Sommige baasjes...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Ik verwijder mijn OP omdat ik het een ruzietopic vind. Heb m’n account weer geactiveerd puur om dit te kunnen doen. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel JanineJanine 2 doggies

honden foto van Janine

Nou.. als ik het zo lees, mag je de hond iig bij je houden voor zover ik kan beoordelen.

Mijn hond is tot twee keer toe benaderd op een manier die mijn hond niet fijn vind. De baasjes roepen: oh, hij doet niets hoor.

Vanmorgen heb ik vriendelijk verzocht om de volgende keer de honden bij zich te houden ipv alle vijf op mijn hond afkomen, ongeacht of zij iets doen.

honden page profiel bentebente

" Nou.. als ik het zo lees, mag je de hond iig bij je houden voor zover ik kan beoordelen.
Mijn hond is tot twee keer toe benaderd op een manier die mijn hond niet fijn vind. De baasjes roepen: oh, hij doet niets hoor.
Vanmorgen heb ik vriendelijk verzocht om de volgende keer de honden bij zich te houden ipv alle vijf op mijn hond afkomen, ongeacht of zij iets doen. "

Dat probeer ik ook zoveel mogelijk. Hij kan dus best indrukwekkend zijn voor veel honden dus ik hou daar wel rekening mee. Wat hij meestal doet is een sprintje trekken richting hond, en dan een paar meter vantevoren stoppen en op wandelpas benaderen. Dat sprintje laat ik dus lang niet altijd toe, omdat het niet even vriendelijk over kan komen en wat je zegt, niet elke hond vind dat leuk. 

Maar ik wil niet dat je hem groepeert binnen de “oh hij doet niks hoor” en dan bam bijten hondenclub. Dat is niet het geval!

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

"  Maar ik wil niet dat je hem groepeert binnen de “oh hij doet niks hoor” en dan bam bijten hondenclub. Dat is niet het geval! "

Het probleem bij de "oh hij doet niks hoor" honden is niet dat ze bijten maar wel dat ze te wild reageren op andere honden. Ik heb een angstig hondje. Zij is nog nooit gebeten, maar wordt wel heel vaak omver gelopen of bang gemaakt door een andere hond die te wild naar haar toe loopt. Dat is gewoon niet fijn voor veel honden, ook al doet die hond écht niets. 

 

Ik zeg daarmee niet dat jij ook die fout maakt, want in je openingspost lijkt dat nog mee te vallen. Maar als je weet dat hij soms lomp is of naar andere honden rent zou ik hem toch sowieso meer bij je houden tot de baasjes expliciet zeggen dat hun hond er geen probleem heeft. Gewoon uit voorzorg de hond niet naar andere honden laten rennen.

 

Bvb bij de situatie met de border terriër. Als baasje van een angstige hond zeg ik ook niet altijd expliciet dat mijn hond bang is. Wanneer ik zie dat mensen hun hond al bij zich roepen, ga ik er vanuit dat ze die hond ook bij zich houden en zeg ik dat niet nog eens apart. Het is zo dat je ook soms mensen passeert met honden die loslopen en die mijn hond volledig negeren. Dan is er geen probleem, dus dat is niet altijd goed in te schatten. Ik zeg dat vaak wel voor de zekerheid al, maar ik kan me inbeelden dat sommige mensen dat minder snel doen. 

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

" Dat probeer ik ook zoveel mogelijk. Hij kan dus best indrukwekkend zijn voor veel honden dus ik hou daar wel rekening mee. Wat hij meestal doet is een sprintje trekken richting hond, en dan een paar meter vantevoren stoppen en op wandelpas benaderen. Dat sprintje laat ik dus lang niet altijd toe, omdat het niet even vriendelijk over kan komen en wat je zegt, niet elke hond vind dat leuk. 
Maar ik wil niet dat je hem groepeert binnen de “oh hij doet niks hoor” en dan bam bijten hondenclub. Dat is niet het geval! "

Dat doe ik ook niet, heb nl nergens gezegd dat mijn hond gebeten is.

Maar net dat sprintje trekken naar haar toe vind ze dood eng.

Dus vandaar mijn: hou em bij je.

