HondenPage baasje Basil

Wat schreven de vrienden van Basil op het forum

honden page profiel StormStorm schreef in Bijtproblematiek
Oh, om nog even te kaderen: bij bezoek dat hij niet kent of wanneer er kinderen langskomen, moet hij sowieso naar de 'hondenruimte' (40m2 met een hondenluikje naar de tuin), om ongelukken te vermijden. Dit bericht gaat specifiek over iemand die hij goed kent (zodat jullie niet denken dat we onverantwoord zijn en hem zomaar bij iedereen los laten in huis).
honden page profiel StormStorm schreef in Bijtproblematiek
Hallo! Ik schreef hier in het verleden ook al over Storm, onze Spaanse podenco met rugzakje. Ondertussen hebben we hem iets langer dan vier jaar, in het begin was hij erg angstig en beet hij geregeld (naar ons, naar (on)bekenden, andere honden, ...). We zijn toen zeer intensief met hem aan de slag gegaan (ook met verscheidene therapeuten) en hebben het probleem grotendeels kunnen oplossen. Nu, vier jaar later, is hij een heel andere hond. Af en toe durfde hij wel te "bijten" (niet doorbijten), naar bezoek wanneer ze zich niet aan onze regels hielden. Zo zijn we er erg streng op dat hij niet geaaid/benaderd mag worden, tenzij hij het zelf komt vragen. We (er)kennen zijn moeilijkheden en proberen ten allen tijde zijn grenzen te respecteren en aan te geven. Maar vandaag heeft hij uit het niets gebeten en echt dóórgebeten, naar iemand die hij kent. Ik stond zelf op een halve meter afstand en moet eerlijk zeggen dat er geen enkele trigger was. De persoon in kwestie stond gewoon stil, en maakte op geen enkele manier contact met Storm. Het was bij ons in huis, in een open ruimte, hij had meerdere vluchtwegen en ik snap gewoon het waarom niet. Wij hebben ook een jong kindje, en ik ben er vrij zeker van dat Storm naar ons gezin niets zou doen, maar toch is mijn vertrouwen geschaad. Nu is mijn vraag aan jullie, is het 'ok' om dit als een geïsoleerd moment te zien en erop te vertrouwen dat dit in de toekomst niet meer gebeurt, of moeten we echt verder gaan denken?De gedragstherapie heeft in het verleden niet geholpen, dus we zijn ook minder/niet geneigd om het opnieuw te proberen. Ik weet gewoon niet goed wat we nu moeten doen... Hem herplaatsen is trouwens géén optie. Storm kan met zijn problematieken absoluut niet aarden in een ander gezin.
honden page profiel StormStorm schreef in Binnen trap lopen Golden Retriever (of evt ander ras?)
Dubbel.
honden page profiel StormStorm schreef in Binnen trap lopen Golden Retriever (of evt ander ras?)
Wij hebben een 'omgekeerd' huis (we slapen beneden, keuken en woonkamer zijn boven) en hebben dan ook lang gezocht naar rassen die zonder problemen de trap opkunnen. Wij zijn uitgekomen bij een podenco-kruising en een Italiaanse windhond. De dierenarts gaf ons als tip mee dat de hond voldoende bespiering moet hebben, vooraleer hij/zij de trap regelmatig mag nemen.    Naar later toe hebben we gekozen voor rassen die we makkelijk kunnen tillen (6kg en 18kg), als ze te oud worden om de trap veilig op- en af te lopen (of als ze een blessure hebben).
