je voelt het gewicht veel minder op die manier. Het grote nadeel is wel dat mijn hond daar niet graag in zit omdat ze dan aan mijn rug hangt en ik haar ook niet kan zien om haar gerust te stellen of eens te aaien. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Voerautomaat
" Daar ben ik dus ook bang voor. Vandaar mijn vraag of iemand er ervaring mee heeft. " ientje Ik heb met deze geen ervaring, maar ik heb wel voor mijn katten de Surefeed microchip voerbak. Een ander principe en niet nuttig voor jou. Maar ook ik was bang dat mijn katten zouden schrikken van het geluid van de voerbak die open schuift. Op de Surefeed staat een speciale trainingsstand om ze te laten wennen aan de werking en het geluid. En zelfs mijn kat die heel snel schrikt van geluiden en nieuwe dingen was er op korte tijd aan gewend. Ik denk dus als je je kat er geleidelijk aan laat wennen (zelfs als er geen trainingsstand op zit, maar zelf in stapjes aanleren) dat dat wel lukt    Als het om eten gaat, leren ze zoiets snel 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Hond adopteren België
Ook via de rasverenigingen vind je soms herplaatsers. Als je een bepaald ras wilt adopteren, zijn er ook bepaalde organisaties die honden van een specifieke rasgroep herplaatsen. Daarnaast zijn er ook Facebookgroepen voor herplaatsers, maar daar zou ik heel voorzichtig mee zijn want iedereen kan daar honden plaatsen, dus dat lijkt mij de minst betrouwbare optie.
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Sommige baasjes...
Ja, ik heb mijn reactie aangepast. Een flexi kan zeker vervelend zijn in bepaalde gevallen. Ik heb daar hier nog bijna geen last van gehad en heb dus vooral problemen met loslopende honden. Maar dat zal ook van de omgeving afhangen. In het bos waar ik meestal wandel zijn de paden breed en kan je redelijk goed andere honden ontwijken tenzij die dus al uit de verte naar ons rennen. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Sommige baasjes...
" Ik heb ook liever dat ik aan andere loslopende hond tegenkom dan een slecht opgevoede hond aan een flexilijn hoor  " Britt & Maui Dat hangt van het gebruik van de flexilijn af toch?  Ik gebruik altijd een flexilijn. Mijn hond luistert goed, maar het is hier verboden je hond te laten loslopen (België). Aan de flexi kan ze verkennen en is ze toch aangelijnd. Met een flexi houd je ook iets meer controle in een onverwachte situatie. Wanneer we iemand passeren, klik ik de flexi op de kortste stand vast en moet mijn hond aan de voet volgen.   Ik heb eerlijk gezegd vooral last van loslopende honden die naar mijn hond rennen en niet luisteren wanneer hun baasje hen terugroept. Ik zou liever gehad hebben dat die honden aan een Flexi waren. Dan konden die baasjes hun hond toch controleren of tenminste laten stilstaan op afstand tot die honden zich omdraaien.    Bij verkeerd gebruik kan een flexi idd ook vervelend zijn, maar dat valt hier in de buurt dan weer goed mee. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Sommige baasjes...
" Volgens de regels moet dat ja, maar ik moet eerlijk zeggen dat mijn hond ook bijna altijd losloopt.   Dat betekent echter niet dat hij zomaar op andere honden afstormd oid. Hij loopt netjes aan de voet.   Zolang hij niemand tot last is zie ik er geen probleem in " Arran & Aedon Als ik mensen zie met een loslopende hond die aan de voet volgt, geeft mij dat nog steeds meer stress dan wanneer die hond aan de lijn loopt. Ik heb al meerdere keren gehad dat zo'n hond netjes aan de voet volgt tot op het moment dat we hem passeren en dat hij dan plots toch mijn hond interessanter vindt.  Ik geloof dat jouw hond dat niet doet, maar dat weet ik niet wanneer ik jou zie lopen met je hond. Dus aan de lijn geeft mij nog steeds een veiliger gevoel dan wanneer je hond perfect los aan de voet volgt. Als je hond toch goed volgt, kan je hem even goed aanlijnen, vind ik.   Ik zeg niet dat dat mij enorm veel stress geeft of dat mij dat heel hard stoort, maar het is wel zo dat ik het aangenamer en duidelijker vind wanneer mensen hun hond aan de lijn hebben op plaatsen waar dat verplicht is. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Sommige baasjes...
