Instaptuig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Hi

ik gebruik v Jake een Hurtta Y tuigje maar het blijft een drama met aandoen. Ik oefen dit dagelijks met de clicker maar ik zie nog geen verbetering. Hij vindt het niet prettig dat zijn koppie erdoorheen moet. Ik vind het nu een beetje zielig worden en hij vindt mij ook maar irritant en dat kan ik me voorstellen. Als we met de auto weggaan begin ik alvast een half uur voor vertrek met zijn tuig. Ik kijk nu naar geschikte instaptuigen maar ik vind het aanbod maar minimaal.

hebben jullie nog tips voor een goed instaptuigje die niet krap zit in de oksels? En die dus niet over het koppie heen hoeft.

 

thanks

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Misschien zo eentje van tre ponti? Weet niet hoe die bij de oksels zit maar dat is het enige instaptuigje dat ik ken haha

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ik gebruik altijd dat tuig van Hunter https://www.bol.com/nl/p/hunter-norwegian-tuig-zwart-large-65-80-cm-1-st/9200000010750000/ Vind die andere tuigjes altijd een enorm gedoe, van die Hunters is die lus voor het hoofd lekker groot en laat de band om de buik de oksels met rust.

Heb je al geprobeerd om iets lekker aan te bieden door de lus? Zodat hij zeg maar de beweging naar het snoepje maakt en als zijn hoofd erdoor is dan het snoepje te geven?

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Misschien zo eentje van tre ponti? Weet niet hoe die bij de oksels zit maar dat is het enige instaptuigje dat ik ken haha "

Ja die ken ik maar vind deze altijd vrij krap ogen

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Ik gebruik altijd dat tuig van Hunter https://www.bol.com/nl/p/hunter-norwegian-tuig-zwart-large-65-80-cm-1-st/9200000010750000/ Vind die andere tuigjes altijd een enorm gedoe, van die Hunters is die lus voor het hoofd lekker groot en laat de band om de buik de oksels met rust.
Heb je al geprobeerd om iets lekker aan te bieden door de lus? Zodat hij zeg maar de beweging naar het snoepje maakt en als zijn hoofd erdoor is dan het snoepje te geven? "

Dankje. Ja hebben we geprobeerd , zelfs met de allerhoogste beloning. Ik wil hem niet dwingen maar ik wil hem ook veilig vervoeren in de auto. Echt een vervelend lastig probleem. Als hij de tuig al ziet verstijfd hij en gaat platliggen. Ik oefen zoveel mogelijk in de allerkleinste mini stapjes (dat begint met kijken naar het tuig, snuffelen aan het tuig) en elke keer clicken en belonen. Zo gek want de eerste week was het geen probleem. Ik weet niet wat er mis is gegaan. Hij heeft wel eens een allergische reactie gehad toen hij dat tuigje om had. Misschien maakt hij die associatie nu.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Sommige honden houden er nou eenmaal gewoon niet van. Maui heeft ondertussen zo’n hekel aan d’r tuig dat ze de vloer onder plast als ik hem alleen al pak. Heb het opgegeven en ze draagt nu alleen nog maar een halsband. 

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke) 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke)

Wij hebben hier een happy dog tuigje. In het begin was dat ook wel moeilijk. Gewoon een snoepje voor de opening houden en als hij z'n koppie er door steekt ook uitbundig prijzen. Op een gegeven ogenblik doet hij het vanzelf. Vooral niet forceren. Zo heb ik Eefke hier het tandenpoetsen geleerd. Als ik nu met de tandenborstel bij haar bek aan de linkerzijde houd, doet ze al haar lip aan die kant omhoog zodat ik er beter bij kan. Daarna doet ze het met de rechterkant. Je kunt een hond alles leren met snoepjes en vooral veel geduld. Het is een kwestie van vertrouwen.