honden page profiel StormStorm schreef in hondje adopteren uit Spanje
Zelf hebben wij ook een hond geadopteerd uit Spanje, Storm was een maand of vier/vijf toen hij bij ons kwam en is ook opgegroeid bij een gastgezin. Ondanks dat hij omschreven werd als 'ongecompliceerd' en opgroeide tussen andere honden, was hij de eerste jaren erg moeilijk. Hij heeft ons (en anderen) meerdere keren gebeten, viel andere honden aan, ... Ik heb nog steeds contact met het gastgezin en ben ervan overtuigd dat er iets is misgelopen tijdens het transport naar België. Ik zou jullie willen aanraden om vooral de organisatie waarbij hij/zij ter adoptie wordt gesteld op voorhand goed uit te pluizen, indien mogelijk zou ik de hond zelf gaan ophalen in Spanje.   Momenteel gaat het veel beter met Storm, drie en een half jaar later, maar occasioneel bijt hij nog steeds (wel niet meer naar ons) - en onbekende honden zou hij het liefst meteen in de nek grijpen. Hij heeft een lange weg afgelegd en blijft groeien, maar de ongecompliceerde hond die ons beloofd werd, zal hij waarschijnlijk nooit worden. Wij vinden het niet erg om onze levensstijl aan te passen aan hem, maar ik kan begrijpen dat dat voor veel mensen een te groot offer zou zijn.
honden page profiel StormStorm schreef in Welke hond past bij ons?
Toen ik nog paardreed heb ik een tijdje aan een dalmatiër gedacht, ik ben toen zelfs nog met een fokker gaan praten. Dalmatiër zijn honden die instinctief goed met paarden om kunnen en de fokker met wie ik toen gepraat heb, zei dat ze prima los kunnen op buitenrit/aan de stallen en piste. Qua kamperen weet ik het niet, maar het lijken mij honden die zulke dingen wel leuk vinden.
honden page profiel StormStorm schreef in 2de hond
Zelf heb ik ook een windhond (wel een Italiaantje haha), maar puur qua spelen zou ik die twee rassen niet bij elkaar zetten. Windhonden hebben een erg tere huid en vacht die een stafford zo onbedoeld kan openrijten. De windhonden die ik ken spelen graag met de bek (bijten, uitdagen), dus dat vind ik zelf wel een dingetje waar je goed over moet nadenken.
honden page profiel StormStorm schreef in Schattige foto topic
 
honden page profiel StormStorm schreef in Maan, de Italiaanse windhond
Maan is dit weekend 1 jaar geworden, hoera! En Stormpje werd vorig weekend 3.    Ondertussen zijn we verhuisd naar ons nieuwe huis en zijn ze allebei goed gesetteld. In de buurt is een windhondenrenbaan met een grote (!) losloopweide, dus daar hebben ze hun benen al goed kunnen strekken. Vooral Maan is echt gigantisch snel! Heel mooi om te zien hoe zo op zo'n lang stuk volledig op snelheid kan komen.   We zijn de voorzitter van de club ook al eens tegengekomen en hij nodigde ons uit om eens mee te komen trainen (wanneer corona voorbij is). Dus daar kijken we al naar uit, ik heb ook helemaal geen idee of Maan 'echt' snel is, of dat ze traag is in vergelijking met andere Italiaantjes. Snacken als de luiaard die ze is. Als het té slecht weer is (harde regen en wind), wil ze niet meer stappen en kruipt ze onder een struik. Hier heeft mijn vriend haar onder zijn jas gestoken, zodat we de wandeling konden verder zetten. Nog steeds gek van dekentjes! De nieuwe tuin inwijden 
honden page profiel StormStorm schreef in Hebt, wil, nooit
Heb: een podenco Andaluz (mix?) en een Italiaanse windhond Wil: méééééér Italiaantjes. Ik wil nooit meer iets anders  Nooit: buldoggen, sinds ik windhonden heb 'ontdekt' vind ik buldoggen helemaal niet meer leuk qua karakter (en uiterlijk ook niet trouwens).
honden page profiel StormStorm schreef in Maan, de Italiaanse windhond
" Oh wat is ze mooi! Ik heb zelf een whippet van nu 6 maanden, maar Italiaanse windhonden vind ik ook heel gaaf! Ik hoor wel vaak dat ze een stuk lastiger zindelijk te krijgen zijn, heb jij hier moeite mee gehad? " Brownie Dankjewel! Ze was snel zindelijk, maaaarrrrr met héél slecht weer (of met de erge vries van de laatste dagen) durft ze af en toe in huis te doen... Ze kan naar buiten, want we hebben een hondenluikje, maar het is gewoon té koud.
honden page profiel StormStorm schreef in Even van mezelf afschrijven..