Ik schaar hem nergens onder. Het enige wat ik niet wil is dat mijn hond zo benaderd wordt en al helemaal niet als ze aangelijnd is!

honden page profiel KekhorKekhor 1 doggies

honden foto van Kekhor

Ooit aan gedacht "jouw" hond aan te lijnen i.p.v. op vreemde honden af te laten denderen? Wel makkelijk om deze mensen, die gewoon met hun hond willen spelen en wandelen, online af te kraken, maar jij zit hier gewoon fout. Daarnaast is het niet eens jouw hond, dus ik begrijp niet dat je zoveel risico neemt met andermans dier, stel je komt een persoon tegen als mij met Norbu? Dan ben jij, of eigenlijk is die hond gewoon de lul. Niet meer loslaten dus, gezien je er zo te lezen niet de volledige controle over hebt. Als de hond zo goed naar je luistert als dat je beweerd, dan waren situaties als nr. 1 en 2 niet voorgekomen. Mensen hebben gewoon het recht om met hun hond te spelen, je kan niet verwachten dat de hele wereld zich aan jou aanpast. Als je weet dat "jouw" hond getriggerd wordt door balletjes en stokken, dan moet je hem gewoon aanlijnen, zodat hij andermans bezigheid niet kan verstoren. Een hond die echt de hondentaal beheerst, zal overigens ook nóóit op een vreemde afrennen, die geeft de ruimte.

De riem is niet voor niets uitgevonden...

honden page profiel RockyRocky 2 doggies

honden foto van Rocky

Aan de hand van de openingspost lijkt het alsof er een bepaalde mate aan empathie ontbreekt naar de andere hondeneigenaren toe. Bekijk de situatie eens vanuit hun oogpunt. Je laat de hond op anderen afrennen, terwijl je ook kunt beslissen het eerst aan het andere baasje te vragen voordat je je hond erop af laat gaan. Iemand wil even een balletje gooien met zijn hond. Als je weet dat dat een trigger voor jouw hond is, kan je ook beslissen jouw hond even aan de lijn te houden. Ik zeg niet dat de beslissingen van anderen altijd even intelligent zijn (absoluut niet), maar het helpt jezelf een spiegel voor te houden in plaats van te bukken onder de “mijn hond bijt niet hoor” attitude. 

 

Echt, het is toch logisch dat men chagrijnig kan reageren als er opeens een lompe herder komt aandenderen. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Kan dit niet tegen gehouden worden; aan de lijn houden. 

honden page profiel bentebente

" Aan de hand van de openingspost lijkt het alsof er een bepaalde mate aan empathie ontbreekt naar de andere hondeneigenaren toe. Bekijk de situatie eens vanuit hun oogpunt. Je laat de hond op anderen afrennen, terwijl je ook kunt beslissen het eerst aan het andere baasje te vragen voordat je je hond erop af laat gaan. Iemand wil even een balletje gooien met zijn hond. Als je weet dat dat een trigger voor jouw hond is, kan je ook beslissen jouw hond even aan de lijn te houden. Ik zeg niet dat de beslissingen van anderen altijd even intelligent zijn (absoluut niet), maar het helpt jezelf een spiegel voor te houden in plaats van te bukken onder de “mijn hond bijt niet hoor” attitude. 
 
Echt, het is toch logisch dat men chagrijnig kan reageren als er opeens een lompe herder komt aandenderen. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Kan dit niet tegen gehouden worden; aan de lijn houden.  "

Dat hij zo gek was op balletjes wist ik destijds niet. Hij gaat wel achter stokken aan maar echte interesse heeft hij daar ook niet in. 

Ik heb absoluut niet zo’n houding. Maar ik vind het wel dom om met ballen/stokken te gaan gooien als andere honden zo dichtbij zijn. Dat is echt vragen om problemen, net als een snoepje geven aan je eigen hond terwijl er meerdere honden omheen staan. Ik wil dat andere eigenaren lekker een balletje kunnen gooien, daarom liep ik ook door met hem. Maar dan kijk je toch op z’n minst even achterom om zeker te weten dat ik weg ben voordat je zo’n stok gaat gooien!? Ik vind dat maar raar. 

