Uitstapjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JackiesJackies

honden foto van Jackies

Wij trekken er graag op uit met onze pupsel. Ze vind alles leuk. Maar waar trekken jullie de grens?

Zouden jullie een pup meenemen naar een lichtjes evenement in een dierentuin. Ze wordt zondag 15 weken. Mijn man en ik verschillen weer eens van mening.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik zou dat niet doen, ik vind namelijk dat honden niet in een dierentuin horen. Ze worden door de dieren daar gezien als roofdier. Ik heb al wat morele bezwaren tegen dieren in dierentuinen houden. Áls ik dan naar een dierentuin ga, zou ik zelf nooit ook nog een hond mee nemen.

 

Los daarvan zou ik het nog niet doen denk ik. Want de optelsom veel mensen + vreemde geuren + gekke lichtjes + opwinding bij de eigen mensen + niet makkelijk weg kunnen als het de pup te veel wordt... dat is geen goede socialisatie vind ik, te veel risico dat het fout gaat.

honden page profiel DagmarDagmar

nee, maar ik zou ook niet zonder pup gaan innocent

 

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Wij trekken er graag op uit met onze pupsel. Ze vind alles leuk. Maar waar trekken jullie de grens?
Zouden jullie een pup meenemen naar een lichtjes evenement in een dierentuin. Ze wordt zondag 15 weken. Mijn man en ik verschillen weer eens van mening. "

Ben je zeker dat het is toegestaan in die dierentuin? Want in de meeste die ik ken, mogen sowieso geen honden binnen. 

Wij hebben vroeger wel eens ons hondje meegenomen, maar ik zou het niet opnieuw doen. Dat was een kleine dierentuin en veel kooien waren verouderd en zagen er niet zo stevig uit. We dachten dat de dieren niet zouden reageren en eraan gewend zouden zijn. Maar dat was niet het geval. Vooral de roofdieren (leeuwen, tijgers en beren) werden echt zenuwachtig en reageerden heel sterk en agressief op ons hondje. We voelden ons er niet veilig door. Je zag de dieren echt inschatten of ze niet over de draad konden springen of ze probeerden de draad stuk te maken. Ondertussen is die dierentuin wel (in mijn ogen terecht) gesloten. 

 

Als de dieren voor dat lichtjesevenement in hun binnenkooien zitten, zal dat misschien beter mee vallen, maar dan nog denk ik wel dat het stress geeft, als ik zie hoe ze toen reageerden. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik vind de pup nog erg jong voor een evenement. Er zullen daar veel prikkels zijn die je pup niet kent en je gaat niet voor een kwartier of 20 minuten neem ik aan. Dan overbelast je de pup flink. Van prikkels zijn ze eerder moe dan van fysieke beweging.

honden page profiel JackiesJackies

honden foto van Jackies

@Syntara er mogen in die dierentuin honden naar binnen. Het zal je verbazen hoeveel mensen hun hond mee hebben. Wij hebben dat met onze senior ook gedaan.

Maar halleluja, hiermee gaat mijn man vast overtuigd zijn. Hij vond namelijk best dat dat kon. Ze zou dan in de fietskar kunnen. Maar ik breng ze liever naar mijn ouders. Vind ze nog leuk ook en mijn vader al helemaal. Die is helemaal verliefd. 

Thanks!

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Idd nog even niet meenemen. Natuurlijk kan het goed gaan en vind de pup het prima. Sommige honden maken zich werkelijk nergens druk om.
Maar er is ook een kans dat de pup angstig wordt van de overweldigende drukte, de geuren, het donker, muziek, lawaai.. En daarbij ook nog eens alle mensen die je pup willen gaan aaien terwijl die al overprikkeld is. Dat is niet leuk voor zo’n diertje en daar gaat ‘ie ook niks nuttigs van leren. Socialisatie is belangrijk maar niet alles in 1x foot-in-mouth


Dus nee, ik zou het risico niet nemen en lekker bij geliefde oppas brengen. Kun je zelf ook ontspannen genieten. 

honden page profiel JackiesJackies

honden foto van Jackies

Ik wilde ze ook niet meenemen. Mijn man vond van wel. 

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het lastig vind om activiteiten te bedenken met betrekking tot socialiseren. En dan met name zodat ze niet te veel overprikkeld raakt.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ze is inderdaad nog wat jong. Als ze wat ouder is kan ze gerust mee. 