" Wat hebben jullie gedaan aan de angst voor mensen? Die van ons is niet heel bang voor mensen maar wel onzeker naar mensen die hij niet kent. Bij bezoek kan hij zich enorm gaan aanstellen. zo van; wie ben jij? ik vertrouw je niet? en dan heel overdreven gaan staan blaffen voor diegene. Nooit happen overigens. Ik laat dat niet toe, ga ertussen staan en zet hem dan op zijn plaats, beloon als hij rustig is. Maar soms denk ik, doe ik iets fout hierin?   " Susan Wij bufferen altijd. Storm mag nooit naast onbekend bezoek zitten of staan, wij staan of zitten altijd tussen hem en andere mensen, maakt niet uit hoe ver hij zich bevindt. Verder moeten mensen hem 100% negeren: niet aaien, niet kijken en niet toespreken. Voor hem werkt dit goed, aangezien hij zich dan niet bedreigd voelt en het gevoel heeft dat wij alle touwtjes in handen hebben. Hij hoeft ons dus ook niet te beschermen.    Wij zijn mettertijd ook veel strenger geworden, want hij heeft héél duidelijke regels nodig. Onze gedragstherapeuten waren heel erg van de positieve opvoeding (wij ook hoor, begrijp me niet verkeerd!), en gaven enkel tips zoals dat bezoek met koekjes moest strooien enzo. Dat werkt dus niet voor Storm, dan legt hij heel dominant zijn hoofd op de benen van het bezoek en gromt totdat ze weer koekjes gooien.    Oh! Touch werd ons ook aangeraden, maar dit werkt niet bij Storm omdat hij eten/spelen niet zo belangrijk vindt, waardoor we hem niet konden leren om uit een spannende situatie te komen met touch.
honden page profiel StormStorm schreef in Maan, de Italiaanse windhond
"   Maan al weer bijna 1 jaar. Een klimgeit is er niets bij. Wat een leuk, elegant en frêle hondje is Maan. Hoeveel weegt zij nu? En wat is het gemiddelde volwassen gewicht? " Loesje Ze weegt 5,5kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 35-38cm (ze kan moeilijk stilstaan als ik haar probeer op te meten). Je hebt volwassen Italiaantjes met een gewicht van 3,5 kg, maar ook van 7kg, dus dat kan nogal verschillen!
honden page profiel StormStorm schreef in Maan, de Italiaanse windhond
Nog eens een update, want in maart wordt ons windenkind alweer 1 jaar oud!  Ze is nog steeds een droom van een hond, als het kon, zou ik wel tien Italiaantjes willen! Voor ons nooit meer een ander ras. Maan is nieuwsgierig, lief, ontzettend ondeugend en slim. Ze kan overal mee naartoe en vindt dat ook leuk. Ze houdt zelfs van de sneeuw!   Mensen zeggen altijd dat Italiaanse windhonden elegant zijn, maar Maan heeft die memo duidelijk gemist. Spelen! Ziet er allemaal erg vervaarlijk uit, maar ze zijn wel lief voor elkaar hoor!  
honden page profiel StormStorm schreef in Even van mezelf afschrijven..
