Draagzak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Heyhey

 

Wij mogen dit weekend een puppy verwelkomen in ons gezin en zijn op zoek naar een draagzak of iets dergelijks. Heeft iemand daar ervaring mee?

 

We willen de puppy niet alleen laten wanneer we met Storm gaan wandelen. We dachten de pup dan zo mee te nemen en haar er af en toe uit te halen om te laten snuffelen. Is dat een goed idee? Storm was geen echte pup meer (6/7 maanden) toen hij bij ons kwam, dus dat maakt het extra spannend haha. 

 

Dankjewel! 

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

Dat is snel gegaan, leuk! Een Italiaans windhondje? Dacht zoiets gelezen te hebben in het Frustratie-topic

 

Ik vind deze overigens heel mooi: https://www.petsonline.nl/nl/hondenrugzak-g-train-k9-zwart.html

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

" Dat is snel gegaan, leuk! Een Italiaans windhondje? Dacht zoiets gelezen te hebben in het Frustratie-topic
 
Ik vind deze overigens heel mooi: https://www.petsonline.nl/nl/hondenrugzak-g-train-k9-zwart.html "

Inderdaad! Ik heb vorige week gebeld naar de fokker om meer info te vragen en een kennismaking in te plannen, maar hij had last-minute iemand die afzegde voor een teefje. We zijn gisteren gaan kennismaken (alles voelde goed) en puppyknuffelen en we waren direct verkocht, haha. 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik heb een 4lazylegs draagzak voor mijn hond. Ik gebruik hem vooral op drukke plaatsen bvb stations of op de bus omdat ze dat niet fijn vindt en ik haar dan normaal in mijn armen draag. Met de draagzak is het dan minder zwaar om haar een langere tijd te dragen. Mijn hond weegt 6 kg.

 

Bij een kleine pup heb je wel veel meer keuze in draagtassen en zijn er ook die misschien aangenamer dragen. De 4 lazylegs heb ik vooral gekozen omdat de andere draagzakken te klein waren. Ik ben er heel tevreden over, maar voor ons maltezertje vroeger hadden we eentje met een stabiele bodem en dat was eigenlijk nog iets handiger. De hond zelf kan dan gemakkelijker van houding wisselen. Maar voor mijn huidige hond zijn al die modellen te klein. Het voordeel van de 4lazylegs is dan weer dat die heel klein opvouwt en ik kan die dus in mijn handtas wegsteken als we hem niet meer nodig hebben. 

 

Houd er wel rekening mee dat het, zelfs met een draagzak, na een tijdje nog zwaar wordt om de hond te blijven dragen, afhankelijk van het gewicht van de pup natuurlijk. Maar ons maltezertje woog rond de 2 kg (was een heel kleintje) en zelfs dat begon toch wel zwaar te worden aan mijn arm als ik echt een lange wandeling deed met haar. We hadden de draagzak voor haar toen ze oud was en niet ver meer kon wandelen en gebruikten op dezelfde manier als jij van plan bent. Ze mocht wandelen tot ze aangaf dat ze niet meer wilde en dan droegen we haar. 

 

Ik heb ook nog een rugzak voor mijn huidige hond om mee te fietsen. Die rugzak draagt echt ongelooflijk gemakkelijk. Je voelt het gewicht veel minder op die manier. Het grote nadeel is wel dat mijn hond daar niet graag in zit omdat ze dan aan mijn rug hangt en ik haar ook niet kan zien om haar gerust te stellen of eens te aaien. 

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb een 4lazylegs, large Fundle, en k9sportsack. Ik heb geen auto, en deze komen van pas op de fiets en in openbaar vervoer.