 

Wij gaan ook 1 a 2 keer per jaar met de honden naar de dierentuin. Erg leuk! 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik denk dat je met een pup alles kunt gaan doen zolang er maar de mogelijkheid is je terug te trekken en naar huis te gaan wanneer je ziet dat het teveel wordt. 
Tuincentrum, winkelcentrum, markt, speeltuin, macdonalds, park, openbaar vervoer, station, strand, café... noem maar op. Maar blijf naar je pup kijken. Als je merkt dat deze super druk gaat doen of gaat happen of juist weg gaat kruipen dan is het klaar en zoek je een rustige plek op. 

Ik ben met Twinko als pup geregeld ergens op een bankje gaan zitten. Dan kon hij rustig alles bekijken en wennen aan alle geluiden en geuren. Gaf ik hem af en toe een koekje tussendoor. Keken we samen naar alle mensen die voorbij kwamen. 

honden page profiel JackiesJackies

honden foto van Jackies

We gaan regelmatig naar het tuincentrum. Daar wordt ze ook herkent. En zij vinden het super leuk om haar te zien groeien. Zelf vind ze het leuk om al het personeel af te gaan voor een koekje.

Voor het weekend staat een kampeerspeciaalzaak op de planning. Ik zoek wel veel plekken uit waar we binnen kunnen trainen vanwege het slechte weer.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Ze is inderdaad nog wat jong. Als ze wat ouder is kan ze gerust mee. 
 
Wij gaan ook 1 a 2 keer per jaar met de honden naar de dierenarts. Erg leuk!  "

Dierenarts, erg leuk? Je bedoelt waarschijnlijk de dierentuin....?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik wilde ze ook niet meenemen. Mijn man vond van wel. 
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het lastig vind om activiteiten te bedenken met betrekking tot socialiseren. En dan met name zodat ze niet te veel overprikkeld raakt. "

Ik had een lijstje gemaakt vooraf. Dingen die we met zeker met regelmaat zouden gaan doen, dingen die weleens voorkomen of die wel wel eens tegenkomen en dingen die we niet of zelden doen maar ik wel handig vond als ze ermee bekend was zoals het OV (trein en bus). Die ben ik gaan afwerken.

 

Gewoon een paar dingen die ik me kan herinneren:

- OV (klein stukje naar volgende halte en dan met de auto weer terug naar huis dus tweede persoon nodig)

- DA natuurlijk

- Winkelcentrum en parkeergarage (eerst een keer op zondag morgen, later een keer op een rustig moment)

- Terrasje pakken (1 drankje en weer naar huis)

- Kroeg (op een rustig moment, 1 drankje en weer naar huis)

- Natuurwater

- Strand

- Zandverstuiving

- Kinderboerderij

- Basisschool (in de pauze langs het hek lopen; steeds volgende keer dichterbij)

- Manege (paarden kijken) Daar hadden we wel telefonisch een afspraak voor gemaakt dus de mensen daar hielpen mee en begeleidden de paarden bij het kennis maken. Zij vonden het een tof idee omdat zij ook veel overlast hebben van honden bij bosritten.

- Hardlopers kijken bij atletiekbaan

- Obstakels op de stoep (fietsen, kliko's, zakken voor plastic afval)

- Paraplu's

- Fietsers, brommers, motoren, auto's, vrachtauto's (kijken op een druk punt maar ook 5 minuutjes bij een motortreffen geweest waar ze enkele motoren lieten draaien voor haar neusje) 

- Op visite gaan (1 drankje en naar huis)

- Schapen (natuurlijk); even bij de schaapskooi kijken

- Diverse winkels. Eentje heeft er bij ons een lunchhoek; daar even 'restaurant' geoefend (onder de tafel liggen) met een kopje koffie

- Kinderen laten aaien

- Vreemde honden (snuffelen)

- Enz.

 

En ik deed om de dag één zo'n voor haar 'rare' activiteit zodat ze steeds tussendoor kon herstellen.

Weet je wat ze het engste vond? De winkels! hp-wink Moet ze nog steeds niets van hebben.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Hier zaten we weer even op een terrasje. Was denk ik de derde keer of zo. Steeds een andere natuurlijk.

491699.jpg

honden page profiel JackiesJackies

honden foto van Jackies

Hier ook een soort lijstje. En veel dingen leren we op puppycursus. Vorige week kwamen er paarden en alpaca's. We leren hoe we haar rustig naast ons kunnen laten liggen.

Ze is op het schoolplein geweest, we wonen in een wijk in aanbouw en zo nog veel meer dingen.

Oh ja en ze is op het strand geweest.

Ze vind tot nog toe alles leuk. 