Ik snap jullie punt wel, en wat ik zeg ook, ik hou hem ook vaak bij me omdat die sprintjes eng kunnen zijn. Maar waar ik op doel is meer dat iedereen nou juist de schuld bij mijn hond legt. Bij het oudere stel werd er verwacht dat ik de hond aan had gelijnd terwijl daar niks over gezegd was, en dan word er wild gezwaaid met een balletjesgooier en geschreeuwd als hij toch benaderd. Dát is hoe je een hond wild maakt. Toen pas ging ie blaffen. Bij het meertje was hij NIET de aanstichter van het geblaf en gegrom, en toch word ik aangekeken als aanstichter omdat wij er als laatste bij waren. Ik wil graag horen wat jullie DAARVAN vinden. 

Ik weet niet, maar in mijn hoofd gelden de basisregels;

-alleen je hond los als hij luistert

-als een hond vast zit dan eigen hond ook bij je houden

-niet met ballen/stokken/snoepjes in de weer als er andere (onbekende) honden in de buurt zijn.

 

Deze regels volg ik altijd keurig op. Hij luistert namelijk perfect als ik hem roep. En ja, ook als hij rent. De gevallen waarin hij toch rent heb ik het later gezien dan hij (zoals met de vrouw met de stok). Ik zal het even aanpassen in op.

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

Ik zou hem aan een lange lijn doen. Gewoon omdat t niet je eigen hond is. Heb alle reacties niet gelezen.

honden page profiel bentebente

" Ik zou hem aan een lange lijn doen. Gewoon omdat t niet je eigen hond is. Heb alle reacties niet gelezen. "

Heb ik de eerste paar keer gedaan om te kijken hoe of wat natuurlijk. Maar het is echt een struiner, hij loopt graag los en hij luistert echt perfect. Hoef maar met m’n tong te klikken en hij komt. Ook als hij bij andere honden bezig is.

honden page profiel bentebente

" Het probleem bij de "oh hij doet niks hoor" honden is niet dat ze bijten maar wel dat ze te wild reageren op andere honden. Ik heb een angstig hondje. Zij is nog nooit gebeten, maar wordt wel heel vaak omver gelopen of bang gemaakt door een andere hond die te wild naar haar toe loopt. Dat is gewoon niet fijn voor veel honden, ook al doet die hond écht niets. 
 
Ik zeg daarmee niet dat jij ook die fout maakt, want in je openingspost lijkt dat nog mee te vallen. Maar als je weet dat hij soms lomp is of naar andere honden rent zou ik hem toch sowieso meer bij je houden tot de baasjes expliciet zeggen dat hun hond er geen probleem heeft. Gewoon uit voorzorg de hond niet naar andere honden laten rennen.
 
Bvb bij de situatie met de border terriër. Als baasje van een angstige hond zeg ik ook niet altijd expliciet dat mijn hond bang is. Wanneer ik zie dat mensen hun hond al bij zich roepen, ga ik er vanuit dat ze die hond ook bij zich houden en zeg ik dat niet nog eens apart. Het is zo dat je ook soms mensen passeert met honden die loslopen en die mijn hond volledig negeren. Dan is er geen probleem, dus dat is niet altijd goed in te schatten. Ik zeg dat vaak wel voor de zekerheid al, maar ik kan me inbeelden dat sommige mensen dat minder snel doen.  "

Dit is een goede uitleg trouwens, thankshp-thumbsup

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik zou het ook eng vinden als er een herder op ons af stormt en ik niet weet wat die hond van plan is.

Vooral omdat ik nu ook een klein hondje heb, en die weinig kans maakt als een hond verkeerd wil.

 

Als 'jouw' hond zo goed luistert, zou ik geen risico meer nemen, en hem altijd naar je toe laten komen als er andere honden zijn.

Dan kun je eerst overleggen met de andere eigenaar of ze bij elkaar kunnen.

 

Jij noemt hierboven ergens een lijstje basisregels op, ik neem aan van een losloop gebied.

Wat ook een basisregel is (hoewel lang niet iedereen zich er aan houdt), is dat je hond geen overlast mag veroorzaken, dus ook niet ongevraagd op andere honden laten afgaan.

 

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

" Heb ik de eerste paar keer gedaan om te kijken hoe of wat natuurlijk. Maar het is echt een struiner, hij loopt graag los en hij luistert echt perfect. Hoef maar met m’n tong te klikken en hij komt. Ook als hij bij andere honden bezig is. "

Laat ik t anders zeggen. Gezien de situaties die je beschrijft in je op zou ik m aan de lijn houden. 