4lazylegs werd hierboven al opgenoemd en uitgelegd. Mijn hond zit hier ook alleen maar kort in, mijn hond is 7 kg. Ze vindt deze tas niet superfijn, het is een ‘zak’, waardoor ze er niet heel lekker in zit. Ze springt er niet uit ofzo, maar zal alleen een soort van gaan liggen als ze echt doodop is, of als de omstandigheden buiten de tas vreselijk zijn (ik neem deze tas onder mijn jas mee als ik een hagelbui vermoed, als ze ergens een hekel aan heeft... XD ) Voor in het OV of stukken waar ik haar anders even zou dragen, vind ik het alsnog wel erg handig. Want in mijn armen dragen is nog vermoeiender, en heb ik 2 handig nodig als ik het comfortabeler voor haar en mij wil houden. Met de 4 lazylegs heb ik maar 1 arm nodig. Hij kan niet dicht, en ze steekt er redelijk uit, dus ik hou haar of vast, of ik stop hem onder mijn jas, en rits deze dicht tot haar koppie.

 

523252.jpg

 

Fundle is voorgevormd, en dus fijner. Hier valt ze ook in in slaap, of chilt ze echt in. Als ik veel gebruik maak van het OV en lang op stap ben (bijvoorbeeld naar de dierentuin, toen was de trein bijna 2 uur enkele reis, en heb de hele dag er rondgelopen), neem ik de Fundle mee. Het voorgevormde en het kussentje in de rand en op de bodem zorgen ervoor dat de Fundle redelijk wat ruimte inneemt. Het is ook flink wat gewicht op 1 schouder. Om mijn schouder wat te ontzien ondersteun ik haar dan een soort van, en wissel van schouder af en toe. Maar na dat dagje dierentuin had ik meer last van mijn schouder dan van mijn benen tongue-out

Er zit een riempje in, en bovenkant kan helemaal dicht (mijn hond is echter iets te groot), waardoor ik deze veiliger vind. Heel soms fiets ik met haar in deze tas, en dan durf ik haar op mijn rug te schuiven hier in.

523248.jpg

k9sportsack gebruik ik op de fiets, of als ik haar niet thuis achter kan laten, maar wel mijn armen vrij moet hebben (tijdens verhuizen en verbouwen is ze ontelbaar vaak hierin mee de Gamma en Praxis in geweest hp-shiny). Maar aangezien ze in de bedelpositie zit, of op haar stuitje, lijkt me dit niet de meest fijne ‘ergonomische’ houding voor haar. Als ik lopend op pad ga, ga ik dus toch voor pijn voor mezelf (Fundle), ipv voor mogelijk omgemak voor haar (k9sportsack). Ze zit er trouwens graag in hoor! Gaat er al zelf op zitten/liggen als ik hem neerleg. Hangt met haar koppie op mijn schouder en geniet van het uitzicht, of valt soms zelfs in slaap, maar ik ben vooral bang voor problemen op latere leeftijd als ik het wel te intensief zou gebruiken. Maar fijner voor mijn schouders, en ze is erg handig mee te zeulen. Zou het alleen fijner hebben gevonden als ze echt kon liggen. Heel misschien wil ik proberen een maat groter te kopen, aangezien ik deze tas al had toen ze een pup was, en toen krulde ze zich op op de bodem. Maar ja, kan ze dat als volwassene nog steeds, zelfs in een grotere tas? Een beetje een te dure tas om het uit te gaan proberen. Doe nu vooral met de weinige winacties mee, zodat ik het uit zou kunnen proberen XD AliExpress heeft een knock off version, geen idee wat de kwaliteit daarvan is, dus deze nooit gekocht. 
519014.jpg

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Leuk nieuws!

Er staan er ook een paar op Marktplaats, misschien eentje bij jou in de buurt.

https://link.marktplaats.nl/m1549155318

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik het voor Puck een rugzak, maar vind zelfs 3,5kg op de rug na een tijd zwaar worden. Met warm weer zweet het gigantisch.

 

Ik ben gegaan voor een buggy, dat loopt veel prettiger en ik kan nu langer wandelen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

" Dat is snel gegaan, leuk! Een Italiaans windhondje? Dacht zoiets gelezen te hebben in het Frustratie-topic
 
Ik vind deze overigens heel mooi: https://www.petsonline.nl/nl/hondenrugzak-g-train-k9-zwart.html "

Deze heb ik nu een paar maanden. Super tevreden over!!

honden page profiel DD

honden foto van D

" Deze heb ik nu een paar maanden. Super tevreden over!! "

Hoe past jouw hond er in? Net aan, of ruim? En kan een hond er ook in liggen?