honden page profiel StormStorm 3 doggies

honden foto van Storm

Ik heb hier een tuigje op maat laten maken (wel een gewoon y-tuig), maar zij maakt ook instaptuigjes. Héle fijne kwaliteit en heel zacht gevoerd.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Dankje. Ja hebben we geprobeerd , zelfs met de allerhoogste beloning. Ik wil hem niet dwingen maar ik wil hem ook veilig vervoeren in de auto. Echt een vervelend lastig probleem. Als hij de tuig al ziet verstijfd hij en gaat platliggen. Ik oefen zoveel mogelijk in de allerkleinste mini stapjes (dat begint met kijken naar het tuig, snuffelen aan het tuig) en elke keer clicken en belonen. Zo gek want de eerste week was het geen probleem. Ik weet niet wat er mis is gegaan. Hij heeft wel eens een allergische reactie gehad toen hij dat tuigje om had. Misschien maakt hij die associatie nu. "

Dat zou heeeeul goed kunnen. Mijn schoonzus heeft een pup die in het begin wagenziek was. Hij is toen zo ziek geworden in de auto dat hij er niet meer in wilde. Ze is toen weer opnieuw begonnen met trainen en nu is het geen probleem meer. Duurde wel even een tijdje. Dus zou gewoon je training doorzetten.

 

Ps. Gebruik het tuig ook bij wandelen?

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

honden foto van Loetjekoe

Perfect fit harnas misschien? Geen instaptuig, maar zijn losse delen, dus je kan hem losklikken bij de hals

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Sommige honden houden er nou eenmaal gewoon niet van. Maui heeft ondertussen zo’n hekel aan d’r tuig dat ze de vloer onder plast als ik hem alleen al pak. Heb het opgegeven en ze draagt nu alleen nog maar een halsband.  "

Ohhhh echt ach. Waarom hebben ze daar toch zo’n hekel aan. Ga je het wel weer proberen met Fanu? hp-shiny

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Wij hebben hier een happy dog tuigje. In het begin was dat ook wel moeilijk. Gewoon een snoepje voor de opening houden en als hij z'n koppie er door steekt ook uitbundig prijzen. Op een gegeven ogenblik doet hij het vanzelf. Vooral niet forceren. Zo heb ik Eefke hier het tandenpoetsen geleerd. Als ik nu met de tandenborstel bij haar bek aan de linkerzijde houd, doet ze al haar lip aan die kant omhoog zodat ik er beter bij kan. Daarna doet ze het met de rechterkant. Je kunt een hond alles leren met snoepjes en vooral veel geduld. Het is een kwestie van vertrouwen. "

Dit doe ik dus al een tijdje cry. Aanhouder wint maar ik wil hem ook niet de hele tijd tot last zijn en continu trainen met tuigje.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Ik heb hier een tuigje op maat laten maken (wel een gewoon y-tuig), maar zij maakt ook instaptuigjes. Héle fijne kwaliteit en heel zacht gevoerd. "

Ohhhhhh dit zijn hebbedingetjes allemaal op de site zie al van alles leuks hp-heart. Dank voor de tip ik ga eens kijken!

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Dat zou heeeeul goed kunnen. Mijn schoonzus heeft een pup die in het begin wagenziek was. Hij is toen zo ziek geworden in de auto dat hij er niet meer in wilde. Ze is toen weer opnieuw begonnen met trainen en nu is het geen probleem meer. Duurde wel even een tijdje. Dus zou gewoon je training doorzetten.
 
Ps. Gebruik het tuig ook bij wandelen? "

Ja we wilde het in eerste instantie niet gebruiken met wandelen maar hij trekt met halsband en zijn nekje is nu nog zo kwetsbaar. En geloof het of niet als hij het tuigje eenmaal om heeft en we gaan wandelen loopt hij keurig mee met slappe lijn en heeft hij er geen erg meer in dat het tuigje om is.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Perfect fit harnas misschien? Geen instaptuig, maar zijn losse delen, dus je kan hem losklikken bij de hals "

aan zoiets zat ik ook al te denken. Halsband omdoen is namelijk geen probleem (meer). Was op het begin ook eventjes een gevechtje.

