Maan, de Italiaanse windhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Sinds zaterdag hebben wij Maan in huis, een 8 weken oude Italiaanse windhond. Ik vond niet veel terug over dit ras op het forum, dus het leek mij leuk om een topic te openen om haar avonturen te delen. Hopelijk hou ik het vol, haha. Toen we Storm kregen, probeerde ik het ook bij te houden hier, maar dat is jammerlijk mislukt :').

 

Tot nu toe doet ze het super; ze komt goed overeen met Storm, neemt zelf rust wanneer nodig (sliep gisterennacht zelfs door tot 6u!) en is heerlijk ondeugend. Hieronder al wat foto's!

535872.jpg

 535873.jpg

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ohhh volg hp-heart

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Wat een schatje, volg! 

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Zeer schattig  

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Wat een mooi naam maan. En storm ik volg natuurlijk ook 

honden page profiel DD

honden foto van D

Wat een schatje! hp-heart Ik volg ook! 

honden page profiel IngeborgIngeborg

honden foto van Ingeborg

Ik volg graag mee.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Gefeliciteerd met jullie pup! Dat koppie! hp-heart

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat een leukerdje, gefeliciteerd. Hebben jullie twee mooie honden! Heel veel geluk en plezier met beiden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

oh wat een leuke pup,hp-heart

 

fijn dat het zo goed klikt al met Storm

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Och wat een leukerd!

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

Oh wat een lieverd! Ik volg mee

honden page profiel maxmax

honden foto van max

ik volghp-heart.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Oh wat is ze leuk! hp-heart 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een mooie leuke pup.

Ik volg graag.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

O wat leuk! Zag je zoektoch en nu is kleine Maan der. Knappe Iggy is ze!

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Ooh wat leuk!

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Wat leuk dat jullie allemaal volgen! Hoewel ik overal lees dat Italiaantjes moeilijk zindelijk te maken zijn, vind ik het tot nu toe best meevallen. Ze heeft sinds gisteren niets in huis gedaan en maakt ons 's nachts netjes wakker wanneer ze moet. Om op Charlotte-Sophies vraag terug te komen: het eerste jaar/anderhalve jaar mogen ze niet van iets hoog springen (bank, bed, uit de armen, ...) omdat ze dan snel hun beentjes kunnen breken. Hoe meer je met ze wandelt of actief met hen bezig bent, hoe kleiner die kans wordt omdat ze dan sterkere beenspieren krijgen die een eventuele val goed kunnen opvangen. Het is een enorme spring-int-veld (letterlijk!) dus dat wordt nog moeilijk, ze is al twee keer uit de zetel gesprongen op die drie dagen... We houden haar ontzettend in het oog en ze mag er ook enkel in als er iemand bij zit, maar ze is zo snel!

 

Ze is ook ontzettend speels, waardoor er momenteel niets veilig is (pantoffels, dekentjes, ...). Ik vind het ook opvallend dat ze helemaal niet nerveus is, hoewel ik daar ook voor gewaarschuwd werd. Gewoon een heerlijk ontspannen pupje, daar zal de goede fokker ook wel voor iets tussenzitten. Maan is wel al zelfstandig voor zo'n kleine baby, haha. Ze hobbelt overal naartoe en durft al 'ver' van ons af te gaan in de tuin. Deze ochtend besloot ze ook dat ze niet mee naar buiten wilde, maar wilde slapen haha. Ze slaapt heel goed. Deze nacht sliep ze door tot 5.30 en daarna heb ik haar wakker gemaakt om 9.15. Ook met Storm gaat het nog steeds goed, we merken dat ze steeds dichter bij elkaar komen. Gisteren heeft ze alvast kennis gemaakt met onze paarden (eng!) en de honden van mijn ouders (zij zijn het vaste oppasadres). Het viel me wel op dat ongecastreerde reu 'hitsig' werd van haar, terwijl ze nog zo klein is. Is dat normaal? Iemand die daar ervaring mee heeft? Voorlopig durven we haar niet meer mee te nemen daardoor...

 

535885.jpg Met Stormpje.

535886.jpg

honden page profiel SmollySmolly

Wat een uber knoddig hondje!

Italiaantjes zijn altijd mijn zwak geweest...
Ooit komt er hier zo'n klein prutske

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Wat een schatje!hp-heart Ik vind het ook een heel leuk ras hp-heart

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Vandaag heeft ze voor het eerst haar tuigje aangehad en hebben we een mini wandelingetje gemaakt. Ik denk dat we maar 50m hebben afgelegd, want alles was reuze interessant! Haar tuigje is wel nog een stuk te groot... Het was nochtans de kleinste in de winkel. Hopelijk groeit ze hier snel in, want zo zit het niet fijn.

 

535924.jpg

535925.jpg

honden page profiel MurphyMurphy

honden foto van Murphy

Wat super schattig! Ik volg!

Overigens hadden we hier een (gecastreerde) Jack Russel reu die op Murph begon te rijden toen ze negen weken oud was. Denk niet dat het iets seksueels was, meer gewoon de opwinding van het spelen. De andere honden om hem heen zijn 14 en 15 en hebben geen zin meer in spelletjes.

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

" Wat super schattig! Ik volg!
Overigens hadden we hier een (gecastreerde) Jack Russel reu die op Murph begon te rijden toen ze negen weken oud was. Denk niet dat het iets seksueels was, meer gewoon de opwinding van het spelen. De andere honden om hem heen zijn 14 en 15 en hebben geen zin meer in spelletjes. "

Dat zou ook kunnen, inderdaad! Dit weekend proberen we het nog eens, hopelijk gedraagt de reu van ouders zich dan wat 'beter' haha.