"  Maar ik wil niet dat je hem groepeert binnen de “oh hij doet niks hoor” en dan bam bijten hondenclub. Dat is niet het geval! " bente Het probleem bij de "oh hij doet niks hoor" honden is niet dat ze bijten maar wel dat ze te wild reageren op andere honden. Ik heb een angstig hondje. Zij is nog nooit gebeten, maar wordt wel heel vaak omver gelopen of bang gemaakt door een andere hond die te wild naar haar toe loopt. Dat is gewoon niet fijn voor veel honden, ook al doet die hond écht niets.    Ik zeg daarmee niet dat jij ook die fout maakt, want in je openingspost lijkt dat nog mee te vallen. Maar als je weet dat hij soms lomp is of naar andere honden rent zou ik hem toch sowieso meer bij je houden tot de baasjes expliciet zeggen dat hun hond er geen probleem heeft. Gewoon uit voorzorg de hond niet naar andere honden laten rennen.   Bvb bij de situatie met de border terriër. Als baasje van een angstige hond zeg ik ook niet altijd expliciet dat mijn hond bang is. Wanneer ik zie dat mensen hun hond al bij zich roepen, ga ik er vanuit dat ze die hond ook bij zich houden en zeg ik dat niet nog eens apart. Het is zo dat je ook soms mensen passeert met honden die loslopen en die mijn hond volledig negeren. Dan is er geen probleem, dus dat is niet altijd goed in te schatten. Ik zeg dat vaak wel voor de zekerheid al, maar ik kan me inbeelden dat sommige mensen dat minder snel doen. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Graag advies - pup aanschaffen
" Liefst zou ik een asiel hond of herplaatser willen omdat er zoveel honden zitten te wachten op een baasje. Reden waarom ik hiervoor huiverig ben is omdat je de achtergrond en geschiedenis niet weet. Een pup uit het asiel heeft mijn voorkeur boven een oudere hond omdat ik denk dat de kans groter wordt dat mijn katten (die wel voornamelijk buiten leven, in elk geval 's nachts) daar makkelijker aan kunnen wennen en omdat we dan zelf kunnen opvoeden.  " Suskie Welk ras het best bij jullie past, durf ik niet te zeggen. Wel wil ik hier even op ingaan. Een pup is over het algemeen absoluut niet makkelijker en ik durf zelfs zeggen een stuk moeilijker voor je katten om aan te wennen. Pups kennen nog geen commando's, dus je kan ze niet vertellen dat ze de katten met rust moeten laten. Ze zijn nog heel druk en speels en lopen achter alles wat beweegt. Ze zijn ook nog bijterig want katten absoluut niet kunnen appreciëren.  Mijn vader had eerst een maltezer die geen katten kende. Toen er een zwerfkat in de tuin zat, heeft hij die kat in huis genomen. Dat was dus een volwassen kat bij een volwassen hond. De kat was in het begin heel bang van het hondje, maar ze was ook nog van alles bang, kende het huis nog niet. Wij konden haar ook niet aaien. Na enkele maanden liep dat vlot. We hebben wel direct de hond aangeleerd van de kat te negeren. Ze waren geen vriendjes (en daar zou ik ook niet op rekenen als je katten al 15 jaar zijn en nooit honden gekend hebben), maar konden perfect samen leven.    Enkele jaren later nam mijn vader een pup in huis (Lundehund). Het was in het begin echt niet gemakkelijk om de kat aan die pup te laten wennen, terwijl die kat ondertussen dus wel aan een hond gewend was. De pup was te druk voor haar, liet haar niet met rust. Vanaf het begin hebben we haar ook geleerd dat ze de kat moest negeren, maar dat vond ze ontzettend moeilijk. Als volwassen hond kende ze dat wel en was e wel rustig naar de kat toe. De kat had van haar wel een grotere afkeer (door de slechte ervaringen vroeger) dan van het maltezertje.    Mijn vader is dan overleden waarna ik zijn honden (de lundehund en eventjes het oude maltezertje) in huis genomen heb. Ik had al een eigen kat van toen 12 jaar. Eentje die snel bang is van dingen die ze niet kent. De eerste weken was ze natuurlijk wel bang van de honden en kwam ze niet in de buurt. Het heeft ook lang geduurd voor ze weer helemaal zichzelf was. Het maltezertje is snel overleden dus heeft weinig contact gehad met onze kat. Maar op het gedrag van ons lundehundje was absoluut niets aan te merken. Ons hondje liet de kat volledig met rust. Ondertussen, na enkele jaren, loopt het heel goed tussen hen.  De ideale match voor jullie katten lijkt me dan ook zeker geen pup, maar een volwassen hond die aan katten gewend is (zo zijn er veel herplaatsers) of een rustige hond waarvan gekend is dat die andere dieren negeert en die je makkelijk kunt aan leren van katten met rust te laten. En zelfs dat was bij ons maltezertje niet eens het geval terwijl dat wel snel goed liep met de kat. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat jullie geen pup mogen nemen, maar ik zou het alleen zeker niet doen omdat dat beter is voor de katten. Houd er ook rekening mee dat dit voor katten van 15 wel een enorm grote verandering zal zijn en dat ze het er moeilijk zullen mee hebben. Ik persoonlijk zou dat nooit gedaan hebben in een andere situatie en gewacht hebben tot mijn kat er niet meer was voor ik een hond nam (maar dat was in mijn geval niet mogelijk). 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Lola overleden op heel rottige manier...