Wij hebben zelf een Spaanse adoptiehond (een podenco, dus ook flink wat jachtinstinct). Hij is nu 2,5 jaar bij ons en gaat nog steeds vooruit; in het begin was wandelen echt hel. Hij ging steeds énorm hoog in prikkels en heeft ons meerdere keren gebeten (uit angst naar andere mensen, fietsers, ... alles en omdat wij er tussen stonden als 'buffer'). Wij hebben ook meerdere gedragstherapeuten benaderd, maar echt helpen konden ze niet. Uiteindelijk hebben we uitgevogeld wat voor ons en Storm werkt, maar andere honden lukken nog steeds niet. Fietsers, auto's en mensen zijn ondertussen ok, en daar kan hij tegenwoordig ontspannen voorbij wandelen.   Op een gegeven moment zaten we er echt door, we wisten dat hij niet naar een asiel kon (want dan had hij daar nog steeds gezeten met zijn problematieken) en een spuitje geven aan een gezonde hond vinden we not done. Veel gehuild die tijd, maar uiteindelijk werd het iets beter. Hij is nog steeds niet de 'perfecte' hond, zo moeten we erg oppassen met bezoek, maar voor ons is hij de liefste. Ik ben ontzettend blij dat we indertijd hebben doorgezet, want Storm is mijn grote liefde, maar ik zal na deze ervaring nooit meer adopteren.   Geen echte tips dus, sorry. Maar misschien helpt het als je weet dat het na verloop van tijd beter gaat.
honden page profiel StormStorm schreef in Instaptuig
Ik heb hier een tuigje op maat laten maken (wel een gewoon y-tuig), maar zij maakt ook instaptuigjes. Héle fijne kwaliteit en heel zacht gevoerd.
honden page profiel StormStorm schreef in retro mops
Hoi! Ik begrijp je volledig, zelf ben ik opgegroeid met mopshonden en ik vind ze geweldig. Uiteindelijk (ook door dit forum) toch van het ras afgestapt, omdat ze zoveel gezondheidsproblemen hebben... Mijn vriend en ik vonden vooral hun uitbundige, eigenzinnige karakter geweldig. Ik weet niet welke eigenschappen jou vooral aanspreken?   Sinds een halfjaar hebben we een Italiaanse windhond, een heel ander ras natuurlijk, maar Maan is net zo uitbundig en gek als de mopsen van mijn ouders. Maar, wel veel gezonder. Ik kan je alleen maar aanraden om met zoveel mogelijk rassen en fokkers kennis te maken. Veel succes met de zoektocht!
honden page profiel StormStorm schreef in Maan, de Italiaanse windhond
Nog eens een update! Ik word nog elke dag verliefder op Maan, ze is echt de leukste hond die ik me kan inbeelden. Ze is heerlijk eigenwijs, maar zou tegelijkertijd ook zo in je kruipen als ze kon. Als het regent verstopt ze zich zodat ze niet mee hoeft te wandelen (al heeft ze een heel mooie regenjas), of moet ik haar dragen haha. Op wandeling worden we vaak aangesproken door onbekenden omdat ze zo schattig is, en dan stopt ze en gaat ze vaak even poseren alsof ze iedereen wil laten zien hoe mooi en flink ze is . Echt een schatje! Verder is ze ook nog steeds sociaal naar andere honden - en negeert ze blaffende of uithalende honden (helemaal uit zichzelf)! Storm is ook veel rustiger geworden, omdat zij alle aandacht naar zich trekt, wat voor hem veel aangenamer is. Storm houdt niet van onbekenden en is nog steeds bang als ze te dichtbij komen, nu we Maan hebben, vinden veel mensen haar 'schattiger' dan Storm. Dus dat werkt prima voor alle partijen.In februari gaan we eindelijk verhuizen en Storm en Maan gaan regelmatig mee op 'inspectie', de buren hebben langs twee kanten kippen en dat vinden ze reuze interessant haha. En als we ze even 'kwijt' zijn op de werf, zitten ze geheid boven door het raam te kijken.Nog wat foto's: Spelen met de bulldog van mijn ouders  al gaat ze zelf het water niet in, want dat vindt ze vies. Ze springt ook nog steeds over elke plas die we passeren.      TANDJES!   Bij mijn ouders thuis, ook daar springt ze overal op.    Het kind springt nog steeds overal op, als we voorbij een boom/bank/... komen, kan ze die niet voorbij wandelen, maar moet ze erop. 