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Klein Maantje is vandaag een week bij ons, hoera! Ze doet het ontzettend goed en alles gaat beter dan we hoopten. Ze komt nog steeds goed overeen met Storm, is lekker actief en humoristisch en lief. We hebben haar deze week onder andere meegenomen naar mijn schoonouders om te bbq'en (Storm niet, want mijn schoonmoeder is bang van honden) en dat deed ze heel goed. Maan is ontzettend sociaal - en toen ze eenmaal doorhad dat mijn schoonmoeder bang was van haar, liet ze haar met rust.

 

We zijn ondertussen ook al twee keer 'echt' gaan wandelen, en ook dat doet ze super! Ze is van niets bang en wandelt prima mee, ze trekt wel wat (omdat ze Storm wil bijhouden), maar we vinden het nu nog te vroeg om haar 'naast' te leren lopen. het is tenslotte nog een kleine baby. Maan is wel echt een kleine pieper; wanneer ze iets wil/ niet wil, als ze ons wil wakker maken, als ze wil slapen, ... Ontzettend vocaal dat kleintje. Op wandeling eergisteren had ik haar opgepakt, omdat we een grotere toer deden met Storm en we haar niet thuis wilden laten (ze mocht steeds een paar minuutjes meewandelen op rustige stukken), en ze was aan het piepen omdat ze wou wandelen, kregen we commentaar van iemand 'dat de wandeling duidelijk veel te zwaar was voor de puppy' en we 'moesten ons schamen om zo'n kleintje mee te zeulen'. Maan heeft tonnen energie en we houden heus rekening met haar en haar behoeften. Dus dat vond ik wel wat jammer. 

 

Ik was wel vergeten hoe scherp puppytandjes zijn, haha. 

536016.jpg

536017.jpg

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

hp-hearthp-hearthp-hearthp-hearthp-heart owwwwww.....wat een geweldig combinatie hebben jullie in huis.....de ruige Storm en krielkip Maan, wat een dotje om te zien hp-shiny

 

Super leuk, ik ben ook heel erg benieuwd naar de vervolg verhalen over het mooie span 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Als Dobby een tijdje bij een drukke hond is, weet hij het niet meer en wil hij ook op een hond(je) gaan rijden. Het is gewoon opwinding van drukte. Misschien bij jullie ook zoiets? Wel een risico natuurlijk.

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Wat een verschrikkelijk schattig kopje heeft ze, en wat is ze mooi! Ik volg. hp-shiny

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Deze week is Maan ontzettend gegroeid! We denken dat ze al zeker dubbel zo hoog op poten staat als toen we haar ophaalden. Het gaat zo snel! Nu zie je wat voor ras het is, terwijl ze ervoor voor meerdere dingen had kunnen doorgaan.

 

Verder doet ze het nog steeds erg goed, voor de duvel niet bang dat kleintje. Ze heeft enorm veel persoonlijkheid om zo klein te zijn, haha. Nu merken we ook pas wat voor een 'dutske' Storm eigenlijk is. Maan speelt al schaamteloos de baas over hem. Storm gaat zelfs binnen speelgoed halen en legt het buiten naast haar neer, ze 'bedankt' hem meestal door in zijn baard te bijten. Super lief om te zien.

 

Ik wil wel nog even aanhalen dat we vaak lazen dat windhonden (ook Italiaantjes) echt couch potato's zijn, maar ik heb nog nooit een hond ontmoet met zoveel energie als Maan. Wanneer ze wakker is, is ze een echte wervelwind. Rondcrossen, knuffels 'vermoorden', in onze enkels en handen bijten, Storm plagen, ... Wat dat bijten betreft, heeft ze ook al een paar keer serieus doorgebeten, vooral omdat haar tandje blijft haken in onze huid. Vooral mijn vriend heeft hier al 'last' mee gehad, behoorlijk diepe wondes. We leiden haar natuurlijk zoveel mogelijk af met een speeltje of een kauwsnack, maar soms heeft ze gewoon de kolder in de kop en moeten wij eraan geloven. Begrijp me niet verkeerd, we genieten van elke minuut! Het is echt een heerlijk hondje.

 

Ze wandelt ook al flink mee aan de lijn en hopelijk mogen we deze week langs de dierenarts om haar te laten checken. Ze komt erg gezond over, maar je weet toch nooit. Ik had de eerste week de DA gebeld, maar daar waren we niet welkom met de corona-maatregelen... Zeker omdat Maan niets mankeert. Hopelijk mogen we deze week wel langskomen, want ze moet binnenkort haar entingen krijgen en ik zou haar graag zo goed mogelijk laten wennen aan de DA. Zodat we hier later ontspannen naartoe kunnen.

 

Ik wilde ook nog even vragen of jullie denken dat een puppycursus essentieel is? Eerlijk gezegd heb ik daar deze tijd weinig zin in, maar als dat beter is voor Maan, doen we het natuurlijk wel.

 

Nog wat fotospam:

Hier had ze een groot stuk schors gevonden en sleurde ze dat heel de tuin door.

536243.jpg

Voor de eerste keer vis!

536244.jpg

Spelen met Stormie.

536245.jpg

536246.jpg

Storms favoriete knuffel is ook haar favoriete speeltje.

536247.jpg

536248.jpg

Foto van vandaag, trots naast de put die ze samen met Storm heeft uitgegraven.

536249.jpg

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Na er nog eens goed over te praten met mijn vriend, hebben we besloten om wél puppycursus te doen met Maan. Met wat geluk kunnen we zaterdag starten. smile

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^