Veel sterkte! 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Rassen door de jaren heen
 Noorse Lundehund in 1915: Er zou nog veel variatie in uiterlijk geweest zijn, omdat het vooral belangrijk was hoe goed de honden konden jagen ipv hun uiterlijk.  En een Lundehund nu. De onderste foto is mijn eigen hondje, bovenste een random foto van Google omdat dat een reu is en ik vind hun kopje vaak wat anders. Ik vind de 'oude' Lundehund vooral wat robuuster van bouw en kop. De houding is wel ongelooflijk herkenbaar. Zo staat mijn hond ook heel veel, heel alert te waken en alles in de gaten houden 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Karakter verschil kleinere hondjes
Onze maltezer en de maltezer van mijn tante konden allebei perfect alleen blijven zonder problemen. Mijn huidige hond (een totaal ander ras) heeft dan weer wel verlatingsangst. Ik denk niet dat een maltezer zo snel verlatingsangst ontwikkelt en denk dus dat een maltezer perfect zou kunnen in jullie situatie als je met de fokker overlegt en een hondje uitkiest dat dat aankan. Op voorwaarde dat je het alleen blijven ook langzaam en goed opbouwt natuurlijk. Ik denk dat de andere rassen die je noemt ook wel zouden kunnen, dus dat het vooral persoonlijke voorkeur is. Maar over die rassen weet ik minder. Misschien kan je bij een aantal fokkers langs gaan of eens bij een hondenshow gaan kijken en zo beslissen welk ras jullie gezin het meest aanspreekt. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Naar bos tijdens corona
(België) Wij hebben een bos in onze straat en helaas is het daar nu veel drukker, terwijl het niet toegestaan is om ver van huis te gaan wandelen. Ik heb het gevoel dat iedereen uit de buurt nu plots in dat bos gaat wandelen. Wandelen is hier nog wel toegestaan, maar in de buurt van je huis en geen al te lange wandelingen. Ik begrijp niet goed vanwaar al de mensen plots komen. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Afscheid van een superhond
Veel sterkte! 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Reactie hond op Coronavirus!?
Hier ook geen verschil en mijn man en ik hebben waarschijnlijk allebei corona. We zijn wel niet meer met haar gaan wandelen en ze gaat daar goed mee om. Ze doet niet moeilijk, zeurt niet. Ze houdt zich wat op de achtergrond. Maar dat is volgens mij gewoon omdat wij ziek zijn en geen reactie op de corona zelf. Ik merk verder niets anders aan haar.    Ik denk dat veel honden zich misschien gewoon wat anders gedragen omdat de routine verandert door coronamaatregelen. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Dit breekt mijn hart en ik ben op
Heel eerlijk en hoe moeilijk ook, ik zou in deze situatie een van beide herplaatsen. Ik zie natuurlijk de situatie niet bij jou thuis en kan alleen afgaan op wat je schrijft. Maar als ik het lees, lijkt mij de situatie voor jullie allemaal niet langer houdbaar en lijkt het mij ook geen probleem dat gemakkelijk en snel opgelost kan worden. Wat je ook beslist of gaat doen, ik wil je heel veel sterkte wensen met de moeilijke situatie! 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Allergisch
Ja, allergie kan geleidelijk veranderen. Ik heb mijn kattenallergie ook opeens ontwikkeld terwijl ik vroeger geen last had en de laatste jaren is mijn allergische reactie op katten weer wat verminderd. Ook kan je er bij de ene hond meer last van hebben dan bij de andere. De meeste mensen zijn allergisch aan de huidschilfers en niet aan de haren. Ik weet niet veel over Havanezers maar volgens mij verharen ze alleen niet, maar zijn ze verder niet hypoallergeen.    Mijn tante is ook allergisch aan honden en krijgt er jeuk en eczeem van aan haar handen. Zij heeft zelf een maltezer en heeft er ook bij haar eigen hond last van. Ze moet haar handen altijd wassen wanneer ze een hond heeft aangeraakt. Zij had dat ook niet of bijna niet toen ze haar hond kocht meer dan 10 jaar geleden en heeft er steeds meer last van gekregen.    Ik zou dus zeker eens laten testen bij je huisarts zodat hij eventueel tips kan geven en medicatie kan voorschrijven. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Halsband lang aanlaten