Er staat dat hij past tot 11kg, en de afmetingen, maar het blijft toch wat moeilijk inschatten vind ik vergeleken met het met eigen ogen zien. Misschien dat het dan wat is ipv de rugzak die ik al heb. Maar hij is wel duur, en kan hem denk ik niet uitproberen en dan nog weer retourneren tongue-out Jouw hond is wel een maatje kleiner, maar wat denk je? Vooral handig voor maat chihuahua, of ook voor een hond van 7kg?

523253.jpg

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Ik ga zometeen al jullie aanrader eens goed bekijken, dankjewel. Ondertussen vond ik deze rugzak is dat iets denken jullie? Lijkt me best comfortabel en ik vind het leuk dat de pup alles kan zien. Ik twijfel er enkel over omdat het kopje niet kan buitensteken, of is dat niet nodig?

 

Deze lijkt me ook fijn, maar nogal warm omdat gevoerd is. Ik denk wel dat ik liever voor een rugzak ga bij nader inzien, want dat lijkt me voor mezelf comfortabeler haha. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

@D ik zal vanavond even een filmpje maken voor je. Dat geeft een betere indruk denk ik. Zet ik Twinko er in enzo hp-thumbsup

honden page profiel DD

honden foto van D

" @D ik zal vanavond even een filmpje maken voor je. Dat geeft een betere indruk denk ik. Zet ik Twinko er in enzo  "

Dankjewel! hp-smile

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

" Dankjewel!  "

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

84062228_3370513866308678_56073245450494

Hopelijk doet deze foto het

honden page profiel DD

honden foto van D

" Hopelijk doet deze foto het "

Ik denk dat mijn hond er sowieso niet in zal passen met het 'raampje' dicht.  Zover ik zie is het een twijfelgeval... En dan is 150 euro veel geld yell Maar ik denk dat ze er wel in zal passen. Ik twijfel alleen of ze er comfortabel in zal passen wanneer ze zich opkrult. Ze is voor haar gewicht namelijk lang en hoog. Dus zal ze zich er wel lekker in op kunnen krullen... Moeilijk, moeilijk! Want het lijkt me wel superhandig, en als ze op de bodem kan liggen ook comfortabeler en beter dan de rugzak die ik al heb, zodat ik haar langer mee kan nemen op de fiets of tijdens wandelingen zonder dat ik bang hoef te zijn voor haar rughouding, en hij kan ook als een soort mandje gebruikt worden, handig in het OV voor als ik 4 uur op reis ben naar m'n ouders! hp-smile Dankjewel voor foto en filmpje!

Mocht Remi er in passen zoals ik zou willen, zou dat de Fundle misschien ook 'overbodig' maken, die gebruik ik voornamelijk voor een betere houding voor Remi, maar ze is voor mij eigenlijk te zwaar daar in.

 

Ugh, ik zou hem het liefst nu al kopen en uitproberen! XD Misschien al wel doen en de k9sportsack en Fundle proberen door te verkopen? XD Ik ga aan de google voor een (web)winkel morgen hp-shiny Mocht ik er eentje vinden die niet moeilijk doet over retourneren, dat ik sowieso bestel, en dan kijk of ik het de 150 euro waard vind, en zo ja wat ik kan verkopen om zo'n uitgave een beetje verantwoord te houden tongue-out En sowieso er een paar nachtjes over slapen hp-sleephappy Ik voel me net als mijn vader denk ik als er een nieuwe gadget uitkomt, hebben hebben! Haha! Maar het blijft veel geld. Maar jij vindt het het waard begrijp ik? Moeilijk moeilijk... Wish me luck deciding tongue-out

Sorry voor TO voor lichte overname topic. Maar hé, wie weet... interesse in het overnemen van een tweedehands Fundle misschien? hp-angel

Volgende forumvraag: xxxx
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^