 

Hij dendert lomp op een hond af, dat wil je toch niet?

honden page profiel bentebente

" Laat ik t anders zeggen. Gezien de situaties die je beschrijft in je op zou ik m aan de lijn houden. 
 
Hij dendert lomp op een hond af, dat wil je toch niet? "

 Nogmaals, hij trekt een spintje richting hond, stopt dan een paar meter vantevoren en benaderd wandelend. Wanneer er spel is doet hij soms te lomp. Hij duikt er NIET bovenop. Bij kleine honden doet hij dit sowieso niet, dan is het of snuffelen of doorlopen. Iets wat de eigenaar hem goed heeft aangeleerd.

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

" Bij het meertje was hij NIET de aanstichter van het geblaf en gegrom, en toch word ik aangekeken als aanstichter omdat wij er als laatste bij waren. Ik wil graag horen wat jullie DAARVAN vinden. "

 

Wellicht geen aanstichter, maar wél de trigger. De aanwezigheid van jouw hond in die groep was blijkbaar de trigger voor het kabaal. Soms klikt het nou eenmaal niet tussen honden, dan is het toch logisch dat de baasjes (die het samen gezellig leken te hebben en onderling vrede hadden tussen de honden) opgelucht zijn als die trigger vertrekt? Ze keken je op een bepaalde manier aan, maar zeiden niks? Wat is het probleem dan? Mijn voornaamste probleem in dit verhaal is dat jouw hond zo die groep (vreemde) honden in mocht zonder dat jij hierover contact had met de baasjes. 

 

Los van deze specifieke situatie; waarom moet deze hond per se contact hebben met andere honden zonder de uitgesproken instemming van andere eigenaren? De belangrijkste basisregel, zeker met een lompe hond, is IMO: eerst contact tussen de baasjes, dan contact tussen de honden. 

honden page profiel KlaraKlara

Ik laat ook vaak honden uit voor anderen en ja er is een verschil als je met een herderachtige loopt. Veel mensen hebben er vervelende ervaringen mee of zijn er bang voor. Ik houd daar ook extra rekening mee en hoewel ze lief is loopt ze veel minder los en houd ik haar meer bij me. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Nogmaals, hij trekt een spintje richting hond, stopt dan een paar meter vantevoren en benaderd wandelend. Wanneer er spel is doet hij soms te lomp. Hij duikt er NIET bovenop. Bij kleine honden doet hij dit sowieso niet, dan is het of snuffelen of doorlopen. Iets wat de eigenaar hem goed heeft aangeleerd. "

Sat doet mijn Sam ook, maar dat mag echt niet, ik roep of vraag, mag ik hem los laten, kan jou hond met andere honden, die van mij snauwt soms, en dan luister ik braaf als ze zeggen, nee liever niet.

Ik word er ook strontchagarijnig van als andere mensen gewoon maar hun hond los laten, ook in losloopgebied.

Dus ik probeer het zo netjes mogelijk te doen, je weet niet wat er met de andere losloper is.

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

"  Nogmaals, hij trekt een spintje richting hond, stopt dan een paar meter vantevoren en benaderd wandelend. Wanneer er spel is doet hij soms te lomp. Hij duikt er NIET bovenop. Bij kleine honden doet hij dit sowieso niet, dan is het of snuffelen of doorlopen. Iets wat de eigenaar hem goed heeft aangeleerd. "

Dit deden die honden wat ik beschreef ook, echter mijn hond zet het dan op een sprinten ver weg omdat ze bang is.

Vandaag kwamen zo vijf honden op haar af. Toen ik zei dat ik dát écht niet prettig vond, zeiden ze: nee, dat snap ik.

Naja.. ik heb vriendelijk doch dringend gevraagd om de volgende keer hun honden bij zich te houden!

 

honden page profiel DagmarDagmar

Is het een losloopgebied? Zo ja, dan zou ik mijn hond wel los laten. Laten afstormen op andere honden zou ik niet toelaten, maar gewoon er op laten aflopen, natuurlijk, dat kun je nu eenmaal verwachten in zo'n gebieden. 