honden page profiel StormStorm schreef in Zoektocht naar een nieuwe rashond
Ik lees dat je de Italiaanse windhond ook leuk vindt, maar die zou ik in jouw geval afraden. Ze zijn té fragiel om te spelen met zo'n grote hond als de jouwe - hoe lief en rustig hij ook is. Een grote windhond (en dan eerder een greyhound) zou in jouw geval wel kunnen volgens mij. Dat zijn, net als mijn Italiaantje, geweldige bankhangers die er graag op uit trekken, maar geen probleem hebben met eens geen wandeling/uitdaging te krijgen. Ze zijn sociaal, kunnen tegen een stootje en doen meestal lekker hun eigen zin, al houden ze er ook van om te knuffelen en samen in de zetel te zitten.    Eventueel past een Saluki ook in je rijtje? Daar kan ik wel niet veel over vertellen, haha, ik ken er maar één persoonlijk en dat is absoluut geen aangename hond (maar dat ligt volgens mij meer aan het baasje).
honden page profiel StormStorm schreef in Stofzuiger
Okeeee, bedankt allemaal! Momenteel kijk ik naar deze (Dyson V10 Animal), heeft iemand hier toevallig ervaring mee? Is de 'Animal' echt beter dan andere stofzuigers die niet specifiek voor huisdieren zijn? 
honden page profiel StormStorm schreef in Stofzuiger
Hoihoi!   Misschien niet de meest opwindende vraag, maar ik vraag me af wat de 'beste' stofzuiger is voor wanneer je honden in huis hebt? Wij verhuizen binnenkort en daar hoort ook een nieuwe stofzuiger bij.   Online zag ik dat er speciale stofzuigers bestaan voor mensen met huisdieren (bv. het merk 'Thomas'), maar is dat echt een meerwaarde tegenover een gewoon model?   Alvast bedankt!
honden page profiel StormStorm schreef in Hond aanschaffen
" Bedankt voor het antwoord Storm. Wat leuk dat je een Italiaanse windhond hebt wat ik heb ze nog nooit in het echt gezien. Hoe groot is die van jou? Heb je toevallig fotos? Ik ben mij nu uitgebreid aan het inlezen over windhonden en ze spreken mij heel hard aan ben er enkel nog niet uit welk formaat dat het beste past. Fijn ook om te horen dat ze niet zo teer zijn.Ik heb geen trappen waar de hond op en af zou moeten enkel misschien als hij of zij van de bank/ bed zou springen. Ik lees ook heel vaak dat Italiaanse windhonden nagenoeg niet zindelijk te krijgen zijn klopt dit? Draagt jou Italiaantje een jasje of trui als het kouder weer is?  Alvast bedankt " Josefin1 Ons Italiaantje is 37cm hoog, maar weegt 5,5kg. Ik heb veel foto's op mijn profiel staan, van toen ze nog een puppy was tot nu (nu is 8 maand oud, ook nog jong dus!). Maan was vrij snel zindelijk, maar ik lees ook vaak andere verhalen... Denk dat je wat geluk moet hebben - en een goede fokker legt ook al de basis aan zindelijkheid normaal gezien. Dat scheelt ook al, natuurlijk.    Maan is een echte koukleum en draagt dus jasjes, ze wil niet gaan wandelen wanneer ze het koud heeft (dan 'verstopt' ze zich onder een deken en vindt ze dat ik maar moet gaan zonder haar ). Met een pyjamaatje aan is ze vaak een stuk enthousiaster!    Ik lees hierboven dat windhonden echte bankhangers zijn, maar wil dat wel nog even nuanceren: grote windhonden zijn vaak erg rustig, maar hoe kleiner het formaat, hoe gekker ze worden. Vooral Italiaantjes hebben veel energie en zijn ook erg speels. Wanneer je ze genoeg uitdaging geeft, slapen ze veel (vooral dutten in de zon is hier favoriet), maar hun energie is zeker niet te onderschatten. Mijn Italiaantje kan trouwens prima loslopen, maar dat hangt af van karakter tot karakter. Wel hebben whippets vaak meer jachtinstinct en zijn Italiaanse windhonden van nature uit meer gezelschapshonden.   Veel succes met de zoektocht! Op Facebook zijn er trouwens ook windhonden-groepen waar je veel informatie kunt vragen. In de groep van 'Italiaanse windhonden' zitten ook veel fokkers!  
