Allergisch

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

Ik heb waarschijnlijk een heel domme vraag.

Maar kan je in een keer allergisch worden van een hondje?

Zodra ik met haar knuffel of ze ligt tegen mij aan of we spelen krijg ik in ene keer al fel jeuk dat ik zelf ambetant van word ????

Ik heb een havanezer en had gelezen dat ze normaal geen allergische reactie geven. Dit is ook de eerste keer dan dat ik allergisch ben voor honden als dit moest zijn.

Moet sowieso naar de huisdokter maandag en dan ga ik het al vragen maar misschien dat hier iemand zat die mij al kon helpen 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ja, allergie kan geleidelijk veranderen. Ik heb mijn kattenallergie ook opeens ontwikkeld terwijl ik vroeger geen last had en de laatste jaren is mijn allergische reactie op katten weer wat verminderd. Ook kan je er bij de ene hond meer last van hebben dan bij de andere. De meeste mensen zijn allergisch aan de huidschilfers en niet aan de haren. Ik weet niet veel over Havanezers maar volgens mij verharen ze alleen niet, maar zijn ze verder niet hypoallergeen. 

 

Mijn tante is ook allergisch aan honden en krijgt er jeuk en eczeem van aan haar handen. Zij heeft zelf een maltezer en heeft er ook bij haar eigen hond last van. Ze moet haar handen altijd wassen wanneer ze een hond heeft aangeraakt. Zij had dat ook niet of bijna niet toen ze haar hond kocht meer dan 10 jaar geleden en heeft er steeds meer last van gekregen. 

 

Ik zou dus zeker eens laten testen bij je huisarts zodat hij eventueel tips kan geven en medicatie kan voorschrijven. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

dat is helemaal geen domme vraag

 

een allergie is een abnormale reaktie van het lichaam op iets, en dat kan zich langzaam opbouwen, of ineens ontstaan, heel veel kan dit veroorzaken, dat maakt het vaak ook zo lastig op te lossen

misschien heb je iets aan deze uitleg en tips

 

https://www.youtube.com/watch?v=7cSLdioofVM&list=PLpqpIB54Cs0xwOxEnay1vmgYt3jhRJmxN

 

 

 

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

Dank jullie wel voor jullie reactie"s!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Kan zeker, maar denk ook bv aan, shampoo, heb jeje hondje gewassen. Vlooiendruppels oid. 

Havanezers zijn in het algemeen niet de hondjes waar erg allergisch op gereageerd wordt. Heb je allergieen? Voor andere dingen? Bv een bepaalde stof, synthetisch of wol? Heeft je hond een kleedje of knuffel van die stof?

Kijk verder dan alleen de hond, waar is hij mee bezig, waar slaapt hij op, wat eet hij ed.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Ik heb ooit een allergische reactie gehad op mijn honden toen ze net van de trimster kwamen. Dat lag waarschijnlijk aan een geurtje dat ze op de honden had gebruikt. Kreeg er uitslag van en een verstopte neus. Was weer over na een paar dagen. Misschien is het bij jou ook zoiets. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Heeft ze geen vlooien?

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

" Heeft ze geen vlooien? "

Ze heeft geen vlooien want ze is pas nagekeken  

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

" Kan zeker, maar denk ook bv aan, shampoo, heb jeje hondje gewassen. Vlooiendruppels oid. 
Havanezers zijn in het algemeen niet de hondjes waar erg allergisch op gereageerd wordt. Heb je allergieen? Voor andere dingen? Bv een bepaalde stof, synthetisch of wol? Heeft je hond een kleedje of knuffel van die stof?
Kijk verder dan alleen de hond, waar is hij mee bezig, waar slaapt hij op, wat eet hij ed. "

 

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

Ik heb geen  allergieën. Ik heb dit gekregen sinds dat ze bij mij is en het word iedere dag precies erger en erger. En ze is gewassen  met een neutrale shampoo.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Bijt ze in je, of likt ze je? Speeksel bevat ook allergenen waar we op kunnen reageren, dat had ik bij sommige honden, maar dat is nu gelukkig weg.

Het zijn vaak de huidschilfers. Misschien buiten goed kammen of met de waterblazer, zodat de schilders buiten weggeblazen worden?

Volgende forumvraag: Kleine puppy brok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^