Wanneer mijn hond bij mijn moeder blijft wanneer we een dagje weg zijn of wanneer we op vakantie gaan, laat ik haar halsband ook altijd aan. Thuis heeft ze die nooit aan. Dat is hier geen enkel probleem.   Ik zou dit wel op voorhand even testen, want het zal een beetje van je hond en de halsband afhangen. Mijn hond heeft meerdere halsbandjes, maar ik gebruik in die situatie wel de halsband die ze het liefst draagt. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Lange flexlijn
"     @Syntara; je kunt misschien naar andere fabrikanten (in het buitenland) kijken?    Trouwens, is er ook maar iemand die dat zwarte veiligheidshalsbandje gebruikt wat er bij geleverd wordt? Heb het nog nooit iemand zien gebruiken: " Charlotte-Sophie Ja, in het buitenland blijkbaar ook niet te vinden. Ik vrees dat het gewoon echt niet bestaat    Nee, dat veiligheidsbandje heb ik ook nog nooit gebruikt of iemand het zien gebruiken.
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Lange flexlijn
" Syntara, ik heb geen angst voor flexlijnen. Maar ik zie zoveel mensen die er totaal niet mee om kunnen gaan en dat vind ik gevaarlijk. Op een fietspad lopen met een hond aan de flexlijn bijvoorbeeld, zo gevaarlijk! Een grote hond die ongecontroleerd komt aandenderen naar mijn hond en de riem om mijn benen wikkelt. Enzovoorts. Jij kan er zo te lezen goed mee overweg! " jantien Ja, je ziet er zeker soms heel gevaarlijke situaties mee. Daar geef ik je gelijk in. Al moet ik zeggen dat ik persoonlijk echt zelden last heb van mensen met flexlijnen en vooral van ongecontroleerde loslopers. Ik zou willen dat mensen hier eens wat vaker een flexlijn zouden gebruiken (grapje, maar toch ook een beetje waar) 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Uitstapjes
" Wij trekken er graag op uit met onze pupsel. Ze vind alles leuk. Maar waar trekken jullie de grens? Zouden jullie een pup meenemen naar een lichtjes evenement in een dierentuin. Ze wordt zondag 15 weken. Mijn man en ik verschillen weer eens van mening. " Jackies Ben je zeker dat het is toegestaan in die dierentuin? Want in de meeste die ik ken, mogen sowieso geen honden binnen. Wij hebben vroeger wel eens ons hondje meegenomen, maar ik zou het niet opnieuw doen. Dat was een kleine dierentuin en veel kooien waren verouderd en zagen er niet zo stevig uit. We dachten dat de dieren niet zouden reageren en eraan gewend zouden zijn. Maar dat was niet het geval. Vooral de roofdieren (leeuwen, tijgers en beren) werden echt zenuwachtig en reageerden heel sterk en agressief op ons hondje. We voelden ons er niet veilig door. Je zag de dieren echt inschatten of ze niet over de draad konden springen of ze probeerden de draad stuk te maken. Ondertussen is die dierentuin wel (in mijn ogen terecht) gesloten.    Als de dieren voor dat lichtjesevenement in hun binnenkooien zitten, zal dat misschien beter mee vallen, maar dan nog denk ik wel dat het stress geeft, als ik zie hoe ze toen reageerden. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Ver van mij weg
Mijn hond kent ook een overkoepelend commando dat wilt zeggen "niet te ver weg" of "blijf eens wat dichter in de buurt". Ik gebruik het ook wanneer ze een weggetje ofzo wilt in lopen waar we niet naartoe gaan of waar ze niet in mag (bvb privédomein). Of wanneer ze moet wachten aan een bocht en ik niet zie wat er achter die bocht is. Bij ons is dat (heel verwarrend, ik weet het) het commando "kom". Wanneer ze echt meteen tot bij mij moet komen, gebruik ik "hier". En "kom" is wat losser en is geleidelijk gekomen door situaties waarin ze niet meteen moest komen, maar waarin ik haar wel haar aandacht wilde trekken en ze wat meer in mijn richting moest lopen. Als ze dan wat dichterbij kwam of bleef staan waar ze was, beloonde ik dat met mijn stem. Dat is eigenlijk meer onbewust gekomen dan bewust aangeleerd.   Ze volgt dat commando eigenlijk altijd perfect op, maar mensen denken dan wel dat ze niet goed luistert omdat ze niet naar mij rent wanneer ik dat roep 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Lange flexlijn