honden page profiel StormStorm schreef in Hond aanschaffen
Ik heb een Italiaanse windhond en wil gerust al je vragen beantwoorden! Ze zijn voornamelijk erg fragiel tijdens het eerste halfjaar (dan moet je opletten dat ze niet overal afspringen), maar verder vind ik ze niet opvallend teer. De onze is erg sociaal en speelt ook regelmatig met border collies en buldoggen (die komen hier in de buurt het meeste voor). Net als Aurelia dacht ik meteen aan dit ras toen je refereerde naar een 'kat in huis', haha. Ze zijn erg zelfstandig, maar ook erg knuffelig. Laat maar iets weten als je nog vragen hebt!
honden page profiel StormStorm schreef in Adoptie hond gromt
Onze adoptiehond (uit Spanje) had dit ook heel erg in het begin. Bij hem was het wel veel erger (we hebben verschillende bijtincidenten gehad in het begin, vooral bij schrikken als hij wakker was), maar het wordt echt beter. Wanneer hij doorkrijgt dat hij veilig is bij jullie en dat hij bij jullie blijft, zal het gedrag normaal gezien wel minderen. Bij ons heeft dat erg lang geduurd, omdat Storm uiteindelijk behoorlijk getraumatiseerd bleek te zijn, maar nu (we hebben hem iets langer dan 2 jaar) is hij zoveel meer ontspannen! Zijn dromen zijn geleidelijk aan ook veel rustiger geworden. Nu kan er bij wijze van spreken zelfs een bom naast vallen en hij wordt niet wakker. :)  
honden page profiel StormStorm schreef in Broodfokker - beware!
" Echt vreselijk inderdaad... de handelaar voldeed aan alle 'waarschuwingstekens', en dat mensen daar dan tóch een pup halen.. onbegrijpelijk. Inderdaad... zo wil je niet weten hoe het eraan toegaat in O-EU :( Hiervoor zouden meer en strengere regels moeten komen vanuit de EU, ipv land per land.   Jantien en Loesje, zo jammer om te horen dat jullie lieve schatjes zo geleden hebben :( (ze waren beide prachtig!)   De redenen waarom we gekozen hebben voor een Cavalier zijn de volgende:- formaat: klein zodat hij/zij overal mee naartoe kan zonder problemen.- activiteit: een activity level zoals de onze. wij zijn beide actieve wandelaars en gaan graag de natuur in, maar genieten ook van een dagje luieren achter de televisie.- we willen graag veel tijd spenderen met haar/hem en zouden het fantastisch vinden om samen te trainen dus een ras die zich graag en makkelijk laat trainen zou top zijn- temperament: een allemansvriend, rustig, openminded, nieuwsgierig, een absolute lieverd van inborst- uiterlijk: moet niet veel uitleg denk ik... het zijn echte schatjes We willen ook zeker geen ras met korte snuit (ala frenchie, mops) of dergelijke ivm de gekende problemen.   We weten dat Cavaliers een aantal erfelijke aandoeningen kunnen vertonen. Als we onze research doen, zien we dat elk ras wel een aantal aandoeningen heeft waar ze gevoelig aan zijn. We hadden geen idee dat het bij cavaliertjes wel heel erg gesteld is.   Welk ras zouden jullie aanraden voor ons? In welke rassen kunnen we ons verder verdiepen? " Valerie Zoals Sylvia al eerder aanhaalde, lijkt een Italiaanse windhond inderdaad wel te passen. Ze zijn niet groot, maar hebben wel de allure van een grotere hond. Ze hebben zeer weinig erfelijke ziektes - en als je er een goede fokker uithaalt, is de kans zo goed als onbestaande dat ze een aangeboren 'defect' hebben. Italiaantjes zijn ook heel sportief (de meeste wandelen met gemak 10/15km zonder 'oefening' in verre tochten), maar liggen even graag een dag bij jou op de bank.Ook op de hondenschool deed ons Italiaantje het goed en er liep in de hogere klassen ook eentje rond die wedstrijden agility deed. Ze zijn dus prima te trainen, als je het met zachte hand doet. Verder zijn ze wel enorm eigenzinnig, maar tegelijkertijd ook enorm knuffelig en aanhankelijk. 