 

Vraagt de eigenaar op voorhand op je hond bij je te houden, dan doe je dat uiteraard en laten aflopen op aangelijnde honden is een no go. Maar verder moeten de mensen eens wat verdraagzamer zijn. 

Ik vind het ook ronduit asociaal als je geen andere honden in de buurt wil, maar dan wel uitdagend ballen/stokken (wat nog eens levensgevaarlijk is!) gaat lopen gooien in het bijzijn van een andere hond. 

Wacht dan even tot de andere hond weg is. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Is het een losloopgebied? Zo ja, dan zou ik mijn hond wel los laten. Laten afstormen op andere honden zou ik niet toelaten, maar gewoon er op laten aflopen, natuurlijk, dat kun je nu eenmaal verwachten in zo'n gebieden. 
 
Vraagt de eigenaar op voorhand op je hond bij je te houden, dan doe je dat uiteraard en laten aflopen op aangelijnde honden is een no go. Maar verder moeten de mensen eens wat verdraagzamer zijn. 
Ik vind het ook ronduit asociaal als je geen andere honden in de buurt wil, maar dan wel uitdagend ballen/stokken (wat nog eens levensgevaarlijk is!) gaat lopen gooien in het bijzijn van een andere hond. 
Wacht dan even tot de andere hond weg is.  "

Levensgevaarlijk... Het is gevaarlijker om een niet-luisterende hond los te laten. Als je ziet dat mensen bezig zijn met hun loslopende hond, sporten of gewoon spelen, waarom dat spel verstoren omdat je vindt dat je hond per se kennis moet maken? Slaat nergens op. Het is echt niet zo moeilijk om een lijntje vast te klikken, een kwestie van een seconde tijd. Maar nee, mensen zoeken liever de problemen op om achteraf op het internet te gaan lopen jammeren. 

honden page profiel KlaraKlara

" Levensgevaarlijk... Het is gevaarlijker om een niet-luisterende hond los te laten. Als je ziet dat mensen bezig zijn met hun loslopende hond, sporten of gewoon spelen, waarom dat spel verstoren omdat je vindt dat je hond per se kennis moet maken? Slaat nergens op. Het is echt niet zo moeilijk om een lijntje vast te klikken, een kwestie van een seconde tijd. Maar nee, mensen zoeken liever de problemen op om achteraf op het internet te gaan lopen jammeren.  "

Een verhaal heeft altijd 2 kanten maar helaas is Nederland een vol land en zijn we niet zo tolerant naar elkaar. Ik vind jouw reactie daar ook weer een teken van. Want schijnbaar moet vooral de ander zich aanpassen als jij lekker bezig bent met sporten of spelen. Terwijl je zelf natuurlijk ook even kunt wachten. Aanpassen komt meestal van twee kanten en met een beetje begrip naar elkaar is een wandeling zoveel leuker. (En nee ik heb geen perfecte honden en maak ook wel eens een inschattingsfout).

honden page profiel DagmarDagmar

" Levensgevaarlijk... Het is gevaarlijker om een niet-luisterende hond los te laten. Als je ziet dat mensen bezig zijn met hun loslopende hond, sporten of gewoon spelen, waarom dat spel verstoren omdat je vindt dat je hond per se kennis moet maken? Slaat nergens op. Het is echt niet zo moeilijk om een lijntje vast te klikken, een kwestie van een seconde tijd. Maar nee, mensen zoeken liever de problemen op om achteraf op het internet te gaan lopen jammeren.  "

ja, ik vind stokken gooien levensgevaarlijk. Genoeg voorbeelden daarvan.

Waarom moet een ander zich altijd aanpassen aan jou? Als je ziet dat er een hond afkomt, kun je eventjes wachten met gooien. Al helemaal in losloopgebied. Zolang dat geen privé grond is, heeft iedereen daar evenveel rechten lijkt me.

