2de hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StaffordStafford

Goedemiddag,

Nog is een vraag waar ik jullie wijsheid nodig heb. Ik heb sinds een tijdje een mevrouw leren kennen in het park die zelf 2 spaanse windhonden heeft en regelmatig honden opvangt. Haar eigen honden zijn hartstikke kalm en braaf. Toby en deze kunnen perfect samen wandelen en zij is inmiddels een 2x keer bij mij binnen geweest en Toby vindt het helemaal prima. Nu heeft zij een jonge galgo teef (4 jaar) in opvang en ik ben helemaal verkocht. Is een tweede hond een goed idee? Mijn grootste twijfel is vooral dat Toby een stafford is en niet met alle honden overeen komt. Tijd en geld is geen probleem. Vriend vindt het ook prima. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Ik denk dat je inderdaad vooral heel goed naar jouw eigen hond moet kijken. Het feit dat hij het met sommige honden gezellig heeft betekent niet dat hij er behoefte aan heeft om zijn leven ( en jullie) echt te delen met een 2e hond. Heeft het meerwaarde voor de hond? Is dit een keus voor jezelf of echt voor Toby? Ik hoop niet dat mijn reactie fel klinkt, maar zou echt goed kijken naar de behoefte van Toby en op basis daarvan een keuze maken! :) 

Mijn hond kan het bijvoorbeeld met sommige honden ook leuk vinden, maar hij zou het niet leuk vinden om onze aandacht en zijn huis te moeten delen met een andere hond.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Als je denkt dat Toby het ook prima vindt, zou je aan de mevrouw kunnen vragen of de galgo bijvoorbeeld 2 weekjes op proef kan komen. Misschien alvast een ontmoeting van te voren?

 

Dan zie je meteen of het werkt of niet en mocht Toby het toch helemaal niets vinden, dan kan de galgo ook meteen terug.

 

Maar echt alleen als je denkt dat dit kan met je stafford!!

honden page profiel StaffordStafford

Bedankt Lotte, niet te kritisch hoor vind het zelf ook een moeilijke keuze. Of Toby het leuk vindt weet ik niet, hij heeft er geen problemen mee om in huis speelgoed waterbak mand en aandacht van baasjes te delen. Als de galgo in zijn mand was gaan liggen, legt hij zich er gewoon bij en gaat hij haar oren wassen. Een andere reu is uitgesloten dat zou oorlog zijn. Hij heeft een aantal teven die hij buiten kent en dan is hij helemaal happy als we ze tegenkomen. Ik ga is overleggen of ze eventueel op logement mag komen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hoe oud is Toby?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Het kan hoor! Als je ze kan scheiden als je niet thuis bent, zie ik geen probleem. Bijvoorbeeld de ene in de keuken met de deur dicht en de ander in de huiskamer oid. Scheiden is wel belangrijk, zodat er geen ruzie kan ontstaan als je er niet bent om de boel te sussen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier waren ook twee honden, altijd apart als ik weg ging....ze kunnen spelen en de boel afbreken of elkaar in de haren zitten...zijn ze samen en het bevalt je niet kan je ingrijpen, en niet als je er niet bij bent.

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Zelf heb ik ook een windhond (wel een Italiaantje haha), maar puur qua spelen zou ik die twee rassen niet bij elkaar zetten. Windhonden hebben een erg tere huid en vacht die een stafford zo onbedoeld kan openrijten. De windhonden die ik ken spelen graag met de bek (bijten, uitdagen), dus dat vind ik zelf wel een dingetje waar je goed over moet nadenken.

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Zelf heb ik ook een windhond (wel een Italiaantje haha), maar puur qua spelen zou ik die twee rassen niet bij elkaar zetten. Windhonden hebben een erg tere huid en vacht die een stafford zo onbedoeld kan openrijten. De windhonden die ik ken spelen graag met de bek (bijten, uitdagen), dus dat vind ik zelf wel een dingetje waar je goed over moet nadenken. "

Hier heb je wel echt een goed punt. Het spelen met de bek kan verkeerd opgevat worden door Toby met alle gevolgen van dien. 

honden page profiel StaffordStafford

Bedankt voor alle antwoorden. Ze is al een maand in opvang bij de mevrouw en tot nu toe is ze niet echt een speelvogel. Ze gaat 2x daags los rennen in losloopgebied en daarna slaapt ze. Ik ga vanvond is overleggen met mijn vriend en daarna ev met de stichting en mevrouw waar ze in opvang voor een proefperiode. Mij lijkt ze een goede aanvulling omdat ze juist erg kalm is en niet zo intensief als Toby. Toby speelt niet met andere honden (mag hij ook niet wegens te snel te intensief en hevig) dus een hele kalme chille hond lijkt mij de beste match. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Leuk!! Houd ons op de hoogte :)

honden page profiel StaffordStafford

Bedankt voor alle tips en antwoorden, helaas gaat deze hond niet door. Er is iemand van de stcihting bij ons op bezoek geweest en het grootste probleem was dat de omheining te laag is 1m40 en deze min 40 cm hoger moet. Een paar keer in de week 5 max 6 uur alleen zijn was ook niet ok.

Een domper maar helaas. Mijn vriend wilt absoluut geen hond van een stichting meer dus we zijn ons nu aan het inlezen voor een puppy.

Zie ander topic.

Volgende forumvraag: Tips voor regendagen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^