Dit zijn allemaal korte tripjes. Kan niet wachten tot het beter weer wordt en we langere activiteiten kunnen ondernemen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Hier ook een soort lijstje. En veel dingen leren we op puppycursus. Vorige week kwamen er paarden en alpaca's. We leren hoe we haar rustig naast ons kunnen laten liggen.
Ze is op het schoolplein geweest, we wonen in een wijk in aanbouw en zo nog veel meer dingen.
Oh ja en ze is op het strand geweest.
Ze vind tot nog toe alles leuk. 
Dit zijn allemaal korte tripjes. Kan niet wachten tot het beter weer wordt en we langere activiteiten kunnen ondernemen. "

Het gaat niet om het weer maar om de belasting van je pup. Zoals eerder al gezegd; die nieuwe prikkels zijn vermoeiender dan fysieke activiteiten. Je pup is kapot na een korte socialisatieactiviteit al heeft ze alleen maar gezeten en gelegen.

 

Hier ligt Elsa volledig 'out' in de auto na een uur schapen kijken. Alleen kijken dus. Zittend naast me in het gras waar ik dus ook met mijn kont op zat. Dat was dus veel te veel. Ze was toen denk ik 4 maanden oud. Normaal sliep en slaapt ze nooit in de auto maar toen was ze gewoon kapot.

495289.jpg

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Dierenarts, erg leuk? Je bedoelt waarschijnlijk de dierentuin....? "

Oeps! Dat heeft mijn telefoon er van gemaakt haha, dierenTUIN natuurlijk. Heb het aangepast. 

honden page profiel JackiesJackies

honden foto van Jackies

" Het gaat niet om het weer maar om de belasting van je pup. Zoals eerder al gezegd; die nieuwe prikkels zijn vermoeiender dan fysieke activiteiten. Je pup is kapot na een korte socialisatieactiviteit al heeft ze alleen maar gezeten en gelegen.
 
Hier ligt Elsa volledig 'out' in de auto na een uur schapen kijken. Alleen kijken dus. Zittend naast me in het gras waar ik dus ook met mijn kont op zat. Dat was dus veel te veel. Ze was toen denk ik 4 maanden oud. Normaal sliep en slaapt ze nooit in de auto maar toen was ze gewoon kapot. "

Dat snap ik. Alleen ga ik nu niet een uur in het bos zitten met haar. Op dat vlak heeft het met weer te maken. Ik vervang nu buiten, door binnen activiteiten. Tuincentrum, kampeerwinkel. Pas mocht ze mee door de wasstraat. Zwartrijden met de trein. innocent

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Hahaha jonge crimineel dus hp-angel

Maar zolang ze op schoot kan hoef je geen treinkaartje te kopen. Dat scheelt. 

Een centraal station ergens is ook een leuke plek om te gaan zitten. Kopje koffie er bij. Zit je warm en droog. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik weet niet waar je woont maar in Den Haag heb je een grote dierenwinkel. Ook erg leuk voor hondjes. 

https://www.de-vogelkelder.nl 

honden page profiel JackiesJackies

honden foto van Jackies

" Hahaha jonge crimineel dus 
Maar zolang ze op schoot kan hoef je geen treinkaartje te kopen. Dat scheelt. 
Een centraal station ergens is ook een leuke plek om te gaan zitten. Kopje koffie er bij. Zit je warm en droog.  "

Klopt. Voor haar was het geen probleem. Ik heb niet betaald. Ging van Oss West naar Oss Centraal. Een klein rot stukje. De trein trekt op en remt af. Daar ging ik echt niet voor betalen. 

Een groter station is inderdaad ook nog een optie. Want Oss is niet groot en Zandvoort is waar mogelijk nog kleiner. Daar waren we een weekje op vakantie.

honden page profiel JackiesJackies

honden foto van Jackies

" Ik weet niet waar je woont maar in Den Haag heb je een grote dierenwinkel. Ook erg leuk voor hondjes. 
https://www.de-vogelkelder.nl  "

Ja de vogelkelder. Erg leuk. We zijn er vaker geweest. Maar wel ver rijden voor ons. We wachten op wat beter weer dan kunnen we ook even richting strand. 

Maar wordt zo hebberig in die winkel.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

" Ja de vogelkelder. Erg leuk. We zijn er vaker geweest. Maar wel ver rijden voor ons. We wachten op wat beter weer dan kunnen we ook even richting strand. 
Maar wordt zo hebberig in die winkel. "

Erg he! Ik kom daar ook nooit met legen handen naar buiten. embarassed

honden page profiel JackiesJackies

honden foto van Jackies

" Erg he! Ik kom daar ook nooit met legen handen naar buiten.  "

Gelukkig is het 1,5 uur enkele reis. En valt het weer tegen. Maar bij mooi weer reizen we zeker die kant op.

Volgende forumvraag: Zindelijkheid drama
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^