Als een ander een bal gooit, dan wil mijn hond geen kennis maken hoor, dan wil hij die bal.  Is het je te veel om die bal even bij je te houden, dan tja, is de kans groot dat mijn hond er mee vandoor gaat.  Wederzijds respect slaat nog altijd op aanpassen tussen 2 individuen, niet dat alles van 1 kant moet komen  ;)

 

honden page profiel DanielleDanielle

Doet mij denken aan gister.. Mijn hond aan de lijn. Liep een baasje met zijn hond los voor mij. Mijn hond was super geïnteresseerd in die hond, maar die hond niet echt in mijn hond. Die hond die los liep, liep achter zijn baasje en stopte af en toe om te snuffelen. Mijn hond vond dat super interessant en ik heb mijn hond zijn gang laten gaan. Hij ging er naar toe (aan de lijn), maar dat baasje wilde dat niet hebben. Dan doe je toch lekker je hond aan de lijn?!

honden page profiel DanielleDanielle

" Dat hij zo gek was op balletjes wist ik destijds niet. Hij gaat wel achter stokken aan maar echte interesse heeft hij daar ook niet in. 
Ik heb absoluut niet zo’n houding. Maar ik vind het wel dom om met ballen/stokken te gaan gooien als andere honden zo dichtbij zijn. Dat is echt vragen om problemen, net als een snoepje geven aan je eigen hond terwijl er meerdere honden omheen staan. Ik wil dat andere eigenaren lekker een balletje kunnen gooien, daarom liep ik ook door met hem. Maar dan kijk je toch op z’n minst even achterom om zeker te weten dat ik weg ben voordat je zo’n stok gaat gooien!? Ik vind dat maar raar. 
Ik snap jullie punt wel, en wat ik zeg ook, ik hou hem ook vaak bij me omdat die sprintjes eng kunnen zijn. Maar waar ik op doel is meer dat iedereen nou juist de schuld bij mijn hond legt. Bij het oudere stel werd er verwacht dat ik de hond aan had gelijnd terwijl daar niks over gezegd was, en dan word er wild gezwaaid met een balletjesgooier en geschreeuwd als hij toch benaderd. Dát is hoe je een hond wild maakt. Toen pas ging ie blaffen. Bij het meertje was hij NIET de aanstichter van het geblaf en gegrom, en toch word ik aangekeken als aanstichter omdat wij er als laatste bij waren. Ik wil graag horen wat jullie DAARVAN vinden. 
Ik weet niet, maar in mijn hoofd gelden de basisregels;
-alleen je hond los als hij luistert
-als een hond vast zit dan eigen hond ook bij je houden
-niet met ballen/stokken/snoepjes in de weer als er andere (onbekende) honden in de buurt zijn.
 
Deze regels volg ik altijd keurig op. Hij luistert namelijk perfect als ik hem roep. En ja, ook als hij rent. De gevallen waarin hij toch rent heb ik het later gezien dan hij (zoals met de vrouw met de stok). Ik zal het even aanpassen in op. "

Een hondeneigenaar mag met stokken of ballen gooien wat ie wil... Daarvoor hoeft diegene toch geen rekening te houden met jouw hond? Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. En wat betreft je 'basisregels': je houdt de hond altijd aan de lijn, behalve in een losloopgebied als de situatie gunstig is.

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

" Doet mij denken aan gister.. Mijn hond aan de lijn. Liep een baasje met zijn hond los voor mij. Mijn hond was super geïnteresseerd in die hond, maar die hond niet echt in mijn hond. Die hond die los liep, liep achter zijn baasje en stopte af en toe om te snuffelen. Mijn hond vond dat super interessant en ik heb mijn hond zijn gang laten gaan. Hij ging er naar toe (aan de lijn), maar dat baasje wilde dat niet hebben. Dan doe je toch lekker je hond aan de lijn?! "

Huh.. die snap ik niet?

Omdat die hond los is en jouw hond aangelijnd, mag ie zomaar naar die andere hond?? Terwijl die hond jouw hond negeert??

 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Een hondeneigenaar mag met stokken of ballen gooien wat ie wil... Daarvoor hoeft diegene toch geen rekening te houden met jouw hond? Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. En wat betreft je 'basisregels': je houdt de hond altijd aan de lijn, behalve in een losloopgebied als de situatie gunstig is. "

Je bent inderdaad niet verplicht om rekening te houden met anderen als je met de bal of stok wilt spelen. Dat is een persoonlijke keuze, maar wanneer doe je iemand kwaad door rekening te houden met diegene?

 

Misschien voor je eigen hond ook fijner dat het niet ineens een competitie word ipv gezellig spelen met het baasje? Of je voorkomt bv dat de vreemde hond er met je bal vandoor gaat? Waarna die andere baasjes soms gigantisch moeite moeten doen om de bal van hun (slecht luisterende) hond af te pakken waarna jij je weer gaat irriteren?