honden page profiel StormStorm schreef in Goede kwaliteit hondenjasje
" oke, gewoon over de jas heen dus. Dat is bij nader inzien ook wel logisch Eefje is 42 cm over haar hele rug. Dus als ik maat 40 bestel zou ik goed moeten zitten denk ik. Maar het klinkt zo groot... Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik verkeerd gemeten heb, want Eefje was constant aan het kronkelen " Yara Bijtenhoorn Maan weegt 5 kilo en heeft een ruglengte van 37cm, misschien heb je daar wat aan? 
honden page profiel StormStorm schreef in Maan, de Italiaanse windhond
" wat een mooie leuke foto's weer. Leuk dat ze zo graag over de boomstammen klautert.    Wat een leuke trui heeft ze daar aan, kan je die zo kopen of ben je zelf zo creatief? " Dobry Ik wou dat ik het zelf kon maken! Na corona zou ik graag wat naailessen volgen, zodat ik zelf kleding kan maken voor haar. maar voor nu bestel ik ze nog via het internet haha (het gele truitje komt van Zooplus). 
honden page profiel StormStorm schreef in Maan, de Italiaanse windhond
Nog eens tijd voor een update! :) Maan wordt eind deze maand alweer 8 maanden, de tijd vliegt! Ze is nog steeds een heerlijk hondje, erg eigenwijs en avontuurlijk, maar ook erg lief en aanhankelijk. Zij en Storm kunnen echt niet meer zonder elkaar. Het is zo heerlijk als ze samen door de tuin crossen (Storm kan Maan niet meer bijhouden), samen graven, ... Als ik dat zie, dan weet ik dat we de goede keuze hebben gemaakt om er nog een hondje bij te nemen.Foto's:  Maans voorliefde voor dekentjes is enkel nog maar groter geworden    Samen op avontuur! We zijn aan het bouwen en deze twee kwamen hun nieuwe huis al eens inspecteren!     Met mijn vriend in de zetel.       Ze moet altijd en overal opspringen haha. Op elke boomstam of muurtje dat we op wandeling tegenkomen. Zo schattig!
honden page profiel StormStorm schreef in Goede kwaliteit hondenjasje
Ik bestel hondenkleding meestal via Etsy (daar kun je ook specifiek per ras zoeken, zodat de kleding 100% zeker past qua verhoudingen) of via All4Dogs (zij doneren hun winst aan binnen- en buitenlandse asielen).
honden page profiel StormStorm schreef in Gezelschapshondje kopen
Ik heb een Italiaanse windhond - en ik wil nooit meer een ander ras. Maan is ontzettend aanhankelijk en lief, maar tegelijkertijd ook ontzettend ondeugend en zelfstandig. 's Avonds doet ze niet liever dan gezellig op schoot zitten, maar overdag kan ze zich ook prima alleen bezighouden.   Ik wil wel nog even meegeven dat Italiaanse windhonden wel héél veel energie hebben, ik heb nog nooit zo'n actieve en speelse hond meegemaakt. Wij vinden dat geweldig en moeten veel om haar lachen, maar je moet wel 'veel' ondernemen met het ras om ze gelukkig te houden, aangezien ze houden van aandacht. Daarnaast slapen ze ook veel hoor, maar het is geen ras dat gelukkig is met enkel wat rondjes in de tuin lopen.
 

Vrienden van Basil

honden foto van Storm

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^