" Ik heb zelf de lange lijn van 10m, natuurlijk voor een Golden Retriever dus dat scheelt. Maar buiten het handvat vind ik het lint zelf beste te doen hoor, een vriend van me gebruikt dezelfde flexi voor zijn kleinere hond. " Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje Degene die ik nu heb, is wel echt heel licht, dus het is misschien moeilijk te vergelijken. En je kan zo via internet natuurlijk moeilijk beschrijven hoe zwaar hij juist is  
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Lange flexlijn
" Dit vind ik trouwens ook wel een interessante mening: (Ik ben geen fan van flexlijnen). https://thedogcompany.nl/shop/waarom-wij-geen-flexi-rollijnen-verkopen/ " jantien Als je mijn openingspost leest, zie je dat dat geen probleem is in mijn geval. Ik ben mij bewust van de gevaren en let daar ook op. Ik wist al dat er kritiek zou komen op het gebruik van een flexi en daarom legde ik al in de openingspost uit hoe ik hem gebruik. Ik gebruik de flexilijn op plaatsen waar ik normaal mijn hond zou laten loslopen maar waar dat niet toegestaan is. Op plaatsen waar ik op 2 uur wandelen 1 of 2 keer iemand tegenkom. Wanneer ik iemand tegenkom, roep ik mijn hond bij mij en moet ze langs mijn been volgen, met de flexi op de kortste stand vastgeklikt.   De eerste twee argumenten op jouw link zouden dus nog veel meer problemen geven bij een loslopende hond dan bij eentje aan een Flexi. En ik heb heel vaak last van loslopende honden die naar mijn hond rennen en waarop de baasjes geen controle meer hebben. Ze roepen dan, maar hun hond komt niet terug. Het zou mijn hond al veel angst bespaard hebben als die mensen hun hond aan een Flexi hadden. Mijn hond is de Flexi al heel haar leven gewend, kent de exacte lengte en bereikt nooit het einde. Ze trekt niet (ook niet wanneer de lijn is vastgeklikt op de kortste stand) en draagt een tuigje (dus als ze toch zou trekken komt dat niet op haar luchtpijp). Ik gebruik ook nooit opeens de stopknop wanneer ze volop loopt. Ze krijgt dus geen schokken en trekt de lijn niet door. Mijn hond loopt al haar hele leven een een flexlijn en trekt niet, dus in mijn ervaring leert het honden helemaal niet van te trekken. Mijn hond beseft echt wel het verschil tussen echt trekken en gewoon aan een flexi lopen. Dus ja, de flexlijn kan stuk gaan, zoals een andere lijn ook kan doorscheuren of breken. Het tuigje van mijn hond kan ook opeens stuk gaan. Dan kan je niets meer gebruiken als je bij alles bang moet zijn dat het stuk gaat. Ik draag er zorg voor en koop regelmatig een nieuwe voor de zekerheid. Ik kan de flexlijn laten vallen, maar dat is in 15 jaar tijd nog maar 1 keer gebeurd en toen kon ik die gewoon meteen terug oppakken. Het enige echte risico is idd het touw dat rond personen of pootjes kan wikkelen. Ik wandel bijna altijd alleen, met een jeans aan en draai mee met mijn hond zodat de flexi niet rond mijn benen draait. Dus voor mezelf is er geen probleem. Bij mijn hond heb ik al enkele keren gehad dat het touw rond haar poot draaide (niet strak) en dan blijft ze volledig stil staan tot ik haar bevrijd heb. Bij een sterkere flexlijn zou dat wel een groter probleem kunnen zijn, dat het touw sneller strak rond haar pootje zit als dat zichzelf aanspant. Ik vind het een beetje gek dat sommige mensen zo'n immense angst of afkeer hebben voor een flexlijn. Natuurlijk is het belangrijk om hem verantwoordelijk te gebruiken en heb ook al mensen gezien die dat gebruiken op een bedenkelijke manier. Maar ik heb al veel mensen veel onverantwoorde dingen zien doen met hun hond die niets te maken hebben met flexlijnen. Dus in mijn ogen zijn dat gewoon mensen die niet goed omgaan met hun hond (zoals loslopende honden op drukke plaatsen) en heeft dat niet veel te maken met de lijn zelf. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Lange flexlijn