 

Ondanks dat je in principe niet verplicht bent om rekening te houden met mensen, ga je er niet dood aan en de andere zullen het hoogstwaarschijnlijk ook waarderen.

honden page profiel DanielleDanielle

" Huh.. die snap ik niet?
Omdat die hond los is en jouw hond aangelijnd, mag ie zomaar naar die andere hond?? Terwijl die hond jouw hond negeert??
  "

Nee, we liepen er gewoon langs op. Hond was achter het baasje en daagde eerst mijn hond uit. Er naar toe rennen, en dan vlak voor hij bij mijn hond was uitwijken. En dat 3x. Mijn hond is super speels (pup) en werd helemaal getriggerd.  En toen wilde mijn hond aan die hond snuffelen. Wilde baasje niet hebben. Tja, moet je je hond maar aanlijnen. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Je bent inderdaad niet verplicht om rekening te houden met anderen als je met de bal of stok wilt spelen. Dat is een persoonlijke keuze, maar wanneer doe je iemand kwaad door rekening te houden met diegene?
 
Misschien voor je eigen hond ook fijner dat het niet ineens een competitie word ipv gezellig spelen met het baasje? Of je voorkomt bv dat de vreemde hond er met je bal vandoor gaat? Waarna die andere baasjes soms gigantisch moeite moeten doen om de bal van hun (slecht luisterende) hond af te pakken waarna jij je weer gaat irriteren?
 
Ondanks dat je in principe niet verplicht bent om rekening te houden met mensen, ga je er niet dood aan en de andere zullen het hoogstwaarschijnlijk ook waarderen. "

Het gaat er niet om dat ik helemaal geen rekening houdt met andere honden. Tuurlijk doe ik dat, maar als je je hond los laat lopen houdt je automatisch al geen rekening met andere honden en hun eigenaren. Het verbaast me steeds weer hoe vaak ik honden los zie lopen (in een doodgewone wijk, geen losloopgebied). Wat geeft je het recht om je hond los te laten lopen? Dat doe je maar in een losloopgebied.

honden page profiel DagmarDagmar

Een hond die geen kwaad doet, mag van mij gewoon los hoor.

Het is vervelend als die op mijn hondintolerante honden aflopen, maar dan zorg ik wel dat er geen schade kan gebeuren (1 keer gehad, sindsdien loopt die met muilkorf aan).

En nee, in een ideale wereld blijven alle honden bij hun baasjes en geeft iedereen kusjes en knuffels aan elkaar, maar we leven niet in een ideale wereld. Waarom het steevast een drama moet zijn omdat een hond met geen kwaad in de zin eens bij je komt buurten, ontgaat mij als hondenliefhebber echt.  Het maakt mij alleen maar duidelijk waarom ik liever honden dan mensen zie  ;)

honden page profiel DanielleDanielle

" Een hond die geen kwaad doet, mag van mij gewoon los hoor.
Het is vervelend als die op mijn hondintolerante honden aflopen, maar dan zorg ik wel dat er geen schade kan gebeuren (1 keer gehad, sindsdien loopt die met muilkorf aan).
En nee, in een ideale wereld blijven alle honden bij hun baasjes en geeft iedereen kusjes en knuffels aan elkaar, maar we leven niet in een ideale wereld. Waarom het steevast een drama moet zijn omdat een hond met geen kwaad in de zin eens bij je komt buurten, ontgaat mij als hondenliefhebber echt.  Het maakt mij alleen maar duidelijk waarom ik liever honden dan mensen zie  ;-) "

Wat fijn dat een hond van jou los mag. Maar jij bepaalt de regels niet. Er wordt hier geregeld gecontroleerd, maar dan wordt de hond snel aangelijnd. Mijn hond wil met élke hond spelen. Het liefst laat ik ook mijn hond met elke hond spelen. Dat 'buurten' vind ik dus echt geen probleem > in tegendeel zelfs. Maar doe dat in overleg met het baasje en aangelijnd. Het is niet fair om je loslopende hond mijn speelse hond te laten uitdagen maar mijn hond mag van jou vervolgens niet eens komen snuffelen. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: strand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^