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" aan zoiets zat ik ook al te denken. Halsband omdoen is namelijk geen probleem (meer). Was op het begin ook eventjes een gevechtje. "

Dan zou ik hier de voorkeur aangeven! Lijkt me mooier te zitten dan de instaptuigjes

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ja we wilde het in eerste instantie niet gebruiken met wandelen maar hij trekt met halsband en zijn nekje is nu nog zo kwetsbaar. En geloof het of niet als hij het tuigje eenmaal om heeft en we gaan wandelen loopt hij keurig mee met slappe lijn en heeft hij er geen erg meer in dat het tuigje om is. "

Je hebt gewoon een zeikerd dus haha, tja doorzetten met trainen moet echt vanzelf wel overgaan. Ook niet teveel medelijden aandacht geven. Dat schijnt ook weer interactie te zijn voor een hond. En tuig zowel voor de auto als het wandelen gebruiken dan wordt dat vanzelf de leiband.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Ohhhh echt ach. Waarom hebben ze daar toch zo’n hekel aan. Ga je het wel weer proberen met Fanu?  "

Met Fanu ga ik het wel weer proberen inderdaad, heb al een tuigje voor hem klaar liggen die als het goed is aan 4 kanten open kan maar dat weet ik niet zeker. Vind tuigjes tijdens het mountainbiken gewoon fijner dus het is wel prettig als hij er akkoord mee is. 

Echter, als hij dezelfde stresssignalen als Maui laat zien dan krijgt hij ook gewoon een halsband om. 

Ik denk dat het heel er ligt aan hoe “lichamelijk gevoelig” ze zijn. Maui is ook niet echt een contactligger en ook geen kroelhond dus ze houdt gewoon niet zo erg van aanrakingen. Ik denk dat een tuig om haar lijf gewoon too much is voor haar. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Met Fanu ga ik het wel weer proberen inderdaad, heb al een tuigje voor hem klaar liggen die als het goed is aan 4 kanten open kan maar dat weet ik niet zeker. Vind tuigjes tijdens het mountainbiken gewoon fijner dus het is wel prettig als hij er akkoord mee is. 
Echter, als hij dezelfde stresssignalen als Maui laat zien dan krijgt hij ook gewoon een halsband om. 
Ik denk dat het heel er ligt aan hoe “lichamelijk gevoelig” ze zijn. Maui is ook niet echt een contactligger en ook geen kroelhond dus ze houdt gewoon niet zo erg van aanrakingen. Ik denk dat een tuig om haar lijf gewoon too much is voor haar.  "

Sorry niet lullig bedoeld maar is een halsband niet veiliger met fietsen? Mocht je crashen dan zijn ze sneller los. In de auto vind ik een tuig veiliger, gezien de snelheid die je dan maakt. Vraag dit ook omdat Botty ook van rennen houd en ik totaal niet haha. Dus wilde wel iets met de fiets of step gaan doen voor hem.

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Wij hebben een Dog Copenhagen tuig gehad en hadden hetzelfde, Saar vond het echt niet leuk in het begin.

 

De truc is om haar met tussen je benen te zetten met haar kop naar voren gericht en het tuig soepel over haar kop te halen.

 

Als je dit zittend op je knieën doet kan ze niet weg en is het ook niet zo spannend voor hem, omdat je niet zo groot bent en niet over hem heen hoeft te buigen.

 

Ook is het makkelijk om in een soepele beweging het tuig over haar kop te doen.

 

 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Misschien zo eentje van tre ponti? Weet niet hoe die bij de oksels zit maar dat is het enige instaptuigje dat ik ken haha "

Tre Ponti heb je wel in verstelbare variant 

Ik heb voor Thara ook Tre Ponti gehad.  Maar toen ze eenmaal volwassen werd zat het tuig echt niet goed meer bij de oksels 

Ik had de indruk dat ze er zelf niet zoveel last van had.  Maar ik ben toch voor een ander tuig gegaan .Ik heb  nu een y tuig van Hunter 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Je kunt ook de dog copenhagen air nemen. Die kan bij de hals los zodat hij niet over het hoofd hoeft. 

 

Mijn dames vinden het ook niet fijn, maar dat is 2 seconden. Dat neem ik maar voor lief. Ze willen uiteindelijk maar al te graag mee.

Volgende forumvraag: Benchtraining nachten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^