" Wat is zwaar?  Het handvat is 'zwaar' maar dat draag jij. De lijn op zich is breder, maar volgens mij heeft de hond daar geen last van. " jantien Ik bedoel met 'zwaar' niet het gewicht van het handvat, maar de kracht die mijn hond moet gebruiken om de rollijn uit te rollen. Die is bij het model dat ik heb bijna niets. Mijn hond moet niet trekken om vooruit te komen. Dat gebeurt vanzelf.  Maar bij de modellen voor grotere honden is er meer kracht nodig, veronderstel ik, waardoor het haar waarschijnlijk meer zou hinderen. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Lange flexlijn
" Na brandwonden te hebben opgelopen als kind door zo’n koord, koop ik inderdaad alleen met lint. Dus die van 3 meter en 5 meter zijn allebei volledig lint. Ik pak het lint ook wel eens vast als ik haar extra kort wil houden en niet de stop er even af wil halen. Ik ken die van 10 meter dus ook alleen als lint, want mijn moeder doet ook alleen lint. Geen idee hoe sterk de spanning van een koord van 10 meter is.  " D Van 5 m heb ik eentje met lint en koord. Vroeger wilde ik ook alleen met lint ivm veiligheid tot ik per ongeluk eentje met koord kocht. Qua trekkracht is dat echt wel een groot verschil. Voor die van 8 m denk ik dat een lint sowieso te zwaar zou zijn. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Lange flexlijn
" Mijn moeder heeft zo’n lange voor een zwaarder gewicht hond, en ik denk niet dat je die zal hebben voor kleinere honden? Want dat ding trekt écht hard terug, en zelfs dan hangt de lijn een beetje door als deze er helemaal uit is. Dus wordt een soort full body work out voor zo’n kleintje denk ik om tot 10 meter ver te komen  Ik heb er eentje van 5 meter, tot een gewicht van 15kg, en vond die al ‘sterk’ vergeleken met haar flexi van 3 meter tot 8kg. Ik denk dus niet dat die er zal zijn voor kleinere honden, want hoe langer de lijn, hoe hoger volgens mij gewoon de spanning moet zijn die er op staat om die lijn weer opgerold te krijgen. Dus zelfs als je er eentje vindt voor een kleinere hond, krijg je dan geen lijn die doorhangt? Maar ik heb er eerlijk gezegd ook nog nooit naar gezocht, en mijn hond van 7kg is een krengetje die ik liever niet losdoe, dus wie weet kan ik in dit topic inspiratie opdoen voor langere, handigere lijnen?  " D Degene die ik nu heb, is een S (tot 12 kg) van 8m, wel met een koord, en die vind ik echt niet zwaar. Een beetje zwaarder dan die van 5 m, maar niet veel. Ik gebruik ook wel eentje met koord om deze reden, want ik denk dat die met lint al snel veel zwaarder worden.   Eentje van 10 m lijkt me dan niet zo veel zwaarder, alhoewel dat doorhangen dan misschien idd wel een probleem wordt. Dat heb ik nu heel lichtjes soms als er wat wind is en ze op het uiteinde van de 8 m lijn loopt. Maar ik heb net een hele tijd gegoogled en ik denk dat het helaas niet bestaat, ook niet in andere landen. 
honden page profiel SyntaraSyntara schreef in Honden
" Ik heb volgende week een afspraak bij particulier ( met stamboom) en het zijn geen broodfokkers! En dan gaan we zien hoe de ouders zijn van de pups . En dan maken we een keuze " A.n Dat klinkt al een stuk beter Probeer je ook via de rasvereniging goed te informeren, zodat je zeker bent dat deze particulieren betrouwbaar zijn. Veel plezier en succes! Houd je ons op de hoogte? 
 

Vrienden van Puk

honden foto van Syntarahonden foto van Bailey

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^